keskiviikko 7. elokuuta 2013

756. Obama karttelee Niinistöä ja Suomea

Hollannissa sioille järjestetään erilaisia virikkeitä, esimerkiksi liukumäkilaskettelua 

1. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vierailee 5.- 6.syyskuuta G20 -maiden huipputapaamisessa Pietarissa. Samalla Valkoinen talo on ilmoittanut Obaman peruuttavan aiemmin sovitun kahdenkeskisen tapaamisensa Venänäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa syyskuussa Moskovassa. 

2. Putinin tapaamisen peruutus johtuu Venäjän tietovuotaja Edward Snowdenille myöntämästä väliaikaisesta turvapaikasta.  Yhdysvallat on moneen kertaan ilmaissut pettymyksensä siihen, että Venäjä myönsi turvapaikan Snowdenille. CIA:n entinen työntekijä Snowden paljasti lehdistölle yksityiskohtaisia tietoja Yhdysvaltojen ja Britannian harjoittamasta verkkourkinnasta. Yhdysvallat syyttää Snowdenia vakoilusta, ja se tahtoisi Venäjän luovuttavan hänet Yhdysvaltoihin.

3. Venäjän sijaan Obama matkustaa Pietarin reissunsa yhteydessä Ruotsiin. Valkoisen talon tiedotteen mukaan "Ruotsi on Yhdysvaltojen läheinen ystävä ja kumppani". Obaman vierailu on toinen kerta, kun Yhdysvaltojen istuva presidentti vierailee Ruotsissa. Presidentti George W. Bush vieraili maassa vuonna 2001. Obama tapaa Ruotsissa muun muassa pääministeri Fredrik Reinfeldtin.

4. Ruotsi on antanut pidätysmääräyksen toisesta Yhdysvaltojen kiihkeästi haluamasta miehestä, vuotosivusto Wikileaksin perustajasta Julian Assangesta. Ruotsi haluaisi kuulustella miestä väitetyistä seksuaalirikoksista, joista kaksi naista on syyttänyt häntä. Assange on kiistänyt seksuaalirikokset. Hän ei halua mennä Ruotsiin, koska pelkää, että Ruotsi luovuttaisi hänet Yhdysvaltoihin.

5. No niin, Obama ei siis tule - tälläkään kertaa - Suomeen. Ilmeisesti Obama ei halua tavata Suomen johtoa ja presidentti Sauli Niinistöä. Syytä Suomen johtajien karttelemiseen ei ole kovin vaikea arvata: Suomi on profiloitunut Snowden -jupakassa Yhdysvaltojen vastaiseksi valtioksi. Muistamme, miten kärkkäästi ministeri Heidi Hautala ylisti Snowdenia ja hänen paljastuksiaan ja toivoi, että tietovuotajalle voitaisiin myöntää turvapaikka Suomessa.

6. Myös maamme ulkoministeri Erkki Tuomioja on osoittanut sympatiaa Snowdenin tempaukselle ja arvostelut  - jälleen kerran - rivien välissä Yhdysvaltojen turvallisuuspolitikkaa.

7. Näissä oloissa on täysin selvää, ettei Oballa ole minkäänlaista mielenkiinto vierailla ulkopolitiikassaan Yhdysvaltoja kohtaan lähes vihamieliseksi profiloituneessa Suomessa.

8. Presidentti Tarja Halonen ei saanut - monista suorastaan säälittävistä yrityksistään huolimatta -  koskaan kaudellaan kutsua Yhdysvaltoihin ja Valkoiseen taloon, ja USA:n presidentit kiersivät Euroopassa käydessään Suomen visusti kaukaa. Edes ulkoministeri Hillary Clintonia ei saatu koskaan Suomeen viralliselle vierailulle.

9. Pari kolme viikkoa sitten uutisoitiin, Suomessa tosin silmiinpistävän vaatimattomasti, miten Baltian maiden kaikki kolme presidenttiä eli Viron, Latvian ja Liettuan presidentit vierailivat yhdessä Valkoisessa talossa Obaman kutsumina. Perusteena mainittiin, että Baltian maat ovat USA:n liittolais- ja ystävyysmaita. Niinistölle vain ei ole kutsua jenkkihin tullut.

10. Sauli Niinistö, joka kärsi murskatappion YK:n turvaneuvoston vaalissa,  ei ole todellakaan onnistunut alkuunkaan yrityksissään kääntää ulkopolitiikkamme kurssia. Kukaan ei oikein tiedä, mikä on Suomen ulkopoliittinen linja ja miten Suomi asemoituu suhteessaan USA:han ja Venäjään. Meille näyttää riittävän, että Putin pistäytyy kerran vuodessa Suomessa ja Naantalissa ja viivähtää Niinistön seurassa pari tuntia turisemassa niitä näitä, siis yhdentekevyyksiä. 

11. Onko Suomi todellisuudessa edelleen Paavo Väyrysen linjalla, eli puolueeton ja liittoutumaton. Siltä näyttää. Nato-kannattajia pidetään Suomessa lähes maanpettureina.

PS.

Tiedotusvälineet ovat kääntyneet viime aikoina silmiinpistävän usein ex-pääministeri Matti Vanhasen puoleen ja pyytäneet häneltä kommentteja nykyisen hallituksen  talousahdingosta. Tätä juttua naputellessani Mattia haastatellaan parhaillaan TV1:n A-Studio lähetyksessä. Matissa on kyllä kokoa ja näköä ja mies puhuu useimmiten ihan järkevän oloisesti. Valitettavasti miehen moraali ei vain oikein kestänyt vallankäytön mukanaan tuomia paineita. Ex-pääministerin kytkökset Nova-miehiin ja Nuorisosäätiöön sekä hänen naisseikkailunsa ja Ruusus-jupakkansa ovat vielä hyvässä - aivan  liian hyvässä - muistissa. They never come back, paluuta politiikan huipulle ei ole.

31 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on ottanut Facebookissa "varovaisen myönteisesti" kantaa Snowdenille Suomessa mahdollisesti myönnettävän turvapaikan puolesta

http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/kuluttaja-ja-vapaa-aika/13174-tuomioja-ottaa-kantaa-snowdenin-turvapaikkaan

Siis maan ulkoministeri olisi voinut myöntää Snowdenille turvapaikan! Ei ihme, että Obama ja USA:n ulkoministeri eivät missään nimessä halua vierailla Suomessa tai kutsua suomalaisia virkaveljiään Washingtoniin.

Siru Pola kirjoitti...

Nythän Snowdenille olisi tilaa vaikkapa Quantanamo Bayssa, kun jenkit ovat vähitellen heivaamassa sieltä pois "terroristeja". Siitähän voidaan tehdä pysyvä totuudenpuhujien säilytyspaikka.

Anonyymi kirjoitti...

Odottaa, että joku toimittaja kysyy Matti Vanhaselta, tekikö Antti Kaikkonen jotain, mitä Matti Vanhanen ei ollut tehnyt aikaisemmin Nuorisosäätiössä?

Lautakasa oli ainoinaan vain Ylen loppukevennys, Korvolan tutkiessa rakennusliikkeiden, RAY:n ARA:n ja Nuorisosäätiön yhteistoimintaa.

Ohjelma löytyy vielä Ylen arkistosta, koko tarina alkaa Korvolan löytäessä ARA:n arkistosta faksatun muistion, joka kertoo Matti Vanhasen, RAY:n pj:n Jukka Vihriälän, Nuorisosäätiön asiamiehen sekä RAY:n esittelijän neuvottelusta eduskunnan kabinetissa.

Eikä kulunut kun pari päivää kabinettikokouksesta, niin NS:n rakennuttaman, RAY:n ja ARA:n rahoittaman talon kerhotilaan ostettiin tauluja Vihriälän tukiyhdistykseltä.

Anonyymi kirjoitti...

Odottelemme reportashia "Ari Korvolan paluu".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Virolaislehtien ja jopa presidentti Henrik Ilveksen mukaan Obama olisi kutsunut Tukholman tapaamiseen myös kaikkien muiden pohjoismaiden sekä Baltian maiden pääministerit.

Kas kummaa, mutta Suomen UM:ssä tästä kutsusta ei tiedetty ainakaan eilen illalla vielä miään!

Suomessa ko. kutsu koskisi siis pääministeri Jyrki Kataista. Presidentti Sauli Niinistö jäisi tässäkin tapauksessa ilman Obaman tapaamista ja kotiin ihmettelemään maailman menoa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Otsikossa HS:ssa tänään:

Tutkijat suosittelevat kouluaamuihin lisää unta.

Hm, siis parin ensimmäisen tunnin kohdalla teinien ja muiden koululaisten lukujärjestyksessä lukisi: nukkumista, unta!

(Nolla)tutkijoille tiedoksi, että unta voi pidentää myös alkupäästä, eli menemällä aikaisemmin yöpuulle.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan eilen julkistetun päätöksen mukaan koulun kevätjuhlassa laulettua Suvivirttä ei ole syytä pitää uskonnollisena toimintana. Pajuojalle oli kannellut Promotheus -niminen järjestö ja se koski kansanedustaja Satu Sarkomaan Facebook-kirjoitusta.

Voi helevetti, millaisten typeryyksien tutkintaan kallispalkkainen oikeusasiamies ja hänen laaja esitkuntansa esittelijöineen ja muine virkamiehineen käyttää aikaansa! Eikö niitä yhtään hävetä, aikamiehiä ja vielä tohtoreita koulutukseltaan!

Tuollaisen kantelun voisi heittää heti tulopäivänä suoraan roskikseen. Mitä pirua tuollaisia typeriä kanteluja ja itsestäänselvyyksiä pitää alkaa tutkia ja niistä laajoja muistioita ja päätöksiä väsätä!

Ajatella! OIkeusasiamies ja hänen juristitohtorin koulutuksen saaneet esittelijänsä käyttävät aikaansa sen tutkimiseen, mikä on "Suvivirren" syvin olemus! On kyllä hemmot ymmärtäneet tehtävänsä koko lailla väärin.

Ei kai oikeusasiamiehen velvollisuutena, tuskin edes oikeutena, on tutkia, mitä jotkut poliitikot ja vastaavat tyypit sattuvat joutessaan kirjoittas netissä! Satu Sarkomaa kirjoitti tekstinsä jonkun hemmetin opetuslaitoksen johtokunnan puheenjohtajana - never heard - mutta so what? Nettikirjoittaminen ei ole sellaista viranomaistoimintaa, jota oikeusasiamiehen tulisi tutkia.

Monet ihmiset ovat minullekin valittaneet vuosien saatossa, miten heitä henkilökohtaisesti jopa traagisella tavalla koskevia viranomaispäätöksiä tai -toimia ei tutkita todellisuudessa oikeusasiamiehen tai oikeuskanslerin toimistoissa lainkaan. Vastaukseski kanteluun saadaan ainoastaan jonkun esittelijän sivun tai parin mittainen tuherrus, jossa todetaan vain, ettei oikeusasiamies/oikeuskansleri ole viitsinyt itse edes vastata kantelijalle, vaan on delegoinut koko asian esittelijälleen.

Tämäkö on sitä "korkealaatuista laillisuusvalvontaa", täh?

Anonyymi kirjoitti...

Pajunoja on oikeussosiologi ja hänen edeltäjänsä Lindstedt oikeushistorioitsija. Kummallakaan ei ollut ennen oikeusasiamiehen apulaisen tehtävää minkäänlaisia lainkäyttötehtäviä. Ei siten mikään ihme, että puuhastellaan toisisijaisten seikkojen parissa.

Oikeusasiamiehen virastossa oli vielä joku aika vanhoilla virkamiehillä sitten 6 tunnin työaika. Tämän asian entraaminen voisi osaltaan parantaa tehokkuutta, joka visusti salassa pidetyistä luvuista saamieni tietojen mukaan on tuottavuuden irvikuva.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään julkaistaan sitten Suomen seuraava budjettiesitys, jonka loppusumma on pikkuisen pienempi kuin FED:n viikottainen velkakirjaostos jenkkimarkkinoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti on puhunut paljon poliisin ja syyttäjän yhteistyöstä. Nyt asiassa on näytetty vaihteeksi otetun askel eteenpäin, poliisin ja syyttäjän yhteistyö näyttää toimivan erinomaisesti - putkakuolemantapausten osalta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymin mainitsemassa tapauksessa poliisi käytti etälamautinta putkassa olleeseen kolmikymppiseen mieheen kahdeksan kertaa juuri ennen tämän kuolemaa. Mies kuoli Vantaan poliisiputkassa keväällä 2012.

Esitutkinta kohdistui kahteen poliisiin. Heistä toinen käytti etälamautinta, ja toinen toimi kenttäjohtajana.

Syyttäjä päätti viime perjantaina olla syyttämättä kaksikkoa kuolemantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syyttäjän päätös on käsittämätön. Tällaisiin tapauksin oikeuskanslerin ja oikeusasiamiehen luulisi puttuvan välittömästi omasta aloitteestaan!

Mutta nämä sen kun näpertelevät Suvivirren syvällisimmän olemuksen ja muiden vastaavien haista paska -asioiden selvittämisen kimpussa!

Anonyymi kirjoitti...

Suvivirsi-päätös oli varmaan Jussi Pajuojan kisällinäyte, jolla hän sai neljä vuotta jatkoaikaa apulaisoikeusasiamiehen toimelleen. Kukaan muu ei viitsinyt edes hakea moista turhanpäiväistä virkaa. Varmaankin Pajuoja lepyttteli päätöksellään myös Ben Zyskowiczin, joka on arvostellut, paitsi muiden, myös oikeusasiamiesten ratkaisuja ja kannanottoja.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, heh! Jo on aikoihin eletty! Virossa tiedetään Suomen asiat paremmin kuin kotimaassa! Katainen ei tiedä mitään siitä, että hänet olisi kutsuttu tai kutsuttaisiin tapaamaan Obamaa tämä Tukholman vierailulla, mutta Viron presidentti on kertonut, että kyllä Katainen olisi saamassa kutsun.

Sauli saa mäillä näkymillä jäädä jälleen soittelemaan lehdellä.

Anonyymi kirjoitti...

Ministerit ja poliitikot on fiksuja valitessaan laillisuusvalvojiksi hallintohiiriä, jotka eivät juuri ministereiden ja korkeiden virkamiesten toimia rohkene arvostella ja laittomuuksiin puuttua.

Anonyymi kirjoitti...

Etälamauttimen käyttö putkassa ihmetyttää. Kuvista päätellen putkat ovat muutaman neliön kopperoita, joten vaikka etälamauttimella klasauttaisi nurkasta nurkaan, niin ei se olisi sittenkään "etälamauttamista". Nyt kyseessä ollut vanki oli lehtitietojen perusteella kauhea läskikasa (140 kg)ja ilmeisesti jepet ovat joutuneet siitä syystä pahasti alakynteen. Etälamautinta on siis käytetty lähilamauttimena, kun oikeasti muutama hyvin tähdätty luuvitonen olisi ollut luontevampi puolustuskeino. Tuskin oli sattuman satoa, että noutaja vieraili kahdeksannen tällin jälkeen. Mutta kaikki meni siis oikein niin kuin syyttäjän päätöksestä voi päätellä.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeusasiamiehen suvivirsi-päätöksellä ei ole juridista sitovuutta

kotimaa24.fi Emilia Karhu 08.08.2013 11:46


Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan päätöksen mukaan koulujen kevätjuhlissa voidaan jatkossakin laulaa suvivirttä. Hänen kannanottonsa koski suvivirren kahta ensimmäistä säkeistöä. Tulkinnat, joiden mukaan muita säkeistöjä ei ole sopivaa kevätjuhlissa laulaa, eivät kuitenkaan ole täsmällisiä.

- Pajuoja ei linjannut koulujen kevätjuhlia koskevassa suvivirsi-päätöksessään mitään liittyen suvivirren muihin säkeistöihin. Niihin ei otettu kantaa, sanoo asian esitellyt esittelijäneuvos Pasi Pölönen Kotimaa24lle.

Pölönen huomauttaa, että tämän tyyppiset asiat ovat oikeudellisesti monimutkaisia ja rajanvedot ovat olleet kansainvälisestikin vaikeita.

- Oikeusasiamiehen päätöksillä ei ole juridista sitovuutta sillä tavoin kuin tuomioistuinpäätöksillä. Argumentit ratkaisevat kunkin päätöksen painoarvon. Pajuoja kyllä taustoitti ratkaisuaan varsin laajasti.

Jos joku nyt haluaa oikeusasiamieheltä kannanoton suvivirren muihin säkeistöihin, pitääkö hänen tehdä uusi kantelu?

- Näin voi halutessaan tehdä. Samastakin asiasta voi oikeusasiamiehelle kannella useita kertoja, Pölönen toteaa.


http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kulttuuri/12165-oikeusasiamiehen-suvivirsipaeaetoeksellae-ei-ole-juridista-sitovuuttahöhöhöhöööö.....
Juridista sitovuutta vailla olevaa mietiskelytoimintaa virren syvällisimmästä olemuksesta - säkeistö kerrallaan kantelut tutkittaviksi....
höhöhööööö...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

OTT Pasi Pölönen on toki pätevä juristi ja tunnettu seikkaperäisestä ja monipuolisesta argumentoinnistaan. Kaikki kunnia siis hänelle.

Mutta! Onhan tämä nyt aika naurettavaa! Apulaisoikeusasiamies tutkii kantelun vain virren kahden säkeistön osalta, koska ilmeisesti vain niiden osalta tämä Promoteus, vai mikä hemmetin Timoteus se nyt taas onkaan, oli kannellut!

Jäämme siis odottamaan "jatkoa" eli kantelujen tulvaa Suvivirren muiden säkeistöjen "laillisuuden" suhteen ja Pajuosan niihin antamia, monipolvisesti perusteltuja ratkaisuja!

Kevätjuhlassa edetään ensi keväänä reksin sanojen mukaaan näin:

- Lauletaan nyt Suvivirrestä kaksi esimmäistä säkkeistövä. Seuraavan kahden säkeistön kohdalla pidämme hiljaisen hetken, koska ei ole varmaa, onko niiden veisaaminen sallitua, enkä ainakaan minä, juamalauta, riskeeraa kesälomaani sen takia, että joutuisin laatimaan vastineita erilaisten hörhöjen Pajuosalle tekemiin kanteluihin, kyllä jämpti on näin! Paussin jälkeen kaijautetaan vielä virren vihon viimmeinen värssy - mahdollisimman pontevasti!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mitä kummallisimpiin asioihin ja päätöksiin törmää harva se päivä. Niin kuin esimerkiksi tänään jukistettuun Itä-Suomen HO:n tuomioon.

Hovioikeus nimittäin meni ja lievensi siskosten päälle kovassa humalassa ajaneen 54-vuotiaan naisen tuomiota viidellä kuukaudella,

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi ko. lapinlahtelaisnaisen 2 vuodeksi ja 7 kuukaudeksi vankeuteen. Hovioikeus piti tuomiota liian ankarana ja alensi sitä viidellä kuukaudella.

Nainen törmäsi tien reunassa pyöräilleisiin 16- ja 11-vuotiaisiin tyttöihin ajaessaan Lapinlahden taajamasta kotiinsa. Vanhempi sai vammoja, nuorempi kuoli ensiavusta huolimatta.

Nainen oli 2,58 promillen humalassa. Hän pyysi - ilkesi pyytää - hovioikeudessa rangaistuksen alentamista ja muuttamista ehdolliseksi.

Voihan pentele! Mikä ihmeen hinku hovioikeudella oli mennä alentamaan rangaistusta, vaikka lievennyksellä ei ole käytännössä juuri mitään merkitystä, sillä nainen istuu ensikertaisena ainoastaan puolet tuomitusta rangaistustksesta eli yhden vuoden? Käsittämätöntä.

OIkea rangaistus tuosta karmeasta rikoksesta olisi tietenkin ollut vähintään viisi (5) vuotta vankeutta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Moskovan MM-kisat ovat alkaneet Suomen osalta aivan odotetusti:

- Tapio Suominen ei selosta näitäkään kisoja TV:sä, Tapsa on taas sairaslomalla, hänen äänensä kuulostaa kuulemma "voipuneelta".

- Jere Bergiuksen seipäät jäivät - jälleen kerran - Helsinkiin.

Tässäpä on jo etukäteen oiva selitys sille, että Bergius jää lauauntain seiväkarsinnassa ilman tulosta.

Mutta eihän tämä olisi mitään uutta, sillä näihän Jerelle on käynyt aiemmin kolme kertaa peräkkäin arvokisoissa!

Anonyymi kirjoitti...

(hgin) Hovioikeuden selvitys: Tuomarit heittävät rasistista herjaa – juhlissa kouritaan naisia

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2013/08/1789472/hovioikeuden-selvitys-tuomarit-heittavat-rasistista-herjaa---juhlissa-kouritaan-naisia

Anonyymi kirjoitti...

@Jyrki Virolainen:
"(Nolla)tutkijoille tiedoksi, että unta voi pidentää myös alkupäästä, eli menemällä aikaisemmin yöpuulle."

Nollatutkijat ovat huomanneet etteivät teinit kuitenkaan mene nukkumaan kouluaamujen aikataulun mukaan. Huonon nuorison huonojen elämäntapojen (oma vikansa kun eivät nuku) lisäksi nollatutkijat tosin uskovat joillakin murrosiän vaikuttavat melatoniini-hormonin eritykseen ja siten unirytmiin.

Kun vielä kokeilujen koulupäivän myöhentäminen vaikuttaisi parantavan oppimistuloksia & kouluviihtyvyyttä, niin tottahan tämmöistä pitää haukkua ja vastustaa!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jumaliste, mitä typeryyttä! Eikö uneliaiden typyköiden ja jannujen olisi syytä siirtyä jo alun perin kokonaan iltakoululinjalle!

Anonyymi kirjoitti...

Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson kritisoi poliisia etälamauttimen käytöstä: ”etälamautinta tulisi käyttää vain silloin, kun toinen vaihtoehto olisi ampuma-ase”. Olisiko poliisi käyttänyt etälamautinta, jos kysymyksessä olisi ollut 142 kg painava, aggressiivinen ja riehuva, mutta raskaana oleva nainen? Tuskin! Johansson ihmettelee, miksi poliisi ei kutsunut apuvoimia. Samaa ihmettelee moni muukin.

Anonyymi kirjoitti...

"Valkoisen talon tiedotteen mukaan "Ruotsi on Yhdysvaltojen läheinen ystävä ja kumppani"."

Tätähän se Piratpartiet on julkisesti valitellut: ohjeet tulevat suoraan rapakon takaa monellakin tasolla. Ei meidänkään kannattaisi tästä hihkua. Euroopassa kun nyt ei tarvita yhtään enempää Yhdysvaltojen sekaantumista. Korruptoivat vielä meidänkin hallinnon.

"Muistamme, miten kärkkäästi ministeri Heidi Hautala ylisti Snowdenia ja hänen paljastuksiaan ja toivoi, että tietovuotajalle voitaisiin myöntää turvapaikka Suomessa."
"Myös maamme ulkoministeri Erkki Tuomioja on osoittanut sympatiaa Snowdenin tempaukselle ja arvostelut - jälleen kerran - rivien välissä Yhdysvaltojen turvallisuuspolitikkaa."

Syytä olikin - molempiin.

"Nato-kannattajia pidetään Suomessa lähes maanpettureina."

Jos Yhdysvallat ei muuta kurssia, syytös ei välttämättä ole kaukaa haettu. Sen etupiirissä joutuu rikkomaan omia kansalaisia (ja muidenkin) vastaan. Lisäksi päätyy kaikennäköisiin turhiin tuhoamissotiin ja sitä kautta terrorikohteeksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh, heh! Kylläpä anonyymi on tullut todella vahvasti aivopestyksi USA:n ja NATO:n vastaisella propagandalla, jota mm. vasurit ja vihervasurit harjoittavat!

Suomen polittinen johto myötäilee ko. piirejä, mutta toivoo toisaalta salaa tai puoliavoimesti paljon nykyistä läheisempiä suhteita USA:han ja Natoon.

Jos Sauli Niinistö olisi vahva presidentti ja ulkopolitiikan johtaja, hän vaikuttaisi siihen, että vihreät ja vasurit saisivat lähteä hallituksesta. Niin paljon hallaa nuo puolueet ovat Suomen ulkopolitiikalle aiheuttaneet. Ainakin Heidi Hautala ja Erkki Tuomioja olisi pikaisesti vaihdettava uusiin nimiin.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen tasavallan presidentin ”uusimmat tiedotteet ja uutiset”-osiossa sanotaan, että toimittaja Katri Makkonen on 5.8.2013 aloittanut tasavallan presidentti Sauli Niinistön viestintäpäällikkönä. Makkonen tiedotta twittrissään:

-Lomalla, hyvät ihmiset, lomalla! Otin lomaa Twitteristäkin. Paluu kuvioihin elokuun alussa.

Ehkä tiedotus tasavallan asioista paranee kun Makkonen palaa lomiltaan...

Anonyymi kirjoitti...

Hovioikeuden tuomarit ovat MTV3:n mukaan kourineet naisia takamuksesta ja muutenkin sikailleet. Pauliine Koskelo ehätti jo sanoa, ettei hyväksy sitä.

Anonyymi kirjoitti...

On se aika hurjaa, että poliisit saa nykyään ihan vapaasti tappaa ihmisiä.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomen polittinen johto myötäilee ko. piirejä, mutta toivoo toisaalta salaa tai puoliavoimesti paljon nykyistä läheisempiä suhteita USA:han ja Natoon."

Sehän se tässä onkin ongelmana. Kyllä tuo aikamoinen petos on, kun julkisesti ollaan sitä mieltä, joka vastaa kansan tahtoa, mutta salassa vehkeillään ihan muuta.

"Niin paljon hallaa nuo puolueet ovat Suomen ulkopolitiikalle aiheuttaneet."

Niin, mitäpä arvoista tai ihmisoikeuksista, kun voi mielistellä voimakkaita. Onko blogistikin päässyt sisäpiiriin, kun on tämmöiseen mielipiteeseen varaa?

Anonyymi kirjoitti...

Blogistin kirjoitus tuntuu monissa paikoissa implikoivan (esim. paragrafi 5), että Suomi on menettänyt jotain oleellista, kun poliittiset johtajamme eivät pääse tapaamaan ns. Obamaa. Mahtaneeko blogisti suvaita eksplikoida, mitä mahdollista olemme menettäneet tämän seurauksena? Emmekö kenties pääse taaskaan istumaan niiden mystisten pöytien ääreen, joissa kuulemma meitä koskevat päätökset tehdään?

Itse en kykene näkemään kovin suurena puutteena, että poliitikkomme pysyttelevät erossa presidentistä, jonka "track record" laittomuuksien (eritoten kansainvälisen oikeuden piirissä) ja ihmisoikeusloukkauksien saralla hakee vertaistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö se vähän niin ole, et kenen pöydässä syöt, sen lauluja laulat. Tuohon edelliseen kommenttiin viittaan..