maanantai 18. marraskuuta 2013

800. Rosvojen ja poliisien veljeskunta

HS:n etusivu tänään. Onkohan tässä meneillään kasvojen kohotus vai menetys vai onko kysymys vain ilmavaivoista...

1. Lehtiotsikoita viimeisen viikon ajalta:

- Helsingin huumepoliisin päällikköä epäillään raskaista rikoksista
- Helsingin huumepoliisin päällikköä epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä
- Aarnio sivuun  huumepoliisista, myös supolaista uhkaa hyllytys
- Paatero huumepoliisin kohdistuvista rikosepäilyistä: Ikävä asia
- KRP:n ja Helsingin poliisin rikostutkijoilla yhä jäätävät välit
- Aarnio epäillään saaneen  lahjuksia seurantalaiteyritykisltä
- Huumepoliisin lahjusvyyhdissä uusia pidätyksiä
- Helsingin huumepoliisin pomoa Jari Aarniota vaaditaan vangittavaksi
- Huumepoliisin päällikkö vangittiin
- Huumepoliisin päällikkö pidätettiin virasta
- Poliisi ja Supo hankkivat laitteita rikosllisryhmään liittyvältä yhtiöltä
- Poliisiylijohtaja: Väite  laitehankinnoista vaatii selvittelyä
- Huumepoliisin päällikön vaimo vangittu
- Poliisiministeri Päivi Räsänen: Tilanne on erittäin vakava
- Lähteet: Aarnion ja rikollispomon kytkös puhutti vuosia, Patero yllättyi väitteestä
- Sotku seurantalaitteista ulottuu poliisin ylijohtoon

2. Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio vangittiin perjantaina epäiltynä törkeästä lahjuksen ottamisesta, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja avunannosta törkeään petokseen. Hän on kiistänyt epäilyt.

3. Rikosepäilyt liittyvät poliisin seurantalaitehankintoihin ja näitä laitteita valmistavaan yritykseen Trevociin. Aarnion epäillään saaneen yhtiöstä etuuksia ja osallistuneen esteellisenä hankintoihin, joita hänen työnantajansa yhtiöstä teki. 

4. Trevocin osaomistajana on yhtiö, jonka perustamiseen osallistui United Brotherhood- rikollisjärjestön pomon sisko yhtiön hallituksen jäsenenä ja toimitusjohtajana. Kyseisen yhtiön johto siirrettiin kuitenkin jo rekisteriröintipäivänä mainitulle pomolle, joka vangittiin viime perjantaina Trevocin-tapauksen yhteydessä mm.  törkeän lahjuksen antamisesta on syytä epäillä -perusteella. Helsingin ja Rovaniemen hovioikeudet ovat aiemmin tuomioissaan luokitelleet United Brotherhoodin (UB) vakavien rikosten tekemistä varten järjestäytyneeksi ryhmäksi. UB:ssa on 70-90 jäsentä, joista noin 50 istuu parhaillaan vankilassa. Vangituiksi on määrätty myös Trevocin toimitusjohtaja, joka on aiemmin työskennellyt KRP:n palveluksessa, sekä lisäksi aiemmin Supon alipäällystöön kuulunut mies.

5. Lehtitietojen mukaan KRP on rikosepäilyihinsä liittyen ollut kiinnostunut Aarnion Sipooon korvessa rakenteilla olevasta 243 neliön suuruisesta omakotitalosta, jonka tontin Aarniot hankkivat tammikuussa 2012 poikansa nimiin.  KRP on kerrotun mukaan tehnyt taloon tällä viikolla kotietsinnän, jossa oli mukana rahakätköjen löytämiseen koulutettu koira. Etsintöjä on tehty myös Aarnion työpaikalla. Aarnio työhuoneessa suoritettuun etsintään on osallistunut kymmenen poliisia, myös Helsingin poliisilaitoksen teknisiin tiloihin on tehty kotietsintä; siellä on rikosepäilyjen keskiössä olevan Trevocin laitteistoa.

6. Tänään on mediassa kerrottu, että myös Jari Aarnion vaimo on vangittu, häntä epäillään tammikuusta 2012 aina viime viikolle asti kestäneestä törkeästä rahanpesusta.

7. Miten tämä kaikki on ollut ylipäätään mahdollista? Onko Helsingin poliisilaitoksen ja Poliisihallituksen valvonta pettänyt kokonaan? Pitäisikö Helsingin poliisilaitoksen pomomiesten ja ylijohtaja MIkko Paateron vetää asiasta oikeat johtopäätökset ja todeta, että he ovat epäonnistuneet tehtävässään? 

8. Monissa muissa ja varsinkin ns. sivistysmaissa asianomaisen paikallisen poliisin johto ja valtakunnan ylin poliisijohto olisi jo tehnyt sanotunlaisesta hirvittävän nolosta skandaalista ainoan oikean johtopäätöksen ja eronnut virastaan. Jos järjestäytynyttä rikollisuutta tutkivan poliisin päällikö veljeilee tunnetun rikollisjärjestön pomomiehen kanssa ja tämä on ollut laajalti tiedossa, kuten Helsingin Sanomat eilen kertoi, niin luottamus poliisiin ja johtoon on jo tämän takia kokenut täydellisen kolauksen. Jos vielä paljastuu, että ko. huumepoliisi on ottanut lahjuksia ja syyllistynyt törkeään virkarikokseen junaillessaan rikosten selvittämisen ja torjunnan kannalta tärkeiden seurantalaitteiden hankintoja rikollispomon kanssa tiivistä yhteistyötä tekevälle yritykselle, niin mitan luulisi kaiken järjen mukaan täyttyvän. Tietoturvariski on paljastuneen kytköksen johdosta niin suuri, että poliisi ja tulli ovat ilmeisesti pakotettuja luopumaan Trevocin laitteista kokonaan

9. Mutta mitä tapahtuu Suomessa? Ylipoliisipäällikkö piti ensin tapausta vain "ikävänä" (13.11.). Sen jälkeen kun vyyhti laajeni ja tapaus muuttui entistä pahemmaksi, tilanne oli hänen mielestään "vakava" ja nyt sitten "erittäin vakava". Eikö ylin poliisimies todellakaan ymmärrä, että tilanne ei ole ainoastaan hänen johtamansa organisaation, vaan myös hänen omalta kannaltaan vakava ja suorastaan kestämätön? Jos valtakunnan ylimmän poliisiviranomaisen keskeisessä organisaatiossa ja vieläpä lähipiirissä - Mikko Paatero tiedetään poliisipiireissä Jari Aarnion vankkumatomaksi kannattajaksi - epäillään tapahtuneen törkeitä virka- ja lahjusrikoksisa, olisi hänen kannettava vastuunsa ja jätettävä tehtävänsä. 

10. On peräti noloa, että poliisin ja tullin ko. elintärkeät laitehankinnat on annettu yhtiölle, jolla on lehtitietojen mukaan selkeä kytkös valtakunnan vaarallisimpaan rikollisjärjestöön ja että laitehankintoja ko. firmalle (Trevoc) on ollut junailemassa pääkaupungin huumepoliisin päällikkö, jonka epäillään ottaneen vastaan lahjuksia kyseisestä toiminnastaan. Miten ylipoliisipäällikkö voi kaiken tämän jälkeen kasvojaan menettämättä johtaa poliisihallitusta ja valtakunnan koko poliisia?

11. Paljastunut skandaali on äärimmäisen nolo ja vakava myös poliisiministeri Päivi Räsäsen kannalta. Ministerin luulisi tällaisessa tilanteessa vakavasti harkitsevan omaa asemaansa hallituksessa. Ministerillä on poliittinen vastuu johtamansa organisaation tekemisistä ja töppäyksistä. Sisä- ja poliisiministerin tulisi tehdä tarvittavat johtopäätökset, jos luottamus poliisiin ja nuhteettomuuteen on näin vakavalla tavalla vaarantunut. Joko ministeri antaa poliisiylijohtajalle lähtöpassit tai eroaa itse hallituksesta. Nämä ovat poliisiministeri Päivi Räsen vaihtoehdot tässä tilanteessa.

12. Tänään ministeri Räsänen kuitenkin ilmoittaa, että poliisin johdolla on "kohuista" huolimatta edelleen hänen luottamuksensa (HS). Räsänen kertoo tulleensa tähän tulokseen keskusteltuaan Aarnion tapausta tutkivien syyttäjien kanssa. Räsänen: "Tähän mennessä ei ole tullut mitään viitteitä, että esimiehet olisivat olleet jollakin tavalla tietoisia tästä tai että valvonta olisi pettänyt". Ministeri ei näytä oikein ymmärtävän, mitä ylimmän johdon vastuu merkitsee. Jos luottamus poliisiin on totaalisesti vaarantunut, olisi poliisin johto vaihdettava, vaikka nykyinen johto ei olisikaan ollut tietoinen rikoksista. Toisin kuin ministeri väittää, valvonta (Helsingin poliisilaitos) ja valvonnan valvonta (poliisihallitus) on pettänyt, jos näin karmeita rikoksia epäillään todennäköisin syin tapahtuneen keskeisen rikostorjunnan yksikössä. Jari Aarnio on tuskin tilannut laitteita poliisilaitoksen tietämättä, vaan laitetilauksista lienee vastannut Helsingin poliisilaitos.


42 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tåysin hävytöntä meininkiä Räsäseltä ja Paaterolta. Mieleeni tulee "Titanicin kansituolit", kun orkesteri soittaa ja soittaa, vaikka helvetinmoiseen jäävuoreen törmättiin. Ei haluta tajuta ja ymmärtää, hei tää laiva perke todellakin uppoaa!!

Arto kirjoitti...

Mahtaako Aarnion tapaus olla edes jäävuoren huippu? Kyseessä saattaa olla vain pieni sivuhaara paljon laajemmasta korruptiosta. Jos joku uskoo että VKSV on lähtenyt ajamaan tätä asiaa siksi, että poliisi on rikkonut lakia, sama henkilö varmaan uskoo myös Joulupukkiin. KRP:n ja Helsingin poliisin huumeosastojen välillä on jo ainakin 10 vuotta ollut kova keskinäinen kilpailu ja tähän liittyviä ristikkäisiä rikosilmoituksia, laitonta esitutkintamateriaalin tuhoamista jne. KRP näyttää nyt pääsevän tässä niskan päälle. Koska aiotaan tutkia KRP:n toimet?

Anonyymi kirjoitti...

Sellaista skandaalia ei ole olemassakaan, joka aiheuttaisi toimenpiteitä ministeri Räsäsessä. Hän on totaalisen kyvytön ja onneton henkilö johtamaan sisäasiainministeriötä. Taistelu Helsingin huumekytät vs. KRP lienee vasta alkamassa.

Anonyymi kirjoitti...

Taas löpistään ihan turhasta. Tässä tapauksessa on vain kysessä United Good Brotherhood eli Yhtynyt Hyvävelikerho. Ihan normitoimintaa.

Vaan totta puhuen. Räsäsen tilanne on moraalisesti täysin kestämätön ja aivan oikein, lähtetä täytyy joko hänen tai Paateron. Parhaassa tapauksessa molemmat.

Anonyymi kirjoitti...

Päivi Räsänen jo herätyspäivillä, vai mikä se nyt oli, oli todennut, että hänen moraalinsa on niin Korkiaa, et hän ei maallisia lakeja tarvinne noudattaa ja luulen, että hän hetken konsultoituaan Jumalan kanssa, jatkaa virassaan niin kuin ei mitään konfliktia poliisin ja hyväbelipyöräilijöiden kanssa ollutkaan!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, jos kerran bisnesjannuilla, virkamiehillä ja muilla on omia HV-kerhojaan ja klubejaan - mm. poliisihallituksen napamiehillä ja oikeus- ja sisäministeriön tyypeillä tunnettu Tornin herrakerho - niin miksei sitten rosvoilla voisi olla omansa! Sehän on aivan luonnollista!

Kun pörssi- ja bisnesmiesten kerhotiloissa tehdään vastustajista ruumita vain kuvaannollisesti - tuhotaan kavereiden uria ja varallisuutta - niin tämän UB:n kerhotiloissapa on pantu teuraaksi tovereita ihan kirjaimellisesti!

Nyt on kuitenkin kyse siitä, että poliisit ja rosvot puliveivaavat bisnestä ynnä muuta mukavaa samoissa jengeissä ja toinen toisiaan tukien.

Anonyymi kirjoitti...

Niinh, ja jos Päivi sattuuu oleen joskus hieman rasittuneen näköinen ja naama kurtussa, niin se johtuu varmaan vain Niilosta ja hänen odotuksistaan...

Kamunen kirjoitti...

Useampana keväänä on tv-uutisissa näytetty sunnuntai-iltana moottoripyöräjengien kokoontumisajot Liedon kirkolle.

Nyt uutisoidaan Kirkkohallituksen muuttavan Katajanokan periferiasta Eteläranta 8:aan.

Toisaalta tiedetään herrojen kiireiden jumiutuvan viimeistään silloin kun aletaan puhua hiljaisen perinnetiedon vaalimisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikesta huolimatta, tai oikeastaan mistään välittämättä on maamme se maailman vähiten korruptoitunut.
Nykyisellä hallituksella on takanaan Urpilaisen johtaman ministeriön Kreikka sopimus, ent. ministeri Hautalan "työtapaturmat", Pääministerin Himas-keikka, kaikkien ministeriöiden Talvivaaran sotkun rahoitus ja luonnon tuhoutuminen.
Ulkoministeriön vouto ja siitä johtunut vuoto. Muutamia mainitakseni, hallitus nauttii eduskunnan enemmistön luottamusta ja jatkaa hallitusohjelman mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tasavallan presidentti Niinistö voisi nyt näyttää sitä arvojohtajuuttaan ja vähän jyrähtää.

Ai niin, mutta kohtahan on itsenäisyyspäivän pippalot ja sinnehän Paaterokin tulee käteltäväksi, kuin myös ministerit tietenkin. Ei kantsi pressankaan pilata hyviä bileitä pikkujuttujen takia.

Anonyymi kirjoitti...

"Onkohan tässä meneillään kasvojen kohotus vai menetys…"

Pikadiagnoosina sanoisin, että kyse näyttäisi olevan lähinnä ilimavaivoista.

Anonyymi kirjoitti...

Korkeimpien oikeuksien tuomareillakin, nykyisillä ja entisillä, on oma herra- ja narriklubinsa. Mutta siellä sentään osataan vaalia perinteitä, siellä vain juodaan viinaa ja tullaan lujaa pöhnähän!

Näin sitten pikkujoulukausi on avattu juhlallisesti, avaajana tuomareiden yhdistys ja (putkassa) istuva oikeusneuvos!

Anonyymi kirjoitti...

"Rikosepäilyn täytyy olla vakava, koska epäilty on vangittuna. Rahanpesuepäilyssä täytyy olla kyse huomattavista summista tai suunnitelmallisesta teosta, ennen kuin epäiltyä aletaan vangita, professori Matti Tolvanen sanoo Ylen Uutisille.

Voimme taas huoahtaa helpotuksesta, kyllä oikeusoppineemme tuntevat lain ja ovat valveilla!

(Toki lausunnossa mainittu asia oli selvää kaikille ilman professorin lausuntoakin)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

http://www.hs.fi/kotimaa/Sotku+seurantalaitteista+ulottuu+poliisin+ylijohtoon/a1384749837375

No niin, jokohan Räsäsellä alkaisi olla eväitä lähtöpassien antamiseksi Paaterolle?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Paateron pitäisi jo älytä luovuttaa passinsa ministerille!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Paatero oli Nelosen Uutisten haastattelussa kovin muistamaton Trevocin suhteen. Hän ei muistanut, miten hän perusteli päätöstään laitehenkintojen uskomisesta Helsingin poliisilaitokselle! Ehkä siihen riitti Jari Aarnion suositus. Ko. laitteiden hankinta kuului normaalisti KRP:Lle. Sen Paatero muisti, että Trevocin taustoja ei tarkastettu ministeriölssä tai poliisihallituksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Aika osuvasti Nelosen Uutisten aihetta koskevan pätkän lopuksi roska-auto kaartoi KRP:n pihaan....

Anonyymi kirjoitti...

Tuo piha ei vain tainnut olla KRP:n.
Mutta ehkä arkistojen kätköistä olisi voitu kaivaa vanhaa uutiskuvaa sitä, miten ruumisauto kaartoi aikoinaan UB:n kerhohuoneiston pihalle...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogisti Virolaiselle, että on ottanut räväkästi kantaa Suomen "ankkalammikon mutakkoon". Viime aikojen julkisuuteen tulleet tapahtumat poliisi-, syyttäjä- ja oikeuslaitoksessa ovat kertoneet omaa kieltään siitä, että asiat eivät ole ihan hallussa, vaikka kova pyrky onkin pitää pitää kaikki hallinnassaan. Imago Suomen oikeusvaltiosta on saanut pahemmanpuoleisia kolhuja. Jo skandaalinomainen Ulvilan oikeusjuttu monine banaaleine sivujuonteineen on herättänyt epäilyn siitä, että Suomi ei olekaan turvallinen maa elää. Eikä vain siksi, että rikollisuus olisi lisääntynyt. Kansalaisia on alettu pitää hallintoalamaisina unohtaen, että virkamiehen tulisi olla kansanpalvelija.
Sivistysmaissa ministeri jättäisi paikkansa,ja ylipoliisipäällikkö jäisi eläkkeelle. Heidän tulee korkeimpina virkamiehinä kantaa vastuu siitä, että tähän on tultu. Nyt eivät enää jeesustelut lankea hedelmälliseen maahan.
Kansalaisen silmiä aukaisee myös
blogi: mikkoniskasaari.fi

Anonyymi kirjoitti...

Räsänen puhuu parhaillaan läpiä päähänsä TV:ssä. Keskeneräistä tutkintaa ei hänen asemassaan pitäisi lähteä missään tapauksessa tuolla tavalla kommentoimaan, eikä varsinkaan spekuloimaan sillä, mitä lopulta on tapahtunut, ketkä olivat mukana ja kuka tiesi.

Anu Suomela kirjoitti...

Englannissa nk. Levesonin komitea tutki useamman vuoden tiuhalla kammalla mm. poliisin korruptiota ja yhteyksiä poliitikkohin.

Komitean asetti pm. Cameron, kun kävi ilmi, että etenkin Murdockin mediatalo oli salakuunnellut julkkisten puhelimia. Tutkinta toi esiin paljon poliisin korruptiota.

Varmaan suomalainen poliisi on samalla tavoin korruptoitunut. Eri asia on, kykeneekö meikäläisessä järjestelmässä mikään elin puolueettomasti selvittämään mitä on tapahtunut.

Hallinnon on mahdotonta valvoa itseään, eivätkä valvontaa voi hoitaa myöskään poliitikot. Kuka sitten?

Anu Suomela

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ministeri Räsänen vetosi eilen A-studion lähetyksessä kovin usein Aarnion tapauksen tutkinnanjohtajaan - ainakin 6-7 kertaa - jonka kanssa hän oli kulemma keskustellut "vakavasti" ja perusteellisesti ja esittänyt toivomjuksia sen suhteen, toivonut, mitä kaikkia asioita esitutkinnassa selvitetään jne.

Tutkinnanjohtajana tomivan syyttäjän on kuitenkin asettanut VKSV eikä ao. syyttäjä, jonka pitäisi olla riippumaton mm. valtioneuvostosta ja ministeristä, voi tietenkään toimia sen mukaan, mitä sisäministeri pyytää häntä tekemään ja tutkimaan.

Epäilen, onko tutkinnanjohtaja saanut VKSV:lta määräyksen tutkia ja selvittää myös poliisin ylijohdon kytköksiä po. laitehankintoihin. Jos on, niin määräykset tulevat tältäkin osin VKSV:sta, eivät sisäministeriltä.

Mutta toisaalta on hyvä havaita, että ministeri on ilmiselvästi alkanut vakavissaan pohtia, voiko MIkko Paatero enää jatkaa virassaan.

Paatero ei tunnu muistavan enää mitään eikä häntä ole informoitu sellaisista oleellisista asioista, joista monet muut poliisviranomaiset ovat tienneet jo kauan eli esim. juuri huumepoliisin pomon Jari Aarnio läheisistä suhteista ja jatkuvvasta kansssakäymisestä vaarallisen rikollisjärjestön napamiehen kanssa.

Ei ole siis mikään ihme, että Aarnio on luultavasti joidenkin muiden poliisimiesten kanssa saanut Paateron suostumaan siihen, että Hgin poliisilaitos saa ehdä seurantalaitteiden hankinnat Trevocilta. Paatero ei ole välittänyt tarkistuttaa Trevocin taustoja, vaan on luottanut hänelle kerrottuihin vakuutteluihin.

Anonyymi kirjoitti...

Aarnion työtoverit ovat kilvan julistaneet etteivät usko miehen syyllistyneen mihinkään laittomuuksiin. Kun ovat tunteneet miehen vuosikymmeniä ja ovat todenneet tämän umpirehelliseksi.

Niinpä niin. Ei olisi ensimmäinen kerta kun mielikuva pettää ja pahasti..

Anonyymi kirjoitti...

Ihme kyllä kytköksien varsinaiset riskit eivät tule esille.
Jos on ollut yhteisiä harrastuksia huumepomojen kanssa, niin toisen osapuolen toiveet koskevat ennen muuta itse huumekaupan edistämistä.
On siis mahdollista , että yksi alan osapuoli on ollut hyvin informoitu poliisin toimista ja tiedollaan menestynyt ja kasvanut.
Myös huumepoliisi voi menestyä alan kaupan tietojen avulla, koska kilpailijoita käräytetään mielellään. Silloin tuloksia syntyy.Korkealla, rahanpesun tasolla ei juuri ole saatu tuloksia.Sitä kuvaillaan vain käsiteltyjen tapausten lukumäärällä.Oikeat tulokset olisivat näkyneet vankeustuomioina ja liitännäisten bisnesten lopettamisina.
Vastuu tapahtuneesta on korkeimmalla virkamiestasolla. Taustalla on puuttumattomuuden ja suojelun traditio laillisuusvalvonnassa. VKSV ehkä perustettiinkin suojelun tehostamiseksi, ja poliiisin osalta tavoittena lienee koko ajan ollut tuottaa 100% tutkimatta jättämispäätöksiä. Ne eivät juuri tule tietoon, eikä niistä juuri voi valittaa.
Räsänen etsii vain perusteluja olla erottamatta takertuen teoriaolettamaan syyttäjän neutraaliudesta.Parempi olisi kutsua Scotland Yard tai Pinkertonin etsivätoimisto valvojaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, Räsänen korostaa korostamasta päästyäänkin, että tutkintaa johtaa puolueeton syyttäjä. Mutta varsinaisen tutkinnan suorittavat tässäkin tapauksessa tietenkin, eivät syyttäjät, vaan poliisit.

Anonyymi kirjoitti...

Syyttäjä ilmoitti, että esimiehiä ei ole syytä epäillä.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, heh! Niinpä niin. Esitutkinta oli tuskin kunnolla vielä edes alkanut, kun "esimiehet" piti jo vapauttaa valvontavelvollisuuden laiminlyöntiä koskevista epäilyistä!

Ai niin, mutta VKSV:n edustajiahan on myös mukana Tornin herraklubissa, siinä samassa mihin Paaterokin kuuluu. Puolueetonta tutkintaa, tottahan toki!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kyllä Päivi Räsäsen kannattikin höyrytä ja olla eilen kaksi eri kertaa yhteydessä tutkinnanjohtajaan, kuten hän on avoimesti kertonut. Päivi sai puhuttua tutkinnanjohtajan "selvittämään" jo yhdessä päivässä, että esimiehet eivät ole laiminlyöneet Aarnion ja Hgin huumepoliisin valvontaa. Onpa tehokasta "tutkintaa"!

Toisaalta Hesarin laajojen selvitysten mukaan kukaan ei ole koskaan valvonut Hgin huumepoliisia kunnolla!

Mutta ehkä tutkinnanjohtaja on kysynyt valvonta-asiaa ainoastaan niiltä poliisipomoilta, joiden olisi pitänyt valvoa Aarniota ja Helsingin huumepoliisia.

Tässä selitys ristiriitaisiin tutkintatuloksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, nyt odottelemme vain, josko tutkinnanjohtaja päätyisi jo tällä viikolla antamaan myös Jari Aarniolle puhtaat paperit ja päästäisi hänet vapaaksi jatkamaan tehokasta huumetutkintaa Helsingissä!

Kyllähän meidän, jumalauta, tulee voida säilyttää luottamus suomalaiseen poliisiin ja se säilyy vain, jos poliisit vapautetaan aina kaikista rikosepäilyistä! Kyllä jämpti on näin!

Erikoistutkija Nyyssönen kirjoitti...

Korkean poliisimiehen (varmaankin aiheellinen) vangitseminen, samoin kuin KKO:n oikeusneuvoksen putkahdus herättävät tietysti raivoa tai ilkkumista puhtoisissa sivustalukijoissa.
Otetaanpa nyt reippaasti kantaa näihin tapauksiin:
1) HS:n paljastukset poliisiorganisaation heikoista kohdista ovat sitä luokkaa, että jossakin sivitysmaassa esimiehet olisivat todellakin jo kaksi päivää sitten vetäneet johtopäätökset eivätkä jääneet jäljittelemään Toronton pormestaria.
2) Ei kaikkia poliisimiehiä eikä -naisia pidä tämän takia leimata. He tekevät arvokasta työtä, kuten eilen eräänkin X:n kuvernementin Z:n kaupungin keskustassa, kun neljä poliisiautoa oli saman risteyksen ympärillä valmiina valvomaan esim. sitä, ovatko tuvavyöt päällä.

3) Oikeusneuvos on onneksi ihminen siinä missä me muutkin! Viina menee päähän, varsinkin ilmainen viina ja varsin hyvin konjakkikin. Minullakin on mennyt ja, sikäli kuin kotona kerrottu pitää paikkansa, sen edellispäivänkin jättäisin pois ja ottaisin rahat takaisin.
Olen aivan vilpittömästi sitä mieltä, että oikeusneuvoksen seikkailu on vain ollut omiaan tuomaan häntä lähemmäksi sitä maailmaa, jossa tapahtuneita sattumuksia hän joutuu kuitenkin käsittelemään.* On siellä korkeimman oikeuden samoin kuin jopa presidentin"linnan" takapihalla ennenkin sattunut kaikenlaista. Mutta joka vanhoja muistelee, se heittäköön ensimmäisen kiven.

*) Näihin vuosikymmeniin saakkahan oikeusneuvokset ovat toki olleet "paremmista perheistä", vähintäänkin viidennentoista polven juristeja ja usein myös "aatelisia", joille elämä ilman kolmea kotiapulaista ja sisäkköä on ollut vierasta maailmaa.

Anonyymi kirjoitti...

HS:n tutkivien journalistien mukaan Aarnio osti tontin Porvoosta ja on rakennuttanut sille miltei valmiin 243 m2:n ok-talon + muita tiloja. Sekä tontti että talo on hankittu Aarnion pojan nimiin, jolla kuitenkaan ei ole sen paremmin tuloja kuin omaisuutta.

Minkähän takia? Eikö menettelytapa viittaa vahvasti johonkin hämäräperäiseen? Jos isäpappa jää joskus jostain kiinni ja tuomitaan jotain maksamaan, ulosotossa todetaan, että tyhjästä on paha nyhjästä. Eipä ihme, että taloa kuulemma oikein setelinetsintäkoirien avulla tutkittiin.

Anonyymi kirjoitti...

Se on pienestä kii, kun tyttö huutaa hii..hii.. hii!

Muistuipa mieleeni tapaus, kun emäntä oli vienyt miehelle omaleipomiaan pullia putkaan ja saanut poliisivartijan suostumaan pyyntöönsä, et "täyyhän miun miehen ees saada vähän lämpöisiä"..

Poliiseilla sattui olöemaan sopivasti kahvitauko ja omat eväät loppu, niin ahneuksissaan oli hotkasseet emännän "leivonnaiset" ja töistä - kotiin autollaan ajanut ojaan "kun yks kaks oli tullut niin kummallinen olo"..

Pullia oli jäänyt pari syömättä todistusaineistona ja löydös oli Aarnion alaa, eli emäntä oli laittanut hiukan päihdyttäviä "vihanneksia" taikinaan!

Nolosti kävi silloin ja vielä nolommin päättyy tämä Aarnon tapaus.

oscari kirjoitti...

Siis paateroinnin kiistaton ylhäisyys on synyt kesällä 2948. Kylla siinä iässä jo muisti tuppaa pettämään, vanhuksia ovat ja Alzheimeria tuppaa. Ei ole edes eläkkeelle osanut näissä kahinoissa jäädä.

Anonyymi kirjoitti...

A-studio: Stream käsittelee huumepoliisin päällikön Jari Aarnion korruptiovyyhtiä perjantaina 22. marraskuuta TV1:llä klo 21. Vieraina sisäasiainministeri Päivi Räsänen, poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja oikeushistorian professori Jukka Kekkonen.

Jahas. Ns. oikeusoppineista studioon pyydetään ja saadaan näemmä aina vain näin "oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden proffia", oli aihe mikä tahansa!

Heidän erityisosaamisensa käsittelee aikakautta, siis oikeushistoriaa, jolloin mistään poliisin seurantalaitteista ei edes voitu haaveilla eikä tietoturvallisuudesta puhuttu. Huumeiden käyttökään ei ollut kriminalisoitu. Tuohon aikaa kirjoitettiin, jos osattiin, sulkakynällä ja liikuttiin hevospelillä.

Eivätköhän Paatero ja hänen ministerinsä nyt tuollaisesta "vastustajasta" selvinne aivan kivuttomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän pappa Paatero joutaisi jo eläkkeelle. Pääuutisissa valitteli sitä, että poliisista vuodetaan julkisuuteen tietoja, kun olisi pitänyt vastata siihen kysymykseen, miten nämä jutut vaikuttavat poliisin uskottavuuteen. Höpisi hyvästä koulutuksesta ja pahoitteli vuotoja. Siis Paatero oli sitä mieltä, että epäkohtia ei pitäisi julkaista tai tuoda julkisuuteen, vain olla hiljaa niistä, kuin se keltainen neste siellä sukassa. Ja jotkut puhuvat vielä oikeusvaltiosta.?

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin, aivan käsittämätön Paateron haastatteluvastaus pääutisissa. Mitä miehen päässä liikkuu?
Siis mikä on tärkeää. Se, että poliisin ei pidä vuotaa tietoja tiedotusvälineille. Ei tässä enää keksi mitään sanottavaa. Herra ei ole missään tapauksessa tehtäviensä tasalla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuollaisiahan nämä paaterot sun muut räsäset pääsevät vapasti laukomaan, kun kyselijöinä on herttaisen onnettomia tätösiä á la Marjukka Havumäki! Lässyn lässyn lää -uutisia ja haastatteluja.

Anu Suomela kirjoitti...

Joku Anonyymi antoi mielenkiintoisen näkökulman: Kansan luottamus poliisiin säilytetään siten, että syyttäjä jättää syyttämättä.

Olisi kiintoisaa löytää tilastotietoa paljonko poliisiin kohdistuneita rikosepäilyjä on ollut vuositasolla, ja paljonko syyttämättäjättämispäätöksiä.

Luultavasti poliiseissa on sama määrä rikoksiin syyllistyviä kuin kansassa keskimäärin. Rikosten laatu saattaa tietysti olla erilainen ammatista johtuen.

Anu Suomela

Anonyymi kirjoitti...

Sekä Paatero että valtakunnasyyttäjänvirasto ovat selvästi ottaneet kantaa, että mitään ei ole tarkoitus löytää sen ulkopuolelta, minkä HS on kaivanut esiin.
Tuo onkin yleistilanne- vain HS ja YLE harjoittavat valvontaa, joskus.
HS:n juttuun oli saatu poliiisn sisältä paljon tietoa. Se olisi ollut esitettävissä viranomaisten oganisaatioissakin, mutta on ymmärretty että siitä saisi vain ongelmia. Senhän Paatero selvästi vahvisti- että joku vuotaa...
Muuallakin tunnettu whistlebower-onegelma kärjistyy pienen maan piireissä.
Päivi Räsänen pelattiin jo toimintakyvyttömäksi. Hän ilmaisi rajattoman luottamuksensa tutkintaa johtavaan syyttäjään. Virasto sitten teki selväksi ettei tutkinnassa tule keksiä mitään Aarnion esimiesten osalta.
Tässä casessa on paljon opettavaista niille, jotka eivät jo tienneet.

Skorpioni kirjoitti...


Julkisuudessa on jäänyt liian vähälle huomiolle,että KRP:stä erotettu poliisimies oli perustamassa jo 2009 Trevoc Security Oy:tä,joka oli vain yhtä päivää ennen merkitty kaupparekisteriin Jari Aarnion vaimon yhtiöksi. Jari Aarnio vaimoineen on siis ollut alunperin Trevocin toiminnassa.Aarniot ja KRP:n entinen poliisi ovat siis yhtä kuin Trevoc Security Oy.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero taas halunnut nimenomaan myös 2009ottaessaan seurantalaitteiden kehitysvastuun pois KRP:ltä ja siirtäessään kehittämisvastuun Trevocille eli Aarniolle ja poispotkitulle KRP:n virkamaiehelle, että laitteita kehittää juuri Trevoc.

Kun Aarniota epäillään törkeästä virkaseman väärinkäytöstä ja törkeästä lahjuksen ottamisesta, ovat hänen epäillyt rikokset tapahtuneet selvästi Mikko Paateron avustuksella.

Poliisikomentaja Jukka Riikonen on myöntänyt Aarniolle sivutoimiluvan toimia Trevoc Oy:ssä. Ja hyväksynyt siis täysin tietoisena Trevoc Oy:n toiminnan.


On siis suorastaan naivia puhua Paateron ja Riikosen valvontavastuusta, vaan tulisi puhua Trevoc Oy:n toiminnan tukemisesta ja Jari Aarnion em. rikosten edistämisestä, jos kysymyksessä olevat teot ovatylipäätään rikoksia.


Onkin siis ihmeellistä ja suorstaaan pöyristyttävää, että tutkintaan johtava Jukka Haavisto "vapauttaa " jo tässä vaiheessa Paateron ja Riikosen kaaikesta vastuusta.

Juttu "haisee" erittäin pahalta myös sen takia, että ainoa tiedotusväline jolla on kanttia penkoa Aarnion juttua on Helsingin Sanomat, mutta esim. Ilta-Sanomat, Iltalehti ja MTV 3 vaikenevat lähes kokonaan. Tämä vaikeneminen ei voi selittyä muulla kuin sillä, että em. mediavälineissä työskentelevät ovat korruption uhreja.

Korruptio Aarnio/ em. media selittynee sillä, että Aarnio on vuotanut tarkoituksellisesti huumausainerikosselvittelyä iltapäivälehdille ja MTV:lle. Herää kysymys onko Aarniolle maksettu myös tästä!Anonyymi kirjoitti...

Katsotaan nyt ensin tuleeko Aarniolle syytettä ja päättääkö oikeus, että Aarnio on syyllistynyt rikokseen. Sen jälkeen voidaan katsoa onko Helsingin poliisilaitoksen johto valvonut huumeosastoaan asianmukaisesti ja sen jälkeen onko ylipoliisijohtaja valvonut Helsingin poliisilaitosta asianmukaisesti. Pelkän epäilyn perusteella ei pidä alkaa painostaa eikä irtisanoa ihmisiä.

Andersson

Anonyymi kirjoitti...

Olin tuomittuna Käräjäoikeudessa ja kuultavana todistelutarkoituksessa Helsingin HO:ssa ns. Nuorisosäätiöjutussa

Tiivistelmä KO:n ja HO:n päätöksistä.

1. Juristit eivät koskaan pystyneet erottamaan Valtion asintorahastoa (Ara) ja Raha-automaattiyhdistystä toisistaan.
Vihriälä oli puheenjohtajana vain Ray:ssä ei Ara:ssa, jossa puolestaan saatiin investointiavustukset kerrostalojen rakennuttamiseen eli vuodesta 2005 alkaen kaikki investointiavustukset yhtä kerrostaloa lukuun ottamatta. Sekin oli Ray:n oma hanke.

2. HO fantasioi ilman mitään näyttöä mm., että:
2.1 varsinaisten vaalikampanjoiden ulkopuolella ei myyty tauluja vaalirahoitustarkoituksessa, vaikka:
2.1.1 taulut myi Vihriälän vaalitukiyhdistys;
2.1.2 Vihriälän kanssa puhuttiin, että hän myy taulunsa hyvissä ajoin ennen vaaleja, jotta ilmoitusvelvollisuus oikeusministeriölle ei realisoituisi.

3. Lautakunta KO:ssa olisi ollut tarpeen, koska yksikin jäsen esim.rakennusmestari olisi osannut kertoa, että Ara on eri yhteisö kuin Ray ja, että Ara antoi vuodesta 2005 investointiavustukset ei Ray, jonka puheenjohtajana oli Vihriälä.
Olen testannut tämän asetelman ns.tavallisilla ihmisillä. Pystyvät erottamaan eri firmat toisistaan esim. K-kauppa ja S-market.

4. En valittanut, koska tiesin vanhana lainvalmistelijana, verolobbarina ja kerrostalorakennuttajana, että rakennusalan faktat eivät selviä koskaan tuomarikokoonpanossa.
Käytettiin aikanaa aina välimiesklausuulia, mentiin vakuutusoikeuteen tai ao.lautakuntiin, jossa jutut ratkaistiin nopeasti,taloudellisesti ja faktat paikallaan.

T. Jorma Heikkinen