keskiviikko 23. joulukuuta 2009

202. Matti Vanhasen eroilmoitus - paras joululahjamme?

Matti EU-huippukokouksessa

Kun sä tulit vieraaksemme, paras joululahjamme. - Näin lauletaan tunnetussa joululaulussa tai -virressä.

Pääministeri Matti Vanhasen tämänpäiväinen ilmoitus, jonka mukaan hän ei enää asetu ehdolle keskustan ensi kesän puheenjohtajavaalissa, oli näin joulun alla yllätys, mutta tavallaan kuitenkin aika odotettu uutinen.

Mutta Vanhasen ilmoittama syy eroon on tuttua Vanhasen kiertelyä ja kaartelua. Selvää on, että jalkaleikkaus ei ole mitään todellinen syy Vanhasen eroon. Levottomat jalat eivät olleet syynä eroilmoitukseen, syyt ovat muualla.

Syynä on Matti Vanhasen epäonnistuminen pääministerinä ja häneen sen vuoksi kohdistunut jatkuva ja yhä vain kiihtyvä arvostelu. Syynä on myös Suomen ennennäkemättömän synkkä taloudellinen lama, jonka seuraukset tulevat kaikessa karmeudessaan näkyviin vasta ensin vuonna ja vuoden 2001 eduskuntavaalien jälkeen.

Keskustan jyrkästi heikentynyt gallup-kannatus samoin kuin pääministerin epävirallisissa kyselyissä saamat huonot kouluarvosanat hallituksen johtamisessa ovat nakertaneet luottamusta Matti Vanhaseen myös omien keskuudessa. Viikko sitten Matti Vanhanen valittiin jonkin iltapäivälehden kyselyssä Suomen ylivoimaisesti epäluotettavimmaksi poliitikoksi. Tämän jälkeen Matti Vanhanen näytti eduskunnassa hyvin hajamieliseltä ja suorastaan poissaolevalta. Hän ei osallistunut lainkaan eduskunnan kyselytunnilla käytyyn budjettikeskusteluun, vaan poistui salista juuri istunnon alettua ja jätti kansanedustajien kysymyksiin vastaamisen yksin Jyrki Kataiselle.

Vielä pari viikkoa sitten Matti Vanhanen uhosi, että tämä hallitus ei tule leikkaamaan valtion menoja, mutta kaikki tietävät, että leikkauksiin ja vieläpä rajuihin sellaisiin on pakko ajan myötä mennä.

Talouslaman edessä Vanhanen ero on perusteltu ja johdonmukainen, mutta toisaalta oikeastaan aika raukkamainen teko: Vanhanen ei halua ottaa vastuuta maan asioista ikävässä ja vaikeassa tilanteessa, vaan haluaa, että hänet muistetaan hyvien aikojen pääministerinä.

On ilman muuta selvää, että keskustan puheenjohtajuudesta luopuva Matti Vanhanen ei voi jatkaa ensi kevään jälkeen myöskään pääministerinä. Keskustan uudesta puheenjohtajasta tulee myös pääministeri. Puheenjohtajan nimi lienee Paula Lehtomäki, vaikka kepun vanhat parrat eli Väyrynen, Kääriäinen ja Pekkarinen hangoittelevat vastaan.

Vanhasen ero ilmoituksella ratkesi myös KELA:n tulevan pääjohtajan nimitysasia. Kun nykyinen pääjohtaja Jorma Huuhtanen jää ensi syksynä eläkkeelle, hänen seuraajakseen tullaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä nimittämään Matti Vanhanen.

Itse asiassa Vanhasen pitäisi erota pääministerin virasta välittömästi. Kun tiedetään, että Vanhanen tulee olemaan pääministerinä ainoastaan ensi kesään asti, tulee Vanhasesta automaattisesti hallituksen rampa ankaa; tämän seurauksena koko hallitus rampautuu entistä enemmän.

Voidaan spekuloida, mitä muita syitä Vanhasen eroilmoituksen taustala kenties oli hallituksen epäonnistumisen lisäksi. Julkisuuden jatkuvaa riepotusta tietenkin, mutta mitä muuta?

KRP tutkii parhaillaan Nuorisosäätiön asioita ja tutkinnassa nostettaneen esille myös kyseisen säätiön entisen puheenjohtajan Matti Vanhasen tekemisiä. Olisiko näistä tutkimuksista kenties kantautunut Matti Vanhasen korviin niin hälyttäviä tietoja ettei hän katsonut niiden takia enää voivansa jatkaa pääministerinä? Kukapa tietää.

Korkeimmassa oikeudessa on parhaillaan vireillä ja kohta ilmeisesti ratkaisukypsä juttu Matti Vanhasen vireille panemassa Pääministerin morsian -kirjaa koskevassa asiassa, jossa syytettynä on muun muassa Vanhasen ex-tyttöystävä, kyseisen kirjan kirjoittanut Susan Ruusunen, entinen Kuronen. Olisiko Vanhaselle annettu KKO:sta väliaikatietoja - tietenkin täysin epävirallisesti - että hovioikeuden tuomio saattaa kenties muuttua hänen tappiokseen?

Niin, entäpä sitten lautagate-asia? Olisiko kuuluisasta lautakasa-asiasta kenties tihkunut uutta tietoa tai olisiko sen tiimoilta kenties tulossa uusia paljastuksia?

Monien mielestä pääministeri Matti Vanhasen ilmoitus olla asettumatta enää ehdolle keskustan puheenjohtajaksi ja pääministeriehdokkaaksi on tämän joulun paras lahja. No, kyllä Suomessa on ollut monta Matti Vanhasta heikompaakin pääministeriä. Vanhanen hallitsi asiakysymykset, mutta kompastui toisarvoisiin kysymyksiin, ei hallinnut julkisuuspeliä, hoiti yksityisasiansa kehnosti ja menetti suuren yleisön luottamuksen maan johtavana poliitikkona.

Ei olisi suuri yllätys, jos monet suomalaiset lauleskelisivat tällä hetkellä mielessään tähän tapaan:

- Kiitos sulle Vanhasemme
kallis pääministerimme,
kun sä kerroit lähdöstäsi:
paras joululahjamme.


42 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Matti Vanhasen ilmoituksen mukaan "jalkaleikkauksen vaatima toipumisaika on niin pitkä, että se haittaisi puheenjohtajan tehtävän hoitamista."

Mutta pääministerin tehtävien hoitamisaika leikkaus ja sen vaatima toipumisaika ei Matin logiikan mukaan lainkaan haittaisi!

Joopa joo, tämä on nyt selvä peli: Matti Vanhanen tulee luovuttamaan myös pääministerin tehtävät keskustan uudelle puheenjohtajalle ensi kesän puoluekokouksen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

onkohan kyseessä todella "jalkaleikkaus?"

Vaikuttaa hieman siltä, että kysymyksessä olisi vakavampi sairaus, josta halutaan hallituksen toimintakyvyn säilyttämiseksi toistaiseksi vaieta.

Erkki K. Laakso kirjoitti...

Mistäs se Jyrki varmana voi sanoa, että "Matti Vanhanen tulee luovuttamaan pääministerin tehtävät keskustan uudelle puheenjohtajalle ensi kesän puoluekokouksen jälkeen"?

Jyrki Katainenhan juuri hetimiten totesi, ettei "pääministeriys ole pelkästään ilmoitusasia", vaan asian tulee ratkaisemaan hallitus. Voisi hyvinkin kuvitella kokoomuksen haluavan pääministeriyttä loppuvaalikaudeksi kun voimasuhteet vielä ovat "tasan" keskustan kanssa!

Voi olla, että seuraava pääministeri on Jyrki Katainen?

EKL
Alavus

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos kokoomus havittelee pääministerin tuolia, niin silloin Vanhasen ei auttaisi ehkä muu kuin "uhrautua" ja jatkaa pääministerinä!

Kokoomus tähtää tietenkin siihen, että keskusta menee seuraaviin vaaleihin Matti Vanhasen johdolla, jolloin kokoomuksen vaalivoitto olisi jo etukäteen kirkossa kuulutettu.

Eri asia on, meneekö keskusta näin halpaan.

Anonyymi kirjoitti...

Voisimme jo antaa ankkojen olla. Lame duck on suomeksi siipirikko, kysykää vaikka Kielitoimistolta.

Siru Pola kirjoitti...

Jospa Nuutti-Matti pelkää, että jalkaleikkauksen yhteydessä kaikki romahtaa kun huomataankin, että hänellä on ollut talon valmistumisesta alkaen erikoishöylätystä laudasta valmistettu puujalka.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä olisi suurikaan ihme jos sattumapääministerin pokan petettyä Jäätteenmäen kaatumiseen johtaneet tapahtumat otettaisiin tarkempaan valaisuun.

Kun Jäätteenmäkikin -asianosaisista ainoa joka ei ole mitään vielä tapahtumista lausunut- tulisi esiin, totuus paljastuisi ja väärän rahan kauppiaat joutuisivat häpeään!

Anonyymi kirjoitti...

Jyrki Virolainen parempi että menet jo Joulun viettoon ja annat perheellesi sekä kaikille läheisille ja kaukaisille sukulaisille, kuten pääministeri Matti Vanhaselle RAUHALLISEN JOULUN. Jyrki, jyrki älä tyrki, vaan tee joskus kunnon työ...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nyt on 23.12., tietääkseni joulupäivä on vasta ylihuomenna eli 25.12. Suomen Turku julistaa joulurauhan vasta huomenna kello 12.00.

Matti Vanhanen itse halusi ilmoituksensa ajoituksella, että asiasta keskustellaan myös joulunpyhinä. Kas, kun ei ilmoittanut asiasta vasta huomenna, jouluaattona!

Tiedoksi myös, että olen aina antanut perheelleni ja läheisilleni joulurauhan, joten ei kuule kannata, anonyymi, tulla tyrkkimään ja osoittelemaan minua tässäkään asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

On se vaan hurjaa menoa politiikassa, kun koko kansa ei päätäkkään, kuka pääministerin postilla valvoo.

Tiedä sitten, onko parempi näin, että puolueiden kenttäväki ja puoluetoimisto valitseekin kansalla pääministerin.

Se kyllä on irvokasta, että kun maa alkaa polttaa politiikon terveitäkin jalkoja, niin siitä paikasta vaivaa poteva vaihdetaan. Monikohan poliitikko on kaatunut ns. saappaat jaloissaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Matti pääsee KELAAN lepuuttamaan ja kuntouttamaan jalkojaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Siitä ei ole kulunut kuin pari kuukautta, kun Matti Vanhanen uhosi ja suorastaan pelotteli keskustalaisia sanomalla, että on itsestään selvää, että ensi keväänä/kesänä valittavasta keskustan puheenjohtajasta tulee myös pääministeri. Taisipa Matti vielä lisätä jotain sellaista, että kun tämä otetaan huomioon, keskustan puheenjohtajaksi ei kelpaa kuka tahansa untuvikko.

Nämä Vanhasen uhittelut kuultuaan Paula Lehtomäkikin oli hyvin hiljaa omasta ehdokkuudestaan.

Nyt ääni kellossa on - tässäkin asiassa - muuttunut täysin: Matti on valmis jatkamaan pääministerinä ensi kesän puheenjohtajavaalin jälkeen, vaikka ei ole itse vaalissa edes ehdokkaana!

Anonyymi kirjoitti...

JV toteaa mm., että "Vanhanen hallitsi asiakysymykset".

Niinpä. Ajastamme kertoo jotakin, että sekään ei riitä. Pitäisi hallita myös toisarvoiset kysymykset, kuten julkisuuskuva. Jos on hyvä julkisuuskuva, eivät vajavuudet asiakysymystenkään suhteen liene kovin merkityksellisiä.

Aluksi Vanhasta moitittiin läpiharmaaksi ja tylsäksi. Sitten alkoi tulla yksityiselämään säpinää ja myyviä uutisia mediaan. Sekään ei ollut hyvä, ainakaan Vanhaselle.

Kuka elämästään välittävä enää viitsii politiikkaan lähteäkään, kun turpiin tulee aina. -No, onhan noita valtaan hamuavia vielä onneksi riittänyt.

Sitä ihmettelen, että Vanhasta, vähän yli viisikymppistä heppua, pidetään jotenkin menneisyyden miehenä ja ikäloppuna. Jonkinasteista ikärasismia, arvelisin. Toisaalta kun korostetaan, että työelämässä pitää sinnitellä mielellään vähintään lakisääteiseen eläkeikään saakka. Minkä ikäisiä olivat vaikkapa Mannerheim, Paasikivi, Kekkonen ja Koivisto, kun hoitivat vaativia presidentin tehtäviä?

Tämän kirjoitin, vaikka en ole kepulainen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymin kirjoituksesta heijastuu käsitys, jonka mukaan kansa olisi pääministeriä varten, eli "parhaassa poliitikkoiässä" olevaa pääministeriä ei saisi vaihtaa eikä edes arvostella, vaikka häntä pidettäisiin kyselyissä selvästi maan epäluotettavimpana poliitikkona.

Vanhanen on pääministerinä menneisyyden mies ja rampa ankka - luonnehdinta "siipirikko" on minusta tässä yhteydessä turhan romanttinen - mutta johtaviksi virkamiehiksihän on Suomessa noudatetun maan tavan mukaan työnnetty ennenkin johtavia ex-poliitikkoja.

Anonyymi kirjoitti...

En oikein ymmärrä miten sana siipirikko liittyy "rampaan ankkaan", joka siis alkuperäiskielellä on lame duck. Koska ankka normaalistikin vaappuu kävellessään, niin rampa ankka tekee sitä kaksin verroin eikä etenemisestä tahdo tulla mitään.

Mitä tulee Vanhaseen, niin kyseessähän ei ole mikään penaalin terävin kynä. Matti on oikeasti vähän yksinkertainen ja tästä kertoo jo opintomenestys Valtiotieteellisessä tiedekunnassa, joka lienee niitä helpoimpia opinahjoja. 11 vuoden uurastus ei oikein vakuuta maisterin tasosta. Matti on siis oikeasti tyhmä tai sitten se vain näyttelee taivasti.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Opiskeluajan pituus ei kerro välttämättä tyhmyydestä tai älykkyydestä. Matti ei ole tyhmä, mutta kun hän osallistui jo opiskeluaikana nuorisopolitiikkaan ja oli kai töissäkin toimittajana, maisteriksi valmistuminen kesti.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä Teitä kirjoittajia oikein riivaa! Puratte omaa pahaa oloanne, tälläkertaa pääministeriimme! Kertokaa parempi ehdokas! Matti Vanhanen on paras mahdollinen pääministerimme, en usko että Jyrki Virolainen tai Sauli Niinistö pystyisi parempaan!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Minun oksettavan paha oloni, joka sai kirjoittamaan asiasta, johtui yksinkertaisesti pääministerimme härskiydestä tai/ja naiiviudesta. Pääministeri näyttää ilmeisesti pitävän suomalaisia ihmisiä täysin arvostelukyvyttöminä ja suorastaan typerinä. Pääministeri kuvittelee, että ihmisille - muillekin kuin kepulaisille - voi syöttää selitykseksi millaista puppua tahansa.

Pääministerin perustelu ilmoitukselleen vetäytyä keskustan puheenjohtajakilvasta oli niin läpinäkyvää bluffia kuin vain olla voi. Kuvitteliko pääministeri todella ihmisten uskovan, että syynä hänen vetäytymiselleen olisi kipeät koivet ja niiden vaatima leikkaus? Onko meillä todella näin naiivi pääministeri?

Härskiyden huippu ilmoituksessa oli minusta pääministerin ilmiselvä halua saada jatkaa puheenjohtajan vaihdoksen jälkeen pääministerinä niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tähän sisältyy arviointi, että pääministerin tehtävä on paljon heppoisempaa hommaa kuin keskustan puheenjohtajan pestin hoitaminen; sen voi hoitaa jalkaleikkauksesta toipumisen yhteydessä!

Jopa suurten porvarilehtien päätoimittajat, jotka ovat muuten nuoleskelleet pääministeriä ja hänen hallitustaan kritiikittömästi - tämä ilmeni viimeksi pari viikkoa sitten annetun JSN:n päätöksen tuomitsemisessa - ymmärsivät ja uskalsivat pääkirjoituksissaan sanoa, että pääministerin jalkavaiva on selvästi poliittista laatua ja että pääministerin ilmoitus perustuu yksinkertaisesti siihen, että hän pelkää häviävänsä keskustan ensi kesäkuun puheenjohtajaäänestyksen.

Erkki K. Laakso kirjoitti...

Kyllä pääministeri Vanhanen on useaan eri otteeseen osoittanut itse äänestäjiensä aliarvostuksen ja mainittakoon nyt vaikkapa Ruususgate, jossa lähti peräämään "yksityisyytensä rajoja", kun jo vuosia ennen oli ITSE avannut vaatekaappinsa ja samalla tuonut omat lapsensa julkisuuteen! Tämä on härskiä toimintaa, että lähdetään suuria linjoja vetämään pienkustantajaa ja ex. tyttöystäväänsä kohtaan, mutta sitten jostain "lautakasasta" pidetään turpakiinni?

Jalkaleikkausajanvaraussyyt eivät uponneet "vanhaan erkkiikään"!!

EKL
Alavus

M.R. kirjoitti...

"Mitä se Matti on polvillaan ollen oikein harrastanut, kun ovat niin kipeytyneet?"

. . . eläväinen on ihmisen mieli ja niin on hyvä.

Buji kirjoitti...

Urho Kekkonen, Ahti Karjalainen, Mauno Koivisto, Harri Holkeri ja todennäköisesti Matti Vanhanen. Pieni otos henkilöistä, jotka ovat toimineet pääministerinä olematta sillä hetkellä puoluejohtajia.

Koivisto ei ollut koskaan edes kansanedustaja.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ajat ovat nyt kokonaan toiset kuin 20-60 vuotta sitten!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Aiemmin pääministerin valitsi tasavallan presidentti, nyt eduskunta. Hallitukset olivat ennen usein hyvin lyhytaikaisia ja pääministerin valinta oli tyypillistä "pelin politiikkaa." Näin esim. Ahti Karjalaisen ja Harri Holkerin kohdalla.

Matti Vanhanen jatkaisi pääministerinä, jos keskusta valitsisi uudeksi puheenjohtajakseen esimerkiksi Antti Rantakankaan, Juha Miedon tai jonkun muun "takametsien miehen."

Uskon kuitenkin keskustan tekevän puheenjohtajan valinnan nimenomaan sitä silmällä pitäen, että uudella puheenjohtajalla on kykyä ja taitoa toimia myös pääministerinä.

Matti Vanhanen on itsekin jättänyt kohtalonsa uuden puheenjohtajan käsiin. On selvää, että uusi puheenjohtaja haluaa myös pääministeriksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tietäen kepulaisten pohjattoman persouden rahalle, en pidä ollenkaan mahdollisena, että uusi pääministeri ja puheenjohtaja olisi joku muu kuin istuva kansanedustaja ja kansanedustaja-ministeri, kuten tiedetään, saa ministeripalkan ja puolet kansanedustajan palkkiosta. Lisäksi puheenjohtajan palkka puolueelta. Taloudelliset kannustimet ovat huikeat, joten paikalle on tunkua. Lehtomäki voi kyllä kompastua KMS-asiaan, ja ehkä kepu haluaa jonkun oikeasti ryvettymättömän. Mutta onko sellaista?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

On, Juha Mieto

Anonyymi kirjoitti...

...ja ehkä kepu haluaa jonkun oikeasti ryvettymättömän. Mutta onko sellaista?

sunnuntai, joulukuu 27, 2009

Jyrki Virolainen sanoi...
On, Juha Mieto

sunnuntai, joulukuu 27, 2009
----------------------------

Mustan huumorin ystävänä, kiitos nauruista!

Anonyymi kirjoitti...

Kun rehellisyys ei riitä edes poliitikoksi, tehdään virkamies. Kun dementiakin vaivaa, ettei tiedä puheenjohtajana asioista mitään, eikä muukaan asioiden hoito onnistu, tehdään valtionlaitoksen päällikkö. Jos on on vielä invalidi, päätyy Kelan pääjohtajaksi "työkyvyttömyyskorvauksia" nostelemaan.
Eihän tässä tiedä itkeäkö vaiko nauraa!

Kepu haluaa Vanhaselle hyvän eläkeviran, ettei näytä liikaa potkuilta tai rangaistukselta. Kokoomus suostuu, koska Matin sössiessä tuonkin voidaan hyvinvointivaltiota ajaa lisää alas ja veroja laskea.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei nyt viimeistään muillekin tavallisille pulliaisille ole käynyt selväksi se, että pääministerit ja muutkin ministerit ovat ainoastaan sumuverhon levittäjiä ja samalla puolueelleen äänien kalastajia. Kunhan vaan omaisivat hyvän julkisuuskuvan, niin kansahan hurraisi ja lisää puoluetoimistojen rumpuja löisi.

Missä sitten aidosti kansalaisten asioihin vaikutetaan, on varmasti piilossa verhojen takana. Varmaankin laisäädäntöelimissä ja kansliapäälliköitten kammareissa.

Anonyymi kirjoitti...

Samantekevää heiluuko pääministerinä Vanhanen, Katainen, Niinistö, Stubb, Paula Lehtomäki, Lipponen tai Aho. Kaikki he juoksevat Bilderberg-kerhossa ohjeita saamassa.
Suomalaisten vaikutettavien lista on pitkä...

Täällä http://riikkasoyring.blogit.uusisuomi.fi/ otetaan erinäisiin aiheisiin kuten YLEn toiminta H1N1-tiedottamisessa, Pakkorokotuslaki, Cidex Alimentarius ja THL-STM-WHO-SAGE-rahoituskytkökset ja Lakeuden Vesi mielellään vastaan kommentteja, varsinkin lainopillista näkökulmaa.

Vanhasen erosta piti olla YLE Areenalla Eduskunnan täysistuntolähetys 21.12 klo 14 (eli siis hätäistunto) vaan eipä ollut. Eikä selityksiä lähetyksen perumisestakaan.
Liekö joulukiireet estäneet Bb-laisia ohjeistamasta Atte Jääskeläistä ;)

tervehtii kolumnista ilahtunut
Riikka Söyring

Anonyymi kirjoitti...

Kun Keskustan joukoista ei löydy pätevää ja osaavaa pääministeri-kandidaatia - sellaista henkilöä, johon myös muilla hallituspuolueilla -tai yhdelläkään kansalaisella- olisi luottamus - eduskuntavaalien ennenaikaistaminen olisi hyvä ratkaisu. Olisi mahdollisuus puhtaisiin vaaleihin uusilla säännöillä.

* Tässä lista henkilöistä joita Nova Grop tuki:
Keskusta: Hannu Hoskonen 2 000 €, Liisa Hyssälä 5 000 €, Timo Kalli 10 000 €,
Anne Kalmari 5 000 €, Oiva Kaltiokumpu 5 000 €, Juha Korkeaoja 5 000 €,
Seppo Kääriäinen 5 000 €, Mika Lintilä 10 000 €, Paula Lehtomäki 15 000 €,
Hannes Manninen 5 000 €, Juha Mieto 5 000 €, Lauri Oinonen 5 000 €, Markku Pakkanen 2 000 €,
Mauri Pekkarinen 10 000 €, Antti Rantakangas 5 000 €, Eero Reijonen 5 000 €,
Paula Sihto 5 000 €, Markku Uusipaavalniemi 5 000 €, Matti Vanhanen 10 000 €,
Anu Vehviläinen 10 000 €, Paavo Väyrynen 10 000 €

Puoluetukia koskeva laki kaipaisi kipeästi raisua uudistamista sekin.

Itse olisin kovasti kiinnostunut tutkimaan ns. Sveitsin mallia ja soveltamaan sen Suomeen, jättäen pois kokonaan nykyisenkaltaisen edustuksellisen demokratian joka tarjoaa mahdollisuuksia kaikenlaisiin väärinkäytöksiin ja lain säädännön rukkaamiseen niin etteivät kiinnijoutuneet joudu mihinkään vastuuseen epärehellisyydestään.


terveisin Riikka Söyring

Anonyymi kirjoitti...

Vanhanen kiistää Kelaan lähdön
29.12.2009 11:33
A A
Helsingin Sanomat
Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) kiistää jyrkästi veikkailut siitä, että hän olisi lähdössä Kansaneläkelaitoksen uudeksi pääjohtajaksi.


Tässä, kuten kepulainen sanonta kuuluu, meillä on mustaa valkoisella ja ensi vuonna nähdään pettääkö kepulainen jälleen sanansa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niinpä. Itse asiassa Vanhanen taisi kiistää "jyrkästi" vain sen, että hän olisi tähän asti puhunut kertaakaan Kelan pääjohtajuudesta.

Siis, kun Vanhanen ensi kesänä nimitetään KELAN pääjohtajaksi, hän antaa tämän selityksen: en pyrkinyt KELAAN, mutta kun minua sinne pyydettiin, päätin uhrautua ja suostua hommaan!

Näinhän ne aina menevät, nämä Vanhasen selitykset.

Anonyymi kirjoitti...

Korkeimmassa oikeudessa on parhaillaan vireillä ja kohta ilmeisesti ratkaisukypsä juttu Matti Vanhasen vireille panemassa Pääministerin morsian -kirjaa koskevassa asiassa, jossa syytettynä on muun muassa Vanhasen ex-tyttöystävä, kyseisen kirjan kirjoittanut Susan Ruusunen, entinen Kuronen. Olisiko Vanhaselle annettu KKO:sta väliaikatietoja - tietenkin täysin epävirallisesti - että hovioikeuden tuomio saattaa kenties muuttua hänen tappiokseen?

Miten helvetissä oikeusvaltiossa KKO:sta voitaisiiin antaa Vanhaselle ennakkotietoja. Kaikki Suomen kansalaiset ovat tasa-arvoisia lain edessä. Voiko päämisniteri olla poikkeus?

Jyrkipä antaa tähän selkeän ja perustellun kommentinsa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Virallisesti ei tietenkään voi eikä pitäisi antaa. Enkä väitä, että näin olisi tapahtunut myöskään epävirallisesti, mutta ei se toisaalta täysin mahdotonta olisi.

Kokonaisarvio, kokonaisarvio; siihen voi kuulua mitä vain!

Anonyymi kirjoitti...

Kelaan Matin tie käypi. Vaan, jos ovat hereillä niin tiskin alta löytyy joku muu sopiva paikka Matille jotta ei pääse kukaan sanomaan että johan tuo tiedettiin.

Muuten, joku vuosi sitten oli juttua että Tarja ja Pentti olivat kestitettävänä jossakin lapin huvilalla ja jotenkin siihen liittyi myös kela. Mitä sille asialle kuuluu nykyään vai onko sekin haudattu jo kuten on "maan tapa" !!

Anonyymi kirjoitti...

"Matti Vanhanen on paras mahdollinen pääministerimme"

Huonostipa on Suomen asiat.

Anonyymi kirjoitti...

Kelallahan on Luostolla huvila, jossa vierailevat kaikki silmää tekevät. Niin on tehty ainakin vuosia - sitä en tiedä, millä periaatteella varauskirja täytetään. Toinen luksuskämppä on ollut sitten RAY:lla. Suomen Pankin kämppää en heti muista, missä sellainen on.

Ahdistavasta ruuhkastajan täytyy päästä valion siis valtion rahoilla pohjoiseen rentoutumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään joku kertoi kuulleensa varmalta taholta miksi pääministeri Vanhanen luopuu Keskustan puheenjohtajuudesta. Tämä kuulemma johtuu siitä miten Silminnäkijä – ohjelman todistaja uhkasi tulla julkisuuteen, ellei Vanhanen eroa.

Ilmoittaessaan joulun alla jättävänsä keskustan puheenjohtajuuden Vanhanen ilmoitti syyksi
jalkaleikkauksen. Nyt vasta kerrotaan miten vaiva on parin viimeisen vuoden aikana pahentunut ja haitannut pääministerin liikkumista.

savvakäveliä kirjoitti...

En mitenkään halua irvailla Vanhasen vaivoja, mutta jos tuskat ovat niin kamalat, niin miten Matti on siellä Lapissa pystynyt hiihtelemään päiväkausia ja tuskiltaan pystynyt suunnittelemaan eläkeiän nostamisen ja muuta mukavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Luojan luomat luonnonlait ovat armottomat ja oikeudenmukaiset sekä mikro-, että makrotasolla. Luonto hakee aina tasapainoa (entropia). Se tapahtuu kaikessa mitä Luojan luomassa systeemissä on. Tässä meillä on käsillä aivan oivallinen, lähes jokaista Suomen kansalaista koskettava esimerkki, jota ei tarvitse enemmälti selitellä.

Kun poliittinen röyhkeys menee riittävän pitkälle niin jossakin vauheessa vastavoimat vahvistuvat purkien tässäkin tapauksessa luonnon mukaiseen tasapainoon.

Kun se tasapainon muodostuminen alkaa toimia kuten nyt Suomessa tapahtuu, niin paluuliikkeessä kaikki "paskat" myös poliittiset tulevat esille. Mitä jälkiä on menty, niin samoja on palattava takaisin. Nämä paluuliikkeet ovat niitä pudistavia elementtejä. Kuten nyt on nähtävissä. Siellä on lahjusta, siellä on merisaloa ja muuta, jopa kelkkatehtaikin. Eikä sitä voi välttää edes Suomen valtion pääministerin koivetkaan. Mikään ei sitä pääse pakoon.

Miettikää kansalaiset syvällisemmin asiaa niin ymmärrätte, että tämä on toiminut aina ja se tulee toimimaan niin kauan kuin tämä nykyinen järjestelmä on jotensakin kasassa.

Tutkikaa paikallishistoriaa, valtiohistoriaa, globaalia ihmiskunna historiaa niin sieltä tämän asian ymmärrys alkaa pikkuhiljaa avautumaan. Näin se menee.

Keskustalla on nyt konkreettinen paluuliike, joka johtaa luonnolliseen tasapainoon suomalaisessa poliittisessa ympäristössä.

Ei kuitenkaan pidä luulla, että tilalle tulisi tyhjiö. Se ei ole mahdollista vaan sen paineen, jonka keskusta joutuu antamaan periksi niin joku muu voim asen alkaa taas pikkuhiljaa täyttämään.

Näin se menee; on aina mennyt ja aina se tulee näin menemään. Ei siis mitään uutta, kuten sanotaan, auringon alla.

Tarkkailija X kirjoitti...

Vanhanen itse vakuutti vain muutamia viikkoja sitten pääministerin haastattelutunnilla YLE:"Asemani on vahvempi kuin koskaan". Silloin esitin Lahnasen arvion olevan harhainen. Nyt on nähty miten vahva "sattumapääministerin" asema todellisuudessa oli. Kiitokset vuoden aikaisista kommenteista Jyrki Virolaiselle. Tämän parempaa Joululahjaa ei Suomi voi saada. Vanhasen selittelyt "sairaudesta" eivät vakuuta ketään.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomen perustuslain 63 §:n 2 momentin mukaan "Ministerin on viivytyksettä nimitetyksi tultuaan annettava eduskuntaa varten selvitys elinkeinotoiminnastaan, omistuksistaan yrityksissä ja muusta merkittävästä varallisuudestaan sekä sellaisista ministerin virkatoimiin kuulumattomista tehtävistään ja muista sidonnaisuuksistaan, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa valtioneuvoston jäsenenä."

Vaikka pykälä käsittelee pääasiallisesti taloudellisia sidonnaisuuksia, on lakitekstin muotoilu yleinen ja se koskee kaikkia sidonnaisuuksia, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa ministerin toimintaa valtioneuvoston jäsenenä.

Yleisen kirjoitusasunsa vuoksi pykälä voi tulla kyseeseen myös käsiteltäessä ministerin sidonnaisuuksia esimerkiksi Bilderberg-ryhmään, joka on jo pelkästään osanottajiensa statuksen ja jopa tasavallan presidenttiin ulottuvan painoarvonsa vuoksi erittäin merkittävä vaikutusvaltaisten ihmisten yhteenliittymä.

Milloin joku kiinnittää tähän seikkaan huomiota eduskunnassa?

Demokratian kannalta on välttämätöntä, että kansalaiset voivat tietää, mitä heidän demokraattisesti valitut päättäjänsä tekevät ja puhuvat. Ainoastaan näin demokraattinen kontrolli voi tapahtua.

Bilderberg-ryhmän tapauksessa kansa tietää enemmän siitä, mitä Matti Vanhasen yksityiset tekstiviestit sisältävät kuin siitä, mitä Matti Vanhanen puuhaa 120 muun maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen kanssa ryhmässä, jonka epävirallinen vaikutus ulottuu Euroopan keskuspankin rahajärjestelmästä Suomen tasavallan presidentin tasolle. Bilderberg-ryhmä edustaa kaikkea sitä, mikä on ongelma nykyisessä poliittisessa kulttuurissa. Siinä on kyse päätöksien salaisista alustuksista, hallitsijoiden näkymättömistä neuvotteluista ja epävirallisesta vallasta yli virallisten instituutioiden.

Median vähättelevä suhtautuminen 120 maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen kokoukseen ja vastaavasti retosteleva suhtautuminen Big Brotheriin ja tekstiviesteihin taas kertoo siitä, miten media on unohtanut demokratian kannalta välttämättömän asemansa vallan vahtikoirana ja ryhtynyt pseudoinformaatiota tuputtavaksi viihdyttäjäksi.

Bilderberg-ryhmä on vastoin demokratiaa ja sen toiminta on meidän päättäjiemme sanktioimaa."

Miten on, laillisuuden kannalta?
Halonenhan julisti Ahtisaaren pyynnöstä paperit aikanaan salaisiksi? Ei sekään demokraattiselta kuulu.


terveisin, Riikka Söyring