torstai 17. maaliskuuta 2011

413. Sanat eivät riitä kertomaan

Minä hiihtelen hankia hiljakseen, minä hiihtelen ystävän kanssa, koti tuolla vilkkuvi kultainen, tuli taasen on takassansa (Hilja Haahti)

Joudun nyt valittaen toteamaan, että kollega Jukka Kemppisen minulle antama lupaus - sellaiseksi sen ymmärsin - lopettaa blogissaan yksinomaan minua herjaamaan pyrkivien kommentoijien kirjoitukset, ei olekaan pitänyt. Viittaan siihen, mitä edellisen kirjoitukseni kommenttiosastossa esitin.

Kemppinen lähestyi itse minua sähköpostitse viestillään sen jälkeen, kun olin huomauttanut hänen blogissaan asiasta ja paheksunut solvaavien kantelukommenttien julkaisua.

Olen surullinen JK:n asenteesta ja hänen palstansa alennustilasta. Palsturi on tehnyt blogistaan jonkinlaisen kantelufoorumin, jonne jokainen häirikkö voi kirjoitella minusta mitä tahansa. Se on minusta raukkamaista. Ymmärrän toki, että kyse on jonkinlaisesta kostosta, kun olin arvostellut JK:n menettelyä mesota ja vaatia naurettavalla tavalla KKO:n presidentin eroa.

Nämä kantelijat, jotka ovat saaneet asuinsijan ja "kotirauhan" Kemppisen mainostamasta "blogikodista", ovat henkilöitä, joille olen itse antanut porttikiellon omaan blogiini asiattomien kirjoitusten ja räävittömän kielenkäytön takia.

Nuo hillittömät ihmiset, joiden joukkoon kuuluu myös parkkiaktivisteja tai -anarkisteja, ovat vaatineet, että minun pitäisi julkaista heidän täysin asiattomat ja räävittömät kirjoituksensa omassa blogissani! Kun en ole tähän tietenkään suostunut, he ovat ryhtyneet kantelemaan Kemppiselle, joka julkaisee noita solvaavia kantelukirjoituksia. Tämä on minusta aivan käsittämätöntä. Haluan pitää blogissa yllä mahdollisimman korkean laatutason ja sen vuoksi en salli siellä räävittömiä roskakirjoituksia.

Näiden kommentoijien, oikeidein kiusankappaleiden, kielenkäytön räävittömyyden ja asiattomuuden voi jokainen itse käydä todentamassa Kemppisen blogissa.

Nyt nämä kantelupukit vaativat, he suorastan raivoavat, Kemppistä antamaan minulle porttikiellon blogiinsa. Odotan mielenkiinnolla JK:n ratkaisua kyseisiin vaatimuksiin.

Minulla ei ole näissä olosuhteissa tietenkään mitään halua kirjoittaa Kemppisen blogiin. Olen nyt päässyt selville kyseisen palsturin todellisesta ajatusmaailmasta ja mielentilasta. Mutta niin kauan kuin blogisti sallii näiden ihmisten minua solvaavan kirjoittelun palstallaan, tulen tietenkin puolustamaan itseäni.

Ihailin nuorena juristina Jukka Kemppisen isää laamanni Kullervo Kemppistä pätevänä asianajajana ja yleensä kunnioitettavana lakimiehenä, joka rohkeni panna niin sanotusti kampoihin jopa presidentti Urho Kekkosen ja tämän edustaman politikoinnin kanssa. Isä-Kemppinen ei olisi koskaan eikä missään olosuhteissa alentunut moiseen kantelupukkien ja kiusankappaleiden hyysäämiseen.
------
Jatkan ensi viikolla hiihtelyä ja laskettelua Lapissa, Ylläksellä ja Levillä.

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä
kun hanki on hohtava alla,
kun taivas kirkasna kaareutuu-
mut parempi hiihdellä yksinään,
tiens itse aukaista itselleen
ja yksin uhmata yötä
(Eino Leino)

18 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hallo, jäbät, aivan turha yrittää skribata minulle, toopet, en julkaise enää kommentteja, teille on vaba sana ja foorum Jukke-setalla

Anonyymi kirjoitti...

Otetaan nyt ihan iisisti Jyrki, kannattaa unohtaa bloggailu hetkeksi ja tuulettaa päätä keväthangilla. Kemppinen on ollut ja on monilahjakas kaveri, mutta juristina vitsi. Tuomariksi sitä nyt ei olisi koskaan pitänyt päästää, mutta onneksi korkeimman oikeuden vanhempi esittelijä ja hovioikeuden nuorempi jäsen eivät nyt ihan kauhesti voi kenekään oikeusturvaa vaarantaa ;-)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh ja hah, Kimmo Sasihan on next pri
me ministeri! Puhui vain politiikkaa "tumman vieraan naisen" kansssa yöllä laivan hytissä! Kimmo on niin kuin konsananaan Matti Vanhanen hotelli Rosendalissa Tanja Karpelan kanssssa! Tästä alkoi Matin ja nyt myös Kimmon kuningastie kojti valtaa! Heh heh heh heh....

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuo tumma nainen -stoory tuo Kimmolle äänivyöryn! Olisi vielä keksinyt, että hän puhui naiselle vain "privaatista yhden myös pysäköinnistä a 40 euroa" tosi hyvää juttu

Jyrki Virolainen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jyrki Virolainen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kimmo se tietää perustuslailliset vietit.
Vaalitaktiikkaa tai perustus-munaus..
ja Katainen tykkää varmaan!??

Anonyymi kirjoitti...

"mutta onneksi korkeimman oikeuden vanhempi esittelijä ja hovioikeuden nuorempi jäsen eivät nyt ihan kauhesti voi kenekään oikeusturvaa vaarantaa ;-)"

Anteeks nyt ihan kauhiast mut täs mää vähän aattelin et josko kuitenkin saisin yhen suolasilakan, anna ny ees yks, ku huikoo niin penteleesti.

Ja anteeks lissää mutta eikös nuo korkeimman oikeuden esittelijät oo niitä jotka käsittelee valitusluvat????

Jos hovin nuorempi on valmistelija niin.. anteeks taas.

En oo lukenu lakia mutta oon muuten lukenu paljon, joten missä vika kun lakitekstiä en osaa lukea?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Noist hypyist ja heitoist mää en tiärä yhtikäs mittä, mut sen mää sanosin jot ellei toi Wire juaks alle 14.30 niin se hävis kisan

Jyrki Virolainen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Hovi- ja korkein oikeus toimivat kollegiona, eli yksi kohjo ei määrää ratkaisun suuntaa. Valitusluvistakin on päättämässä kolme henkilöä: esittelijä ja kaksi korkeimman oikeuden jäsentä. Kollegiossa tilanne on vähän niin kuin mäkihypyn tyylipisteissä: ääripäät karsitaan pois ja tulos asettuu mukavan tasapaksusti Gaussin käyrälle.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Sassin "tumma nainen" on varmaan sitten seuraavan hallituksen kulturelliministeri...näinhän köpelösti kävi tälle kepulaisten alusvaatemallillekin että joutui heti ministeriksi hotelli Rosendalin yön ja Vanhasen "poliittisen puheen" jälkeen. Hurrien osalta asia on tietysti hieman huono kun neiti vallinilta menee kylddyyriministern paikka ja ei siis pysty enää kännäämään avustajiensa kanssa Dominiquessa 300 euron shampanjaa veronmaksajajien piikkiin ja ihan kahden ( 2 ) prosentin kannatuksella. Jätte kiiiva!!!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kimmolla, kunnon "hyttentotiilla", oli siis yhden yön privaatti pysäköintisessio kokoomuksen yölaivalla, olisiko nyt ollut kyse "merkittävästä julkisen vai julkkiksen vallan käytöstä"?

Ville I. kirjoitti...

Hei ja anteeksi jos rohkenen kommentoida. Kirjoitat että haluat pitää blogissa yllä mahdollisimman korkean laatutason, mutta kommentoit samaa kirjoitusta tähän tyyliin:

Kimmolla, kunnon "hyttentotiilla", oli siis yhden yön privaatti pysäköintisessio kokoomuksen yölaivalla, olisiko nyt ollut kyse "merkittävästä julkisen vai julkkiksen vallan käytöstä"?

En tunne sinua enkä ole lukenut montaa kirjoitustasi, mutta uskoisin että ylläolevan kaltaiset vihjailut ja melkein pakinatyyli voivat vähentää sanomasi uskottavuutta joissain lukijoissa. Ainakin minä miettisin pari kertaa, voiko kirjoittajaa ottaa vakavasti.

Aikaisemmat kirjoitukset olivat hyviä. Hyvää kevättä!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kaikkia ei voi aina kirjoituksilla miellyttää.

Voisiko "hyttentotin" risteilyseikkailua ja huvittavia selityksiä ("puhuttiin vain politiikkaa") "lähestyä" muutoin kuin pakinatyylillä? Tuskinpa. Muu olisi teeskentelyä.

Usko Naali, Raahen mlk kirjoitti...

Arvoisa Herra Professori,

Met täällä Raahen seudulla olemme ihmetellen kaivanneet Teidän opetuksianne. Voisitteko Mitenkään Ystävällisesti jatkaa taasen kirjoitusarkkuanne.

Ystävällisesti tervehtienRaahen Seudun Parempi Väki

Anonyymi kirjoitti...

hei Kokonaan käsittelemättä on jäänyt, montako Borenius & Kemppisen juttua Jukka Kemppinen ratkaisi hovissa, jopa äänestäen sukulaisensa toimiston eduksi esittelijän mielipidettä vastaan.Terv.entinen juristi