tiistai 29. maaliskuuta 2011

416. Vaalikeisarin uudet aatteet

Lunta tupaan vaalikeisarillekin...

Vaalikeisarin ja hänen hovinsa, jota myös puolueeksi kutsuttiin, gallup-menestystä oli ihasteltu kaikkialla valtakunnassa. Media oli ollut lääpällään keisarin edessä ja muut eli vanhat puolueet ja niiden johtajat olivat kateellisina katselleet keisarin voittokulkua. He olivat alkaneet itsekin menestyksen toivossa kehuskella vaalikeisarin älyä ja viisautta, sanavalmiutta ja hänen puolueensa upouutta aateohjelmaa viisaudesta ja kaukonäköisyydestä.

Kunnes vihdoin eräs 15-vuotias tyttönen, Oona nimeltään, paljasti, ettei vaalikeisarilla ollut aatteita ollenkaan.

Tyttö erehtyi keisarin mielestä kysymään sopimattomia raiskatun oikeudesta aborttiin, jolloin tämä roomalaiskatoliseen uskoon kääntynyt vaalikeisari tiuskaisi vihaisena:
- Mitä tuo lapsi oikein höpisee? Pitäisikö minun vastata tuollaisiin typeriin kysymyksiin!

Mutta tyttösen kysymys oli tehnyt tehtävänsä.

- Herranen aika, mitä tuo viaton lapsi sanoo, virkkoi lapsen isä, ja näitä sanoja kuiskittiin suusta suuhun.

- Eihän keisarilla ole aatteita ensinkään, huusi vihdoin koko kansa!

Vaalikeisarin selkää karmi, sillä hänestäkin kansa oli oikeassa.
- Kyllä minun täytyy silti kestää tämä loppuun eli vaaleihin asti, ajatteli keisari.

Ja hän ojentautui entistä ylpeämmäksi ja kamariherrat Jusula ja Putkonen kantoivat laahusta, jota ei ollut ensinkään olemassa.

Sen pituinen se.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuten tiedämme medialle ei ole mitään rakkaapaa kuin ensin nosta joku henkilö tai asia huipulle ja sitten syöstä hänet alimpaan kuiluun. Senhän olemme nähneet ja sen pituinen se.
Joilla on tarpeeksi ikää, muistavat perussomalaisten, silloisen SMP:n edellisen rynnistyksen lupauksin poistaa työttömyys 6 kuukaudessa. Mitä siitä jäi: Pekka Vennamon paikka - tai ainakin osakesalkku - siloisen posti- ja telelaitoksen johdossa. Kansa saakoon viihteensä, vaalien jälkeen on maksun aika (veronkorotukset, eläkeiän nosto ja palveluiden leikkaukset).

Anonyymi kirjoitti...

Oikein osuvaa ja nokkelaa sanailua.toimittajat ovat lampaita teinitytön rinnalla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tänään tiistaina 29.3. Timo Soini joutui ottamaan lusikan kauniiseen käteensä.

Soini ilmoitti näet luopuvansa ajatuksesta saada erivapauksia hallituksesta. Soini sanoi nyt, etteivät erivapaudet tule kysymykseen eilisen arvosteluryöpyn jälkeen.

Soini uhoaa, että tavoitteena on nyt niin suuri vaalivoitto, että kriisirahastoja vastustaneet puolueet saisivat eduskuntaan enemmistön. - Soini puhuu siis kriisirahastoja "vastustaneista", ei siis "vastustavista". Voi olla, että vaalien jälkeen esimerkiksi demarit kallistuvat sittenkin kannattamaan kriisirahastoja.

Eurooppalainen kirjoitti...

Kiva satu.

Ei muuta.

SH kirjoitti...

Minua on myös hivenen kummastuttanut perussuomalaisten itseluottamuksen kasvu.

Suomessa ei kannata liikaa ylpistyä.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se käsittämätöntä että joku voi todellakin olla sitä mieltä että jos esim. isä hyväksikäyttää omaa tytärtään ja tämä tulee raskaaksi niin Timo Soinin mielestä abortti ei ole tässäkään tapauksessa mahdollinen. Miettikääpä sitä minkälainen mies meillä olisi silloin, vaikkapa pääministerinä. Ainakin minua ajatus suorastaan kammottaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ad anonyymi: Ymmärtääkseni Soini ei ottanut kantaa raiskauksen tai hyväksikäytön uhrin aborttiin. Hän jätti vastaamatta teinitytön kysymykseen.

Minuakin toki kiinnostaisi kuulla katolisen Soinin henkilökohtainen kanta asiaan.

Basso kirjoitti...

Wikipedian mukaan: ...arvoteoreettinen nihilismi eli arvonihilismi kieltää moraalisten arvojen, arvostusten tai normien pätevyyden tai mahdollisuuden...

Timo Soini sanoi tänään Ykkösaamun haastattelussa, että hänelle ihmiselämä on pyhä eli hän ilmaisi omaavansa joitain arvoja. Anonyymi heittää nihilistisen esimerkin sukurutsaisesta raskaudesta. Onko ihminen syyllinen siihen, ketkä hänen vanhempansa ovat? Onko moraalisesti oikein tuhota ihmiselämä, jos sen saavat alkuun "väärät" vanhemmat?

Anonyymi kirjoitti...

Bassolle ja miksei Timo Soinillekkin:

Voiko äiti rakastaa hänet raiskanneen miehen lasta?

Voisitko hyväksyä perheeseesi puolisosi raiskauksesta syntyneen lapsen? Jos et, niin kuka lasta rakastaisi?

Ja että jos insestin seurauksena syntyy lapsi, niin sanooko lapsi sitten koulussa, että hänen ukki on hänen isänsä?

Jne...

Bassolle tiedoksi, että kysymys on muustakin kuin "vääristä vanhemmista". Aborteihin liittyvät moraalikysymykset eivät koskaan ole mustavalkoisia, yksinkertaisia asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Katolisen kirkon kanta aborttiin on ehdottoman kielteinen, oli olosuhteet sitten mitä hyvänsä. Timo Soini hartaana katolisena lienee yhtä ehdoton tämän suhteen. Hän jättää tahallaan vastaamatta tähän kysymykseen koska ei halua sanoa sitä ääneen. Hankala tilanne Soinille, kieltämättä.

Hän on todennut ettei keneltäkään muultakaan puoluejohtajalta kysytä moisia "typeryyksiä". Pitäisi varmaan kysyä. Luulisin että muut vastaisivat mielihyvin tähän ihan asialliseen kysymykseen.

Olli K kirjoitti...

Haluaisiko "Basso" kantaa raiskaajansa lasta yhdeksän kuukautta, sitten synnyttää sen ja sen jälkeen elättää sitä lopun elämänsä ajan. Raiskaaja pääsee vuoden tuomiolla, uhrille elinkautinen....

Joakim kirjoitti...

Ainakaan turkiseläinten elämä ei ole Soinille pyhää.

Veikkaan, että Soini ei näissä vaaleissa eduskuntaan nouse - nimittäin ei nouse sinne kirjaimellisesti. Soinin olemuksesta näkee, ettei sydänkohtaus tai aivoverenvuoto ole kaukana eikä tämä vaalirumba asiantilaa mitenkään paranna.

Basso kirjoitti...

Mietipäs, Olli K, tätä. Eikö ole täysin mahdollista, että raiskauksesta alkunsa saanut ihminen voi elää kaikesta huolimatta onnellisen ja täyden elämän, vaikkapa adoptoituna? Ja äiti ehkä voi unohtaa tuskan ja pystyy elämään raiskauksesta ja raskaudesta huolimatta myös täyden elämän. Onko äidin taakka arvokkaampi kuin ihmiselämä? Minä olen vain pieni ihminen, enkä osaa tällaisia päättää. Minusta voisi kuitenkin välillä miettiä myös itse elämän arvokkuutta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Onkohan TS todella niin kovin "harras" katolilainen, jos hän pitää mainittua kysymystä "täysin typeränä"?

Anonyymi kirjoitti...

Soinille kova pala vastata 15 v:n kysymykseen, kun omassakin leirissä on Raiskaajia esim. tämä Putkonen!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No, taitaapa jokaisessa "leirissä" olla raiskaajia, jos käsitteeseen "leiri" luetaan myös puolueen jäsenet ja äänestäjät.

Antti Rantakokko kirjoitti...

Soiniltahan on aikaisemmin kysytty kantaa aborttiin ja hän suhtautuu asiaan kielteisesti uskonnolliseen vakaumukseensa perustuen. Ihmekös tuo, jos mies kyllästyy siihen, että aina kysytään samaa. Tietenkään Soinin asenne kysymystä kohtaan ei ollut paras mahdollinen.

On muistettava, että Soinilta ei ole koskaan kysytty puolueen kantaa aborttiin, joka on myönteinen, olemassa olevana asiana. Abortti on nimittäin ollut Perussuomalaisten voimassaolon ajan laillinen, eikä puolue ole koskaan asettunut vaatimaan sen kieltämistä.

Basso kirjoitti...

Nyt en ymmärrä, mitä "Anonyymi" yrittää sanoa. Minä yritin nimenomaan tuoda esille sen, että arvoja koettelevat kysymykset eivät ole yksinkertaisia tai mustavalkoisia.

Demokratiaan kuuluu mielestäni se, että joudun hyväksymään enemmistön päätöksen, vaikka se olisikin vastoin arvojani. Ei kai minun sen takia ole pakko luopa arvoistani?

Anonyymi kirjoitti...

V. 2007 syksyllä äänestettiin TEHYyn liittyen potilasturvalaista. Soini oli tuolloin vielä eduskunnassa ja hän muun opposition tavoin äänesti ko. lain hylkäämistä. Tuon lain tarkoitus oli turvata esim. keskosten henki, mikäli TEHYn työtaistelu alkaisi. Soini siis halusi kaataa tuon lain ja mikäli laki olisi kaatunut ja TEHYn työtaistelu alkanut niin se olisi johtanut esim. keskosten heitteillejättöön, joka olisi taasen johtanut keskosten kuolemaan. Vastaanäänestäessään Soini kuin muutkin kansanedustajat tiesivät, että noin siinä tulisi käymään. Siitä huolimatta he äänestivät ko lain hylkäämisen puolesta!! Soini vastustaa siis abortteja, mutta keskosten eliminointi on hänestä ihan OK.

Anonyymi kirjoitti...

Teinin kysymys oli asiallinen! En usko kutenkaan,että se oli hänen laatima kysymys,hänet laitettiin kysymään sitä...Viaton pikku tyttö...vetoaa äänestäjiin...Kuka meistä on sanomaan mikä on oikea ratkaisu asiaa??