maanantai 9. tammikuuta 2012

528. Asianajaja vangittiin törkeästä rahanpesusta

Mutta... missä on JR?

Lehtitietojen mukaan Helsingin käräjäoikeus vangitsi viime viikon lopulla tunnetun asianajajan JR:n. Häntä epäillään todennäköisin syin kahdesta törkeästä rahanpesusta.

Helsingin poliisilaitoksen ilmoituksen mukaan epäillyt rikokset liittyvät huumerikosyksikössä tutkittavana olevaan rikoskokonaisuuteen. Kyseiset talousrikosepäillyt teot ulottuvat viime keskiviikkoon eli JR:n pidättämiseen saakka. Toisen tutkittavana olevan rahanpesurikoksen epäillään alkaneen viime vuoden helmikuussa ja toisen lokakuussa.

Asianajaja JR pitää rikosepäilyjä perättöminä ja perusteettomina. JR:n avustajan mukaan vangitsemisesta kannellaan hovioikeuteen. Vangitsemispäätöksestä ei voi valittaa, mutta siitä voi kannella. Hovioikeudessa kantelu tulee käsitellä kiireellisenä. Hovioikeus voi hylätä kantelun ja kumota vangitsemispäätöksen, jos vangitsemiselle ei ole ollut perusteita.

Asianajaja JR on avustanut muun muassa entistä formulakuljettaja Jyrki Järvilehtoa (JJ) veneturmajutussa, josta JJ tuomittiin joulukuussa ehdottomaan vankeusrangaistukseen; JJ on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen. JR:n talousrikosepäilyillä ei ole mitään tekemistä Järvilehdon jutun kanssa. JJ:n mukaan JR ei ole enää käräjäoikeuden tuomion jälkeen ollut hänen avustajanaan.


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikä Paaterolla ole kommentoitavaa vielä.
Isoa kalaa ei ole saatu vielä haavii...

Anonyymi kirjoitti...

Myös JJ-tapaukseen välittäjäksi tarjoutunut Kari Uoti kirjoittaa parhaillaan avainromaania rakkaudesta; siitä kuinka raha kompensoi intohimon puutteen jos toisen kieli tuntuu historiallisista syistä olevan rahan peukalon alla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Savvoota:

Det är svårt för en finne att säga Handelsbanken....men kluriga poliser i alla fall.....

Kaksi savolaispoliisia löysi kuolleen miehen Handelsbankenin edestä.
Toinen alkoi raportoida radiolla asemalle:
"Myö löövettiin kuollu äejä Hadne.. Hnale.. Haneld.. Vittu Jaska, raahataan se Ossuuspankin etteen

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Asiannajajaliiton puheenjohtaja Mika Ilveskero Defensor Legis-lehden numeron 6/2011 pääkirjoituksen otsikossa:

"Kaikki luottavat asianajajaan"!

Näinköhän on?

Muu lakimies kirjoitti...

Liittoon kuuluminen tai kuulumatta oleminen ei luottamusta ratkaise.

Ironista on että ylivoimaisesti suurin osa väärinkäytöksiin syyllistyneistä lakimiehistä on asianajajia eikä muita lakimiehiä.

Kyllähän tuo asianajaja -instituutio on hyvä ja globaali mutta ei tuo mitään takeita luotettavuudesta.

AA-liiton valvonta ei pysty estämään ennalta ensimmäistäkään väärinkäytöstä. Se joka rikoksen haluaa tehdä se sen tekee, ja ehkä vielä herkemmin juurikin sen takia että kuuluu tuohon liittoon jonka jäsenet ovat niin luotettavia että he voivat käyttää luottamusasemaansa siekailematta hyväksi :)

Ilveskero, et ole ymmärtänyt että sahaat omaa oksaasi. Luottamusta ei saada eikä varsinkaan omilla mainoslauseilla vaan se ansaitaan.

T. Muu lakimies

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ilveskero on pilipalipoikia, joiden kannattaisi muistaa vanha suomalainen sananlasku: Ei suuret sanat suuta halkaise!

Anonyymi kirjoitti...

YLE:n uutisissa: Ihmisoikeuskeskuksen johtajaksi valittu varatuomari Sirpa Rautio. Hyvä! Rautiolla on rutkasti kv. kokemusta (puuttu esim. IOL:n Kourokselta).

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Oikeusasiamies taisi nimittää Sirpa Raution mainittuun tehtävään jo viime vuoden lopulla, kuten olen blogissani kertonut.

Hyvä, jos uusi johtaja on hyvä ja hänellä on kv. kokemusta! Minulle ja varmaankin useille muillekin juristeille Rautio on kyllä täysin tuntematon suuruus eikä minulla ei ole minkäänlaista tietoa hänen kv. tai muustakaan kokemuksestaan. Lakimiesmatrikkelistakaan ei ilmene hänen kohdaltaan mitään tietoja.

Anonyymi kirjoitti...

Kajaanin huomattavin asianajaja Paavo Enroth (kok.) on saanut potkut Asianajajaliitosta. Syy: kuolinpesän varojen epäasiallinen käyttö.

http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194715876268/artikkeli/paavo+enroth+erotettiin+asianajajaliitosta.html