perjantai 20. tammikuuta 2012

532. Pressan vaalitaisto huipentumassa

Mi ikävyys, mi hämäryys, mi niinistöisyys...

Presidentinvaalien loppusuora alkaa olla käsillä. Television "suuret vaalitentit" ovat ohitse. Luojan kiitos, että ovat, sillä kyllä kolme parin tunnin tenttiä kolmena peräkkäisenä päivänä on aivan liikaa, ainakin katsojille. - Tässä muutamia hajahuomioita vaalikampanjasta.

Paavo Lipponen on myös ehkä viimein havahtumassa siihen, että kamoon, vaalikampanja oli nyt sitten tässä. Vielä pari viikkoa siten tämä "Vanhempi-Paavo" vähätteli huonoja gallup-lukemiaan toteamalla, että "ehei, eihän vaalikampanja ole vielä edes alkanut." Paavo ei huomannut, että hänen junansa oli jo mennyt.

Presidenttiehdokkailta on kysytty vaikka mitä ja heidät pantu tekemäänkin yhtä sin toista hauskaa. Ehdokkaita on kävelytetty Stadionilla kaksi kilometriä, he ovat joutuneet tankkaamaan ruotsia erityisessä tv-tentissä jne. Soini ja Lipponen kieltäytyivät kävelytestissä ja se näkyi heti heidän gallup-lukujensa putoamisena.

Mutta miten kävisi ehdokkailta rock' roll? Entä sitten ehdokkaiden laulutaito? Tämä tuli mieleen, kun luin tänään, miten presidentti Barack Obama oli yllättänyt eilen kannattajansa Apollo Theaterissa Harlemissa laulamalla pätkän soulin legendan Al Greenin hittibiisistä I'm still in love with you; kannattajat olivat suorastaan hihkuneet innosta. Mitkä ovat meidän ehdokkaidemme lempilaulut?

Gallup-kyselyjen yllätyksiä ovat olleet Lipposen ja Soini alhaiset kannatusluvat ja vastaavasti Haaviston nouseminen kakkoseksi ja mahdollisesti vaalien toiselle kierrokselle yhdessä Niinistön kanssa. Tästä Haavisto saa kiittää lehdistöä, erityisesti erkkolaista mediaa. Jokaisen tv-tentin jälkeen "puolueettomat" toimittajat arvioivat aina Haaviston tieto-taidoiltaan ja esiintymistaidoltaan joukon parhaaksi, vaikka Pekka on selvästi porukan harmaampia miehiä, aina kotiparturinsa sinänsä taidolla muovaamasta tukasta lähtien eikä hänen tietämyksensäkään poikkea mitenkään muista ehdokkaista.

Haavisto on pehmeä, opintonsa laiskuuttaan kesken jättänyt sivari-söpertelijä, jossa ei tunnu olevan ei sitten minkäänlaista särmää; mies toistaa opetellun tuntuisesti itseään tentti tentiltä, ja tuota monotonista puheenpitoa kotisohvalla kuunnellessa on usein vähällä nukahtaa. Sitä, mistä miehen suosiopiikki johtuu, on vaikea sanoa. Timo Soinin mukaan Pekan gallup-nousu alkoi siitä, kun hän kävi Teuvo Hakkaraisen sahalla ja tempaus uutisoitiin näyttävästi. Tuossa voi olla vinha perä. Jos Haavisto ei tule nyt valituksi pressaksi, niin Pekalle voisi suositella muutaman viikon pestiä Teuvon sahalla tosi toimissa, jotta hän saisi edes hieman jäntevyyttä hieman vetelän tuntuiseen olemukseensa. Niin, ja suorittaisi nyt ne ammoin kesken jääneet opintonsa loppuun.

Mutta kun Pekka-ilmiö on pääsyt vauhtiin, niin eihän sitä on tässä vaiheessa enää vaikea pysäyttää. Kyse on samanlaisesta ilmiöstä kuin vuoden 1994 vaaleissa olleesta Elisabeth Rehn-ilmiöstä. Tällöinkin asialla oli erkkolainen media Hesarin johtamana seurauksin, että Väykkä eli Väyrysen Pate menetti loppumetreillä selväntuntuisen kakkospaikkansa Rehnille. Historia tuntuu toistavan itseään ja jälleen Väyrysen tappioksi.

Toki Väyrynen olisi sekä presidenttinä että Niinistön haastajana toisella kierroksella aivan toista luokkaa kuin tämä Harmaa-Haavisto. Ajattelen jo nyt kauhunsekaisin tuntein tilannetta, jossa toisella kierroksella olisivat vastakkain Niinistö ja Haavisto, huh! Kaksi aivan samantyyppistä sekä olemukseltaan että puheiltaan tasaharmaata kaveria keskustelemassa ja muka "väittelemässä" presidentin valtaoikeuksista, ulkopolitiikasta, EU:sta ja kaiken kukkuraksi vielä siitä paljon puhutusta arvojohtamisesta, huh huh! En voisi kyllä tylsempää toisen kierroksen vaalikeskustelua tai ylipäätään tv-ohjelmaa edes kuvitella!

Pehmo-Haavisto olisi Niinistölle helppo nakki toisen kierroksen vaalitenteissä. Mutta tilanne olisi täydellisesti toisenlainen, jos Niinistön vastaehdokkaana olisi Paavo Väyrynen; tätähän Patekin itse odottaa vesi kielellä, sillä vasta tuolloin päästäisiin kunnon vaaliväittelyyn mies miestä vastaan. Väyrynen olisi hyökkäävä osapuoli ja panisi Niinistön vihdoin tosi ahtaalle asioista kuin asioista. Mitä siitä tulisi, jos vastakkaisin olisi kaksi sala-Natottajaa ja kaksi EU-myönteistä ehdokasta? Ei kerrassaan mitään. Mutta jos vastakkain olisivat EU-myönteinen ja Suomen euroon ilman kansanäänestystä yhdessä Lipposen kanssa ajanut sala-Natottaja Niinistö ja EU-kriittinen ja euroa vastustanut samoin kuin Nato-kielteinen Väyrynen, olisi väittelyasema tosi herkullinen. Eikä vaalin lopputulos olisi lainkaan varma asia.

Vaikka en kuulu Väyrys-faneihin, niin sanoisin ja suorastaan vetoaisin Teihin, hyvät ihmiset, että älkää nyt hemmetissä äänestäkö sitä kasvisruokaa syövää vihreää ylioppilas-sivaria ja ties mitä toiselle kierrokselle! Armahtakaa meitä ja pelastakaa meille jännittävä toinen kierros ja etenkin vaaliväittely ja äänestäkää vaikka vain tässä tarkoituksessa Paavoa, joka on tiedoiltaan ja ulkopoliittisilta ja muiltakin taidoiltaan ja kokemukseltaan ylivertainen ehdokas Haavistoon verrattuna.

Paavo on kokenut ja nykyisin kaikin puolin muutenkin "mukiinmenevä" valtiomies, josta tulisi koko kansan presidentti. Paavon vaalimainos, jonka mukaan "talo tarvitsee sekä isännän että emännän", on osuva ja perusteltu. Vihreät, tähtitanssija Jani Toivolan johdolla - kuinkas muuten - syyttävät Paavoa ja hänen kampanjaansa täysin perusteettomasti emäntä-sanan käyttämisestä. He yrittävät vihjailla, että tuolla mainoslauseella olisi jotenkin tarkoitus viitata jotenkin Haaviston sukupuoliseen suuntautumiseen. Mutta tästä ei - tietenkään - ole kysymys. Kyse on vain siitä, että jos käytetään termiä "isäntä" (Linnan isäntä), niin silloin on johdonmukaista käyttää sanaa "emäntä." Olisi hieman teennäistä sanoa, että tässä he nyt ovat, "Linnan isäntä ja rouva" tai "Herra ja Rouva." Aivan kammottava olisi iskulause "Isäntä ja poika", jos toteutuisi.

Aleksis Kiven Seitsemää Veljestä hieman mukaillen saatetaan sanoa: "Linna/Mäntyniemen talo ilman sen saleissa ja parketeilla astelevata emäntää olisi harmaa ja tylsä kuin ikääntyvän miespoliitikon hiuskuontalo."

No, toisaalta ja toisaalta. Toisaalta Pekan puoliso Nexar Antonio Florens, joka paiskii töitä parturi-kampaajana, saattaisi tuoda kyllä väriä Linnaan. Väriä voisi tulla jopa liikaa, kun muistetaan tämän Antonion parit tempaukset, joiden takia hän on joutunut niin sanotusti virkavallan kanssa tekemisiin. Ecuadorista lähtöisin oleva Nexar Antonio on Pekkaa parisenkymmentä vuotta vuotta nuorempi, joten ei olisi mitenkään kirkossa kuulutettu, viihtyisikö hän aina kiltisti kotona Mäntyniemessä.

Haavisto osallistui äskettäin puolisonsa kanssa erääseen tv:n viihdeohjelmaan. Siitä ilmeni, että Haavisto lukee iltaisin nuoren puolisonsa mielestä tylsästi vain kirjaa, jolloin puoliso ikävystyy ja säntää kavereiden kanssa baariin. Jos tätä jatkuisi, niin sopii olettaa, myös Haaviston päästessä pressaksi, niin siitäpä jatkuvaa hupia iltapäivä-ja muille juorulehdille journalistien seuratessa joka puskassa, mitä tuleman pitää. Pienessä sievässä saatetaan ajaa ojaan tai päin lyhtypylvästä taikka tapella nahistaa nakkikiskalla. Seurauksena matka kamarille ja kenties pahnoille asti. Presidentti tästä huolestumaan, että missä ihmeessä se kultsu oikein näin myöhään luuraa. Siitä sitten soittelemaan läpi kaikki lasareetit ja poliisikammarit ja vihdoin armaan noutaminen kuplavolkkarilla Mäntynimeen.

Kyllä iltapäivä- ja viihdelehdille seurattavaa, kuvattavaa ja kirjoitettavaa tulisi riittämään runsain mitoin, jos Haavistosta pressa leivottaisiin. Mutta toisaalta, onhan presidentin virka viihteellistynyt jo Maran ja Tarjan kaudella, joten tämä olisi vain johdonmukaista jatkoa aiemmalle kehitykselle.

Joten, kannattaisi, hyvät paapat ja mummelit, miettiä hiukka tätäkin puolta eikä rynnätä suin päin äänestämään tätä raukean rauhallisesti haastelevaa kandidaattia, oikeastaan ylioppilasta, ja jokapojan toivevävyä. Jos nyt kaikki mummelit edes tietävät, mikä tämä Pekka oikein on miehiään.

Hiihtämästä on palattu, katso kuvaa yllä. Hämärää oli metsässä, mutta hämäryys, mi ikävyys, ei näytä rasittavan pressakilpailun loppusuoraa. Kyynärpäätaistelu tuntuu vain kiihtyvän, kuten iltapäivälehtien otsikoista ja jutun tyngistä voidaan päätellä. Lokaa jo väitetään heitetyn, puolin ja toisin. Haaviston joukkojen iskulauseena Väyrysen joukkojen "Isäntä ja emäntä" -iskulauseeseen: "Talossa pitää olla isäntä tai kaksikin," tai jotakin sinne päin. Ei kovin kekseliästä, sanoisin. Olisiko Nexar Antoniolla siis todella isännän otteet Mäntyniemessä? Onko Pekka kenties jonkinlaisen tohvelisankarin maineessa? Sopivampi iskulause voisi olla myös "Talossa on isäntä ja ottopoika."

Sitten vielä pakollinen vaaliveikkaus (tarkistettu 22.1. klo 11.40):

Niinistö 37
Väyrynen 18
Haavisto 16
Soini 10
Lipponen 8
Arhinmäki 5
Essayah 3,5
Biaudet 2,5


57 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Me kaikki tiedämme, että on olemassa joukko ihmemiehiä kuten esimerkiksi Batman, Superman ja Spiderman.

Mutta tiesittekö, että nyt myös savolaisilla on oma supersankari eli hallitsemattomien ja epäonnisten tilanteiden erikoismies: Vituiksmän.

Tämän on esim. demareiden syytä muistaa ensi sunnuntain I-kierroksen jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

"kyllä kolme parin tunnin tenttiä kolmena peräkkäisenä päivänä on aivan liikaa, ainakin katsojille." Tähän on syytä yhtyä.

"Soini ja Lipponen kieltäytyivät kävelytestissä ja se näkyi heti heidän gallup-lukujensa putoamisena."

Tämä onkin ymmärrettävää: alusta saakka näiden ehdokkainen riittävä terveydentila kuuden vuoden presidenttikauden - jatkokaudesta puhumattakaan - hoitoon on herättänyt epäilyksi, joita tuo käytös lisäsi. Lisäksi Lipposessa on jo lopussa ollut havaittavissa selvää "nuupahtamista".

Molemmat ehdokkaat olisivat tietenkin voineet hälventää tämän epäillyn esittämällä (vaikka kotisivuillaan) lääkärintodistuksen, jonka mukaan ovat ikäisekseen hyvässä kunnossa ja ettei näiden terveydentilassa ole seikkoja, jotka estäisivät presidentinviran hoidon.

Anonyymi kirjoitti...

Paavo Väyrysen pätevyydestä ei voi olla eri mieltä. Mutta miten blogisti arvelee tältä sujuvan uuden perustuslain mukainen yhteistyö valtioneuvoston kanssa?

Pelkään, että siinä saisimme vielä räiskyvämpää - ja maan kannalta vahingollisempaa - "viihdettä" kuin Haaviston partnerin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Vituiksmännöö-miehillä on poliittinen analyysi verissä. Eräs kylänmies määritteli Sauli Niinistön keskustelutavan osuvasti: "se sillä laella pitkään laetteloo sitä suutasa somasti, ennen ku on mittään sanomata."

eiköhän siitä aika tepatti Haaviston kanssa syntyne.

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti kirjoittaa täyttä asiaa ja on vielä perässähiihtäjä (vai onko tuo hiihtokunto kohdallaan, että edessä sivaltelisit). Totuus,vaikka onkin epämiellyttävä monille,on se kuten JV kirjoitti:toiselle kierrokselle Sauli ja iältään keskimmäinen Paavo.Saulin vahvuus on tuo mairea hymy,liekö Tarja imitaatio,jospa vaikka vetoaisi naisiin alle 40v.Paavo V taas on Suomen ehdottomasti tietävin kansainvälisten asioitten tuntija.
Olisi herkullista katseltavaa ensikierroksen jälkeiset vaalitentit.Saulilla ei ole minkäänlaista kans.väl.asioitten tietämystä,se Luxemburgin pankkikokemushan keskittyi vain rahan mahtiin ja valtaan.Kyllä Paavo pesisi mennen tullen perusmairean Saulin toisella kierroksella,näin se vaan on.
Hyvät blogistin lukijat totean kuten eräs konsultti:näillä eväillä mennään.So what.

Anonyymi kirjoitti...

Aika levotonta tekstiä. Kirjoittaja voisi päivittää itsensä tälle vuosituhannelle. Avoimelle keskustelevalle johtajuudelle on kysyntää. Väyrysen aika oli Neuvoston.

Skorpioni kirjoitti...

Olipa hyvä blogi, vaikka kirjoittaja ei tosiaankaan ole Väyrysfani! Haaviston kannatus määräytyy sen mukaan, miten demarit jaksavat äänestää Lipposta ja vasemmistoliitto Arhinmäkeä. Uskon, että 30 %:n kantansa vielä ilmaisemattomat äänestävät ensimmäisen
kierroksen "loppupeleissä" omiaan eli Lipposen ja Arhinmäen kannatusluvut tulevat suuremiksi kuin nyt gallupit kertovat.Ja tämä ratkaisee pelin, koska tosiasiassa Haaviston kannatus jää alle 10 prosentin. Toiselle kierrokselle pääsystä kilpailevat tosiasillisesti Väyrynen ja Soini. Sen takia Soini otti esille Hakkaraisen/Haavisto yhteyden.Anonyymin, joka kehottaa blogistia tulevan tälle vuosituhannelle, sanoisin, ettei näissäkään vaaleissa tule menestymään siviilipalavelvelusmies ja julkinen homoseksualisti.Niin "moderni" Suomi ei tosiaankaan ole.

Ärsyttää Haaviston oikean käden vispaaminen televisiokeskusteluissa. Ehkä hän tosiasiassa vilkuttelee kotona odottavalle puolisolleen.Paitsi Lipposen alhaiset kannatusluvut, näiden vaalien vielä suurempi ihme oli kampanjan alkuvaiheessa se, että Kepun johto ei millään halunnut antaa ehdokkuutta Väyryselle. Ja sitten vielä varapuheenjohtaja tämä Timo Kauniston hölmöily arvostella kunniapuheenjohtaja Väyrystä julkisesti ja kutsua Haavisto sikatilalleen vaalikampanjan aikana, oli kyllä sellainen menettely, jota ei millään ymmärrä.

Minkälainen puoluejohto Kepulla on? Se selvinnee ensi kesäkuussa Rovaniemellä!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mutta levottomat ovat ajatkin!

Kyllä Väykkä pystyy - edelleen - rakentavaan keskusteluun ja johtajuuteen siinä missä Haavistokin.
Neuvosto eli Neuvostoliitto on kaatunut, mutta Väyrynen porskuttaa yhä.

Js Haavisto meni presidenttinä esim. Venäjälle Putinin pakeille, niin mahtaisivatko venäläiset ottaa oikein tosissaan miestä, jolla on tuollainen tausta?

Anonyymi kirjoitti...

Melkein käy Paavo Lipposta sääliksi I-C Björklundin ja Claes Anderssonin käsittelyssä. Moses on työnsä tehnyt, Haavistosta ollaan uutta Pohjoismaiden rauhannobelistia leipomassa.

Runoileva psykiatria Sanoman kulttuuripolitiikan sisältönä. Siinä riittäisi toisellekin blogistille perkaamista. Voisi aloittaa vaikka googlettamalla Erkon suvun naimapuuhat yli kielirajan.

Toipila kirjoitti...

Paavo Väyrynen saa äänivyöryn sunnuntaina.

Tämmöistä häpeää ei kukaan normaali kestä, että homo olisi Niinistön kanssa toisella kierroksella.

Nyt äänestävät nekin, jotka eivät aikoneet äänestää.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestäkää Pavea, siis Väyrystä, jos ette jo ole äänestäneet.

Haavisto ei ole ikinä tehnyt oikeaa työtä, Hän ei tunne suomalaisen ihmisen elämää, hoitanut aina asiat liian mukavissa oloissa, kuin neljän tähden **** hotellin aulassa notkuvassa seisovassa pöydässä Puerto De La Cruzissa.

Mikään vihreä hän ei ole eikä koskaan ole ollut, vain puutarha on lähellä.

Osaa hän hallitus ja YK muodollisuudet että tyhmä kansalainen saa siitä suuren kuuloisen merkityksen.

Haavisto on aika paljon sukua miespuoliselle Biudeelle, hoitaa pehmeästi minkä asian hyvänsä, vaikka se ei olisikaan pehmeä.

Niinistön tehtävä on laittaa laskutukseen Käteisen tekemät 30 miljr. +++.

Tommoisista toimista kansa tuntee hänet (kamreeriniinisto) menneiltä vuosilta ja siksi rakastaa häntä.

Älkää äänestäkö häntä.

Kabinetti hänen takanaan on täsmälleen sama kuin avainvetoisella Käteisellä, osatehtävä vaan eri kokonaisuuden hoitamisessa.

Onnea matkaan!

Porvarin ehdokas tästä sakista on Väyrynen.

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Haaviston hämärästä Natura-menneisyydestä Paavo Lipposen hallituksen ympäristöministerinä kirjoitetaan täällä

http://www.metsalehti.fi/fi-FI/forum/Thread.aspx?threadId=56a57e96-2fcb-4a49-88a4-2a848b77ccf5

Anonyymi kirjoitti...

Ei Haavisto ole pekkaa pahempi. Oppikoulun rehtorin poika Helsingin eliittikaupunkiosa Munkkiniemestä; puolen kilometrin päässä Munkkivuoren seurakunnasta jonka kirkkoherra Arhinmäen pojanpoika kisaa nyt samassa kehässä.

Tohtori Tuomioja ei edes viitsinyt lähteä pellekisaan johon oli ilmoittanut hyvän ystävänsä Haaviston -tuo Eki, Suomen Pankin pääjohtaja-suurlähettiläs. jne- poika, YLE:n pääjohtajan pojanpoika jne. jne...

Venäjällä vasta opetellaan elämään demokratiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Jukolan Aapo "Talo ilman aitan polulla astelevata emäntää on niinkuin pilvinen päivä, ja Mäntyniemen perheenpöydän päässä asuu ikävyys, kuin riutuva syksy-ilta."

Mika Lako kirjoitti...

Kyllä yksi virolainen kommentoi vaaleja hauskemmin, asiaa kuitenkaan unohtamatta, kuin kymmenen perässähiihtäjää.

Pera kirjoitti...

Jää nähtäväksi, että puhetellaanko presidentin linnaa vaalin jälkeen herrojen taloksi vaiko presidentin taloksi.

Anonyymi kirjoitti...

Presidenttiasioista puheen ollen, tänään on pitkästä aikaa nimitetty ylimmän tuomioistuimen presidentiksi henkilö, joka on korkeatasoinen juristi. Tällaista ei ole Suomessa nähty vuosikymmeniin.

Yleensähän on nimitetty pyrkyreitä ja mahtailijoita.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, KHO:ssa Pekka seuraa Pekkaa.

Toivottavasti tämä Uusi-Pekka ei ole yhtä solmussa vallan ja oikeuden kanssa kuin kaimansa, että valta nousee päähän ja vie voiton oikeudesta.

Pekoilla tuntuu olevan muutenkin valtakunnassa nostetta...

Anonyymi kirjoitti...

Ajatteleeko blogisti oikeusalissakin samalla logiikalla, kuin on mieltä pressan vaatimuksista? Armeija on käytävä, koska minäkin kävin sen, vaikka seisoisi puoli vuotta varusvarastolla ja maisterinpaperit on suoritettava, vaikka ne olisivat kielitieteestä! Tuntuu, että jostain peräkylien pirttien syöveristä kajahtaa blogistin kaiku, mutta uurnilla sen ääni on yksin vaimeneva.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

En ole ollut oikeussaleissa oikeastaan pariinkymmeneen vuoteen muutoin kuin joskus harvoin avustajan tehtävissä.

Ajattelen silti, että jos jäbä on jättänyt opintonsa kesken pelkkää laiskuuttaan tai samattomuuttaan tai jostakin muusta siihen verrattavasta syystä, niin se kertoo kyllä aika paljon hänen kansalaiskuntoisuudesta eli sen puutteesta ja välinpitämättömyydestä ja siitä, että vaikka tyypillä puhetta piisaa kuin runebergilla, niin kyseessä henkilö, josta voidaan epäillä, ettei hän saa oikein mitään valmista muutenkaan aikaan, esim. poliittisena johtajan päätöksiä. Hän vain keskustelee keskustelemasta päästyään ja antaa muiden päättää puolestaan.

Jos henkilö ei halua suorittaa asevelvollisuuttaan, vaan haluaa olla sivari, niin en kyllä luottaisi tyyppiin ja ryntäisi äänestämään häntä missään tapauksessa puolustusvoimien ylipäälliköksi.

Tuollainen tyyppi ei kerta kaikkiaan herätä luottamusta.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeussali oli tarkoitettu vertauskuvaksi blogistin arkiseen ajatteluun. Armeija harvoin on mitään muuta kuin korkeintaan signaali paineensietokyvystä. Armeijan käymättömyyden sensijaan pitäisi asettaa tulkitsija suhtautumaan kriittisesti omaan tulkintakykyyn. Sivariuteen kun voi olla ihan siihen kansalaiskuntoisuuteenkin liittymättömiä syitä. Lisäksi johdonmukaisesti sivaria pitäisi syrjiä naisiin nähden tai asettaa armeijaa käymättömät naisetkin epäkelpoisiksi, mikä on jo melko epätasa-arvoista!

Näinhän tosin on, että ihmisen ei ole uskova kuin omia silmiään ja järkeään, jolloin kaikkia signaaleja on tulkittava parhaan mukaan, vaikka epäolennaisuuksien ei saisi antaakkaan vaikuttaa päätökseen. Siksi taidankin jättää äänestämättä, koska kaikki ehdokkaat ovat epäpäteviä tai poliittisilta kannoiltaan minulle sopimattomia. Ketään Paavoa en ainakaan äänestä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Armeijan käyminen on osoitus velvollisuudentunnosta, jota tasavallan päämieheltä toki täytyy heti alkajaisiksi edellyttää. Sivari puolustusvoimien ylipäällikkönä olisi täydellinen farssi. Naisilla ei ole asevelvollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen paras oikedellinen blogi, jonka juridisten analyysien lukeminen on aina viihdyttävää ja hyödyllistä, muuttu blogistin ottaessa kantaa politiikkaa hänelle kiusalliseksi. Jopa kommentit alkavat olla Homma-foorumitasoa rasismissaan, homovastaisuudessaan ja kansanvallan halveksunnassaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ja aatteles miten niillä presidenttiparin puoliskon salskeilla turvamiehillä olis vientiä jos Pekka & kotiparturi valittaisiin.

Siinä olis Lönkan Herkussa lihaa jonossa. ;)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, todella kaikenlaista hupia olisi tiedossa kuudeksi vuodeksi, jos Pekka & Nexar valittaisiin!

Olen ihan vakavissani harkinnut äänestää Pekkaa II-kierroksella, jos hän sinne asti yltää.

Ihan vain piruuttani ja protestiksi Sapelle ja koko hemmetin systeemille.

Jos kerran halutaan panna hulinaksi ja valita Pekka ja poika, niin pannan sitten sitten oikein kunnolla hulinaksi ja äänestetään se h-pari sinne Linnaan, saatuna soikoon!

Anonyymi kirjoitti...

Voi sitä naurun pyrskähtelyä ja ilakointia Seurasaaren laduilla kun isäntäpari opettelisi hiihtämään!

Anonyymi kirjoitti...

Aika optimistinen veikkaus Haavistolle tuo 15% kannatus. Itse veikkaan että jää 10 prosenttiin. Kuten se toinen professorikin totesi aamun blogissaan niin Haaviston ongelma on se että häntä on helpompi kannattaa kuin äänestää. Haaviston kannattajista valtaosa on kaikenlisäksi nuoria jotka eivät vaivaudu uurnille. Jos Facebookin kautta saisi äänestää niin menisi kirkkaasti jatkoon. Mutta kun ei saa niin Pekka jää rannalle ruikuttamaan. Näin se vaan menee. Veikkaan että Soini saa enemmän ääniä kuin Haavisto. Mutta Väyrynen pesee molemmat ja menee toiselle kierrokselle. Tässä ennustukseni. Huomenna nähdään menikö pahasti pieleen vai peräti nappiin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eivätkö uusavuttomat H:n kannattajat siis osaa äänestää tai viitsi vaivautua äänestyspaikalle?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tässä siis pakollinen vaaliveikkaukseni:

Niinistö 35
Väyrynen 16
Haavisto 15
Soini 12
Lipponen 11
Arhinmäki 5
Essayh 3
Biaudet 3

Anonyymi kirjoitti...

Lipponen ei saa kyllä millään 11% äänistä. Demarithan eivät itsekään äänestä häntä. Veikkaan että jää 5-6 prosenttiin. Lipposen käyrä on ollut jatkuvasti alaspäin enkä usko että vaalipäivänä asia muuttuu miksikään. Epävarmat äänestäjät tuskin tulevat Lipposta äänestämään, pikemminkin Soinia ja Väyrystä.

Oma veikkaukseni:

- Niinistö 39
- Väyrynen 18
- Soini 13
- Haavisto 11
- Arhinmäki 8
- Lipponen 6
- Essayah 3
- Biaudet 2

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kaksi sotkuista kaveria II-kierrokselle?

Pekka Haavistosta on annettu julkisuudessa puhtaan pulmusen mielikuva, puhdasotsainen ja muutoinkin puhtoinen. Mutta miten lienee todellisuudessa?

Haaviston Nexar Antonio-puoliso on kertonut, että Pekka on kotioloissa niin sotkuinen, että hän joutuu jatkuvasti siivoamaan! Nexar taisi tällä paljastaa oikean puolen Pekasta.

No, kun muistaa Pekan ja Antonion välisen suhteen erityisen laadun, niin toisaalta ymmärtää, että kyllähän siitä sotkua helposti syntyy...

Tanja Karpela, tämä Sauli Niinistön ex-kihlattu, puolestaan kirjoitti kirjassaan, että Sauli on niin sotkuvimmainen ja hän itse siivousvimmainen, ettei heillä oikein synkkaa!

Sotkuisuus näyttää siis olevan ennakkosuosikkien yhteinen piirre.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Lipponen saisi todellakin 11% kannatuksen niin Jungnerhan voisi perua eroukaasinsa koska hän taisi todeta että jos Lipposen gallupluvut toteutuvat (4-5%] niin hän eroaa puoluesihteerin virastaan. 11 prosenttiahan tarkottaisi jo yli 100 prosentin "torjuntavoittoa" ennustetusta 4-5 prosentista. Ihan sama logiikka siis kuin viime eduskuntavaaleissa jossa demarit kärsivät murskatappion mutta Jungner sai tämänkin käännetyksi "torjuntavoitoksi" gallupeista ja julistautui vaalivoittajaksi. Vaikka puolueen kannatus laski ennätysalhaiseksi. Tällainen laskutapa näyttää miehellä olevan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kun näin tämä menee:
Niinistö 44
Väyrynen 16
Haavisto 12
Soini 10
Lipponen 7
Arhinmäki 6
Essayah 3
Oikeust. yo 2

Anonyymi kirjoitti...

Niinistö 24.2
Väykkä 21.7
Soini 18.4
Lippostelija n.11.6
Paavo nuorempi 8.7
Pekka ja poika 6.3

Skorpioni kirjoitti...

Ei sitä koskaan tiedä missä onni odottaa. Pekka Haavistoa se odotti ecuadorilaisessa taksissa, jossa hän tapasi Nexar Antonion. Voi kuinka romanttista!

Haaviston uskoteltua gallup-kannatusta ei voi verrata mihinkään Rehn- ilmiöön eikä ainakaan Rehniin, joka oli puolustusministerinä hankkimassa Hawk-hävittäjiä USA:sta. Haaviston tuomisena oli Antonio.Se on ollut tämän sivarin suurin ulkomaanlahja Suomelle.

Muuten galluptiedot saattavat olla tämän vaalin "jytky". En millään usko, että esim.Lipposen kannatus voisi olla 3-5 %. Kyllä ensimmäisen kierroksen luvut tulevat olemaan lähellä heidän edustamiensa puolueiden todellisia kasnnatuslukuja!

Paavo Väyrynen on saavuttanut Johannes Virolaisen tapaan vanhempana valtiomiehenä vasta nyt sellaisen vanhemman valtiomiehen aseman kuin Virolainenkin aikanaan.Virolaisen suosiohan oli huipussaan vasta hänen jo jätettyään poliittisen elämän ja pyrkimisen johtopaikoilla.

Ja Vuokko on näiden vaalien Kyllikki! Koko kansakunnan äitihahmo!

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs se professori näin vihapuheita "melkein professori" Haavistoa vastaan riipustaa. Eikö plogisti ole huomannut, että "erkkolainekin" meedia tukee täysin työnnöin Haaviston presidenttitietä.

Sehän on julistanut jo pitkään, että Haavisto on tiukasti kiinni kakkospaikassa. Mitä lienee se sitten tarkoittaneekaan, kun vaalit on vasta huomenna.?

ennustus
Sale 28 %
Väykkä 21 %
Haavisto 15 %
ynnä muut

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mainitsin blogikirjoituksessani kahteen kertaan, että Hesari ja muu erkkolainen media tukee voimalla Haavistoa. Tämä missio on alkanut tuottaa tulosta. Aivan samalla tavalla kuin v. 1994 vaaleissa, jolloin Hesari ym. lehdet nostivat Elisabeth Rehnin I-kierroksen viime metreillä Väyrysen ohitse toiselle kierrokselle.

Anonyymi kirjoitti...

Orvokki, Lehdokki, VUOKKO ja moni muu...

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllä ensimmäisen kierroksen luvut tulevat olemaan lähellä heidän edustamiensa puolueiden todellisia kasnnatuslukuja!"

Ai niinku Soini ja Lipponen saisivat molemmat 19% kannatuksen? Tuskin nyt sentään. Vähennetään puolet molemmilta niin ollaan lähempänä totuutta. Pressanvaalit ovat tunnetusti henkilövaalit. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa demarit joista suurin osa äänestää Niinistöä jo heti ensimmäisellä kierroksella. Demarit itseasiassa ratkaisevat nämä vaalit koska eivät äänestä Väyrystä mistään hinnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Etelän metia on nyt päättänyt, että naiset ratkaisevat vaalin. Asia selvä: Haavisto kirii Väyrysen ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Virolainen kirjoitti:

"Haavisto on pehmeä, opintonsa laiskuuttaan kesken jättänyt sivari-söpertelijä, jossa ei tunnu olevan ei sitten minkäänlaista särmää; mies toistaa opetellun tuntuisesti itseään tentti tentiltä, ja tuota monotonista puheenpitoa kotisohvalla kuunnellessa on usein vähällä nukahtaa."

Hänen arvonsa onkin stunttaamisessa - toisin sanoen hän on soinimaisesti keräämässä ääniä oikeanväärään laariin. Soinin käyttöarvo tähän tehtävään on jo kulunut loppuun hallitusneuvottelujen aikana.

Tavoitteena on yksin ja ainoastaan ja vain kansanpuolueen Yhtenäinen Eurovenäjä, ja kaikki keinot ovat sallilttuja tavoitteeseen pääsemiseksi.

Ja miten niin opintonsa keskeyttänyt? Mihin nyt opintoja enää ylipäätään tarvitaan?!

"8.12.2011 klo 16:15

Professori Haavisto, otaksun?

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto on koulutukseltaan ylioppilas, mutta se ei estä häntä tituleeramasta itseään professoriksi EU:n verkkosivuilla."

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/professori-haavisto-otaksun?kommenttisivu=6#kommentti-293

Anonyymi kirjoitti...

Ninistö 50,5%
Väyrynen 12%
Soini 11%
Haavisto 10,5%
Lipponen 11 %
Arhinmäki 3%
Biaudet 1%
Essayah 1%

koko touhuun kyllästynyt hiljainen enemmistö panee kerrasta poikki.

Anonyymi kirjoitti...

Hiljainen enemmistö (n. 30 %) on hiljaa eikä äänestä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Renny Harlin on jo aloittanut suunnitella uuden presidenttiparin voiton johdosta filmiä nimeltä "Pekka ja Pätkä presidenttinä."

Uusi presidenttipari (Pekka ja poika) tekevät ensimmäisen virallisen valtiovierailun Ecuadoriin.

Anonyymi kirjoitti...

Itämaan tietäjä Mauno purki omantunnon tuskiaan uskollisimman oppilaansa Saulin laariin presidentin iltakoulussa nautittavaksi naisministereiden itkiessä.

Toipila kirjoitti...

MTV3:n nettiäänestyksen tulos:

Perjantai-iltapäivään mennessä Väyrynen oli saanut äänestyksessä 29 prosenttia äänistä. Toisena on Sauli Niinistö 24 prosentilla. Seuraavina perässä tulevat Pekka Haavisto ja Timo Soini, joista kummallakin on runsaan 14 prosentin kannatus.

Lähde: http://www.mtv3.fi/uutiset/presidentinvaalit2012/index.shtml/arkistot/kotimaa/2012/01/1480795/kuka-on-sopivin-suomen-presidentiksi-tassa-mtv3n-nettiaanestyksen-tulos

Pellit kurseessa -meininki ei taida sittenkään ottaa eteen.

Isänmaa tarvitsee Paavo Väyrysen.

mr kirjoitti...

Hämmästyttää kovastiettä tämän blogin oletetulla sivistyksen ja oppineisuuden tasolla keskustelu ja asenteet liiraa noinkin matalalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata välittää, mr on nyt vähän ottanut! Mrs

Anonyymi kirjoitti...

Naiset:
Kyllä me nyt vaan äänestetään Pekkaa, kun se on niin lutunen, se Antonio!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tässä tänään hieman tarkistettu (klo 11.40) vaaliveikkaukseni:

Niinistö 37
Väyrynen 18
Haavisto 16
Soini 10
Lipponen 8
Arhinmäki 5
Essayah 3,5
Biaudet 2,5

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Naisten äänivyöry Haavistolle - ja Pojalle - panee kyllä vahvasti epäilemään naisille aikoinaan myönnetyn äänioikeuden järkevyyttä!

vieras kirjoitti...

Blogin pitäjälle kysymys. Olisko helpompi jos Suomi olisi kuningaskunta jossa olisi perintöhallitsija? Silloin ei tarttis pitää näitä vaaleja. Tuo perintöhallitsija hoitaisi kaikenlaiset edustustehtävät ja kissanristijäiset ja maatalousnäyttelyiden avajaispuheet tms. Kun kerta presidentillä ei ole semmoista valtaa niin kuin oli vanhan perustuslain aikana, niin se on paljolti tuommoinen edustustilaisuuksien hoitaja.

Anonyymi kirjoitti...

Pelottavan hyvin meni kohilleen Jyrkin ennustus ainakin ennakkoäänten perusteella. Lopullisia tuloksia odotellessa..

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava kommentti tämä blogistin viimeisin! Naurahdin ääneen!

Mitä mieltä herra Virolainen on muuten äänestämättömyydestä presidentinvaaleissa?

Anonyymi kirjoitti...

On aika kiittää kaikkia Haavistoa äänestäneitä: te varmistitte suunnitelman mukaisesti kokoomusvoiton kuin konsanaan keväälläkin äänestämällä Soinia - ja tärkeät äänet tuli näin kerättyä Uuuden Uljaan Euroopan liiton tieltä pois. Kokoomuksen värisuora on varmistettu, jonka lähtölaskenta alkoi jo hämmästystä herättäneellä
Niinistö-puutteella vuoden 2007 salkunjaosta.

Toipila kirjoitti...

Erittäin häpeällinen vaalitulos.

Homopuppeli toiselle kierrokselle.

Näin sitä Suomen kansaa rangaistaan synneistämme. Saimme todellisen vitsauksen ikeeksemme.

Suomessa heikkolahjaiset äänestäjät pelkäsivät, että heidät leimataan homovastaisiksi ja rasisteiksi, jos he eivät äänestä homoa vaikka kuinka iljetyttäisi.

Hyi vittu saatana sentään joittenkin ihmisten tyhmyyttä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No no, eipäs nyt olla noin synkkänä II-kierrokselle!

Kauhuskenaario II-kierrokselle toteutui - kuten ennustin - mutta tehdään II-kierroksesta todellinen "show!, katso.blogi 533.