sunnuntai 22. tammikuuta 2012

533. Presidentinvaalit 2012: II-kierroksen kauhuskenaario toteutui; kaksi tasaharmaata ehdokasta vastakkain

Meneeköhän myös vaalien II kierros samanlaiseksi pikkutarkaksi nuhjaamiseksi...

Presidentinvaalien vaalien 1. kierros on nyt sitten käyty ja tulokset ovat selvillä.

Veikkasin itse Niinistölle äänistä 36 % ja osuin siinä melkein oikeaan. Toiseksi tuli Pekka Haavisto n. 18 prosentin ääniosuudella ja kolmanneksi Paavo Väyrynen noin 17 prosentilla.
Itse äänestin Haaviston ja Väyrysen järjestyksen toisinpäin, vaikka kyllä aavistin, että tulos tulisi olemaan, mikä se nyt oli.

Edellisessä blogissani (532) viittasin jo sihen "kauhuskenaarioon", mikä tällaisesta ennustettavasta tuloksesta - siis II-kierroksella vastakkain Niinistö ja Haavisto- tulisi seuraamaan.

Nyt tuo kauhuskenaario, jossa ei tule olemaan mitään kunnollista ja normaalia vaalidebattia, toteutuu kaikessa karmeudessaan! Äänestysprosentti tulee jäämään II-kierroksella 50-60:een prosenttiin.

Niinistön ääniosuus I-kierroksella n. 36 % on todella vähän, eikä II-kierroksen tulos tule olemaan mitenkään itseselvyys!

Kuten sanoin jo edellisessä kirjoituksessani, tulen II-kierroksella äänestämään - protestiksi - Pekka Haavistoa. Jos kerran halutaan panna "ranttaliksi", niin okei, pannaan sitten ja kunnolla ja äänestetään pariskunta "Pekka ja poika" Linnaan ja Mäntyniemeen, kyllä se minulle passaa!

II-kierroksesta tulee kahden tosi tasaharmaan, kahden todellisen nynnyn, kahden EU- kannattajan, kahden sala-Natottajan jne. harmaa vaalikampanja, jos nyt ylipäätään kamppailusta voidaan puhua.

Mutta, kuten sanoin, presidentin virka on jo Ahtisaaren ja Halosen aikana viihteellistynyt aivan suunnattomasti. On hyvä, että tuosta "Puna-noidasta" eli Halosesta nyt on vihdoin päästään eroon!

Mutta kun Hesari ja iltapäivälehdet haluavat saman setalaisen menon jatkuvan, niin kehotan kaikkia ihmisiä äänestämään toisella kierroksella Pekka Haavistoa.

Ratkaisu käydään ehdokkaiden "puolisoiden" välillä. Molemmilla puolisoilla on parturi-kampaaja kokemusta. Niinistön puolison entinen poikaystävä eli puoliso on tunnettu hiusmuotoilija ja Pekka Haaviston pokakaveri taas kaikkien on - varsinkin mummojen -tuntema Antonio.

Vaali ratkeaa sillä perusteella, kumpi on toista "lutoisempi", Niinistön 30 vuotta nuorempi puoliso Jenny, vai Haaviston 21 vuotta nuorempia Antonio.

Kun on hulinaksi pantu, niin itse toki äänestän II-kierroksella Haavistoa - ja poikaa.

Vaalien hyvät puolet:

- Paavo "Vituiksmän" Lipponen sai vihdoin, mitä hän ja demarit todella ansaitsivat: kunnolla köniinsä - äänistä 6-7 prosenttia!

- Samat Sanat Timo "Mamis" Soiniin: viime kevään Jytky jää - luojan kiitos- historiaan!

Mitä tekee Paavo Väyrynen?

Hän sanoo (luullakseni), että

1) tulos olisi ollut minun ja keskustan kannalta paljon parempi, jos keskustan johto olisi jo alun perin tukenut ehdokkuuttani, mutta sitä se ei tehnyt;

2) tulen haastamaan Mari Kiviniemen ensi kesäkuun puheenjohtaja-äänestyksessä, ja

3) julistan vuoden 2018 presidentinvaalikampanjan, jossa tulen olemaan keskustan ehdokkaana, alkaneeksi.

54 kommenttia:

Pera kirjoitti...

Aivan varmasti Pekka ja poika tulee puhuttelemaan kansainvälistä lehdistöä. En kyllä pahimmassa unessanikaan toivoisi tällaista roolia toteutuvaksi suomalaisten osalle lähivuosille.

Joel A. kirjoitti...

En tiedä tuleeko Väyrynen julkisesti sanomaan näin kuin ennakoit:

"
1) tulos olisi ollut minun ja keskustan kannalta paljon parempi, jos keskustan johto olisi jo alun perin tukenut ehdokkuuttani, mutta sitä se ei tehnyt;"


.. mutta kyllä varmaan Keskustassakin katsotaan nyt peiliin, koska II-kierros jäi niin hilkulle. Miten olisikaan käynyt, jos Keskusta-johto olisi heti asettunut vahvasti ehdokkaansa taakse, jolloin ei olisi syntynyt sellaista kuvaa että Väyrynen valittiin vaan koska kukaan muu ei suostunut. Kyllä tuollainen puolueen taustatuki olisi sen yhden prosenttiyksikön voinut tuoda lisää.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ilman muuta puolueen johdon tuki Väyryselle alusta alkaen olisi nostanut Väyrysen II-kierrokselle.

Nyt Väyrystä suorastaan halveksuttiin aluksi puolueen johdossa!

Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto sanoi, että hän suorastaan häpeää Paavo Väyrystä!

Nyt vaalien II-kierroksella on a) kaksi a) EU-myönteistä, 2) kaksi euro-myönteistä 3) kaksi Nato-myönteistä.

Anonyymi kirjoitti...

Väyrynen syytti jo galluppeja, koska ne antoivat muka väärän kuvan hänen itsensä todellisesta kannatuksesta, joten moni jätti häntä äänestämättä tämän vuoksi. Ehkä hyvä näin.

Haavisto taitaa periä maan. Voi Saulia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ketkä muut kokoomuslaisten lisäksi haluaisivat äänestää Niinistöä II-kierroksella?

Em tiedä ketään muita.

Anonyymi kirjoitti...

Syy ei ole gallupeissa, vaan vuoden 2007 kaltaisessa ääntenlaskennassa, ja toivonkin, että blogisti pitää ammattinsa, kokemuksensa ja arvonsa suomalla valtuudella huolen, että me blogin lukijat voimme olla varmoja, että ääntenlaskennan tarkistuksessa on mukana myös ääntenlaskennan tarkistus.

Anonyymi kirjoitti...

Äänestin Väyrystä.

Tämä on mediapeliä. Siksi sekä Väyrynen että Soini jäivät ulos toiselta kierrokselta.

Kepun johto teki väärin kun ei alusta asti tukenut Väpeä täysillä. Soinille vaalissa mukana olo oli pakkopullaa. Soinia tarvittais enemmän kuntajytkyn teossa joten olisi vaan mieluummin tukenut Väyrystä. Kepu ja Perussuomalaiset olisivat voineet asettaa Väpen yhteiseksi ehdokkaksi.

Toisesta kierroksesta tulee tylsä kun molemmat ovat EU-liittovaltiomielisiä ja mokuttajia. Se ei ole onglema että Haavisto on homppeli vaan se että hän on vihreä. Jos menen äänestämään, niin varmaan ääni menee Niinistölle, koska en ikinä halua vihreätä presidenttiä.

Tämä on vaan jossittelua, mutta Niinistö-Soini tai Niinistö-Väyrynen olisi tarjonnut paljon kiinnostavamman toisen kierroksen.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, olisivat voineet asettaa yhteisen ehdokkaan, ja mikäli Soini todella ajattelisi Suomea tai suomalaisia, olisi hän toiminut toisin. Tässä asiaan liittyvää uutisointia viime elokuulta, kun Väyrynen sitä soinilaisille ehdotti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081914229334_uu.shtml

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/08/1376056/soini-ei-innostu-vayrysen-presidenttipelista

Tosin asia olisi käynyt Soinille, mikäli hän olisi ollut tuo yhteinen ehdokas, eikä Väyrynen.

On naiivia ajatella, että Soinin ja Opus Dein intressi olisi mikään kokoomuksesta poikkeava, joten hän ei missään nimessä olisi asettunut PV:n taakse.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=59254:taemae-mies-on-timo-soinin-europolitiikan-ideologi&catid=2:kotimaa&Itemid=31

Anonyymi kirjoitti...

Poistuu vanha kähmyrikaarti - Claes Andersson, E Rehn, Lipponen, Väyrynen - vapaus on vahva voima.

Korttipakat jaetaan uusiksi kuten Italiassa vanhan konsensuksen romahdettua. Lennän aamulla Roomaan.

Anonyymi kirjoitti...

En minä kaipaa tarpeetpnta värikkyyttä keskuseluun. Nyt toivottavastti saamme asiallista väittelyä tärkeistä kysymyksistä eikä populistista huulenheittoa. Kaksi vastuullista politiikkoa toisella kierroksella on hyvä asetelelma. Vaalitulos osoitti, että enemmistä Suomen kansasta ei halua impivaaraa vaan aktiivista EU-politiikka, aktiivista roolia YK:ssa ja tiivistä yhteistyötä Naton kanssa. Vaalitulso oli helpottava viime kevään akuhukokemusten jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Hah! Kävi juuri niinkuin ennustin, nimittäin tämä Jungner totesi että Lipponen sai lähes tuplaten ääniä siihen nähden mitä gallupit hänelle povasivat joten hän pärjäsi itse asiassa ihan hyvin!

Onneksi Jaakonsaari sentään totesi ettei Jungnerilla ole mitään muuta mahdollisuutta kuin jättää tehtävänsä. Luvattu mikä luvattu.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko valita toinen pahasta harmaasta ehdokkaasta.

Ääneni menee Niinistölle, koska

- hänellä on työkokemusta politiikan ulkopuolelta
- hänellä on laajempi kansainvälinen kokemus ja hänet tunnetaan Euroopassa paremmin
- hänellä on parempi taloudellinen osaaminen
- hänellä on loppututkinto

Anonyymi kirjoitti...

Me äänestämme Pekkaa, koska hän on

- viherpipertäjä
- sivari
- homo
- vailla loppututkintoa
- kasvissyöjä
- Antonion, sen lutusen, parisuhde

Tarja ja Pentti Kalliosta

Anonyymi kirjoitti...

II-kierroksesta ei tule missään nimessä tiukka. Uskon, että Haaviston - vaikka hän jonkinlaiseksi ilmiöksi nousikin - kannatus on kutakuinkin tässä. II-kierroksella äänet asettuvat välille Niinistö 60-70% ja Haavisto 30-40%. Itse uskon Niinistön saavan suuren osan Väyrysen, Soinin ja Essayahin äänistä. Haavisto perinee surkuhupaisan "vastajytkynsä" puolesta tuulettaneen Biaudetin äänet sekä suuren osan Arhinmäen äänistä.

Haavistossa ihailen kyllä sitä, että hän osaa suhtautua kiihkottomasti asiaan kuin asiaan. Miehen täydellinen vastakohta (molemmat ovat tosin sivareita), eli Herra Halla-ahokin taisi kehaista miestä tästä asiasta. Sinänsä erittäin sympaattinen ja Harmiton kaveri, mutta taidan käydä äänestämässä Saulia II-kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella en äänestänyt ketään.

-KS-

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Yhdessä asiassa, mutta vain yhdessä, Timo Soini oli oikeassa:

Teuvo Hakkarainen on presidentintekijä.

Siis, jos Niinistö aikoo menestyä II-kierroksella, hänen on otettava lusikka kauniiseen käteen ja käytävä Viitasaarella Teuvon sahalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän II kierros tulee olemaan kuin nyrkkeilyottelu, jossa kehän kulmien väliin olisi rakennettu panssariverkkoaita.

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt vaalien II-kierroksella on a) kaksi ... kaksi Nato-myönteistä."

Rohkenempa väittää, että Haavisto on todellisuus yhtä NATO-myönteinen kuin Niinistö köyhämyönteinen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, tosi "ottelu", jossa kilpailijat nojailevat laiskasti toisiinsa tekemättä elettäkään toistensa lyömiseksi tai heittämiseksi.

Ottelu, jossa katsojat torkahtelevat ja tv-katsojat siirtyvät toisille kanaville katsomaan esim. Kotikatua ja Kuningaskuluttajaa, tv:n siihen asti kaikkein harmaimpia ohjelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Haavisto on politiikaltaan miespuolinen Halonen, ainakin lähes.

Kun tulos selvisi, Haavisto ensitöikseen sanoi pitävänsä tärkeimpänä intressinään Suomen mahdollista (illuusio)jäsenyyttä YK:n turvaneuvostossa.

Maailman murheet olisivat siis Haavistolla kuten Halosella päätyönään.

Jos nyt kuiteskin pitkästä aikaa saataisiin nimenomaan Suomelle presidentti so. Sauli Niinistö

Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt helkutissa äänestäkö toisella kierroksella Haavistoa. Itse miehessä ei sinänsä ole poliittiselta kannalta vikaa, mutta täytyyhän asiaa ajatella vähän laajemmalti. Millaisen kokonaiskuvan Suomi antaa ulkomaille Haaviston ollessa presidenttinä? Pelkäänpä, että on vaara, että Suomi joutuu naurunalaiseksi, kun tasavallan presidentti menee valtiovierailulle typeränoloisesti hihittelevän "puolisonsa" kanssa. Nyt on kysymys suomikuvasta; ei mistään leikinasiasta. Siis Niinistöä äänestämään!

Skorpioni kirjoitti...

Olen blogistin kanssa samaa mieltä: Sauli heti alkuviikosta Hakkaraisen Teukin sahalle Viitasaarelle ja Kauniston Timpan sikalaan Huittisiin. Muuten Saulille käy huonosti.

Ei Saulia pelasta se, että hän koko ajan hokee samaa mantraa, että jatketaan samalla tavoin kuin ensimmäiselläkin kierroksella. Eikö sinulla Sauli löydy mitään skandaalin poikasta.


Nyt on keksittävä uusia irtiottoja aivan tosissaan. Vanhat rakastajattaretkin kelpaisivat. Eivätkö he voisi kertoa, että sinä olet sentään "mies" tai jotakin muuta, mistä "mummot" tykkäisivät.

Pekka ja poika ovat lipovat rasvaisia huuliaan jo siihen malliin, että Mäntyniemi häämöttää.


Se oli blogistilta paras lohkaisu tähän mennessä pressablogissa, että ensimmäinen virallinen valtiovierailu täytyy tehdä ehdotomasti Ecuadoriin, koska "poika" on sieltä kotoisin.

Auta armias, kun Pekka läväyttää esim. sen julkisuuteen, että "poikahan" on muuten ilmeisesti intiaani ja maan aikuisväestöstä on yli 20 % lukutaidottomia sekä erot rikkaiden ja köyhien välillä älyttömän suuret, niin johan alkavat "mummot" entisestäänkin lämmetä ja saada lisää virtaa äänestääkseen Pekkaa.


Ehdottomasti "pojan" koko suku tulisi esitellä Suomen kansalle ja niille tuhansille ns."mummoille", jotka ovat vihdoin rohjenneet tulla "kaapista ulos" ja haluavat tämän "utuisen" pariskunnan Mäntyniemeen.

Siispä tutkivat journalismi intensiiviseen työhön ja matkalle Ecuadoriin tutkimaan Antonionin "juuria".Jennistä tiedämme jo kaiken, mutta Antoniosta ei mitään muuta kuin, että hän ajaa hiuksia Ruoholahdessa.Ja sekä Jenni että Antonio ehdottomasti Uutisvuotoon.

Tämä kirjoitushan menee ihan "sitaateiksi"! Mistähän se johtuu, vastatkaa "bloginkansa".
Kun vaalit olivat nettivaalit, pitäisi jaksaa vielä vähän kirjoitella. Onko "pojalla" muuten omat sivut. Voisiko joku antaa vinkin.


Kyllä Värynen tulee aivan lähiaikoina vaatimaan koko Keskustan puoluejohdon vaihtamista. Kiviniemen Mari muuten näyttää jo valmiiksi niin riutuneelta, että pahaa tekee.

Anonyymi kirjoitti...

"Ketkä muut kokoomuslaisten lisäksi haluaisivat äänestää Niinistöä II-kierroksella?"

Väyrysen kannattajat, valtaosa persuista, kristilliset, demarien oikeistosiipi eli valtaosa Lipposen kannattajista sekä homokammoiset. Muuta ei tarvitakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Risto Uimonen teki kyllä itsestään täydellisen narrin väittämällä ettei Haavistolla ole mitään mahdollisuuksia toiselle kierrokselle koska on homo. Aika nolon näköisenähän mies studiossa istuskeli. Kumma kun oli ylipäätään kutsuttu paikalle..

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Turha kuvitella, että valtaosa persuista ja keskustalaisista taikka edes demareista äänestäisi II-kierroksella Niinistöä.

Katsotaanpa, mitä tapahtui Viitasaarella, jossa siis on Teuvon saha.

Siellä Haavisto voitti i-kierroksella Timo Soinin! Tietenkin siksi, että Pekka kävi - tosin ilman poikaa - Teukan sahalla ja joi Teuvon äidin luona kakkukahvit.

Tässä on selvä tiekartta, jota seuraten Pekasta - ja pojasta - tulee kisan voittaja:

Hänen - siis heidän - tulee käydä jokaisessa pikkukunnassa ja vähän isommassakin, joissa persuilla on hyvä kannatus. Kun pojat jaksavat kiertää ja kahvitella kaksi viikkoa yhteen pötköön, on tie Mäntyniemeen auki sepposen selällään!

Myös työnjakoa kannattaa harkita: Pekka käy puolessa ja Antonio toisessa puolessa persulaisia (ja kepulaisia) alueita ja kuntia. Sillä tavalla ehtii kiertää enemmän.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, Pekka ja Antonio vain tien päälle ja maaseutua kiertämään.

He ovat vähän samanlainen pari, kuin Armi ja Gil Hilario vuonna 1953, jotka kiersivät maaseudulla näyttäytymässä. Suosio oli aivan valtava! Kaikki halusivat nähdä etenkin Armin sulhasen, tuon ulkomaan elävän!

Anonyymi kirjoitti...

Niinistö kyllä kestää "blokkikavereiden" halveeraukset ja selviää skabassa toivottavasti voittajana. Ei kannata Haavistoakaan pistää halvalla Suomen
turvaneuvostojäsenyyttä koskevista haaveista. Meidän tsaanssit hommaan ovat nääs tällä kertaa hyvät, jä jäsenyydestä olisi pienelle maalle pelkästään hyötyä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Skorpioni on oikeassa: Kyllä suomalaisten toimittajien olisi jo korkea aika lähteä Ecuadoriin tutkimaan tulevan presidentin puolison kotikontuja ja -oloja.

Antonio ei ole Suomelle uhka, vaan mahdollisuus! Kyllä presidentin vienninedistämismatkat alkaisivat sujua ja tuottaa tulosta, kun liikemiesvaltuuskuntia eksoottisissa maissa ja muuallakin vetäisi pari Pekka ja Poika! Suuri Valkoinen Metsästäjä ja ihka elävä intiaani!

Pekka oli eilen illalla tosi polleata poikaa tuodessaan Antonion lavalle. Hän oikein "hirnahteli" - tuollaista ääntelyä ei ole Pekalta ennen kuultukaan.

Millainen mahtaa olla Antonion kurkustaan päästämä "intiaanin sotahuuto"? En uskalla oikein edes kuvitella.

Kyllä mahtaa pojilla olla reppureissuilla ja kotonakin äänekästä touhua keskenään! Onneksi asuvat omassa talossa etteivät seinänaapurit vallan peljästy.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Haaviston II-kierroksen mainosiskulause telkkarissa:

"Pöö! Ei ole mitään syytä pelätä, James Hirvisaarikin (pers) tulee äänestämään minua."

Anonyymi kirjoitti...

Siinä mielessä on hyvä että Haavisto meni toiselle kierrokselle koska hän on todellakin ainoa joka voi voittaa Niinistön. Väyrysellä ei olisi ollut mitään mahiksia joten turha surra hänen kohtaloaan.

Pelkästään Helsingin vaalipiirissä Haavisto sai yli 100 000 ääntä enemmän kuin Väyrynen! Tämä on se pullonkaula Patella, hän ei saa tarpeeksi ääniä suurista kaupungeista tullakseen valituksi tasavallan presidentiksi. Haavistolla tätä ongelmaa ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Kestävää kehitystä:
Pekan lupaus sahatavaran viennin edistäjänä saisi raroituksen toiselle kierrokselle ja siskotkin sahalle töihin.
Lipposlaisten kestämätöntä kehitystä edustama paperi- ja lasten vaippa teollisuus ei näissä vaaleissa saanut kannatusta... syytä voi vain arvata.
Paperiteollisuuden raaka-aine myyntikin romahti ja Paavojen karvaat tappiot on tosiasia.
Tuontipuolelta mainittakoon huonokuntoisia isoäitejä.

Kalle kirjoitti...

Ihan vaan huomiona niille keskustelijoille, jotka näkevät Haaviston homouden ongelmana ulkomailla, huomauttaisin, että Saksan ulkoministeri on homo, ja tästä ei aiheutunut mitään isompaa ongelmaa esim. Saudi-Arabiassa tai Kiinassa.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä saa jotkut kommentoijat kuvittelemaan, että Väyrysen kannattajat äänestäisivät Niinistöä? Tarvitsee katsoa vain tuo MTV3:n sivuilla oleva videopätkä, niin on selvää, että nimenomaan EIVÄT äänestä! En minä ainakaan, en missään tapauksessa!

http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/12/1456537/pimeaa-pelottelua-vai-valuvikoja---katso-kiihkea-eurokeskustelu-vuodelta-1998

Skorpioni kirjoitti...

Kalle käsittää täysin väärin. Eihän Pekan homous ole ongelma, vaan mahdeollisuus. Sitähän tässä ollaan monen miehen toimesta yritetty selvittää. Olet Kalle käsittänyt väärin. Täydellisesti!

Sille anonyymille, joka näki, että Pekalla oli paremman edelletykset voittaa Niinistö kuin Väyryselle, sanoisin taas, että miksi Sauli pitää voittaa. Kyllähän Sauli voittaa ilman muuta, mutta hehkutetaan nyt pari viikkoa tätä Pekkaa ja Poikaa, koska tämä tilanne on ainutkertainen JYTKY, josta täytyy ottaa kaikki irti.

Timo Soini on aivan sekaisin. Värynen tyrmäsi Timon, eikä Timo enää nouse. Timon terveys ei ilmeisesti kestä, koska mies on aivan kuin toinen mies kuin eduskuntavaaleissa. Matti Putkonen nopeasti kehiin selittämään. Matilla jos kenellä on sitä uskottavuutta, jotta Timo toipuisi edes jollakin tavalla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ne Niinistön kannattajat, jotka taktikoivat ja äänestivät Haavistoa, jottei Väyrynen olisi päässyt toiseksi, taisivat tehdä aikamoisen taktiikkavirheen.

Haavisto-ilmiö näyttää tänään vain vahvistuneen. Kun ensimmäiset gallupit tulevat, lienevät lukemat vielä jotain 60-40 Niinistölle, mutta seuraavassa enää 55-45 ja niin edelleen.

On outoa, että II-kierroksen ennakkoäänestys alkaa jo ylihuomenna keskiviikkona. Pelastaako tämä Niinistön karvaalta tappiolta?

Anonyymi kirjoitti...

Soinille ja Lipposelle tyly tuomio kansalta. He saivat yhteensä 150 000 ääntä vähemmän kuin Paavo Väyrynen yksin!

Anonyymi kirjoitti...

Skorpioni - En ole lainkaan varma, että Niinistö voittaa! Niinistö edustaa suurta rahaa ja vanhaa kähmintäpolitiikkaa pahimmillaan. Niinistön aika ohi.

Irvin kirjoitti...

Niinistöllä on kuitenkin vain sitä vanhaa "kähmintäpolitiikkaa", mutta Haavistolla on tätä uudenlaista kähmintäosaamista. Veikkaan kuitenkin, että vanha kähmintäpolitiikka voittaa uuden.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mutta Hakkaraisen Teuvon sahalla on Niinistönkin kyllä käytävä!

Persukansanedustajista suurin osa tulee äänestämään PH:ta ja suosittamaan myös omille kannattajilleen tämän äänestämistä.

Skorpioni kirjoitti...

Vaalit aiheuttivat ja aiheuttavat seuraavia seurauksia:
1.Kun Niinistöstä tulee presidentti, Katainen saa hermoromahduksen, koska joutuu toimimaan Niinistön kanssa yhteistyössä.

2.Kun Haavisto oli vaalien kakkonen ja tutustui Hakkaraisen sahaan ja Kauniston sikalaan, Ville Niinistökin oppi, ettei sahalle ja sikalaan kannata mennä enää sabotointimielessä ja kameran kanssa, eikä pihapiirissä kannata lymytä pimeässä.

3.Kun Värynen sai runsaan kannatuksen, hän ryhtyy päätoimiseksi mukiinmeneväksi mieheksi ja valmistautuu seuraaviin eduskuntavaaleihin ja puolueen puheenjohtajaksi.

4. Kun Timo Soini koki häntä pahasti järkyttäneen vaalitappion, hän ei kyllä luovu kalaliinastaan mutta kulkee raveista toiseen kuin vähämielinen toistellen, koko ajan, että nyt olleissa vaaleissa oli kysymys vain ja vain presidentivaaleista.TämäTimon höpinä aiheuttaa kauhistusta lähipiirissä, eivätkä ihmiset enää piiritä Timoa ostoskeskuksissa.

5.Lipponen huomaa vihdoin, että vaalit sittenkin tulivat ja menivät sekä yrittää pelastaa missionsa mukaan suomen sivistyneisyyden kirjoittamalla kolme lisäosaa muistelmistaan, jotka eivät kiinnosta ketään, kun tuli rökäletappio ja kirjoja myydäänkin heti niiden ilmestyttyä alennusmyynissä halvemmalla kuin Lipposen kirja "Järki voittaa".
Junger eroaa ja Nord Stream hyljeksii Lipposta.

6. Arhinmäki sai Haaviston tapaa myös ahaa-elämyksen siitä, että ihmisiä asuu muuallakin kuin kehä III sisäpuolella ja ryhtyy kuluttamaan sponsoreilta saamiaan urheilujalkineita muuallakin kuin apurahoja jakaessaan.

7. Biaudet putoaa "jaloilleen" kun huomaa, että säätiöt antoivat vaaliavustusta myös toista kierrosta varten ja yrittää keksiä vaalilainsäädännöstä porsaanreiän palauttaakseen rahat takaisin säätiöille.

8. Essayah kävelee reippaana ja valoisana tyttönä Brysselin koneeseen ja valmistautuu vastaanottamaan kristillisen puolueen puheenjohtajan paikan ja hänet valitaan seuraavaksi urheiluasioita hoitavaksi ministeriksi.

Eli kaikki saavat ansionsa mukaan!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt suomalaisille jäi todellisuudessa vain yksi vaihtoehto äänestää - kuten Niinistö jo hehkuttikin - että suomalaiset äänestivät euron (ja samalla EU-kehityksen) puolesta. En usko, että suomalaiset ajattelivat äänestävänsä EU-valtiokehityksen puolesta äänestäessään Haavistoa - tuskin edes ajattelivat mitä tekivät. Mutta olenko ymmärtänyt oikein, että äänestysprosentin on noustava määrätyksi, jotta tulos voidaan vahvista? Mitä tapahtuu, jos protestiksi suomalaiset jättäisivätkin toisella kierroksella riittävästi äänestämättä ja tuo prosenttiosuus ei täyttyisi? Olisiko siinä tapauksessa myös ensimmäisen kierroksen äänetys uusittava?

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Haavisto olisi maailman ensimmäinen avoimesti homo presidentti. Sepä olisikin melkoinen jytky, koko maailman mittakaavassa. Tämä ei ole mikään vähäpätöinen juttu, arvoisat äänestäjät.

Piilohomoja valtionpäämiehiä on ollut varmasti muitakin kuin Nixon, luulisin. Aikakirjat kertonevat aikanaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Skorpionilla oli hyvää analyysiä!

Itse olin unohtaa kokonaan tuon Pekan toisen "iskun maalle" eli käynnin Huittisissa Timo Kauniston vieraana ja sikoja kattelemassa. Sikalaan on nyt kyllä myös Saulin ilman muuta mentävä!

Mitä vielä Pekka voisi keksiä? Jotta Perus-Pena Oinonenkin saataisiin mukaan ja hänen myötään koko Pohjois-Savo ja muut seudut sieltä päivän, voisivat Pekka Ja Poika seurata susijahtia Perus-Penan opastuksella. Ja taas ääniä ropisisi laariin kivasti!

Norr-Rogel kirjoitti...

Vaalien suurin tappio tuli kepun city-linjalle. Pate vetää seuraavassa puoluekokouksessa city-kepulaiset kölin alta, ryhtyy itseoikeutetusti puolueen puheenjohtajaksi ja siirtää city-kepulaiset kannattajineen pois puolueen johtotehtävistä.

Kepu kun ei ole aitoa pesänselvitystä eduskuntavaaleissa kärsitystä rökäletappiosta tehnyt, niin nyt se pesänselvitys tehdään ja uuspesänjako on käsillä. Jos näin ei käy, tulee kolmas rökäletappio putkeen kuntavaaleissa ja persut harjaa keskustan pinnat himaan.

Jaa no joo...Toinen mahtitappio menee demareiden pöö-linjalle. Pöö?

Anonyymi kirjoitti...

Täpärälle menee... uskon että vaalit voittaa se jolle Hallberg testamenttaa ne 8 kannttajaääntä, mitkä "Härski" sai taakseen. Täpärää ! Lipponen olisi mennyt toiselle kierrokselle, jos olisi taas luvannut kansalle sen elintarvikeviraston! Nim. L.H. Hoppu

Maalari karkaa maailmalle kirjoitti...

Olipa hauska kirjoitus, "Pekka ja poika" :)

Tavallaan kun presidentin virka on kovin vallaton nykyisin niin olisin suonut viran sitä varmasti eniten haluavalle eli Väyryselle, sääliksi kävi miestä kun taival loppui jo ensimmäiseen kierrokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän on tultu:valittavana siis Pekka ja Poika tai Sauli ja Tyttö.Lehdestä saimme lukea että Sauli lähetti Tytön jo aamutuimaan Länsiväylälle suojatielle kilpiä kantamaan,kun itse istuu kotona lukemassa mitä hänestä on kirjoitettu..odotellen että Tyttö tulee paidan silittämään,ruoan laittamaan ...ja hellimään !!!

Anonyymi kirjoitti...

Pekka H. oli kakkonen ja sellaiseksi jää. Äänisaalis johtui siitä että niin moni halusi ehdottomasti torpata Väyry-Paten pressahaaveet ja noinhan se kätevästi kävikin.

Kuten Virmavirta näkyi kirjoittaneen niin ainakin Pohjanmaa nousee yhtenä miehenä vastustamaan Pekkaa ja poikaa Suomen presidenttipariksi. Ja toivottavasti blogistikin ottaa järjen käteen ...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vai "yhtenä miehenä".
Mutta kun ne onkin naiset, jotka ratkaisevat II-kierroksen!

Anonyymi kirjoitti...

O tempora, o flores ...

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu, että suuri osa naisista aikoo äänestää toisella kierroksella Haavistoa, lähinnä hänen seksuaalisen suuntauksensa takia. Mutta tätähän se on ollut jo pidemmän aikaa. On hienompaa ja intellektuellimpaa olla homo, kuin hetero.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, heterohan voi, helvetti sentään, olla aivan kuka tahansa!
Vanhemmille naisille sitä paitsi alkaa olla jo herttaisen yhdentekevää, onko jäbä hetero vai homo.

Anonyymi kirjoitti...

Ennakkoäänestys kotimaassa pitäisi kieltää.

Sen sijaan esim kolmen päivän äänestys niin että pysyy sama pytty paikoillaan kokoajan, eikä jotain näitä irtopyttyjä ties missä ja milloin pitkin maita ja mantuja.

Ihan vaan kansan vallan toteutumiseksi.

Tähtinaisjuristi kirjoitti...

Kun blogisti on omalla sarallaan ansioitunut ja arvostettu juristi tai sivistyneemmin LAKIMIES, niin juristeriuden voi laittaa Niinistölle rasitteeksi. Lukion lopputodistus ei ollut hääppöinen, mutta jotenkin poju onnistui pääsemään oikeustieteelliseen tiedekuntaan - Tosin Turun sellaiseen. Sitten häpeäksi juristille luettava menneisyys Turun hovioikeuden viskaalina eli duunista tylsistä tylsimmässä.

Eduskuntatehtävistä voidaan todeta, että Syskoovits oli arvostetun perustuslakivaliokunnan arvostetuimpia ja fiksuja puheenjohtajia mutta tämä Niinistö aika kuinka nyt sanoisi...

Onko Niinistö jo geneettisesti perustylsä ja öykkäriyteen taipuvainen vai johtuuko sekin siitä, että ompi juristi?

Avaramielisiä syntymähumanistisia syntymäsivistyneitä juristeja olen tavannut aika vähän. Jotkut itse luulevat sellaisia olevansa, mutta habituksesta pursuaa lähinnä kirjoista luettua vailla sielua. Ja sivistyneisyys jotain toisten ihmisten elämäkerroista otettua heko heko joviaalisuutta ja ikivanhoja "kulttuuri"kaskuja. Sellaista Antti Seppälämäistä pintapuolista lörinää kun on päässyt hiukka katsomaan ja sitä enemmän lukemaan, mitä tosimiehet ovat TEHNEET.

Sitäpaitsi Niinistö on miehenä aito sovinisti. Sen verran on livenä tullut yhtä aikaa pyörittyä entisessä Kymppikerroksessa (sen hississäkin heko heko naisväheksynnän kohteena yhtä aikaa).

MUTTA: Tasavallan Presidentin tehtäviin ja toimialaan kuuluvista asioista: Kummalla ON ulkopoliittista kokemusta, käytännön toiminnassa osoitettua taitoa ja arvostusta ulkomaiden todellisten johtajien mutta myös Afrikan mustien heimopäälliköiden keskuudessa? Miettikääpä sitä?

Haavisto on sivistyneellä persoonallaan ja käytännön toiminnallaan osoittanut, että hän on valtiomiestasoa. Toinen taas pfofessionaalisen vajeensa pikkuöykkäröintiin, ministeri Alhon itkettämiseen ja pinnalliseen heko heko meininkiin kätkevä ulkopoliittisilta taidoiltaan ja varsinkin näytöiltään heppoisen luokan kloppi.

Terv. Tähtinaisjuristi

Arja kirjoitti...

Oikeasti olen "tyrmistynyt" että Suomessa on yleensä mahdollista tämmöinen asetelma. Pekka ja poika kolkuttelemassa Mäntyniemeen.
Onpa näitä kommentteja lukiessa saanut myös nauraa, niin koomisia ja hauskoja ovat olleet. Kiitoksia esim. Skorpioni ja Jyrki V.