tiistai 24. tammikuuta 2012

534. Uutiskatsaus: presidentinvaalia, EVM:ää, adoptiota ym.

Helppohan sitä on maalla olla viisaita, kun vesillä vahinko sattuu...

1. Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio ei ole kuulemma vielä miettinyt mahdollista uutta rooliaan tasavallan presidentin puolisona, vaikka kyseessä olisi kuuden vuoden "pesti". Haukiolta kysyttiin aamu tv:ssä, millainen mullistus uusi rooli hänen elämässään olisi.
- En ole sitä etukäteen ollenkaan vielä miettinyt. Mietitään sitä sitten, jos se asia meidän kohdallamme tulee ajankohtaiseksi, Haukio sanoi. Hän kuitenkin totesi, että kyseessä olisi ”valtavan iso asia”.

2. Näin. Mutta Pekka Haavisto puoliso Antonio Floresilla sen sijaan on jo pasmat selvillä. Hän on kertonut jatkavansa parturi-kampaajana myös siinä tapauksessa, että Pekasta tulee Linnan isäntä ja Mäntynimeen talonmies.

3. Niin, tuollaiset pienet asiat saattavat ratkaista kakkoskierroksen tuloksen. Ei se, millainen hiuksenhieno ero Saulilla ja Pekalla mahdollisesti on jostakin globalisaatiosta - mitähän sekin tarkoittaa? Tai se Hesarin pääkirjoituksessa tänään esiin nostettu "ero" ehdokkaiden välillä, jonka mukaan Sauli olisi "sanansapitäjä" ja Pekka taas "sovinnontekijä." Mitä? Eikö Pekka pidäkään sanaansa ja eikö Sauli haluakaan sovitella?
-----
4. Parivaljakosta "Pekka ja Poika" sentään isäntä itse eli Peku oli ehtinyt aamutalkkariin. Näin väläyksen haastattelusta, jossa Pekka suorastaan ylisti Jutta Urpilaisen ja Suomen saavutusta Brysselissä eilen EVM-kiistassa saavutetussa sovussa. Urpilaisen mukaan nyt "puserrettu kompromissi" varmistaa sen, ettei Suomen taloudellisia vastuita voida korottaa vastoin Suomen tahtoa.

5. Mitenkähän mahtaa olla? Kun luin tarkemmin tuosta "Urpilaisen saavutuksesta," jonka toki suomalaiset virkamiehet ovat käytännössä luonnostelleet, en tullut oikein vakuuttuneeksi noista Urpilaisen itsekehuista ja Pekka Haaviston Urpilaiseen ja demareihin kohdistuneesta ylistyslaulusta.

6. Kriittisin kohta tuossa uudessa "sovussa" on se, että erillisen hätätilarahaston käyttöön ottamisesta EVM:ssä päätetään määräenemmistöllä. Luulisi, että tuollainen päätös korottaa tosiasiallisesti Suomen vastuiden määrää. Huomasin, että Mauri Pekkarinen on Uudessa Suomessa niin ikään epäillyt Urpilaisen "menestystä."

7. Pekka Haavisto toi julki Urpilaiseen ja demareihin kohdistuvan ylistyslaulunsa luonnollisesti siksi, että demareiden on määrä ottaa huomenna kanta siihen, ilmoittaako puolue kannattavansa jompaakumpaa pressaehdokasta vaalien toisella kierroksella. Haavisto tähtäsi siihen, että demarit lupaisivat kannatuksensa hänelle tai eivät ainakaan yksiselitteisesti ilmoittaisi menevänsä Niinistön taakse.
----
8. Sitten hieman toisenlaiseen asiaan. Antti "Kanki" Kaikkonen kuulemma valitteli, lehtitietojen mukaan suorastaan itkeskeli, viime viikon lopulla jossakin epämääräisessä viihdeohjemassa - niitähän tv-ohjelmat ovat nykyisin pullollaan - kovaa kohtaloaan hänen ja puolisonsa Satu Taiveahon adoptioasiassa.

9. Kanki-Kaikkosen mukaan Helsingin sosiaaliviranomaiset ovat edellyttäneet, että Kaikkonen ja Taiveaho ilmoittaisivat Etelä-Afrikan vastaaville viranomaisille Kaikkosen käräjäoikeudessa saamasta syytteestä. Kaikkonen ja Taiveaho ovat odottaneet adoptiolasta Etelä-Afrikasta. Kaikkosen vaikerruksen mukaan ongelmat Helsingin sosiaaliviraston kanssa tulivat esiin vasta nyt adoptioasian ollessa jo "loppusuoralla."

10. Kaikkosen heittämään täkyyn tarttui oitis professori Urpo Kangas Helsingin yliopistosta. Hän alkoi kovaäänisesti sättiä suomalaisia sosiaaliviranomaisia karmeasta virheestä, koska Kankaan mukaan virkamiehet olisivat menetelleet väärin vaatiessaan Kaikkosta ja Taiveahoa kertomaan Etelä-Afrikan viranomaisille Kaikkosen saamasta syytteestä.

11. Kanki ja Satu ovat saaneet tietenkin kosolti positiivista huomiota ja myötätunnon osoituksia Urpo Kankaan palopuheista ja ihmisten osaaottavista viesteistä. Kukaan ei näytä ottaneen huomioon sitä mahdollisuutta, että juuri tämä saattoi nimenomaan olla Kanki Kaikkosen nimenomaisena tarkoituksena, ei yksin adoptioasiassa, vaan myös vireillä olevaa Nuorisosäätiön rikosasiaa ajatelleen. Syyttäjä vaatii Kaikkoselle ehdollista vankeusrangaistusta. Ehkä Kanki vetoaa rikosjutussa siihen, mikä kamalan hirveä seuraamus hänelle on syytteen nostamisesta jo aiheutunut ko. adoptioasiassa ja vaatii tällä perusteella mahdollisimman lievää rangaistusta tai koko rangaistuksen tuomitsematta jättämistä. Toki Kaikkonen on kiistänyt syytteen koko syytteen.

12. Tänään lehdissä on sitten kerrottu "pienenä" tarkistuksena Kaikkosen suulla, että itse adoptioprosessi ei olekaan, toisin kuin Kaikkonen antoi tv-ohjelmassa kaikkien ymmärtää. katkennut, vaan asia on ainoastaan pantu Etelä-Afrikan päässä jäihin eli odottamaan Nuorisosäätiön jutun päättymistä syyskuussa annettavalla tuomiolla.

13. Toivottavasti Kaikkosen ja Taiveahon adoptioasia järjestyy parhain päin. Toisaalta on syytä toivoa, että käräjäoikeus ei menisi vipuun eikä antaisi tunnetun poliitikon "mamistelun" ja itkeskelyn vaikuttaa päätökseensä.
---
14. Ratkaistaanko presidentinvaalien toinen kierros tälläkin kertaa tv:n viihdeohjelmissa? Haavisto ja Niinistö ovat mukana tämän viikon lauantaina lähetettävässä Uutisvuodossa ja
Haavisto esiintyy huomenna keskiviikkona Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmassa; tähän ohjelmaan Niinistö ei uskaltautunut mukaan. Niinistö kerkesi esiintyä jo 1. kierroksella Korkojen kera-ohjelmassa jne.
---
15. Syyttäjä on - vihdoin ja viimein - nostanut poliisimiestä vastaan syytteen Pudasjärven vartijakuolemasta. Olen kertonut asiasta aiemmin blogissani 361/16.12.20110 "Paatero teki sen taas." Tapaus sattui joulukuussa 2010, jolloin poliisin virka-ase laukesi outojen yöllisten aseharjoitusten yhteydessä Pudasjärven poliisiaseman kahviossa ja surmasi paikalla olleen 49-vuotiaan vartijan.

16. Ihmeen kauan syyteharkinta tosiaan kesti, sillä keväällä 2011 syyttäjä ilmoitti, että syyteharkinta valmistuu jo viime vuoden syys-lokakuussa. Mikä lienee viivyttänyt syyttäjän päätöksentekoa? Nyt kuitenkin paikallinen vanhempi konstaapeli saa syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, vaaran aiheuttamisesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

17. Kiinnitin tähän(kin) poliisiasiaan alun perin huomiota nimenomaan asiassa ilmenneen paateroinnin takia. Heti surmanlaukauksen tultua julkisuudessa esille poliisiylijohtaja Mikko Paatero nimittäin ilmoitti - kuten hänellä on aina muulloinkin ollut tällaisissa tapauksissa tapana - tiedotteessaan, joka julkaistiin joka ikisessä tässä maassa ilmestyvässä sanomalehdessä sekä radio- ja tv-kanavalla, että hän on jo selvittänyt asian ja voi kertoa, että kyseessä oli aivan puhdas vahingonlaukaus eikä mainittu vanhempi konstaapeli ollut syyllistynyt varomattomaan aseen käsittelyyn eikä mihinkään muuhunkaan rikokseen. Näin siis siitä huolimatta, että tapauksen virallista selvittelyä, jota johtaa syyttäjä, ei ollut vielä edes aloitettu.

18. Tämä ei ollut toki ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun tällaista paaterointia on esiintynyt. Voiko ylin poliisiviranomainen todella menettää arvostelukykynsä virka-asiassa näin totaalisesti ja istua sen jälkeen tyynesti virassaan ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut? Näköjään voi, Suomessa ainakin. Paateroinnista on kanneltu oikeuskansleri Jaakko Jonkalle, mutta tämä on, yhtä tyynesti, katsonut, että paaterointi on Suomessa sallittua ja täysin normaalia.

60 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Pekka haaviston ihmeellisistä seikkailuista ja reppureissuista maailmalla on kerrottu paljon. Joltain reppureissulta Kolumbiasta mukaan Pekan reppuun tarttui sitten tämä Nexar Antoniokin.

"Reppu- ja reissumies, siinä varmaan on sellainen pari, oli kylmä, kuuma tai vari, että kumpikin paikkansa ties."

Haavistoa on myös jossakin yhteydessä tituleerattu professoriksi, vaikka hän on koulutukseltaan edelleen ylioppilas. Tiettävästi Pekka on ollut joskus jonkin aikaa vierailevan professorin nimikkeellä pitämässä luentoja jossakin ulkomaan yliopistossa.

Puhutaan usein matkalaukkuproffista, mutta Pekka on ilmiselvästi "reppuprofessori."

Sauli Niinistöstä puolestaan on joissakin yhteyksissä kerrottu, että hän olisi toiminut, "paitsi tuomarina hovioikeudessa, myös asianajajana." Tosiasiassa Niinistö ei ole ollut tuomarina eikä asianajajanakaan.

Hän on ollut viskaalina eli esittelijänä vuosina 1976-1988; vuonna 1988 hänet valittiin eduskuntaan.
Ylimääräiseksi hovioikeudenneuvokseksi Niinistö sai jostakin syystä nimityksen yhdeksi vuodeksi eli vuodeksi 1994. Hän ei kuitenkaan ottanut pestiä vastaan eikä olisi kansanedustajana voinutkaan sitä tehdä. Tuo nimitys ylimääräiseksi neuvokseksi oli siis selkä taustahomma, jota Niinistö ei hoitanut.

Niinistö ei ole toiminut myöskään asianajajana, vaan hänellä on ollut Salossa oma lakiasiaintoimisto vuosina 1978-1988. Niinistö on siis harjoittanut sivutoimisesti eli hovioikeuden esittelijän työn lomassa "asianajoa", mutta hän ei ole eikä olisi voinutkaan toimia "asianajajana."

Asianajajaliitto on (normaalisti) hyvin tiukka näistä nimikeasioista, asianajajaksi pääsee ja sanottua nimikettä voi käyttää ainoastaan asianajajaliiton jäsen, joka täyttää tietyt kelpoisuusvaatimukset.

Niinistö on 1978-88 harjoittajan lakiasiaintoimiston pitoa ja oikeudessa asiamiehenä esiintymistä sivutoimisesti, sillä hovioikeuden esittelijän palkat olivat tuolloin - ja ovat edelleen - aika pieniä.

Irvin kirjoitti...

Kattava blogi. Pressavaaleista ja sen toisen kierroksen fundeeraamisesta jäi puuttumaan kyllä se, että Timo Soini on kommentoinut, että vaalit saavat järkevät ihmiset hulluiksi.

Esimerkiksi Soini ottaa itsensä sanomalla, että hän äänestää jompaa kumpaa II kierroksella olevaa ehdokasta. Soini on siis honannut fiksuna miehenä, ettei hän äänestä enää itseään. Erittäin mielenkiintoista on seurata nyt kevään kuluessa perussuomalaisten hajoamista. Sarakkala antoi alkutahdit ja myös James Hirvisaari on homo-Pekan leirissä. On siinä Timolla ihmettelemistä kun joukot alkavat oikein kunnolla vapautua Timon ikeestä.

Timon kannattaisi nyt nopeasti sijoittaa se 7,5 milj. euron puoluetuki johonkin, mihin mitkään jamekset, jussit ym. napinpainajat eivät pääse käsiksi. Uskon, että tämä on Timon suurin tämänhetkinen huoli.

Ja miten pirussa Timo nyt haukkuu vihreitä ja tituleeraa puoluettaan suurimmaksi oppositiopuolueeksi, kun vaaaleissan kävi niin kuin kävi. Ei kaikkitietävä kansakaan enää usko, että on aivan eri asia käydä pressa- kuin eduskuntavaaleja. Kohta ei Timoon usko kukaan, vaan viherpipertäjät jyräävät hänet maanrakoon.

Anonyymi kirjoitti...

Poliittinen kenttä järisi myös demareiden ja Lipposen ympärillä.
Lipponen profiloitui RKP:n sanomaan.
Kun Paavo voitti RKP:n virallisen ehdokkaan kirkkaasti, voisi hänen uusi tulevaisuutensa olla RKP:ssa, ehkä jopa puheenjohtajana.Tämä olisi uusi kolmas pilari profiilissa,johon voisi jo sisältyä valtioneuvoksen arvo Suomessa ja ruhtinaan titteli Venäjällä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kyllä Paavolle riittää putkineuvoksen arvo sekä Venäjällä ja Saksassa että Suomessa.

Kiinan keisarin kanssahan hänellä tunnetusti on toimiva keskusteluyhteys.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Rokkarit ja muut vastaavat kulttuurihemmot voivat tukikonserteillaan yms. touhullaan ratkaista II kierroksen Haaviston eduksi.

Ultra Bran comeback -konsertti ensi maanantaina Jäähallissa myytiin heti loppuun.

Onko Niinistölle tulossa yhtään tukikonserttia?
Vai tyydytäänkö hänen vaalitilaisuuksissaan kuuntelemaan Kipparikvartetin laulua levyiltä?

Skorpioni kirjoitti...

Taitaa tulla laulava ja soittava vallankumous! Ulra Bran konsertissa tosin on kysymys comebackista ja vanhoista viisuista.Ei kai blogisti pelästynyt?

Kun Pekalla ei ole enää mitään puhuttavaa, niin annetaan kuoron laulaa luikauttaa. Mikäs siinä, kyllä ne Pekan ja Pojan laulut sitten ovatkin siinä.

Siru Pola kirjoitti...

Niinistön kunniaksi järjestään kuulemma hotelli Palacessa runoilta. Jenni esittää avuksessa runon "Nous` Haukio puuhun laulamaan..". Päälle tunti tanssia elinkeinolämän tahdissa.

Maalari karkaa maailmalle kirjoitti...

Haavisto on kyllä aloittanut toisen kierroksen rajusti kun valjasti edesmenneen Ultra Braankin kampanjaansa.

Tässähän jää harmaa Niinistö kohta huumassa toiseksi.

Pekka ja poika linnassa ei ehkä niin mahdoton lopputulema olekkaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Poika ja Poika Linnaan -projektin toteutuminen ei ole ollenkaan epätodennäköistä, päin vastoin!

Kaikkihan me muistamme toki vielä tuon selkäpiitä karmivan UB:n viisun:

"Sinä lähdit pois/minä katselin parvekkeelta/ loittonevaa selkääsi/..voi tätä eloa" jne.

Niin, tosiaan: "Voi, voi tätä eloa" - ja sitä riemua, minkä Pekka ja Poika aiheuttavat!

Laulaisikohan tuo parivaljakko tuota "Loittonevaa selkääsi"-biisiä myös ensi Vappuna Linnan parvekkeelta torilla hihkuville kannattajilleen?

Loittonevaa "reppuselkääsi".

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset erittäin hyvästä blogista, jatka samaan malliin tärkeää työtä! Minua ja varmaan montaa muutakin kiinnostaisi kuulla mikä on Blogistin näkemys tuon EVM:n perustuslaillisuudesta? Maalaisjärjellä ajateltuna tuo pyyhkii perustuslailla lattiaa mennen ja tullen. Tässä voisi olla aihetta ihan omalle kirjoitukselleenkin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kysymys EVM:n perustuslaillisuudesta tulee kohta- puolin esille eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Kun vielä ei ole tarkempaa ja virallista tietoa tuosta kiistanalaisesta kohdasta, en voi sanoa asiasta tässä vaiheessa sen enempää.

Anonyymi kirjoitti...

Kotia kun Homo-Pekka maailmalta saapui, seljässä oli hällä Nexar Antonio.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuo pitänee lausua "Humu-Pekka"...

Anonyymi kirjoitti...

Pudasjärven tapaus varmaan muuttuu hovissa.
Samanlaisia tapauksia kuin esim:
"Syntyi ja kuoli vahingonlaukauksen seurauksena vermon parkkipaikalla"

Anonyymi kirjoitti...

Moni suuri keksintö on yksinkertainen. Kuten panna kaksi samaa sukupuolta olevaa yhteen. Syntyy uusi ihminen. Siihen ei pystynyt edes Neuvostoliitto.

Tàstà on hyvà jatkaa Tarja Halosen avaamalla tiellà, lasten presidenttinà.

Anonyymi kirjoitti...

On syytä muistaa, että "kun koville ottaa, niin koiraskin poikii."

Anonyymi kirjoitti...

Pettymys oli ilmeisen suuri "aluepoliittisen yliopiston" professorille kun Lapin suuri poika Paavo ei päässytkään toiselle kierrokselle. Tavoitteena on yritys nöyryyttää kokoomusta ja Niinistöä ryhtymällä tukemaan Haavistoa. Luulisi oikeaa professoria hieman häiritsevän Haaviston velttous opiskeluissa ja siitä johtuva tarve esittää cv:ssään muunnettua totuutta akateemisista ansioistaan. Linjattomuus ja ryhdittömyys on luonteenomaista Haaviston diplomatiassa, ensimmäisen kierroksen jälkeen tv-esiintymisissään hän on kymmenessä minuutissa ennättänyt nuoleskella lähes kaikkia puolueita. Tuskinpa homouttakaan voidaan meriittinä pitää, Saudi Arabian viennin edistämismatka saattaisi jäädä toteuttamatta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Emeritus jo vuodesta 2011.

Haaviston ko. "ansioista" olen toki lausunut jo aiemmin eri yhteyksissä.

Toisaalta vaaleissa voi olla hyvä osoittaa tukea lähtökohtaisesti myös heikommassa asemassa olevalle ehdokkaalle eikä vain "suuren rahan" tukemalle ennakkosuosikille, varsinkin kun tuon suursuosikin todelliset ansiot eivät ole presidentin virkaa ajatellen - esim. ulkopolitiikan osalta - kovinkaan kummoiset ja henkilökohtaiset ominaisuudetkin ovat hieman sitä sun tätä.

Mutta pääasia on toki olla liikkeellä huumorimielellä, sillä demokratia ja vaalithan ovat iloinen asia.

Anonyymi kirjoitti...

Kari Uotin tämänpäiväisessä blogijutussa "Salea" ja hänen ominaisuuksiaan roimitaan oikein olan takaa.
Tosin voisi epäillä, että Karin kuvaus sopisi myös esim. Jussiin.

Norr-Rogel kirjoitti...

"Mutta pääasia on toki olla liikkeellä huumorimielellä, sillä demokratia ja vaalithan ovat iloinen asia."

Jep jep...iloinen on ja joskus suorastaan naurettava asia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Sauli Niinistö vastaanotti monien muiden huippupoliitikkojen tavoin vaalitukea Kehittyvien Maakuntien Suomelta eli KMS:ltä, 10 000 euroa.

Raha kelpasi hyvin Saulille, mutta lahjoitus alkoi jotenkin polttaa, kun KMS ja sen taustahenkilöt paljastuivat ja julkinen kohu yltyi. Tämän seurauksena Sauli palautti saamansa 10 000 euroa.

Kohta vuoden 2007 vaalien jälkeen KMS:n taustahenkilönä toimineelle Kyösti Kakkoselle haettiin suureellisesti vuorineuvoksen arvonimeä. Hakijoina oli tunnettuja KMS-tuen vastaanottaneita poliitikkoja.

Kakkoselle arvonimeä hakeneiden henkilöiden kärkinimenä eli ensimmäisenä allekirjoittajana oli eduskunnan puhemieheksi valittu Sauli Niinistö. Muiden hakijoiden joukossa olivat mm. Saulin inhoama Ilkka Kanerva sekä Jyri Häkämies, Paula Lehtomäki ja Marja Tiura.

Vuoden 2006 presidentinvaaleissa Niinistön tukiryhmä vastaanotti lahjoituksia mm. Novalta.

Näissä presidentinvaaleissa Niinistölle vaalitukea suurempia summia lahjoittaneiden henkilöiden joukossa on mm. 12 vuorineuvosta. Potentiaalisia vuorineuvoksen arvonimen saajia on joukossa useampia. Kenelleköhän heistä tällä kertaa haetaan vuorineuvoksen tai vaikkapa vain kauppaneuvoksen titteliä?

Toipila kirjoitti...

Kyllä tässä tulee väkisinkin mieleen Churchillin suuhun laitettu mietelmä:

"Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa."

Anonyymi kirjoitti...

Oikeasti olen "tyrmistynyt" että Suomessa on yleensä mahdollista tämmöinen asetelma. Pekka ja poika kolkuttelemassa Mäntyniemeen.
Onpa näitä kommentteja lukiessa saanut myös nauraa, niin koomisia ja hauskoja ovat olleet. Kiitoksia esim. Skorpioni ja Jyrki V.
Arja

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Suomi on ollut ja on edelleen edelläkävijä maa monessa suhteessa. Naiset saivat täällä liki ensimmäisinä maailmassa äänioikeuden, ja se näkyy. Suomessa mennään helposti äärimmäisyydestä toiseen

Eivätkös ne hölmöläisetkin olleet täältä kotoisin?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä näkökulma tuo ihmisten myötätunnon hakemisen hyväksikäyttö myös rikosepäilyasiassa Kanki Kaikkosen kohdalla. Ovela veto häneltä ;)

Miksiköhän Nexar Antonio Floresin ikää ei kerrota missään? Toivon kuitenkin, että hän on ollut täysi-ikäinen alkaessaan seurustella Haaviston kanssa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eikö anonyymi tiedä, että isännän puolison ikää ei ole sopivaa kysyä?

Ehkä ikää ei kerrota siksi, että Antonio onkin paljon vanhempi kuin se 33-vuotta, mitä on kerrottu ja lähes yhtä vanha kuin Pekka?

Inkkarit on eri rotua, ne näyttää ikäistään paljon nuoremmilta.

Anonyymi kirjoitti...

Enää ei ihmisen tarvitse piilotella haluineen kaapissa kun nostetaan kansakunnan kaapin päälle, lasten ja nuorten johtotähdeksi, tässä läntisen ajattelun peräsuolessa.

Suomalainen valtiomies, poliittinen ihminen.

Siru Pola kirjoitti...

Eikös se Kari Suomalainen todennut, että Suomen pitäisi olla nyt edelläkävija ja ottaa naisilta se äänioikeus pois...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kari olikin viimeisiä suuria suomalaisia visionäärejä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Sale aikoo tehdä Marat.

Hän kertoi eilen pystyttävänsä presidenttinä heti alkutöikseen arvovaltaisen työryhmän pohtimaan lasten ja nuorten syrjäytymistä!

Ahtisaarihan lupasi poistaa Suomesta työttömyyden ja perusti sitä varten Matti Pekkasen arvovaltaisen työryhmän. Tätä temppua Mara itse edelleen ylistää suureksi saavutuksekseen.

Mitä nyt Haaviston tulisi tehdä ja luvata? varmaan luvata, että jos hänet valitaan, hän perustaa kaksi eri syrjäytymistyöryhmää, toisen lasten ja toinen nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Tähän Niinistö: jep, mutta toki myös vanhusten syrjäytymistä yhteiskunnasta tulee selvittää omassa työryhmässään.

Kun Väykkä jätettiin 1, kierroksella rannalle, on Suomi poliittisesti ja yhteiskunnallisesti pahoin kahtia jakautunut maa ja yhteiskunta. Keski-ja Pohjois-Suomi ja niiden asukkaat syrjäytyvät.

Montako työryhmää tätä epäkohtaa pohtimaan tarvittaisiin?

Saulin mielestä ei yhtään. Hän ei käy tällä kierroksella Oulun rotuaaria kauempana. Lappiin ja Rovaniemelle Sale lähetti Pahvi-Saulin edustajakseen.

Haavisto sentään vierailee tänään Kemissä ja Rovaniemellä. Toivottavasti muistaa ottaa pojan mukaan, se oi vierailla paikallisissa parturi-ja kampaamoliikkeissä.

On siis kampanjaa ja kampaajaa, näitä ei tulisi sekoittaa keskenään.

Anonyymi kirjoitti...

Muuan saksalainen propaganda ministeri kehitti 30— luvulla käytännön jonka mukaan mitä suuremman valheen esittää sitä paremmin se menee läpi.

Skorpioni kirjoitti...

Aika huikea näköala ja suorastaan visio. Intiaani Suomen presidentin puolisona, jos Nexar nyt on intiaani!

Tunnen muuten erään miehen, joka rakastui tulisesti naispuoliseen intiaaniin vanhoilla päivillään ja miehen suomalaiseen naiseen ollut vakisuhde rakoili pahasti, eikä miehen "hairahdus" olisi päättynyt ja saanut ratkaisuaan, ellei suomalaisnainen olisi pannut miehen selkä seinää vasten ja vaatinut ratkaisua joko hän tai intiaani. Mies palasi suomalaiseen suhteeseen, mutta haikailee vieläkin intiaanin perään.

Ymmärrän siis täysin Pekkaa tässä vakavassa parisuhdeasiassa ja sitä, että Pekka kielsi ensitöikseen Nexar Antoniota kertomasta hänen ja Pekan rakkaussuhteesta "enempää".

Mikä naistenlehti tai ilmeisesti tässä tapauksessa miestenlehti saa ensimmäisen intiimin haastattelun Pekan ja Pojan rakkauselämästä.

Suomessahan ei ole kunnon miestenlehtiä, mutta näidenkin lehtien markkinat varmasti aukeaisivat, jos Pekasta tulisi pressa ja kaikki nuoret naiset siirtyisivät lukemaan miestenlehtiä ja pakottaisivat miehensäkin lukemaan miestenlehtiä, koska pakottivat myös miehensä äänestämään Pekkaa ja naistenlehtien levikit vähesivät romahdusmaisesti. Vai miten päin ne nyt menisivät. Menee vähän sekavaksi, mutta menköön!

Varmaan tämä meidän nykyinen kaikialla häärivä mielensäpahoittaja Tuomas Kyrö tietäisi ulospääsyn tästäkin asiasta. Kuustonen ja Kyrö ovatkin varsinaisia presidentintekijöitä Ultra Bran lisäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Avainkysymys presidentinvaalien toisella kierroksella on selvä:

Jos Venäjän tuleva presidentti ilmoittaa, että Venäjän luoteisrajan turvallisuus on vaarantunut ja kutsuu Suomen presidentin Moskovaan neuvottelemaan sopimusjärjestelmistä Venäjän turvallisuusetujen varmistamiseksi, haluaako äänestäjä, että Moskovaan lähtee Niinistö vai Haavisto?

Kaikki pienemät hommat hoituvat kyllä molemmilta.

Siru Pola kirjoitti...

Mistä helvetistä otetaan rahat niihin kaiken maailman humpuukityöryhmiin. Välillä mietitää likaviemäreitä, välillä syrjäytymistä. Voi kiesus!!

Anonyymi kirjoitti...

--Sauli Niinistöstä puolestaan on joissakin yhteyksissä kerrottu, että hän olisi toiminut, "paitsi tuomarina hovioikeudessa, myös asianajajana." Tosiasiassa Niinistö ei ole ollut tuomarina eikä asianajajanakaan.

Ai, Niinistö kusettaa suomalaisia antamallaa virheellistä tietoa itsestään?

"Suoritettuaan oikeustieteen tutkinnon hän on toiminut mm. nimismiehenä ja runsaan kymmenen vuoden ajan tuomioistuinjuristina Turun hovioikeudessa. Juristinuran ajalta hänellä on kokemusta myös asianajotoimesta sekä yritysten hallinnosta".

http://www.niinisto.fi/info

Anonyymi kirjoitti...

Homoudelleen ei ihminen yleensä taida voida mitään, ellei satu olemaan biseksuaali. Sama koskee kai heteroksi syntyneitäkin vastaavasti. Homofoobikoille taas löytyy aika tehokas terapia. Sitä ennen pitää kyllä olla sairaudentunto.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo nimitys ylimääräiseksi neuvokseksi oli siis selkä taustahomma, jota Niinistö ei hoitanut

Mitä tarkoitat tällä? Heh...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niinistö itse ei ole "kusettanut" ilmoittamalla cv:ssään olleensa hovioikeuden tuomari tai asianajaja, mutta monet lehdet/toimittajat ovat vetäneet ikään kuin mutkat suoriksi ja kertoneet näin. Olen kyllä kuulut Niinistönkin itsensäkin sanoneen, että hän on toiminut asianajajana tai harjoittanut asianajoa.

Niinistön nimitys yhdeksi vuodeksi eli vuodeksi 1994 ylimääräiseksi hovioikeudenneuvokseksi tarkoitti käytännössä sitä, että Niinistö oli tuolloin Turun hovioikeuden sisäisessä rangijärjestyksen mukaan "vuorossa" saada sanotun nimityksen. Mutta kun hän oli tuolloin kansanedustaja, hän ei tietenkään voinut ottaa - eikä olisi luonnollisesti halunnutkaan - ottaa viranhoitoa vastaan.

Nyt jälkeen päin voidaan sitten taas vetää mutkat suoriksi ja sanoa, että kyllä, Niinistö oli vuonna 1994 hovioikeudenneuvos!

Ja unohtaa kaksia asiaa: a) Niinistö sai nimityksen ainoastaan ylimääräiseksi hovioikeudenneuvokseksi yhdeksi vuodeksi ja b) hän ei edes tuon vuoden aikana hoitanut sanottua virkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Iltasanomien gallup 65/35 % tekee pelin totaalisen selväksi. Toisen kierroksen asetelmahan muokkautuu gallupin mukaan ja osa äänestäjistä lähtee voittajan kelkkaan. Pekka olisi tarvinnut reilut 40 %, jotta tästä olisi enää mitään kisaa väännetty.

Ihan hyvä lakimieskunnankin kannalta, että presidenttinä on asiallinen juristi (näinhän ei ole ollut vuosikymmeniin).

Suluissa olevan kohdan paikkansapitävyyttä ihmettelevälle huomautan asiallinen-adjektiivin merkityksestä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Peli ei ole vielä selvä. Lukemat 65/35 eivät ole Pekalle huonot, kun muistaa, että juuri ennen vaalien I kierrosta gallupit ennustivat, että Niinistö voiittaisi toisella kierroksella Haaviston lukemin 78 - 22.

Hesarilla ja Ilta-sanomilla on nyt kiire julistaa Niinistö voittajaksi, kun ne ensin saivat juksautettua ihmisiä äänestämään Haavistoa ja tiputtamaan Väykän pois toiselta kierrokselta.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt sataa rahaa Pekankin laariin - ay-liike on yksissä tuumin avaamassa rahahanojaan.

Pekan kannattaisi kyllä hieman miettiä mistä rahojaan ottaa, sillä nämä makkaraa syövät ay-liikkeen miehet, kun eivät tunnetusti ole suvaitsevaista väkeä ydinvoiman tai seksuaalisuudenkaan osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Blogistilta on jäänyt täysin huomaamatta, miten Heinäluoma ei ottanut osaa mitenkään Lipposen kampanjaan. Ettei vain presidenttipelistä syrjään joutuminen olisi saanut Heinäluoman kostamaan ja viemään ay-jengin Haaviston taakse? Johan se Lipponenkin ilmaisi, miten jähmeää oli ay-liikkeen tuki kampanjan aikana.

Koskahan Heinäluoma tulee kaapista ulos ja ryhtyy tukemaan Haavistoa? Etenkin kun Lipponen on nyt SDP:n porukoilta julkisen tukemisen "kieltänyt".

Anonyymi kirjoitti...

Vuonna 2006 toisen kierroksen gallupit vaihtelivat seuraavissa vaihteluväleissä:

Halonen 51 - 55 %
Niinistö 45 - 49 %

Tulos oli H 51,8 % - N 48,2 %

Vuosien 1994 ja 2000 toisen kierroksen galluptietoja ei löydy Wikipediasta, mutta ehkä joku näppärä ne kaivaa jostain. Pointti on kuitenkin se, että gallupit esittävät varsin hyvin lopullisen tuloksen, kun valintatilannekin on poikkeuksellisen yksinkertainen toisin kuin monen vaihtoehdon vaalissa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Näissä vaaleissa kamppailu käydään paljolti sosiaalisessa mediassa, joten vanhat ennusmerkit eivät nyt stemmaa sellaisenaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kuusi vuotta siten suomalaiset äänestivät presidentiksi Tarja Halosen. Tämän jälkeen suuri enemmistö suomalaisista on kiroillut kuusi vuotta ja kysellyt mielessään tai ääneen, että "miksi hemmetissä me äänestettiin tuo eukko vielä toiselle kaudelle."

Nyt suomalaiset uhkaavat äänestää sankoin joukoin presidentiksi Sauli Niinistöä vain sen vuoksi, että hän hävisi vaalit kuusi vuotta sitten Haloselle ja suomalaiset ovat olleet tyytymättömiä Haloseen.

Pian Niinistön valinnan jälkeen suomalaisten suuri enemmistö alkaa taas sadatella ja päivitellä, että "miksi hemmetissä oikein äänestettiin toi äijä pressaksi, nyt sitä saadaan katsella peräti kuusi vuotta"!

Anonyymi kirjoitti...

Vituixmän & Junger iski jälleen!
Savolaiset temarit ja tunarit
äemänkäkenä!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Presidentin homoudesta voisi tulla Suomelle hyvä myyntivaltti. Suomi olisi taas kerran edelläkävijä koko maailmassa, jota muut maat, Ruotsi etunenässä, kadehtisivat. Ihmisoikeudet olisivat väistämättä konkreettisemmin esillä kuin aiemmin.

Jos Pekka ja poika valittaisiin pressapariksi, ei Helsinki tarvitsi mitään saakelin rumaa Guggenheimia Katajanokalle. Kaikki turistit olisivat tyytyväisiä päästessään töllistelemään Linnan aidan takaa homopressaparia. Pekka ja Poika näyttäytyisivät kesäaikaan tasatunnein 3-4 kertaa päivässä Linnan parvekkeelle ja tekisivät sen jälkeen noin puolen tunnin kävelyn Kauppatorin kahviteltalle. Yleisömenestys olisi taattu!

Mikä voisi olla parempaa presidentin vetämään vienninedistämistä? Enää pressan eli siis Pekan ei tarvitsisi lähteä kaukaisiin maihin vetämään jotakin tympeää liikemiesporukkaa viidakkoon.

Nyt "viidakon miehet"ja valtionpäämiehet tulisivat tänne kaukaiseen Pohjolaan nähdäkseen presidenttinä palloilevan homoparin.

Anonyymi kirjoitti...

Toisin kuin patavanhoillinen Sale Niinistö esittää, myös homopareilla tulisi yhdenvertaisuuden nimissä olla laissa säädetty oikeus avioliittoon ja vihkimiseen.

Tätä koskevan lain tultua hyväksytyksi vihittäisiin ensimmäisenä homoparina avioliittoon Tuomiokirkossa juhlallisin menoin presidenttipari Pekka Ja Poika.

Pekan bestmanina toimisi Mara Ahtisaari ja Pojan Tarja Halonen.

Norr-Rogel kirjoitti...

Olisipa siinä ahdasmielisimpien valtioiden päämiehillä pohdiskelemista kun Pekka tulisi valtiovierailulle. Miten suhtautua korrektisti julksuudessa ja salamavalojen välkkeessä avoimen homoseksuaaliin valtionpäämieheen kun nuo poskipusut (esim. Sarkozy), halailut ym. krumeluurit kuuluvat aina näihin normaaleihin diplomaattiisiin maneereihin.

Saakeli kun saisi hyviä kuvia ulkomaanäijien naamoista halitilanteessa Pekan kanssa. Kiesus kun kihelmoitsee tällainen ajatusleikki lapsenmielistä ja ilkikurista huumorintajuani...Hä-hä-häää...

Totta on, että kaikkinaisen syrjinnän kielto (YK-sopparit ym.) saisi uudet ulottuvuudet, mutta jäisikö Presidentti Pekka näiden vähemmistökysymysten vangiksi?

No helvata...Jos Hakkarainen tulee toimeen Pekan kanssa niin miksi ei muutkin hieman ahdasmielisemmät eläjät...

Anonyymi kirjoitti...

Demarit ratkaisee taas. 1956 he halusivat Parturin, tohtorin sijaan. Nyt he saavat Parturin keittiön kautta; ja vielä ylioppilaan kaupan päälle! Nim. L.H. Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

Antonio on varmaan osin intiaani, eli mestitsi kuten noissa maissa yleensäkin.
Espanjasta ei kovin paljon laivattu naisia Amerikkaan, kun niitä löytyi paikan päältä. Vielä jäivät usein leskiksi tai orpotytöiksi.
Nykyväestöillä on yleensä intiaaneja äidinpuoleisina sukulaisina noin 500 vuoden ajalta.

Anonyymi kirjoitti...

Google haulla:

Homo Pekka Haavisto 288 000 osumaa

Hetero Sauli Niinistö 25 500 osumaa

Homous ei ole uhka, vaan mahdollisuus!

Anonyymi kirjoitti...

Hakusanoilla "Hetero Timo Soini" tulee vain 47 000 osumaa kun taas hakusanoilla "Homo Timo Soini" tulee 670 000 osumaa..

Edelleen, hakusanoilla "Homo Pekka Haavisto" antaa vain 290 000 osumaa kun taas "Homo Sauli Niinistö" antaa 326 000 osumaa.

Google ei näemmä osaa päättää kuka on homo ja kuka hetero. Tai sitten eräät ovat yhä kaapissa..

Anonyymi kirjoitti...

Pressaksi tulee joko opintonsa kesken jättänyt laudatur-ylioppilas tai Turusta valmistunut kandi, joka approbatur ylioppilas.

Skorpioni kirjoitti...

Tulkaa nyt kaikki homot oikein kunnolla "kaapista ulos". Ehdotan, että tammikuun viimeinen päivä julistettaisiin oikein "homojen kaapista ulostulon päiväksi", jolloin kaikkien homojen tulisi tulla kaapista ulos ja rekisteröityä rohkeasti.

Kysymys on siis samanlaisesta prosessista kuin luvattomien vanhojen ampuma-aseiden rekisteröinnistä. Näitä luvattomia aseitahan löytyy kuolipesistä, sotamuistoista yms. ja poliisi salliin ilman rangaistusta aika ajoin rekisteröittää aseet ilman, että luvatonta aseen haltijaa rangaistaan.

Mutta, mutta ... älkää nyt hyvät homot ja niiden salaiset ystävät ja fanit panko tätä hommaa ihan läskiksi. Kyllä Niinistö on hyvä mies presidentiksi ja tulee voittamaan vaalit numeroin 73-27.

Toipila kirjoitti...

Uutisten mukaan presidenttiehdokas Sauli Niinistö kytkisi ihmisoikeuksien edistämisen viennin edistämiseen.

Suvaitsevaisuusfasistit (siis ne, jotka eivät hyväksy toisinajattelijoita) voitaisiin Suomesta viedä aluksi Moskovaan koe-eränä.

J.P.H. kirjoitti...

Töissä Suomella, mutta veroja en maksa.

Suurimpia veropinnareita Suomessa ovat presidentit. Ovat järjestäneet asiansa niin, että on oikein laki siitä, ettei tarvitse maksaa veroja.
Ovat hyvänä esimerkkinä siitä, mihin tulee pyrkiä. Sitten vielä väittävät olevansa arvojohtajia. Mitähän arvoja presidenttiveropinnaritkin edustavat?

Kukaan presidenttiehdokkaista ei ole pitänyt tätä veropinnausta epäoikeudenmukaisuutena. Tilanne kuvastaa hyvin poliitikkojen moraalia myös Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi kovasti tietämättömyyteni, mutta jos samaa sukupuolta olevat ovat yhdessä - siis virallinen, rekisteröity pariskunta - niin miten näin heterokäsityksen mukaan voidaan päätellä, että kumpi on se emäntä ja kumpi isäntä?

Onko varmaa, ettei meillä olisi naispresidenttiä, jos Haavisto valitaan?

Päätelläänkö tuo sukupuolijakauma täällä vain ikäeron perusteella vai onko siihen olemassa jokin kriteeri, tai onko asia jotenkin ilmoituksella jo vahvistettu?

On paljon myös pariskuntia, joissa rouva on paljon miestään vanhempi, eikä mielestäni tällaista asiaa voi päätellä myöskään vain ammatin perusteella.

Tuli vain mieleeni jo senkin vuoksi, koska olen kuullut, että kaikki tärkeimmät valtioasiat Kekkosenkin aikaan hoidettiin saunanlauteilta käsin, ja saunahan on tunnetusti se Pyhä Asia suomalaisille. Näin ainakin maailmalla ajatellaan.

Jos ei ole virallista selvyyttä tästä, niin voi tulla ongelmia jopa valtiovierailutasollakin.

Anonyymi kirjoitti...

Jyrki, nyt en ymmärrä miksi kiinnitit adoptio-asiassa kriittisen huomiosi Kankeen ja Satuun. Arvostan terävää kynääsi, mutta fakta on, että adoptioprosessi Suomessa on täysin kontrolloimaton "asiakkaan" näkökulmasata. Toisin sanoen, viranomaiset sanelevat kaiken - kuten Kangenkin tapauksessa ilmenee. Eikö prosessioikeuden asiantuntijan pitäisi ennemminkin kiinnittää tähän "prosessiin" huomiota, kuin yhden poliitikon kommentteihin (jotka saattavat pitää poikkeuksellisesti paikkaansa)? On nimittäin muitakin kuin "Kanki", jotka ovat adoptio"prosessin" mielivallan kohteena. Käytännössä kaikki kansaivälistä adoptiota hakevat.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymi ei kyllä esittänyt em. "faktastaan" minkäänlaista näyttöä, ei edes yksilöinyt niitä "muita tapauksia" millään tavalla. Jos kerran viranomaiset "sanelevat kaikki" adoptioasioissa, kuten anonyymi "aivan faktana" väittää, niin kyllä anonyymin silloin pitäisi hieman edes yrittää yksilöidä väitteitään.

Minulla ei ole syytä ryhtyä tonkimaan kaiken maailman prosesseja ja yksityisasioita. Kiinnitin blogissani huomiota ainoastaan siihen mamisteluun, jota Kaikkonen esitti juuri kun häntä vastaan nostetun syytejutun käsittelyn alkaa käräjäoikeudessa.

Sitten ilmenikin, ettei adoptioprosessi ole suinkaan rauennut - kuten Kanki antoi vetistelyssään ymmärtää - vaan se on vain jäissä prosessin ajan. Minusta täysin syystä.