perjantai 16. kesäkuuta 2017

1082. Emmanuel Macron ja Simon "Kiivailija" Elo (uv)


1. Simon Kiivailija tai Simon Kananeus oli, kuten esimerkiksi Wikipediassa selostetaan, yksi Jeesuksen kahdestatoista opetuslapsista ja apostoleista. Johanneksi evakeliumissa häntä ei mainita. Hänellä oli lisänimi erotukseksi Simon Pietarista, eli häntä kutsuttiin Kananeukseksi Matteuksen ja Markuksen evankeliumiessa, Kiivailijaksi (selootti) Luukkaan evankeliumissa ja Apostolien teoissa. Selootit olivat Rooman valtaa vastustavia kapinallisia, "kiivailijoita". Simon Kiivailija ei ollut mikään turha mies, sillä Jeesus valitsi hänet yhdeksi seuraajakseen ja lähettilääkseen.

2.  Simon Jakob Benjamin Elo  puolestaan on 30-vuotias Uusi vaihtoehto -nimisen uuden eduskuntaryhmän kansanedustaja ja puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan valtiotieden kandidaatti. Kuten miehen etunimistä voidaan ehkä jo päätellä, Simon on evankelis-luterilaisen kirkkoon kuuluvan papin poika. Hän on toiminut Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana syksystä 2010 vuoden 2014 loppuun; hänen seuraajakseen valittiin Sebastian Tynkkynen. Espoon kaupunginvaltuustoon Simon valittiin vuonna 2012. Elo ei tullut  vielä 2011 valituksi eduskuntaan eikä 2014 EU-parlamentin jäseneksi. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa sen sijan tärppäsi, sillä Elo sai - Timo Soinin imussa - 2 900 ääntä, ja tuli valituksi Arkadianmäelle.

3. Simon Elo on tullut aiemmin tunnetuksi Jussi Halla-ahon kannattajana. Myös hän on vastustanut Suomen omaksumaa maahanmuuttopolitiikkaa, ja monikultturismia hän on pitänyt suorastaan varallisena, koska se johtaa yhteisen eurooppalaisen kulttuurin tuhoon. Elo kannattaa lähinnä vain työperäistä maahanmuuttoa. Hän on sanonut, että Suomen pitäisi ottaa käyttöön kansalaisuus- ja kielitestit sekä erityinen pisteytysjärjestelmä. Suomen ei tulisi Elon mukaan ylläpitää verovaroin maahanmuuttajien alkuperäistä kulttuuria, vaan panostaa maahanmuuttajien sopeutumiseen suomalaiseen yhteiskuntaan. Hän on arvostellut Helsingin kaupunkia positiivisen syrjinnän hyväksymisestä. Elo on kritisoinut EU.n tukipakettipolitiikkaa ja vaatinut Kreikan erottamista euroalueesta. Euron sijasta Suomen tulisi ottaa käyttöön "korvaava valuutta", Elo on aiemmin sanonut. Pakkoruotsista tulisi luopua, samoin korkeakoulujen kielikiintiöistä.

4. Simon Elo ei vuoden 2011 eduskuntavaalien alla allekirjoittajanut maahanmuuttokrittistä nuivaamanifestia, jonka hyväksyivät Halla-ahon lisäksi esimerkiksi Juho Eerola, Olli Immonen  ja Maria Lohela, josta tehtiin 2015 vaalien jälkeen perussuomalaisten eli siis Timo Soinin aloitteesta eduskunnan puhemies. Pari päivää sitten Simo Elo totesi, että Nuivan manifestin tavoitteet ovat yllättävän maltillisia ja että hän on kannattanut monia sen tavoitteita ja kannattaa edelleen.

5. Perussuomalaisten kenttäväki valitsi viikko sitten eli 10. kesäkuuta Jussi Halla-ahon puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, Halla-aho peittosi puheenjohtajavaalissa vastaehdokkaana olleen Sampo Terhon selvästi ja jopa murskaavasti. Heti vaalin jälkeen Simon Elo onnitteli Halla-ahoa, joka on siis, kuten edellä totesin, Simonin esikuva ja tavallaan myös eräänlainen oppi-isä, vaikkei hän 2011 Nuivaa manifestia allekirjoittanutkaan.

6. Mutta tämän jälken ei kulunut kuin pari kolme päivää, kun Simon Elo ilmoitti suuren julkisen kohun saattelemana yhdessä 19 muun kansanedustajan kanssa eroavansa perussuomalaisesta eduskuntaryhmästä ja perustavansa Uusi vaihtoehto -nimisen ryhmän. Kuinka ollakaan, UV:n ryhmänjohtajaksi valititin juuri Simon Elo ja varapuheenjohtajaksi Tiina Elovaara; paljon on siis "eloa" liikkeellä.

7. UV-ryhmän todelliset johtohahmot ja  perustajat eli ministerit Sampo Terho, Jussi Niinistö ja Timo Soini etunenässä, eivät itse ilenneet esiintyä uuden ryhmän ("liikkeen") keulahahmoina, vaan sysäsivät tehtävän Simon Elolle, joka otti homman mielihyvin vastaan. Hallituksessa perussuomalaisten ministeriryhmässä olleet ministerit halusivat jatkaa ministereinä myös Jussi Halla-ahon valinnan jälkeen, mikä sopi enemmän kuin hyvin pääministeri Juha Sipilälle samoin kuin ministeri Petteri Orvolle ja presidentti Sauli Niinistölle.

8. Simon Elo esiintyy eduskunnassa ja muutoinkin julkisuudessa yleensä rauhallisesti ja sopuisasti.  Joskus ja vieläpä aika nopeasti mies toki tuntuu osavaan myös hiiltyä ja heittäytyä hieman turhan nokkelaksi, siis ryhtyä suoraan sanottuna "kiivailemaan". Juuri tästä piirteestä mieleeni on tullut alussa mainittu Raamatun mies eli Simon Kiivailija. Tuumin, omasta mielestä aika perustellusti, että epiteetti "kiivailija" sopisi aika hyvin myös Simon Elolle, vaikka oikeasta Simon Kiivailijaa minulla ei ole saatuneesta syystä ollut kunnia tuntea. Simon Elo on myös parina viime päivinä esiintynyt julkisuudessa toisinaan hieman kiivastuen. 

9. Toki UV-ryhmässä on muitakin varsin helposti kiivastuvia jäseniä, mainittakoon heistä esimerkkinä Sampo Terho ja Jari Lindström. Ministeri Lindström kiivastui viimeksi eilen torstaina eduskunnan  kyselytunnilla, jolloin hän kimahti kovin hänelle  tapojen mukaan sinänsä pottumaisen kysymyksen esittäneelle Paavo Arhinmäelle. Lindström on huomannut, että tuollaiset pikku kiivastumiset ovat vain omiaan lisäämään hänen kansansuosiotaan ja saavat kenties tavalliset ihmiset ajattelemaan, että kas, tuossapa on sanavalmis ja suoraselkäinen, siis pätevä ministeri! Lindströmin kiivailut eivät toki uppoa niihin, jotka ymmärtävät hieman enemmän politiikkaa ja poliitikkojen pikku kikkailuja ja tempauksia, vaan jättävät ne omaan arvoonsa.

10. Mihin jäimmekän itse asiassa? Niin, UV-ryhmän joukkio - eräänlainen hurja joukko siis - marssi  eroilmoitukset täysin hömistyneen Toimi Kankaaniemen pöydälle jätettyään tiedotustilaisuuteen, jossa sanaisen arkkunsa avasi ryhmyri Simon Elo. Muu joukko seisoi Simonin takana ja rinnalla ikään kuin tukea antaen. Hännän huippuna tilaisuuteen tallusteli omalla hieman ylilevellä tyylillään Timo Soini, jonka silmät eivät enää kostuneet, vaan joka iski silmää ja hymyili oikein leveästi lähimmälle kameramiehelle.

11. Simo Elo luki sanottavansa paperista ääni hieman väristen, jos kuulin tv-stä oikein. Harmillista tuollainen paperista lukeminen! Suomalaisista poliitikoista sanomansa ja asiansa osaa esittää vapaasti, rennosti ja ilman sisälukua oikeastaan vain Alexander Stubb; ilmankos Mäntyniemen Herralta kävikin tuonnoin käsky, että tuollainen tyyppi piti hallituksesta ja silmistäni pois heitettämän.

12. Yksi yllättävä seikka Simonin puheessa oli. Nimittäin se, kun hän yhtäkkiä totesi, ääni hieman enennmän väristen, että "minulla on poika…ja haluan katsoa häntä myös tämän jälkeen silmiin…. Tämän jälkeen Simonin takana seissyt Jari Lindström - todellinen takapiru koko mies -  taputti Simonia hellästi ja isällisesti hartiolle - voi miten herttaista - minkä jälkeen Simon jatkoi puhettaan täysin normaalisti. Tuo lyhyt nyyhkyepisodi kesti vain 3-4 sekuntia.

13. Mitä muuta Simon Elo puheessaan sanoi tai paperistaan luki? En painanut sanomaa kovin tarkasti mieleen, mutta olihan siinä selittelyjä siitä, miksi UV-ryhmä oli perustettu ja mikksi nuo 20 olivat päättäneet erota persuryhmästä. Tätä seli seli -narinaa ja marinaa on saatu kuulla jo aivan tarpeeksi. Yhtenvetona sanoisin, että Simon Elon selittelyjen sisältö oli ko. tilaisuudessa samoin kuin myöhemminkin, pelkkää skeidaa eli lähinnä vain sellaista syyttelyä ja sättimistä, minkä tueksi hänellä tai muillakaan loikkareilla ei ole ollut esittää minkäänlaista näyttöä.

14. Simo Elokin yritti lähinnä vain vedota kuulijoiden ja tv-katselijoiden tunteisiin. Hän puhi "oman kodin menettämisestä", "kodin tuhoutumisesta", "puolueen kaappauksesta", "taustajoukoista", "yhteisestä edusta", "isänmaan edusta". "kaappauksen taustalla olleista voimista", "tarpeesta saada uutta voimaa", jotain höpinää "ihmisarvosta" jne. Selkokielellä sanottuna hölynpölyä tässä yhteydessä, väittäisin. 

15. Simon Elo mainitsi myös käsitteen tai nimikkeen "Toivon liike" tai "uusi toivo" sekä vertasi Uusi vaihtoehto -ryhmää Ranskassa sekä presidentivaalit että äsken myös parlamenttivaalit ylivoimaisesti voittaneen Emmanuel Macronin liikkeeseen (En Marche) ja sittemmin perustamaan puolueeseen.

16. Onpa miehellä, siis Simon "Kiivailija" Elolla, totisesti otsaa!  Mutta eiväthän suuret sanat suuta halkaise. Sallikaa minun kuitenkin nauraa.

17. Perussuomalaisista loikanneilla ministereillä ja kansanedustajilla ja heidän "politiikallan", jossa ei kerta kaikkiaan mitään uutta, ei tietenkään ole todellisuudessa mitään tekemistä Macronin politiikan ja tavoitteiden kanssa. Tuollainen vertailu on täysin absurdia. UV-ryhmän perustaminen ja sen toiminta samoin kuin puhe ja vertaaminen, jota Simon Elo esitti, on pelkkää retoriikkaa, äänestäjien luottamuksen pettämistä, poliittista valtapeliä (pelinpolitiikaa) ja julkisuuden härskiä ja ällöttävää tavoittelua. Macron ei loikannut mistään eikä halunnut pysyä entisessä ohjelmassa, kuten vallanhaluiset UV-loikkarit meillä tekivät. Macron tuli päivänpolitiikan ulkopuolella, loi todella jotain uutta ja uudella tavalla ja - voitti. UV:n menestystymisen mahdollisuuksista ei voida tässä vaiheessa sanoa muuta kuin että "pahalta näyttää". 

18. Kuten toimittaja Pekka Torvinen  - ei siis se "soittaa Juha Torvinen" -  on tänään Helsingin Sanomissa (sivu 27) todennut, Uusi vaihtoehto ei muistuta yhtään tai miltään osin  Emmannuel Macronin En Marche -liikettä.  Jos joku sitä Suomessa muistuttaa, niin se on Torvisen päättelyn mukaan nimenomaan "Mestari" Jussi Halla-aho ja hänen uudenlainen internettiä hyödyntävä toimintatapansa. 

40 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aina kun joku sanoo olevansa "isänmaan asialla", on tärkeätä kysyä, kenen asialla hän on, ja varsinkin silloin, kun se tehdään kyynelehtien.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tai ainakin poistaa varmistin aseestaan...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nykyään on kaikenlaisia nillittäjiä ja tillitäjiä liikkeellä eri aloilla aivan valtavasti.

Timo Soini purskasti itkuun tai vollottamaan kovaan ääneen, lausuessaan Jyväskylän puheensa päätteeksi kiitoksensa vaimolleen.

Hallitustrion uuden jäsenen eli Sampo Terhon silmät kostuivat ja ääni pikkusen värisi, kun hän esimmäisessä trion ensimmäisen yhteisesiintymisessä näytti Timo Soinilta saamaansa rintanappia. Simo Elo nyyhkytti, onneksi vain 2-3 sekunnin ajan , mainitessaan tiedotustilaisuudessa, että "minulla on poika". Jne.

Viidemaailmassa itkeminen näyttää olevan suorastaan maantapa ja kiusallinen sellainen kaiken lisäksi. Jos joku ns. huippuartisti ei edes yritä väntää pikku itkua, niin yleisö alkaa kohta ihmetellä ja arvuutella, että onkos se nyt jtenkin sairastunnu.

Iltapäivälehdestä luin juuri tänään, miten Jari Sillanpää, tämä meidän ..no, jääköön sanomatta …puhkesi kuulemma kesken haastattelun itkuun ja alkoi sopertaa että "minä haluaisin niin kovasti..nyyh...olla isä! Voi helskutti, sanon minä!

Hoitakoon hommansa, tuollaisen pikku seikan ei luulisi olevan aikamiehelle maailman vaikein asia.

Ottakoon Jari oppia vaikka valtiopäivämies Antti Lindtmanista. Tänään iltapäivälehdissä kerrtotiin myös, miten onnellinen Antti onkaan, kun hänen vaimonsa, 54 vee, odottaa syysvauvaa! Vau. Tosi komea saavutus Antille, joka on itse vasta 34-vutias. Onnittelut sinne Vantaalle vain! Olen ollut itse siellä 60-kluvun lopulla lakimiehen hommissa silloin, kun Vantaa oli vielä onnellisesti Helsingin mlk. Siis Tikkurilan kunnanvirastossa. Antti ei ollut silloin vielä edes syntynyt.

Kyllähän tämä Macronin Emmanuelkin on seukannut vaimonsa kanssa, joka on nyt 63, koko pienen ikänsä aina oppikouluajoista lähtien, muuta ei niille ole vieläkään vauvaa sentän tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta verrokiksi sopisi paremminkin Simon Pietari, joka kielsi Mestarinsa kolme kertaa ...

Tämä Simon Elo on varsin lupaava poliitikonalku joka vaikuttaisi ajattelevan omilla aivoillaan. Hänen etunimensä ovat paremminkin juutalaista perintöä kuin kristillistä.

Kotisivujensa mukaan hän on jäsenenä mm. Suomi-Israel yhdistysten liitossa ja Suomi-Amerikka yhdistysten liitossa.

Hänen kandidaatintutkielmansa aiheena oli Israelin itsenäisyyssodan israelilaiset tulkinnat, ja hän jatkaa maisteriopintoja Helsingin yliopistossa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hm… siis Pyhä-Pietari, jolla olisi kertoman mukaan uskottu Taivasten valtakunnan avaimet. Peitari tarkoittaa kaiketi samaa o
kuin kallio. Simon Pietari oli ammatiltaan kalastaja, siis "kalastaja Kalliosta" vapaasti suomennetuna.

No, onhan Simon Elollekin tavallaan ryhmän "avaimet" eli valta päättää, keitä huolitaan Uuden vaihtoehdon jäseniksi. Hän ehti jo eilen oikein ylpeillä, ettei hetin ryhmänsä olekaan mikään hollitupa, jonne voi tullakuka tahabsa ja noin vain eli lupaa kysymäti. Tarkka syyni, kovin tarkka se olla pittää! Muta eipä ole kukaan tän ään uskaltanutkaan kolkutella Simonin vartioimalle ryhmä-ovelle! Siihenkö se uho sitten lopahti, noin äkkiä?

Mutta voidaanko Simon Elon ja muiden loikkareitten toimintaan pitää erityisen "pyhänä".? Eikö se ollut päin vastoin aika ilkiä ja veemäinen temppu.

Simon Kiivailija sai aikanaan apostolin ja oppetuslapsen tehtävän omalta merstariltaan eli Jeesukselta. Simon Elo puolestaan Persujen Suur-Mestari Timpalta, joka samalla kilsi oman ryhmänsä kokonaan.

Timo soinikin on oman kertomansa ja kehumsitensa mukaan oikein eli perin harras katolinen vieläpä Osopittiko hän temppunsa Juhan, Petterin ja Saulin kanssa erityistä katolilaisuutta tai ylipäätään harrasta uskovaisuutta?

Minusta ei, se osoitti pikemminkin erinomaista suurta katalaluutta ja viekkautta. Vääryydellä ja viekkaudella Timo ja kummppanit saivat pitää ministerinpaikkansakin. Aamen!

Timo on katolilainen, mutta LIHA ON HEIKKO Timollakin. Tämän tapaus-UV osoitti oikein hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Simon Kiivailija saisi yksin päättää uuden ryhmän lopullisen nimen, niin hän voisi hyvin päätyä nimeen Uusi Valtakunta.

Tulkoon sinun valtakuntasi...

Anonyymi kirjoitti...

Vaan paljonpa tuota lihhaa, heikkoa tai ei, on Timolle kertynytkin, meinaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi Halla-aho tänään Ilta-Sanomissa:

Halla-aho sanoi, että hänellä oli vielä maanantaina vilpitön käsitys siitä, että Juha Sipilä ja Petteri Orpo keskustelivat vakavissaan hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa. Sittemmin hän on alkanut uskoa, että koko kuvio oli etukäteen käsikirjoitettu.

– Uudet tiedot ovat asettaneet tämän tilanteen uuteen valoon. Näyttää siltä, että viimeistään toukokuussa, kun alkoi mielipidekyselyissä näyttää siltä, että tällainen lopputulos on mahdollinen puoluekokouksessa, alettiin tehdä suunnitelmaa ja soitella ihmisiä läpi ja suostutella kansanedustajia loikkaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin on, jos siltä kerran näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Simon Elon suorittamasta asepalveluksesta tai siitä vapauttamisesta ei ole saatavissa tietoja.

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisa blogisti, ehkä jo jotkut uuden autuuden löytäneistä katuu tekoaa - nyt jo! Olen vain kuullut, että esim. Reijo Hongisto on jo päättänyt, että tämän kauden jälkeen hän ei enää asetu ehdolle. Ehkäpä jotkut muutkin?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No, tuskinpa Hongistoa ei olisi enää valittu kolmannelle kaudelle muutenkaan.

Pentti Oinonen on myös ilmoittanut päättävänsä uransa valtiopäivänä tähän kauteen. Tämä on sinänsä menetys, sillä Penan tapaista korpisoturia olisi ollut hupaisaa jatkossakin kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

Epäilenpä, että 20 uv:läisen joukosta osa on hyväuskoisia hölmöjä, jotka on saatu ministereiden etuja ajamaan pelottelemalla Halla-ahon takana jylläävillä pimeillä voimilla.

Anonyymi kirjoitti...

Ylimielinen pojankloppi tuo Elo, uhosi tiedotusvälineiden kysymyksiin "luuletteko , että minä sen teille kerron". Ja pelkkä Soinin ja Terhon bulvaani.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkein huvittavinta tässä on todella ollut seurata näiden uuteen vaihtoehtoon kuuluvien julkista ripittäytymistä. Hassua, miten Halla-Ahon mielipiteet kelpasivat vielä viikko sitten aivan mainiosti tälle Simon Kiivailijallekkin (joka on muuten erittäin hauska liikanimi), mutta nyt on niin toinen ääni kellossa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Simonin kannattaisi muistaa vanha sanonta, jonka mukaan "ylpeys käy lankeemuksen edellä".

Hänen ei pitäisi ylpistyä siitä, että hänet sysättiin ryhmän bossiksi. Kike Elomaata kukaan täyspäinen ei voinut edes ajatella tehtävään ja häntä fiksummat eivät ilenneet ryhtyä hommaan. Ex-ministeri Henna Mäntyläkin luimisteli muiden mukana tiedotustilaisuuteen, samoin puhemies Maria Lohela.

Anonyymi kirjoitti...

Hommafoorumilla Simon Elo mainitsee kyllä "allekirjoittaneensa" ns. Nuiva manifestin:

Erinomainen manifesti, jonka Uudenmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaana allekirjoitan täysin.

https://hommaforum.org/index.php?topic=31290.295;imode

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas Enbuske: Timo Soini on Suomen pahin koulukiusaaja

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201706162200213686_u0.shtml?_ga=2.185541929.168210369.1497641855-749739915.1350023972

Anonyymi kirjoitti...

Tämän kesän paras kesäteatteri on Kultarannan lentonäytös. Kesäteatterit ovat tunnetusti aina komedioita.

Anonyymi kirjoitti...

Loikkarit ovat saaneet jopa tappouhkauksia. Paljon pelottavampi uhka on hillotolpan menetys. Eduskuntavaaleissa nähdään.

Anonyymi kirjoitti...

Hallitus päätti eilen palkata 10 uutta poliisia - Sauli Niinistön vartiointiin.

Anonyymi kirjoitti...

Näin kaikki alkoi: Simon Elo Hommaforum-ketjussa "Miten ja milloin nuivistuit".

"Kaikki kävi vähitellen. Pidin pitkään perussuomalaisia ja koko hommaa marginaali-ilmiönä, joka on joidenkin peräkammarin poikien tekosia. Vihaavat ulkomaalaisia, media sanoi, ja minä uskoin.

Eräänä päivänä päädyin Halla-ahon sivuille. En tiennyt hänestä mitään, mutta aloin lukea kirjoituksia ja tuntui kuin silmäni olisivat avautuneet. Näinhän minäkin olen koko ajan ajatellut, vaikka kirjoitustyyli välillä ei olekaan mieleeni.

Seuraavaksi oli Halla-ahon "haastattelu" Ruben Stillerin ja Leif Salmenin toimesta. Pidin hänen kohteluaan täysin ala-arvoisena. Hänen sanoissaan täytyy olla perää, kun häntä näin vainotaan, ajattelin. Viimeinen niitti oli Halla-ahon saama syyte ja tuomio - se oli todiste yhteiskunnan kaksoisstandardeista ja Mekkaan päin kumartamisesta.

Olen erittäin huolissani radikaalin islamin leviämisestä Euroopassa. Vastahan hesarikin kertoi brittimuslimeista, jotka aikoivat räjäyttää useamman lentokoneen samaan aikaan. Jokainen heistä oli elänyt koko ikänsä Iso-Britanniassa. Puhumattakaan mellakoista ympäri Euroopan lähiöitä. Eikö kaikilla olisi syytä huolestua?

Haluan että lapseni voivat elää maassa ja mieluiten myös maanosassa, joka perustuu kristillisiin ja maallistuneisiin arvoihin, ei sharia-lakiin tai muuhun alistamiseen".

https://hommaforum.org/index.php/topic,168.msg205726.html#msg205726

Aviaattori kirjoitti...

Mitä tulee Sipilän Kultarannan lentonäytökseen niin toteasin vain lyhyesti että eihän sirkus ilman taivaalla temppuilevaa pilvien huimapäätä ole mitään! Toki tragikoominen espisodi herättää vakavan kysymyksen: onko pääministerimme alityöllistetty tuhlatessaanomaa sekä avustajansa työaikaa ja veronmaksajien rahoja moiseen hupailuun. Ehkä saamme lisävalaistusta asiaan sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla.

Lopuksi: Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaasta UV-säteilyn vaarasta. Kohottakaa suojakertoimia!

Anonyymi kirjoitti...

Soinin henkinen koti on ministeri-Audin takapenkillä, josta se ei halua eroon millään ilveellä. Paitsi suurlähettilääksi. Diplomaattipiirit jo odottavat innolla sulavakäytöksistä gentlemannia. Mikä olikaan meloni englanniksi?

Anonyymi kirjoitti...

Jos nuivien mielestä hyvää hoksnokkaa osoittaa jäynän tekeminen kilpailevalle puolueelle, niin mikä on niiden hoksnokka-taso?

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehden toimittaja Olli Ainola: Näyttää siltä, että Sipilän on syytä pitää suihkukoneensa lähtövalmiina linkki.

Kamunen kirjoitti...

Petteri Orpo on lainannut sanat suuhunsa Stalinilta myhäillessään kokkareiden tippuneen kärryn pyöristä kiihdyttämällä muutoksen vauhtia.

Keskustanuorille on perustettu Vaikuttajakiihdyttämö. Pitäisikö itkeä vai nauraa? Eihän tuollaista kukaan suomenkielinen keksi, ei edes Åbon tohtori Paavo Väyrynen, vaikka väittelikin sinänsä viisaasti Venäjän ikuiseksi, tai ministerin arvonimen saanut Seppo Kääriäinen, isäntämies Iisalmesta

Anonyymi kirjoitti...

Sauli Niinistökin vihjaa lehmänkauppoihin: siinä oli käänteitä, joista en tiedä enkä haluakaan tietää. Näissä käänteissä loikkarit myivät aatteensa hallitukselle ministeripaikkoja vastaan. Ilmaisia lounaita ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Kilpaileva kesäkomedia, mutta hyväntahtoinen sellainen: Vihreiden ääntenhakumatka Helsinkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Presidentti Niinistön ajatus näyttää kirkastuneen Hossan jylhissä maisemissa vai olisiko syynä IL:n aiemmin iltapäivällä julkaiseman gallupin tulos vihreiden hurjasta noususta? Niinistö on saamassa Haavistosta kunnon vastuksen.

Presidentti Sauli Niinistön mielestä paikallaan olisi ollut esittää hallituksen eronpyyntö myös tässä tilanteessa, jossa hallituskriisi ratkesi 20 perussuomalaisen irtaantumisella Uusi vaihtoehto -ryhmäksi.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005258882.html

Anonyymi kirjoitti...

Vähän aihetta sivuten, mutta koska blogisti tunnetaan yleisesti Sauli Niinistön "fanina", niin viimeksi tänään iltasanomissa( http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005259092.html ) raportoitiin presidenttiparin Kainuuseen suuntautuneesta maakuntamatkasta, jossa Niinistö avasi presidentilliseen tyyliinsä Hossan kansallispuiston.

Parhaita paloja jutusta:

"Kun seurueineen hyvissä ajoin paikalle saapunut presidentti joutui tovin odottelemaan Yleisradion suoran lähetyksen alkamista, niin puheensa alussa Niinistö kevensi oivallisesti tunnelmaa.

– Täällä ei ollakaan yksistään luonnon armoilla, vaan myös television armoilla, nauratti presidentti Niinistö mäen rinteeseen kokoontunutta juhlakansaa"

ja

"Epämääräinen vihjaus suviyöstä, Jennistä ja rakastumisesta irrotti yleisössä kunnon naurut.

– Tänään vietämme luonnon päivää. Sen teemana on rakastu kesäyöhön. Niin mikäs ettei taas kerran. Me Jennin kanssa jatkammekin tätä tunnelmaa läpi koko yön, lupasi Niinistö arvoituksellisesti."

Summa summarum: Niinistö on siis ruvennut jo ahkerasti paikkailemaan tästä persukeissistä seuranutta arvostelua. Päivän lehdessä Niinistö myös pohdiskeli, että ehkä se hallituksen eroaminen olisi ollut kuitenkin paikallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuskinpa Haavistosta vastusta on Niinistölle, jolla on istuvana presidenttinä etulyöntiasema. Sen sijaan Vihreät uhkaa Kokoomusta eduskuntavaaleissa, erityisesti kun saivat oikeiston puoleisen pj:n. Aalto on vasta 33v, mutta miten selvästi erottuukaan edukseen saman ikäluokan Simon-pojusta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Blogistin eilinen päivä kului Turun saaristossa ajellessa. Sää oli mitä parhain.

Illalla huomasin tekstitv:stä otsikon, jonka mukaan "Niinistö pitää jäähyväispuheensa". Innostuin ja ajattelin, että nytkö tuosta Saulista sitten päästään. Pian kuitenkin selvisi, että kyse olikin Ville Niinistön jäähyväispuheesta vihreiden puheenjohtajana.

Touko Aallosta vihreät saavat ilmeisesti hyvän puheenjohtajan. Kävisikö niin, että vihreiden kannatus Aallon kaudella ohittaisi kokoomuksen ja keskustan kannatuksen? Saataisiin uutta vipinää kuvioihin!

Kun näin ensi kerran Touko Aallon eduskunnan kyselytunnilla tv-stä - liki kaksimetrinen parrakas mies istumassa keskellä istunosalia täysin totisena, tosin selkä suorana - ajattelin, että tuollaisenko tyypin vasurit ovat tällä kertaa saaneet läpi vaaleissa. Minusta Aalto muistutti ulkonäöltään todellakin enemmän vasemmistoradikaalia ("partaradikaalilta") kuin porvareiden tai keskustan kansanedustajaa. Myöhemmin pikku hiljaa sitten selvisi, mikä mies Aalto on ja mitä puoluetta hän parlamentissa edustaa. Mies näyttäisi siistineen hieman partaansa ja näyttää nyt muutenkin jo aika salonkilelpoisen oloiselta.

Toipila kirjoitti...

Touko Aalto - aivan kuten muutkin vihreät - on aivan pihalla normaalielämän realiteeteistä. Sähköä tulee töpselistä ja rahaa saa kivitalon seinästä pankkiautomaatista.

Parhaillaan vihreät pyrkivät sekoittamaan ja estämään toimivan autoiluliikenteen Helsingissä. Jos vihreiden kannatus jatkuu taikka jopa lisääntyy, niin vihreät tulevat estämään Suomen taloudellisen kehityksen kokonaan.

Kun kommunismi kaatui Euroopassa, niin entiset stalinistit löysivät uuden kotinsa vihreästä liikkestä ainakin Suomessa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Toipila maalailee jälleen täysin omintakaisia ja kummallisia uhkakuvia ja kauhuskenaarioita. Kukin taaplaa tyylillään.

Emma Kari oli puolueliitin ja pääkaupunkiseudun virhreiden suosikki uudeksi puheenjohtajaksi. Hän kärsi kuitenkin rökäletappion Touko Aallolle ja jopa vihervasuri Ohisalo pääsi lähelle Emma Karin ääniosuutta.

Touko Aaltoa kannatti muu Suomi. Hänen johdollaan virhreät voi laajentaa toimintaansa ja kannatustaan ympäri Suomenmaata, kuten Jyväskylän kuntavaalimenestys jo osaltaan todisti.

Anonyymi kirjoitti...

Toukon kanssa olen kaksi kertaa jutellut Ryynipyyn kävelyraitilla. Ensi haukuin ja neljä vuotta myöhemmin kehuin edistymistään politiikassa. On se kuitenkin lammas suden vaatteissa

Anonyymi kirjoitti...

Iltalehti tietää kertoa että Touko on "vain" vajaa 193cm, eli selvästi lyhyempi kuin esim. Eero Heinäluoma (198cm), Antti Lindtman (196cm) ja Matti Vanhanen (197cm). Tässä blogissa joku väitti hiljattain että Touko olisi 201cm, mutta se ei näemmä pidä paikkansa. Mutta pitkähän tuo on joka tapauksessa, about 2 x pidempi kuin vaahtosammuttimen kokoinen Ville Niinistö ;)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hjallis Harkimo moitti tänään Savon Sanomien blogijutussaan kokoomuksen puoluejohtoa kovin sanoin hallitusratkaisusta. Harkimon purkauksesta kerotaan myös HS-verkossa.

Harkimo kirjoittaa, että ”näytelmästä jäi paha maku”. Hän kritisoi erityisesti eduskuntaryhmän sivuuttamista ratkaisuissa.

”Jos joku kuvittelee, että puolueen eduskuntaryhmällä on jonkinlaista valtaa, se kannattaa unohtaa nyt. Oikeasti puolueen puheenjohtaja avustajineen tekee isot päätökset, nämä syötetään ministereille ja eduskuntaryhmän puheenjohtajille – ja näin pikku hiljaa tieto päätöksistä valuu kansanedustajille, kun eduskuntaryhmä kumileimasimena hyväksyy päätökset.”

”Saattavat he joutua lukemaan puolueensa isoista päätöksistä vasta lehdestäkin”, Harkimo jatkaa.

HARKIMON mielestä hallituskriisi oli sitä paitsi kriisi vain kaikille muille paitsi Timo Soinille, Petteri Orpolle ja Juha Sipilälle. Kolmikko tiesi Harkimon mukaan koko ajan, missä mennään.

”He tiesivät koko ajan, että kyse on vain silmänlumeesta. Tästä seurasi sentään jotain hyvää: saimme toimintakykyisen halllituksen”, Harkimo toteaa.

HARKIMO ihmettelee myös ministeripaikkojen jakoa uudessa tilanteessa.

”Sitä minä en ymmärrä, miksi syntyneellä uudella ’puolueella’ on sama määrä ministereitä kuin ennen, vaikka kansanedustajien määrä ryhmässä melkein puolittui. Jos ajatusleikkinä kuvittelemme, että Uusi vaihtoehto saisi vaaleissa puolet perussuomalaisille gallupeissa luvatuista ääniosuuksista, sillä olisi 8–10 kansanedustajaa – melkein joka toinen ministerinä!”

Ratkaisun perusteluiksi Harkimolle kerrottiin, että järjestely ”kuuluu diiliin”.

”Viime viikon näytelmästä jäi minulle paha maku. En näköjään vieläkään ymmärrä politiikkaa.”

”Tämä sotku vähentää taas politiikan uskottavuutta. Mutta näin tehtiin, koska kaikki yhtäkkiä säälivät Timo Soinia Jussi Halla-ahon saatua voiton. Ymmärrän motiivit, mutta tuskin missään muualla saa tehdä näin likaisia diilejä kuin politiikassa”, Harkimo kirjoittaa.

Hyvää kritiikkiä!

Anonyymi kirjoitti...

Nämä lehmänkaupat tulevat vaikuttamaan myös presidentin vaaleihin. Haavisto on jo keräämässä pisteet kotiin operaatiosta.

Mitä Touko Aaltoon tulee, niin mies on oikeassa siinä, että menestyäkseen puolueen täytyy profiloitua enemmän yleispuolueena. Puolueväeltä viisaasti tehty, kun 1. varapj on vasemmistosiiven nainen. Kaikille jotakin. Vihreiden kokous todisti, että puolue on sivistyspuolue, kaikessa mielessä.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden politiikan ydinongelma on se, että raha on rajallinen. Haavisto syytäisi rahaa ensisijaisesti kehitysyhteistyöhön ja maahanmuuttajille. Milloin puolue on ollut huolissaan esim. vanhuksista, joiden määrä on rajussa kasvussa?