maanantai 19. kesäkuuta 2017

1084. Sininen tulevaisuus -puolue

                                             Hei, me ollaan nyt sinisiä!


1. Perussuomalaisista viikko sitten irtautuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmästä muodostetaan Sininen tulevaisuus -niminen puolue. Eduskuntaryhmän jäsenet ovat tänään perustaneet yhdistyksen, joka on tarkoitus viedä puoluerekisteriin.

2. Yhdistyksen puheenjohtajana on kulttuuri- ja urooppaministeri Sampo Terho Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmästä. Terho on tarkoitus myöhemmin valita myös perustettavan puolueen puheenjohtajaksi. 

3. Myös eduskuntaryhmän nimi vaihtuu Siniseksi tulevaisuudeksi. Tarvittavien kannattajakorttien kerääminen alkaa pian. Kerätyksi tulee sada 5 000 kannattajaa, jotta puolue voidaan merkitä puoluerekisteriin.

4. Tiedotteessaan ryhmä kuvailee uudistavansa Suomea jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen. Ryhmä selittää, että nimi Sininen tulevaisuus kuvastaa "vakautta, rauhaa, uudistusmielisyyttä, tuloksellisuutta ja isänmaallisuutta". Yhdistyksen ruotsinkielisenä nimenä on Blå framtiden ja englanniksi ryhmä on nimeltään Blue reform (sininen uudistus).

5. Uuden yhdistyksen perustamisella on ollut niin kiire, ettei yhdistyksellä ole vielä toimivia verkkosivuja. Osoite osoite sininentulevaisuus.com johtaa kokoomuksen verkkosivuille. Varsin hämmentävää. 

6. Uusi vaihtoehto -ryhmän vetäjä Simon Elo ei siis johda Sinistä tulevaisuutta.Tänään eduskunnassa Elo piti kuitenkin Uuden vaihtoehdon ryhmäpuheenvuoron, kun eduskunta keskusteli hallituksen muutosta koskevasta pääministerin tiedonannosta. Elo oli pukeutunut tilaisuudessa tietenkin siniseen pukuun. Hän elehti puhuessaan voimakkaasti, nosti vähän väliä toista kättään kuin tahtia löydäkseen  ja ryhtyi jopa hieman suorastaan kiivailemaan, kun istunosalista kuului hälinää ja välihuutoja. Simon ei ole siis turhaan saanut lisänimeä "Kiivailija".

7. Olisiko uuden yhdistyksen ja puolueen nimeksi voitu valita jokin osuvampi ilmaisu? Tiettävästi hatkaporukka olisi halunnut uuden ryhmän nimeksi "Suomen puolue", mutta heidän harmikseen joku oli juuri hieman aikaismemin ehtinyt rekisteröidä tuonnimisen yhdistyksen. 

8. Miksi uuden puolueen nimessä pitää olla juuri adjektiivi "sininen"? Eikö se ole tähän asti ollut kokoomuksen yksinoikeus; kokoomuksen tunnuksessa tai brändissä on ruiskukka tai ruiskaunokki, jonka väri on tummansinen. Halutaanko nimellä kenties alleviivata sitä, että  puolue aikoo hallituksessa todellakin olla kokoomuksen apupuolueena? Oppositio on jo ehtinyt mollata Uutta vaihtoehtoa keskustan ja kokoomuksen kainalosauvaksi.

9. Sanaa sininen on käytetty aika usein erilaisten tarvikkeiden yms. asioiden nimenä. Mieleen tulee esimerkiksi olutmerkki Lahden sininen, joka myytiin sinisissä tölkeissä, samoin Fazerin Sininen eli suklaalevy.Tuttu asia kaikille suomalaisille on myös Sininen Lenkki. Sitten on useita lauluja tai iskelmiä, kuten esimerkiksi Sininen uni, Sinitaivas jne.

10. Kaksiosainen nimi on harvinainen suomalaisessa puoluekentässä. Mielestäni loikkarit ("hatkaporukakka") olisi voinut valita ryhmän nimeksi vaikkapa sanan "perisuomalaiset" tai "supisuomalaiset", ei kuitenkaan sanaa "varsinaissuomalaiset".  Tai miltä olisi kuulostanut nimi "Sinivalkoinen Suomi" tai "Soinin siniset". Sana "Siniveriset" olisi kyllä kuulostanut jo hieman liian mahtipontiselta.


                                                          Limuviinatrio

 

36 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos uuden puolueen vetovoima ei ole odotetunlainen eikä vastaa perustajiensa toiveita, saattaa Sinisen tulevaisuuden taival joidenkin eli eduskunnasta tipahtavien jäsenten osalta muuttua helposti "giniseksi".

Anonyymi kirjoitti...

Omituinen nimi puolueelle, epäuskottava. Ehkäpä runotyttö Jenni pitäisi sanaparista jossakin toisessa yhteydessä.

Toipila kirjoitti...

Eihän tämmöistä selvin päin kukaan järkevä tule kestämään. Gininen on tulevaisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Luonnollinen ruiskukka eli ruiskaunokki on kirkkaansininen, ei tunmansininen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nojoo, toki toki.

Mutta tänään eduskunnassa käsiteltiin koko hallituksen ja siten myös hallituspuolue kokoomuksen kannalta niin rumaa ja inhottavaa asiaa eli "sumutusta" ja "härskiä meininkiä", että kokoomuksen ruiskaunokki meni häpeästä aivan tummanpuhuvaksi, siis tummansiniseksi. Saa nähdä, toipuuko kokoomuksen kukka enää entiselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilä vakuutteli, ettei hän tiennyt suunnitelmasta etukäteen. Ei kukaan muukaan tiennyt, edes Soini, täsmälleen, millainen porukka saadaan kasaan.

Sen sijaan
- Orpo myönsi, että huhuja PS:sten irtaantumisesta liikkui
- kun halla-aholaisten ministeriura oli torjuttu, Sipilä ilmoitti että ennen hallituksen eropyyntöä odotetaan PS:sten kokousta (josta uv sitten marssi ulos)

Summa summarum: Sipilän ja Orpon on täytynyt tietää, että varsin todennäköisesti Soini saa kasaan porukan, joka irtaantuu ja jonka avulla hallitus voi jatkaa vanhalla kokoonpanolla.

Mitä muuta merkitystä PS:sten kokouksella olisi ollut hallituksen eroamisen kannalta?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Aivan oikein!

Kiinnitin jo muutama päivä - ja blogijuttu - sitten huomiota siihen, että viikko sitten maanantaina iltapäivästä Juha Sipilä tuli tiedottamaan, että hän ja Orpo ovat päättäneet, ettei Halla-ahon johtama persupuolue kelpaa enää heille hallituskumppaniksi. Samalla Sipilä kertoi, että keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät käsittelevät syntynyttä tilannetta kokouksissaan samana iltana, siis viime maanantaina.

Vielä Sipilä ilmoitti, että hän on kutsunut perussuomalaisten eduskuntaryhmän koolle käsittelemään hallitustilannetta, mutta ei vielä maanantai-iltana, vaan vasta "huomenna kello13", siis seuraavana päivänä.

Miksi tämä ero verrattuna kokomuksen ja keskustaryhmien kokousaikaan? No, tietenkin siksi, että Sipilä, Orpo, Soini ja Terho halusivat antaa loikkareille aikaa järjestetäytyä ja päättää Uusi Vaihtoehto -nimisen thyhmän perustamisesta! Terholle, Jussi Niinistölle sekä Timo Soinille tuli kova kiire saa loikkariryhmä kokoon. Uusi ryhmä perustettiin vasta tiistaina n. klo 11 Vaakunan kabinetissa. Siellä rustattiin myös jokaisen 20:n loikkarin eroilmoitukset. Sitten marssittiin perussuomalaisten ryhmäkokoukseen ja yllätettiin puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi täydellisesti, samoin koko persujen eduskuntaryhmä, eroilmoituksilla. Heti tämän jälkeen UV piti oman tiedotustilaisuutensa, jossa puuhamieheksi houkuteltu Simon Elo kertoi UV-ryhmän perustamisesta ja siitä, että se hyväksyy Sipilän hallitusohjelman ja haluaa jatkaa viidekllä ministerillä hallituksessa.

Aivan ilmeisä oli, että tästä kaikesta oli sovittu Sipilä, Orpon ja Soinin kanssa alustavasti jo maanantaina, mutta koska UV-ryhmä tarvitsi aikaa järjestäytymistä ja eroilmoitusten jättämistä vaten, Sipilö, Orpo, Soini, Terho ja Jussi Niinistö junailivat niin, että PS:n eduskuntaryhmä kutsuttiin koolle vasta tiistaina kello 13.

Ihmettelin tänäänkin kovasti, kun kukaan perussuomalaisten ryhmästä ei hoksannut tuoda eduskuntakeskustelussa tätä asiaa eli aikataulujärjestelyä esiin. Ei, vaikka ko. ryhmässä on kolme poliisimiestä.

Toipila kirjoitti...

Sampo Terho vaikutti todella hermostuneelta, kun MTV3:n uutisissa esitteli Gininen tulevaisuus -puolueen perustamista.

Mitäs sitten jos niitä 5000 kannatusallekirjoitusta ei saadakaan kokoon? Hajoaako hallitus silloin?

Eipä hätää, koska Sipilä ja Orpo kehottavat kannattajiaan menemään allekirjoittamaan kannatusilmoitukset. Likainen peli voi jatkua.

Kuinka on mahdollista, että Soini sai houkuteltua Sipilän ja Orpon tällaiseen ketkunpeliin mukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä Sipilä ja Soini tietävät, että Soini tietää jotakin, mitä nuo kaksi eivät halua muiden saavan tietää?

Anonyymi kirjoitti...

Valkosuomalaiset olisi ollut tosi tyylikäs nimi!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kieli- ja brändiasiantuntijat ovat esim. Hesarissa jo ehtineet tuomita nimen Sininen tulevaisuus "höttöisenä kuin juhannussää" ja muutenkin täysin epäonnistuneena. Nimeä pidetään kokoomukselta kaapattuna ja aivan liian abstraktisena, sillä se ei kerro äänestäjille juuri mitään.

Puolueen kannatus kompastuu monien osalta jo mitään sanomattomaan ja kummalliseen nimeen. Miestä nimi ei pahenna, mutta poliittisen puolueen osalta asia on oinen.

Sininen tulevaisuus kuulostaa hieman samanlaiselta kuin "sininen unelma". Tässäpä Simon Kiivailijalla yllin kyllin työmaata saada ihmiset ymmärtämään, mitä nimi tahtoo sanoa ja tarkoittaa. Iloa ja onnea, maalaili Sampo Terho tänään. Paraskin taivaanrannanmaalari! Ministerin tulisi muistaa vanha suomalainen sananlasku: Itku pitkästä ilosta.
Niin myös keinotekoisesta ja sumutuksella sadusta hallituspaikasta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Perussuomlaisten 3-4 poliisikansanedustajaa voisivat perustaa oman eduskuntaryhmän nimellä "Sinivuokot".

Anonyymi kirjoitti...

Sininen tulevaisuus: lyhenteeksi sopisi Sintu. Tosin nuorempi väki ei tiedä, mitä se sintu on.

Kun kokoomuksen siniseen kevytmaitoon sekoitetaan vettä tuloksena on sintua.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Sininen Tulevaisuus on englanniksi blue future. Nimi johtaa hillotolpille: http://www.sukuposti.net/hevoset/blue-future/galleria/176373

Mutta porukakalla on jo hyvä nimi: Uuvatit. Mitä sitä vaihtamaan.

Sami kirjoitti...

Sininen Tulevaisuus - ST
Soini Timo - ST
Sampo Terho - ST

narsismia kerrakseen.

Anonyymi kirjoitti...

Jospa se olikin salanimi, etteivät Hoksnokat ehdi varaamaan oikean nimen verkko-osoitetta.

Anonyymi kirjoitti...

"Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmästä muodostetaan Sininen tulevaisuus -niminen puolue... Olisiko uuden yhdistyksen ja puolueen nimeksi voitu valita jokin osuvampi ilmaisu?"

Ehdotus: Fazerin Sininen (kun hinnasta on sovittu)

Perustelu: Tulisi heti myönteinen mielikuva

Anonyymi kirjoitti...

JV: "Vielä Sipilä ilmoitti, että hän on kutsunut perussuomalaisten eduskuntaryhmän koolle käsittelemään hallitustilannetta, mutta ei vielä maanantai-iltana, vaan vasta "huomenna kello13", siis seuraavana päivänä."

Mikä mies muuten Sipilä muutoinkaan on kutsumaan kokoon toisen, hallituksesta jo poispotkitun eduskuntaryhmän kokousta? Eikö se olisi kuulunut puolueen omalle johdolle, heidän määräämässään aikataulussa.

Anonyymi kirjoitti...

Toipila "Kuinka on mahdollista, että Soini sai houkuteltua Sipilän ja Orpon tällaiseen ketkunpeliin mukaan?"

Syy on tällä blogilla sanottu moneen kertaan: Kepun maakunnat ja kokoomuksen soten valinnanvapaus.

Nyt vaan näyttää sisältä, että kokoomus saa mustan pekan. Asiantuntijat tyrmäävät valinnanvapauden ja kokoomus ei puolueena hyödy persujen hajoamisesta. Sen sijaan kepu saa maakunnat ja hyötyy persujen hajoamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran hyötyy Kokoomuskin, että mistään muualta kuin Soinin porukasta se ei olisi saanut yhtä nöyrää apupuoluetta, muissakin asioissa.

Totta Mooses kirjoitti...

Elo aikoo hankkia puolueelle sponsoreita jenkkityyliin. Siniset siivet ottaa vastineeksi yhteen Airbusin kylkeen Simon Elon kuvan, toiseen Sampo Terho lennossa.

Sinisilmäisten unelmahöttöä. Miten isänmaan olisi käynyt kovassa paikassa jos puolustusministerinä olisi ollut Jussi Niinistö joka säikähti kuulapäiden tulevan nettiä pitkin?

Toipila kirjoitti...

Ilta-Sanomien kolumnissaan 19.6.2017 Lasse Lehtinen kiteyttää poliitikon koko olemuksen seuraavasti:

..."Poliitikolla pitää olla niin paksu nahka, että pysyy pystyssä ilman selkärankaa"...

Skorpioni kirjoitti...

Sininen tulevaisuus esittää tietysti sinisiä ajatuksia! Ottavatkohan Konsta Pylkkäsen esikuvakseen? Nyt ollaan niin sinisiä, niin sinisiä ! Ei mitää "viherpiipertäjiä" Touko Aalto on muuten pirunmoinen tosikko,eikö vain? Ei hyvältä näytä. Jotenkin näyttää,että suomalainen politiikka on ihan " pihalla". Onko ollut koskaan niin surkeita tyyppejä johtajina kuin nyt? Nyt on politiikan seuraajilla " huuli pyöreänä" . Onneksi Kaikkonen hommasi limuviinat kauppoihin. Hyvä Antti,Suomen ainoa toivo!

Anonyymi kirjoitti...

Unelmia on hyvä olla, kun realiteetit kaatuvat niskaan. Soinin puolueesta tulee yksi pienpuolueista, kun petetyt äänestäjät karkaavat muualle. Ehkäpä piristysruiske tulee demareille, populistit on nyt nähty.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, tuota…Antti Kaikkonenhan on niitä harvoja istuvia kansanedustajia, joilla on rikosrekisteri. Ehdollista tuli joku vuosi sitten. Samoin kuin toiselle Skorppiksen ihailemalle toiselle kepu-edustajalle eli Jukka Vihriälälle.

Jaakko Jonkka ja perustuslakivaliokunta taisivat muuten todeta myös Vanhas-Matinkin syyllistyneen pikku rikokseen, mutta katsoivat, ettei valtakunnanoikeutta sentään ole tarvis kutsua koolle eikä syytettä nostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt jäi Sipilä kiinni housut kintuissa, kun Tiitinen vahvisti hänen suunnitelmansa Soinin porukan kanssa. Siis etukäteen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Näin on.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/sipilän-kanssa-selvitettiin-ennalta-vain-mahdollisuutta-jatkaa-hallituksen-nykykokoonpanolla-kertovat-valtiosääntöasiantuntijat-hidén-ja-tiitinen-1.194781

Seppo Tiitisen ja Mikael Hidénin mukaan Juha Sipilä selvitti "ahkerasti" hallituksen mahdollisuutta jatkaa nykyisellä kokoonpanolla jo sunnuntaina 11.6. eli enen kuin hän torppasi maanantaina "virallisesti" Petteri Orpon ja Jussi Halla-ahon kanssa keskusteltuaan hallitusyhteistyön Halla-ahon perussuomalaisten kanssa. Halla-ahon kuuleminen maanantaina oli kuin olikin pelkkä kulissi.

Myös Timo Soini ja hänen valtiosihteerinsäVirtanen olivat tiiviisti yhteydessä Tiitisen kanssa.

Ts. Sipilä, Orpo ja Soini olivat jo sunnuntaina 11. kesäkuuta päättäneet, että hallitusyhteistyötä Halla-ahon porukan kanssa ei voida jatkaa, mutta sitä voidaan jatkaa perussuomalaisista irtaantuvan 20 henkilön ryhmän eli hatkaporukan kanssa.

Sipilä pyysi persussuomalaisten ryhmän koolle vasta tiistaina 12. kesäkuuta, jotta UV-ryhmä ehdittäisiin muodostaa.

Toipila kirjoitti...

Tuntuu yllättävältä, että uskovainen mies Sipilä on ryhtynyt valehtelemaan suoraan päin naamaa meille kaikille.

Ja eduskunnan enemmistö hyväksyy tällaisen pelin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kyseessä rehelliseksi tunnettu henkilö, mikä on ministerin kelpoisuusvaatimus?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ministeritkin toki valehdella saa. Mutta ne ei saa jäädä siitä kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Arvon blogisti viittasi valtakunnanoikeuteen aikaisemmassa kommentissaan Vanhas-Matin mainitessaan. Mutta eikö Sipilällä tässä tilanteessa ole ollut oikeudellinen velvollisuus jättää hallituksen eronpyyntö menetelläkseen oikein tässä Sipilä b-hallituksen muodostamisessa. Eikö tästä pitäisi joutua valtakunnanoikeuteen?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ei pitäisi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kokoomuksen ja Uuden vaihtoehdon eli "sinisten" arvot törmäsivät jo – Sampo Terho ja Simon-Kiivailija Elo vastasivat "ei" Petteri Orpon (kok) ehdotukselle nostaa pakolaiskiintiötä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo olisi valmis nostamaan pakolaiskiintiötä, mikä ei käy entisille perussuomalaisille.

Jep jep! Tuota "uutta sinistä huumaa" kesti vain yksi päivä. Arki on alkanut.

Arvoissa ja arvopohjissa on suuria eroja. Sopu saatii vain luomuviinojen kauppoihin tuonnissa. Tosin eduskunnan enemmistö tulee tyrmäämään tuonkin hankkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Pakolaiskiintiön nostamisen esittäminen Orpolta ja torppaaminen Elolta & Terholta oli vain näytelmää, jolla saatiin uuvatit näyttämään "selkärankaisilta".

Sipilä, Orpo % Risikko ovat jo tehneet selväksi, että hallitusohjelmassa ja maahanmuuttopoliittisessa toimenpideohjelmassa mainittuja tiukennuksia ei tulla toteuttamaan. Sipilän ja Orpon päämäärä on se, että Suomi hyväksyy EU:n sitovan turvapaikanhakijoiden kiintöjärjestelmän, ns. pakollisen taakanjaon. Muutama sata pakolaista on ihan peanuts sen rinnalla, mitä määriä asylantteja tänne vuosittain saapuu, kun pakollinen taakanjako saadaan voimaan. Nykyisen hallitusohjelman mukaanhan turvapaikanhakijoiden jaot ja kiintiöt voivat perustua vain vapaaehtoisuuteen, mutta Orpo on jo yli vuosi sitten sanonut, että tätä hallitusohjelman kirjausta "pitää ehkä tarkastella uudestaan". Ei tarvitse olla suurikaan ennustaja arvatakseen, että tuo uudelleentarkastelun aika on pian käsillä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jep jep!

Pääministeri Juha Sipilä tapaa tänään Berliinissä liittokansleri Angela Merkelin. Sipilä kuulemma esittelee listan Suomea kiinnostavasta EU:n puolustusyhteistyöstä.

Suomi haluaisi uutisten mukaan mukaan esimerkiksi miehittämättömien lennokkien kehittämiseen, satelliitteihin liittyvään avaruusyhteistyöhön, EU:n kyberpuolustuksen kehittämiseen, meriyhteyksien turvaamiseen ja tiedustelutietojen ja tilannekuvan reaaliaikaiseen tiedonsiirtoon.

Tiedotteissa ei ole sen sijaan mainintaa siitä, että Juha ja Angela keskustelisivat turvapaikkatilanteesta yms. Mikään ei toki estä heitä siitäkin keskustelemasta.

Illalla Suomen lähetystössä Berliinissä vietetään tiedotteen mukaan Suomi 100-merkeissä oikein juhannusjuhlia. Angela Merkelillä ei ole kuitenkaan aikaa osallistua enää näihin kemuihin, mikä on Juhan kannalta tietenkin hieman noloa. Saksalaisista poliitikoista on mukana kuitenkin maan ulkoministeri Gabrielin. Ehkä hän innostuu esittämään Juhan kanssa duettona Pekka Ruuskan iskelmän "Anna mulle armahduksesi, ole mulle Gabrielin enkeli".

Kukahan menee juhlimaan Lontooseen Suomi 100 -juhlien merkeissä? No, tätä ei ole toki mitenkään vaikea arvata. Lontooseen menee noissa merkeissä tietenkin Timo Soini, Suomen tulevaisuudesta. Onhan Timo ilmiselvästi Suomen tuleva suurlähettiläs Lontoossa.