keskiviikko 10. elokuuta 2011

464. Kaasuputki-Lipponen presidenttiehdokkaaksi. So what?

Lalli neanderthalensis nuijii piispa Henrikin Köyliönjärven jäällä. Toistuukohan asetelma Sdp:n tulevassa jäsenäänestyksessä? "Luovutkos kisasta sovinnolla vai..."

1. Sdp järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen puolueen presidenttiehdokkaasta elokuun lopussa. Hesarin mukaan (10.8.) mukaan jäsenäänestykseen ovat ilmoittautuneet ainakin kirjailija Lasse Lehtinen, ex-ministeri Tuula Haatainen ja Turun ex-piispa Ilkka Kantola.

2. Selvän signaalin ehdokkuudestaan on antanut myös KHO:n presidentti Pekka Hallberg, kuten olen blogissani aiemmin kertonut. Hallberg tosin ei kertonut, minkä puolueen hän valitsisi, mutta niin vain hänet on pantu HS:ssa demareiden listalle, joka "vielä miettii" ehdokkuuttaan. Funtsijoiden linjalla ovat myös nimet Pentti Arajärvi, Reino Paasilinna, Heli Paasio (!?), Mitro Repo, Jacob Söderman ja tietenkin pahnan pohjimmaisena Erkki Tuomioja. Eero Heinäluoman aikeista ei ole tietoa.

3. Vielä jokin aika sitten sanottiin, ettei demareilla olisi oikeastaan juuri kukaan lähtemässä mukaan presidenttikisaan. Mutta kuten nähdään, tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Hemmetin pitkä lista ehdokkaita ja potentiaalisia ehdokkaita! Kuka vielä väittää, ettei presidentin virka muka kiinnosta ja ettei presidentillä olisi enää mitään valtaa! Puhutaan mitä puhutaan, mutta kyllä asia on niin, että valta ja vallanhalu on se ykkösasia, mikä poliitikkoja, myös ex-poliitikkoja, kaikkein eniten tässä elämässä kiinnostaa.

4. Jotain edellä mainituista listoista on kuitenkin puuttunut, ja aika aneemisilta nuo tutut nimet ovat tässä yhteydessä vaikuttaneet. Näin voidaan sanoa, kun muistetaan "todellisen työväenpuolueen" ei kokoomuksen Sauli Niinistön valtavan suuri gallup-kannatus. Demareilta on näyttänyt puuttuvan vaalikuvioista todellinen Super-Star.

5. Mutta tänään tuo nimi sitten saatiin. HS:sta saimme aamusella - kuinkahan monelta ne kuuluisat aamukaffet purskahtivat taas tänään lehteä lukiessa pitkin kyseistä uutissivua - lukea jokaista suomalaista ja isänmaanystävää suuresti ilahduttavan ja mieltä kovasti lämmittävän ilouutisen: LIPPONEN HARKITSEE EHDOKKUUTTA. Varmemmaksi vakuudeksi lehden sisäsivulla vielä otsikoidaan koko sivun leveydellä: PAAVO PÄÄTTÄÄ PIAN. Jo huomenna tai viimeistään ylihuomenna Paavo kertoo lopullisen kantansa asiassa eli lähteäkö vai eikö lähteä.

6. Voin kuitenkin jo tässä paljastaa, että asia on käytännössä selvä ja kirkas kuin pläkki: Paavo Lipponen, 70-vee, lähtee mukaan jäsenäänestykseen ja hänestä myös leivotaan ylivoimaisella äänteen enemmistöllä demareiden presidenttiehdokas. Miksi olen asiasta näin varma? No, tietenkin sen vuoksi, että jos kerran erkkolainen Helsingin Sanomat on ottanut asian näin suurin otsikoin esille, asian täytyy olla sillä selvä eli niin sanotusti kirkossa kuulutettu. Mihin tässä enää muuten voisi luottaa jollei Hesariin!

7. Lipponen tosin kertoo vielä puntaroivansa asiaa. "Olen vielä tätä halunnut harkita". Mutta harkitseminen on tässä vain savuverho. Lipponen lykkää lopullista ilmoitustaan päivällä tai parilla vain antaakseen ihmisten toipua järkytyksestä, siis ilouutisesta. Lisäksi hän ehtii käydä parturissa ja tälläytyä muutenkin Päivin avustuksella tip top -kuntoon ottaessaan vastaan sankan toimittajajoukon ja asuintalonsa parvekkeelta alla vellovan ihmisjoukon huumaavat suosionosoitukset ja hurraa-huudot, joilla ei tunnu olevan loppua.

8. Miksi Lipponen sitten lähtee mukaan ja uhrautuu vielä hyvin Sdp.ssä, eduskunnassa, valtioneuvostossa ja venäläis-saksalaisen kaasuputkiyhtiö Nord Streamin konsulttina palveltuaan ja ansaituilla eläkepäivillään ollessaan kansankunnan korkeimmaksi edusmieheksi? Antaapa Paavon itsensä kertoa:
- Lipponen rohkaistui pohtimaan ehdokkuutta, koska moni on toivonut hänen lähtevän kisaan;
- Lisäksi Lipposen mukaan asiaan on vaikuttanut "tilanne maailmalla ja Suomessa". Hän ei tarkenna, mitä tarkoittaa (Tämän pitäisi toki olla ihan saletti asia ilman tarkennuksiakin; latojan huomautus);
- "Tässä on monenlaisia ilmiöitä" (Jälleen laittamattomasti ja viisaasti haasteltu; latoja);
- "Suomessa vallitsee henkinen ja älyllinen taantuma." (Kyllä, taas naulan kantaan! Sauli Niinistö pani vielä paremmaksi ihmetellessään eilen blogissaan "miten vähällä järjellä maailmaa hallitaan");
- "Eduskuntavaalit olivat junttikapina" (Jumankekka sentään, taas napakymppi! Onneksi ne junttihölmöt eivät ymmärtäneet tarttua valtaan, vaikka sitä heille suorastaan tyrkytettiin).

9. Mistä tämä meidän rakastettu Paavo-johtajamme sitten oikein tunnetaan ja muistetaan? Mitkä ovat hänen ansionsa ja mitkä taas mahdolliset heikkoutensa - jos niitä nyt nimeksikään olisi, epäilen suuresti - tasavallan presidentin virkaan? Lukijat voivat pohtia tätä tykönänsä ja sitten kipin kapin vain kirjoittamaan palsturille Paavoa koskevia kommentteja!

10. Tässä vain lyhyt lista heti kohta mieleen juolahtaneista asioita ja tapahtmista Paavon pitkän uran varrelta:
- So what-kommentti Wikileaks-vuotojen yhteydessä; Paavo (muka) jäi niin sanotusti rysän päältä kiinni, kun Tarja Halosen salaiset keskustelut Putinin ja Medvedevin kanssa vuosivat oitis USA:n suurlähettiläälle;
- Paavo johdatti meidät eurooppalaisiin "pöytiin, joissa asioista todella päätetään;"
- Paavo vei meiltä oman rahan markan ("ei ole mulla markkoja taskussa"), mutta johdatti meidät samalla iki-ihanaan eurooppalaiseen rahaliittoon ja euroon;
- Paavo torppasi aiheettomina vaatimukset kansanäänestyksestä euroon liityttäessä;
- Paavo johdattaisi meidät kernaasti myös Natoon;
- Paavon vierailu George W. Bush -nuoremman luona Washingtonissa 2002 syksyllä ja yritys viedä Suomi mukaan jenkkien ja Naton Irak-operaatioon;
- Juustohöylä, joka oli Paavo-pääministerin ja hänen hallituksensa tärkein työväline 1990-luvulla esimerkiksi terveydenhoidon uudistuksista päätettäessä;
- Itämeren kaasuputkihanke, jota Paavo ajoi kuin konsanaan käärmettä putkeen Schröderin ja Putinin apupoikana;
- Paavon isänmaallinen ja täysin pyyteetön toiminta Nord Stream-yhtiön pienipalkkaisena konsulttina kaasuputkihankkeen edistäjänä ja varmistajana;
- Paavo Lipponen muistetaan "isänmaan ystävänä", joka poltti 1960-luvulla mielenosoituksellisesti sotilaspassinsa, tässä hän on samassa seurassa mm. Erkki Tuomiojan ja Ilkka Taipaleen kanssa; jne.

11 Jumankauta, jollei näillä ansioilla pääse demareiden presidenttiehdokkaaksi, niin johon on ihme! Mitä vielä voidaan vaatia! Täh?

12. Ikärasistit tietenkin huutelevat puskista, että jos Paavo valitaan, niin hän olisi kauden lopulla jo 76-vuotias. So what? Kaikkihan me muistamme, että Kekkonen oli parhaassa ja vetreimmässä kunnossaan juuri yli seitsemänkymppisenä ja erityisesti 76-vuotiaana! Kysykää vaikka Uudentalon Einolta! Paasikivi ja Mannerheim johtivat valtakuntaa vielä reilusti yli kahdeksankymppisinä ja hyvin meni!

13. Ei siis muuta kuin Paavo kehiin! Mistään kehäraakista ei ole todellakaan kysymys. Tulossa on todellinen titaanien ottelu: Paavo vs. Paavo. Näin jo ja kun myös Paavo Väyrynen valitaan kepun ehdokkaaksi. Kisasta puuttuu oikeastaan enää vain yksi Paavo, Saarijärven Paavo!

14. Mutta jos Väyrysen Patea taas - jälleen kerran - sorsittaisiin kepun ehdokasasettelussa, niin sitten kepusta lähtee Lippos-Paavoa vastaan vielä kovempi vastus: Pohjan-Akka eli Anneli Jäätteenmäki. Jos oikein muistan, Paavolla jäi vuoden 2003 eduskuntavaaleissa jotain hampaankoloon Annelia ja Annelilla puolestaan Paavoa vastaan. Saataisiin sitten samalla tuokin matsi vihdoin päätökseen.

15. Paavon vaalirahoituksessa ei tulisi olemaan pienintäkään ongelma eikä demareiden kassaan koskettaisi. Kampanjavarat löytyisivät ja rahaa tulisi, sitä suorastaan virtaisi, kaasuputkiyhtiö Nord Stream/Gazprom likaisista putkistosta. Paavo saisi arvokasta henkistä tukea ulkomaisilta ystäviltään ja liittolaisiltaan, ensimmäisten joukossa seisoivat yhtenä miehenä sellaiset heput kuin Gerhard Schröder ja Vladimir Putin. Kaasuputkimiehiä kaikki tyyni.

PS
Paavolla on sitä paitsi jo kokemusta presidentinvaalikampanjasta. Hänhän pyrki niin maan perkuleesti EU-presidentin virkaan. Se, ettei Paavo tullut valituksi, johtui ainoastaan valintatavasta: EU-presidenttiä ei valittu kansanäänestyksessä, vaan kabinettipolitikoinnin tuloksena.63 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kerran kaksi Paavoa ja Leonid.

Eipä tässä muuta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mikä olisi sopiva slogan Paavo Lipposen presidentinvaalikampanjan iskulauseeksi?

Vaikkapa tämä:

Paavo, Isänmaan (ml. Euroopan unioni) ja Itämeren kaasuputken asialla!

Skorpioni kirjoitti...

Tietokirjailija Risto Uimonen kertoi tänään Ylen Aamussa, että Paavo Lipponen on kolmasti oikein virallisesti kieltäytynyt presidenttiehdokkuudesta ja ilmoittanut, ettei pyri presidentiksi.

Lisäksi Lipponen on julkisissa puheissaan leimannut presidentin viran täysin turhaksi viraksi, koska Suomen tulee pyrkiä pääministerivetoiseen parlamentarismiin.


Taitaa olla niin, että kesän kuumuus on hauduttanut vanhan miehen pään, koska se on kääntynyt. Tai liekö sitten aitoa savolaisuutta, jossa vastuu savolaisten kertomasta on kuulijan vastuulla eli ettei siteeksikään tarvitse puhua totta.

Mutta ei syyhän tietysti siitä, että Maailma ja Suomi odottaa pelastajaa ja Moosesta, joka johdattaa kaiken kansan virkistäville lähteille eli liennyttää sekä Venäjän että USA:n.


Toisaalta presidenttikisasta näyttää tulevan rahamiesten kisa. Epäilemättä Lipponen on rikastunut rutkasti Nord Streamin konsulttina, Niinistö lahjoittelee varojaan hyväntekeväisyyteen, Timo Soini on taas kääräissyt puoluetuella persuille 7,5 miljoonan euron potin ja Paavo Väyrynen rikastunut europarlamentaarikkona ja Pohjanrannan puutarhurina.

Eli siitä vain pojat kisa käyntiin ja raha haisemaan. Ei köyhä mies tai nainen pääse Suomessa presidentiksi.

Toivottavasti keskusta älyää edes kuitenkin valita Anneli Jäätteenmäen ehdokkaakseen. Silloinhan saataisi jännitystä ja uusinta siitä, mitä siellä Valkoisessa talossa Bushin aikana oikein puhuttiin Irak-gatesta.

Annelilla saattaa olla tietoa, joka ei Paavo Lipposta miellytä.

Presidenttikilpailusta saattaa syntyä myös kilpalaulanta siitä, kuka vie Suomen nopeammin Natoon. Ah mikä ihana natokeskustelu onkaan jälleen tiedossa, kun Wallinkin tulee ilmeisesti RKP:n ehdokkaaksi.

Erastotenes Aleksandrialainen kirjoitti...

Kyllä tämä ikämiesten ilmoittautuminen mukaan presidenttikilpaan järkyttää. Niinistö, Arajärvi, Lipponen, Väyrynen, Hallberg ovat kaikki yli-ikäisiä tehtävään.

Suostusikohan Krista Kiuru SDP:n presidenttiehdokkaaksi?

heikki rönkkö kirjoitti...

Jos professori tietäisi miten vähäisellä järjellä tämän maan asioita hoidetaan, niin ei ihmettelisi kuinka köpelösti sdp:n jäsenäänestyksessä käy Paavo Lipposelle.

Lipponen edustaa Suomen kansallisen sosialismin aikakautta, mutta tulevaisuus kuuluu niille, jotka kannattavat kansainvälisempiä Barack Obaman ajatuksia jokaisen yksilön ihmisarvon ainutkertaisuudesta, kuten myös Olof Palme puhui universaaleista ihmisarvoista: ei voi olla yhdessä maassa yhdenlaisia ihmisoikeuksia ja toisessa toisenlaisia.

Tämän muutoksen pelossa Arkadianmäellä käydään vähän väliä noitasotaa jotakin kansanedustajaa vastaan, jotta muillakin länget tutisisivat ja kauhu valtaisi mielen ennenkuin edes mieleen juolahtaa puuttua ns. kansalliskielten asemaan, vaikka juuri siihen heillä on valta ja velvollisuuskin.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Lipponen sopisi presidentiksi erittäin hyvin.

Ensiksikin, hän näyttää presidentiltä, mikä on tärkeätä. Luulisin, että hyvin harva (alle promille) eurooppalaisista tietää, kuka on EU:n presidentti. Se johtuu käsitykseni mukaan paljolti siitä, että presidentti Rompuy ei yksinkertaisesti näytä presidentiltä.

Toiseksi presidentillä pitää olla luottamusta herättävä ääni. Lipponen täyttää tämän vaatimuksen kirkkaasti. Turvallisen tuntuinen mörähtely herättää luottamusta kansalaisissa.

Ja kolmanneksi. Kun presidentillä ei juuri käytännössä ole valtaa, niin puheet on myös oltava sen mukaisia. Lipposen epämääräinen filosofointi, jota kukin voi tulkita tarpeidensa mukaan sopii presidentille erinomaisesti. Esimerkiksi Ahtisaari meni mokaamaan presidenttikisassa kun lupasi tarttua jykevästi työttömyyteen. Ulkomailla elänyt mies ei tiennyt, että presidentillä ei ole valtaa työllisyyspoliittisissa asioissa.

Entä sitten Päivi? Makuasioita tietenkin, ja nykyään esimerkiksi kuvankäsittelyllä saadaan ihmeitä aikaan!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Lipponen sopisi presidentiksi erittäin hyvin.

Ensiksikin, hän näyttää presidentiltä, mikä on tärkeätä. Luulisin, että hyvin harva (alle promille) eurooppalaisista tietää, kuka on EU:n presidentti. Se johtuu käsitykseni mukaan paljolti siitä, että presidentti Rompuy ei yksinkertaisesti näytä presidentiltä.

Toiseksi presidentillä pitää olla luottamusta herättävä ääni. Lipponen täyttää tämän vaatimuksen kirkkaasti. Turvallisen tuntuinen mörähtely herättää luottamusta kansalaisissa.

Ja kolmanneksi. Kun presidentillä ei juuri käytännössä ole valtaa, niin puheet on myös oltava sen mukaisia. Lipposen epämääräinen filosofointi, jota kukin voi tulkita tarpeidensa mukaan sopii presidentille erinomaisesti. Esimerkiksi Ahtisaari meni mokaamaan presidenttikisassa kun lupasi tarttua jykevästi työttömyyteen. Ulkomailla elänyt mies ei tiennyt, että presidentillä ei ole valtaa työllisyyspoliittisissa asioissa.

Entä sitten Päivi? Makuasioita tietenkin, ja nykyään esimerkiksi kuvankäsittelyllä saadaan ihmeitä aikaan!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Voisin lyödä H. Rönkön kanssa ison olutkolpakollisen vetoa siitä, että Paavo Lipponen valitaan jäsenäänestyksessä demareiden ehdokkaaksi.
(Minä en sitten juo sitä Iisalmen Olvia, A Le Coq kyllä kelpaa). Moneskohan olut tämä muuten jo on, jonka R. on minulle pystyssä?

Anonyymi kirjoitti...

Paavo Lipponen olisi mielestäni oiva presidentti suomelle. Ei kävisi ainakaan aika pitkäksi kun Paavo sutkauttelisi niitä kuuluisia sloganeitaan. Paras oli mielestäni se kun Paavo laittoi Mauri Pekkarisen ojennukseen eduskunnassa tokaisemalla "Pekkarisella on varmaan tupeen alla sen verran älliä jotta tajuaa asian" tai jotain siihen tyyliin. Nauroin kippurassa koko illan kun oikein yhdeksän uutisissa näytettiin episodi..

Niin, ja Lipponen puhuu sujuvaa saksaa. Ei mikään pieni juttu sekään. Paavo kehiin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Paavo ja Mauri ovat sopineet tapaamisesta "nahkurin orsilla".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kepun pitäisi nyt harkita vakavasti Maurin nimeämistä presidenttiehdokkaaksi. Mauri veisi osan persujenkin äänistä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Miksi kukaan ei puhu ja ota Härski-Hallbergia vakavasti?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo "Joulupukki" keskity nyt vain leppoisien eläkepäiviensä viettoon.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Demareiden mahdollinen jäsenäänestys on vain neuvoa antava, joten puolueen johto voi valita mieleisensä ehdokkaan.

heikki rönkkö kirjoitti...

Noista oluista on tosiaan lyöty jokunen veto, mutta entä jos Lipponen soittaisi arvoiselleen kaverille Kiinaan ja sopisi että keisari pitäisi piikin auki Manalassa yhden illan Mooseksen köörille?

Mentäisiin siivelle siihen nakkikioskin vierelle ja Lipposellakin olisi "Merkkimiesten talolta" vain vähäinen korttelinmatka käveltävänä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ei keskity eläkepäivien viettoon. Lipponen oli tänäänkin "työmatkalla" Pariisissa. Olisiko ollut Nord Streamin lobbareiden kesäkokouksesta kysymys?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän fakta on se että Lipponen on ainoa joka pystyy panemaan kampoihin Niinistölle. Kunhan SAK saa soppatykkinsä taas voideltua niin kamppailusta tulee yllättävänkin tiukka, uskokaa huviksenne.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Manalan jälkeen Jaskan Grillille, josta suositeltava annos on, ei tällä kertaa Kultaranta-special, vaan "Tiitinen" - ilman munaa kuitenkin, please.

Anonyymi kirjoitti...

"Joulupukilla" tarkoitin kyllä eläkeläinen Södermania, en Lipposta!

Anonyymi kirjoitti...

Iästä on turha puhua koska ikäeroa herroilla ei ole kuin 7v. Saulikin olisi jo 70v kauden päättyessä. Vanhoja ukkoja molemmat.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta mihin on unohdettu ehdokkaiden joukosta Esko Aho, Nokia?

Siru Pola kirjoitti...

Jorma Ollila, Suomen pelastaja presidentiksi. MItä sille kukaan mahtaisi. Turo tekee hartiat (Virossa)

Anonyymi kirjoitti...

Paavo Lipposesta tulee Suomen seuraava Tasavallan Presidentti. Näin se vaan menee. Niinistö häviää maalikameran kuvan tutkimisen jälkeen.

SDP on muutenkin nyt tilapäisessä nousussa ja kun seuraava galluptulos julkaistaan niin se on pieni jytky ja persuille pieni itku.

Oikeistodemari Lipponen ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto nykymaailman menossa presidentiksi. Ikääkin juuri sopivasti tähän virkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Just joo.

Ollila tekisi Suomelle saman kuin Nokialle. Täystuhon...

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkas Paavo I Suuri, euroopan wannabe keisari, alentuu pienen Suomen presidentinvirkaan pyrkinmään?

Anonyymi kirjoitti...

Ollilahan jatkoi Vuorilehdon työtä ja nosti itsemurhan tehneen Kairamon aikana kriisiyhtiöksi ajautuneen Nokian uuteen kukoistukseen. Tosin hänen olisi pitänyt siirtyä syrjään jo aikaisemmin, päästää tuoreet voimat remmiin, niin notkahdukselta olisi ehkä vältytty.

Huvittavaa, että joku näkee Ollilan täystuhon aiheuttajana. Täystuhoahan ei edes ole. Onhan pienemmätkin firmat kuten Ericsson ja Motorola olleet vaikeuksissa ja nousseet, täystuhoa ei ole tapahtunut heilläkään. Miksi sitten Nokialla?

Lipposta parempi presidentti Ollila ainakin ilman muuta olisi.

Miltei kuka hyvänsä olisi.

vasuri kirjoitti...

Voi olla vielä yksi Paavo tulossa. Vasemmistoliitossa on paljon aktiiveja, jotka haluavat Paavo Arhinmäen presidenttiehdokkaaksi. Paavo voisi haastaa Niinistön esim. futismaajoukkueen menestyksestä.

Paras ehdokas puolueelle olisi tietysti Jaakko Laakso. Hän herättäisi tervetullutta keskustelua Suomen ulkopolitiikasta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ai niin, Arhinmäen Paavon olin aivan unohtaa. Nyt siis alkaa koko kauhugalleria olla koossa vaaleja varten!

HS:n mukaan Norjan verityö 22.7. saattoi kääntää presidenttiasiassa Paavo Lipposen pään. Verityö on ilmeisesti järkyttänyt syvästi ison miehen herkkää mieltä.

Lipposen tiedetään myös vastustavan populismia ja hän on kutsunut viime eduskuntavaalin tulosta nimellä "junttikapina."

Jos Lipponen todella aikoisi nostaa vaalikampanjassaan esille erityisesti äärioikeistolaisten liikkeet ja niiden vastustamisen, vihapuheen sekä rasismin ja populismin vastustamisen, on Lipposen ehdokkuutta pidettävä kerrassaan erinomaisena asiana.

Timo Soinin eilisestä kommentista havaitsi selvästi, että hänen taktiikkansa pressaehdokkaana on keskittyä tuttuihin sutkauksiinsa "missä EU, siellä ongelma" ja "missä euro, siellä katastrofi". Soini tulee mollaamaan kaikin tavoin Lipposta ja Niinistöä EU-myönteisyydestä ja Suomen viemisestä euroon.

Sitä vastoin Soini tekee kaikkensa, jottei vaalikampanjassa puhuttaisi mitään vihapuheesta, rasismista ja populismin vaaroista.

Joten Lipposen mukaantulo saattaa pelastaa koko pressanvaalikampanjan! Hyvä!

Myös muutoin Lipposen aktiivisuus on syytä huomata. Vapaiskaa siis te hommalaiset, sisualaiset ja halla-aholaiset! Iso-Paavo alias Mooses on tulossa näyttämään teille kaapin paikan!

No, myöhemmin tänään iltapäivällä Paavo Lipponen sitten itse kertoo, asettuuko hän ehdolle ja mistä syystä.

Pieni lukija kirjoitti...

Lipponen vuolee sukkelia sananlastuja samasta porvoolaisesta peruskalliosta kuin Soini.

Isosta kirjasta veisteltyjä ikuisia ihmisen kurittamiseen, jos myös kiittämiseen sopivia ohjeita tämän päivän kielelle taiten mainosmiesten kääntäminä.

Sieltä ne ovat peräisin niin nahkurin orret, vastaan tulevat karhut, kuin hautausmailla ruumiita potkivat hipitkin.

Kumpikin tietää myös rajansa, ettei joudu myöhemmin katumaan sanojaan matkalla luvattuun maahan.

Anonyymi kirjoitti...

"Ai niin, Arhinmäen Paavon olin aivan unohtaa. Nyt siis alkaa koko kauhugalleria olla koossa vaaleja varten!"

Saisiko kaikista muistakin kymppikohdan mukaisen vikalistan, vai haukutaanko täällä vain vasemmistoa?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kommentaattorit voivat toki esittää oman "vikalistastansa" muista kauhugallerian jäsenistä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kauhugalleriaan on todella tunkua. Nyt sinne ilmoittautui kepun Sirkka-Liisa Anttila, ent. maatalousministeri.

Ei hassumpi vaihtoehto, jos minulta kysytään! Sirkka-Liisa on topakassa kunnossa eikä naisellinen viehätysvoima hänen myötään Mäntyniemessä ja Linnassa ainakaan vähenisi, päin vastoin.

Eräs kuultu kommentti:

Forssassa on kaksi merkittävää asiaa ja ne molemmat ovat Sirkka-Liisalla!

Tarkoitti varmaan kahta pientä porsasta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Entisen taistolaisen Ilkka Kylävaaran ("Taistolaisuuden musta kirja") mukaan Lipposen nimi komeilee Tiitisen listalla.

Alpo Rusin mukaan Lipposella oli peitenimi, koodi ja avattu operaatio myös N-L:n KGB:ssä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Paavo Lipponen kuuluu suomalasiin, jotka ovat hakeneet julkisuutta polttamalla sotilaspassinsa.

Jos Paavo valitaan pressaksi, hänelle toki kirjoitetaan oitis uusi sotilaspassi, jossa sotilasarvon kohdalla komeilee sana "Ylipäällikkö."

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kauhugalleriaan odotellaan vielä mustana hevosena yhtä nimeä: Martti Ahtisaari.

Marallahan on rasitteenaan vasta yksi kausi presidenttinä.

Saa nähdä, ehtikö Mara tällä kerralla mukaan kisaan. Viime kerralla eli 1999 hän jotenkin myöhästyi ja Tarja vei paikan hänen nenänsä edestä.

Skorpioni kirjoitti...

Niin ja Paavoa ei mollaa edes Vekarajärven varuskunnan luutnantti kommariksi. Uskon, että Paavo tulee monen kertaan muistuttamaan, että vaikka hän poltti sotilaspassin, niin sedät nuo Iisasalot, jotka muuten eivät missään puheissaan ole maininneet Paavosta mitään, olivat mannerheimrisrin ritareita.

Lisäksi Paavo julistaa, että hän on pitkäikäistä sukua ja voi pelastaa valtakuntaa vaikka kaksi presidenttikautta.

Niin ja Paavolla on lisäksi vanhoilla päivillä ajettu, tuore ajokortti, joka sekin on meritti yli seitsemänkymppiselle, joka yleensä jo luovuttelee ajokortin pois näkö- ym. kyvyn puuttumisen vuoksi.

Mutta pian kuullaan mitä Bottalta kajahtaa ja julistetaan. Se on varmasti ainutkertaista. Maltan tuskin odottaa!

Anonyymi kirjoitti...

"Kauhugalleria" ei ole täydellinen, jos sieltä puuttuu eduskunnan arvostettu pääsihteeri Seppo Tiitinen. Kepu tekisi viisaasti valitetssaan Tiitisen ehdokkaakseen, kun jo nyt ryhdytään puhumaan jo Tiitisen listastakin ja että Paavo olisi siellä.

Kun Tiitinen tuntee listansa, hän hallitsisi varmasti edokkaiden kesken käytävää keskustelua ja väittelyä. Hänellä on kokemusta kahdesta ärjystä Niinistöstä ja Lipposesta, joiden alaisena Tiitinen on toiminut.


Lisäksi Tiitinen osaa sovitella sanansa kaikissa julkisissa esiintymisissään hillityn taitavalla ja valtiomiestavalla. Tiitinen pääsisi varmasti toiselle kierrokselle.

Anonyymi kirjoitti...

Paavo oli oikeassa jo 40 vuotta sitten vaatiessaan sosialismia ratkaisuna kapitalismin kriisiin.

Skorpioni kirjoitti...

Niin nyt se kuultiin. Paavo Lipposen puhe oli aivan, aivan odotetunlainen. Paavo kuvittelee, että HÄN ja vain HÄN voi pelastaa Maailman ja Suomen ja jopa koko demokraattisen järjestelmän.

Kyllä tälläinen puhe ja ajattelu seitsemänkymppisen suusta on täyttä retoriikkaa ja kaikuja menneisyydestä.

Olen itse Lipposen ikäinen ja vaikka olen täydessä työkunnossa ja työskennellyt tähän asti, minulle ei ole tullut mieleenkään ajatella, että minun täytyy omalla työsarallani esiintyä jonkinlaisena ainutlaisena pelastajana, koska vain minä pystyn siihen.

Eikö Lipposen rooli olisi nyt yli seitsemänkymppisenä luottaa nuoreen polveen ja kannustaa nuorempia "parantamaan maailmaa".

Lipposen puheenvuorosta jäi lievästi ilmaistuna paha ja laskelmoitu maku suuhun.

Toivottavasti demarit eivät mene halpaan ja valitse Lipposta - tuota EU-kurimukseen vienyttä ja Nord Stream-agenttina toiminutta oman edun tavoittelijaa edokkaakseen.

Kun Lipponen pyrki kaikkea kaihtamatta EU:n presidentiksi ja palasi pettyneenä Urpilaisen kanssa "vaalikiertueelta", näki miehen pettyneiltä kasvoilta, että kaikki vallan saamiseksi ja tavoittelemiseksi oli Euroopassa hänen itsensä toimesta kyllä tehty, mutta Lipposen esiintyminen ei lainkaan vakuuttanut EU-päättäjiä.

Ei Lipposella onneksi ole mitään mahdollisuuksia tulla valituksi presidentiksi myöskään Suomessa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lipposen ilmoituksen vaikutuksia:

- Lasse Lehtiseltä meni heti pupu pöksyyn ja hän ilmoittautui Lipposen kannattajaksi (!)
- Pörssikurssit ampaisivat nousuun Euroopassa.

Anonyymi kirjoitti...

Liponen tulee vedetyksi presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella niin sanotusti kölin alta, eli hän joutuu kamppailemaan kisan kolmannesta sijasta yhdessä kepun ehdokkaan kanssa.

Jatkoon menevät Niinistö ja Soini.

Anonyymi kirjoitti...

Huoli siitä,miten vähällä järjellä mailmaa hallitaan ei ole Niinistön keksintö.
Sanotaan, että valtionhoitaja Axel Oxenstierna sanoi pojalleen maatessaan kuolinvuoteellaan:
" An nescis, mi fili, quentilla prudentia mundus regatur" eli,
Tietäisitpä, poikani,miten vähällä järjellä maailmaa hallitaan.
Tämä on aina kuulunut mielilauseisiini.
Ja ,Proffa, suosittelen Stanislaw Jerzy Lec´in mietelmiä. Ne ovat mainion sarkastisia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ex-piispa Ilkka Kantolan ja Paavo Lipposen välisestä jäsenäänestyskamppailusta tulee toisinto Piispa Henrikin ja Laliin välisestä mittelöstä Köyliön järven jäällä.

Kaikki muistanevat vielä, miten tuossa matsissa kävi.

Harri123 kirjoitti...

Jos viimeisin anonyymi olisi lukenut Niinistön blogia, hän huomaisi, ettei Niinistö ole sanontaa pyrkinytkään omimaan.

Kauhugallerian täydennystä odotetaan kiihkeästi myös RKP:n taholta. Puolueen ehdokkaaksi on uumoiltu loppututkintoa vailla olevaa oikeustieteilijä Eeva B:tä. Lainopillista tietämystähän on nykyisen lisäksi ollut monilla aiemmilla presidenteillä, joten B. olisi mitä oivallisin ehdokas. Lisäksi hän on dynaaminen nainen, joka on ehdoton etu harmaahapsisten ukkojen kanssa kisaillessa!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eva B. nostaisi kampanjassaan esille vihapuheen ja äärioikeistolaiset rotukiihotuksen, josta Soini ei halunnut sanoutua selkeästi irti.

Paavo Lipposen tämän päiväinen ilmoitus oli ko. suhteessa paha pettymys. Hänhän päin vastoin ilmoittautui itse juntiksi muiden junttien rinnalle. Junttius näyttää olevan nyt Suomessa in.

Pressakisassa on siten mukana ainakin kaksi suurta punaniska-junttia. He kisaavat kilvan perusjunttien suosiosta ja äänistä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lipponen tänään:

- Kadulla on tullut vatsaan ihmisiä, jotka ovat pyytäneet minua ehdokkaaksi".

Niin, kyse on tietenkin ihmisistä, jotka eivät ole L:n yrmeän katseen kohdatessaan uskaltaneet kerta kaikkiaan muuta tehdä kuin kysyä pelokkaasti, josko Mooses lähtisi johtamaan heitä!

Valppaat kansalaiset ovat nähdessään Lipposen lähestyvän juosseet kiireesti kadun toisella puolelle.

Anonyymi kirjoitti...

Vikalista, lyhyt versio: Paavo Lipposesta ei voi parhaalla tahdollakaan käyttää sanaa "herrasmies". Se on paha vika.

Anonyymi kirjoitti...

Ei upseeri eikä herrasmies.

Anonyymi kirjoitti...

Eilisessä iltapäivälehdessä oli Lipposen ja Niinistön kuvat sekä otsikko: "Kaksi äksyä vanhaa herraa".

Itse näin kuvassa yhden äksyn ja vanhan, sekä yhden herran. Kumpi oli kumpi?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Se toinen Paavo, Paavo V., meuhkaa jälleen U-S:n puheenvuoropalstallaan: "Minä teen sen taas".

Hän uskoo vahvasti voittavansa kepun jäsenäänestyksen ja sitten tietenkin helpompi juttu onkin voittaa itse presidentinvaalit.

Jäitä hattuun, Paavo! Pane kotiviinin puolet vettä, jos valta noin kovasti humalluttaa.!

Muista, että sinä olet vasta 64-vuotias tai kuusvitonen korkeintaan.

Vasta vuoden 2018 vaaleissa olet parhaassa iässä, mitä presidentiksi valittavaan ikään tulee. Olet silloin 70-71 v. eli samanikäinen kuin Paavo L. nyt.

Anonyymi kirjoitti...

Mieluummin näistä kahdesta Paavosta sitten Väyrynenkin, kunhan ei vain Lipposta.

Presidentin vaalissa pitäisi voida antaa myös miinusääniä, vastustaa tiettyä ehdokasta. Toisi lisää jännitystä, kun muodostuisi toinen "ei ainakaan" perusteinen ranking.

Anonyymi kirjoitti...

Iästä puheen ollen, kuka vuonna 1970 piti paria vuotta aiemmin kolmannelle kaudelleen valittua Kekkosta liian vanhana tasavallan presidentin virkaan?

Anonyymi kirjoitti...

Olisihan se somaa kun saataisiin oikein titaanien taistelu: Niinistö, Lipponen ja Väyrynen "pikku Timo, liukas luikun" pyöriessä jaloissa. Eilen saatiin jo esimakua komentissa onko Lipponen menneisyyden vai tulevaisuuden hahmo. Jos tulee EU-vaalit - Euro romahtaa - tuo taisto käydään Soinin ja Lipposen välillä. Sinällään avoin ja kova keskustelu EU-politiikasta olisi hyvä vihdoin käydä, se puhdistaisi ilman.
Jos Lipponen tulisi valituksi, niin olisihan se somaa jos meidät vietäisiin NATO:on Gazpromin rahoilla.
Vakavasti puhuen jos Lipponen valittaisiin voisi tulla "lautasriitoja" EU-haluisen Lipposen ja pääministeri Kataisen, jolle EU-asiat nykyisin kuuluvat, välille.

Anonyymi kirjoitti...

"Taitaa olla niin, että kesän kuumuus on hauduttanut vanhan miehen pään, koska se on kääntynyt. Tai liekö sitten aitoa savolaisuutta, jossa vastuu savolaisten kertomasta on kuulijan vastuulla eli ettei siteeksikään tarvitse puhua totta."
Tuossa on kyse vain siitä jokaisen taitavan poliitikon ominaisuudesta, jota vastustajat kutsuvat takinkääntämiseksi ja kannattajat viisaaksi taktiikanvaihtamiseksi. Toisin sanoen kun ei voi enää pääministerinä edistää haluamiaan päämääriä, pyritään sitten presidentiksi niitä edistämään.

Anonyymi kirjoitti...

"Anneli Jäätteenmäen ehdokkaakseen. Silloinhan saataisi jännitystä ja uusinta siitä, mitä siellä Valkoisessa talossa Bushin aikana oikein puhuttiin Irak-gatesta."
Who cares

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllähän fakta on se että Lipponen on ainoa joka pystyy panemaan kampoihin Niinistölle. Kunhan SAK saa soppatykkinsä taas voideltua niin kamppailusta tulee yllättävänkin tiukka, uskokaa huviksenne."
Näin on. Soran kaksivaihen presidentinvaalin ongelma ylipäänsä on se, että jos puolueet tekevät hommansa hyvin (= valitsevat hyvät ehdokkaat), kaikki vaalit päättyvät niukkiin vähän yli 50 % voittoihin vastaehdokkaan hävitessä niukasti. Vaalia seuraavana päivänä valitun presidentin pitäisi sitten olla kansaa yhdistävä "maan isä/äiti". Ei muuten onnistu.

Anonyymi kirjoitti...

Voihan se kaasuputki Lipponen tietysti yrittää, mutta vaaleissa selviää, että hän onkin pelkkä pliisuputki kakkonen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

On mielenkiintoista nähdä, luopuuko Henrik-piispan seuraaja eli Turun ex-piispa Ilkka Kantola Lipposen ilmoituksen jälkeen ehdokkuudestaan demareiden jäsenäänestyksessä ja tuleeko sitä jäsenäänestystä lainkaan.

Lasse Lehtiseltähän meni, kuten jo kerroin, heti Lipposen esilletulon jälkeen pupu pöksyyn ja tämä suurin sanoin ehdokkaaksi ilmoittautunut suurisuinen savolainen luopui jo ennen kättelyä matsista.

Tarkkailija X kirjoitti...

Eräs Uusi Suomi-verkkolehden kolumnisti kertoo tekevänsä polttoitsemurhan, mikäli Päivi Lipponen tulee Maan Äidiksi... Tämäkin vastaantulija varmaan toivoi Lipposesta Presidenttiä.

heikki rönkkö kirjoitti...

Kun Savon sana sivaltaa, niin Vaasan veri vapisee!

-Lasse Lehtiseltä käyttämättä jäävä slogan

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Paavo Jäättenmäen rehabilisointi mahdollisuudesta. Paavo Ei siis antanut lupaa sotaan, MUTTA ilmoitti Suome jälleenrakentamistalkoisiin?! Järjestys Niinistö-Soini-Jäättenmäki-Lipponen-. Nim.L.H.Hoppu

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ilkka Kantola ja tänään myös Tuula Haatainen ovat ilmoittaneet olevansa mukana demareiden jäsenäänestyksessä.

Hyvä!

Nyt nähdään, millaisen ehdokkaan demarit haluavat:
Vanhan menneisyyden miehen ja öykkärin kaasuputkialalta vai sivistyneen ja nuorekkaan miehen tai naisen.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyisen presidenttiehdokas, silloinen pääministeri, sotahistorian harrastajaksikin tunnustautunut, Paavo Lipponen on täydellisen tietämätön, mikä rintamatilanne oli taisteluiden loputtua elokuun puolivälissä 1944!

Pääministeri (1996) Paavo Lipposen rajat sodan loputtua meni näin:

"Suomi pysäytti puna-armeijan hyökkäyksen nykyiselle Suomen ja Venäjän rajalle"

Helge Seppälä: Karl Lennart Oesch Suomen pelastaja
Gummerus 1998 ISBN 951-20-5321-7

Tämä on sanatarkka lainaus Seppälän kirjasta, jossa sivulla 178 kerrotaan silloisen pääministeri Paavo Lipposesta seuraavasti:

>>Pääministeri Paavo Lipponen kertasi 12. päivänä syyskuuta 1996 jatkosodan päätöshetkeä sanoen: "Kesällä 1944, suurimmassa taistelussa mitä Pohjoismaiden maaperällä on koskaan käyty, Suomi pysäytti puna-armeijan hyökkäyksen nykyiselle Suomen ja Venäjän rajalle. Minun isäni osallistui noihin taisteluihin, meidän isämme taistelivat noina vuosina ja pelastivat Suomen itsenäisyyden."

Pääministeri Lipponen ei yksilöinyt muita kuin oman isänsä, eikä näyttänyt muutenkaan perehtyneen tosiasioihin, sillä puna-armeija pysäytettiin paljon ennen nykyistä rajaa. Lipponen ei muistanut, että esimerkiksi Sortavala ja Käkisalmi olivat lujasti suomalaisten käsissä kun aselepo solmittiin.>>

Tunnettu sotahistorioitsija Helge Seppälä kirjoitti samaisessa kirjassa olleensa ITSE paikalla kuuntelemassa Paavo-pakkoruotsittajan pitämän puheen, jossa tuo pääministeri "Lipposen uusi rajalinjaus esiteltiin!"


Tässä on jälleen kerran ollut täydellinen typerys kommentoimassa kuinka taistelut 1944 eteni ja kuinka taistelut päättyi 1944!

Edes Talvisodassa ei sodan päätyttyä ollut tilanne tuollainen, saatika sitten 1944!

Sota loppui 1940 ja 1944 suunnilleen VKT -asemiin eli Viipuri - Kuparsaari - Vuoksi - Taipale -linjalle.

Vasta välirauhan solmimisen jälkeen 19.9.1944 suomalaiset alkoivat vetäytyä 1940 Moskovan pakkorauhan rajalle, EI ENNEN!

Suurimpana erona vuoden 1940 tilanteessa, verrattuna 1944 tilanteeseen, oli Viipurin menetys ja että Viipurinlahdella ryssä ei päässyt yli kuten Talvisodan lopussa 1940 keväällä.

KAIKKI maa-alueet tuon linjan länsipuolelta menetettiin ns. vihreän veran äärellä neuvotteluissa, niin Hankoniemi 1940 kuin Porkkalakin 1944.