keskiviikko 31. elokuuta 2011

475. Poimintoja


1. Nokia Missio-herätysliikkeen vastikään erotetun johtajan Markku Koiviston on kerrottu yrittäneen herättää kuolleen henkiin. Tästäpä idea. Markku Koivisto kannattaisi palkata töihin keskustan puoluetoimistoon tehtävänään herättää henkiin tai puhaltamaan ainakin kipinää puolueen yhä hiipuva kannatukseen.

2. Markku Koivisto voitaisiin huutaa mukaan keskustan presidenttikisan jäsenäänestykseen, jotta Paavo Väyryselle saataisiin edes joku (uskottava) vastaehdokas. Samoin kuin Värynen, joka putosi eduskunnasta, myös Koivisto on nyt vapaalla jalalla ja hänelläkin olisi siis hyvää aikaa herätellä henkiin nukkuvia äänestäjiä kepun riveihin. Molemmat miehet tulisivat saamaan runsaasti sääliääniä, Koivisto potkujensa vuoksi ja Väyrynen siksi, että hänen Eemeli-isänsä kuoli eilen 101 vuoden ikäisenä.

3. Sauli Niinistö sai sääliääniä jo vuoden 2006 presidentinvaaleissa pelastuessaan 2004 Thaimaassa viime hetkillä poikansa kanssa tsunamin kynsistä tolppaan. Nyt Niinistö on palannut uudestaan tsunamiin ja kertoo haluavansa maksaa "tsunamivelkansa" suomalaisille auttajilleen, jotka lainasivat hänelle paluulentoa lentokentällä odoteltaessa kännykkäänsä ja rahaa "juomaan ja savukkeisiin." Niinistö kertoo, ettei hän muista auttajiensa nimiä ja etsii nyt kiihkeästi kyseisiä henkilöitä, koska hän haluaa ehdottomasti maksaa velkansa takaisin.

4. Minusta vaikuttaa hieman merkilliseltä, että tämä velanmaksu on pullahtanut Niinistön mieleen näiden vuosien jälkeen vasta ja juuri nyt, kun presidentinvaalit ovat taas ovella. Olisi luullut, että jämptinä ja tarkkana miehenä Niinistö olisi halunnut hoitaa tuon tsunamivelan kuntoon jo paljon aikaisemmin. Kyseessä on mitä ilmeisimmin "tempaus", jolla Sauli haluaa palauttaa jälleen kerran meidän mieliimme hänen ihmepelastumisensa ja oman neuvokkuutensa ja antaa vaikutelman "miehestä, joka haluaa maksaa velkansa." Mikäs muuten olikaan se oli maa, joka viime sotien jälkeen ainoana maana maksoi sotakorvauksensa täyteen määrään asti? Luulen, että Niinistö haluaa tulevia vaaleja silmällä pitäen tsunamivelkapuheillaan ikään kuin samaistua kyseiseen maahan. Enää ei oikeastaan voida kysyä: mikä maa, mikä valuutta? Joudutaan kysymään: mikä maa, mikä presidentti.

5. Saulia (ja Suomea) voi kuitenkin tulevissa vaaleissa uhata uudenlainen tsunami Timo Soinin muodossa. Kun Timppa heittäytyy koko painoarvollaan (ja painollaan) vaalikampanjan pyörteisiin, niin siinä kyllä saa Saulikin etsiä jälleen uutta lyhtypylvästä, jonne kiivetä pakoon Soinin pauhua ja vuodatusta!

6. Uudet kansanedustajat, yhteensä 60 kappaletta, kuskataan syysistuntokauden alkajaisiksi veronmaksajien varoilla Brysseliin tutustumaan EU:n toimielimiin. Tarkoituksena on kuulemma antaa heille rautaisannos siitä, miten EU toimii. Luulisi, että ihmisillä, jotka on valittu eduskuntaan, olisi jo entuudestaan "erinomaiset tiedot" siitä, miten EU:n elimet toimivat, mutta näin ei ilmeisesti olekaan asian laita. Lehdessä haastateltiin viime vaaleissa tipahtanutta Juha Mietoa, joka oli osallistunut neljä vuotta sitten samalle matkalle. Miedon mukaan matka ei nyt "huuhaareissukaan ollut", vaikkei hän osannut sanoa, kuinka suuri merkitys matkalla loppujen lopuksi oli; se oli sellainen tutustumismatka. Mieto muisteli saaneensa Brysselin matkalla kyllä selvän vastauksen siihen, että "käyrien kurkkujen direktiiviä ei enää ole." Tämän asian toki kaikki muut suomalaiset tiesivät v. 2004 ilman Brysselin matkaakin. Mieto: "Hyvää oli, että siellä näki Brysselin ilmapiiriä." Jasså, ilmapiiri on siis asia, jonka voi nähdä. Eipä mennyt reissu siis tältäkään osin hukkaan.

7. Heidi Hautala paljastaa iltapäivälehdessä, että hän oli yläasteella ollessaan koulukiusaaja. mistä hänelle oli jäänyt huono omatunto. Toki hän oli kertomansa mukaan osallistunut vain parin luokkatoverinsa "nimittelyyn." Hautalan johtopäätös: Hän ei siis ollut ollutkaan "varsinainen koulukiusaaja;" voiko poliitikko enää kierommin asian ilmaista. - Anni Sinnemäki puolestaan kertoo samassa jutussa olleensa kouluaikana "aika outo." Heh, heh, eipä tuo Anni ole kouluajoistaan juurikaan muuttunut!

8. Presidentti Tarja Halosen plus Penan plus Alex Stubbin johtama laaja liikemiesvaltuuskunta - mukana (tietenkin) myös KHO:n Pekka Hallberg (mitähän hänkin taas oli reissussa kauppaamassa, ei kai vaan sitä oikeusvaltio-opustaan, joka on saanut niin ihastuneen vastaanoton Mongolian naapurimaassa Kiinassa) - on vieraillut Mongoliassa. Isännät olivat odottivat innolla, että suomalaiset olisivat tuoneet mukanaan poron spermaa, jotta maan porokanta saataisiin elpymään. Mutta suomalaisilla ei ollutkaan matkassaan kyseistä tuotetta! Paha pettymys isännille. Tätä ei juurikaan lieventänyt Tarjan isännilleen kohdistama heitto, että "vaikka meillä ei nyt ole sattuneesta syystä matkassa tuota poron spermaa, niin kävisiköhän isännännille ikään kuin maistiaisiksi vastaavanlaista tuotetta vaikkapa Alexilta, Penalta tai/ja Pekalta". - Toki nämä suomalaiset "porot" tunnetaan hyvin muuallakin kuin vain Mongoliassa, etenkin Tallinnassa.

9. Kuten aina ennenkin, presidentin valtuuskuntaa kaukaisissa maissa seuraa sankka suomalaisten toimittajien lauma. Heitä eivät isäntämaan asiat juurikaan kiinnosta, vaan he käyttävät lähinnä vain tilaisuutta hyväkseen kysyäkseen Haloselta kotomaamme polttavista ja ajankohtaisista asioista. Tähän toimittajilla on pieni pakkokin, sillä eiväthän Suomen presidentit välitä pitää kotimaassa juuri koskaan tiedotustilaisuuksia, joissa lehtimiehet voisivat esittää heille kysymyksiä; pressamme pitävät infoja vain ulkomaanmatkoillaan. Näin tapahtui myös Mongolian pääkaupungissa Ulan Batorissa, jossa Haloselta kysyttiin, kärsiikö Suomen maine Kreikka-kiistan ja Suomen esittämien vakuusvaatimusten johdosta. Halonen vastaisi lyhyesti näin: "Suomen maine ei ole kärsinyt Kreikka-kiistassa". - No, onhan se toki helpottavaa tietää, että Suomen maine ei ole suomalaisten poliitikkojen Kreikka-hölmöilyjen takia kärsinyt ainakaan kaukaisessa Mongoliassa! Tuskin siellä tuosta Kreikka kiistassa juuri tiedetäänkään.

10. Lopuksi viihdepuolelle. Kansanedustaja Jani Toivola on tuore Tanssi Tähtien kanssa -esiintyjä. Iltapäiväisessä lehdessä valtiopäivämiestämme tuntuu hieman pelottavan se, miten hänen kollegansa Arkadianmäellä suhtautuvat miehen osallistumiseen mainittuun tanssikilpailuun. Toivola kun ei ollut puhunut eduskunnassa etukäteen asiasta mitään; ei voinutkaan puhua ainakaan täysistunnossa, koskapa parlamentti on ollut kesälomalla monta kuukautta. Olisiko Toivolan pitänyt ilmoittaa asiasta pääsihteeri Seppo Tiitiselle, joka on tunnetusti näitä oopperamiehiä? Vai olisiko hän tarvinnut ohjelmaa varten peräti puhemiesneuvoston luvan? Minä kuitenkin luulen, että Toivolaa askarruttaa ensi sijassa se, mitä hänen äänestäjänsä sanovat edustajansa tempauksesta. Onhan tämä Jani julkisuudessa tunnettu homo, jonka äänestäjäkunnassa lienee ollut aika paljon juuri samanlaisen sukupuolisen suuntauksen omaavia ihmisiä. Olisivatko he nähneet Janin tanssahtelevan Maikkarilla mieluummin poikaparissa kuin viehättävän naisen kanssa? Mitä sanovat kyseisen ohjelman säännöt asiasta, olisiko tämä ollut mahdollista? Me kaikki suvaitsevaistossa ainakin hartaasti toivomme, että kyseisen tanssiohjelman formaattia muutettaisiin niin, että lavalla nähtäisiin myös tyttö- ja poikapareja. Tämä olisi konkreettinen askel kohti suvaitsevaisuutta ja sukupuolten todellista tasa-arvoa.

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ekalla kierroksella Soini... että Lipponen putoaisi. Ja toisella kierroksella kai Niinistö, joka vaikuttaa V:mäiseltä populistilta. Kansa valitsee V:mäisiä tsaaristisia johtajia UKK tai Halonen tai laiskuri-populisteja kuten Ahtisaari. Niinistö luopui eduskunnan puheenjohtajan palkasta, luovuttaen sen itse valitsemaan hyväntekeväisyyteen. Kai oma kannatusyhdistys voidaan lukea siksi. Miksi Niinistö Ei luopunut Euroopan investointipankin erokorvauksesta? Tietysti koska erokorvaus on suurempi ja mahdollisesti verovapaa. Parempi siis luopua "työstä ansaitusta" palkasta kuin verovapaasta suuremmanta ero-sopeutumisrahasta. Tarkemmin ajatellen toisella kierroksella parasta käydä repimässä lippu. Nim. L.H. Hoppu

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuon saman lehtijutun mukaan, jossa Niinistö toi esiin "tsunamivelkansa" ja sen maksun, Niinistö kertoi - jostakin syystä - myös sen, että hän on "vuosien varrella" auttanut Thaimaan paikallista väestöä SPR:n kautta "useilla tuhansilla euroilla."

Anonyymi kirjoitti...

Kieli pitkällä odotamme rasismin vastustaja Halosen kenttähavaintoja. Miten vieraaseen suhtaudutaan Ulan Batorin nakkiksella?

Siru Pola kirjoitti...

Sale ei tietnkään ollut velan maksamisesta kiinnostunut. Kätevästä julkisuudesta hän on kiinnostunut ja siitä, että vaalikampanjan ollessa kiivaimmillaan olisi puhtoista julkkiskuvaa pahasti tahrannut vaikkapa Seiskan lööppi: "Tsunamiuhrin pyyntö: Maksa jo velkasi Sauli"

Siru Pola kirjoitti...

Viitaten tuohon tanssiasiaan niin eikös tuollaiset luvat myönnä eduskunnassa Perämiesneuvosto eikä Puhemiesneuvosto

Anonyymi kirjoitti...

Ei Markku Koivistolla ole tarpeeksi merittejä Keskustan elvytykseen. Tietääkseni vainajakaan ei herännyt.

Ja eikö velka ole parempi maksaa mieluummin vaikka myöhään, kuin ei silloinkaan?

Sallittakoon myös Niinistölle pieni taktikointi, kun isänmaata uhkaa vakava vaara: Öykkäri-keisari Lipposella on teoreettinen mahdollisuus päätyä tasavallan presidentiksi.

heikki rönkkö kirjoitti...

Näihin presidentillisiin poimintoihin sopinee kehaista Yle:n urheilutoimitusta pyrkimyksestään profiloitua maailman parhaaksi alallaan.

Hetken aikaa miesten kymppiä Daegussa johtaneelle eritrealaiselle Zersenay Tadeselle järjestettiin selostajan mukaan 2 500 vieraan häät, jotka näytettiin Eritrean televisiossa suorana.

Aivan samoin tehtiin Paavo ja Päivi Lipposen häille Vanhassa kirkossa, piispa Eero Huovisen vihkimänä ja Martti Ahtisaaren läsnäollessa. Vai olivatko ne jotkut Ilkka Kanervan syntymäpäivät?

Anonyymi kirjoitti...

Sauli, kukas sen kissanhännän taas nostikaan...

Anonyymi kirjoitti...

"Molemmat miehet tulisivat saamaan runsaasti sääliääniä, Koivisto potkujensa vuoksi ja Väyrynen siksi, että hänen Eemeli-isänsä kuoli eilen 101 vuoden ikäisenä."
Tulikos tässä - toivottavasti tahaton - ylilyönti vaikka tyylilaji olikin pakina.

Anonyymi kirjoitti...

Niinistön Thaimaan avustus saattoi olla muutamia tuhansia Bahteja?? Itse uskon tähän, sillä Niinistöllä näyttää asiat sekoavan iän myötä. Vaikeita nämä raha asiat euroopan investointipankin pankkiirille. Niinistö kertoi velkansa olevan alle 10 euroa, mutta hän oli soitellut suomeen muutamia kertoja. Kyllä siitä Sauli thaimaassakin kertyy vähän enemmän. Tämän tietää jopa blogistikin. Mitä tekee sitten 8 vuoden korot? Uloshakuun, ainakin julkisuus! Nim. L.H.Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

Hallberg on Mongoliassa konsultoimassa kaivosalan lainsäädännöstä.

Skorpioni kirjoitti...

Olipa hauskoja poimintoja juuri tästä ajasta. Enemmän tälläista!
Jo kyllä Saulin kiitollisuudenvelka puhkesi kukkaan aivan selvästi tietyssä tarkoituksessa.

Sauli Niinistö on hermona, kun hänen täytyy pitää gallupluvut koko ajan korkeina ja hän tietää, että silloin kaikki muistot pylvääseen kiipeämisestä pitää ottaa huomioon mediassa. Joka tapauksessa Saulin kannatusluvut putoavat jossakin vaiheessa noin 30prosenttiin ja miten ärisevänä Sauli sitten astuukaan kehiin.

Odotan mielenkiinnolla keskusteluja Niinistö-Lipponen- Väyrynen. Siinä ovat silloin vastakkain pylvääseenkiipeejä, kiinankeisarinkanssakeskustelija ja pohjanrannan viinitarhuri. Ja asiakin miehillä on vaikka millä mitalla ja varsinkin hyvä on muistella menneitä, koska kukaan mainituista herroista ei enää tiedä ja osaa ennakoida tulevaa.

Kun siihen keskusteluun tulee mukaan iivisniemen jötky, oikeustieteen ylioppilas ja homo-Pekka ja kenties joku Ojalan Outi, niin on siinä meillä mistä valita

Kyllähän se niin on kuten blogistikin sanoi, että Jani Toivolalla tulee olemaan poliittisesti arveluttavaa tanssia naisen kanssa, mutta uskon ainakin eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitisen ymmästävän asian, joten mitään hallinnollisia ongelmia Eduskunnan sisällä ei tuskin synny.

Demokratian nimissä tassiaisiin olisi tullut saada joku persu ja paras tanssimies olisi ollut ilman muuta tämä Hakkarainen ja naisista ilman muuta Kike Elomaa, joka on jo antanut viisaita neuvoja, miten Edskunnan lähentelijät saadaan kuriin ja tilastot lähtelyistä nollatasolle, johon Tiitinen ja hallintojohtaja Raunio kunniakkaasti tämän vaalikauden aikana pyrkivät.

Kiken neuvot kannattaa ilman muuta ottaa vaarin hyvät mieskansanedustajat, kun taas palaatte pitkältä lomaltanne sorvin ääreen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vai on Pekka Hallberg nyt eksperttinä kaivoslainsäädännön asioissa! Kenen alta hän nyt mahtaa yrittää kaivaa maata? isoäitien tapauksessa Hallberg yritti kaivaa maata perustuslain kunnioittamisen alta.

Kaikkea tämä Pekka on urallaan ehtinyt. Mutta yksi asia jäi kyllä häneltä pahasti kesken. Tarkoitan Vuotoksen allashanketta, jonka lupa-asian käsittelyyn Pekka ei "jostakin syystä" KHO:ssa sitten kuitenkaan osallistunut.

Ei vaikka jokiyhtiö kestitsi häntäkin. Mutta ehkä tässä juuri olikin syy siihen, miksi Pekka päätti jättää osallistumatta asian käsittelyyn KHO:ssa. KUka tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Heidi Hautala katuu menneisyyttään koulukiusaajana, ainakin melkein.

Alex Stubb ennätti jo aikaisemmin paljastaa saman mustan tahran kouluajoiltaan.

Paavo Lipponen kiusasi pääministerinä ollessaan ministereitä ja itketti Arja Alhoa.

Sauli Niinistö kiusasi eduskunnan puhemiehenä kansanedustajia niin, että vastoin herrasmiessääntöjä osa edustajista lipesi rintamasta puhemiesäänestyksessä.

Tarja Halonen kiusasi ulkoministerinä ollessan ministeriön virkamiehiä nalkuttamalla ja huutamalla jatkuvasti.

Nämä tapaukset tulivat nyt mieleen. Kai muitakin on. Politiikkaan taitaa valikoitua vain kiusanhenkiä ja känkkäränkköjä.

Ai niin, Paavo Väyrystähän on kiusattu viimeiset 40 vuotta. Että on niitä puhtaitakin pulmusia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Viimeiset kiusaukset. Älkää kiusatko, ettei teitä kiusattaisi.

Mooses-Paavo muistetaan erityisesti siitä, miten hän pääministerinä kiusasi eduskunnan edessä Mauri Pekkarista nahkurin orsillaan ym. Mutta Mauri sen kun vain "piti päänsä"...

Soini kiusaa mediaa, kun ei suostu ilmoittamaan presidenttiaikeistaan

Anonyymi kirjoitti...

Kiusaamiseen kuuluu kutsuttujen valikointi. Sen toinen puoli on että kukaan ei uskalla kieltäytyä, kun kutsu käy esim. ulkoministerin synttäreille tai maanpuolustuskurssille. (sama ilmiö esiintyi sekä kommunismin että natsismin eliitin käyttäytmisessä)

Suomalainen eliitti on yhä lapsenuskoista. Luullaan, että tuolal jossakin pilvien päällä on olemassa absoluuttinen yhteishyvä, jota Pekka Hallberg edustaa, tuo K J Ståhlbergin reinkarnaatio lakikirja povellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Markku Koivistoa mollataan aivan suotta (tosin ei tässä blogissa).

Eikös Markun oppi-isä Jeesus tehnyt juuri samoja asioita, joita Markku nyt yrittelee: paransi sairaita ja herätti kuolleista ainakin Lasaruksen.

Mitähän piispat olisivat sanoneet, jos oikeuslääketieteen laitoksen vainaja olisi herännyt kuolleista kuten Lasarus. Varmasti olisi ollut toinen ääni kellossa! Markun viaksi näyttää jäävän se, että kuolleistaherätys ei onnistunut.

Mutta ei se varmasti helppoa ole. Piispat voisivat itse kokeilla ennen kuin menevät moittimaan muita!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tässä blogissahan ei mollata ketään, aiheetta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nokia-mission Markku Koiviston potkuja koskeva uutisointi on ollut hieman sekavaa. On kerrottu, että Koivisto olisi saanut potkut siksi, että hän on ahdistellut miespuolisia ripittäytyjiä.

Tuossakin saattaa olla kyse jonkinlaisesta elvytyksestä, jollei nyt aivan kuolleista herättämisestä. On ilmeisesti yritetty elvyttää jotakin yksittäistä elintä toimimaan...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tarja Halonen sanoi päivä pari sitten Mongoliassa, ettei Suomen maine ole kärsinyt Kreikka-kiistan eli vakuuskysymyksen takia.

Mutta tänään Suomen kolmestatoista mepistä eli Euroopan parlamentin jäsenestä 12 (vain persujen Sampo Terho oli toista mieltä) sanoi, että Suomen maine on saanut asian eli Suomen vaatimien vakuuksien johdosta "pahan kolauksen."

Mitä tämä nyt oikein on? Kuka tai ketkä valehtelevat vai kuka tai ketkä ovat huonosti informoituja?

Ai niin, mutta Halonenhan sanokin ja tarkoittikin vai, että Suomen maine ei ole saanut asian johdosta kolautusta Mongoliassa Eikö vain?

Anonyymi kirjoitti...

Toki Suomen maine on saanut kolauksen Kreikan vakuuskysymyksessä, mutta toisaalta tämä kolaus lisää Suomen uskottavuutta EU:n kehitystä johtavana maana. Viesti muille maille on selkeä: Suomi ei hyväksy lepsusti tehtyjä pelstuspaketteja, joiden todellinen vaikutus on olematon tai jopa negatiivinen. Lepsuille päätöksille on usein kaikista helpointa kerätä enemmistön tuki, vaikka nämä päätökset saattavat olla todella hyödyttömiä tai jopa haitallisia. Vastavirtaan menijät saavat tällöin aina kolauksia, ja on aikakin että Suomi ottaa vastuuta nyökyttelemisen sijaan. Se että nämä maineen kolhut ovat aiemmin puuttuneet kertoo vain siitä että mitään ei olla itse ajamassa läpi vaan on pelkästään seurailtu enemmistöä, eli poliitikot ovat valinneet helpon tien.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymiltä sangen idealistinen ja naiivi näkemys.

Suomalaismeppien eiliset hyvin huolestuneen tuntuiset viestit kyllä kertovat kaikkea muuta kuin Suomen "vakuuspolitiikan" uskottavuudesta Euroopassa. Luottamus Suomeen sopijakumppanina on näyttää kärsineen kolauksen.

Siru Pola kirjoitti...

Voisikohan Markku Koivisto lähteä Kreikkaan ja herättää Kreikan talouden kuolleista. Moni uskaltaisi ripillekin sitten täällä kotimaassa..

Anonyymi kirjoitti...

Urpilainen olisi voinut osallistua siihen Brysselin tutustumiseen kansanedustajien kanssa, niin olisi tullut komissaari Olli Rehn tutuksi ja numero talletettua kännykkään. Olisi sitten voinut soitella mitä Suomessa puuhataan...

Anonyymi kirjoitti...

"Eikös Markun oppi-isä Jeesus tehnyt juuri samoja asioita, joita Markku nyt yrittelee: paransi sairaita ja herätti kuolleista ainakin Lasaruksen."
Eiköhän se ratkaiseva ero ollut siinä, että Jeesukselta se - häneen seuraajiensa uskon mukaan - ei jäänyt pelkäksi yrittelyksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Asiahan ei sinänsä minulle kuulu, kun en ole minkään kirkon jäsen. Sanoisin kuitenkin, että kaikkein tympeintä tämän missio-Koiviston kerrotussa menettelyssä, jos se nyt poitää paikkansa, on se, että hän yrittää julkisuustempullaan omia itselleen Jeesuksen, Jumalan pojan roolin antaen joidenkin tyhmyrien uskoa, että voisi pystyä tuon roolin täyttämään.

PS. Jeesus ei kai syyllistynyt opetuslastensa seksuaaliseen ahdisteluun.

Pera kirjoitti...

Saulin paras edistäjä edellisessä vaalissa oli ns. Pahvi-Sauli.

Eli lisää Pahvi-Sauleja on odotettavissa linja-autojen ja junien tyhjille penkeille tulevassa presidentin vaalissa.

Näin Pahvi-Sauli ja oikea Sauli iskostuu äänesstäjien kalloihin - että tuossa se taas Sauli matkaa vaalimatkallaan.