keskiviikko 17. elokuuta 2011

466. Onnen odotusta kahdessa naapurimaassa

Pikkuhiljaa joelle...

Ruotsin prinsessa Victoria on raskaana. Ruotsin hovi tiedotti prinsessan raskaudesta tänään.

- Heidän kuninkaalliset korkeutensa kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel iloitsevat saadessaan kertoa odottavansa lasta, kerrottiin Ruotsin hovista.

Hovin mukaan tuleva äiti voi hyvin. Lapsi syntyy maaliskuussa 2012.
- Koko kuningasperhe iloitsee uutisesta, hovin tiedottaja kertoi ruotsalaislehdille.

Näin siis Ruotsissa, tuossa mainiossa kuningaskunnassa.

Meillä täällä Suomen tasavallassa on puolestaan riemuittu viikon verran kaasuputkialalla viime ajat toimineen vanhan öykkärin asettumista ehdolle tasavallaan presidentin vaalissa ensi tammikuussa.

Myös suomalainen odotus saa täyttymyksensä maaliskuussa, tarkemmin sanottuna 1.3.2012, jolloin vastavalittu presidentti astuu virkaansa.

Kohdistuuko valinta mainittuun kaasuputkimieheen vain kenties hänen vastaehdokkaanaan olevaan kamreerityyppiseen tupakoivaan rullaluistelijaan. Tätä tasavaltalaiset odottavat jännittyneinä, monet suorastaan pelokkaan jännittyneinä, eivät lainkaan yhtä riemullisissa tunnelmissa kuin kuningaskunnan asukkaat prinsessan synnyttämistä.

Odotuksessakin on siis eroja.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Meillä täällä Suomen tasavallassa on puolestaan riemuittu viikon verran kaasuputkialalla viime ajat toimineen vanhan öykkärin asettumista ehdolle tasavallaan presidentin vaalissa ensi tammikuussa."

Tämähän nyt on pientä verrattuna siihen rähmällään oloon, mitä on kohdistettu sellaiset 6-7 vuotta henkilöön, joka on viime aikoina ollut kovasti tukkanuottasilla itsensä ja aiempien mielipiteidensä kanssa sen minkä muulta myöhäispopulismiltaan on kerennyt.

Siinä imartelevassa journalismissa ei ole kritiikin sanaa näkynyt. Nythän valtakunnan prinsessaksi on nostettu jo hänen nuorikkonsakin. Ikäeroa taitaa olla vielä enemmän kuin töölöläismammojen paheksumassa Lipponen-Hertzberg -suhteessa. Jostain syystä samaa asiaa ei lueta haitaksi investointipankkiirille.

Anonyymi kirjoitti...

Suo siellä, vetelä täällä. Voit valita joko turkulaisnuottisen taloustieteen jaarittelijan, Vara-Manun tai kyynärpäänsä ruvelle Manun kanssa vuosikymmenien kuluessa vääntäneen jalasmökkiläisen.

Maalari karkaa maailmalle kirjoitti...

Minäkin odotin, odotin Virolaisen mielipiteitä saaduista Kreikan vakuuksista.

Anonyymi kirjoitti...

No niin, nyt on sosialidemokraateilla kunnon esivaali, kun mukana on nuori (?) nainen (Tuula Haatainen, Kuopion tyttölyseo) ja vanha mies (Paavo Lipponen, Kuopion lyseo). Ja oliko viela joku langennut kirkonmies. Kuinkahan käy? Onpa huisin jännää.

Jaassu kirjoitti...

Luulen että täällä suomessa tupakoiva vaihtoehto on parempi, yleensä tupakoivissa ihmisissä on sitä jotakin enemmän kuin sellaisissa jotka eivät polta.

Luin taannoin tutkimuksesta jossa todettiin että älykkäät ihmiset juovat enemmän alkoholia keskimäärin kuin muut ihmiset.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Minäkin karkaan maailmalle, peräti unionin raukoille rajoille ja vähän ulkopuolellekin, rajajoelle Teno/Tana nimeltään. Öörongiga.Mutta lyhyesti: Suomen Kreikalta saamat vakuudet ovat Ok, hieno juttu kerrassaan! Soini ja kepu saivat pitkän nenän!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tampereen assan ravintolassa ööjunaa odottelemassa. Naapuripöydästä kiihkeitä ääniä, suorastaan puolihuutoa: Jokaikinen muu kuin Lipponen (toistaa kolme kertaa). Se saatanan sarvikuono, perkele, se halus Eurlopan keisariks, perkele, sen saatanan hallitus...jne. - Neiti! Tuplakierros naapuripöytään!

Anonyymi kirjoitti...

Mansessa tiedetään demokraattien parissa, että se oli uusi ajatus, joka sai vastuunkantaja Lipposen tolaltaan vetäisten Lehtisen, Kiviniemen, Kääriäisen, Jaakonsaaren ja Heinäluoman mukanaan tukijoukosi.

Anonyymi kirjoitti...

Prinsessan synnyttämisen seuraaminen voi olla joilekin mieluisaa viihdettä. Miksipä sellaista ei seuraisi riemumielin koko kansa. Tilanne voisi olla toinen, jos sielläkin kuningas valittaisiin useiden ehdokkaisen joukosta sen sijaan, että pesti on periytyvä.

Lipponen ja Niinistö ovat ihan hyviä ehdokkaita senkin vuoksi, ettei paljon parempia taida olla tarjolla. Paavo Väyrynen tosin lähentäisi meitä tähän prinsessan valtakuntaan, kun esitti kruunua yhteiseksi valuutaksi Suomelle, Virolla ja pohjoismaislle.

Näillä miehillä on kuitenkin ollut vaikutusvaltaa siihen, miten maa makaa ja ihmiset sen päällä pärjäävät. Mullissa olevat pärjännevät varmaan ilman näidenkin vaikutusta. Prinsessalla ei vastaavaa vaikutusvaltaa ole ollut. Itse asiassa prinsessaa ja muita kuninkaallisia on kielletty edes ottamasta julkisesti mitään kantaa poliittisluontoisiin asioihin.

Lipponenhan on kovasti presidentinäköinen mies, isähahmo kansalle. Hänessä on samantyyppisiä käskijän piirteitä kuin Kekkosessa oli. Osa kansasta inhoaa demokratiaa, koska siinä pitäisi osata ajatella omilla aivoilla ja nähdä pikkusen vaivaa ottaakseen asioista selvää. Tämä menee ehkä vähän psykoanalyysin puolelle, mutta menköön tämän kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Virolainen sanoi, että vakuudet ovat hieno juttu. Niin ovatkin, mutta vain siltä osin kuin ne kattavat Suomen vastuun. Kreikan vakuustalletuksen määrä on ilmeisesti noin 400 miljoonaa. Loput 1000 miljoonaa Suomen takaamasta määrästä ovat ilman vakuutta. Eli vakuudet ovat noin 25 %:sesti hieno juttu. Edellyttäen tietysti, että ne lopulta saadaan ja että Suomi ei joudu syömään niitä muiden ratkaisujen yhteydessä.

Skorpioni kirjoitti...

On se hyvä, että blogisti käy välillä aina "kansan keskuudessa" ja tuulettumassa. Ja lohtahan kannattaa aina pyytää, vaikka ei saisikaan!

On totta, että "kansan keskuudesta" varsinkin huoltoaseman baareissa ja muissakin niissä paikoissa, joissa tavalliset "työtätekevät" kokoontuvat ja ilmaisevat mielipiteensä ja tunteensa, aistii ulkopuolinen kirjanoppinutkin parhaiten, missä ns. mennään!

Varmoista lähteistä saamieni tietojen mukaan Timo Soinia arvostellaan jo kovasti kuulemma ainakin Joenkaupungissa (Joensuussa) ja sen ympärillä olevassa maakunnassa siitä, ettei mikään muuttunut, vaikka sielläkin äänestiin rajusti Timoa. Sama tilanne on varmaan muuallakin. Mikään ei muuttunutkaan, vaikka Timon porukka voitti vaalit.

Sen sijaan Joensuussakin päin ja siellä missä Paavo Väyrynen kiertää varmistaakseen paikkansa Kepun ehdokkaana, Paavon sana upoaa kuin häkä. Eräskin henkilö oli jossakin tilaisuudessa "valistanut" Paavoa siitä, että jos Suomi on vielä 5 vuotta EU:ssa, niin Suomella on yhtä ainakin 50 mirjardia velkaa ja maa on samassa jamassa kuin Kreikka ym. Etelä-Euroopan maat. Paavo oli kuulemma nyökytellyt kommentoijalle.

Jatämäkin kysyjä istuu Persujen erään Joensuun seudun kunnan kunnanvaltuutetuna, mutta hän samoin kuin moni muu etsii uutta kotia jo Paavon leiristä. Siksi ihmettelenkin, miksi ihmeessä Kepu ei nimeä Paavoa suoraan ehdokkaakseen.

Kepulta on turhaa hömpötystä odottaa EU:n kammreissa vahvasti pulskistuneen Olli Rehnin kantaa, mihin hän on kesän aikana saunanlauteilla päätynyt. Kun Kepun jäsenäänestyksessä Rehn ja Paavo tai vaikka Jäätteenmäki ja Paavo ovat vastakkain, Paavo voittaa kirkkaasti molemmat! Tämä on totinen tosi. Kun Kääriäinenkin tiesi vanhana kehäkettuna tämän, ei pyrkyä esivaaleihin enää ollut. Paavo kehiin siis virallisesti mahdollisimman pian.

Anonyymi kirjoitti...

Kaasuputkimies esittelisi kruununprinsessalle tyttärensä Cecilia ja Sofia, ja Victoria nimeäisi lapsensa Paavoksi tai Päiviksi!

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärtääkseni "tupakoiva rullaluistelija"on nykyisin tupakoimaton-ehkä myös rullaluistelematon-ainakin pönäköitynyt habituksensa tukisi tätä toistakin olettamaa.

Anonyymi kirjoitti...

Presidentin tehtävä ei ole virka, joten presidentti ei voi astua virkaansa. Ei myöskään antaa virkavalaa tai -vakuutusta.

Anonyymi kirjoitti...

On varmaan kiva kuniinkallisillekin iloita toivutusta lapsen tulevasta syntymästä. Pääsevat ukki ja mummo vähemmällä huomiolla. Ja varsinkin ukki.

Anonyymi kirjoitti...

Kun kaasuputkimies on nyt mitä ilmeisemmin lähdössä matkalle luvattuun maahan, niin hän joutuu pitämään kielensä kurissa ettei tule karhu vastaan ja murahda, että nahkurin orsilla tavataan!
Tukijoitaankin joutuu vahtimaan etteivät ala leikkiä tulella tai päästä suustaan mitään, jota saisi myöhemmin katua.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan asiasta toiseen: miten Suomen ja Kiinan kuuluisa ihmisoikeusyhteistyö mahtaa suhtautua Dalai Laman välttelyyn?

Hassu tapaus tämä DL, kun pahinkin ja verenhimoisinkin diktaattori löytää kyllä kavereita ja kädenpuristelijoita - ainakin jos on sopiva määrä luonnonvaroja takataskussa, mutta Dalain ilmestyessä alkaa keskipakoisilmiö, joka sinkauttaa ministerit ja presidentit mahdollisimmat kauan moisesta häiriköstä.

Skorpioni kirjoitti...

Odotustahan tämä kaikki on. Kalamieskin odottaa kalaa, mutta onko sitä professorille tullut vai onko onginta vasta madonlaittovaiheessa? Kunnon kalakuva piristäisi nyt tätä nuukahtanutta blogia!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nunnutteluksihan nämä ns kalareissut tuppaa ainakin aluksi menemään, antaa kojamoiden uida vapaasti sen aikaa. Luonnonsuojelua näet.