lauantai 9. kesäkuuta 2012

608. Onko Juha Sipilä keskustan pelastaja?

Ovatko soppatykki ja häkäpönttöauto Juha Sipilän (Rauhan Sana/Saunan raha) valtteja myös tulevissa vaaleissa?

1. Kansanedustaja Juha Sipilä on valittu keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Hän sai toisella äänestyskierroksella 1 251 ääntä. Tuomo Puumalaa äänesti 872 puoluekokousedustajaa. Ensimmäisellä äänestyskierroksella Sipilä sai 961, Puumala 659, Paavo Väyrynen 493 ja Timo Kaunisto 26 ääntä.

2. 51-vuotias Sipilä valittiin viime keväänä ensi yrittämällä eduskuntaan. Hän on toiminut keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. Ennen poliittista uraansa diplomi-insinöörin tutkinnon suorittanut Sipilä, joka harrastaan häkäpönttöautoilua ja lentämistä, toimi yrittäjänä. Hän nousi miljonäärikerhoon 1996, kun hänen puoliksi omistamansa teknologiayritys myytiin isolla rahalla amerikkalaisille sijoittajille.

3. HS:n ennen puoluekokousta tekemän kyselyn perusteella Juha Sipilä on neljästä ehdokkaasta kaikkein oikeistolaisin. Esimerkkinä tästä voidaan mainita, että Sipilän mielestä suuret tuloerot ovat hyväksyttäviä, jotta erot ihmisten lahjakkuudessa ja ahkeruudessa voidaan palkita. Muut ehdokkaat olivat  tästä asiasta enemmän tai vähemmän eri mieltä.

4. Huomiota kyselyssä herätti myös se, että Paavo Väyrynen oli ehdokkaista ainoa, joka kannatti maahanmuuttopolitiikan kiristämistä.

5. Keskustan uudesta puheenjohtajasta on toivottu paitsi keskustan yhdistäjää, myös pelastajaa, sillä keskusta vajosi vuoden 2011 eduskuntavaaleissa  maan neljänneksi suurimmaksi puolueeksi ja jäi reippaasti jälkeen muun muassa perussuomalaisten saamasta äänimäärästä. Vielä vuoden 2007 vaaleissa keskusta saavutti niukasti suurimman puolueen aseman ja puheenjohtaja Matti Vanhanen sai jatkaa pääministerinä.

6. Voisiko Juha Sipilästä tulla keskustan yhdistäjä ja pelastaja? Ehkä puolueen yhtenäisyys paranee Sipilän kaudella hieman, mutta puolueen pelastajaksi Sipilästä ei kyllä ole. Jotta tähän olisi voitu päästä, olisi kepulaisten tullut valita puheenjohtajakseen ehdokkaista ainoa, joka olisi siihen kyennyt, siis Paavo Väyrynen.

7. Kuten muistamme, Paavolla oli hyvädraivi päällä talven presidentinvaaleissa, jolloin Väyrynen ja keskusta löivät selvästi muun muassa persujen Timo Soinin ja demareiden Paavo Lipposen. Tällä tiellä eli Paavo Väyrysen johdolla keskustan olisi tullut jatka, jotta puolueella olisi ollut teoreettisia mahdollisuuksia kilvoitella suurimman puolueen paikasta vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

8. Paavo Väyrysellä olisi ollut mainittuun tavoitteeseen vaadittavaa karismaa, Juha Sipilä sitä ei ole. Keskustan tulisi seuraavissa vaaleissa kaapata takaisin niiden keskustaa yleensä äänestävien ihmisten luottamus ja kannatus, jotka siirtyivät viime vaaleissa äänestämään persuja.

9. Paavo Väyrynen on puheenjohtajaehdokkaista ainoa, joka olisi voinut onnistua haalimaan takaisin persuille livenneitä ääniä, Juha Sipilästä ei siihen ole. Tuomo Puumalakin olisi ollut tässä suhteessa Sipilää paljon parempi valinta. Poliittisen puolueen ja keskustan tapaisen kansanliikkeen johtaminen on erilaista puuhaa kuin pienten tai keskisuurten yrityksen johtaminen.

10. On utopistista ajatella, että yrityskaupoilla äkkirikastunut politiikan noviisi, joka kannattaa suuria tuloeroja ja kuuluu keskustan oikeistolaiseen siipeen, olisi se magneetti, joka voisi vetää persuille siirtyneitä ääniä takaisin keskustalle. Sipilä kannattaa nykyisenlaista maahanmuuttopolitiikkaa, kun taas Väyrynen haluaisi kiristää sitä. Tässäkin kohdin keskusta tulee edelleen menettämään ääniä persuille. Kaiken huipuksi Sipilä on vielä euromyönteinen. 

11. Juha Sipilä puhuu, kuten kaikki muutkin ehdokkaat, paatoksella Maalaisliiton perustajasta Santeri Alkiosta ja alkiolaisuudesta, mutta minusta Sipilän vetoaminen alkiolaisuuteen vaikutti kyllä kaikkein teennäisimmältä.  Alkio muistetaan Köyhän asialla-liikkeestään, mutta Juha Sipän lähtökohdat vaikuttavat huonoilta tämän asian ajamisessa. Ja minkä sortin lestadiolainenkin tämä Sipilä oikeastaan on? Tästä ei saatu ennen kepun puoluekokousta selvää, sillä mainittuun kysymykseen ei saatu mieheltä minkäänlaista selkeää vastausta. Mitä peiteltävää Sipilällä voisi tässä suhteessa olla?

12. Ensi syksyn kuntavaaleissa kepu menestyy vielä kohtuullisesti, koska keskusta tekee niin aina kunnallisvaaleissa ja varsinkin hävittyjen eduskuntavaalein jälkeen. Mutta vuoden 2015 eduskuntavaalit ovat jo eri asia. Ne vaalit ratkaistaan paljolti puoluejohtajien tv-väittelyissä, joissa Paavo Väyrynen olisi kokemuksellaan, taitavuudellaan ja karismallaan pistänyt hyvin kampoihin Jyrki Kataiselle, Timo Soinille ja kumppaneille. Luulen, että Juha Sipilästä ei ole siihen. Vuonna 2015 Juha Sipilän johtama keskusta taistelee tiukasti maan neljänneksi suurimman puolueen paikasta yhdessä vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa.

13. Vastaukseni otsikossa esitettyyn kysymykseen kuuluu siis: Juha Sipilästä ei taida olla keskustan pelastajaksi. Veikkaisin, että keskusta joutuu vaihtamaan puheenjohtajaansa jälleen neljän vuoden kuluttua eli vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen.

15. Timo Laaninen valittiin jatkaman puoluesihteerinä. Tässäkin tehtiin puolueen vaalimenestystä ajatellen kyllä onneton valinta. Laaninen voi toki olla hyvä hallintojohtaja, mutta mukaansa tempaavaksi tv-esiintyjäksi hänestä ei ole. Kuten tiedämme, puoluesihteerit joutuvat kuitenkin esiintymään yllättävän usein puolueidensa edustajina erilaisissa tv-keskusteluissa. Kun harmaa ja väsähtäneen näköinen Timo Laaninen ilmestyy tv-ruutuun, on keskusta aina vaarassa menettää tukun potentiaalisia kannattajia ja äänestäjiä. Laaninen ei ole totisesti mikään kansanvillitsijä.32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Väyrynen on mesiiaamme. Paavo on melkein tuplannut kannatuksensa kolmessa viime puoluekokouksessa Hämeenlinnassa vajaat 7% lahdessa ties mitä ja nyt Lapissa jo n.22%. Paavossa on tulevaisuus Kepulle. Uudentalon Eikka puoluesihteeriksi, niin nousu on valmis. Kansa ikääntyy joten vanhassa vara parempi, kuten "vanhakansa" sanookin. Ei Sipilä suinkaa ideaali puheenjohta ole, keskinkertaisista parhain. Paavoon verrattuna puuttuu KGB-kokemus. Jos Paavon kannatus nousee tasaisen vauhdintaulukolla, niin odotetaan 2 vuotta... kyllä Paavo sitten vielä UKK:n henkiin herättää. Nim.L.H.Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

"Hoppu" tuntuu ottavan koko asian huumorin kannalta. Näinkö huonosti ovat kepun asiat? Mesias on muuten kai oikeesti messias.

mr kirjoitti...

Taidat olla yhtä oikeassa kuin on uusi puheenjohtaja oikealla, mikä karkoittaa viimeisetkin pelkästään kepuideologiset kannattajat pois suurtilallisten seasta persuihin ja ties minne.

Anonyymi kirjoitti...

Sippi Sipilästä ei olot parane sen enenpää mitä eskoahosta tai mattilautakasavanhasestakaan....
Toivotan kuitenkin, terveyttä, onnea ja menestystä työssä.

Toipila kirjoitti...

Täytyy ihmetellä, että kepulaiset haluavat hävitä taas seuraavat ja vaalit ja sitä seuraavat.

Paavo Väyrynen on niin monissa liemissä keitetty, että hän on suorastaan täysin ylivoimainen kaikista nykyisistä poliittisista "kyvyistä".

Kepulaisilla oli suuri mahdollisuus Väyrysessä, mutta menettivät mahdollisuutensa ja ryssivät asiansa

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Myös Timo Laanisen uudelleen valinta puoluesihteeriksi oli puolueen vaalimenestystä ajatellen onneton ratkaisu. Laaninen voi toki olla hyvä hallintomies, mutta tv-esiintyjäksi hänestä ei kyllä ole. Puoluesihteerit joutuvat kuitenkin esiintymään erilaisissa tv-ohjelmissa aika usein. Aina kun harmaa Laaninen ilmestyy tv-ruutuun, keskusta on vaarassa menettää tukun potentiaalisia äänestäjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Joudun valitettavasti toteamaan blogistin olevan mitä luultevimmin oikeassa. Väyrynen sai presidentinvaaleissa yksin rutkasti enemmän ääniä, kuin koko keskusta puolueena edellisissä eduskuntavaaleissa yhteensä.

Miten tämä on kepulaisille niin vaikea asia ymmärtää, että Väyrynen olisi ollut ainoa järkevä valinta tässä tilanteessa?

Maaseudun puolustamisessa ja pyrkimyksessä pitää koko Suomi asuttuna ei ole mitään pahaa, päinvastoin. Demarien päätavoite on jo vuosia ollut autioittaa maaseutu kokonaan ja sitä kautta tuhota kepun kannatuspohja.

Ikävä kyllä kokoomuksellakaan ei tunnu olevan paljoakaan tätä vastaan. Puolue on vallan anastuksen väline. Yhteisten asioiden hoitamisen ja kansakunnan edun kanssa sillä ei ole juuri mitään tekemistä. Valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Juha Sipilä mainitsi Kalevan haastattelussa laihtuneensa kahdeksan kiloa puheenjohtajakampanjan aikana. "Aina ei ole ehtinyt edes syödä", sanoi mies naama totisena. Yritysjohtaja on oppinut katkerasti kantapään kautta, että kun urakat pissii kintuille, niin ensimmäinen ajatus ei silloin ole päästä istumaan lounaspöytään notkuvien herkkujen ääreen, vaan hoitaa homma kotiin. Keskustan rakoilevien rivien yhdistämisessä töitä kyllä piisaa enemmän kuin tarpeeksi. Mielenkiinnolla jään odottamaan, millä tempuilla IT-miljonääri saa kepulaiset laulamaan Kumbayaata yksisointuisesti.

Kumbaya my Lord, kumbaya, Kumbaya my Lord, kumbaya, Kumbaya my Lord, kumbaya, Oh Lord, kumbaya...”.

Anonyymi kirjoitti...

HS:n uutisen mukaan Keskustan entinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen kohosi miltei ilmaan kannatuspuheenvuorossaan, jonka hän piti suojattinsa Tuomo Puumalan puolesta. Tällä kertaa ilmaan kohosi siis itse mies, ei pelkkä tupee. "Nyt ei valita autoliikkeen vaan kansanliikkeen johtajaa", jyrähti edustaja Pekkarinen piikitellen yritysmaailmassa kannuksensa hankkinutta ehdokas Juha Sipilää. Paranormaalit ilmiöt ovat jotenkin tapetilla tänään, kansallisikonimme Katri Helena paljasti IS:n haastattelussa saavansa viestejä tuonpuoleisesta. Minkälaisia johtopäätöksiä näistäkin uutisista uskaltaa vetää?!

RKP:ssä tapahtuu myös kummia. Puolue on uudistanut visuaalista ilmettään, ja logossa on nyt kokonainen leppäkerttu entisen osakertun sijasta. Joskus ennen muinoin eläinparalla oli myös raajat, mutta ne amputoitiin 90-luvun laman jälkimainingeissa. SFP-lyhenteen rinnalle on lisäksi nostettu puolueen suomenkielinen lyhenne RKP. Niin selvää nuoleskelua, että sanonko mitä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tässä asiassa voi blogistin näkemyksen allekirjoittaa. Paavossa olisi ollut tv-väittelyihin kyllä sellainen asiaosaaja, että siinä olisi nuorempi kaarti puheenjohtajia Pohjanrannan isännän rinnalla tuntenut olevansa väärässä seurassa.

Nyt kepun etsikkoaika meni jo ohi. Kyllä seuraavissa vaaleissa tulee pikemminkin lasku kun nousu uuden puheenjohtajan johdolla. Sitten on vitsit vähissä tällä kansanliikkeellä.

Oikeistokepulainen Sipila ei kerää kun näitä joitakin kokoomuksen liepeillä olevia etelän maanviljelijöitä samalla karkoittaa 2 kertaa enemmän perusalkiolaisia perusuihin ja sos.demeihin. Näin se vain menee.

Vaikka molemmat puheenjohtaja ja puoluesihteeri ovat varmaan kohtalaisia toimessaan, eivät he mitään kansanvillitsijöitä ole tai tv- väittelyissä menestyviä hahmoja. Vai onko tarkoitus, että puolueen talous laitetaan kuntoon näiden miesten johdolla ja sitten he saavat mennä jopa 2-3 vuoden päästä.?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Matti Vanhasta moitittiin siitä, että hän oli toimitusjohtajan tyyppinen puoluejohtaja. Kepulaiset eivät näytä oppineen tapaus Vanhasesta mitään, vaan valitsivat nyt puheenjohtajaksi ihan oikeesti toimitusjohtajan!

Anonyymi kirjoitti...

Tekisi mieleni siteerata Ilkka Kanervaa ja todeta että Sipilä on tyypillinen yhden kauden edustaja. Ei ole miehestä kepun pelastajaksi ja se koituneekin miehen kohtaloksi. Aivan liian väritön ja mauton. Käsittämätöntä että kepussa ei suostuta näkemään että Väyrynen olisi ollut ainoa oikea valinta nostamaan kepu takaisin sinne +20% puolueeksi minne se ehdottomasti kuuluu. Sipilän johdolla kannatukseksi tulee vakiintumaan 12-15 prossaa, se nähtäneen jo ensimmäisessä kannatusmittauksessa muutaman viikon päästä.

Sori vaan Keskusta mutta väärin äänestetty.

Anonyymi kirjoitti...

Juha Sipilä on politiikan nousukas, joka ei ole toiminut ennen kansanedustajaksi tuloaan edes kunnallispolitiikassa päivääkään. Kepulaiset tuntuvat kuitenkin uskovan poliittisiin ihmeisiin, sillä onhan Juhakin "syvästi uskonnollinen", vaikkei miehestä oikein ota selvää, mitä lestadiolaisuuden haaraan hän tukee ja kannattaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kepulaiset luottavat nyt yrittäjiin ja äkkirikastuneisiin bisnesmiehiin. Seuraavaksi presidenttiehdokkaakseen he valitsevan varmaan Jorma Ollilan.

Anonyymi kirjoitti...

Köyhän asialla olevaa tai ollutta maalaisliitto/keskustapuoluetta johtaa nyt oikeistolainen, yrityskaupoilla rikastunut bisnesmies, joka kannattaa suuria tuloeroja, on euromyönteinen ja seisoo nykyisen hallituksen harjoittaman maahanmuuttopolitiikan takana.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä kummasta meihin on iskostettu ajatus, että pitää saada uutta verta kehiin, kun muutoksia penätään. Aivan sama, vaikka kuinka hajutonta, mautonta tai väritöntä.. kunhan on uutta Paavolla olisi draivi päällä ja mieletön kokemus - ei takuulla jätä kylmäksi. Mutta ei kelpaa.

Laaninen villitsee yhtä paljon kuin kylmä kaurapuuro! Sorry, mettään meni!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Seppo Kääriäisellä, tällä savolaisella kuninkaantekijällä, on samanlainen lapsenusko Juha Sipilään kuin hänellä oli aikoinaan Matti Vanhaseenkin. Matti Vanhasesta Kääriäinen nimittäin totesi "painokkaasti", että Matti keskustan ryhmän rehellisin mies. Tällä perusteella Matti sitten valittiin puoluejohtajaksi. Nyt Kääriäinen vannoi, että JUha Sipilä on ehdottomasti paras mies johtajaksi. Kepulaiset näemmä kunnioittavat kovasti "Vanhan isäntänsä" ääntä.

Anonyymi kirjoitti...

Eli todellista valtaa käyttääkin Seppo "sepe" Kääriäinen.

Anonyymi kirjoitti...

Rahankeruu on jo aloitettu kepussa! Puoluekokouksessa myytiin olematonta ruokaa 30 eurolla ja sai puolet rahoista takaisin, jos sitä ruokaa ei ollut. Kyllä on Santeri Alkion opit melko kaukana. Sai 15 euroa maksaa tyhjästä vatsasta.Heheh

Uusi puoluejohtaja oli lehtitietojen mukaan sidukkamuki kädessä ja tanssilattiallakin pyörähdellyt väli-iltana Pohjanhovin parketilla.! Olikohan vain äänten kalastelua malliin Teuvo Hakkarainen. Nyt pitäisi kyllä lehdistön paheksua tällaista hulvatonta menoa uskovaiselta puoluejohtajalta. Vai onko johto laskeutunut rahvaan tasolle yläkerroksista taktisena vetona.

Koska näemmekään Päivi Räsäsen keppanamuki kädessä ja biblia toisessa kädessä julistamassa aatetta kristillisten puoluekokouksessa väliyön junttakokouksissa paikallisessa karaokebaarissa. Tai Jyrki Kataisen perennapenkin istutustalkoissa naama ruvella Rovaniemen puoluekokouksen väliyönä. Tai Aleksander Stubbin Kemijoen yliuinnissa Pohjanhovin rannasta vastapäiselle rannalle illanviettoon.

Tässähän sitä on tärkeitä tulevia uutisia kesän poliittisista kokouksista. Ei nää rahanlappotalkoot etelään enää ketään jaksa kiinnostaa. Nyt olisi lehdistön aika keskittyä olennaisiin uutisiin.

Anonyymi kirjoitti...

HS:n pääkirjoitustoimittaja kiteytti osuvasti kirjoittaessaan, että ”suurin osa puoluekokousedustajista joutui tekemään äänestyspäätöksensä Sipilän hyväksi suunnilleen pelkän mielikuvan perusteella”. Niin totta, ja samalla tuli taas todistettua, että mielikuvat ovat voimakkaampia kuin faktat. On täysin irrelevanttia se, ovatko ne totta vai ei. Mielikuvien pohjalta ihminen kuitenkin käyttäytyy – päätösten takana on tunteet, ei järki.

Anonyymi kirjoitti...

"Kepulaisilla oli suuri mahdollisuus Väyrysessä, mutta menettivät mahdollisuutensa ja ryssivät asiansa" totesi Toipila edellä osuvasti. Se, että Väyrysen kohdalla puhutaan "suuresta mahdollisuudesta", kertoo kaiken olennaisen puolueen tilasta.

-Timo Airaksinen

Siru Pola kirjoitti...

" Kepu sössii aina ". Paavo olisi Kepun nostanut, mutta eivät halunneet mahdollisuutta itselleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä Sipilä valittiin haalimaan ääniä kokoomukselta. Kokoomuksella tosin on kaikkein uskollisin kannattajakunta, joten keskustaa ei voine syyttää ainakaan menemisestä sieltä missä aita on matalin.

Minä tosin uskon, että Sipilä on keskustan vastaus trendiin, jossa puolueen johto vaihtuu nuorempaan.

Kokoomus teki se jo hyvän aikaa takaperin (Katainen). Alkukompasteluiden jälkeen Jykästä on tullut ihan neutraali ja hyvä poliitikko, jonka ansioksi lienee laitettava ainakin osa kokoomuksen menestyksestä. Jyrki kuuluu siihen kokoomuksen "vasemmistolaiseen" siipeen, joka onnistuu saamaan kokoomukseen ääniä myös keskemmältä. Laitetaan kokoomuksen pj:ksi vaikkapa Eero (nyrkki) Lehti, niin katsotaanpa mitä tapahtuu?

Demarit nuorensivat puoluejohtoaan kokoomuksen jälkeen ja Jutta on parantanut juoksun edetessä. Ehkä Jutastakin ihan poliitikko vielä kehkeytyy. Kovassa kansainvälisessä koulussa tällä hetkellä (valtiovarainministerin salkku) ja luulisi, että siitä jotain taskuun jää. Demareiden nuorentamisleikkaukset tosin ovat jääneet puolueen johtoon.

Keskustalla on kiire tehdä sama perässä. Tämähän on tavallaan sijoittamista. Tulevat tuotot (äänet) ratkaisevat pitkässä juoksussa. Puolueen johtoon kasvetaan vain johtamalla puoluetta. Pitämällä "konkarin" puheenjohtajana 75-vuotiaaksi viestikapulan vaihtamista saattaa seurata melko ankeat vuodet. Vähän samalla tavalla voi käydä, kuin jos on ostanut Nokian osakkeita korkean osinkotuottoprosentin vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Valitsivat vulgääritalouden messuilta sen jolla on ns.tervein talous ja kävivät kotimatkalla veisaamassa seuroilla kiitosta.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilä on tilapäinen ratkaisu, joka osoittautunee epäonnikseksi yritykseksi.

Väyrynen olisi ehkä saanut pidettyä kannatuksen nykyisellä tasolla, mutta edustaa mennyttä aikaa ja olisi pysyvästi kutistanut puolueen persujen rinnalle monessakin mielessä.

Puumalassa olisi voinut olla mahdolisuus uuteen nousuun, nyt se mahdollisuus jäi näkemättä.

Varsin huvittavaa muuten lukea Spillän valinta siihen trendiin, jossa puolueen johto vaihtuu nuorempaan!

Anonyymi kirjoitti...

Säälittävää, että keskustan puheenjohtajaksi valittiin mies, joka muistuttaa eniten kokoomuslaista. Ei se mitään kokoomuslaisten ääniä tule saamaan, pikemminkin menettää muutaman perusalkiolaisen aatteenkannattajasuvun viimeisetkin äänet.

Siksi toiseksi, en ymmärrä ynseyttä vastailla uskon kysymyksiin. En sipilältä enempää kuin Soinilta tai muiltakaan. Jos asiaa avoimesti tuodaan vaalitaistossa esille, miksi siitä ei saisi sanallakaan kysyä. Eikö ukoista ole uskonperiaatteitaan puolustamaan. Siinä kohti viimeisetkin bingopallot kaatuivat kupista kumoon. Uskoa uskon vuoksi, niinkö? Silmänlumetta, että vähä-älysiet antaisivat äänensä?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt pitää kyllä tunnustaa, että olen blogistin kanssa samaa mieltä! Sipilän valinta oli keskustapuolueelle yhtä hyvä valinta kuin kokoomukselle olisi Kanervan valinta seuraavaksi puheenjohtajaksi. Mikäli Väyrynen olisi valittu niin kannatus olisi noussut kohisten, mutta Sipilä. Huonoin vaihtoehto mitä voin kuvitella. Sipilän ollessa pj. ei tulisi mieleenkään edes ajatella äänestää keskustapuoluetta. Ilman muuta Puumalakin olisi ollut selvästi parempi vaihtoehto kuin Sipilä. Hiukan vaikuttaa, että keskustapuolue häpeää Väyrystä ja syytä siihen en tiedä. Ajatellaanko, että kekkoslaisuus on painolasti? Henkilökohtaisesti Väyrynen kokemuksellaan ja laajalla näkökulmallaan olisi ollut oiva valinta keskustapuolueelle! Laaninen olisi ollut syytä vaihtaa. Nyt näyttää, että keskustapuolue on todellinen aurinkonlaskun puolue.

Anonyymi kirjoitti...

"Paavo Väyrynen on puheenjohtajaehdokkaista ainoa, joka olisi voinut onnistua haalimaan takaisin persuille livenneitä ääniä, Juha Sipilästä ei siihen ole."

Nyt blogisti ei ole seurannut galupeja, Kepuhan on jo noussut persujen edelle. Sipilän on hyvä ryhtyä puolueen pelastajaksi. Tämän ongelmaksi tulee osoittautumaan poliittisen kokemuksen ohuus, joka näkyi jo ensi kommenteissa.

Väyrysestä ei olisi Kepun pelastajaksi, koska hän julkisuudessa olisi leimautunut tai ollut leimattavissa menneisyyden mieheksi, joka olisi karkoittanut liikkuvat äänestäjät, joka nykyään ratkaisevat vaalit.

Kepun toivo on keskittyä aluepolitiikkaan, jonka muut puolueet laiminlyövät. EU:n Espanjanavustakin saa hyvää vetoapua, jos uskottavuus riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilä ei ole Kannuksen Kennedy, vaikka jokainen yksilö on filosofi, joskaan jokaisella ei ole filosofin virkaa, mutta Suomessa sekin on järjestelykysymys.

Mentyään urallaan usein sinne mistä pallo on juuri potkaistu pois, aikoo Esko Aho olla Harvardissa vihdoin oikeassa paikassa oikeaan aikaan vastaanottamassa maaliin johtavaa syöttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä asiassa olen täysin samaa mieltä blogistin kanssa - Sipilän mahdollisuudet onnistumiseen ovat lähes olemattomat. Keskusta toki haluaa luoda nahkansa, mutta Paavo Väyrysen avulla se olisi voitu nyt tehdä menettämättä viimeisiäkin tuhkia pesästä.

Äkkirikastunut yrittäjä saarnaa tuloerojen onnea, melko keskustalaista, sano. Ehkä seuraavassa puoluekokouksessa, Suomen silloin 5. suurin puolue, Keskusta hälyyttää ruoriin Hannu Kailajärven sekä hänen uskolliset apurinsa, joulupukkimiehen ja säämies-Tonin. Nämä pojat eivät nimittäin tyydy mihinkään pieniin kasvuprosentteihin, vaan lupaavat kerralla 400 % puolessa vuodessa! Sen tosin Keskusta seuraavan puheenjohtajansa johdolla tarvitseekin, mikäli aikoo palata politiikan raskaaseen sarjaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen täysin eri mieltä blogistin kanssa. On todella miellyttävää, että puolueen johtoon valitaan joku muu kuin poliittisen broilerikasvattamon edustaja. On mukava kuunnella Sipilän hapuilua toimittajien edessä, kun hänen suustaan ei heti syöksy ulos poliittinen liturgia, mitä mm. Urpilainen, Katainen suoltavat niin liukkaasti juuri nyt, kun veronmaksajien rahoja siirretään Espanjaan. Ja voi olla, että Sipilältä puuttuu karismaa, mutta ei sitä ole muillakaan puoluejohtajilla, paitsi Soinilla, Soininkin karisman vetovoima mitataan nyt kunnallisvaaleissa, ei taida olla jytkyä tiedossa.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitteko Halla-ahon kommentoinnit tuomiostaan.

Soinikin tunki itsensä ulos kaapista ja hyväksyi Halla-ahon, tuon tuomitun rasistin, jatkaa valiokunnan puheenjohtajana.

Kysymys siitä, onko Suomirasistinen maa, vai tuleeko Perussuomalaisten natsismille vastaliike, jopa väkivaltainen sellainen. Tässä ollaan nyt aika heikoilla jäillä.