keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

1080. Arvoton näytelmä

                                          Loikkarit selittelemässä temppuaan

1. Kyllä, olihan se todellakin arvoton, irvokas ja häpeällinen näytelmä. Ei voi muuta sanoa. Se oli pelin politiikkaa, jossa kasvonsa ja poliittisen uskottavuutensa menettäneitä on paljon: Timo Soini, Juha Sipilä, Petteri Orpo, Sauli Niinistö jne.

2. Operaatio käsikirjoitus laadittiin jo sunnuntaina. Pääarkkitehteinä häärivät Timo Soini, Juha Sipilä ja Petteri Orpo. Vahvaa taustatatukea antoi Sauli Niinistö Kultarannasta. Jussi Halla-ahon kuuleminen ja tenttaminen maanantaiaamuna oli todellakin vain kulissi ja osa sovitusta pelistä, pelinpolitiikasta.

3. Sipilä ja Orpo eivät saaneet Halla-ahoa satimeen hallitusohjelmasta, maahanmuutosta tai EU-politiikasta, sillä Halla-aho oli niiden osalta tiukasti hallitusohjelman kannalla. Tämän jälkeen Sipilän ja Orpon piti keksi jotain muuta kättä pidempää. Esiin nostettiin paljon puhutut arvot ja käsite arvopohja. 

4. Sipilän ja Orpon yhteinen  tiedotustilaisuus Halla-aholle annettujen rukkasten jälkeen oli todella irvokasta katseltavaa ja kuunneltavaa. Sipilä ja Oprpo käyttivät vähintään joka toisessa lauseessa sanoja "arvot", "arvopohja", "yhteiset arvot", "arvojen jakamattomuus", "arvoerot" jne. Tarkoitus oli osoittaa kansalle, että Jussi Halla-aho on täysin arvoton mies. Toiseksi Sipilä ja Orpo tarkertuivat siihen aika naurettavaan tekosyyhyn, ettei Halla-aho Brysselistä käsin voisi muka tehdä tehokasta yhteistyötä, mitä kolmen puolueen hallitustyö edellyttää. Tämä peruste olisi ehkä ollut validi joskus 20 vuotta sitten, mutta nykyään yhteydenpito Helsingin ja Brysselin välillä hoituu kätevästi sähköisten viestimien välityksellä.

5. Kävi selväksi, että Sipilä, Orpo ja Sauli Niinistö olivat jo sunnuntaina päättäneet, että Jussi Halla-ahosta oli päästävä eroon ja että hänen johtamansa puolue ei voi jatkaa hallituksessa. Toisaalta persujen tilalle hallitukseen ei haluttu RKP:tä ja KD:tä, koska hallituksella olisi tuolloin ollut vain yhden paikan enemmistö eduskunnassa ja taustalla vaani tilaisuutta myös Paavo Väyrynen omalla puolueellaan. 

6. Silloin päätettiin, että perussuomalaiset hajoitetaan ja Timo Soinin johdolla puolueen jättävät kansanedustajat muodostavat oman eduskuntaryhmän, joka otettaisiin hallitukseen. Tämän jälkeen hallitus jatkaisi ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hallitusohjelma olisi sama kuin ennen, samoin halllituksen paikkajako. Vaikka uudella ryhmällä eli Uusi vaihtoehto -nimisellä ryhmällä (UV) on eduskunnassa vain 20-22 kansanedustajaa, sillä olisi hallituksesssa viisi ministeriä. 

7. Timo Soinin kannalta oli pääasia, että hän sai jatkaa ulkoministerinä. Sen eteen hän oli valmis tekemään mitä tahansa, myös hajoittamaan oman rakkaan puolueensa. Soini oli vain pari viikkoa ennen Jyväskylän kokousta tuominnut jyrkästi puolueloikkarit juudaksina maan rakoon. Mutta kun hän joutui itse valinnan eteen, hän oli heti valmis luopumaan kaikista periaatteistaan ja ryhtyi innokkaansa kannattamaan Sipilän, Orpon ja Sauli Niinistön suunnittelemaa Halla-aho -operaatiota. Kun Soinille luvattiin, että hän saisi jatkaa ulkoministerinä, hän oli valmis marssimaan ulos perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja hajoittamaan puolueen. Timo Soinia ajoi ratkaisuun häviön aiheuttama suuttumus, viha, kostonhimo ja itsekäs vallanhalu. Suomalaisen politiikan lähihistoria ei tunne vastaavanlaista petturuutta.

8. Timo Soini toki huutavat ja itkevät ääneen, että perussuomalaiset ei ole heidän "kotinsa" vaan on aivan eri puolue kuin se oli vielä Jyväskylän kokoukseen mentäessä. katin kontit! Puolue on edelleen täysin sama ja sama koskee sen jäsenistöä. Jäsenet halusivat vaihtaa piuolueen johdon, ja niin myös tapahtui, täysin demokraattisessa järjestyksessä. 

9. Timo Soinin, Sampo Terhon, Simon Elon ja muiden loikkareiden tv-kameroiden edessä vuodattamat kyyneleet ovat krokodiilin kyneleitä.  He eivät tietenkään itke surusta, vaan he itkevät ilosta ja hykertelevät innoissaan siitä helppoudesta, jolla heidän operaationsa Halla-ahon syrjäyttämiseksi onnistui. Onnistuihan se, kun käsikirjoittajina olivat Sipilä, Orpo ja Sauli Niinistö. 

10. Tasavallan presidentin ei tietenkään tulisi ottaa kantaa sisä- ja puoluepolitiikkaan. Näin Sauli Niinistö sanoi itse pari viikkoa sitten ryhtyessään presidenttikisaan  valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Mutta ei kulunut kulunut kuin viikko tai pari, kun Niinistö unohti tyystin sanomansa ja ryhtyi Kultarannnassa irvokkaasti ja "arvottomasti" vihjailemaan Jussi Halla-ahon johtaman puolueen hallituskelvottomuudesta vetäen esiin Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen rikostuomiot ja sen, etteivät nämä ole osoittanut tehokasta katumusta. Todella paha virhe presidentiltä.

11. Presidentinvaalit pidetään ensi vuonna. On hyvä, että kansalaisilla on  vaaleissa useita päteviä ehdokkaita. Sauli Niinistö menetti Halla-aho -rytäkässä paljon kannatustaan. Minun kannatukseni hän on menettänyt jo ajat sitten. Samat sanavat koskevat nyt myös Juha Sipilää ja Petteri Orpoaan ja heidän puolueitaan. Se,  ottaako UV:lle eduskuntavaaleissa 2019 ohraleipä, jää nähtäväksi. Selvältä tuntuisi, että suurin osa loikkareista ei tule enää valituiksi. Joukossa on muutamia onnenonkijoita ja saman verran mahdollisuutensa jo ennestään menettäneitä toisen kauden kansanedustajia.

90 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ilta-Sanomissa kerrotaan tänään, miten soinilaiset junailivat joukkopaon puolueesta ja miten nopeasti se oli tehtävä.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005253719.html

Anonyymi kirjoitti...

Se että lähtijöitä löytyi parikymmentä kertoo aivan muusta kuin halusta jatkaa ministerin pallilla. Paljon helpompaa olisi ollut katsella sivusta miten käy ja tehdä harkittu päätös myöhemmin, nyt paloi aika monta siltaa. Kaikki lähtijät eivät ole vielä tässä, nasu-Jussin kelkkaan jäälopulta aika harva. Paikan uusiminen eduskunnassa on monella tiukassa näistä asemista.
Kannattaa ottaa huomioon, että Sipilä ja Orpo voivat aivan hyvin hajottaa nyt hallituksen ja eduskunnan. Se laittaisi Soinin aika pahaan rakooon ja tekisi Persujen ehdokasasettelusta huvia. Se joka ei ole nauraa hihitellyt viimeistä vuorokautta putkeen hirnuisi kuin hevonen tempun jälkeen.
Vaikea usko, että kukaan on niin tyhmä, että panisi itsensä näin pahaan pinteeseen kevein perustein. Soinin takamuksen uudelleenasettelu Audin takapenkille ei ole sellainen, vaikka raskas onkin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kaikki persuina tehtävään valitut ministerit ovat kuitenkin loikkareiden eli juudasten joukossa. Samoin puhemies Lohela. Muut loikkarit seurasivat mukana, koska joukossa tyhmyys tiivistyy. Heidän uudelleen valintansa eduskuntaan ei ole ollut muutenkaan mitenkään varmaa, vaan selkeästi epävarma asia. Tällä tavalla eli loikkaamalla he kuvittelevat voivansa parantaa asemiaan v. 2019 vaaleissa.

On päivänselvää, että Jussi Niinistö, Jari Lindström. Sampo Terho, Pirkko Mattila ja Timo Soini loikkasivat siksi, että halusivat säilyttää ministerisalkkunsa. Muuta voidaan puhua, mutta harva sitä uskoo.

Anonyymi kirjoitti...


Ti 13.6 klo 13:00 Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokous alkaa.

Ti 13.6 klo 13:07 YLE uutisoi perussuomalaisten hajoamisesta, Uusi Vaihtoehto -eduskuntaryhmän perustamisesta ja sittä että uusi ryhmä on valmis jatkamaan hallituksessa.

Samaan aikaan pääministeri Sipilä teki u-käännöksen matkalla Turusta Naantaliin, jossa hänen oli tarkoitus luovuttaa hallituksensa eronpyyntö tasavallan presidentille Sauli Niinistölle.

Miksi Suomen kiireisin mies ei jäänyt odottamaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän tiistaista kokousta, jonka jäljiltä tilanne selkiytyi?

Pelkkää "bluffia" koko lentonäytös!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Toimi Kankaanniemi pysyy perussuomalaisissa – uuden ryhmän selitykset erosta "tuntui todella ikävältä", sanoo Toimi I-S:lle.

Hyvä Toimi! Eihän UV:n jäsenten arvopohja todellisuudessa eroaa mitenkään persuissa pysyvien kansanedustajien arvoista. Sipilä ja Orpo sekä Sauli Niinistö kusettivat kansaa "arvopohjapuheillaan". Totuudessa pysyminen on myös tärkeä arvo, mutta tuota arvoa ko. herroilla ei ollut.

Siinä on mies paikallaan.

Veikkaisin, että kun vaalit lähestyvät, moni loikkareista haluaisi palata takaisin perussuomalaisiin eli suorittaa "paluuloikkauksen".

Anonyymi kirjoitti...

Kovan pelin ja bluffaamisen eli kusettamisen taidon Juha Sipilä on oppinut bisnesmiehenä. Ei hän siitä ole irti päässyt politiikassakaan.

Siru Pola kirjoitti...

Parasta mitä politiikassa on pitkään aikaan tapahtunut oli tämä Persujen nurinmeno sekä ne lehmänkaupat jotka sen taustalla puolin ja toisin olivat.

Kunnon rasistit jatkavat nyt keskenään ja laimennetut rasistit ovat edelleen hallituksessa. Sipilä ja Orpo myhäilevät ja Saulikin saa levätä rauhassa.

Soinilla on taas oma puolue ja nyt on sitten Jussillakin omannäköisensä porukka.

Tällaisena kun vaan jatkuu niin saadaan televisioverolle vastinetta.

Kolminkertainen eläköönhuuto: Eläkööön, eläköööön, hurraa !

Anonyymi kirjoitti...

Ettäs kehaat!

Anonyymi kirjoitti...

Varsinaisia nilittäjiä, poraajia ja tv-itkeskelijöitä nämä simonelot, timosoinit, sampoterhot ja monet muut loikkarit.

Heille voisi tokaista kuten alikersantti Lehto sanoi Tuntemattomassa sotamies Riitaojalle:

- Vai rupeet poraan, saatana!

Anonyymi kirjoitti...

Sipilän lentonäytös oli erikoinen siitäkin syystä, että edellisenä päivänä hän vielä sanoi odottavansa, mitä PS:sten kokouksessa tapahtuu. Moni ihmettelikin, miksi.

Loikkarien motiivina oli pelko uran menetyksestä, koska maan korkein taho tuomitsi halla-aholaiset kelvottomiksi. Ministereillä oli vielä bonuksena ministerin salkun säilyttäminen. Siinä on kodittomuutta kerrakseen.

Anonyymi kirjoitti...

Samanlainen"junttausoperaatio" on menossa Vihreillä eli pj-ehdokkaiden kannattajat lobbaavat omaansa. Pitäisikö se kieltää?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vasemmistoliiton kansanedustajan Markus Mustajärvi tänään Yle Uutisissa:

Timo Soinin ryhmä pelasti hallituksen sote-hankkeen. Kun Soini ja parikymmentä muuta kansanedustajaa erosi perussuomalaisista ja sai jäädä hallitukseen, he pelastivat keskustalle ja kokoomukselle tärkeän sote-uudistuksen.

Soteratkasiu on ollut pääministeri Sipilälle ja ennen kaikkea kokoomukselle ykkösasia. Kyse on on vuosikymmeniä vaikuttavasta muutoksesta ja kymmenien miljardien bisneksestä. Jos kokoomuksen haluama valinnanvapaus ja pakkoyhtiöittäminen - jotka kulkevat käsi kädessä - toteutuvat, silloin avataan monikansallisille yritykselle varsinainen rahantekokone, Mustajärvi sanoo.

Mustajärvi ei usko, että tiistain ratkaisut olisivat syntyneet tuntien tai edes päivien aikana.

– Kyllä sitä on myöskin hallituksen parissa valmisteltu pidempään jotta tämä tavoite (sote) toteutuisi.
_____

Näin varmasti on! Vastineeksi tuestaan sote-uudistuksen läpiviemiselle Soini vaati että 1) hän saa pitää ulkoministerin salkun ja 2) muut entiset persuministerit saavat oitää hallituksessa ikiomat salkkunsa.

Likaista poliittista peliä ja lehmänkauppaa!

Anonyymi kirjoitti...

Arvoton näytelmä, ei voi paremmin sanoa. Odotan mielenkiinnolla, koska tausta tulevat ilmi kuten ennemmin tai myöhemmin väistämättä tapahtuu.

"Se, koittaako UV:lle seuraavissa eduskuntavaaleissa vuonna 2019 ohraleipä, jää nähtäväksi."

Se mitä tästä seuraa, on äärimmäisen jännät 2019 vaalit, jossa nähdään kumpi persujen siipi jää henkiin.

Nyt hallituksella on vielä yksi tehtävä: löytää Timo Soinille "kunniallinen" loppusijoituspaikka. Missähän olisi iso valtion firma, jonka voisi raunioittaa kuten Pekka Vennamo posti-telen?

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soinille ainoa ajateltavissa oleva loppusijoituspaikka olisi Uusi- Veikkaus; vrt. Uusi vaihtoehto. Sitä saa mitä tilasi.

Timppa soveltusi aika hyvin Veikkauksen totalisaattoripuolelle, eiköhän sieltä joku dirigan paikka Timolle löytyisi.

Anonyymi kirjoitti...

Anon: "Kannattaa ottaa huomioon, että Sipilä ja Orpo voivat aivan hyvin hajottaa nyt hallituksen ja eduskunnan."

Usko nyt, että tuota ei tapahdu: Sipilä ja Orpo pitävät kiinni tästä hallituksesta ts siitä, että Kepu saa maakuntahallinnon ja kokoomus soten valinnanvapauden. Molemmissa on kyse isosta poliittisesta päämäärästä. Ei noita olisi voitu varmuudella toteuttaa ruotsalaisten ja kristillisten heikolla vähemmistöhallituksella, puhumattakaan uusien vaalien jälkeisellä eduskunnalla, jossa viher-vasemmisto olisi lisännyt kannatustaan.

(Tuosta syystä kyllä virheellisesti uskoin, että hajottamattomat persut olisi tietyn kosmeettisen Halla-Ahon kuurmoottamisen jälkeen otettu hallitukseen. Olin väärässä, mikä näin itsekin anonyyminä tunnustettakoon.)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Näin se meni! Halla-aho ei luvannut valintansa jälkeenkään Timo Soinille ulkoministerin salkkua, vaan hänelle oli paikalle uusi ehdokas, kuten hän Jyväskylässä mainitsi.

Soini suuttui tästä aivan silmittömästi ja alkoi kostonhimoisena jounitella perustussuomalaisten hajoittamista ja uuden eduskuntaryhmän perustamista. Ryhmän joka voisi jatkaa hallituksessa ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Soini otti tietoisen poliittisen riskin, eikä välittänyt pennin vertaan mistään arvoista eikä periustamansa ja 20 vuotta johtamansa puolueen hajoamisesta.

Timo Soini hajoitti oman puolueensa. Puoilueella ei ollut hänelle mitään merkitystä, pääasia oli, että saisi jatka ulkoministerinä.

Hänen ja Simon Elon ym. loikkareiden puheet oman kodin menetyksestä ovat pelkkää höpönhöpöä. Kyllä kansa tietää!

Persujen puoluehallitus tulee pikapuolin päättämään, että eduskuntaryhmästä loikanneet kansanedustajat erotetaan myös puolueen jäsenyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilän privaatti lentonäytös josta uutisoitiin IS:ssa näyttävästi ihan videon kera "Näin Juha Sipilä nousee suihkukoneella kiitotiellä" oli pelkkää lavastusta. Oli tärkeää luoda mielikuva kansalle miten huolestunut pääministeri oli hallituskriisistä ja miten täpärällä hallituksen ero on. Episodi upposi kansaan kuin kuuma veitsi voihin ja karkoitti mahdolliset epäilyt presidentin ja hallituksen interventiosta perussuomalaisten sisäisiin asioihin.

Anonyymi kirjoitti...

Turun Sanomat uutisoi mahdollisesta joukkopaosta jo 3.6. Sipilällä ja hallituksella on aivan varmasti ollut SWOT-analyysi Halla-ahon varalle. Ehkä tämä dokumentti vuotaa joskus julkisuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Soini ei todellakaan ole köyhän asialla, kun lihottaa yritysten kukkaroja Soten avulla. Mutta omatunto on joustava kuin Sipilän kuminauha, kun oma etu on kyseessä.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho on mediakeskusteluissa osoittanut, että toisaalta hänen ja toisaalta Kike Elomaan ja Simon Elon ideologiassa ei ole edes hajurakoa.

Sen sijaan osa loikkareista on mielestäni vilpittömässä mielessä, vaikkapa Lindström ja Elovaara, ja kaiketi muitakin on.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lindströmin, Soinin, Terhon, Jussi Niinistön, Mattilan ja Lohelan vilpittömyyteen suhtautuisin kyllä aika varauksellisesti. He ovat hallituksen jäseniä ja Lohela puhemies, joten kyllä heillä on ollut ensi sijassa oma lehmä ojassa. Se on minusta selvä asia.

He ovat kaikki halunneet säilyttää nykyiset asemansa ja siinä suhteessa Halla-ahon päähänpotkiminen ja Sipolän, Orpon ja Sauli Niinistön väliintulo ja avuanto on tullut heille kuin taivaan lahjana. Puolue sai ns. "koti" sai mennä eikä niillä ollut paskankaan arvoa ja merkitystä, kun oma etu niin vaati.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ylen uutisissa kerrotaan juuri, miten perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtaja halutaan vaihtaa. Puheenjohtaja Matti Torvisen lausunnot ovat saaneet osakseen rajua kritiikkiä. Torvinen kertoi tiistaina, että kannattaa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä eronnutta uutta eduskuntaryhmää ja arvosteli samalla Jussi Halla-ahon kannattajia.

Useampi perussuomalaisten kannattaja moittii Torvista siitä, että tämä ei kunnioita puoluekokouksen enemmistön valintoja puheenjohtajaksi.

Torvisen lähtöä kannattavat muun muassa piirihallituksen jäsen Kalervo Björkbacka Rovaniemeltä, Kemin perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Tauriainen ja piirin ex-puheenjohtaja Jyrki Savikuja Keminmaasta. Perussuomalaisten Lapin piirin 1. varapuheenjohtajan, simolaisen Terho Korpikosken mukaan vaikuttaa siltä, että Torvinen ei nauti enää piirin luottamusta. He kertovat asiasta Ylelle. Lisäksi Torvista arvostellaan perussuomalaisten Lapin piirin julkisessa Facebook-ryhmässä.
---
Tunnen tämän Torvisen. Hän on nyt 60-vuotias lakimies, joka valmistui OTK:ksi Lapin yliopistosta vuonna 2001. Tuolloin hän oli Ylen Lapin radion toimittaja eikä tiettävästi kuulunut perussuomalaisiin. Myöhemmin Torvinen on ilmeisesti päättänyt lähteä kokeilemaan siipiensä kantavuutta politiikassa ja valitsi tässä tarkoituksessa, kuten niin monet ja taas monet muutkin, perussuomalaiset. Ei päässyt läpi viime edukuntavaaleissa.

En yhtään ihmettele, että persujen jäsenet Lapissa ovat tuohtuneet Matti Torvisen Halla-ahoa vaststavista kirjoituksista ja esiintymisestä Sampo Terhon näkyvänä kannattajana Jyväskylä kokouksessa.

Matti, hakeutuisit nyt ihmeessä "Uuden Toivon" eli Simon Elon johtaman UV-liikkeen tiedottajaksi!


Anonyymi kirjoitti...

Täällä soittaa Juha Torvinen, siellä koittaa Matti Torvinen...

Anonyymi kirjoitti...

Lännen Median mukaan Simon Elosta ja Tiina Elovaarasta on tehty rikosilmoituksia heidän esittäminesä natsiväiitteiden ja -tervehdysten takia.

Jussi Halla-aho sanoi tänään suoraan, että Elovaara valehteli eilen illalla A-studion lähetyksessä kertomalla, että Jyväskylän kokouksesta Halla-ahon ja vapuheenjohtajien valinnat olisi otettu joidenkin henkilöiden joukossa vastaan natsitervehdyksin.

Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän persujen Tukisäätiö kuittaa noin miljoonan euron velkansa puolueelle? Tämä voi poikia muhevan riidan käräjillä.

Skorpioni kirjoitti...

Presidentti Niinistön ja pääministeri Sipilän menettely ei tosiaankaan vaikuttanut kovin valtiomiesmäisestä. Hehän hajottivat menettelyllään eduskunnan toiseksi suurimman puolueen. Oikea menettely olisi ollut,että Niinistö olisi kokonaan pysytellyt puoluepolitikoinnin ulkopuolella ja Sipilä olisi voinut todeta,että persujen rivit olivat niin sekaisin ja asenteen väärän, että perussuomalaisten tuli selvittää sisäiset sotkunsa ensin itse. Hallitus olisi tullut muodostaa uudestaan RKP:n ja KD:n avulla.
En oikein ymmärrä,että Sipilän perustuslakiasiantuntijoina käyttämät Hiden ja Tiitinen ovat olleet kannanotoissaan oikeassa. Nyt kaikki perustuslakijuristit ovat hiljaa,koska he hyväksyvät persujen hajoittamisen,koska demarit ja Kepu siitä eniten hyötyvät.

Nyt on paljon ja vaikeaa jälkipyykkiä pestävää. Ajatelkaa nyt vain perussuomalaisten puoluekenttää,puolueen piirit- ja kuntatasoja sekä puoluetoimiston jakautumista ja varsinkin rahavaroja hallitsevan säätiön ja puoluekoneiston keskinäistä selvittelyä. Näitä seikkoja Niinistö, Sipilä ja Orpo,eivätkä heidän asiantijansa Hiden ja Tiitinen varmasti tunnissa parissa tiistaina tulleet ajatelleeksi.
Näin meillä toimii valtiojohto 100-vuotis juhlavuotena!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kumpi leiri älyää ensiksi pyytää Kari Uotia lakimiehekseen?

Kari Uoti on aiemmin toiminut perussuomalaisten puolueen avustajana oikeusasioissa.

Erkki K. Laakso kirjoitti...

Hyvä Jyrki! Viiltävää ja analyyttistä tekstiä Sinulta taas!!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kaiken ansaitulla kunnioituksella, mutta on pakko sanoa, että sekä Seppo Tiitinen että prof. Mikael Hidén alkavat kumpikin olla valtiosääntöoppineiden ns. laitimmaisesta päästä. Tiitinen (69) on (vain) varatuomari ja emeritusprofessori Hidén täyttää kohta 78-vuotta. MH on rampannut perustuslakivaliokunnan asiantuntijana jo ainakin 45 vuotta putkeen. Hän on ollut kieperissä kysymyksissä useimmiten valtion tai yleensä viranomaistahon kannalla.

Suomessa on ainakin kymmenkunta Hidéniä ja Tiitistä, paitsi nuorempaa, myös pätevämpää ko. alan oppinutta. Miksi Juha Sipilä soitti ja viestitti juuri näille kahdelle? No, vastaus ilmenneen ja edellä laumastani, eli heiltä saa tilaaja saa yleensä aina sellaisen lausunnon kuin haluaakin saada.

Ovatko Tiitinen ja Hidén antaneet lausuntonsa kirjallisesti? En tiedä. Sipilän eilen Turun kentällä antamasta lausumasta voisi päätellä, että Sipilä pyysi herroilta lausuntoa ollessaan parhaillaan lentämässä kohti Naantalia ja Kultarantaa.

Noh, tämä ei toki ole totta, vaan aivan ilmeistä on, että Sipilä ja Orpo olivat pyytäneet ko. lausuntoa jo operaation alkuvaiheessa, luultavasti jo sunnuntaina. He olivat suunnitelleet ja pohjostaneet persujen "kaappauksen" ja hajoittamista hyvin ja varutuneet myös juridisten lausuntojen hankkimiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Seppo Titinen on tehtävään ainakin sopiva. Hänhän on vanha maalaislittolainen ja sittemin keskustalainen virkamies.

Anonyymi kirjoitti...

Viiltää, viiltää
nyt ketutus sisintäni viiltää...

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on, myös oikeustieteellisten asiantuntijalausuntojen osalta. Siis SITÄ SAA MITÄ TILAA!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Professori Panu Minkkinen, Helsingin yliopistosta, katsoi eilen Helsingin Sanomissa, että Sipilän ja kumppaneiden valitsema menettelytapa on virheellinen. Minkkisen mukaan vanha hallitus olisi pitänyt ensin kaataa, kun hallitukseen on tulossa aivan uusi eduskuntaryhmä.

Lakipuoli on nyt junailtu Juha Sipilän hallituksessa niin, että maassa ei edes ole ylintä laillisuusvalvojaa eli oikeuskansleria! Oikeuskansleri Tuomas Pöysti sai ikään kuin palkkiona sote-valmistelustaan oikeuskanslerin nimityksen, mutta samalla päätettiin, että Pöysti astuu virkaansa vasta ensi vuoden alussa. Oikeuskanslerin sijaiseksi on hakenut neljä lakimiestä, mutta heidän tasonsa ja pätevyytensä ei päätä mitenkään huimaa.

Skorpioni kirjoitti...

Minun oikeudellinen arvio on seuraava: Hallitus muodostetaan siten,että hallitusohjelmasta sopivat poliittiset puolueet valitsevat ministeriehdokkaat. Sen jälkeen puolueet neuvottelevat ministeripaikoista ja presidentti nimittää hallituksen. Tiistaina tapahtui,että perussuomalaisen puolueena ei eronnut hallituksesta,vaan heitä ei kepun ja Kokoomuksen toimesta " hyväksytty" hallituspuolueeksi. Tämän tilanteen olisi pitänyt johtaa hallituksen eroon. Näin ei kuitenkaan käynyt,vaan jostakin ihmeen syystä hallituksen ero "peruutettiin" ja pääministeri Sipilä ilman perussuomalaisiten laillisesti valittua lainkaan kuulematta tulkitsi,että hallitustyötä voitiin jatkaa "vanhoin ministerien". Minusta tämä oli väärä menettely. Sipilän olisi ehdottomasti asioida virallisella tasolla eli perussuomalaisten uuden eli virallisen puoluejohdon kanssa,mitä Sipilä ei tiistaina lainkaan tehnyt. Kun Sipilä sai Simon Elolta tiedon uuden ryhmän eroamisesta perussuomalaisesta puolueesta,eikä Perussuomalaiset puolueena varmaankaan olisi nimennyt kysyttäessä puolueesta eronneita ministereitä jatkamaan ministereitä, ei Sipilän menettelyä ole pidettävä oikeana. Syntyi uusi hallitus ilman,että vanha hallitus olisi normaalissa järjestyksessä jättänyt paikkaansa. Valtava sekasotku oli valmis ja se jatkunee ties kuinka kauan. Olisi hyvä ja välttämätöntä kuulla, miten Hiden ja Tiitinen ovat päätyneet erilaiseen tulkintaan!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

En yhtään ihmetttele Tiitisen ja Hidénin kantaa. Kun pääministeri kysyy heidän kantaana, he antavat juuri sellaisen kannan ja lausunnon, mikä tyydyttää pääministeriä ja sopii hänen pirtaansa.

Kuten jo edellä sanoin, korkearvoinen lausunnon pyytäjä tai kysyjä saa yleensä aina sellaisen lausunnon ja kannan kuin haluaa. Tästä on itsellänikin tuota---öhöm…niiku hieman kokemusta.

Anonyymi kirjoitti...

Täysistunnon puheenvuoro PTK / 57 2015 vp ( ks. linkki).

Ed. Timo Harakan (sd) puheenvuorossa koskien HE 73/2015 vp (Hallituksen esitys laeiksi puoluelain sekä ehdokkaan vaalirahoituksesta annetun lain muuttamisesta) spekuloidaan perussuomalaisten hajoamista. Tämä riskiarvio siis jo vuonna 2015.

"Hallituksen esityksen perusteella perussuomalaisten hajoaminen näyttäisi olevan kuitenkin riski, johon on täytynyt varautua. Niinpä esitykseen on sitten ujutettu perussuomalaisten pelastusrengas. Jos puolueesta pakenee edustaja toiseen ryhmään tai peräti useampaan ryhmään tai vaikka kaikkiin muihin kuuteen ryhmään, niin puoluetuki jää sille tynkäryhmälle tai, kuten kuulimme, mahdollisesti yhdelle ainoalle edustajalle. Sitten hänelle jää henkilökohtaisesti enemmän resursseja, aikamoinen joukko avustajia, kohtalaisen monta huonetta. Jos puolueella sattuu olemaan vieläpä hulppea puoluetoimisto, niin sinne voi hankkia sitten vielä lisää designhuonekaluja, joista käsin voi sitten köyhän kansan asiaa ajaa".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vaikka Juha Sipilä ja Petteri Orpo puhivat tiedotustilaisuudessa maanantaina, melkein suu vaahdossa, kauniisti arvoista, arvopohjasta, arvoeroista jne., voidaan kuitenkin täysin perustellusti kysyä, viilasivatko ko. ministerit meitä suomalaisia vain linssiin.

Ks. tästä HS:n analyysiä tänän

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254656.html

vastaus on: kyllä viilasivat. Arvot eivät merkineet mitään, puhe arvoista oli vain tekosyy, jolla Halla-ahon persut voitiin potkia pois hallituksesta.

Kansa ei ole niin tyhmää tai sinisilmäistä kuin Sipilä ja Orpo ajattelevat tai luulevat. Poliitikkoja voidaan ja pitääkin aina epäillä ja arvostella. Korkeassa asemassa olevia poliitikkoja ja presidenttejä erityisesti.

Minun uskoni, jos sitä koskaan on liiemmälti edes ollut, Juha Sipilän, Petteri Orpon ja Sauli Niinistön vilpittömyyteen ja rehellisyyteen on tämän operaatiion tuloksena kyllä täysin mennyt.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Perussuommalinen -lehden päätoimittaja Matias Turkkila tänään IL-TV:n ohelmassa Sensuroimaton Päivärinta:

-Me-Timosta tuli 2013 minä-Timo, joka puhui täysin siekailematta vain itsestään. Kaikki asiat kietoituivat hänen ympärilleen. Timo on assosioinut itsensä ja liikkeensä. Luopuessaan puolueen puheenjohtajuudesta hän halusi sekä luopua että pitää puolueen ohjaamalla sitä Sampo Terhon kautta.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200207265_pi.shtml?ref=juurinyt_desktop

Anonyymi kirjoitti...

Jep jep!

Aivan sama ilmiö on havaittavissa myös Sauli Niinistössä. Hänesta on tullut Minä-presidentti.

Korkeintaan hän voisi ajatella käytettävän slogania Minä, Lennu ja Jenni.

Anonyymi kirjoitti...

Uutisia tarvitsee seurata vain pintapuolisesti - parhaat analyysit löytyvät JV:n blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Näillä tempauksillaan Persut karkottivat loputkin äänestäjät. Kuka haluaa profiloitua tuollaiseen porukkaan, sen kumpaankaan siipeen?

Anonyymi kirjoitti...

Missä välissä se Sipilä ehätti panemaan tulen Kesärannan saunan pesään? Varmaan heti lennolta tultuaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kun puolue menettää parissa vuodessa puolet kannatuksestaan hallituspolitiikan vuoksi, on täysin luonnollista, että jotkut pyrkivät muuttamaan puolueen linjaa; tässä tapauksessa jopa edellisvaalien vaaliohjelman suuntaan. Kun ruhtinas väistyi vapaaehtoisesti, uusi johto valittiin demokraattisesti äänestämällä. Ei tässä ole mitään mäkättämistä.

Soinilaiset ottopoikaministerit ovat nyt äänettöminä yhtiömiehinä hallituksessa. Suu on pidettävä supussa ainakin EU- ja turvapaikkapolitiikassa.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on katoavaista maine ja kunnia, sanottiin jo aikoinaan. Sama pätee Soinin tekoja, kun ahneus astui eturiviin!

Anonyymi kirjoitti...

Turhanpäiväistä tohinaa. Lukemattomien muiden tavoin pysyn visusti etäällä sekä vanhoista että uusista persuista.

Anonyymi kirjoitti...


Minusta on ollut kerrassaan verratonta seurata tätä orkestoroitua näytelmää. Tässä se nähtiin, että vanhassa samuraissa on vielä ytyä. Niin sitä pilkattiin "jabbaa", vaikka hän oli vielä valmis taisteluun. Ei laskenut miekkaansa ja alistunut nöyränä kohtaloonsa niinkuin persujen nuivat toivoivat.

Kaikki tai ei mitään. Soini pelasi korttinsa upeasti. On pakko ihailla moista pelisilmää ja pelinrakennusta. Maahan saatiin hallituskriisi, joka ikään kuin ratkesi itsestään. Soini uhrautui isänmaan puolesta tovereidensa kanssa samalla, kun Orpo ja Sipilä torjuivat pahuuden luikertelun vallan ytimeen. On pakko taputtaa ja hihkua. Vielä Niinistö kansakunnan isänä ja unilukkarina antoi hienovaraisen tönäisyn pelinappuloille.

Vau, mikä operaatio. Tässä nähtiin ero poliittisen pelin mestareiden ja oppipoikien välillä. Kannattaa muistaa, että kahden vuoden päästä on jo aivan toinen tilanne ja kansan muisti on häilyvä ja lyhyt. Halla-Ahon vaikutusvalta tulee auttamatta vähentymään, vaikka hän nyt sympatiapisteitä tällä hetkellä kerääkin.

Machiavelli nostaisi kyllä hattua.

"On siis otettava huomioon, että ruhtinas, ja uusi ruhtinas eritoten, ei voi noudattaa kaikkia niitä hyveitä, jotka tuottavat ihmisille hyvän maineen. Jotta hän voisi säilyttää asemansa, hänen on useinkin pakko toimia vastoin uskollisuuden, armeliaisuuden, inhimillisyyden ja uskonnon lakeja."

ja

"Mutta elämä on niin etäällä ihanteista, että se joka pyrkii todellisuuden ohittaen pelkästään ihanteisiin, päätyy pikemminkin perikatoon kuin päämääräänsä. Jos ihminen pyrkii aina tekemään oikein, hän jää väärintekijöiden sankassa joukossa väkisinkin tappiolle. Mikäli ruhtinas siis haluaa säilyttää asemansa, hänen täytyy opetella tekemään vääryyttä ja käyttää tätä taitoa tarpeen mukaan."

Anonyymi kirjoitti...

1. Sipilän edellinen u-käännöshän oli viime vuoden alussa Turuntiellä. Pääministeri alkaa vaikuttaa jo tragikoomisen teatraaliselta.

2. Jos tämä troikka halusi tehdä Halla-ahosta marttyyrin, niin siinä kyllä onnistuttiin todella mallikkaasti. Jossain taidettiin uutisoidakin Halla-ahosta "omiensa pettämänä".

3. Jos Terho tulee Soinin paikalle, SOS-hallitus muuttuu SOT-hallitukseksi. Kyllähän KD pitäisi jo kirjainyhdistelmän vuoksi saada mukaan kokoonpanoon.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös tässä käynyt niinkin, että kokoomus ja keskusta hajottivat suurimman kilpailijapuolueensa ainakin kahteen osaan? Toimijoina keskustalainen pääministeri, kokoomuslainen valtiovarainministeri ja kokoomuslainen presidentti.

Soini sai ministerisalkun ajatellun edustajakautensa loppuun asti. Muutama muu uuvatti samoin. Nuoremmat uuvatit ovat vain astinlautoja ministereille. Muutamat saivat pariksi vuodeksi ylisuuret edut ja sen jälkeen poistuvat poliittiselta kartalta.

Valtiosääntöä koskevat lausunnot tilattiin vanhainkodista.

Ei oikein kuulosta demokratialta, kun tasavallan presidentikin sotkettiin hajottamaan kilpaileva puolue.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän näytelmän konnia ovat Soini, Sipilä ja Orpo, jotka tekivät plan-B:n sen varalle, että Halla-aho voittaa ja Soini saa koottua rivinsä uudeksi eduskuntaryhmäksi. Sipilä livauttikin tienneensä suunnitelmista. Motiivina Sipilällä ja Orpolla oli Sote ym. hankkeet, joiden lopputulos haluttiin turvata. Timpan jengin motiivina puolestaan oli puhtaasti valta äänestäjien tahdosta välittämättä. Timppa jatkaa Audin takapenkillä petturin viitassaan ja suu supussa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Puhukoot Makiavellit ja muut tyypit mitä puhuvat, mutta kyllä juttu on niin, että Suomen kansan muisti on sikäli pitkä, että Timo Soini tullaan aina muistamaan petturina, oman edun tavoittelijana, oman puolueen hajoittajana ja vallahimoisena ja kostonhaluisena paskanpuhujana sekä suurisuisena möhömahana.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (uuvatit) menettää paikkansa ensi helmikuussa, jolloin toimitetaan puhemiesten vaali.

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254643.html

Lohela kuuluu Nuivan manifestin allekirjoittajiin ja hän on entinen Jussi Halla-ahon kannanottojen tiukka myötäilijä ja Jussin varaukseton ihailija. Timo Soini nosti kaikkien yllätykseksi Lohelan puhemieheksi vuoden 2015 vaalien jälkeen. Perusteena oli se, että Lohelalla on hyvä englanninkielen taito. Muut eduskuntaryhmät eivät saaneet tilaisuutta lausua käsitystään Lohelan henkilöstä ja hänen islamin vastaisista käsityksistään, sillä ovelasti - näin Timo toimii aina -persut pitivät oman valinta- ja ryhmäkokouksensa juuri puhemiesvaalin alla. Puhemiesvaalissa SDP äänesti tyhjää ja kaksi muuta persua eli Arja Juvonen ja Pirkko mattila saivat yhteensä 15 ääntä.

Helmikuussa Lohelaa ei auta, vaikka hän luikki - ympärilleen arasti pälyillen - 20 muun loikkaaajan kanssa uuden loikkarityhmän riveihin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Uusi vaihtoehto -nimisen eduskuntaryhmän perustivat 13.6. seuraavat perussuomalaisista loikanneet 20 kansanedustajaa:

Simon Elo, Sampo Terho, Vesa-Matti Saarakkala, Kimmo Kivelä, Timo Soini, Jari Lindström, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louhelainen, Kari Kulmala, Pirkko Mattila, Jussi Niinistö, Ritva Elomaa, Kaj Turunen, Tiina Elovaara, Lea Mäkipää, Hanna Mäntylä, Maria Lohela, Reijo Hongisto ja Pentti Oinonen.

Lisäksi persujen eduskuntaryhmästä erosivat Arja Juvonen ja Veera Ruoho.

Voidaan arvioida että seuraavissa eduskuntavaaleissa 2019 eduskuntapaikkaansa edellä mainituista eivät melkoisella varmuudella uusi ainakaan

Kimmo Kivelä, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louselainen, Kari Kulmala, Ritva Elomaa, Lea Mäkipää, Hanna Mäntylä (tämä ent. ministeri), Reijo Hongisto, Pentti Oinonen ja Veera Ruoho.

Vaaravyöhykkeessä ovat lisäksi Simon Elo, Pirkko Mattila, Jussi Niinistö, Sampo Terho, Kaj Turunen, Tiina Elovaara, Maria Lohela ja Arja Juvonen.



Anonyymi kirjoitti...

Jos tuo väite hallitustrion salaisesta kassakaappisopumuksesta pitää paikkansa, niin Sipilän lentonäytös Kultarantaan ja näyttävä U-käännös, siis vaikka hän oli tietoinen uuden ryhmän perustamisesta ja hänen avustajansa oli saanut kännykkään kuvan perustamisasiakirjasta (kuva pöytäkirjasta), joka tulostettiin mukaan, oli pelkkää lavastusta. Haiskahtaa henkiseltä alibilta ("syytetty ei ollut edes rikospaikalla").

Anonyymi kirjoitti...

Patentti- ja rekisterihallituksen valvonta- ja lakipäällikkö Terhi Maijala kertoo että perussuomalaisten tukisäätiön on muutettava säätiön tarkoitusta ja hyväksytettävä se PRH:ssa, jos säätiö aikoo tukea "loikkareita". Säätiön tarkoituksen muuttaminen on pitkä prosessi ja kestää ainakin 6 kk. Elävätkö "loikkarit" siihen asti pelkällä kanslia-avustuksella?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Pidän täysin selvänä, että Juha Sipilä ja Petteri Orpo olivat täysin tietoisena tulossa olevasta Halla-aho operaatiosta jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja siis ennen Jyväskylän kokousta.

Näin todisti tänään TV1:n Huomenta Suomi -lähetyksessä Lännen median toimittaja Lauri Nurmi. Nurmen mukaan Juha Sipilä on antanut väärän kuvan kriisin ratkeamisesta. Hallituksen trio eli troikka Sipilä- Soini - Orpo teki päätti jo 3..6. alustavasti suunnitelmasta, miten menetellään, jos Jussi Halla-aho valitaan persujen puheenjohtajaksi. Jo tuolloin oli selvillä, että uuteen eduskuntaryhmään tulisi noin 20 jäsentä, jotka loikkaisivat persuista.

Nurmen mukaan Juha Sipilä on antanut väärän kuvan siitä, että uuden edeuskuntaryhmän perustaminen olisi ollut jotenkin täysin improvisoitu asia. Nurmi perustaa tietonsa eduskunnan kahvilassa kuulemiinsa kansanedustajien keskusteluihin. Hän sai tietää suunnitelmasta toukokuun viimeisellä viikolla useammasta kuin yhdestä hallituslähteestä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kiinnittäisin huomiota yhteen yksityiskohtaan, joka mielestäni tukee vahvasti Sipilän ja Orpon tietoisuutta ilmeisesti jo sunntaina vauhtiin sysätystä aikeesta perustaa uusi eduskuntaryhmä.

Kun Juha Sipilä ilmoitti maanantaina puolilta päivin tv:ssä, että hän ja Orpo ovat päättäneet eli "katsovat", etteivät keskusta ja kokoomus voi toimia hallituksessa yhdessä Halla-ahon johtaman persupuolueen kanssa, hän ilmoitti samalla, että keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät käsittelevät ko. asiaa jo samana iltana kokouksissaan. Sipilä ilmoitti myös, että hän on kutsunut perussuomalaisen eduskuntaryhmän koolle, mutta ei vielä maanantaina kuten keskustan ja kokoomuksen ryhmiä, vaan vasta seuraavaksi päiväksi eli tiistaiksi kello 14.

Miksi tällainen ero kolmen eri hallituspuolueen ryhmiesn kokoontumisajoissa?

Siksi,että loikkausta perussuomalaisista suunnitelleet ja valmistelleet 20 kansanedustajaa saisivat riittävästi aikaa kerätä nimilista loikkaajista ja tehdä päätös uuden eduskuntaryhmän perustamisesta. Se nimittäin tarittiin, jotta manööveri voisi onnistua.

Ja katso, aika riitti, sillä klo 11 tiistaina uuden ryhmän uhmakas joukko kokoontui, tietenkin salanimellä, Hotelli Vaakunan kabineettiin, jossa eroilmoitukset allekirjoitettiin ja ilmeisesti myös päätös uuden eduskuntaryhmän perustamisesta kyhättiin paperille.

Vaakunasta joukkio marssi eduskuntaan ja siellä suoraan klo 14 alkaneeseen perussuomalsiten ryhmän kokoukseen, jossa porukka yllätti täydellisesti puheenjohgtaja Toimi Kankaanniemen ja kukin jätti oman eroilmoituksena. Täältä joukko marssi vielä tiedotustilaisuuteen, jossa Simo Elo ilmotti, ääni väristen (…"minulla on poika" "isänmaan etu"…jne) ja katse hieman harittaen uuden ryhmän perustamisesta ja kertoi sen haluavan jatkaa hallituksen samalla kokoonpanolla kuin ko. ministeit aiemmin persujen ryhmänä.

Asiasta oli ilmoitettu myös Juha Sipilälle, joka oli lentelemässä kohti Turkua, josta hänen oli määrä jatkaa autolla Kultarantaan hallituksen eroilmoitusta Niinistölle jättämään. Sipilä soitti koneesta uudelle ryhmyrille Simon Elolle ja pyysi tältä vielä kirjallisen näytön uudesta ryhmästä ja sen jäsenluvusta.

Tietenkin Sipilän antama lentonäytös oli täysin turha operaatio, mutta Sipilä keksi sen, koska halusi jälkipolvien tietävän, miten (muka) dramaattinen tilanne oli ollut ja miten hän oli, jälleen kerran, pelastanut Isänmaan!

Summasummaarum. Juha Sipilä ja Petteri Orpo olivat erionomaisen hyvin tietoisia persupuolueen hajoittamishankkeesta ja uuden ryhmän perustamisesta. He kuuluivat operaation suunnittelijoihin ja toimeksiantajiin. He antoivat auliisti apua ja neuvoja, miten asiassa tuli toimia, jottei hallitusta tarvinnut hajoittaa. Persujen ryhmä kutsuttiin koolle vasta tiistaina klo 14, koska soinilaiset tarvitsivat aikaa eroilmoitusten kokoamiseen ja jättämiseen sekä uuden ryhmän perustamistoimiin.

Anonyymi kirjoitti...

Sauli Niinistö puuttui sisäpolitiikkaan mahdollisesti siksi, että Brysselistä käskettiin puuttumaan. Bryssel ei halua kansallismielisiä hallituksia EU:iin.

Kekkosen aikana kokoomus oli paitsiossa ulkopoliittista syistä. Nyt paitsiossa on PS ja syy on sama: ulkopoliittinen.

Skorpioni kirjoitti...

Tärkein tavoite tässä jutussa oli pelastaa hallitus hinnalla millä hyvänsä. Toinen pitkävaikuttaisin tavoita oli hajoittaa perussuomalainen puolue. Nyt kepu,kokoomus ja demarit hykertelevät. Oletteko huomanneet miten hiljaa demarit ovat. Kel onni on se onnen kätkeköön! Soini hajoitti oman puolueensa. Se teko jää historiaan. Sipilä, Orpo ja Niinistö operaation kummisetinä voivat viettää rauhallisen kesän. Kaikilla on niin mukavaa,paitsi persuilla!

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tapahtui ennen Kultarannan lentonäytöstä?

- Sipilän avustaja sai kännykkäänsä Uusi Vaihtoehto -ryhmän perustamisasiakirjan kello 12:n ja 13:n välillä (kuva virallisesta pöytäkirjasta)

- Sipilä soitti presidentti Sauli Niinistölle ja informoi tätä muutoksista ja että erokirjettä ei tarvita

- Sipilä kysyi presidentin mielipidettä, että lähdenkö tulemaan Kultarantaan ja presidentti vastasi, että se on hänen päätöksensä

- Sipilä lähti omien sanojensa mukaan "koska varmaa tietoa asiasta ei ollut"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä, jossa uusi ryhmä ilmoitti erosta puolueelle ja medialle kokoontui klo 13. Sipilällä oli juridinen todiste, uusi ryhmä oli perustettu, mutta hän kuitenkin lähti kohti Kultarantaa. Pelkkää lavastusta, draamaa ja sirkushuvia kansalle!

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila-poltti-niinistolle-osoitetun-erokirjeen-kesarannan-saunassa/6472018

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Skorpioni erehtyy demareiden suhteen, sillä eihän heillä ole tässä vaiheessa mitään erinomaista syytä "hykertelyyn".

Yksikään loikkari ei halunnut loikata demareihin. Demarit saavat nyt varapuhemiehen paikan, mutta ei tuolla paikalla ole heille käytänössä suurtakaan merkitystä. Siirtyisivätkö perussuomalaisia äänestäneet nyt suurella joukolla demareihin? Eivät taatusti siirry. Persut tiivistää rivejään ja puolueeseen tulee uusia jäseniä, näin jo kerrottutaåahtuneen useista piireissä. Taistelu äänestäjistä 2019 vaaleissa käydään uuvattien (UV:n) ja PS.n välillä.

Anoyymile tiedoksi, että Sipilän alkuperäinen hallitus ei ollut mitenkään kansallismielinen. Yksi puolue ei tee hallituksesta sellaista. Ministerit eivät sitä paitsi ole muuttuneet mihinkään eikä heidän arvomaailmansa eroaa juuri lainkaan kanta-persujen arvoista.

Juha Sipilä vaahtoaminen tiedotustilaisuudessa maanantaina arvoista, arvopohjasta ym. arvo-alkusista asioista oli ehkä hänen mielestään "arvokasta" ja hauskaa, ei kuulijoiden mielestä. Minusta se oli lähinnä ällöttävää ja kuvasti vain sitä, että Sipilä uskoo kansan uskovan kaikki mitä hän saa todeksi. Sipilä kutenkin erehtyy uskossaan.

Anonyymi kirjoitti...

On varsin selvästi osoitettu, että tämä operaatio on suunniteltu jo hyvissä ajoin ennen lauantain vaaleja Sipilän, Orpon ja Soinin toimesta. Lauri Nurmi Lännenmediasta sen dokumentoi hyvin etukäteen perustuen vahvistettuihin lähteisiin. tämän viikon dramaattiset tapahtumat olivat vain hyvin esitetty näytelmä. Pisteet Sipilälle hienosta draamasta U käännöksineen ja irtsisanomispaperin polttamisineen.

Olisi mielenkiintoista kuulla asiansa osaavan juristin analyysi tuosta tukisäätiöstä. Kiinnostaisi ymmärtää paremmin:
* Mikä mahtaa olla motivaatio siihen, että tällainen rakenne (puolue lainaa säätiölle rahaa, joilla se ostaa puolueelta kiinteistön, jota se vuokraa puolueelle) on tehty? Jos sopimukset on tehty markkinaehtoisesti, silloin koko järjestelyssä ei ole mitään mieltä, vain paljon paperityötä. Jotta tuohon kannattaisi lähteä, pitäisi olla jokin toinen motivaatio. Mikä se on? Puolueen varojen siirtäminen johonkin tulevaisuuden tarkoitukseen?
* Onko rakennelma laillinen? Tulee mieleen esim., että jos vuokra ei ole markkinaehtoinen (siis kalliimpi, kuin vapailta markkinoilta saisi), niin eikö silloin se ole piilotettu varansiirto puolueelta säätiölle? Voiko puolue siirtää varoja noin vain puolueen ulkopuolelle, varsinkin jos on mahdollisuus siihen, että varoja käytetään säätiön hallituksen jäsenten henkilökohtaiseksi eduksi?
* Säätiön säännöt ilmeisesti eivät nykyisellään salli varojen käyttämistä UV:n tukemiseen. Mutta, säännöissä sanotaan, että kaksi hallituksen jäsentä voi päättää uusista säännöistä (Soini/Vistbacka). Voisivatko he muuttaa säännöt siten, että säätiö tukeekin UV:ta?
* Puolue on investoinut miljoona euroa remonttiin kiinteistössä. Se lienee myrkkypilleri, joka estää puolueen irtisanomasta vuokrasopimusta, koska silloin remontin hyöty ja siihen käytetty miljoona euroa menee säätiölle, joka voi vuokrata kiinteistön korkeampaan hintaan ja kyseisen miljoonan euron remontin etu menee säätiölle.
* Mitkä mahtavat olla kiinteistön vuokrasopimuksen olennaiset ehdot? Koska irtisanottavissa? Hinta versus markkinanhinta?
* Onko säätiölle annetun lainan korko markkinaehtoinen? Onko se irtisanottavissa?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mitään Sipilän allekirjoittamaa kirjettä ei todellisuudessa ollut olemassakaan. Sipilällä oli mukanaan "koneessa" vain sihteeri Riika Nevanperä ja konella kirjoitettu yhden virkkeen pituinen eroilmoituksen kaavake, jota hän ei ollut tietenkään etukäteen allekirjoittanut.

Kesärannan saunassa ei todellisuudessa poltettu mitään kirjettä. Ehkä siellä poltettiin, jos jotain ylipäätään poltetiin, vain Perussomalainen-lehti, Terrafamen yhtiökokouksen pöytäkirjoja, vessapaperia tai vastaavaa. Polttamisepisodikin on Sipilän ja/tai hänen korkeasti palkatun avustajansa, valtiosihteeri Paula Lehtomäen keksimä juttu. Lehtomäelle piti keskiä hyväpalkkainen virka VN:sta, kun hän ei päässyt vaaleissa enää eduskuntaan.

Ihmisten ja lehdenlukijoiden ei pitäisi ottaa kaikkea todeksi, mitä pääministeri sanoo! Minä olen ainakin tullut erittäin epäileväksi koko miehen ja hänen rehellisyytensä suhteen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tukisäätiö-anonyymi menee nyt täysin turhaan asioiden edelle kysymyksineen! Meidän ei kannata alkaa tuollaisia kysymyksiä nyt pohtia. Osapuolet lienevät jo palkannet liudan juristeja näitä kysmyksiä selvittämään.

Huippujuristi Heikki Lampelakin on jälleen käytettävisä, kun hovioikeus eilen hylkäsi osan hänen syykseen käräjäoikeudessa luetuista rikoksista. Jollei Kärpänen jotain muuta puuhaa sulhas-Heikille keksi!

Joten perästä kuuluu ja raastuvassa tavataan!

Anonyymi kirjoitti...

Eikö hallituksen eronpyyntökirje ole virallinen asiakirja, jota ei kai saa tuhota? Miksi Sipilä ei näyttänyt medialle ko. kirjettä, jos tällainen ylipäätään oli olemassa? Lentotaitoja kyllä esiteltiin, mutta ketä tämä "sirkushuvi" kiinnostaa.

Helsingin yliopiston Demokratian voimavirrat -hankkeen tutkija Anu Koivusen mielestä arvoerot
Uusi vaihtoehto -ryhmän ja perussuomalaisiin jääneiden välillä ovat hyvin vähäiset.

https://yle.fi/uutiset/3-9667646

Jyrki Virolainen kirjoitti...

PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho on suivaantunut UV:n vapuheenjohtaja Tiina Elovaaralle. Täysin perustellusti, sanoisin.

Halla-aho kuvaa I-S:lle tänään ryhmästä lähteneen Tiina Elovaaran toimintaa törkeäksi ja hävyttömäksi.
”Natsitervehdys”-kohu perussuomalaisten ympärillä sai puolueen eduskuntaryhmät keskiviikkona repeämään lopullisesti erilleen.

Halla-aho kuvaili IS:lle Elovaaran toimintaa ”todella törkeäksi ja hävyttömäksi”.

– Elovaara on täysin keinoja kaihtamaton ihminen, Halla-aho sanoi.

Elovaara väitti tiistaina Ylen A-Studion lähetyksessä, että Jyväskylän perussuomalaisten puoluekokouksessa olisi lauantaina nähty Halla-ahon puheenjohtajuuden varmistuessa käsitervehdyksiä, jotka eivät sovi tapahtumaan.

Halla-ahon mukaan valokuvista käy selvästi ilmi, että ihmiset ovat nostamassa käsiään äänestystilanteessa.
---
Olen saanut Tiina Elovaarasta ja hänen vaikuttamistaan samanlaisen kuvan ja käsityksen kuin Halla-ahokin. Hän on noussut pinnalle liityttyään perussuomalaisiin. Hän on tyyppi, joka ratsastaa "kovalla menneisyydellään", eli sillä että hänen vanhempansa tai heistä ainakin isä ryyppäsi "koko ajan", kun Tiina oli pieni, ja käyttäytyi väkivaltaisesti perhettään kohtaan. Tätä Elovaara on toistellut ja vetistellyt pari vuotta eri tiedotusvälineisssä ja mm. TV:n 1 ao. "nyyhkyohjelmassa".

Pidän perusteltuna, että Elovaaran ja Simon Elon julkisuudessa esittämistä natsitervehdyksiä koskevista väitteistä Jyväskylän kokouksessa on tehty rikosilmoituksia. Elovaralla ja Elolla ei ollut ainakaan tähän asti esittää minkäänlaista näyttöä väitteidensä tueksi.

Puolueeton poliisi tutkikoon heidän puheensa ja ko. väiiiteidensä paikkansapitävyyden!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Muuten, persu-ryhmästä eilen tai toissa päivänä eronnut kansanedustaja Arja Juvonen on päättänyt, ettei liity UV-ryhmään.
Järkevä päätös!

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoittamaton paperiliuska ei ole asiakirja, jota julkisuussäännöt koskisivat.

Mala fides kirjoitti...

Sanoisin, että tuo tukisäätiöasia saattaa olla varsin olennainen tässä kokonaisuudessa. Todennäköinen skenaario on:
* Vuokrasopimus on pitkäaikainen
* Vuokra on merkittävästi markkinahintaa korkeampi

Tällä varmistetaan jatkuva positiivinen kassavirta puolueelta säätiölle. Kun lisäksi säätiön ehdot (olen ne lukenut) on rakennettu siten, että Soini ja Vistbacka voivat muutta ehtoja mieleisekseen, on rakennettu automaatti, joka A) potentiaalisesti saa puolueen henkitoreisiin tulevaisuudessa (jos puoluetuen määrä olennaisesti pienenee) ja B) mahdollistetaan Soinin haluamien hankkeiden rahoitus. Säätiöstä voisi hyvinkin lohjeta 0.5-1 miljoonaa UV:n eduskuntavaalikampanjaan.

Jonkun tutkivan journalistin olisi syytä kaivaa kaikki faktat esiin tästä.



Anonyymi kirjoitti...

Pitäähän näille "huippujuristeillekin" tulla siivu tästä sopasta. Lakimiehen motto: epäselvät asiat selvitetään ja selvät sotketaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vallankaappausoperaatio ei tapahtunut halla-aholaisten vaan pääministerin ja valtiovarainministerin toimesta. Kansa oli se, jota vedätettiin sulle/mulle-sopimuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni ihmeen vähälle huomiolle kuviossa on jäänyt Sampo Terhon toiminta. Lähtökohdiltaan hän on melko lähellä Halla-Ahoa: talousosaaminen ja poliittinen korrektius paremmalla tasolla - munaa sanoa asioita hieman vähemmän, mutta ei pelkuri hänkään..

Terho asettui ehdolle valitsemassaan puolueessa ja tappion jälkeen oli päivän sisään eroamassa jo siitä. Jos puolue ei ollut sopiva, niin eroaminen olisi pitänyt tapahtua ennen puoluekokousta. Nyt taas olisi pitänyt nieleskellä tappio ja jäädä vaikuttamaan sisältä päin. Muiden eroajien toiminta oli ministereitä lukuun ottamatta tavallista loikkaamista. Näiden vallassa olleiden toiminta taas moraalisesti täyttä petturuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soini demonisoi uusimmassa blogissaan Hommaforumia (ks. linkki). Hommaforum oli se paikka, jonka avustuksella Uusi Vaihtoehto -ryhmän vastavalittu pj. Simon Elo ponkaisi eduskuntaan ja sai jopa foorumilaisilta taloudellista avustusta vaalikampanjaansa. Elo mm. julkaisi tukiyhdistyksenä pankkitilinumeron ja vetomuuksensa tuen tarpeesta. Yhdessä viestissä Elo avautuu ja paljastaa, miksi liittyi perussuomalaisiin "Viimeinen niitti oli Halla-ahon saama syyte ja tuomio - se oli todiste yhteiskunnan kaksoisstandardeista ja Mekkaan päin kumartamisesta".

Tiina Elovaara asetti A-studiossa Halla-ahon kyseenlaiseen valoon, koska ei voi seistä sellaisen puheenjohtajan takana, joka on tuomittu kirjoituksistaan.

On ne hurjia...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Timo Soinin selitykset ja nillitykset eivät enää häntä auta häntä yhtään. Hän on menettänyt lopullisesti kasvonsa. Hän asetti oman etunsa ja oman ministerisalkkunsa säilymisen kaiken muun eli mm. puolueen, yleisen edun ja isänmaan edun edelle. Puolueella ei ollut hänelle paskan arvoinen kunhan hän vain sai pitää ministerisalkkunsa ja mustan virka-autonsa ja sen takapenkin, josta virnistellä leveästi köyhälle kansalle. Timo Soini erotetaan huomenna perussuomalaisesta puolueesta, eikä häntä hän saa ikinä käyttää perussuomalaisten nimeä. Petturi mikä petturi!

Anonyymi kirjoitti...

Odotan kyllä hetkeä kun Timo Soini laukoo ministerinaitoista, että hyvähän teidän persujen on sieltä oppositiosta huudella!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä blogi, joka rikkoi kommenteillaan kauden kotimaisen kärkituloksen. Huippujuristi Lampelalla on muuten voimassa HHO:n tuomio ns. Kärpänen-ykkösestä eli tuskin jatkaa asianajajana pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

Simon Elo vihjaisi, että perustettava puolue haluaisi ottaa kantaa presidentin vaaleihinkin. Ei muuta kuin Niinistön taakse, kun kerran yhteistyö pelaa. "Viisi ministeriä, eikö ole aika hyvin," Elo kehaisi toimittajalle.

Anonyymi kirjoitti...

Ikävintä asiassa on, että Timo Soini osoitti kerralla olevansa demokraattisen populistin sijasta epädemokraattinen narsisti: kun puolue ei sääntöjensä mukaisessa puoluekokouksessa valinnutkaan hänen mielensä mukaista seuraajaa puolue piti sitten mielummin hajottaa, koska se on Soinille vain oman persoonan jatke, MINUN puolue, jolle saan tehdä mitä tahdon ja heittää pinssin nurkkaan.

Eivät Sipilä, Orpo ja Sauli Niinistökään erityisen demokraattista mieltä osoittaneet. Herää kysymys nykyisen perustuslain kannalta, miten on ajateltava tsavallan presidentistä, joka pyrkii hajottamaan eduskuntapuolueen ja noin voimakkaasti vaikuttamaan hallituskokoonpanoon.9

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Äänioikeutetuilla kansalaisilla on ensi tammikuussa pidettävissä presidentinvaaleissa reagoida Niinistön tietoiseen toimivallan ylitykseen siten, etteivät äänestä häntä vaan jotakuta muuta ehdokasta.

Oscari kirjoitti...

Arvoisa blogisti, kirjoitat: "Äänioikeutetuilla kansalaisilla on ensi tammikuussa pidettävissä presidentinvaaleissa reagoida Niinistön tietoiseen toimivallan ylitykseen siten, etteivät äänestä häntä vaan jotakuta muuta ehdokasta."

Juuri näin pitää jokaisen demokraattisesti ajattelevan suomalaisen tehdä. Itse en ole koskaan äänestänyt Niinistöä ja enkä aio sitä tulevaisuudessakaan tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Soini halusi luopua PS:sten puheenjohtajuudesta, mutta samalla säilyttää puolueessa oman linjansa ja ohjata sitä Terhon välityksellä. Eihän asiat näin mene, vaan ajat ja tavat muuttuvat, eikä vanhalla pj:lla pitäisi olla siihen nokan koputtamista. On säälittävää, kun vallasta ei osata luopua.

Anonyymi kirjoitti...

Soini halusi jatkaa tosiasiassa puolueen valtiaana Terhoa sätkynukkena käyttäen ja puoluehallituksen kautta. Nyt meni hanke munilleen ja varapj-valintojen myötä puoluehallituskin Halla-aholle. Sitten varahankkeena vehkeili uuden puoluejohdon selän takana pääministerin ja presidentin kanssa puolueen hajalle.

Anonyymi kirjoitti...

Arvoton näytelmä mutta rajaton valtapeli

Suomessa on politiikassa on omaksuttu kirjoit­ta­maton sääntö, jonka mukaan kaikki edus­kun­ta­puo­lueet ovat halli­tus­kel­poisia.

Pääministeri Juha Sipilä ja valti­o­va­rain­mi­nis­teri Petteri Orpo katkaisivat maanantaina halli­tu­syh­teis­työn Jussi Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Presidentti Sauli Niinistön ulostulo ja irtiotto tapahtui jo päivää ennen. Perusteluina arvot, jotka ovat liian kaukana keskustan ja kokoomuksen arvoista. Parin tunnin tapaaminen Jussi Halla-ahon kanssa oli pelkkä muodollisuus kuten napinpainallus eduskunnan istuntosalissa sen jälkeen kun eduskuntaryhmä on päättänyt jostakin asiasta. Ei kuultu Halla-ahon linjapuhetta ja mihin suuntaan hän aikoo viedä johtamaansa puoluetta.

Tiistaina Sipilä ja Orpo totesivat, että yhteistyötä voidaan jatkaa perus­suo­ma­laisten edus­kun­ta­ryh­mästä eronneen enemmistön kanssa. Ei puhuttu enää arvoista vaikka ryhmän uusi puheenjohta Simon Elo (Nuiva-manifestin allekirjoittaja) on tunnettu Hommaforumissa melkein yhtä räväkistä kannanotoista kuin Halla-aho. Elo piti Halla-ahoa ylhäänä esikuvanaan "mestarina", möi vaalikampanjansa aikana Halla-ahon teosta Kirjoituksia uppoavasta lännestä ja arvosteli rajusti mm. Halla-ahon KKO:lta vuonna 2012 saamaa tuomiota "poliittisena tuomiona" ja "Mekkaan päin kumartamisena". Se hänen arvoistaan ja kunnioituksestaan maamme oikeusistuinta ja lainsäädäntöä kohtaan!

Eduskunnan puhemiehen paikalle on kelvannut toinen Hommaforumilla vaalityötään tehnyt henkilö: Maria Lohela, joka on myös Nuiva-manifestin allekirjoittaja. Tunnetuksi hän nousi julkisuudessa puolustaessaan Turun kaupunginvaltuustossa kiivaasti Olavi Mäenpään valintaa käräjäoikeuden lautamieheksi.

Timo Soini tulee jäämään politiikan historiaan miehenä, joka petti puolueensa jäsenet ja äänestäjänsä, mutta sen lisäksi kavalsi itsensä. Kavaltajan motiivit ovat liian ilmeisiä ja viheliäitä herättääkseen ainakaan minussa mitään syvällistä uteliaisuutta.


Anonyymi kirjoitti...

KS 16.6: Näin kaikki tapahtui: Operaatio hallituksen pelastaminen (linkki).

Skorpion kirjoitti...

Soinille luvattiin tietysti hallituskauden jälkeen Lontoon suurlähettilään paikka! Niin sitä pittää! Kaikille niille pää- ja muille ministereille,jotka eivät syystä tai toivosta ole menestyneet tehtävissään Suomessa, näyttää löytyvät hyväpalkkaiset suojatyöpaikat EU-kuvioista etenkin erilaista investointi- ja kehityspankeista. Hyvä veli verkosto on saavuttanut eurooppalaisen ulottuvuuden!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Edellä mainittu Kainun Sanomissa julkaistu juttu on toimittaja Lauri Nurmen kirjoittama. Nurmi "ennusti" jo kirjoituksessaan 3.6. varsin tarkasti, mitä tulee tapahtuimaan, jos Jussi Halla-aho valitaan pj:ksi. Hyvin piti Nurmen kirjoitus kutinsa! Eikä ihme, sillä juttu perustui niihin tietoihin, joista Nurmi oli saanut eri lähteistä.

Anonyymi kirjoitti...

Entä tuleeko Karista vai Toukolasta Vihreiden pj? Kannattaisi pyytää valtiojohdolta ennakkopäätös, kumpi on arvoiltaan soveliaampi. Ville voisi tehdä tämän ennen kuin jättää viestikapulan.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilä, Orpo ja Soini ovat hyvissä ajoin varautuneet myös siihen (todennäköiseen) vaihtoehtoon, että Halla-ahosta tulee puheenjohtaja. Kun tämä skenaario toteutui, prosessikaavio oli valmiina. Siihen kuului ministeripaikkojen säilyminen (ja mahdollisesti eläkevirka Soinille).

Tärkeä syy kielteiseen kantaan koskien Halla-ahon kanssa tehtävää hallitusyhteistyötä oli nähdäkseni epävarmuus Halla-ahon läsnäolosta (mihin vuorokaudenaikaan hyvänsä) pidettävissä trion kokouksissa sekä tietenkin eduskunnan täysistunnoissa. Tehtävän delegointi Huhtasaarelle tai Hakkaraiselle ei olisi ollut todellinen vaihtoehto.

Jos hallitus olisi joutunut eroamaan, sote- ja maakuntauudistus olisi vaarantunut vaikka uusi hallitus olisi saatu kasaan nopeastikin. Niin tarkalla sen aikataulu on.- Tämänkin jälkeen sote-uudistuksen toteutuminen aikataulussa on toki hyvin epävarma.

Eron myöntämisestä valtioneuvostolle tai ministerille säädetään perustuslain 64 §:ssä. Eron myöntäminen on sidottu eronpyyntöön, eduskunnan ilmaisemaan epäluottamukseen tai yksittäisen ministerin osalta myös pääministerin aloitteeseen. Nyt pääministerillä oli syytä olettaa, että uudellakin parlamentaarisella pohjalla hallitus nauttisi eduskunnan luottamusta, joten hän ei ainakaan tässä vaiheessa pyytänyt eroa. Ratkaiseva äänestys on ensi tiistaina.

Anonyymi kirjoitti...

Eräs seikka, joka on saanut aivan liian vähän huomiota on Torvisen toiminta puoluevaltuuston valinnassa. Hänhän toimi todella tökerösti puhumalla piirien valmisteleman listan A puolesta ja muita listoja vastaan. Kaiken kukkuraksi näiden eri listojen väliltä järjestettiin sitten lopuksi pitkin hampain äänestys. Tämä kuitenkin maallikkonäkemykseni mukaan tapahtui sääntöjä rikkomalla sillä voimassa olevien sääntöjen mukaan valtuuston valinta ei ensinnäkään kuulu millään tavalla piireille ja toisekseen äänestyksessä pitäisi kunkin äänioikeutetun äänestää yhtä ehdokasta, eikä suinkaan mitään listaa. Luulisi, että Torvinen olisi juristina tuntenut säännöt ja ymmärtänyt, että valinta pitää suorittaa sääntöjä noudattaen:

"Puoluevaltuuston jäsenet valitaan puoluekokouksessa enemmistövaalitapaa noudattaen yhdellä kertaa toimitettavassa vaalissa, jossa puoluekokouksen äänioikeutettu henkilöjäsen voi antaa yhden äänen valitsemalleen ehdokkaalle, ja valituksi tulee enintään niin monta jäsentä kuin puoluekokous on päättänyt puolueen henkilöjäsenten valitsemien puoluevaltuuston jäsenten enimmäislukumääräksi."

Puoluekokouksessa yritettiin kuitenkin ujuttaa tätä ennen läpi salassa valmisteltua sääntömuutosta, missa mm. piireillä olisi ollut asiassa valtaa ja jäsenten irtisanominen olisi tehty helpommaksi ja puolueen puheenjohtajalta olisi viety melkoisesti valtaa ja uusia sääntöjä yritettiin ajaa astuvaksi voimaan välittömästi. Puoluekokous kuitenkin hylkäsi tämän sääntömuutosesityksin selkein äänin.

Aamulehti onkin sittemmin uutisoinut, että soinilaisten tarkoituksena oli erottaa halla-aholaiset, jos puoluehallitukseen ja valtuustoon saataisiin soinilaisten enemmistö (Näin eteni operaatio pelastetaan hallitus: Aluksi tarkoitus oli heittää halla-aholaiset pihalle perussuomalaisista, Lauri Niemi, 16.6.2017, Aamulehti):

"Aluksi toiminta-ajatuksena oli, että maltillinen enemmistö heittäisi halla-aholaiset kansanedustajat ulos eduskuntaryhmästä ja mahdollisesti erottaisi puolueesta. Tämä olisi mahdollista siinä tilanteessa, että perussuomalaisten puoluehallitus ja puoluevaltuusto jäisivät soinilaisten käsiin, vaikka Halla-aho valittaisiin puheenjohtajaksi."

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa muuten lukea Vilhelm Junnilan kirjoitus Uuden Suomen blogista siitä, että millainen suunnitelma Soinilla oikein oli hänen saamiensa taustatietojen perusteella. Hänen kertomuksensa yhdistää monia aiemmin hämäräksi jääneitä yksityiskohtia:

Soini yritti vallata puolueen takaisin — Vilhelm Junnila

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuo oli mainio kommentti ja erinomainen Junnilan blogikirjoitus! Saimme kosolti lisätietoa kulissien takaisesta pelistä.

Näin se tietnkin meni. Kyse oli "pelin politiikasta", kuten jo Veikko vennamo aikoinaan korosti.