lauantai 5. kesäkuuta 2010

280. Miten käy Rachel Corrie -avustuslaivan matkan kohti Gazaa?

Elomme merta laiva purjehtii...

Avustuslastissa oleva irlantilaisalus Rachel Corrie on matkalla kohti Gazaa. Nyt yöllä kello 1.30 aluksen kerrotaan olevan noin 150 km:n päässä saartoalueesta. Laiva on ristitty Gazassa kuolleen amerikkalaisaktivistin mukaan.

Israelin hallitus on vakuuttanut, ettei tämä alus eikä mikään muukaan avustusalus pääse Gazaan. Israel on tarjoutunut ottamaan aluksen vastaan Ashdodin satamassa Israelin puolella. Ehtona on, että avustuslasti tarkastetaan. Laivalla olevat aktivistit eivät ole suostuneet tähän.

Suunnistan tästä itsekin äkkilähdön saatuani aamutuimaan viikon lomalle kohti tapahtumapaikkaa, en kuitenkaan tälläkään kertaa Israeliin. Pieni loma on varmaan hyväksi intensiivisen kirjoitusprosessin jälkeen. Kirjoittamisella en tarkoita blogin kirjoittamista. Tämä on minulle vain harrastus. En kanna läppäriä mukana lomilla, mutta ehkä sieltäkin maailman kolkasta, minne olen lähdössä, löytyy jokin internet-kahvila tai vastaava.

15 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Turkin pääministeri Erdogan on puolustanut Hamasia ja sanonut, että Hamasin jäsenet ovat vastarintataistelijoita, jotka yrittävät puolustaa maataan. He ovat voittaneet vaalit.

Tämähän kuulostaa ihan Suomen Rauhanpuolustajien johdon julkilausumalta!

Erdogankin taisi olla jonkin sortin sosialisti.

Anonyymi kirjoitti...

Rauhaa kannatta puolustaa.... Suomen rauhanpuolustajat tuomitsevat kaikki länsivaltojen teot, mutta hyväksyivät niin Berliinin muurin kuin Afganistanin sodan. Afganistanin sodasta tuli tuomittava vasta kun Miehittäjän Kalasnikov vaihtui länsimaalaiseksi aseeksi. Palestiinassa eletään samojen kalorimittarien mukaa kuin aikanaan Auswitsh'issa. Juutalaisten muutto aikanaan Palestiinaan oli yhtä hyväksyttävää kuin suomalaisten paluu Volga mutkalle. Onni ettei Kalevalassa Väinämöinen maininnut Volganmutkaa meidän "Luvattuna maana". Mitenköhän meidät otettaisiin vastaan, jos Volgalle lähtisimme oma-aloitteisesti Piällysmieheksi? Hyvää Turkinlomaa pakinoitsijalle. Nim. L.H. Hoppu

Pekka Koskinen kirjoitti...

... täyspurjein aivan, ja laidass´ laivan ...

Hyvää lomamatkaa Jyrki. Ehkä nytkin kohtaat erirotuisia ihmisiä (nää homo sapiensit alkaa käydä rasitukseksi, Neandertal olisi jo jotain).

Rauhanpuolustajien julkilausumia voi etsiä sen nettisivuilta. Luulen, ettei Hamasin kaikista toimista olla innostuneita, vaikka lainaamasi Erdoganin lausuma onkin pitkälti kohdallaan.

Edellisen blogin jälkeen esittämäsi kuva Rauhanpuolustajien poliittisesta ilmeestä on kovin yksinkertaistava. Edeltäjiäni puheenjohtajana oli maineikas kirjailija Paavo Rintala sekä tunnettu kepulainen Matti Ruokola, entisen lääkintöhallituksen pääjohtaja.

Muukin muuttuu kuin me, Jyrki. Rauhanpuolustajien kuuteen vuosikymmeneen mahtuu erilaisia vaiheita. Ei kai kokoomuskaan tänään halua Suomeen kuningasta?

Kun itse tulin mukaan Rauhanpuolustajien johtoon 1986, kokoomuskin oli kyllä innolla mukana, ihan kärkihahmoja myöten. Kun maailma sitten muuttui, rotat jätti hukkuvan laivan, karkeasti ilmaistuna. Tämän päivän Rauhanpuolustajat on itsensä kokoinen ja näköinen aito kansalaisjärjestö, jonka toimintaan sinäkin Jyrki varmaan olisit tervetullut antamaan panoksesi.

Eli aurinkoisia lomapäiviä, maukasta ruokaa, hyvää viiniä ja kaikkea muuta hyvää!

Homo Garrulus kirjoitti...

----Alkuperäinen viesti----
Lähettäjä: hg@suomi24.fi
Päivämäärä: 07.06.2010 10:40
Vastaanottaja: akatemiaprof
Aihe: Vl: Russellin paradoksi ja parturi-ongelma


Päivämäärä: 07.06.2010 9:20

Aihe: Vl: Russellin paradoksi ja parturi-ongelma
Hyvät Professorit,


Sallinnette minun lähettää postia täysin
tuntemattomana ihmisenä. Ihmisoikeus on joskus sitä, ettei sitä ole ollutkaan mutta
erilaisten ihmisten säälin avulla on "saanut elää"
kunnes paradoksi on nähty. Sen jälkeen alkoikin kaikenlainen poistaminen eli asiat
kääntyivät kolmannen kerran johonkin suuntaan,
ettei syyllisyyttä
voitu enää nähdä.

Valta on primääristä ja sen takia on hyvin
vaikea löytää keinoja joilla osoittaa miten joutuu
toimimaan toisten ehdoilla. Koska valta on valta sillä on valtaa siivota epämukavuuksia myös kokonaisen yhteiskunnan hinnalla. Ei ihme,
että on sosiopaatteja enää johtajina ja siitä on vuorostaan vaikea päästä enää poiskaan. Heidän työ on tärkeä sille toiselle ääripäälle, joka jossain päin maailmaa on piirtänyt suunnat ja velvoitteet kuten Olli Rehn kirjoittaa tänään Hbl:ssä. Miten on pakko olla entistä tarkempi, entistä teknisempi ja entistä nopeampi. Kaikki muu on pian vain
pelkkää mummojen horinaa. Mummot kun eivät mitään tuotakaan...

Sosiopaatit tekevät kuten käsketään ja tiukentavat otteita pyynnöstä.

Mitä vaan käy, kunhan he itse saavat jatkaa - vaikka sitä ei kysytä eikä sitä analysoida. Olen analysoinut RM Haren kirjan psykopaateista

ja sen kirjan vaikutus on tappava niitä kohtaan, joilla on normaali voima, normaali tahto ja normaali strateginen eli matemaattinen kyky yhdistettynä jonkinlaiseen holismiin. Meinavatko nyt diagnostisoida kaikki myyntikykyiset myös? Täällä hakevat lampulla ja lyhdyllä syitä ja syyllisiä ja niin löytyvät kaikki toimeliaat, idearikkaat,
kiltit ja kyvykkäät koska he ärsyttävät sokeaa valtaa eniten, sillä sokealla vallalla ei ole enää tahtoa, ei ole enää fantasiaa, ei ole enää empatiaakaan koska sääli on ottanut vallan. Siihen etsintään löytyy
sitten kuka vaan joka ei ole heidänlaisensa. Valta on
primääristä, joka tekee tajunnan vaikeaksi.

Kenenköhän pyynnöstä asiat tapahtuvat?
Etteikö ole ollut kyberneettinen onglema eli joku, joka on piirtänyt
tärkeysjärjestykset jo satoja vuosia sitten on
saanut kirjoittaa omat
suhteet paperille ja niitä
on noudatettu sillä näitä "ohjeita" (IMF,
YK, EU jne) noudatetaan kansainvälisten
näkemysten mukaan. Se on vain
se, että siinä paha nimenomaan
lisääntyy mitä suurempi määrä
implementoidaan ja integroidaan omiin
(subjektiivisiin) laatukäsitteisiin koska juuri laatu ei taivu maapallon ympäri - onhan
toisella puolella aina yö kun toisella on
päivä ja toisella talvi kun
toisella kesä. Ei ole sovitettavissa mitä eivät ymmärrä laskelmissaan.

Homo Garrulus kirjoitti...

Avustuslaivoista puheenollen....(anteeksi, ettei kuulu otsikkoon; kaikki sp:t tulevat takaisin akatemiaprofessorilta).

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Lomalla mene hyvın,i hyvaa vıınıakın on ollut rııttavastı.

Irlantılaıslaıva eı taınnut paasta Gazaan! Mıta mına sanoın.

Tanaan 4 Hamasın salasukeltajaa ammuttıın saartoalueella, eı taıda kannattaa leıkkıa sankareıta taı James Bondeja hamasın rattıpaıden!

Taalla Turkıssa olı eılen kahdella tv-kanavalla todella nayttavat tunnın mıttaıset lahetykset Erdoganın ja kılapaılevan puolueen vaalıohjelmısta. Hırmuısta paatosta ja uhoa Israelıa vastaan! Vasta akkınaınen rankkasade Ankarassa nayttı keskyttaneen tılaısuuden jota seurası kymmenıa tuhansıa ıhmısıa.

Vaalıt ovat tulossa Turkkın, nıın olen ymmartanyt. Mıstapa sen tıetaa, vaıkka Mavı Marmara-projektı olısı ollut paamınısterı Erdoganın tılaama juonı elı han olı tılannut saattueen ıslamılaıstaıstelıjoıneen, jota voısı sıtten uhota kostoa Israeılle ja nayttaa, etta hanta tarvıtaan edelleen Turkın johdossa!

On naa aıka ketkuja, nama turkkılaıset! Ollı Rehnn se olı vaan valmıus ottamassa Turkınkın EU:hun.

Jos vapauslııkkeıta a la Free Gaza tarvıtaan, nıın projekteja olıs to-kı suomalaıısılle paljon lahempanakın.

MIten olısı Free Vııpurı - Vapaa Vııpurı -lııkkeen perustamınen?

Turkın etelarannıkkolla on aına vaan lammınta ja rauhallısta.

Nıın ja vapaa Kurdestan-lııkekın olısı paıkallaan.

Turkın valtıohan sortaa rajulla otteella kurdeja, joıta on joutunut pakenemaan mıljoonıttaın ulkıomaıle.

Eı luulısı Turkılla olevan paljon kanttıa syytella Israelıa Gazan tılanteesta, kun oman maan ıhmısoıukeustılanne on suorastaan surkea.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tulı vıela mıeleen. etta Jıppıı-mıesten vankılareıssu jaı kuukauden mıttaıseksı hetı, kun advokaattı Akı Kantor saatıın KKO:een ja han aloıttı sıella oukokuun alussa oıkeusneuvoksen hommat.

Nyt sıella KKO:sa ymmarretaan jotakın, kun saatıın oıkea as.tuntıja mukaan.
Kanttoorta voı aına kysya neuvoaö vaıkkeı Arı sattuısı kokoonpanossa olemaankaan.

Tosı on!

Anonyymi kirjoitti...

Lomalla ilmeisesti ollaan, kun skandien lisäksi i:stäkin puuttuvat kaikki pisteet...

Jiihin tosin vielä jäivät.

Soon Moro kirjoitti...

Alpo Rusi letkauttaa "Vasemmalta ohi" kirjassaan, että Rauhanpuolustajat oli KGB:n peitejärjestö. Siis ainoastaan kirjoittaa mustaa valkoisella sen saman asian, joka on ollut kaiken kansan huulilla jo vuosikymmenet. Ilkeäkielinen mies, kun tuollaista tohtii lausua? Ilmiselvä vakooja tai jopa terroristi? Valtion vihollinen ainakin.

Enpä muista kuunaan kuulleeni, että Rauhanpuolustajat olisi aktiivisesti kritisoinut Neuvostoliiton tai Venäjän toimia vaikkapa Karjalassa. Suomen ikiomassa Gazassa. Pahemmista paikoista puhumattakaan.

Suomalaiset, jotka halajavat miehitettyä Karjalaa takaisin, ovat äärioikeistolaisia kansankiihottajia. Arabit, jotka haluavat Gazan itselleen, ovat ylväitä vapaustaistelijoita.

Hei HALOO!!! Melkoiset Rauhanpuolustajat, toden totta.

Homo Garrulus kirjoitti...

Jippiija jee, jippiijaa jooo (intiaanilaulu). Jokainen alkukantainen kansa, jolla ei ole oppimisen suhteen tavoitteita (tässä oppimisella tarkoitetaan sitä mitä yliopistolla eli kokemusten uudelleen ymmärtämistä
tulevaisuuden ennakoinnin kautta - haaste menneisyyden ymmärtäminen ja tulevaisuuden huolenpito -termien kautta.

Deterministiset järjestelmät laskettiin (aurinkokunnasta jne.) mutta suurin osa luonnonjärjestelmästä ovat ennakoimattomia ja myös arvojen muutokset voivat muuttaa käsitystä tulevasta.

Tapa päivittää tulevaa kutsumme OPPIMISEKSI (ks.
http://www.viddler.com/explore/otavanopisto/videos/37/). Mutta ehkä on toinenkin tapa ymmärtää oppimista?

Filosofia on ensimmäinen tiede. Filosofia on astrologian ja maan päällä olevan induktion välissä oleva tulkitseva tiede, jonka meinasivat poistaa siksi, että avaimet deterministiseen ja luonnonvoimaiseen olivat kokeiltuja ja tiedossa. Ilmankos tiedettiin, että uusi Jeesus on tuleva nimenomaan Skandinaviasta muistaakseni jopa Suomesta. Se on se kehitys mikä on nyt meneillään ja jos joku haluaa uskoa, että on esim minä niin minäkin voin uskoa* koska jo tajunta nimestä ja teesistä (odotuksesta) luo toimenpiteitä, joissa asiaa ruvetaan testaamaan. Niin ihmistä työnnetään entuudessaan sivuun ja sivuun työnnetty näkee enemmän kuin ryhmässä.

*) usko tarkoittaa tässä leikillisesti myöntyä sillä oikeasti en sitä usko koska pidän koko asetelmaa deterministisenä jonka laskennallisuus kylläkin on oikea (aika oli siihen kypsä) mutta ei mikään muu.
Kun ja jos sellaista lasketaan voidaan sanoa, että ne tietäjät ovat tulppa elämän jatkolle juuri siksi, että kuvittelevat pyörittävän maailmaa niistä tiedonlähteistä asti. Ja mikä suuri edellä sitä pieni perässä: kunnes ympyrästä on tullut elukan eli liian pieni ajattelun kannalta.

Olisi aika päästää irti vanhat tiedot astrologiasta ja vaikka ovat paikkaansa pitäviä eivät myöskään vapauta ihmistä siihen, että aivokapasiteettia voisi hyödyntää kollaboratiivisesti. Nyt kollaboraatio tehdään 30% aivoilla eikä 100%. Syy on tässä vallan tarpeessa ylläpitää valtaa ja siirtää tulevat sukupolvet yhä suurempaan pimentoon - ja aseet tulevat vaarallisemmaksi sen myötä.

Maksaa siis kaikille.

(tämä kommentti kohdistuu myös tämän päivän Hesarin Mielipidesivuilla C7 jossa K.S. asianajaja ja varatuomari miettii sitä, miksi Suomi jättäytyi sisäpiiristä pois (Eurooppalaisen sivistystyön näkökulmasta omituinen linja). Mutta minä voin kannustaa siihen; olisi nyt aika saada deterministiset väärinohjaukset uudelleen haltuun eli poistaa sieltä missä ne kahlitsevat kaikkia ja kaikkea jonkun vanhan Koraanin tai Kirjan mukaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kokoomus olisı 1970- ja 1980-luvulla tehnyt mita vaın paastaakseen hallitukseen - vaıkka liittynyt punaisiin Rauhanpuolustajiin

Kaikki toki muistavat İke Kanervan kaynnit Tehtaankadulla ja kokoomuksen ns. remonttimıehet, esiım. Pekka Koskisen kollegan Juha Vikatmaan jne.

Skorpioni kirjoitti...

Älkää nyt arvon professorit alkako muistella 1960-70 lukua ja Koskisen johtamaa Rauhanpuolustajia. Ne muistelut eivät enää hyödytä mitään, eikä niitä täysin älyttömiä Neuvostoliiton ja DDR:n liehittelyaikoja, joilla mukamas puolustettiin rauhaa, kun kysymys oli sortajavaltioista, halua muistella kukaan täyspäinen.

Palaa siis nykypäivään emeritus Koskinen. Kirjoittaisit jotain siitä, onko sinulla lainkaan ajatuksia Suomen nykymenosta. Niitä ei ole valitettavasti kuultu. Et kai ole kalkkeutunut?

Sen sijaan kunnon blogistimme näyttää oleva ajan hermolla. On hyvä, että meillä oma "kirjeenvaihtaja" Turkissa, vaikka mies ei taida ollakaan aivan poliitisten tapahtumien keskipisteessä. Katso nyt kuitenkin siellä lomakohteessakin, ettei tienvarsipommeja ole ojissa ja niiden penkoilla!

On ällistyttävää, miten blogistimme on osannut ja ennen kaikkea ennakoinut, että Gazaan mennyt avustussaattue ei ollutkaan niin inhimillisen avun lähettiläs, kuin mitä tiedotusvälineet alkuaan matkaa kuvasivat. Viittaan Reutersin kuvamanipulointeihin yms.

Ja jopa tutkijaprofessorimme Martti "Mara" Koskenniemikin vasta nyt maanantai-iltana oli saanut televisiossa itselleen selvitettyä, että Israelin toimissa olikin ollut kysymys sotatilan aikana tehdyistä toimenpiteistä ja "Marakin" oli tajunnut, että sotatilan aikana vallitsevat ns. sotatilain lait.

On meillä siis professoreja joka lähtöön!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ehka Rauhanpuolustajista viela sen verran, etta Mattı Ruokolan nımitys laakintöhallituksen paajohtajaksi aikoinaan oli samanlainen tyylipuhdasa poliittinen virkanimitys kuin nyt Hyssalan nimitys Kelaan.

Paavo Rintala oli hieno kirjailija, vaikka jai Vainö Lınnan varjoon sotakirjoillaan; tunnettu vasemmistolainen kaikki tyyni silti.

Kun Neuvostoliitto romahti ja KGB sen mukana, Suomen Rauhanpuolustajat tosiasiallisesti menetti merkityksensa. Kukaan poliittisesti merkittava henkilö ei taida olla ollut yhdistyksesta, ei ainakaan sen johtamisesta, sen jalkeen sanottavammin kiinnostunut.

1990-luvulla yhdistyksen johtoon ovatkin kelvanneet sellaiset harmittomat ıntellektuallit kuten juuri Pekka Koskinen, joka hoitı hommaa perati kymmenen vuotta (1992-2002).

Yhdistys kuitannee kuitenkin viela tanaankın mojovat valtıonavustukset.

Taytyyhan sita nyt sen verran saada vaivan palkkaa, kun joutuu moiskauttelemaan poskisuudelmia Jasserın Arafatille ja muille terroristıpomoille. Ja kukapa hölmö nyt rauhaa "puolustaisıé omalla kustannuksellaan!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Helsingin Sanomissa oli sunnuntaina 6.6. laaja koko sivun reportaasi "Saattue Gazaan" (toimittajat Kristiina Markkanen ja Tommi Nieminen).

Jutussa kerrotaan yksityiskohtaisesti, mistä tuo saattue ja aktivistiporukka koostui ja ketkä homman rahoittivat.

"Gazaan pyrkineissä avustuslaivoissa oli aktivisteja joka makuun: tiukan linjan turkkilaisia, patsastelevia europoliitikkoja ja ruotsalaisia vasemmistotaiteilijoita. He tuskin tunsivat toisiaan tai tiesivät, ketkä kaikki operaation rahoittivat."

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kannattaa luea myös Toni Alarannan vieraskynä-kirjoitus HS:ssa 7.6. otsikolla "Turkin politiikka on moralisesti arveluttavaa."

Alaranta: "Turkin tapa arvostella palestiinalaisten kohtelua näyttää vähintäänkin kaksinaamaiselta, kun tietää, mitä maa on tehnyt kurdien kulttuurisille oikeuksille."