perjantai 18. kesäkuuta 2010

288. Muistamattoman Matin muistelmat

Perheidyllistä se alkoi...

1. Matti Vanhanen kertoi eilen Brysselissä, mitä hän tekee sen jälkeen, kun on jättänyt huomenna (siis tänään) eronpyyntönsä tasavallan presidentille:

- Lähden kävellen presidentinlinnan portista ulos. Pysähdyn varmaan kahville jossakin.

2. Ilmeisesti Matti oli suunnitellut, että hän kävelee sankkojen väkijoukkojen hurratessa Linnasta Kauppatorille ja menee juomaan kahvit Snellmanin kahviteltalle. Siellähän ovat hörppineet kahvia monet presidentit ja muut valtionpäämiehet alkaen Lyndon B. Johnsonista, George Bush vanhemmasta ja Neuvostoliiton Gorbatshovista. Matti ajatteli, että tottahan hänen tulee liittyä näiden kuuluisuuksien joukkoon, onhan hän, saatuna soikoon, hoitanut sentään seitsemän (7) vuotta tämän maan ja viheliäisen kansan kaikkein inhottavinta virkaa.

3. Mutta nolosti kävi, sillä tätäkään lupaustaan Vanhanen ei pitänyt. No, olisihan tämä toki pitänyt arvata: Kepu pettää aina! Kun Vanhanen oli jättänyt eronpyyntönsä, hän astui presidentinlinnasta vain kaksi askelta, jotka veivät - mustaan virka-autoon, joka huristi pois pitkin Espaa Mannerheimintielle päin. Olisiko torikahveille poikkeaminen kenties ollut liian suuri turvallisuusriski? Tätä emme saa koskaan tietää.

4. Ei ole tietoa, poikkesi Matti jossakin kauempana kahville, tuskinpa vain ainakaan virka-autostaan käsin. Varmaan Matille päiväkahvit (pk) tarjottiin jossakin eroottisessa paikassa, jonka Matti oli valinnut internetissä esimerkiksi Seksitreffit -nimiseltä sivustolta. Mene ja tiedä! Tai sitten Matti nautti makoisat S-Marketin Katriina-kahvit jonkin hyvin samannimisen yh-äidin kämpillä. Kukapa tietää! Ehkäpä Vanhasen ensimmäinen pk-tilaisuus "vapaudessa" oli myyty yksinoikeudella jollekin naisten lehdelle.

5. Matti kertoi tänään, että hän paljastaa eronsa todelliset syyt vasta joskus muutaman vuoden kuluttua julkaistavissa muistelmissaan. Hetkinen, haloo: siis muistelmissaan! Mutta muistaako Matti mitään, kun hänen muistinsa on krakannut pitkin matkaa, kuten olemme saaneet etenkin parina viime vuonna havaita.

6. Nähtäväksi jää, mitä Matin mieliin on näistä seitsemästä (laihasta) vuodesta syöpynyt. Mutta olkaamme iloisia, että Matti sentään yrittää palauttaa mieleensä, mitä on oikein tullut tehtyä tai jäänyt tekemättä.

7. Muistelmille on hyvin tärkeä jo kirjan nimi. Luin hiljattain tunnetun eteläafrikkalaisen kirjailijan André Brinkin muistelmakirjan "Kun vielä muistan." Se kertoo, mistäpä muusta, vanhan kirjailijaminän lukuisista naisista ja rakastajattarista, seksikohtauksistakaan ei ole puutetta. Hyvä kirja, suosittelen!

8. Mikä nimeksi Matti Vanhasen muistelmille? Tässä joitakin ehdotuksia, lukijat voivat ehdottaa parempia. Alla olevista ehdotuksista jotkut voivat kelvata muistelmakirjan lukujen otsikoiksi. Kirjassa tulisi olla myös naseva motto, mikähän sopisi Matin muistelmateoksen motoksi? Kas tässä muutama äkkiseltään mieleen juolahtanut nimiehdotus Matin opukselle:

- Kunpa vain muistaisin!
- Kunpa en näitäkään muistaisi!
- Ei muistikuvia, ei mielikuvia
- Poliittisen gigolon muistelmat
- Sattumapääministeri
- Korkeimpana johtajana Suomessa
- Suomen rehellisin poliitikko
- Suurvalehtelijan muistelmat
- Bryssel on paska kaupunki
- Elämäni valloitukset - politiikassa ja naismaailmassa
- Valkoisia valheita
- Tätä Susan ei kertonut
- Pääministerin morsiamet
- KMS:n pauloissa
- Tätä ette tienneetkään
- Takinkääntäjä numero 1
- Vanhanen, Vanhanen, Vanhanen, Vanhanen, Vanhanen, Vanhanen, Vanhanen

- Motto: "Se oli niin suurta, kaunista se oli niin, mutta kaunista valhetta vainen" (Reino Ranta)
11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katariina Sourin (ent. Kärkkäinen) julkisuudessa tunnettu paremmin nimellä Kata Kärkkäinen, seksuaaliset aktiviteetit on jo käyty läpi iltapäivälehdistössä lähes yhtä tarkkaan kuin Matti Vanhasenkin.
Sourin aiempi ex. boyfriend, Elqotecin eräs pääomistaja, ei ole kertonut Pirjo Sunilan kirjoittamassa "Liian suuri Suomelle" elämänkerrassaan oliko se silloiselle Kärkkäiselle liian suuri pala haukattavaksi.
Nyt Matti Vanhasella tuntuu olevan sopivan kokoinen Sourille.
Ensi pääsiäisenä Souri pääsee viimeistään haluamiinsa maalaushommiin.
Myös musikaalisessa maussa löytyy yhtenevyyttä. Matti Vanhanen näppäili jo nuoruudessaan naisen vartalon muotoista kielisoitinta reijän kohdalta ja silloisen Kärkkäisen ensimmäinen aviomies oli rock-muusikko.

Soon Moro kirjoitti...

Oma ehdotuksen Matin muistelmien otsikoksi on

"Panin menemään - menin panemaan"

Tässä on kuitenkin todellinen syy Matin lähtöön.

Anonyymi kirjoitti...

Mattihan on tunnetusti ollut heikkoina näihin yh-äiteihin.

Taustamies kirjoitti...

Jep, kyllä on ollut käsittämätön aikakausi.

Onneksi se on takana.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä täytyy ihmetellä, että blogin pitäjän kirjoittelu on kuin suoraan seiskasta. Kirjoittaja on sentään professorimies.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Vanhasesta pitää toki, ilman muuta, tehdä myös kokoillan elokuva!

Kukapa muu sopisi paremmin filmin "Aikamiespoika Matti" ohjaajaksi kuin Timo Koivusalo, joka varmastikin haluaa ohjata (lue: pilata) myös tämän elokuvateeman. Käsikirjoitus: Timo Laaninen.

Koivusalo näyttelee filmissä itseoikeutetusti Mattia itse.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kuka tai mikä on "seiska"?

Ehkä olisi sopiva hetki perustaa uusi aikakausilehti nimeltä "7 vuotta Vanhasta."

mr kirjoitti...

Anonyymi sanoi: "Kyllä täytyy ihmetellä, että blogin pitäjän kirjoittelu on kuin suoraan seiskasta. Kirjoittaja on sentään professorimies."

. . . ei näitä tällaisia professorismiehiä enää kauaa ole. Kohta ne on kaikki kuohittu tulosvastuullisiksi pääomamarkkinoiden nöyriksi palvelijoiksi.

Tuomo Kankkunen kirjoitti...

Mihin tämmöisellä kaunaisella kouhkaamisella pyritään ?

Näyttää siltä, että porukassa tyhmyys tiivistyy.

Syytöksiä, syytöksiä ja syytöksiä.

Kahdeksas käsky on halpaa tavaraa.

Jonkinnäköisessä vastuussa palstan haltija on siitä kiihkosta, jonka vimmaisiia teksteillään aiheuttaa.

Keskeinen osa länsimaista oikeusperiaatetta on, että todistustaakka on sillä, joka esittää syytöksen. Jos todisteita ei tule on syytös automaattisesti perätön.

Suorastaan järkyttävää luettavaa oli nuo arvon profesorin lapsellisen kakaramaiset nimittelyt.

"Voi tätä kaunan määrää" sanoisi Paavo Lipponen.

Mediavallastaan jupuneet toimittajatkin olisivat kateellisia.

http://www.lansi-savo.fi/Mielipiteet/paha_saa_palkkaa_10121674.html

Anonyymi kirjoitti...

Nyt nähtävästi alkoi tämä järjetön pyhimykseksikohottaminen, kun mies viimein älysi erota...

Seppo Isotalo kirjoitti...

Jyrki Virolaisen blogi on kehittynyt merkittäväksi keskusteluareenaksi, samalla kun HS-keskustelu hukkuu nimimerkki-tokaisuihin. Suomalaisen yhteiskunnan johto-ongelmaa käsitellään purevasti. En kuitenkaan voi yhtyä Matti Vanhasen kohteluun. Äänestin häntä presidentin vaaleissa. Toisaalta julkaisin ne todellista seksiä sisältävät tekstiviestit, jotka käräjäoikeuen tuomari yritti kätkeä yleisöltä. Ne oli jätetty pois kirjasta, mutta ne oli nähtävä, jotta voitaisiin ymmärtää miksi Vanhasen olisi pitänyt erota samalla kun hän erotti ulkoministerinsä. Heidän yksityiselämänsä olivat politiikan keskiössä kunnes he ymmärsitävät erota. Vanhanen ei voinut viedä YLE:n ohjelmaa oikeudelliseen käsittelyyn. Hän ilmoitti erostaan heti kun KKO oli ilmoittanut Vanhasen oikeusjutun ottamisesta suulliseen käsittelyyn.

Oli onnetonta, että Vanhanen lähti taisteluun sananvapautta vastaan. Mutta hänellä oli siihen vahvat syyt. Lehdistö oli käsitellyt häntä rumasti jo paljon enne Lautakasa-ohjelmaa. Hän otti väärän kohteen, herttaisen rakkauskertomuksen. Kohde näytti helpolta, kun vasta nyt löytyy ensimmäinen objektiivnen kuvaus kirjan herttaisesta luonteesta - tällä blogilla.