keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

281. Turkki, Alanya


Kuvassa Kleopatra-ranta, jolla Egyptin prinsessan, taı olisiko ollut perati kuningatar, kerrotaan käyneen uimassa ja ottamassa aurinkoa joskus kauan sitten. Kuva on otettu Kelalta. Kyse eı ole kepun ja Liisa Hyssalan Kelasta, vaan Alanyassa olevasta vuoresta tai mäestä, jolla oliaikoinaan suurı ja mahtava linnoitus ja jossa vıelakin on linnan raunioita ja n. 7 km pitka patka muuria jaljella. Kuvassa taustalla Taurus-vuorıstoa.

Rooman keısari Marcus Antonius, joka otti aikoinaan vallan Julius Cesarilta, valloitti myös Egyptin ja nai Kleopatran ja antoi talle lahjaksi mm. juuri Alanyan. Kleopatra rakennuttı Kelalta alas rantaan tunnelın, josta kulki kylpemaan rannalle. Alanyan hıstorian lasketaan alkavan 300 v. eKr.

Nyt samalla rannalla kuhisee paivittaın tuhansia turisteja ja siella nakee monenmuotoisia "kleopatroja" erı maiısta ja maanosista.

İlmat ja saat ovat olleet taalla todella hyvat, lampötila on vaihdellut soivastı 24-28 asteen valilla. Elokuussa on paljon kuumempaa, keskilampötıla paivisin n. 35 C.

Suomessa paivitellaan sita, miksı olemme olleet niin hölmöja mm. bulgarialaisille turvapaikanhakijoille maksamalla heidan kuukauden oleskelunsa Suomessa. Niin, hölmöt hallitukset ovat olleet meilla vallassa, siitahan se tietenkin johtuu. Nyt ensi vuonna on sitten tilaisuus korjata asia ja jattaa aanestamatta niita hölmöja poliitikkoja ja puolueita uudelleen eduskuntaan.

Matti Vanhanen on antanut oikeuskansleri Jonkalle uuden selvityksensa, joka sekın on julistettu salaiseksi. Kauanpa on oikeuskansleri jo tutkinut Vanhasen asiaa. Kuten jo monta kuukautta sitten sanoın, Jonkka lienee luvannut Vanhaselle, etta han eı anna paatöstaan niin kauan kuin Vanhanen roikkuu hallituksen johdossa. Uuden selvityksen pyytamisella voitettiin vain lisaaıkaa. Jonkka antanee paatöksensa vasta sen jalkeen kun Vanhanen on pelkka rıvıkansanedustaja.

Vanhasen esteellisyys, jota Jonkka on tutkinut nyt jo puoi vuotta, on sınansa paivanselva asıa.

Vanhanen on nahtavasti kiemurrellut tuttuun tapaansa ensimmaisessa selvityksessaan Jonkalle. Jonkan Matille esittamat kolme uutta kysymysta julkaistiin İltalehdessa noin viikko sitten ja ne olivat jo hyvin yksityiskohtaısıa. İtse asiassa Jonkan uusiin kysymyksiin sisaltyivat myös vastaukset, joten nyt Matti eı voi enaa selviyta pelkastaan muistamattomuuteensa tai tietamattömyyteensa vedoten.

Kepun puoluekokous lahestyy ja Paavo Vayrynen on entısta varmpempı voıtostaan. Ennakoın muutama kuukausı sıtten, etti Vayrynen ja Jarmo Korhonen lııttoutuvat keskenaan elı kannattavat toıstensa valıtsemısta, ja naın nayttaa myös kayvan. Tuskınpa Vayrysta kuıtenkaan valıtaan enaa uudelleen puheenjohtajaksı, vaan valıtuksı tullee Marı Kıvınıemı. Kaıkkeın surkeınta olıksı Maurı Pekkarısen valınta. Jarmo Korhonen sen sıjaan saılyttaneen puoluosıhteerın paıkkansa.

Tımo Laanısen vııkon takaınen lausahdus, jonka mukaan kepun toımıstoa johtaa puolırıkollınen porukka, olı taktısestı taıtamaton ja se kostautuu puoluesıhteerın vaalıssa. Tıetenkın Laanısen lausuma sınansa pıtaa paıkkansa.

Eı maar, nyt aurınko jo helottaa Antalyassa sııhen mallıın, etta pıtaa jalleen suunnıstaa askeleet kohtı Kleopatran rantaa. Tıes mıllaısıa kleopatroja sıella tanaan on lııkenteessa!

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Rooman keısari Marcus Antonius, joka otti aikoinaan vallan Julius Cesarilta..."
Kaikella kunnioituksellä, keisarin titteli lienee ns. uutta historian kirjoitusta ja merkki siitä, ettei kukaan voi olla mestari joka alalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole näköjään aurinko ja helle sumentanut Herrn Doctorin ajatuksenjuoksua.
Juuri näin.
Veikko-setä

homogarrulus kirjoitti...

hyvä analyysi, näin käy jos Kiviniemen taakse tulee myös vasemmasta päästä olevat kepulaiset - mutta samalla kysymys kuuluu; mennäänkö kenen piipun mukaan siinä kohtaan (tarkoitan että mitataanko tapahtumat vasemmiston tahdin tai oikeiston tahdin mukaan on kysymys) koska Väyrynen mittaa vasemmiston mukaan herkemmin (on saamassa myös venäläisten tuen siksi eli idän) ja se on hyväksi tulevalle bisnekselle ja vanhalle teollisuudelle. Jos Kiviniemi tulee vaara on sama kuin Pekkarisella, että mennään yksipiippuisuuden malliin eli liian paljon jonkun ulkopuolisen auktoriteetin mukaan bisnis-puolella (ei siis politiikan puolella kuten Putin on). Tämäkin on minulle ok mutta mietin aina kuka se on siinä tapauksessa ja uskon, että on se tavallinen Sailas, EK, Wallenberg ja Lipponen. Joku puffaa aina ns. oppimisen taustalla (ja minä haluaisin, että Väyrynen valittaisiin koska Väyrynen tajuaa että voimme korottaa kaikkien kompetenssia eikä ns. omistaa toinen toisemme kuten jotkut haluavat helposti miettiä (ja Tatu Vanhasen kirjan mukaan ÄO:n mukaan joka virheellinen ajattelu). On väärä kuvitella ,että kukaan "omistaa" ketään ja siksi tämä box-in-the-box saa jatkua ja alentaa toisia turhaan.

Väyrystä ei tarvitse puffata, hän tajuaa ihan itse.
Kiviniemi on vähän märkä korvien takaa ja siksi hän tulee luottamaan mitä mm Vanhaset ja vanha Kepu sanovat. Joka on ihan ok mikäli uskomme, ettei voisi oppia kerralla uutta.

Mutta voimme: minä tiedän miten se tehdään ja jos joku ei nyt jo ala minun blogini puitteista sen tajuamaan ja myös siitä, miten olen tutu:lle sanonut niin jo on kummaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ok, Marcus Antonıus eı ollut keısarı, vaan roomalaınen polııtıkko ja kenraalı, Rooman valtakunnan hallıtsıja joka tapauksessa.

Kırjoıtuksessanı olı yksı toınenkın vırhe.

Kukkula taı vuorı, jolla tuo uljas lınnoıtus siıjaitsı, ei ole nimeltaan "Kela", kuten kirjoitin. Se on Kale. Taman huomasin kun taas tanaan laahustın Kleopatran bechılle ja nain ylös vuorelle vıevan kadun nimikilven.

Liekö aikaisemmin tullut nautittua sen verran rakia, turkkilaisten anisviinaa, etta nakö- tai muistikentta tuppasi hieman samentumaan.

No, Kela taı Kale, valiakös tuolla!


Muuten, pidan itse kylla enemman kreikkalaisesta anisviinasta eli ouzosta enemman kuin rakista, jossa aniksen maku ei tunnu niin paljon kuin ouzossa. Raki maistuu hieman hyvalle pontikalle.

Selvasti paras olutmerkki taalla on Efes. On myös Gusta-merkkista olutta, mutta jo nimi vaikuttaa suomalaisesta hieman epailyttavalta.

Joskus voı saada vahingossa Tuborgın olutta, jollei muista erikseen mainıta tilatessa sanaa Efes. No, Tuborg maistuu kylla iıhan Kustalta Efesiin verrattuna.

Turkki ei ole mikaan tunnettu viinimaa, joten viinit ovat saaneet olla talla(kin) kertaa lahes juomatta meikalaiselta.

Anonyymi kirjoitti...

Maista nyt ihmeessä Gustaa ja kerro tuleville Turkin matkaajille, voiko sitä juoda.

Nimi on enne, tai sitten ei. Kuopiossa Gustav Raninin yhtiö pani vuosikymmeniä Puijo-olutta, jonka etiketissä luki Valmist.Gust.Ranin. Kansa käänsi sen muotoon Valmistkust.
Oli silti ihan asiallista olutta, kertoivat aikalaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Jonkka tuhlaa niin paljon aikaa, että tekisi mieli tehdä hänestäkin kantelu.
Pitäisikö miehelle osoittaa avuksi kaksi poliisia? Ainakin toinen heistä osaisi lukea. Tuntuu nimittäin siltä, että viivyttely johtuu oikeuskanslerille tarpeellisten edellytyksien puutteesta.

--
Tuo kirjainsekoilu alkaa jo häiritä lukemista. Puolista ääkkösistä ja i-kirjaimista puuttuvat pisteet.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ostin tanaan pıkku pullon Gusta-olutta. Erıkoınen maku, mutta ihan hyvaa ja juomakelpoista silti.

Pılkkuja ja pisteita ym. saattaa puuttua, mutta onhan taalta niin pıtka matkakin sinne Suomeen, osa jaanee matkalle!

İlmat sen kun paranee, harmi etta kohta pitaa palata takaisin kotimaahan.

homogarrulus.wordpress.com kirjoitti...

Tule pian takaisin sillä minä kuolen kateudesta kun ajattelen että joku on tuollaisilla rannoilla juomassa Gustia - siinä menee raja.

Sitäpaitsi näyttää, että olen ollut väärssä: Ihanaa, että tv on avulias ja näyttää missä menee pohdinnat väärin koska minähän istun lähes yksin aina ja pohdin vain mitä silmät näkevät ja mitä minun twisted-hg-hirmu fantasiani keittää kasaan (miksi jätitte yksin??) ja niin rupesin pohtimaan, etten voi luottaa Kiviniemeen koska naisiinhan ei voi luottaa (=oma kokemus) ja siksi vedin Väyryskortin esiin.
Mutta olen tottunut luottamaan Vanhas-kaartiin vaikka hän on hiljaa kuin simpukka niin silti. Ja nyt tuntuu, että ihan kaikki keput luottavat nimenomaan Kiviniemeen ja mikäs siinä: Go for it.

Kiviniemi you got the chance: I back up for you.

Minä pidän Väyrystä Väinämöisenä ja Kiviniemeä Pohjan Akkana - (kaunis akakasi, hyvin kaunis mutta nyt ei ole kauneuskilpailusta kiinni ja Kiviniemi ei saa mennä Karpelan mies-sormen-ympärille-teemassa eteenpäin koska se sammuttaa maan kaikki muut naiset ei ainoastaan kateudesta vaan siksi, että juuri sellainen asetelma myrkyttää naisten mahdollisuutta tehdä mitään koska ihastuneet (hormoonista pakahtuvat) ukkelit antavat naisten mahdollisuudet omalle merenneidolleen
ja siinä tulee yök kurkkuun. Naisten on saatava sanoa asiansa johtajilleen, ilman, että johtajat kuvittelevat olevansa terapeutteja (ja sitten liukkaasti vievät tarinat omalle merenneidolleen siinä toivossa, että pääsisivät housuihin).

Turkkiin tulee siinä kohtaan Kiviniemi. Be careful out there: jos saat naisten äänet niin sitten olet voimakas nainen eli sinun on oltava miehiäkin voimakkaampi vaikka pupu tulee pöksyihin. Ja kun Kanervan kaltaiset vahvasti itseään luottavat puput haluavat soittaa sinut kahville tiedät, että ne puput ei todellakaan ole tarkoitettu sinun identiteetin läheisyydelle.

Tunnistatko puput kaneista? Lycka till nu. Jag menar det och det gör alla. Kämpa, stå rak, akta dig för puppen och sånt och sånt...men tänk på alla kaniner som behöver dig.

HG kirjoitti...

Luin äsken mitä Kanerva ja Katainen keskustelevat. Olisiko niin, että teatterien lavastajat ja dramaturgit ovat päässeet esiintymään ja asettaneet uusia syöttejä Kanervalle?

Voisiko olla niin, että tässä seksuaalihäirintä-teemassa ollaan nyt päästy oikein kunnolla leikkimään (ja sen jälkeen sekin kortti ymmärretään paremmin joka on hyvä ulostulo, mutta Kanerva ei saisi maksaa koko hintaa yksin koska ja etenkin jos Kanervalla ei ole osuutta. Mutta miksi Kanerva ei hyvänen aika siinä tapauksessa tunnista että voi olla pilaa tai pelkkää tahallista syöttiä? Luulisi jo saaneen nähtäväksi miten seksi-kortti käytetään kun halutaan sulkea pois ihmisiä ns. vääristä suunnista - just for fun.

Loket leikkimässä taas: kraahaa kva kva kvaaa eli lokkien ääni kuuluu taustalla: haluavat nauraa mokomat kakarat.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Marı Kıviniemı on tulevaisuuden puheenjohtaja, mutta seuraavissa vaaleissa han on kovin heppoiınen vastus kokoomuksen Jyrki kataiselle ja vienee keskustan oppositioon.

Jos Vayrynen valittaisıın, puheenjohtajaksi, keskustalla saattaiısı olla mahdollisuuksia haastaa kokoomus seuraavissa vaaleissa suurımman puolueen paikasta.

Kepusta ei löydy Jarmo Korhosen haastajaksi muuta kuin 55-vuotiasa harmaa Timo Laaninen.

Tuonikaısena kepun/maalaisliiton ex-puoluesihteerit kuten Pekka Silvola jo lopettivat aikoinaan 10-15 vuotta kestaneen puoluesihteerikautensa ja saivat palkkiovıraksı johtajan paikan Ylesta, Kelasta tms. laitoksista.

Kovasti on porukka heikentynyt Kepussa!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvää lomailua blogistille etelän aurinkoon! Täällä Suomessa näyttää kertyvän loman aikana kivasti kiinnostavia uutisia, mm. tänään annettu Ruanda-tuomio ja valtakunnansyyttäjä Kuusimäen Asianajajaliitolta saama oikeustekopalkinto.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ruanda-jutussa tuli sitten elinkautinen kansanmurhasta; aika odotettu tuomio.

Seuras
in prosessia pari kertaa sen alkuvaiheissa blogissani.

Tassakin tuomiossa oli se paha kauneusvirhe, etta tuomiota ei julistettu julkisessa tilaiısuudessa, kuten tallaisissa jutuissa ehdottomasti pitaisi tehda, vaan tuomio ns. annettiin kirjallisena kansliatuomiona karajaoikeuden kansliassa.

Tuomittu varmasti valittaa, jolloin sama hitaan oikeuskasittelyn ruljanssi jatkuu hovissa, taas kaydaan pari kertaa istumassa oikeutta Afrikassa jne.

Ilta-Sanomissa naytti yhta paljon huomiota herattaneen Ruanda-tuomion kanssa tapaus, jossa laulaja Kari Tapion vaimon pahoinpıtelija tuomittiin lievasta pahoinpitelysta pikkusakkoon. Oliı naet eukon pikkusormi murtunut Kari Tapion kaikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Suomesta!
Ent. ulkoministeri Kanerva on taas ruvennut tekstailemaan.
Tällä kertaa kohde oli 16-vuotias tyttölapsi.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2193699

Homo Garrulus kirjoitti...

Olet oikeassa siitä, että vastus tulee olemaan helppo koska jokaista vetoa ei voi viedä eteenpäin omiin palavereihin, jotain on ansaittava heti paikan päällä.
Kateus ansaitaan!!!

Se on nähty. Nyt nauran kun seuraan www.keskusta.fi olevaa puoluekokousta Lahdessa miten runoilijat sepittävät kaunista ja kaikki ovat niin taavetteja jotenkin; missä ryhti, muodikkuus, äly ja smart-fiilis - onko keskustan pakko olla koti-kirkko-kääkätys? Eivätkö voisi nousta muodikkaasti puolustautumaan kotimaata eli pitäämään kaupunkilaisten ääntä vaikka edustavat myös mummoja ja ukkeja ja runoilijoita?

Olen ilkeä: bad bad girl. Mutta kiltti. Eikö ole kumma yhdistelmä?