maanantai 14. kesäkuuta 2010

284. Maasta maan tavalla

Opettaja Evelyn Fadayel (64) piileskelee välttääkseen KHO:n lainvoimaisen käännytyspäätöksen täytäntöönpanon. Evelynin perhe nojaan Suomen valtaeliitin tukeen, joka on ristiriidassa maan laillisen oikeusjärjestyksen kanssa

1. Arvoton ja tragikoominen näytelmä, varsinainen farssi, egyptiläisen opettajan Evelyn Fadayelin (tai Evelin Fadailin) käännytyspäätöksen täytäntöönpanossa jatkuu jatkumistaan. Poliisi on ylipäällikkönsä Mikko Paateron johdolla tunaroinut asiassa jo heti KHO:n päätöksen jälkeen pahemman kerran eikä episodille näytä olevan loppua tulossa.

2. Miksi ihmeessä poliisi ei pannut KHO:n lainvoimaista päätöstä heti täytäntöön, vaan antoi KHO:n äänestyksessä häviölle (äänet 6-1) jääneen presidentti Pekka Hallbergin retkutta itseään oikein kunnolla? No, tässäkin asiassa mokan teki ylipoliisipäällikkö Mikko Paatero, kuten olen blogissani toukokuussa kertonut.

3. Ihmeellistä ja outoa oli sekin, että kun Paatero vihdoin ja viimein tajusi, ettei lainmuutoshankkeesta tule eikä voi tulla mitään pikaisella aikataululla, poliisi ei vieläkään ryhtynyt ripeisiin toimenpiteisiin opettaja Fadayelin (64) käännyttämiseksi, vaan antoi tälle vielä runsaat 2-3 viikkoa aikaa itse poistua maasta.

4. Näin poliisi toimi siitä huolimatta, että oli päivänselvää, kuten Evelinen pojat ja miniät ovat kuukausikaupalla juosseet tv:tä myöten kertomassa, että äiti-Eveline ei ole lähdössä mihinkään vapaaehtoisesti, vaan perhe tulee - kirkon tai muiden elinten avustuksella - piilottelemaan häntä käännytyksen estämiseksi.

5. Kun poliisi asettama määräaika vapaaehtoiselle maasta poistumiselle eilen kului umpeen, poliisilla ei ole nyt mitään tietoa Evelinen olinpaikasta. Ei tietenkään voi olla, kun poliisi antoi varta vasten Evelinelle ruhtinaallisesti aikaa mennä piiloon. Onkohan missään muussa maassa näin tehotonta ulkomaalaispoliisia kuin Suomessa? Vaikuttaa itse asiassa siltä, että poliisi olisi jotenkin mukana samassa juonessa Evelinen perheen kanssa, eli se ei oikeasti edes halua ryhtyä toimenpiteisiin asiakkaan käännyttämiseksi maasta, eikä edes löytää tätä.

6. Evelinen pojan Mather Gergesin puheet ovat olleet suorastaan levottomia. Eilen hän uhkui YleUutisille, että "äiti ei ole lähdössä mihinkään, koska äiti ei ole rikollinen." Eikö näitä muukalaisia ole todellakaan informoitu siitä, mikä ero Suomen lain mukaan on rikollisten karkottamisen ja vailla oleskelulupaa olevien ihmisten käännyttämisen välillä?

7. Poika inttää, että äitiä ei voida käännyttää ainakaan ennen kuin oikeuskansleri on tutkinut asiassa tehdyt kantelut ja poliisi on suorittanut esitutkinnan siitä, onko poliisi syyllistynyt asiassa rikokseen! Poliisi taas haluaisi "tavoittaa" Evelinen, jotta se voisi kuulustella häntä asianomistajana hänen tekemästään rikosilmoituksesta! - Tuntuu hieman siltä, että poliisi haluaisi varta vasten saattaa itsensä naurun alaiseksi.

8. Evelinelle määrätyn ilmoittautumisvelvollisuuden tehostamiseksi on asetettu uhkasakko, mutta poliisi ei tunnu pitävän tässäkään suhteessa mitään kiirettä, jotta uhkasakkopäätös voitaisiin viedä oikeuteen tuomittavaksi. Poliisi vain odottaa ihmettä, eli että Eveline ilmaantuisi jostakin "kellarista" vapaaehtoisesti ihmisten ilmoille.

9. Tänään poika ilmoitti, että hän on tehnyt rikosilmoituksen myös KHO:sta ja sen antamasta käännytyspäätöksestä. Mitenkä monta rikosilmoitusta eri viranomaisia vastaan tämä Gerges-poika mahtaa ehtiä asiassa tehdä ennen kuin asia on saatu pois päiväjärjestyksestä?

10. Tänään poliisi puolestaan ilmoitti, että nyt se ei ole saanut yhteyttä edes Evelinen perheeseen! Antakaa minun kaikki kestää! Jos poliisi ei löydä yhtä piileskelevää egyptiläistä isoäitiä, niin miten poliisi voisi onnistua löytämään kunnon roistoja, kysyn vaan!

11. Todettakoon, että Eveline Fadayel on ns. "akateeminen mummo", vasta 64-vuotias hyvää eläkettä opettajan virastaan Egyptissä nauttiva virkanainen, jolla on Aleksandriassa oma tilava asunto odottamassa. On ollut jo kolme vuotta, sillä tämän ajan Eveline on kolmen riksin poikansa ja näiden vaimojen avustuksella ehtinyt oleskella Suomessa kolmen kuukauden turistiviisumin perusteella, siis laittomasti. KHO on jo kahdesti lainvoimaisilla päätöksillä hylännyt hänen oleskelulupahakemuksensa. Turha puhetta tietenkin on, ettei Egyptissä osattaisi hoitaa Evelinen sairautta (diabetes).

12. Samaan aikaan Suomessa esimerkiksi pohjoisessa tai idässä asuvat paljon vanhemmat ja sairaammat suomalaiset mummot eivät saa todellisuudessa muuttaa pääkaupunkiseudulle lapsiensa perheiden luokse, sillä pääkaupunkiseudun kunnat eivät suostu korvamaamaan mummojen erityissairaanhoidostaan aiheutuvia kustannuksia. Tähän esimerkiksi keskustapuolueella eli käytännössä Matti Vanhasella, Paavo Väyrysellä, Paula Lehtomäellä, Seppo Kääriäisellä, Anu Vehviläisellä tai Mari Kiviniemellä ei ole ollut mitään huomautettavaa. Miksi olisikaan, sillä kun nämä sairaat mummot pidetään syrjäseuduilla sijaitsevien kotikuntiensa vankeina, kepulaiset - samoin kuin esimerkiksi vasemmistoliiton Esko Tennilä - saavat perusteen väittää, että kepu ja vasurit huolehtivat siitä, että näin koko maa pysyy asuttuna! Tärkein syy mummojen "kotiarestiin" on tietenkin siinä, että mummot joutuvat äänestämään vaaleissa näitä itäsuomalaisia ja pohjoissuomalaisia kepun, vasureiden ym. suurten puolueiden johtoihmisiä eduskuntaan ja kunnanvaltuustoihin.

13. Eveline Fadayel ja hänen poikansa luottavat siihen, ettei poliisi todellisuudessa uskalla ryhtyä ottamaan Evelineä kiinni ja palauttamaan häntä Egyptiin pakkokeinoin, sillä onhan Suomen poliittinen johto samoin kuin KHO:n Pekka Hallberg ilmoittanut tukevansa Evelinen jäämistä Suomeen.

14. Puhumattakaan koko operaation "aivoista" eli akatemiaprofessori Martti Koskenniemestä, joka on ottanut kantaakseen maamme näkyvimmän mummoaktivistin manttelin. Kirjoitin akatemiaprofessorin roolista ja hänen kummallisista puheistaan blogissani 28.5.

15. Tämän jälkeen Koskenniemi on yltynyt vielä hurjempaan sanankäyttöön. Aamulehdessä 3.6. professorimme on yllyttänyt virkavaltaa suoranaiseen virkarikokseen: Viivytelkää tahallaan!

16. Jollei tämäkään auttaisi, niin akateemikkomme asearsenaalista löytyy vielä järeämpiä keinoja. Samassa Aamulehden haastattelussa Koskenniemi nimittäin sanoo, että "voisimme viedä mummot kellariin ja asettua oven eteen haulikon kanssa." Akateemikkomme siis on ryhtynyt kansalaistottelemattomaksi jonkinlaisessa Koijärven hengessä, mutta haluaa käyttää vielä paljon järeämpi aseita ja ampua todella kovilla. Tulenkantajia vain tuuleen huutajia, tämä Pikku-Mara?

17. Evelinen käännytyksen estämiseksi toimiva komentoketju on edennyt ja ryhtynyt puhumaan käännytyspäätöksen täytäntöönpanoa vastaan jotakuinkin seuraavassa järjestyksessä:

Martti Ahtisaari --- Mitro Repo --- Martti Koskenniemi --- Tarja Halonen --- Alexander Stubb ---Pekka Hallberg --- Astrid Thors --- Mikko Paatero --- Tuija Brax --- Matti Vanhanen ---Jukka Riikonen ---Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

18. Tämä poppoo on osoittanut vähät välittävänsä laillisen oikeusjärjestyksen noudattamisesta ja riippumattomien tuomioistuimien päätöksistä.

19. Tähän porukkaan ja sen lupauksiin sekä julkilausumiin (mm. Tarja Halonen: "KHO:n päätös sotii minun oikeustajuani vastaan") Eveline Fadayel ja hänen perheensä nojaavat ja katsovat, että lakia ovat rikkoneet, eivät suinkaan he, vaan poliisi ja Korkein hallinto-oikeus.

20. Tää korutont´on kertomaa, se ota vastaan, synnyinmaa!

17 kommenttia:

Pirjo-Margit Jauhiainen, Espoo kirjoitti...

Niinpä niin.
Tavallinen kansalainen haastelee.

Minkäs aseen Venäjä saa, jos nyt johonkin pykälään - tai ei edes pykälään vedoten, käsky käy, että
rouva saa jäädä suomeen, eikä enää karkoituksia ole odotettavissa?

Naapurin puolella on kova rummutus erinäisistä asioista ja siellähän suomalainen kommentaattori oikein villitsemässä, Venäjän mediaa.

Kyllä sitten mammoja/pappoja idän puolelta riittää suomeen täysihoitoon.

En olisi edes halunnut kuulla ylläpitäjän lausumaa, josko vaikka poliisitkin on samassa juonessa, että rouvaa piilotellaan?
Eihän niin saa tapahtua. On todella järkyttävää, jos tällainen tilanne ilmenee.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, meiltähän tietoja Venäjälle mummojen huonosta kohtelusta Suomessa syöttävät nämä kaksi akateemikkoa, professori Martti Koskenniemi ja des..eikun dosentti Johan Bäckman.

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti ei kai väittänyt, että poliisit olisivat samassa juonessa piilottelemassa mummoja, vaan vain, että voisi ikään kuin näyttää siltä, että näin tapahtuisi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Juuri näin. Poliisin ällistyttävä hitaus ja tehottomuus saattaisi antaa tuollaisen vaikutelman, vaikka se ei pitäisikään paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisin toiminnan silmiinpistävä hitaus ja tehottomuus panee aprikoimaan, olisiko akateemikkoprofessori onnistunut tahallista viivyttelyä koskevassa yllytyksessään.

Olisiko varmuuden vuoksi käytävä tsekkaamassa professorin kellari?

Anonyymi kirjoitti...

Olen tosi pahoillani omasta (ja kaikkien muidenkin) puolesta, sillä naiviudessani olen joskus pitänyt M. Koskenniemeä "hyvänä tyyppinä". 90-luvulla kansainvälistä oikeutta opiskellessani arvostin hänen näkemyksiään .. en enää.

Toipila kirjoitti...

No entäs OKA ja EOA -virastoineen? Olisiko näillä instansseilla mitään roolia laillisen järjestyksen palauttamiseksi maahan?

Tämähän on mennyt jo aivan piirileikiksi koko homma maan tasavallan presidenttiä myöden.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

OKa ja EOA yrittävät tekeytyä tavan mukaan mahdollisimman näkymättömiksi ja ovat kuin se kuuluisa, hyvin kuuluisa vesi sukassa, jottei niiden olemassaoloa vain huomattaisi.

Anonyymi kirjoitti...

eläköön poliisin kansalaistottelemattomuus!
Eläköön järjen käyttö!
Alas kohtuuton legalismi!
Eläköön oikeudenmukaisuus!
Eläköön perhe!
Eläköön mummot!

Se on hienoa, että aivan älyttömän oikeuden ratkaisun toimeenpano tökkii toimeenpanijankin omassatunnossa.

Anonyymi kirjoitti...

Vai yllyttää Koskenniemi tarttumaan aseisiin. Jos herralla on omia aseita ja omia lupia, niin tuollaisten lausumien jälkeen poliisin on kyllä syytä käynnistää lupien peruutuskäsittely eli ainakin harkita vakavasti, onko Koskenniemi siten luotettava henkilö, että on oikeutettu pitämään ampuma-aseita hallussaan. Paatero varmasti huolehtii, että asia hoituu lakien mukaisesti...

Soon Moro kirjoitti...

Eräs ystäväni totesi:

"Ei kannata protestoida mummojen lähettämisen puolesta, vaan lähdetään joukolla hakemaan lisää mummoja Suomeen!"

Varsin pätevänä perusteluna oli, että jossain vaiheessa systeemin on pakko romahtaa, kun hulluttelun kriittinen piste saavutetaan. Kun kaikkia Suomen n. miljoonaa todella työssäkäyvää (ei tempputyöllistettyä) kuormitetaan neljän miljoonan suomalaisen elättämisellä ja tähän lätkäistään päälle saman verran maahanmuuttajia sekä miljoona mummoa, niin onhan se ihme jos ei Härmän äijät lähde viimeinkin barrikaadeille.

If you can't beat them, join them?

Anonyymi kirjoitti...

Koskenniemi vetää tunteella. Näin ollen minkäänlaisena asiantuntijana häntä ei tulisi haastatella.

Anonyymi kirjoitti...

Eläköön poliisin omankädenoikeus!
Eläköön virkamiehen mielivalta!

Alas tasavertainen kohtelu!
Alas laki ja inhimillisyys!

Eläköön mediahuomio, nepotismi, rahalahjat ja hyväveliverkostot!
Eläköön sattumanvarainen mummovalinta!
Eläköön poliisin mielivalta!
Eläköön poliisivaltio!

Lakihan on ihan kiva juttu, mutta ei sen enempää.

Puolueeton tarkkailija kirjoitti...

Blogistihan kirjoittaa nykyään kuin hän vasta viime vuosina olisi huomannut, ettei laki Suomessa ole sama kaikille. Isokenkäisille on omat säännöt ja tavalliselle kansalle omansa. Muille kuin lakimiehille tämä erilaisuus on ollut totinen tosi viimeistään aikuisiän kynnykseltä asti.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Jyrki!
Vaikka olen väännellyt kättä kanssasi joistakin aiheista, tässä kyllä osut villakoiran ytimeen! Se, että valtakunnan kenkää tekevät puoltavat kansalaistottelemattomutta ja jopa suorastaan yllyttävät laittomuuksiin juridisesti täysin selvässä asiassa, on käsittämätöntä ja anteeksiantamatonta yhteiskuntajärjetyksen säilymisen kannalta! Inhimillisesti asia olisi voitu ratkaista ilman suurta mediahuomiota jo alemmalla tasolla, jos olisi oivallettu, että tästä nousee suuri haloo. Nyt on myöhäistä narista-hävettää juristina moinen löpinä mm. mummo-martilta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos jälleen hyvästä kirjoituksesta Jyrki. Voisiko Paateron / ulkomaalaispoliisin toimista tehdä valituksen tai jotain vastaavaa?

mr kirjoitti...

Tää korutont' on kertomaa, se vastaanota isän maa:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ven%C3%A4l%C3%A4inen+iso%C3%A4iti+joutui+sairaalaan+%E2%80%93+tyt%C3%A4r+ep%C3%A4ilee+aivohalvausta/1135257589110

Ja kaikki tämä, että lain kirjain toteutuisi.