perjantai 4. elokuuta 2017

1098. Laura Huhtasaari presidenttiehdokkaaksi


1. Kansanedustaja Laura Huhtasaari on perussuomalaisten presidenttiehdokas. Puolueen hallitus esitti tänään yksimieliesti hänen nimeämistään puolueen ehdokkaaksi tammikuussa käytävissä vaaleissa. Lopullisen päätöksen asiassa tekee puolueen puoluevaltuusto syyskuussa, mutta Huhtasaaren ehdokkuus on jo nyt satavarma asia.

2. Laura Huhtasaari on 38-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Porista, joka valittiin kesäkuun alussa perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaksi Jyväskylän muistorikkaassa puoluekokouksessa. Huhtasaari on koutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja. Hän on pätevöitynyt uskonnon aineenopettajaksi ja erityisopettajaksi.

3. Huhtasaari on Porissa ja koko Satakunnassa erittäin suosittu poliitikko. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa hän sai yli todellisen äänivyöryn, 9 000 ääntä, ja oli äänimäärällään vaalipiirinsä ylivoimainen ykkönen. Huhtasaari rohmusi  peräti 7,6 prosenttia Satakunnan äänistä. Vertailun vuoksi todettakoon, että Timo Soini keräsi samoissa vaaleissa Uudenmaan vaalipiirin äänistä 5,7 prosenttia ja keskustan Matti Vanhanen samoin Uudeltamaalta ainoastaan 2,3 prosenttia ko. vaalipiirin äänistä. Tämän kevään kuntavaaleissa Huhtasaaresta tuli Porin kaikkien aikojen ääniharava, sillä hän sai vaalissa 2 566 ääntä.

4. Poliitiikan toimittajat ovat jo havainneet Laura Huhtasaaren karisman ja esiintymistaidon. Niinpä Iltalehden toimittaja  MIka Koskinen kirjoitti tänään - ennen puoluehallituksen päätöstä - että Huhtasaari on "poikkeuksellisen vetovoimainen poliitikko". Joku toinen toimittaja innostui jokin aika sitten maalailemaan, että Laura Huhtasaari on niin vakuuttava persoona, että kaikki paikallaolijat huomaavat hänet heti, kun hän astuu huoneeseen. Huhtasaari on useissa tv-keskusteluissa onnistunut puolustamaan erinomaisen hyvin näkemyksiään, vaikka kaikki eivät toki ole aina olleet hänen kanssaan samaa mieltä.

5. Hesarin toimittaja Teija Sutinen kirjoittaa tänään Huhtasaaren valinnan jälkeen, että Laura Huhtasaari on eräänlainen läpileikkaus perussuomalaisesta ajattelutavasta, sillä hän yhdistää konservatiivisuutta ja nationalismia, ja ryydittää sen suoraviivaisella puhetavalla. Arvasin, että Huhtasaareen yritetään valtamediassa lyödä nationalistin leima. Huhtasaari itse korostaa sen sijaan, että hän on isänmaallinen ja kansanvallan kannattaja.  Hänen poliittisena iskulauseenaan on "Suomi ensin" -periaate. Hän vastustaa EU:ta ja sen liittovaltiokehitystä ja pitää Suomen siirtymistä euroon ja oman markan hylkäämistä vääryytenä ja juristien voittona. Hänen mielestään Suomen olisi pitänyt järjestää euroon siirtymisestä kansanäänestys; tämä on täysin oikea kanta. Silloinen valtiovarainministeri Sauli Niinistö päätti kuitenkin toisin, Huhtasaari sanoi tänään valintansa jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

6. Laura Huhtasaari sanoo kannattavansa ainoastaan valikoivaa maahanmuuttopolitiikkaa ja suhtautuvansa torjuvasti turvapaikanhakijoihin. Suomen länsirajaa tulisi hänen mielestään valvoa, jottei maahan pääsisi rikollisia. Hän ei kannnata ruotsin kielen pakollisuutta oppiaineena ja vaatii ankarampia rangaistuksia väkivalta- ja seksuaalirikoksista tuomituille.

9. Laura Huhtasaari on räväkkä ja suorapuheinen ihminen, joka nauttii suurta suosiota omiensa keskuudessa. Hänestä puhutaan ihailevaan sävyyn Suomi-neitona ja Elovena-tyttönä. Huhtasaari ei kannata teeskentelyä eikä huskastelua. Hän arvosteli kesäkuussa eduskunnassa selvin sanoin presidentti Sauli Niinistöä ja moitti tätä hurkastelusta, koska Niinistö oli arvostellut Jyväskylän kokouksen jälkeen perussuomalaisten hallituskelpoisuutta ja moittnuti Jussi Halla-ahoa ja Teuvo Hakkaraista vihapuheiden lietomisesta.

10. Olen itse oikein mielissäni Laura Huhtasaaren ehdokkuudesta! Nyt presidentinvaaleihin saadaan väriä ja todellista kamppailun ja väittelyn makua. Istuva presidentti ei ole mikään pyhimys, jonka tekemisiä tai laiminlyntejä taikka asenteita ei saisi arvostella. Totta kai saa ja pitääkin arvostella! On selvää, ettei Sauli Niinistöllä ole mahdollisuksia tulla valituksi jo ensimmäisellä kierroksella; niin monta hyvää ehdokasta eri puolueet ovat jo tähän mennessä asettaneet ja tulevat vielä asettamaan vaaleissa ehdolle.

11. Iltalehden Mika Koskinen arvioi tänään, että pääsystä vaalien toiselle kierrokselle, jolloin vastassa on Sauli Niinistö, taistelevat tasapäiseti Pekka Haavisto, Paavo Väyrynen ja Laura Huhtasaari. Omasta puolestani sanoisin, että Matti Vanhanen päihittää kyllä Väyrysen ensimmäisellä kierroksella. Laura Huhtasaarella on minusta erittäin hyvät mahdollisuudet selviytyä toiselle kierrokselle ja haastaa Sauli Niinistö todelliseen kaksinkamppailuun.

12. Tähän mennessä olen kallistunut presidentinvaalissa lähinnä Merja Kyllösen kannalle. Mutta kun näin tänään ISTV:stä Laura Huhtasaaren puoluehallituksen kokouksen jälkeen pitämän puheenvuoron, olin myyty mies ja muutin oitis kantani. Harkitsen vakavasti ääneni antamista tammikuun vaaleissa Laura Huhtasaarelle. Hänestä Suomi saisi todella älykkkään, edustavan, karismaattisen, iloisesti hymyilevän, säteilevän, teeskentelemättömän, räväkän, suorapuheisen, isänmaallisen, kielitaitoisen ja oikeita arvoja kunnioittavan presidentin. 82 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uutuuden viehätys ehtii hävitä presidentinvaaleihin mennessä. Minä näen Huhtasaaren kylmänä poliitikkona, jota karsastettaisiin Euroopassa. Presidentin on oltava henkilö, jota kunnioitetaan laajalti kotimaassa ja ulkomailla. Huhtasaaresta ei tähän ole. Trumpin ihailu kertoo hänestä paljon. Ei mitään mahdollisuuksia päästä toiselle kierrokselle.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeusjuttuja seuranneena kannatan kyllä sitä Huhtasaaren linjausta, että rikollisten hyysäämisen saisi loppua. Jalkapuuhun vaan!

Anonyymi kirjoitti...

Selvästi näkee, että Laura Huhtasaarella ei ole harmaita aavistustakaan presidentin valtaoikeuksista. EU-asiat ovat pääministerin hanskassa ja eduskunnallakin on niissä suurempi valta kuin presidentillä. Samaten se, että hän antaa ymmärtää, että presidenttinä panisi länsirajan kiinni on sekin puhdasta populismia, sillä sekin olisi kiinni pääministerin myötämielisyydestä.

Minusta presidentinvaali on vakava paikka. Kukin sitten itse harkitsee mitä se tarkoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, kun bloggari avautuu poliittisesti! Olenkin aina pitänyt häntä kannanottojensa perusteella pohjimmiltaan perussuomalaisena.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä demarien naisehdokas polkeutuu Laura Huhtasaaren jalkoihin. Hän onesiintymiskyvyltään todella positiivinen hahmo. Kiva, että hän tulee peliin.

Suuri yleisö ei ymmärrä saivartelua NATO-optiolla. Laura on selkeästi jäsenyyttä vastaan. Se onkin hänen suurin ongelmansa.

Minä en Lauraa äänestä, mutta en tiedä ketä muutakaan. Olen vuoden 1970 eduskuntavaaleista alkaen äänestänyt aina

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Perussuomalaista minusta tuskin tulee, kuten ei minkään muunkaan puolueen jäsentä tai ehdotonta taikka ikuista kannattajaa. Olen aina ollut liikkuva äänestäjä eli äänestänyt useiden eri puolueiden ehdokkaita. Tammikuun presidentinvaaleissakin äänestän pätevää ja sopivaa ehdokasta, en vaalien ennakkosuosikkia tai ehdokkaita, jotka ovat usein olleet ehdolla ja osoittaneet, ettei heitä kannata äänestää.

Yksi pääpointti tammikuun vaaleissa on, ettei istuvaa presidenttiä valita ensimmäisellä kierroksella, koska Niinistö ei todellakaan ole koko kansan presidentti, vaan hänellä on omat merkittävät heikkoutensa. Jo ehdokkaiden suuri lukumäärä estää Niinistöä pääsemästä ko. tavoitteeseensa.

Presidentinvaaleissa ei tärkeintä ole yksinomaan voitto, vaan myös se, että ihmisillä on mahdollisuus ja tilaisuus valita useista pätevistä ehdokkaista oma suosikkinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Jep jep. Sauli Niinistö ei ole arvojohtaja, hän on pelkkä viihdejohtaja.

Anonyymi kirjoitti...

"Hän on esiintymiskyvyltään todella positiivinen hahmo." Kaikki presidentiksi hakevat osaavat esiintyä. Ratkaisevin ero on niillä arvoilla ja mielipiteillä, joita ehdokkaat edustavat. Siitä syystä en äänestäjä Huhtasaarta. Demarihakijatkin päihittävät Huhtasaaren mennen tullen. Viihdearvoa Huhtasaarella kyllä on: saadaan monipuolisempi keskustelu.

Anonyymi kirjoitti...

Voi Jyrki, Jyrki, hylkäätkö aidon ja juurevan Merjan tiukkapipoisen Lauran takia? Nin ailahtelevainen on miehen mieli.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sanoit niin rumasti Timo Soinista?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Timo Soini on haukkunut viime aikoina rumasti poliittisia kilpailijoitaan ja entisen puolueensa jäseniä. Väittämällä mm, että nämä ovat ihmisvastaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Tiukkaa näyttää olevan Sauli Niinistön kampanjallaan saada 20 000 korttia kerätyksi. Tämänpäiväisen Hesarin mukaan vasta noin 10 000 olisi kasassa. Sauli kikkailee liikaa ja tekee "itseään tykö". Ei kansa tosiasia rakasta Niinistöä! Jos/kun Niinistön valtiovarainministerin ja eduskunnan puhemiehen aikaiset " kauhutarinat" alaisten huonosta kohtelusta tulisivat julki, ei häntä valittaisi enää presidentiksi!

Anonyymi kirjoitti...

Äänestämällä muita kuin istuvaa presidenttiä ihmisillä on tilaisuus osoittaa vastustavansa presidentin uudelleen valintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jep! Sauli Niinistö yrittää selvitä vaalista paistattelemalla suosionsa huipulla, vierailemalla jokaisessa maakunnassa ja kaikissa mahdollisissa kissanristiäisissä. Hän tepastelee kävelykaduilla ja toreilla ja muissa paikoissa, joissa on koolla paljon ihmisiä, virnistelee Jenni vierellään, kättelee ihmisiä ja höpöttelee small talkia kysymällä esimerkiksi, että no, onkos sulla ollut hyvä ja kiva kesä?

Niinistön kansansuosio perustuu paljolti median ja etenkin ltapäivälehtien luomaan mielikuviin.

Anonyymi kirjoitti...

Niinistön kampanjakorttien keräys alkoi kesäkuun alussa. Noin 7.000 kortin keräysvauhti per kuukausi on kyllä aika kova tahti - ei kuitenkaan mahdotonta.

Väyrynen keräsi omalle KaPulle 3.700 korttia kolmessa kuukaudessa, joten tuskin tuo Niinistön korttien keräys kolmessa kuukaudessa mikään läpihuutojuttu on.

Anonyymi kirjoitti...

Sauli Niinistöä tukemalla ja äänestämällä ihmiset ilmeisesti kaipaavat ja haluavat vielä toiset kuusi vuottaa harmaantuvan ja pyylevöityvän ikämiehen ns. charmia, nukkemaista Jenniä ja leveästi virnistelevään Lennun kuvia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kaikenkarvaiset - anteeksi sanavalintani - politiikan tutkijat ja politiikan toimittajat ovat kumman täpinöissään Sauli Niinistön ylivoimaisuuden edessä ja Niinistön uudelleen valintaa alati julistaessaan. Eikö näillä hepuilla tosiaan ole mitään mielenkintoista ja uutta kerrottavanaaan vaan heidän täytyy tyytyä toitottomaan Niinistön ylivoimaa ja suosiota? Aika rajoittunutta porukkaa.

Tänään mm. Satakunnan Kansassa erikoistutkija- vau miten kiihottava titteli - rli tv:stä tuttu Erkka Railo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta - kauhea sana- ja termihirviö (!) - julistaa "sanan viikonvaihteeksi", jonka mukaan Laura Huhtasaaren ehdokkuudella ei ole kovin paljon vaikutusta presidenttikisaan.

–Sauli Niinistö on ylivoimainen ehdokas, eikä näistä ehdokkaista kukaan häntä pysty kaatamaan. Näin suorastaan "huutaa" Erkka-poika, meidän kaikkien rakastama erikoistutkijamme! Tällaista sanomaa ja julistusta ovat myös kaikki naisten lehdet ja iltapäivät tulvillaan lähes joka numerossa. Eikö erikoistutkijalla ole kertoa meille asiasta mitään hieman omaperäisempää sanomaa ja viestiä?

Railo arvioi, että toiselle Niinistön kanssa kierrokselle pääsee arvomaailmaltaan liberaali henkilö, ja sitä Huhtasaari ei ole.

Railo muistuttaa, että perussuomalaisissa on ainakin aikaisemmin ollut vahva kannatus Niinistölle. Hän pitää epätodennäköisenä sitä, että nämä henkilöt siirtyisivät siinä määrin Huhtasaaren taakse, että tämä menisi toiselle kierrokselle.Railo pitää Huhtasaarta silti hyvänä ehdokkaana perussuomalaisille.

–Hän on näkyvä ja sanavalmis ihminen, joka osaa puolustaa mielipiteitään. Huhtasaari varmasti erottuu muista ehdokkaista joukosta, joidenkin mielestä edukseen ja toisten mielestä epäedukseen, mutta ainakin erottuu. En usko, että Huhtasaari pystyy kääntämään vaalikeskustelun painopistettä EU:n ja maahanmuuton suuntaan, mutta varmasti hän tulee yrittämään.

Antaa kansan ratkaista, kuka pääsee "Saulin kanssa" toiselle kierrokselle Eivät erikoistutkijat tai tutkijat ylipäätään siitä päätä eikä hiellä ole asiasta minkäänlaista "tutkimustietoa" tai edes kovin valistunutta arvaustakaan.

Perussuomalaisiss on aimemin ollut paljon Sauli Niinistön tukijoita ja kannattajia. Tämä pitää paikkansa. Mutta erikoistutkijaltamme näyttää jääneen kokonaan kuulematta tai ymmärtämättä peruste, jolla persut päättivät asettaa oman ehdokkaan tammikuun vaaleihin.

Se oli Sauli Niinistön sekaantuminen perussuomalaisten Jyväskylän kokouksessa tekemiin henkilövalintoihin tavalla, joka istuvalle tasavallan presidentille ei kuulu eikä sovi. Toisena seikkana Laura Huhtasaari ja Jussi Halla-aho mainitsivat eilen Sauli Niinistön härskin tavan moittia Halla-ahoa ja Teuvo Hakkaraista vihapuheista ja kovistella heiltä tehokasta katumusta rikoksista, joista ko. kansanedustajat ovat jo ajat sitten rangaistuksensa kärsineet. Tämä Niinistön röyhkeys ja valtuuksiensa ylitys oli se tekijä, joka sai perussuomalaiset yksimielisesti päättämään, että he asettavat oman éhdokkaan eivätkä halua tukea Niinistön uudelleen valintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Entä sitten. Yksi lysti presidentin toimivaltaan kuuluvien isojen asioiden kuten ulkopolitiikan rinnalla.

Anonyymi kirjoitti...

On aivan selvää, että Sale sai nyt varteenotettavan kilpailijan. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, niin toimittajat työskentelevät täysillä persujen näkyvyyden ylläpitämiseksi. Esimerkiksi Timo Haapalan eilinen juttu arvosteltuna kymmenkantaisen logaritmiasteikon negatiivisella vastaluvulla oli reilusti happaman puolella. Liian hapokasta siis. Huhtasaaren hihhuliutta (termi on sinänsä väärä, koska "hihhuli" on lestadiolaisherätykseen kuuluvien pilkkanimi eikä Huhtasaari edes muistuta ketään Tyko Sallisen maalauksessa "Hihhulit" olevaa. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös Sallisen toinen kuuluisa maalaus "Jytkyt". Nimi on oudon tuttu. Eikö vain?).

Aion äänestää Huhtasaarta. Harkitsin Niinistöä, mutta tunnetuista syistä ei.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Timo Haapalan eilinen purkaus Ilta-Sanomissa, jossa hän hutki Laura Huhtaasaarta oikein olan takaa, oli lähinnä huvittava. Haapala vertasi Huhtasaarta Alaskan ex-kuvernööri Sarah Paliniin, joka oli republikaanien varapresidenttiehdokas USA:n vuoden 2008 prsidentinvaaleissa.

Kovin alas on Timo Haapala vanhetessaan siten vajonnut. Hän veisteli myös, että Laura Huhtasaari on Jussi Halla-aholle eräänlainen Magdalan Maria - suomeksi siis Maria Magdalena, jos Raamatusta viittauksia haetaan. Halla-aho totesi kuitenkin eilen selvin sanoin, että hän on ateisti, joka kannattaa evoluutioteoriaa - ei siis Raamatun luomisoppia - ja uskoo siihen.

Toinen "hyväkäs" eli Timo Haapala MTV Uutisten politikan toimituksen päällikkönä seurannut Jussi Kärki - tämä hieman töykeän oloinen ja näköinen tyyppi - puolestaan sanoi eilen, että Laura Huhtasaari on Suomen Marine Le Pen. Joten hyvässä seurassa Laura Huhtasaari tuntuu olevan!

Sekä Haapala että Kärki, samoin kuin monet muutkin politikaan toimitajat ja tutkijat, jaksavat joka ikisessä kirjoituksessaan, raportissaan ja komentissaan jauhaa Niinistön suosiota ja muistuttaa meitä siitä, että Sauli Niinistö on aivan ylivoimainen ehdokas ja suosikki myö tulevissa pressanvaaleissa.

Mistä ihmeestä moinen istuvan presidentin nuoleskelu ja täpinöinti mahtaa johtua? Olisiko niin, että TP-kanslian viestintäpäällikkönä reilut viisi vuotta toiminut toimittaja Katri Makkonen aikoo lopettaa, jolloin presidentin kansliassa aukenisi uusi messevä vrka, jota mm. Timo Haapala ja Jussi Kärki tosissaan tavoittelisivat? Siksi heidän täytyy kirjoittaa Niinistöstä vain kivoja ja presidenttiä miellyttäviä juttuja ja toisaalta moukaroida Niinistön vastaehdokkaita oikein kunnolla.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-ahon pitää itseään agnostikkona, ei ateistina.

Vuoden 2014 vaalikonetietojen mukaan ette ole Suomen ev.lut. kirkon jäsen ettekä kuulu uskonnolliseen yhdyskuntaan. Joidenkin julkisuuden tietojen mukaan olette ateisti. Pitääkö tämä paikkansa?

– Olen eronnut kirkosta vuonna 1989. En ole uskonnollinen ihminen. En kuitenkaan mielelläni määrittele itseäni ”ateistiksi”, koska sana mielestäni viittaa uskonnonvastaiseen vakaumukseen, eikä minulla ole sellaista. Jos jotain sanaa on pakko käyttää, olen sitten agnostikko. Seurakuntalainen 6/2017

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti on oikeassa. Timo Soinihan on eläin. Tarkemmin sanottuna poliittinen eläin. Sikäli hieman outo eläin, ettei puolusta johtamaansa laumaa, vaan ainoastaan omaa reviiriään ja etujaan, ja on valmis asemansa säilyttämiseksi hylkäämään ja jättämään koko lauman.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ilta-Sanomat valittaa tänään pääkirjoituksessaan, että "nyt kaikki käyvät Niinistön kimppuun".

http://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005315311.html

I-S valittelee ja oikein siunailee pääkirjoituksessaan, miten kamalaa aikaa tämä on "meidän Saulille", kun kaikki muut ehdokkaat näyttävät ottavan hänet pääkohteekseen, ja miten huonossa asemassa Niinistö on, kun hän joutuu kamppailemaan "osin kädet taskussa". Lehden mukan Niinistön "tietomäärä on muihin nähden ylivoimainen", mutta samaan aikaa virkavastuu painaa päälle" Pääkirjoituksessaan lehti kauhistelee Huhtasaren arvaamattomuutta, sillä tämä ihailee Donald Trumpia ja monet - no ainakin yksi eli ko. lehden politiikan toimittaja Timo Haapala (!) - samaistavat hänet 10 vuotta sitten USA:ssa julkisuudessa olleeseen Sarah Paliniin. Lehden mukaan "Raamatun tarinat" ovat Huhtasaarelle uskottavampia kuin darwinistinen kehitysoppi. Ja kaikista kauheinta lehden mukaan on se, että Huhtasaari aikoo hyökätä Niinistön kimppuun Suomen liittymisestä eurojärjestelmään.

Huhuh! Vaaliväittelystä tulee todella värikäs! Ottelu illtapäivälehdet vs. Lauta Huhtasaari käydään alkupaloiksi. No. Huhtasaari saa ainakin toivomansa näkyvyttä, kun hänen kimppuunsa hyökätään neljännen valtiomahdin eli "vapaan" lehdistön taholta näin hirvittävällä kiihkolla.

I-S:n pääkirjoituksesssa esitetty väite Sauli Niinistön muka heikosta asemasta tai huonoista lähtökohdista on tietenkin pelkkää puppua, sillä tosiasia on, että Niinistö käy, on käynyt jo monta kuukautta, omaa vaalikampanjaansa, ja siinä lehdet, myös I-S, ovat tarjonneet Niinistölle auliisti apuaan. Niinistö käy kampnjaansa muodolisesti viranhoidon puitteissa, mutta samalla valtion kustannuksella, joten hän ei tarvitse huolehtia kampanjakustannukssta eikä edes panna pystyy erityistä kampanjatoimistoa tai vastaavaa.

Niinistön tekemät valtiovierailut muualle ja muista maista, esimerkiksi Venäjältä (Putin) ja Pohjismaista Suomeen, ovat tärkeä osa Niinistön presidentinvaalikampanjaa, samoin Niinistön tänä "jostakin syystä juuri tänä vuonna kaikkiin maakuntiin tekemät ns. maakuntamatkat ja yhteensä n. 400 mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin ja ns. kissanristiäisiin osallistumiset.

Skorpioni kirjoitti...

Laura Huhtasaari oli perussuomalaisille paras mahdollinen presidenttiehdokas. Hän keräsi jo viime eduskuntavaaleissa yli 12 000 ääntä. Siis varsinainen äänikuningatar! Myös presidentinvaaleissa ääniä tulee hyvin paljon. Riittävätkö äänet toiselle kierrokselle,jää ns.nähtäväksi, mutta naisehdokkaista Huhtasaari saa eniten ääniä.
Huhtasaaren ehdokkuus takaa sen,että vaaleista tulee värikkäät. Voi olla,että toisen kierroksen vaaliväittely käydään Niinistön ja Hahtasaaren kesken. Huh,mikä tilanne! Ei Ihme,että Haapala ja Kärki ovat kauhuissaan.
Tähän mennessä Halla-ahon ja Huhtasaaren toiminta on ollut taitavaa. Kun haastemies saa Vitsbackan kiinni ja haastetuksi,alkaa perussuomalaisten säätiön selvittely. Se kiinnostaa minua erikoisesti. Eihän Vistbacka ja Soini pääse mihinkään siitä,että he joutuvat luopumaan säätiönkin johtopaikoilla. Se on myös Soinin poliittisen uran loppu ja se vedenpaisumus,johon Soini on kirjoituksissaan viime aikoina viitannut.
Nyt on jo selvää,että perussuomalaisten jakautuminen oli loikkareita suurin mahdollinen moka. Niin se oli myös Sipilältä! Eihän politiikan teko ole mahdollista,kun uutta puoluetta ei saada kasaan ja rahat kuuluvat perussuomalaisille. Halla-aholla on jo nyt joku huippujuristi palkattu tekemään taustatyötä,koska haastemieskin on laitettu asialle. Luultavasti juristi on Kari Uoti?

Esa Paloniemi kirjoitti...

Suomen presidenttiä ei tunne ulkomaista muut kuin Venäjä ja Viro. Ulkomaitten kunnioitus on huuhaata, vain suomalaisten kunnioituksella on merkitystä, oli pressa Laura, Sauli tai kuka tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Sääli,ettei Halla-aho suostunut ehdokkaaksi. Älyllistä väittelyä olisi ollut mielenkiintoista seurata. Halla-aho lienee liian sisäänpäinkääntynyt siihen rumbaan.

Anonyymi kirjoitti...

Huhtasaaren kielitaito rajoittuu englannin kieleen. Ruotsia ja saksaa hän on opiskellut lukiossa. Ei erityisen "kielitaitoinen".

Anonyymi kirjoitti...

Pääkirjoitus: Laura Huhtasaari voi yllättää ja päästä toiselle kierrokselle.

https://www.satakunnankansa.fi/paakirjoitukset/paakirjoitus-laura-huhtasaari-voi-yllattaa-ja-paasta-toiselle-kierrokselle-200306640/?utm_source=leiki&utm_medium=iltalehti&utm_campaign=kontekstuaalinen&_ga=2.23146495.450740218.1501597856-21061784.1387567575

Anonyymi kirjoitti...

Timo Haapalan ajatuksenjuoksulla myös Clintonit ja Obama ovat hihhuleita.

Suomessa isojen puolueiden puoluekokouksen ohjelmassa on sunnuntaina aamuhartaus.

Kun Hillary Clinton valittiin demokraattien presidenttiehdokkaaksi, niin ihmettelin, kuka hihhuli pitää heidän vastaavaa tilaisuutta.

Asiaan perehtynyt ystäväni totesi Clintonien olevan jäsenenä Metodistikirkossa ja kieltämättä suomalaisen puoluekokoukseen aamuhartautta seuranneena, meno demokraattien aamuhartaudessa oli aikamoista hihhulointia.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut. Hienoa tekstiä - olet ajanut Kemppisen ohi. Lontoon pohjustuskin hienoa. Johtajia on edelleen enemmän kuin urheilijoita siellä Lontoossa. Hmm. Muistan kerran Holmenkollenin viidelläkympillä, kun maailaispoikina siellä olimme: Joukkueenjohto olikin juonut ladun varressa mustikkakeiton krapulajanoonsa. Halusin vain kiittää kun jaksat ylläpitää tätä palstaasi. Kiitos. Isänmaa tarvitsee Teitä!

Anonyymi kirjoitti...

Asiallinen puheenvuoro Laura Huhtasaaren ehdokkuudesta ym.

http://vekotin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240942-kritiikin-ja-kiusanteon-ero#comment-3612679

Anonyymi kirjoitti...

Tämä blogi näyttää nykyään olevan Perussuomalaisten temmellyskenttä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ei suinkaan, arvoisa anonyymi!

Sitä paitsi presidentinvaali on mitä suurimmassa määrin henkilövaali, ei puoluevaali.

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti listasi kirjoituksensa lopussa 11 kriteeriä miksi Laura Huhtasaari on hänestä hyvä valinta presidentiksi. Noilla kriteereillä voisi ehkä pärjätä varttuneempien naisten kauneuskisoissa mutta presedenttipelissä ei. Kokemus ja substanssi on se tekijä, jolla tämä kisa ratkaistaan.

Anonyymi kirjoitti...

On mielenkiintoista havaita toimittajien suuri huoli Huhtasaaren evoluutiokielteisyydestä, kun samaan aikaan samaiset toimittajat kieltävät vähintäänkin vastaavalla fanaattisuudella evoluution muokkaamat erot ihmisrotujen välillä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hehheh!

Varttuneempien naisten kauneuskilpailuissa tuskin kiinnitetään kovin paljon huomiota esim. "räväkkyyteen", "suorapuheisuuteen", "isänmaallisuuteen", "oikeiden arvojen kunnioittamiseen" ym. blogikirjoituksen 11 kohdassa mainittuihin asioihin.

Sen sijaan kyseisillä ominaisuuksilla ja arvoilla on varsin tärkeä merkitys presidentivaalissa ehdokkaiden ominaisuuksia ja sopivuutta arvioitaessa.

Kokemus ja substanssi eivät tietenkään ole ainoita kriteerejä, joiden perusteella äänestäjät äänestyspäätöksensä tekevät. Ehdokkaien henkilökohtaisilla ominaisuuksilla on suuri merkitys, koska presidentinvali on nimenomaan henkilövaali.

Vaikka joku ehdokas olisi kuinka kokenut ja substanssipitoinen ja muihin ehdokkaisiin verrattuna näissä kohdissa suorastaan ylivoimainen, minä en ainakaan tule äänestämään häntä, jos (Uja kun) hän on teeskentelyyn taipuvainen, lausumissaan ja puheissaan epäselvä tai epämääräinen, kiertelevä ja kaarteleva ja vastuutaan välttelevä ja sitä muille helposti sysäävä, ihmisiä mielistelevä, yleisiön suosiota äitelällä tavalla kosiskeleva, puoluepoliittisiin asioihin eli hänelle presidenttinä kuulumattomiin mielellään sekaantuva, arvojohtajuutta kartteleva jne jne.

Jos kokemus ja asiaosaaminen yksin rakaisee, niin ehdokkaiksi olisi nytkin pitänyt yrittää saada sellaisia henkilöitä kuin esimerkiksi Tarja Halonen, Erkki Tuomioja, Jaakko Ilniemi, Keijo Korhonen, Paavo Lipponen, Anneli Jäätteenmäki, Paavo Arhinmäki, Paavo Väyrynen, Irja Askola jne.

Paavo Lippoen oli tällä perusteella ehdokkaana jo viime kerralla, mutta kansa ei lainkaan lämmennyt hänen substanssiosaamiselleen ja kokemukselleen. Häneltä puuttuivat kaikki ne ominaisuudet, joita kansa tasavallan presidentille asettaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kokemus ja asiaosaaminen ovat välttämättömiä, mutta sen lisäksi tarvitaan muitakin ominaisuuksia. Esimerkiksi se, että presidentin on oltava mielipiteiltään sellainen, ettei hän aseta kotimaataan kielteiseen valoon. Huonona esimerkkinä on eräskin räväkkä ja suorasanainen presidentti lännestä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tammikuun vaaleissa on kyse Suomen presidentin vaalista, jossa valinnan tekevät suomalaiset siis Suomen kansa. Emme ole valitsemassa Euroopan tai edes Pohjoismaien presidenttiä, eikä valintaa tehdä sillä perusteella, mitä Euroopassa tai muualla maailmassa ajatellaan suomalaisten valinnasta.

Valintaa ei ole tietenkään järkevää tehdä sen mukaan, kuka ehdokkaista osaisi seurustella parhaiten esim. Ruotsin, Norjan ja Tanskan kuninkaallisten tai kuningasperheiden kanssa tai kenellä miesehdokkaista on nätein, kaunein, nukkemaisin, nuorin tai miellyttävin vaimo tai naisystävä. Valinta on syytä tehdä asiasyillä, ei viihdenäkökohtien perustella.

Suomen presidentinvaalissa äänestäjien valinta voi kohdistua naiseen tai mieheen, vanhaan, keski-ikäiseen tai nuoreen ehdokkaaseen. Myöskään ehdokkaan sukupuolinen suuntautuminen ei ole ratkaiseva kriteeri. Viime vaaleissa toiselle kierrokselle selviytyi homo, joka on naimisissa miehen kanssa. Häntä äänestäneet eivät ajatelleet tai pelänneet, mitä muissa maissa homo-presidentistä ajateltaisiin tai mitä Vladimir Putin ko. valinnasta tuumaisi.

Suomen presidentti on kv. ajatellen kokonaan toisenlaisessa ei paljon näkymättömämmässä asemassa ja roolissa kuin esimerkiksi Donald Trump.

Esimerkiksi Laura Huhtasaaren valinta pantaisiin maailmalla aivan varmasti merkille hyvin myönteisenä ilmiönä. Suomessa oliis presidebttinä viehättävä ja edustuskelpoinen nainen, oikea "Suomi-neito", joka erottuisi esim. EU:n huippukokouksissa edukseen harmaista, ikääntyvistä ja usein myös hieman ikävistä miespuolisista kollegoistaan.

inUnion komision puheejohtaja Juncker olisi varmasti aivan halitoisssaan päästessään muiskauttelemaan poskisuudelmia nuoren, vaalean, viehättävän ja naisellisen presidentimme poskelle. Hän ei enää edes muistaisi Jutta Urpilasita, Suomen edellistä edustavaa naispoliitikkoamme.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset ovat maltillinen ja rauhaa rakastava kansa. Uskoisin että Huhtasaaren kovaääninen kärkevyys, ja jopa pisteliäisyys, yhdistettynä kylmään ja kovaan habitukseen pikemminkin karkottaa kuin houkuttaa tavallisia liikkuvia äänestäjiä. Keskustelu hänen ulko-ja turvallisuuspoliittisista meriiteistä j myös lyhyeksi, sillä niitä ei ole. Ei mitään realistista mahdollisuutta päästä edes toiselle kierrokselle. Hän edustaa lähinnä vastavoimaa, jonka myötä muut ehdokkaat voivat kirkastaa sanomaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän se varsinainen syy Lauran ehdokkuuteen ole mittauttaa PS:n kannatus ja samalla nostaa sitä.

Jussia ei tietenkään voitu laittaa ehdolle kun hänellä on se tuomio taakkanaan. Laura sen sijaan on puhdas.

Täytyy myöntää että täältäkin menee ääni satavarmasti mieluummin Lauralle kuin Saulille.

Antaa niiden iltapäivälehtipoikien ja -tyttöjen tutista, eivät voi mitään kun maailma muuttuu ja kohta on heillä tiskarin, siivoojan, roskakuskin tms. työt edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Emeritus on jättänyt täysin huomioimatta sen, että Suomen presidentti ei ole pelkästään arvojohtaja, vaan hänellä on myös ulkopolitiikassa oikeaa valtaa. Ulkopolitiikka on herkkä sektori, missä ei yli puoluerajojen kaivata räväköitä ja arvaamattomia persoonia, vaan arvokkuutta, harkintakykyä, kuuntelutaitoa ja rauhallisuutta.

Huhtasaaren asiasosaaminen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ja ylipäätään parlamentaarikkona on niin ohut ettei siitä synny edes keskustelua. Siksipä emerituskin keskittyy arvioissaan korostamaan ehdokkaan triviaaleja ominaisuuksiin kuten "viehättävä", "edustava", "iloisesti hymyilevä" jne.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jokainen saa toki uskoa mitä haluaa. Vaalit ovat vasta tammikuussa ja sitä ennen käydään monia vaalikeskusteluja ja -väittelyjä. Niistä ilmenee, onko Laura Huhtasari vain räväkkä ja turha suunpieksäjä, kuten pontevat anonyymit edellä antavat ymmärtää, väittävät ja pelottelevat.

En tunne Huhtasaarta lainkaan, mutta uskon - minäkin siis jotakin - että LH ei ole tuollainen anonyymien kuvailema "hirviö", vaan hyvin tasapainoinen ja rauahallainen ihminen. Tarvittaessa kyllä suorapuheinen ja räväkkäkin.

Kun Huhtasaari on viimeisissä vaaleissa ollut ylivoimainen ääniharava sekä Porin kunnallisvaaleissa että eduskuntavaaleissa 2015 koko Satakunnassa, on selvää, että LH on asiansa osaava ja asiallinen poliitikko ja ihminen. Uskon enemmän vakaisiin satakuntalaisiin, joista n. 10 000 on äänestänyt Huhtasaarta eduskuntaan, kuin täällä kovin täpinöissään ja kärkevänä esiintyvään pariin kolmeen anonyymiin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tasavallan presidentti ei toki johda ulkopolittiikkaa yksin ja muista eristyksissä, kuten anonyymit ilmeisesti katsovat. Hän ei mieti ulko- ja turvallisuusolitiikkaa omassa työhuoneessaan ja tule sitten ulos ilmaisemaan käsityksisään siitä, mitä meidän tulee ja mitä saamme ja emme voi tehdä.

Jo perustuslaissa sanotaan, että "Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa" (93.1 §). Ulkopolitiikka on siis yhteistoimintaa ja yhteen pelaamista. Valtioneuvosto eli hallituksen tulee puolestaan nauttia eduskunnan luottamusta. Presidentti pohtii ulko- ja turvallisuuspoliittisia kysymyksiä, pitkään ja hartaasti, monien eri toimijoiden kanssa. Etenkin hallituksen ulko- ja pääministerin kanssa. Hän ei voi tehdä päätöksiä yksin, vaan hänen on keskuteltava ja neuvotelta asioista avainministerieden kanssa.

Presidentti johtaa puhetta utvassa eli hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa, johon kuuluvat hallituksen keskeisimmät ministerit. Utvassa päätään yhdessä, miten tärkeissä asioissa toimitaan.

Presidentillä on käytettävissään ulkopollittisten asiantuntijoiden ja neuvonantajien laaja joukko. Ulkoministeriössä ao. osastojen kymmenet pätevät ja kokeneet virkamiehet kuuluvat tähän joukkoon. Presidentin omassa kabinetissa eli kansliassa on ainakin kolme neuvonantajaa, jotka ovat pätevöityneet nimenomaan ulko- ja turvallisuuspoliittissa kysymyksissä. Presidentin kansliapäällikkönä on nykyin kokenut diplomaatti ja UM:n entinen osastopäällikkö Teemu Tanner, joka istui Sauli Niinistön vieressä, kun tämä keskusteli Vladimir Putinin kanssa Puunkaharjun hotellissa. Sauli Niinistön kaksi muuta neuvonantajaa eli Hiski Haukkala ja Pete Pokkinen ovat väitelleet tohtoriksi lähinnä ulkopolitiikan alaa koskevista kysymyksistä. Presidentti valitsee kabinettinsa jäsenet ja neuvonantajansa.

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on vakiintunut pitkän kehityksen tuloksena. Nämä suuntaviivat ilmenevät eräänlaisessa Magna Chartassa eli valtioneuvoston eduskunnalle antamasta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta, jota viilataan ja valmistellaan UM:n ja hallituksen piirissä huolellisesti ja josta keskustellaan eduskunnan täyistunnoissa ja ulkoasiainvaliokunnan istunnossa. Valtioneuvsto laatii erikseen puolustusselonteon, joka esitetään myös eduskunnalle. Lisäksi eduskunnalle annetaan sisäistä turvallisuutta koskeva selonteko sekä selonteko Suomen kehityspolitiikasta. Tasavallan presidenttiä informoidaan niden selontekojen valmistelusta ja sisällöstä ja hän voi esittää niistä omia käistyksiään.

Presidentti ei todellakaan ole ulkopolitiikan johtamisessa yksin, vaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoitaminen ja johtaminen on yhteispeliä, ja sama koskee Suomen puolustuspolitiikkaa.

Skorpioni kirjoitti...

Eipäs nyt kuumeta tässä pressavaaliesitaistelussa. On vain hyvä,että meillä on valittavana erilaisia persoonallisuuksi. On jämäkkää varsinaissuomalaista Putin kaveria,parturiin pihkaantunut homo, vanhaa ruotsinkielistä Vanhan valtaaja, ruususeen ihastunut entinen pääministeri, lupsakkaa ja rehevä savolaisemäntä,joka tienaa nyt hyvin meppinä, äärioikeistolaisia ja niin kaunista Trump-ihailijaa sekä jotakin vimetingassa valittua demari jne! Ei porukkaa moneen veneeseen. Ihanaa! Nautitaan nyt tulevasta näin itsenäisyysvuoden kunniaksikin!

Anonyymi kirjoitti...

"Valinta on syytä tehdä asiasyillä, ei viihdenäkökohtien perustella."

Minulle on jäänyt hiukan epäselväksi, millä asiasyillä blogisti vastustaa Niinistön uudelleenvalinta. Minusta tämä on hoitanut presidentin tärkeimmän tehtävän eli huolehtinut omalta osaltaan - esimerkiksi säilyttämällä keskusteluyhteyden - siitä, että Suomi ei ole joutunut sotaan Venäjän kanssa. Kaikki muu on Suomen ulkopolitiikassa toissijaista, ei minulla ole presidentille sen korkeampia odotuksia. Sen sijaan presidentin tai tämän kumppanin ulkonäkö ja muu ulkoinen edustavuus on "yks' hailee".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ka, naatitaan naatitaan, tokkiinsa!

Skorpioni ei näytä tietävän, ettei Kyllöskä ole kotoisin Savosta, vaan Suomussalmelta, joka taitaa olla Kainuuta ja siten melko kaukana Savosta. Mutta entäs Väyrynen sitten, mikäs epitetti hänelle annettaisin. "Ikuinen jänkhääjä Kemimaalta" vaikkapa.

Huhtasaari taas ei ole äärioikeistoa vaan ilmeisesti aika lähellä keskustaa. Muutta uuvateilta puuttuu vielä ehdokas! Maria Lohelakin äityi eilen kailottamaan Salen puolesta. Ilmeisesti siksi,että voiosi näin säilyttää puhemiehensä nuija seuraavilla valtiopäivillä eli ensi vuoden alusta lukien. Mutta tarha toivo, sillä uuvattien edustajaa ei puhemieheksi valita. Puhemiehen nuija menee demareille.
Uuvattien kannattaa toki kannattaakin ja antaa tukensa Sauli Niinistölle, sillä Sale oli juonessa vahvsti mukana, kun Sipilä, Orpo ja Soini juonivat uuden vaihtoehdon perustamista ja 19 persulaisen loikkaamista. Operaation päätoivoitteisiin kuului Timo Soinin hillotolpan säilyttäminen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Minusta tämä on hoitanut presidentin tärkeimmän tehtävän eli huolehtinut omalta osaltaan - esimerkiksi säilyttämällä keskusteluyhteyden - siitä, että Suomi ei ole joutunut sotaan Venäjän kanssa".

Noin kirjoitti edellä "yks hörhö". Oman kantani ja perusteluni Niinistön uudelleen valintaa vastaan olen ilmoittanut esim. blogijutussa 12.7. numero 1092 otsikolla "Niinistö venkoilee". Luepa sieltä.

Vai on Niinistö huolehtinut siitä, ettei Suomi ole joutunut sotaan Venäjän kanssa! Kaikenlaisia kummallisia perusteluja sitä Niinistön tueksi esitetetäänkin, ei voi muuta sanua! Anonyymi Niinistöä tuleva vaaliteema: Äänestä Niinistöä, jollet halua joutua sotaan Venäjää vastaan!

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti ei ole tainnut seurata Hommaforumin keskusteluja? Huhtasaari mielletään ko. foorumilla maltilliseksi äärioikeistolaiseksi. Tosin omatkaan eivät usko että hänellä on mahdollisuuksia voittaa Sauli Niinistö.

Skorpioni kirjoitti...

Joo on älytöntä lukea Niinistön ansioksi,ettei Suomi ole joutunut sotaan Venäjää vastaan. Eikä tulevankaan kauden presidenttiä herran tähden tule valita missään sodanpelossa!!! Presidenttihän on ensisijassa arvojohtaja. Sen takia hänet valitaan. Kuka parhaitelun puolustaa suomalaisia arvoja? Sanoisin,että ei ketään ennakkosuosikkia sillä perusteella ole-valitettavasti. Sen sijaan erilaiset mielikuvat ehdokkaiden paremmuudesta vellovat tämänkin blogin keskustelussa.
Presidentin tehtävä ja toimenkuva Suomessa on hahmottumaton.Toisin on esimerkiksi Virossa. Suomessa presidentin tehtävä on määritelty sellaiseksi,että se antaa hänelle omahdollisuuden "ottaa" ja/tai " valita " itse tehtävänsä. Se ei ole oikein. Presidentin tulisi olla paitsi arvojohtaja, niin myös selvästi myös edustuksellinen sekä humaani keskustelija ja ajattelija.Minusta paras tuleva Suomen presidentti olisi ehdottomasti Maarit Felt-Ranta, mutta valitettavasti hän ei taida tulla valituksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nythä tää Skorppiooni kirjotti kerraki asjaa! Olen häne kanssaa pitkälti sammaa mieltä presidentin tehtävistä.

Demareiden jäsenäänestys pressaehdokkaasta alkoi kait tänään. Antaa kaikkien kukkien kukkia! Omasta puolestani toivotan tervetulleeksi pressakilpaan sen ehdokkaan, jonka demarit valitsevat. - Muuten, sen poliitikon nimi, jota Skorpioni kannattaa, on oikein kirjoitettuna Maarit Feldt-Ranta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymi loihe edellä lausumaan:

"Blogisti ei ole tainnut seurata Hommaforumin keskusteluja? Huhtasaari mielletään ko. foorumilla maltilliseksi äärioikeistolaiseksi. Tosin omatkaan eivät usko että hänellä on mahdollisuuksia voittaa Sauli Niinistö".

Pittää paikkansa, en seuraa, mitä Hommaforumilla kirjoitellaan, koska en ole perussuomalaisii eikä heijän asiat sellasenaan kovin paljon kiinnosta. Jussi Halla-ahoa olen kuitenkin oppinut viime aikoina arvostamaan, koska hää on, kuten Sipilä Jussikii nii kovi kauniisti totesi, älykäsä mies. Pressanvaalit on henkilövaali, ja tiedän että Lauta Huhtasaarella on paljon kannatudta myös perussuomalaisten ulkopuolella olevien ihmisten keskuudessa.

Mutta miksi tämäkin anonyymi, kuten kaikki ne tyypit, jotka ovat tunkemassa tänne kommenttiosstolle kommenttejaan, lähtevät ja lopettavat aina siihen, että "en usko että Huhtasaarella on mahdollisuus voittaa Niinistö."?

En ymmärrä tällaista mentaliteettia. Ikään kuin nämä ko. anonyymit olisi sitä milötä, että presidenttiehdokkaaksi kelpaisivat yleensä vain ne poliitikot, jooilla on mahdollisuus voittaa Sauli Niinistö!

Onko esimerkiksi Merja Kyllösellä, Nils Torvaldsilla, Matti Vanhasella, Pekka Haavistolla, Paavo Väyrysellä tai demareiden ehdokkaalla muka mahdollisuus voittaa Sauli Niinistö? Mikseivät nämä "hörhöt" anonyymit vastusta heidän ehdokkuuttaan samalla perusteella ja kiihkolla kuin he vastustavat Huhtasaarenkin ehdokkuutta? Ilmeisesti siksi, että heidänkin mielestään vain Laura Huhtasaarella on parhaat mahikset päästä toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan. Tällainen tulos olisi heille suorastaan myrkkyä. Kohta kai uhotaan, että jos Huhtasaari tulee eka-kierroksela tokaksi, niin "me muutetaan heti pois Suomesta, vaikkapa Viroon tai Ruotsiin asti"!

Kuten olen tässäkin blogissa monta kertaa sanonut, presidentinvaalit ovat jo arvo sinänsä, samoin kuin se, että vaaleissa ei ole vain yksi ehdokas, kuten esimerkiksi Pohjois-Korean vaaleissa on asian laita, vaan useita eli lähes kymmenkunta pätevää kilpailijaa, joista ihmiset saavat valita mieleisensä ehdokkaan.

Presidenttikisassa ei olla missään urheilukilpailuissa, joissa mitalit ja sijoitukset ratkaistaan senttien ja sekunttien perusteeka, tai mitataan mittanauhalla kilpailijoiden pituutta, painoa ja ennen muuta sitä paljon puhuttua kokemusta ja pätvyyttä. Jos tätä halutaan, niin katsokaapa hyvät "hörhöt", nyt meneillään olevia Lontoon MM-kisoja ja kuunnelkaa, mitä Juhani Eskola ja uudelleen vauhtiin päässyt Tapio Suominen - ruotsikiksi Mikael Ylöstalo - kertovat kisatapahtumista ja tuloksista. Sieltä niitä senttejä, metrejä, minuutteja ja sekuntteja tulee teille koko illan ja iltayön tuutin täydeltä.

Paavo Väyrynekin ilmoitti puolivaatimattomana miehenä, että hän tähtää pressanvaaleissa vain toiselle sijalle. Mikseivät nämä hörhöt käy Paavon kimppuun samalla vimmalla ja kiihkolla jolla he hyökkäävät Laura Huhtasaarta ja hänen kannattajiaan vastaan?

Skorpioni kirjoitti...

Mitenhän tämä Laura Huhtasaari nyt blogistikin niin " kolahti", kun ei salli lausua Huhtasaaresta yhtään poikkinaista sanaa. Ei ole tainnut emeritus lukea Huhtasaaresta pari kuukautta sitten Hesarin kuukausiliitteessä ollutta haastattelua. Suoraan sanottuna kauhean rasistisia ajatuksia Huhtasaari lateli. Ei vaikuttanut kovin keskustalaisesta ajattelulta.

Anonyymi kirjoitti...

Blogin aihe on Huhtasaari. Siksi on kai luonnollista että keskustelu pyörii ko. henkilössä. Olisin toivonut Virolaiselta pro & con-tyylistä analyysiä, jossa käydään läpi myös Huhtasaaren heikkouksia. Yksipuolinen suitsutus on tympeää luettavaa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No nythä hää, siis tämä Skorpoini, alko oiein kovast höpäjämmää! Näistä tässä julkaistuista kommenteissa ainakin joka toinen sisältää enemmän tai vähemmän poikkipuolista kritikkiä Huhtasaaresta! Jokainen näköjää lukkoo lehtijjuttuloiki omalla tyylillään ja jutun kohteista pelkkiä virheitä ja "kauheuksia" etsien.

Näin on nyt käynyt meijän Skorppionillekin. Häne mielestää näköjää kaikki mikä ei kuulu keskustaan, on oikeistoa ja vieläpä sitä kamalaa äärioikeistooa, joka on kaiken muun lisäksi rasistien pesäpaikka!

Miusta oikeistossa ei ole mittään pahaa. Jotkut siellä on lähellä keskustaa, toiset taas äärilaidalla. Mie en tuomitse kettään heistä. Onhan meillä vasemmistokii ja myös se äärivasemmisto. Siten on uuvatit, joista kukkaa ei oiein tiijä, mitä hyö oikein ovat - muuta kun varmistavat, että Timo Soinin rakas hillotolppa säilyy!

Tuomarillakaa ei saa olla työssään minkäänalaisia ennakkoluuloja käsiteltävästä asiasta. Jos on, hää on huono ja heikko tuomari.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymi., vissiin näitä uuvatteja kukatie, rykäisi edellä seuraavan kommentin:

"Olisin toivonut Virolaiselta pro & con-tyylistä analyysiä, jossa käydään läpi myös Huhtasaaren heikkouksia. Yksipuolinen suitsutus on tympeää luettavaa".

Aivan ensimmäiseksi sanoisin, että ko. metodi on nimeltään pro & contra.Kyllä näissä hörhöjen ja muidenkin kommenteissa on esitetty vaikka minkälaisia kantoja ja käsityksiä LH:n heikkouksista; toki useimpia väitteitä ei ole perusteltu millään tavalla ja jos on, niin perustelut on rivin mittaisia tokaisuja á la "minä kuitenkin uskon että Niinistö voittaa vaalit" ; siis aika hepposia ja tyhjänpäiväisiä.

Kenenkään ei ole tietenkään ollut pakko näitä blogikirjoituksia lukea.

Minusta taas on tympeää lukea ja kulla koko ajan äitelän kehuvia ja mielisteleviä juttuja, kommentteja ja kirjoituksia meijän Saulista, siis tästä Niinistöstä. No, tavallinen ihmiset ajattelee mitä ajattelee, useimmat heistä ei näytä ajattelevan mittään vaan he vain laukovat niitä "tottuuksia" joita hyö on telkkarista kuulleet ja lehdistä lukeneet. Mutta näitä ns. totuuksihan latelevat kaikki lehdet, tv-kanavat ja toimittajat sekä politiikan tutkijat melkein laidasta laitaan, aina Timo Harakasta, Jussi Kärjestä, Erkka railosta, Mauri Jokisipilästä sekä Ilta-Sanomien ynnä Helsingin Sanomien pääkirjoituksista lähtien.

Mikä ihmen hinku ja vimma heillä ja niillä on tällaisia "uutisia" koko ajan toitottaa ihmisten kuultavaksi ja luettavaksi? Missä ne ovat näiden erkkarailojen ja jokisipilöiden tutkimukset? Vai onko niitä lainkaan, kun herrat juoksevat melkein joka viikko jossakin tv-ohjelmissa asiantuntijoina lausuntojaan jakelemassa? Mitä virkaa eli merkitystä on koko Turun yliopiston eduskuntatutkimuksella? Tai jollakin Aleksanteri-instituuilla, jossa on töissä peräti 50 tutkijaa, johtajaa ja professoria? Epäilen, että niiden merkitys on käytännössä hyvin vähäinen.

Kysyn vaan, mutta en saa tietenkään vastausta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ilosanoma kaikille uuvateille ja muillekin:

KD:n ex-ministeri ja puheenjohtajaa Päivi Räsänen haluaa puolueensa presidenttiehdokkaaksi

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201708072200311386_pi.shtml?ref=juurinyt_desktop

Hyvä! Se olisi toki aivan erinomainen asia, jos saadaan Päivikin mukaan kisaan! Kyllä jokaisesssa presidentinvaalissa pitää olla olla aina yksi riihimäkeläinen ehdokas! Kannatan Päivin ehdokkuutta ehdottomasti!

Olen itse silti edelleen Laura Huhtasaaren kannalla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hyvä Päivi, hyvä KD ja hyvä Riihimäki!

Riksusta löytyisi vielä muutama muukin pätevä ehdokas tammikuun vaaleihin: Janne Kataja sekä sisarukset Aku "Hietanen" Hirviniemi ja Anna-Kaisa Pekonen.

Päivi Räsäsen - tai Sari Essayahin - mukaantulo vaaleihin merkitsee entistä varmemmin sitä, että Sauli Niinistön on mahdotonta voittaa vaalit jo ensimmäisellä kierroksella. Tämä on erinomaisen hyvä asia!

Veikkaisin, että Niinistön ääniosuus jää tammmikuun ensimmäisellä kierroksella alle 30 prosentin.

Toipila kirjoitti...

On todella tärkeätä, että presidenttiehdokkaita on paljon. Saadaan kunnolliset ja räväkät vaaliväittelyt. Laura Huhtasaari on raikas, rohkea ja kiinnostava ehdokas. On suuri vaara olemassa, että Laura Huhtasaari voittaa koko kisan ja menisi silloin tavallaan hukkaan melko tylsässä presidentin virassa.

Eikä kukaan jaksaisi seurata jotain väsynyttä ja hidastempoista jaarittelua, mikä tietenkin sopisi Niinistölle oikein hyvin.

Niinistöstä on jotenkin vauhti ja puhti pois. Taitaa olla Niinistö jo kyllästynyt koko virkaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, olishan se todella rasittavaa ja suorastaan tympäännyttävää seurata yhä vain harmaantuvan vanhan miehen taaperrusta vielä toiset kuusi vuotta! Niinistö kuvittelee ilmeisesti aivan tosissaan olevansa presidenttinä jotenkin korvaamaton ja jonkilainen vastine muiden pohjoismaiden kuninkaallisille.

Kamalinta tässä kurjuudessa on, että hän tulisi tapaamaan toisella kaudellaan vielä ainakin 15 kertaa Vladimir Putinin! Samat iänikuiset jaaritukset maidemme muka ystävällisistä suhteista ja Itämeren alati huonontuneesta turvallisuustilanteesta jouduttaisiin kuulemaan yhä uudelleen ja uudelleen. Ja miten Lennu-parka kestää vielä toisen kuusivuotiskauden? Toivotaan nyt ainakin, että Jenni löytäisi itselleen uuden, nuoren ja Saulia paljon vetreämmän miehen. Vaikkapa vain jonkun runoilijan tai vastaavan.

Anonyymi kirjoitti...

Virolaisen väittämä että Huhtasaari sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa "todellisen äänivyöryn, 9 000 ääntä, ja oli äänimäärällään vaalipiirinsä ylivoimainen ykkönen" ei pidä paikkansa. Satakunnan kolme suurinta puoluetta olivat 2015 persut (25 %), SDP (22,6 %) ja keskusta (20,6 %). Vaalien 2015 äänikuningatar oli Kristiina Salonen 9 560 äänellä (sdp). Laura Huhtasaari oli vasta toisella sijalla 9 256 äänellä ja kolmantena Krista Kiuru 7 561 äänellä (sdp). Kuntavaaleissa suurin puolue oli SDP (28,6 %). Persut saivat "rökäletappion" (12,5 %) ja jäivät kokoomuksen (18,5 %) ja keskustan (18,4 %) jalkoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Presidentti Niinistön neuvonantaja Hiski Haukkala – Räväkkä tutkija kuvaili Putinia vainoharhaiseksi / Suomen Kuvalehti 2016

Siis todellinen Putinin tuntija Saulin avustajana ;-)

Pete Pokkinen ei ole väitellyt, vaan on taustaltaan toimittaja ja entinen Vapaavuoren sekä Stubbin erityisavustaja.

PP tuskin oli Punkaharjulla Putinin pöydässä, sillä hän on ollut 1.6 alkaen SN² kansanliikkeen kannattajakorttien kerääjä tai kampanjan vastuuhenkilö.

SN² ei ole kertonut (tarkoituksella?) kuinka paljon kortteja on kerätty, mutta Ilkassa oli tieto noin 3.000 kortista Vaasan vaalipiiristä.

Oma havaintoni sunnuntain Hakaniemen markkinoilta oli noin 40 korttia, allekirjoittajina lähinnä eläkeikäiset ihmiset.

SN² facebook-sivu vahvistaa tämän harmaan ilmiön korteissa.

Kaarinassa kannattajakortin sai täyttää myös Kaarinan TK:n vuodeosastolla.

- Presidentti Niinistö ehdottomasti jatkoon, sanoivat nämä pirteät potilaat.

Kuvassa rouva Lahja A ja korusuunnittelija Ireene K.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Satakunnan vaalipiiri on aika pieni, maan pienimpiä. Siihen nähden Laura Huhtasaareen viime eduskuntavaaleissa sieltä saamaa äänimäärää, jonka sanoin blogijutussa olevan vain 9 000, eli 9 256 ääntä, voidaan pitää suurena ja jopa äänivyörynä. Huhtasaari peittosi n. 2 000 äänellä sdp:n entisen ministerin Krista Kiurun. Vuoden 2011 vaaleissa Huhtasaari sai "vain" 3 493 ääntä, joten hän lähes kolminkertaisti uusissa vaaleissa äänimääränsä. LH oli perussuomalaisista ylivoimainen ykkönen Satakunnassa. Persuista tuli Satakunnan vaalipiirin suurin puolue.

Tämän kevään kuntavaaleissa Huhtsaari sai Porin kaupungissa 2 566 ääntä, mikä on Porin kuntavaalien kaikkien aikojen paras tulos eli suurin äänimäärä. Satakunnan kuntavaalien tuloksista en maininnut kirjoituksessani mitään. Huhtassari on Porin valtuuston 2. varapuheenjohtaja.

Esimerkiksi Juha Sipilän hallituksen asunto-, ympäristö- ym.ministeri Kimmo Tiilikainen keräsi Poria lähes 10 kertaa suuremmassa Helsingistä vain n. 600 ääntä ja jäi kauas valtuustopaikasta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos allekirjoitan, voin joutua tehokkaasti katumaan?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jahaas, Pete Pokkinen ei siis ole vielä väitellyt. No, nuori mies ja ehtii vielä vaikka mihin! Pokkinen on ollut virkavapaana Sauli Niinistön kabinetin neuvonantajan virasta ja johtaa siis Niinistön vaalikorttien keräämistä. Hommahan se tuokin! Vaikkei kovin hohdokas, luulisin.

Hiski Haukkala on VTT ja on toiminut apuaisprofessorina. Hänen erityisalojaan ovat valtio-oppi ja kv. suhteet. Hiski oli minusta täysin oikeassa luonnehtiessan Putinia - ja Putinin joukkoja - lähestulkoon vainoharhaiseksi porukakaksi. Tästä saatiin jälleen uusi näyttö 2-3 viikkoa sitten Putinin Savonlinnan vierailun yhteydessä. Putin lennätti maahan jo viikkoa ennen saapumistaan 150-200 turvamiestä sekä kahdella isolla koneella kalustoa, tarvikkeita ym. valtavan paljon. Putinin seurueessa oli lasinvaihtajaa, juomien maistajaa, ruokien nuuhkijaa ym. ym. Mitä Volodja oikein pelkää, kun hän ei luota edes ystävällismielisen Suomen ihmisiin ja viranomaisiin? Mitä pahaa hän on tehnyt? No, kyllähän kaikki tietävät, mitä pahaa Putin on tehnyt esim. Krimillä ja Itä-Ukrainassa. Mutta tästä hulimatta Sale Niinistö haluaa kutsua miehen ainakin kerran vuodessa Suomeen ja käy itse Venäjällä samoin vähintään kerran vuodessa Putinia moikkaamassa. Perin outoa!

Niinistön kabinetin kansliapäällkkö Teemu Tanner on jykevä diplomaatti, joka on toiminut aiemmin mm. suurlähettiläänä ja UM:n poliittisen osaston päällikkönä. Hän istui Saulin oikealla puolella, kun Sauli keskusteli Putinin kanssa Hotelli Punkaharjussa. Niinistön seurueeseen kuului varmaankin myös Hiski Haukkala.

Presidentti Ninistön neuvonantajiin kuuluu myö OTK Minna Hulkkonen, joka on entinen poliisi ja joka on toiminut aiemmin sisäministeriössä kv. asioiden yksikössä, eduskunnan valiokuntaneuvoksena ja valtioneuvoston kanslian EU-sihteeristössä.

TP:n kansliasta löytyy myös Niinistön lehdistö- tai viestintäpäällikkö Katri Makkonen sekä kolme adjutanttia.

Anonyymi kirjoitti...

Niinistön kannattajakortteja käydään siis tyrkyttämässä myös sairaille ihmisille sairaaloissa ja jopa terveyskeskusten vuodeosaston potilaille! Aika iljettävää ja rumaa, sanoisin.

Skorpioni kirjoitti...

Ennuste Saulin toiselle kuusivuotiskaudelle: Sauli todella harmaantuu entisestään. Hän ei esiinny ilman paitaa kuten Putin edelleen neljännellä kaudella. Sauli ei enää tee maakuntamatkoja,koska kaikki maakunnat on jo koluttu. Hän pitää joka vuosi saman uudenvuodenpuheen korostaen Erityisesti,että on tavannut Putinin neljä kertaa ja soittanut myös muutaman kerran Vladimirille. Tilanne lähialueilla on " jännittynyt " mutta Sauli on hoitanut hommat,koska laivoihinkin on tulossa stransponderit! Jne,jne..
Jenni kaivaa naftaliinissa vanhoja pukuja linnanjuhliin ja saa kansan suunnattoman suuren ihailun. Hän uskaltaa käydä Porissa jatseissa ja Suomi Areenassakin ilman Saulia. Näillä tempauksilla hän saa aikaan valtavan huhumyllyn siitä onko presidenttiparin suhde enää reilassa.
Niin ja blogisti jatkaa edelleen Niinistöjen kriittistä kirjoittelua entistä kriittisemmin!!!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Skorpionilta mainio profetia, joka saattaa hyvinkin osoittautua paikkansa pitäväksi! Mutta mihin kummaan Skorpionilta unohtui Lennu?

En ole kritisoinut "Niinistöjä" , ainakaan monikossa - Saulin vaimo on nimeltään Jenni Haukio.

Kyllä valtakunnanassa nyt ainakin yksi Saulin kritisoija tarvitaan! Kun noita tyypin selkääntaputtelijoita on ihan mahottomasti. Jonkun pitää uskaltaa sanoa asiat niin kuin todellisuudessa ovat.

Kyllä näitä meikäläisen blogeja. myös Prosessioikeusblogissa julkaistuja kirjoituksia, luetaan innokkaasti myös aika yllättävissä ja jopa "korkealla" olevissa paikoissa. Esim. KKO:ssa ja KHO:ssa, OKa-virastossa, EOA-kansliassa, oikeustieteellisissä tiedekunnissa jne. Jotkut, vaikka silti aika harvat, ovat esim. KKO:ssa ottaneet kirjoituksistani sen verran nokkiinsa, etteivät enää juuri moikkaile tai toivottelee hyviä jouluja tai vappuja.

Anonyymi kirjoitti...

Haukkala korvasi presidentin ulkopoliittisena neuvonantajana Mikko Hautalan, joka siirtyi Suomen suurlähettilääksi Moskovaan syyskuun alussa.

Luultavasti Mikko Hautala oli mukana tässä Punkaharjun tapaamisessa.

Itse tapaamisesta minulle jäi mieleen laivastoupseerin musta salkku, sekä eilinen toteamus poliisin takapuolesta tapahtuneesta tunnistamisesta.

Ai juu, se keltamekkoinen tyttö, siis tämä oli joidenkin mielestä seksistinen median lööppi.

Niin, tämä kansanedustaja oli HS:n kuukausiliitteessä takapuoli paljaana, onneksi lattialla on karvainen talja, etteivät paikat palentuneet....

Anonyymi kirjoitti...

Osoittaa alhaista mielenlaatua halveksia sairaiden ja vanhusten antamia "ääniä".

Anonyymi kirjoitti...

Kyse ei ollut äänitä vaan Niinistön kannattajakorteista, joita Niinistön neuvonantajan johdolla kerätään hikihatussa ja luultavasti hätäpäissä jopa sairaaloita ja terveyskeskusten vuodeosastoja myöten.

Sairaiden ja vanhusten äänet ovat tietenkin ok, mutta kyseenalaista ja tympeää on yhden ehdokkaan kannattajakorttien tuputtaminen vuoteenomina olevien sairaiden, raihnaisten ja vanhojen ihmisten allekirjoitettavaksi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymin mainitsema keltamekkoinen nainen on Hanna Kosonen, joka on myös Savonlinnan kaupunginvaltuuston tai -hallituksen puheenjohtaja ja esiintyi siis Vladimir Putinin isännän ominaisuudessa Vladimiria kättelemässä. Kosonen on voittanut aikoinaan hiihtosuunnituksen nuorten naisten maailmanmestaruuden.

HS:n kuukausiliitteessä tietyn sortin julkkikset esintyvät hyvin mielellään nakukuvattuina - heidän alapäätään ei kuitenkaan kuvissa näy. Mm. kansanedustaja Jani Toivola on poseerannut HS:n ko. julkaisussa tuolla tavoin osittain nakuna. Siitäköhän tämä vihreiden kansanedustaja mahtoi sittemmin masentua?

Nyt kekkasin: pitäisikö kaikille presidenttiehdokkaille varata tilasuus esiintyä tuolla tavoin "Adamin puvussa ja vähän Eevankin" HS:n kuukausiliitteessä?

Anonyymi kirjoitti...

Tuskinpa esim. Merja Kyllösellä olisi mitään blogistin em. ehdotusta vastaan!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Myös Venäjällä käydään ensi vuoden alkupuolella presidentinvalit, tarkemmin sanottuna maaliskuussa. Vladimir Putin ei ole vielä virallisesti ilmoittanut, asettuuko hän ehdolle vaaleissa. Asiaa pidetään kuitnkin täysin selvänä, ja tiedetään, että Putinin vaalikampanjaa on valmisteltu Kremlissä jo pitkään.

Tässä suhteessa Sauli Niinistön ja Putinin vaalikampnjat ovat hyvin samanlaisia, vaikka julkisuudessa kumpikin presidentti venkoilee. Niinistön vaalikampanja alkoi viimeistään silloin, kun hän toukokuussa kertoi kannatusyhidistyksestään ja kannattajakorttien keräämistalkoista.

Putinin kampanjaan kuuluu oleellisena osana esiityminen ja poseeraaminen ilman paitaa ja hänen urheiluharrastustensa kuvaaminen ja kuvien levittäminen ympäri Venäjää ja koko maailmaa. Muutama päivä sitten julkisuuteen tuli kuvia, joissa Putin kalastaa Baikal -järvellä ilman paitaa - esittelee kalansaalistaa, istuu aurinkolasit päässää - taas ilman paitaa -aurinkotuolissaan taustalla Baikal ja sen jýlhät rannat.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005317919.html

Pitäisikö Niinistön ja kumppaneiden Suomessa otttaa myös tässä suhteessa oppia Putinista? Kyllä pitäisi, joten ei muuta kuin paita pois Sauli, Matti, Pekka ja Nils ja ahvenia narraamaan! Yhtä messeviä kuvia kuin Putinista Baikalilla saataisiin pressaehdokkaista esimerkiksi Tenon varrelta. Tenolla todellinen kalamies voisi nostaa lohiveneeseen vaikkapa lähes 20 kiloiseen kojamon.

Anonyymi kirjoitti...

"Muutama päivä sitten julkisuuteen tuli kuvia, joissa Putin kalastaa Baikal -järvellä ilman paitaa - esittelee kalansaalistaa..."

Minua ihmetytti eniten, kävikö sammakkomies kiinnittämässä hauen (?) Putinin koukkuun, niin kuin Kekkoselle vanhoina hyvinä Breznevin aikoina. Tuolloin oli kalastuslaiturikin katettu itämaisin matoin.

Tenon ja muita kalareissuja meillä ehkä rajoittaa vihreä vaalikarja, lahan voisi kärsiä. Kyllä on paras rajoittaa kalastus ääniin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ei Putin tuossa kohdin bluffannut á la UKK! Videolta näkyi, miten Putin sukelteli kalan perässä järvessä pitkän matkan.

Muutenkin kovasti urheilullinen kaveri tämä Putin, vaikka onkin "jo" 64-65 -vuotias! On jätkä tosi timmissä kunnossa! Miten lie tässä suhteessa Saulin, Pekan ja Matin laita?

Anonyymi kirjoitti...

SN² facebook-sivulle on ladattu kaksi kuvaa, joista toisessa kannattajakortin allekirjoittaa keski-ikäinen sairaalan osastolle syystä tai toisesta (tapaturma, leikkaus tms.) joutunut nainen ja toisessa allekirjoittajana on iäkkäämpi tk:n vuodeosastopotilas. En näe kuvissa "tuputtamista" enkä todellakaan vetäisi niiden perusteella johtopäätöstä että kamppanjakortteja allekirjoittavat "lähinnä eläkeläiset".

Anonyymi kirjoitti...

Kahden kuvan perusteella ko. asiasta ei vetää kovinkaan selviä tai varmoja johtopäätöksiä puoleen tai toiseen.

Lienee kuitenkin niin, että esim. ikäntyneiden eläkeläisten on vaikeampi torjua kannattajakorttien "tuputtajia" kuin nuoremman aktiiviväestön. Luultavasti allekirjoittajat kuitenkin ymmärtävät, ettei kortin allekirjoittaminen sido heidän vapaata tahtoaan vaalipäivänä.

Anonyymi kirjoitti...

Pisteet Niinistölle että huomioi kampanjassaan myös ihmiset, jotka eivät pääse tapahtumiin, joissa voisi allekirjoituksellaan osoittaa kannatuksensa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ai, että Sauliko se siellä vuodeosastoilla ja sairaaloissa juokseekin vanhuksia ja sairaita kiusaamassa!

Minö kun luulin, että Sauli haluaa pysyä erossä koko korttien keruusta, sillä hänen kannattajayhdistyksensä on palkannut hommaa varten oikein kampanjapäällikkökin.

Anonyymi kirjoitti...

"Videolta näkyi, miten Putin sukelteli kalan perässä järvessä pitkän matkan."

Kuvissa Putin on kala heittoustimen koulussa.

Mutta se on taivahan tosi, että Putinin rintalihaksi voi Niinistö ja muut miesehdokkaat vain kadehtia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Hehheh!

Eikä ainoastaan rintalihaksia, vaan myös ja nimenomaan vatsalihaksia!

Veijo Hoikka kirjoitti...

Olen seuraillut US:n nettiblogeja. Blogit, joiden kirjoittajana tai joissa käsitellään Laura Huhtasaarta, tuottaa kommenttiosuuteen niin ala-arvoista ongelmajätettä, että lattia jalkojen alla ilmastolämpenee. Toivottavasti tuo loanheitto loppupeleissä kääntääkin lukijoiden sympatiat ja kannatuksen hänen laariinsa. Siskonsa on myös selväjärkinen kirjoittaja ja ilmeisesti yhtä tyylikäs.