torstai 17. elokuuta 2017

1100. Gallup: Vihreät ohitti keskustan ja demarit


Ylen uuden gallup-kyselyn tulokset puolueiden kannatuksesta.

Repikää siitä!

38 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

YLE:n haastattelukysely tehtiin 24. heinäkuuta ja 15. elokuuta välisenä aikana. Vihreiden pj. Touko Aallon vaimo Johanna jätti avioeroilmoituksen Helsingin käräjäoikeuteen 8.8, jonka jälkeen "jälkipuinti" lähti käyntiin. Mahdollinen imagonsärö ei vielä näy tässä gallupissa koska menee pahasti päällekkäin YLE:n kyselyn kanssa.

Toipila kirjoitti...

Soini petti äänestäjänsä ja lopulta koko puolueensa.

Jahka tilanne rauhoittuu ja Halla-aho joukkoineen pääsee vauhtiin, niin PerusS -puolue ylittänee viime vaaleissa saamansa kannatuksen. Kun luopiot ovat lähteneet, niin luottamus palautuu.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on varmaan maailman lyhyin blogi! Repikää siitä- mukamas. Eihän me osata. Käy nyt pyörälenkillä ja kirjoita,johdata meitä!

Skorpioni kirjoitti...

Kyllä Touko pärjää. Markku Linnanahde kirjoittaa blogissaan, että yli 50 vuotiaat demarinaiset ovat siirtyneet kannattamaan vihreitä. Siinä koko gallup -muutoksen sanoma. Mitä ennemmän Suomessa on sinkkuja ja eronneita vanhempia naisia, sen enemmän vihreiden gallupit nousevat. Miksei Sininen eduskuntaryhmä kokoa puoluetta sinkkujen, eronneiden ja sukupuolineutraaleiden ympärille? Kyllä gallupit nousisivat kohisten. Kun Sauli tapaa Trumpin, Kokoomuksen kannatus laskee. Saulillta paha virhearviointi!

Anonyymi kirjoitti...

Harvinaisen kovakalloista porukkaa nuo demarit kun eivät vieläkään tajua että ylimääräinen puoluekokous pikimmiten koolle ja Rinne vaihtoon. Harmittaa niin vietävästi se Rinteen likainen temppu Lindtmanille, jolla mies pudotettiin pois puheenjohtajavaalista. Lindtmanin tulisi maksaa potut pottuina, ja haastaa Rinne. Voitto olisi satavarma.

Anonyymi kirjoitti...

No,no kyllä Antti Rinne on mies paikallaan. Demarien kannatus seuraa vain yleiseurooppalaista linjaa. Antaa Antin yrittää. Jos Kepu hyväksyisi Väyrysen riveihinsä, olisi puolue taas Suomen suurin ja kaunein! Politiikka on taitolaji. Politiikassa aina sattuupi ja tapahtuupi!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kyllä se siittä, lukijat! Pankaa parastanne. Toukokin pani!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kyllä, Sauli näytti karvansa. Paljastui äärioikeistolaiseksi ja Trumpin kannattajaksi. Samanlainen kuin Laura Huhtasaarikin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kyllä, Sauli näytti karvansa. Paljastui äärioikeistolaiseksi ja Trumpin kannattajaksi. Samanlainen kuin Laura Huhtasaarikin!

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa demarit ovat ylivoimaisesti suurin puolue, joten ei sosialidemokratia ole mihinkään katoamassa. Mutta Rinteen johdolla demareista ei kyllä koskaan tule pääministeripuoluetta, se on päivänselvää. Eiköhän tuo mene jakeluun pian asianomaisillekin. Viimeistään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, jos ovat niin tyhmiä etteivät vaihda miestä sitä ennen.

Siru Pola kirjoitti...

Vihreiden kestävän kehityksen valhe uppoaa kansaan kuin.. Mikäpäs siinnä.

Mukavahan se on matkustella autolautoilla ja suihkukoneilla, syödä ulkomailta tuotua ruokaa ja kuvitella, että vielä lapsenlapsetkin voivat elää samaan tapaan.

Toukomehiläinen sentään käytti ainakin osan ajastaan melko vähäiseen kulutukseen. Tosin siinäkin sitten varmaan pesuvettä kului.

Aallon harjalta aallon pohjalle? kirjoitti...

Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) syksyllä 2016 tekemän kyselyn mukaan Vihreitä äänestäneiden keski-ikä on 42,9 vuotta. Enemmistö eli 63 prosenttia on naisia, jotka ovat korkeastikoulutettuja ja asuvat Uudellamaalla.

Tämä galluppi menee nyt päällekkäin pj. Touko Aallon ero- ja pettämiskohun kanssa, joista tuorein "syrjähyppy" on julkaistu tämän päivän Seiskassa. Odotellaan nyt rauhassa seuraavaa galluppia, joka antaa tarkemman kuvan.

Anonyymi kirjoitti...

Gallupit alkavat näyttää siltä, että Suomessa ei ole enää yhtään suurta puoluetta. On vain keskisuuria ja pieniä puolueita. Millään puolueista ei ole ollut vuosiin enää edes neljäsosaa väestöstä takanaan.

Skorpioni kirjoitti...

Hyvinhän tämä keskustelu käy, vaikka blogisti on vaipunut depressioon vihreiden galluplukujen vuoksi. Oletteko muuten havainnut,että Touko Aalto muistuttaa suuresti Usain Boltia? Pitkä komea mies,samanlainen hymy jne. Kun Touko alkaa tehdä vielä samanlaisia rituaaleja kuin Bolt tekee ennen starttia, niin gallupluvut ovat yli 30 prosenttia. Ei ne keski- ikäiset sinkut mihinkään karkaa, vaan niitä tulee lisää. Kaikki maakuntiinkin " vanhatpiiatkin "äänestävät Toukoa hiukuna!

Anonyymi kirjoitti...

Eli vaikuttaa siltä, että osa kansasta on ihmeen tietämätön ketkä ihmiset ovat näitten ns. vihreitten ihmisten (kivihiilivuoret yms yms) taustalla.

Eli suurelta osin nämä taistolaiskommunistit, hassit yms yms.

Ja nyt siis suurimpina liikkeen kannattajina ovat hyvin toimeentulevat kehä III sisäpuolella majaansa pitävät iäkkäät 50+ .....kuinkas muutenkaan....naiset.

Ja nyt ei muuta kuin Suomi nousuun, "kehitys"määrärahat kattoon, paperittomille iänikuinen tuplatoimeentulo ilmaisilla asunnoilla ja tietysti auto kaupan päälle ja rajat auki niin hyvä tuloo.

Anonyymi kirjoitti...

Tuhannen taalan kysymys on se, millainen toimiva enemmmistöhallitus saaataisiin muodostettua tuon gallupin mukaisella vaalituloksella.

Tuollaiset tulokset kyllä hitsaavat nykyiset hallituspuolueet yhteen ennenaikaisien vaalien välttämiseksi: kokoomuvälttämiseksikoska se ei saisi sellaista enemmistöhallitusta, joka hyväksyisi soten valinnanvapauden. Kepu ei uskalla realisoida vaalitappiota vaan toivoo talouden nousun heijastuvan aikaa voittaen kannatukseen. Uuvatit eivät puoluekoneiston rakentamisen ollessa kesken ja rahojen puutteessa uskalla kadota.

Lisäksi henkilökohtaiset intressit: Sipilä tahtoo olla pääministeri ja Soini pitää hillopurkkinsa.

Johtopäätös: hallitus on vankka, kätyr'joukko sankka"

Demarit vain surettaa. Pitäisi panna Rinne vaihtoon, työväenretoriikka vintille ja katse kohti keskiluokkaa, erityisesti julkisen sektorin naisiin. Mutta minkäs teet kun keskimäärin 60-vuotias jäsenkunta tarrautuu 1900-luvun retoriikkaan ja kysymyksenasetteluihin.

Anonyymi kirjoitti...

Touko Aalto on kertonut julkisuudessa että hänellä on ajokoiran luonne. Ei kai ne 40+ sinkut minnekään karkaa kun niillä on ajavan saalistusvietin vallassa oleva koira, joka on innokas kaiken pakenevan perään.

Anonyymi kirjoitti...

Sale pääsee tapaamaan suurta saatanaa eli Trumpia! Tätä ainutkertaista tapahtumaa hieman himmentää että kysymyksessä ei ole valtiovierailu med påmpa och stöt! Mikä lie liikelounas.

Mahtaako Juudas Soini lähteä delegaatiossa mukaan?

Anonyymi kirjoitti...

Punavihreän opposition yhteiskannatus kuiten aleni, vaikka vihreiden nousi. Touko Aallon kannattaa pyrkiä Petteri Orpon kanssa seisontakuviin, koska Petteri näyttää niin mitättömältä pitkän miehen vieressä. Se parantaa Toukon imagoa.

Perussuomalaisille 8,8 % ja uuvateille 1,6 %. Mahtaa Hesarin ja Ylen toimittajia potuttaa. Kallistuukohan Hesarin seuraava gallup vähän enemmän uuvateille?

Sipilän kepukin jäi vihreiden taakse. Mahtailevaa siltarumpupolitiikkaa uskalletaan vain vilauttaa. Kokoomukselle uudet vaalit kävisivät, jos kepu liikaa hevostelee.

Demareilla ei ole mitään innostavaa esitettävää entisillekään äänestäjille. Pressaehdokkaat ovat masentavia 80-lukulaisessa tavallisuudessaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nyt kyllä Suomen pressa kelpaa Valkoiseen taloon, kun kukaan muu järkevästi ajatteleva länsimainen presidentti ei halua sinne mennä. Trumpin väkivaltalausunnot ovat ajaneet hänet nurkkaan ja halveksunen kohteeksi, avustajat ka neuvonantajat jättävät Trumpin, samoin talousneuvoston liikemiehet, republikaanit moittivat Trumpia ja presidenhallintoa kuvataan halvaantuneeksi. Trumpin eroa vaaditaan ja hänen vaalien aikaisia Venäjä kytköksiä tutkitaan.
Mutta Sauli Niinistölle Trump sen sijaan kelpaa vallan mainiosti. Tpaaminen on osa Saulin vaalikampanjas.

Anonyymi kirjoitti...

Trump esitti muodollisen kutsun tapaamista Niinistölle jo vuonna 2016 itsenäisyyspäivän jälkeen kun soitti hänelle. Se että ensitapaaminen Valkoisessa talossa järjestyi näinkin pikaisesti on erittäin myönteinen ja merkittävä asia Suomelle. Ruotsin pääministeri Stefan Löfven ja Norjan Erna Solberg eivät ole vielä saaneet kutsua. Tanskan pääministeri Lars Lokke Rasmussen vieraili Valkoisessa talossa maalis/huhtikuun taitteessa.

Anonyymi kirjoitti...

Anon: "Kokoomukselle uudet vaalit kävisivät, jos kepu liikaa hevostelee."

Tuskin käy, koska noilla gallup-luvuilla se ei saa sellaista enemmistöhallitusta, joka siunaa soten valinnanvapauden, joka on miljardiluokan kysymys alan yrityksille, jotka kyllä huolehtivat, että "kukko munii" vaalitukea, jos tuo hanke hoidetaan maaliin.

Sitä paitsi miksi kokoomus luopuisi kepun oikeistohenkisimmästä pääministeristä, joka kantaa poliittisen vastuun kaikesta ikävästä, ja täysin perässä vedettävistä uusvateista. Kyllä sen vaalivoiton ehtii realisoida myöhemminkin, sitten kun on rahaa jaettavaksi tai veroja kevennettäväksi. Nykyhallitushan on kokoomukselle paras mahdollinen.

Anonyymi kirjoitti...

"Tapaaminen on osa Saulin vaalikampanjaa."

Miksi muuten Sauli ei saisi käydä kampanjaa. Poliitikko, joka ei kaikin tavoin pyri valtaan (toteuttamaan hyviksi kokemiaan tavoitteita), on kohta entinen poliitikko, nykyinen katkera muistelmakirjailija. Niin se vain demokratiassa menee, muissa järjestelmissä hän on ruumis.

Trump on sitä paitsi näillä nälyvin vielä kolmisen vuotta USA:n presidentti ja hänen kanssaan on vain pärjättävä. Suomelle on aina etu, jos pääsee USA:n presidenttiä tapaamaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Saa toki! Mutta Sauli on itse vakuuttanut että aloittaa kampanjansa vasta itsenäisyyspäivän jälkeen!Ei puhunut siis totta. Mutta kansa kyllä tietää totuuden.

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti kitisee kun Niinistö ei saa kutsua Valkoiseen taloon, ja sitten kun kutsu tulee kitinä jatkuu. Tekipä Niinistö niin tai näin, aina vain väärinpäin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Toki Niinistö "saa" mennä kun kutsu tulee! Mutta kukaan muu valtionpäämies ei näissä olosuhteissa jotka johtuvat Trumpin sekopäisestä politiikasta, ei tietenkään menisi vaikka kuinka kutsuttaisiin!!

Siru Pola kirjoitti...

Älähän nyt Jyrskä pillastu liikaa kritisoimaan Saulia.

Saulihan sanoi ihan telkkarissakin, että Yhdysvalloissa arvostetaan Suomen linjaa ja sitä mitä Suomi tekee ja että kyllä täällä tehdään oikein jne jne jne yms.

Katsohan vaan niin Sauli on Putinin ja Trumpin välitysmies. Kohta ovat molemmat täällä saunomassa. Mukaan tietysti lähtee Pohjois-Korean pallopää ja Turkin kouho.

Sauli saa suuren saunottajan kunniamerkin. Maailmaan tulee rauha ja Sauli ja vihreät voittavat seuraavat vaalit. Ja Soini saa kuin saakin kaipaamansa palkintohomman Lontoosta, tosin ei kai suurlähettilään paikkaa, vaan jonkin pankinjohtajan pestin.

Eivät taida vaan tietää Soinin pankinjohtajan kyvyistä. Soinihan puljasi persujen rahavaratkin ulottumattomiinsa. Onkohan se meriitti Lontoossa??

Sitten tulee Sote ja VR pilkotaan ja annetaan ulkomaisille firmoille. Mitäpä sitä kansa muuta tarvitsisi.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ehä mie nyt liikaa. Lian vähähä mie on toistaseksi tuota kritisoinnu.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ehä mie nyt liikaa. Lian vähähä mie on toistaseksi tuota kritisoinnu.

Anonyymi kirjoitti...

Mokomakin partajeesus tuo Touko, noussut kusi päähän. Uutuuden viehätys menee äkkiä ohi ja Touko huomaa, ettei julkisuus olekaan aina kivaa, vaikka rahalla saa ja pukille pääsee.

Anonyymi kirjoitti...

Ei pääministeriainesta. Kaljasiepot soitelkoot ukulelea muualla kuin valtion virkatalossa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä leipäpiispa Mäkinenkin antoi lausuntonsa Turkku -tapauksesta. Sama tyyppi, joka antaa /antoi rikollisille eli siis paperittomille mahdollisuuden majailla ja piilotella kirkkojen suojissa. Voisipa aiheellisesti jopa kysyä missä osasyyllinen tapaukseen ja voisipa jopa inhorealistisesti todeta, tuleviin tapauksiin??

Rikollisilla ei luulisi olevan valtion eikä myöskään kirkon antamaa suojaa, valtion osalta tämä joten kuten pätee muttei kirkon osalta ja tätähän täytyy kyllä vähän ihmetellä.

Anonyymi kirjoitti...

Terroristisessa tarkoituksessa tehty kaksi murhaa ja kahdeksan murhanyritystä. Tekijä arabi. Tämä oli mulle heti selvää. Miksi huippupoliitikot yrittivät pimittää tätä kauheata rikosta?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jep!
Eilen illalla pääministeri Juha Sipilä oikein vakuuttamalla vakuutti, että kysymyksessä ei ole terroristinen teko ja rikos! Nyt poliisi on varma, että oli se.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Paula Risikko halunnut lisätä turvapaikanhakijoiden määrää? Jo pitkään on ollut tiedossa, että kysymys on vain siitä, milloin ja missä terroriteko Suomessa tapahtuu. Nyt se tiedetään ensimmäisen teon osalta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niinpä. Perussuomalaiset, siis Jussi Halla-ajon johtamat persut, ovat puolestaan olleet kriittisiä turvapaikanhakijoiden määrän lisäämisen suhteen.

Sataisikohan Turun tapaus siis tavallaan persujen laariin?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niinpä. Perussuomalaiset, siis Jussi Halla-ajon johtamat persut, ovat puolestaan olleet kriittisiä turvapaikanhakijoiden määrän lisäämisen suhteen.

Sataisikohan Turun tapaus siis tavallaan persujen laariin?

Anonyymi kirjoitti...

Toivonpa, että turvapaikkapolitiikka nousisi keskustelun kohteeksi. Tekijästä ei käytetty nimitystä turvapaikanhakija vaan että hänellä oli turvapaikkaprosessi meneillään. Olikohan saanut kielteisen päätöksen, jota ei pantu ripeästi toimeen? Muistellaanpa yhtäkin tapausta, jossa poistaminen tyssäsi siihen, että tämä nosti metakan lentokoneeseen vietäessä.