perjantai 3. toukokuuta 2013

722. Hjalliksen kanssa ja muita karmeita tapauksia

1. Elävässä elämässä sattuu ja tapahtuu kaiken aikaa enemmän tai vähemmän karmaisevia tilanteita. Olenkin aloittamassa joka perjantai julkaistavaa juttusarjaa, jossa tarkastellaan joitakin viikolla sattuneita karmeita tapauksia.

2. Näyttelijä ja entinen salkkaritähti Susanna (46), jonka voimme nähdä - jos haluamme katsoa - telkkarissa myös "Viidakon tähtönen" -nimisessä ohjelmassa, vietti lehtitietojen mukaan viime viikolla yhden yön liikemies Hjallis Harkimon (59) luona. Hjallis oli kuulemma hakenut Susannan varta vasten mersullaan kotiinsa Sipooseen. Nyt osapuolten välille on syntynyt erimielisyyttä siitä, mitä "Hjalliksen kanssa" oikeastaan tapahtui ja mitä ei; Hjalliksella on muuten MTV3:lla oma ohjelma Hjalliksen kanssaNäyttelijällä ja liikemiehellä on erilaiset näkemykset yön kulusta ja nautitun alkoholin määrästä.

3. Susanna: Hän esitteli minulle kotinsa, mutta emme syöneet tai juoneet illan aikana. Meillä oli todella mielenkiintoinen keskustelu sijoittamisesta ja Korean tilanteesta, Susa kertoi Seiskalle. - HjallisSusanna joi kaksi pulloa viiniä ja sammui. Karmea tapaus. Olin vain tyytyväinen, kun sain hänet pois kotoani. - Susanna:  Olen tyrmistynyt ja pahoillani Hjalliksen väitteistä. Tuollaista en olisi hänestä uskonut.

4. Mitä opimme tästä? Tuskinpa mitään, näitähän on sattunut aina ja tapahtuu varmaan myös jatkossa ja paremmissakin perheissä. Vaikka tästä ei ole mitään oikeusjuttua tullut ja tuskin tuleekaan, niin kummalla osapuolella mahtaisi olla todistustaakka tapahtumista Hjalliksen luona ja kumman sanaan voisimme asiassa luottaa, kumman väitteet  vaikuttavat uskottavammilta? Kas, tuossapa oivallinen tenttikysymys juridiikan opiskelijoille! Ehkäpä Hjallis kutsuu Susannan pikapuolin ohjelmaansa Hjalliksen kanssa, jossa osapuolet voivat ruotia "karmean yön tapausta" juurta jaksaen?

5. Edellä mainittu lehtijuttu ei ole toki ainoa Hjallikseen liittyvä karmea tapaus. Kuukausi sitten selvisi, että jääkiekon runkosarjan voittanut Jokerit, jonka Hjalliksen firma omistaa, putosi jatkosta heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Karmea tapaus sekin!

6. Tiistaina vapunpäivänä julkaistiin Hesarissa Supersiskot -nimisen kampanjan kokosivun ilmoitus, jossa kirjailija ja kuvataiteilija Katariina Souri, ent. Kata Kärkkäinen, esiintyi toinen silmä mustaksi maskeerattuna. Tekstissä kerrottiin tarina lapsen joutumisesta isäpuolen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Katariina Souri nosti ilmoituksesta metelin väittäen, että ilmoituksesta syntyy helposti käsitys, jonka mukaan hyväksikäyttö on tapahtunut hänelle, vaikka siitä ei suinkaan ole kysymys. "Keski-ikäinen nainen uhrattiin", sanoi Souri tuohtuneena.  Luonnoksissa tekstiin oli lisätty lause "tämä tarina ei ole minun", mutta se oli jostakin syystä poistettu ilmoituksesta eikä asiasta ollut kerrottu mitään Sourille.

7. Karmea tapaus todella! Nyt tapaus on ilmeisesti kuitenkin sovittu Katariina Sourin ja asianomaisen mainostomiston kesken, vaikka Souri vaati ensin toimistolta hyvitystä. Supersiskot-hankkeen taustahekinlöihin kuuluu ex-missi ja nykyinen yrittäjä Maria Drockila, joka ei oman tiedotteensa mukaan tiennyt mainitun "selittävän lauseen" poisjättämisestä lopullisesta versiosta. Supersiskot on televison Diili-ohjelmassa kehitetty hyväntekeväisyyshanke, jonka taustalla on Maria Drockilan lisäksi Zonta International Piiri 20. Maria Drockila muuten voitti tämän vuotisen julkkisten Diili-kilpailun.

8. Mitä tästä voisimme päätellä? Jollei Katariina Souri halua nostaa oikeusjuttua tapauksen johdosta, niin voisivatko sen tehdä hänen sukunsa miehet? Kas, tässäpä toinen "tenttikysyys" juridiikan opiskelijoille"  Katariina nimittäin sanoi, että hänen sotkemisensa raiskaustarinaan "leimasi kaikki sukuni miehet". Suvun miehillä olisi ainakin omasta takaa saatavilla asianmukaista oikeusapua, sillä onhan Katariina Sourin isä hyvinkääläinen asianajaja. 

9. Kaikenlaista karmeata sitä tosiaan voikin sattua! Mutta miksi Katariina Souri sitten lainasi kasvonsa kyseiseen ilmoitukseen tai mainokseen silmä mustaksi maskeerattuna, jos tarina ei ollutkaan hänen? Ilmeisesti Supersiskot-kampanjan puuhanaiset olisivat päässeet ilmoituksen suhteen paljon halvemmalla, jos ilmoituksessa olisi Katan sijasta esiintynyt joku aivan tuiki tavallinen nuori nainen? Meniköhän Diili-voittokaan loppujen lopuksi oikeaan osoitteeseen, jos kerran tällaista pääsee tosielämässä kisan voittajalle käymään? Lukuisat kysymykset jäävät askarruttamaan mieltämme ilmeisesti ikuisiksi ajoiksi! Se hyvä puoli tästä ainakin on, että en ole itse katsonut yhtään Diili-ohjelman jaksoa - tuskinpa olen siinä mitään menettänyt. (En muuten huomioinut myöskään Hesarin "Musta-silmä" -ilmoitusta, eihän sitä nyt vappuaamuna tuollaisia noteerataan kun vähän joka jepellä saattaa olla silmä mustana!

10. Otetaanpa tähän vielä yksi karmea tapaus ja aloitetaan tarina tunnetun oluttehtaan vanhalla sloganilla "Opiskele niin pääset pitkälle"!  Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, joka tunnetaan myös nimellä Don Eero, on ilmeisesti ottanut ko. neuvosta vaarin, sillä hän on päässyt elämässään pitkälle, vaikkei mainoslauseessa ole luultavasti aivan tätä tarkoitettukaan. Don Eero on kuitenkin opiskellut aikoinaan valtiotieteitä, vaikkei ole vielä valmistunut.

11. Eero Heinäluoma on niin pitkä kaveri - kumpikohan taas olikaan pidempi, Eero vai Matti Vanhanen - että hänelle lentäminen tavallisten pulliaisten käyttämässä turistiluokassa olisi varmasti karmea kokemus. Tältä kärsimykseltä välttyäkseen pitkäjalkainen puhemies matkustaa viran puolesta Euroopassakin bisnesluokassa. Osittain tästä johtuen eduskunnan puhemiehistön matkabudjetti petti viime vuonna pahemman kerran. Puhemiehistölle oli budjetoitu matkarahoja 60 000 euroa, mutta toteutuneet kulut olivat 164 000 euroa. Syynä tähän pidetään puhemies Heinäluoman ahkeraa matkailua ympäri maailman; budjetin ylittyminen ei siis ole johtunut yksinomaan puhemiehen bisnesluokassa lentelystä.

12. Onhan tämä tosi karmeaa, sillä kun presidentin ja muiden korkeiden päättäjien tulisi näyttää esimerkkiä valtiontalouden säästötalkoisissa, niin valtiovallan kakkosmies sen kun vain lentelee ympäri maailmaa ja vieläpä bisnesluokassa! Valtaosa edellä mainituista kuluista on nimittäin aiheutunut juuri  puhemies Heinäluoman matkoista. Hän on käynyt yksin viime vuonna lähes kaikissa maanosissa ja matkakohteita ovat olleet muun muassa Yhdysvallat, Guatemala, Nicaragua, Sierra Leone, Liberia, Intia ja Afganistan.

13. Don Eero ei tunnu lepäävään hetkeäkään, sillä ensi viikolla hän on jälleen lähdössä lentämään.Tällä kerralla Yhdysvaltoihin, jossa puhemiehen on määrä käydä moikkaamassa suomalaissiirtolaisia; ja kaiketi kuuntelemaan Floridassa talvehtivan Einö Grönin tangoja. Puhemiehen ohjelmaan on kaavailtu myös YK:n pääsihteerin ja USA:n varapresidentin Joe Bidenin tapaamisia. 

14. Eikä tässä kaikki, sillä Heinäluoma on täydentänyt kabinettiaan kansainvälisten asioiden erityisosaajalla. Puhemiehen matkaseuraksi on nimittäin palkattu UM:stä korkea virkamies. Hymyilyä herättää puhemiehen avustajan perustelu, jonka mukaan uuden virkamiehen palkkaaminen johtuu "uusitusta perustuslaista". Kun UM:ään on jouduttu palkkaamaan ko. virkamiehelle sijainen, aiheutuu puhemiehen kasvaneesta matkailuinnostuksesta valtiolle palkkakustannusten kasvua.

15. Jokaiselle on jo selvinnyt, että Don Eero tähtää vielä nykyistä paljon pidemmälle poliittisella urallaan. Tässä tarkoituksessa hän puuttuu kotimaassa moniin sellaisiin asioihin, jotka eivät puhemiehen rooliin lainkaan kuulu. Yhtenä esimerkkinä tästä Heinäluoman jyrähdys ja mahtikäsky, jonka mukaan Helsingin kaupungin opetusviraston tulee hetimiten kumota Alppilan erityisopettajan irtisanomista koskeva päätöksensä. Onhan se riski kaveri tämä  erityisopettajakin, joka tyrkki 15- vuotiaan oppilaan näyttävästi ulos koulun ruokalasta. Don Eero on ehkä ajatellut, että opesta saataisiin hyvä lisä tulevaa presidentinvaalikampanjaa silmällä pitäen, vaikkapa puhemiehen henkilökohtaisena turvamiehenä.

16. Onhan tämä Heinäluoman näyttävä pyrky viiden vuoden kuluttua pidettäviin presidentinvaaleihin todella karmeaa katsottavaa. Ehkä hän aikoo välitavoitteena palata demareiden puheenjohtajaksi, jos ja kun demarit kärsivät Jutta Urpilaisen johdolla jälleen tappioita tulevissa EU-vaaleissa ja  vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Luultavasti tätä tarkoitusta palveli myös Heinäluoman kirjassaan  Erkki Tuomiojaan kohdistama tölväisy ja moite puolueen hajottamisyrityksestä vuoden 2007 demareille tappiollisten vaalien jälkeen.

55 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Liippaa kevyesti yhtä noista aiheista.

Kiinnittäisin huomiota tuohon Susannan ja Hjalliksen yhteiseen yöhön. Näkemykset yön tapahtumista olivat kovin erilaiset sanoisin jopa vastakkaiset.

Herää kysymys että miten todistaisi kummankaan osapuolen väitteitä näin jälkeenpäin jos Suaanna esittäisikin tulleensa vaikkapa raiskatuksi?

Ja kun mahdollisen raiskauksen uhria naispuolisena suojellaan kaikinpuoliselta syyllistämiseltä ja myötävaikuttamiselta niin tuskin hänen mediassa kertomiaan ahkeria ravintolavierailujaan olisi sopivaa käyttää edes minään tapoihin liittyvänä aihetodisteena. Muistaakseni kyläkauppias Vesa Keskinen ja ohjaaja Antti Jokinen ovat selvinneet videoimalla ja juuri eilen oli iltapäivälehdissä taas joku mies pelastunut videoimalla makuuhuoneen tapahtumat. Mutta osasikohan Hjallis olla näin varovainen?

Eräs juridiikkaan paremmin perehtynyt tuttavani puhuukin nykyään ns ruotsalaisesta raiskauksesta. Ja Suomessakin kaavaillaan lain kovennusta tuohon ruotsalaiseen suuntaan. Mutta karmealta alkaa tuntua tuo makuuhuonetapahtumien videointiskenaariokin.

Ettei synny väärinkäsitystä kommenttini ei ole minkäänlaisen raiskausten puolustus.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kohtaus näytelmästä "Yö Sipoossa" lienee edennyt Hjalliksen version mukaan jotenkin tähän tapaan:

- Susanna, sul on kiva kämppä Krunikassa. Olet sä harastanut millonkaan oikeeta sijoittamista...sijoitat sä pörssiosakkeisiin, rahastoihin, kiinteistöihin, vai mihin helvettiin sä oikein rahojasi pistät? Mä en välitä paskaakaa pörssiosakkeista, mulla on tää Sipoon projekti ja sit mul on Hartwall Areenaa ja niin poispäin. Haluaisit sä, Sunna, alkaa sijoittajakasi tähän mun Sipoon juttuun, mitä?

- Kippis Hjallis, mä haluun olla vain sun oma viidakon tähtönen...skål...

- No, mistä me sit puhuttais? Vaikka Korean tilanteesta, jooko? Olet sä seurannu sitä? Onko se Pohjois-Korran äijä, se Kim Yuyg sun, vai mikä hitto se nimi nyt olikaan, ihan hullu vai mikä helvetti se luulee olevansa? Aaattele nyt, se uhkaa, saatana, laukaista atomipommin vaikkei sil jätkällä mitää pomiii olekaa, en mä ainakaa usko...

- Hik..me Jane, you Tarzan, tää on tosi hyvää punkkuu...

- Jokerit putos taas lätkässä jo eka kierroksella, voi saatanan saatana...kun se Kekäläisen Jarmokin lähti kesken kauden pois...jos Jarska olis ollu kauden loppuuun niin me oltais nyt mestareita, uskotko sä sen, Susa..

- Hik...nosta minut shuu..noshta minut puuhun apinamies...zzz-krrh...zzz..krroh..

- No voi helvetti, nyt se jumalauta sammu...karmee eukko saatana..nyt se kyllä saa lähteä täältä veke...voi vittu, mä soitan nyt kyl taksin...se vie sen himaan...helvetti sentään mikä sotku...

Anonyymi kirjoitti...

Eero "PuutaHeinää" Heinäluoma perusteli reissailujaan YK:n turvaneuvosto puuhastelulla. USA:n matkaa Eero perustellee:" olemme valmiimpia 16 vuoden päästä kun Suomen seuraava turvaneuvoston hakuvuoro tulee". Nim L.H.Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

Huh-heijaa!

Anonyymi kirjoitti...

Heinäluoma pressaksi. Halosen ja Niinistön matkat ovat olleet paljon kalliimpia. Toisaalta joku lyhytjalkaisempi olisi vielä parempi. Kekkonen sentään lensi ilmaiseksi ilmavoimien koneilla.

Toipila kirjoitti...

Pallopää Eero on näköjään itse laittamassa koko SDP:n pilipalipalasiksi käytöksellään.

Pallopään jälkeen vedenpaisumus.

Anonyymi kirjoitti...

Don Eero on 198cm ja Matti Vanhanen 197cm. Antti Lindtman on samaa kaliiberia tai jopa hieman pidempi. Matti Nissinen on tasan 200cm. Melkoisia goljatteja koko tyynni.

P.S. Jokos Grönin Eikka on tullut suomeen ja antanut sen legendaarisen suomeen tulo haastattelunsa? Sitähän me kaikki odotamme kieli pitkällä. Oliko mitään paljastuksia? Kenties uusi levy tulossa?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos Eikka Grön olisi jo tullut Suomeen, niin me kaikki kyllä tietäisimme sen, koska tapana on ollut, että Eikka viedään heti maahan tultuaan molempiin aamutv:n lähetyksiin kertomaan, mitä nyt kuuluu ja miten talvehtiminen Floridassa oli tällä kertaa onnistunut. Yhtenä temana haastatteluissa olisi tietenkin vanhan tradition mukaan se, miten Eikka lopetti viinanjuonnin jo joskus 30 vuotta sitten. Ilmeisesti Eikka odottelee nyt Don Eeroa Valtoihin ja tulee vasta tuon tapaamisen jälkeen Suomeen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Minusta se Antti Lindtman on kyllä vähän liian nössö ja lössö, edustaa nykyistä pullamössö nuorisoa jotenkin. Tyypissä ei ole yhtään toisen demari-Antin eli Seiväs-Kalliomäen jäntevyyttä. Tyypin ei voisi kyllä kuvitella leijailevan kevyesti 5 metrissä olevan riman yli eikä demareiden ylittävän sen johtamana 20 prossan ääniosuutta, 15 prossan ylityskin tuottaisi jo kovasti tuskaa!

Anonyymi kirjoitti...

Mutta mitä on tapahtunut Jukka Kemppiselle? Mies ei ole päivittänyt blogiaan yli kuukauteen? Yleensä mies varoittelee jo etukäteen jos aikoo pitää paussia kirjoittelussaan mutta nyt ei mitään?

Toivottavasti mitään vakavaa ei ole sattunut. Jospa mies on alkanut vihdoinkin kirjoittamaan sitä näytelmää mihin häntä on patisteltu jo pitkään. Jokohan Arthur Millerin Kauppamatkustajan kuolema saa vihdoinkin vertaistaan seuraa. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta..

Anonyymi kirjoitti...

Kun tiedän, että kaikki mediassa ei ole sitä mille se todellisuudessa näyttää niin miettikääpä tätä.

Toinen, ei niin kaukaa haettu, vaihtoehto Sourin mediapärskeille nimittäin on se, että tämä oli sovittu osa mainostoimiston mediasuunnitelmaa. Pienen budjetin tusinakampanjalle saatiin pääotsikkotason medianäkyvyys pilkkahintaan.

Sourille muutama tonni lapaan ja palstamillimetrejä tuli 100.000 euron edestä myös kilpailevan leirin eli Sanoman lehdissä. Kampanjan sisältöhän säilyi silti yhtä kirkkaana kuin ennenkin, mutta tämä "kohu" saatiin kyllä pilkkahintaan.

Ei kuulosta kovin paskalle "diilille"?

Näin on ennenkin tehty ja tullaan tekemään.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen pätkien puolella. Lyhyt pressa vie vähemmän tilaa, syö vähemmän, pystyy piiloutumaan/maastoutumaan paremmin ja sitä paitsi pienet on usein notkeampia. Kun kaikki sama energia, joka olis kaksmetrisessä, ahdetaan pienempään pakettiin.. se on silkkaa dynamiittia.. siis sanan positiivisessa merkityksessä. Pienen on lisäksi helpompaa yllättää. Lyhyempiä pidetää lapsenomaisempina, sieltä ei paljoa odotetakaan. Mut annas olla, jos/kun sieltä tulee asiaa, silkkaa yllätyksellistä verbaalista timangia - kaikki ovat ihmeissään. Pitkältä odotetaan jo lähtökohtaisesti jotain jäntevää, ja jos ei tule, pidetään puhelintolppana.

Hjallis ei jaksa enää naurattaa. Suomen virallinen viisas hyysää joka paikassa, meidät on liiaksi Hjalliksella kyllästetty.. tuo Susanna-juttu on jo aivan mauton. Menis jo vähäksi aikaa piiloon - niin Hjallis kuin Sussukin.

Anonyymi kirjoitti...

Blogistin kehittämälle perjantain VKB:lle (viikon kauheudet blogina) on selvä markkinarako! Susanna muuten menetti uskottavuutansa Hjallis -illasta, sillä Korean tapahtumista ei saa millään mielenkiintoista jutusteltavaa miehen ja naisen välille. Hjalliksen väite Susannan sammumisesta taas tuntuu oudolta, sillä oletettavasti Hajallis tarjoili omasta kaapistaan viinat naikkoselle. Muutenhan Susannalla olisi pitänyt olla Sipooseen saavuttaessa Valintalon muovikassissa 2-3 pulloa kuohuvaa eli ns. omat viinat matkassa. Kun ei Hjallis edes ruokaa ollut tarjonnut on Susannalla täytynyt olla myös omat voileivät mukana iltaa varten.

Anonyymi kirjoitti...

Pienikokoisista suomalaisista poliitikoista ehdottomasti karismaattisin kautta aikojen on Ele Alenius (komm.), jota kuulletiin "tarkalla korvalla".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Pitkä mies ei koskaan tilaa saa
lentokoneessa kun matkustaa

Pitkä mies ei Juttaa rakasta
se lentelee vain taivaalla
bisnesluokassa

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Täytyy, meinaan, meikäläisen yrittää hoitaa myös hiukka tuota kulttuuripuolta, kollega Kemppisen estyneenä ollessa.

Anonyymi kirjoitti...

Don Eero olisi ainakin presidentin näköinen mies. Olisi näyttävä ilmestys edustaessaan suomea ulkomailla. Jotenkin on tuo Niinistö niin tumpelon oloinen ettei miellä oikein presidentiksi. Onko meillä edes sellaista? Väkisinkin tulee mieleen moinen ajatus kun Saulia katselee. Varmaan moni häntä äänestänyt onkin jälkikäteen pettynyt valintaansa..

Anonyymi kirjoitti...

Onko Aki Parviaisen tapauksesta tulossa kommenttia.
Nythän muutkin tuomarit teitoisina lääketieteellistä osaamisestaan haikailevat valviraa lausunnon antajaksi, mm. Rovaniemen hovista presidentti Esko Oikarinen sanomalehti Kalevassa viikolla...

Igor kirjoitti...

En ollut Sauli Niinistön kannattaja mutta äänestin häntä loppusuoralla kun hän oli mieluisampi.

Mutta en ymmärrä tätä turhamaisuutta ulkonäöstä, jolla ei ole mitään tekemistä presidentin viran hoitamisessa. Samasta syystähän meillä ikäloput poistetaan televisioiden kuvaruudusta ja työpaikoilta. Nyt kun jättiläiskokoiset televisiot ovat lisääntyneet voitaisiin sielläkin asettaa vaatimukseksi raamikkaat miehet. Olisi se komeata kun 170 cm naistoimittajan vieressä A-studiossa oli 190 cm pituinen mies. Vai estäisikö sen tasa-arvosäädökset, että naisten pitää olla saman pituisia kuin miesten. Ja kun naisia ei pysty venyttämään muuta kuin Linnanmäen naurutalossa pitäisi alkaakin palkkaamaan televisioon nuoria pätkämiehiä ;)

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Rikas mies ei naisii saa
keit' Sipoos' voisi rakastaa

Ne lyylit dokaa vain punkkua
ja kohta kuorsaa soffalla

Anonyymi kirjoitti...

Jos koon ja ulkonäön perusteella pressaa valitaan niin Mietaahan sen olla pitää. Jos taas Don Heinäluomasta tulee pressa seuraavissa vaaleissa lupaan muuttaa pysyvästi ulkomaille 3 kk:n kuluessa!

Anonyymi kirjoitti...

Niinistö on kyllä ollut valtava pettymys pressana. Ehdottomasti näkymättömin pressa miesmuistiin. Sale on vissiin ajatellut että kun ei tee mitään niin ei tee virheitäkään. Onneksi mies on jo 69v seuraavissa vaaleissa joten tuskin tulee enää valituksi uudelleen jos jostain syystä päättäisi lähteä skabaan taas mukaan.

Don Eero on 62v kun seuraavaa tasavallan presidenttiä valitaan eli jokseenkin ihanneiässä. Kuka demari olisi muka parempi vaihtoehto kuin Don Eero? Erkki "kävelevä katastrofi" Liikanen?

Anonyymi kirjoitti...

Don Heinäluoman resitenttitien soundtrack-kappaleeksi kannattaisi valita Juha Vainion Matkarakastaja.

Sanasta supersiskot tuli mieleen superveljet, eli Iltasanomien verkkolehdessään 4.5. julkaisema juttu, joka oli varustettu otsikolla "Näin mystistä herrakerhoa kestittiin verovoin".

Mennen tiedä, mutta haiskahtaa aavistuksen vennamolta. Kuitenkin mitä tulee itse asiaan, niin sitä rupeaa väkisinkin miettimään, että voiko valtiovalta kattaa pöydän koreaksi tuntemattomille suuruuksille. Ja kuinka juhlakuntoon, jos saa kysyä?

T: En ole persu, enkä aio lampaaseen ryhtymän.

Ps. Erinomainen blogikirjoitus!

Anonyymi kirjoitti...

Olisi valittu Niinistö vaan Turun hovioikeuden presidentiksi, siinä se olis ollu mies paikallaan! Leivotaanko Salesta muuten Turun oikiksen kunniatohtori? Siihen mennessä pitäisi kyllä sen Salen teillä tietymättömillä kai yhä edelleen olevan gradun löytymän.

Igor kirjoitti...

Jokaisella on tietenkin oikeus omaan mielipiteeseen tasavallan presidentistä. En minäkään mikään Niinistön kannattaja ole ollut. Mutta en minä tiedä onko hän yhtään sen huonompi ollut kuin kukaan muukaan Kekkosen jälkeinen presidentti. Kunhan nyt ei vain veisi meitä Natoon. Ahtisaaressa oli ehkä hiukan toivoa vielä valintahetkellä, mutta ei hänkään presidenttinä mitään ihmeitä saanut aikaan. Onhan Niinistöt näyttävä pariskunta.

Anonyymi kirjoitti...

Nythän keskiviikkokerhon jäsenyys ei enää ole salainen koska Iltiksellä on lasku ja siinä nimet.

Siru Pola kirjoitti...

Hjalliksen olisi pitänyt ottaa Juicelta opikseen, eikä tarjota tytöllä pelkkää punkkua, koska pitäähän elämässä olla muutakin. Kyllä se sitten siitä olisi edistynyt.

Anonyymi kirjoitti...

On siis kevät
Kuljen Sipoon rantaan
Tuuli vielä tuntuu mutta jalat tuskin kantaa
Kevät
Pystynkö taksin edes maksaa

Sinä tarjosit punaviiniä
Minä olin hölmö sammuin pian pöydän alle
Vaikka tarjosit vain punaviiniä
Minä olin hölmö sammuin pian pöydän alle

Anonyymi kirjoitti...

Kun Eerosta tuler presidentti,linnan tiediottajaksi nousee SAK:n projektiasiantuntija Riitta Juntunen. Hän oli Eeron assistentti,kun Tarja Halonen nostatettiin presidentiksi 2000. Suojelupoliisihan antoi Juntuselle ouhtaat paperit.Ai mistäkö.No,stasin hyväksi tehdystä vakoilutyöstä vuosina 1978-86. Juntunen itsehän sanoi ettei häntä värvätty, vähän vaan juteltiin.Tosin hänen allekirjoittamansa värväyssopimus on olemassa 22.6.1979,jossa hän valitsi itselleen viehätttävän peitenimen KATI.Söpö nimi.

Skorpioni kirjoitti...

Kyllä Hjallis tietää! Juuri julkaistun Canterburgin yliopiston tutkijan Carsten Grimmin tutkimuksen mukaan seksi ja alkoholi tekevät ihmisen onnellisimmaksi. Seksi antaa myös elämälle sisältöä, mutta alkoholi on vasta kymmenellä sijalla.
Kaikki muut tutkimuksen kohteena olleet tekijät kuten työ, sosiaalinen elämä, siivoaminen, urheilu ym. ovat onnellisuutekijöinä selvästi seksiä vaatinmattomammat ja antavat elämälle vähemmän sisältöä.
Kyllä Hjallis,Matti Nykänen, Mikael Junger yms. tietävät mitä kannattaa harrastaa. Tosin Jungerin pelihimo ei liene ollut tutkimuksen kohteena. Joten silleen!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuon Carsten Grimmin Canterburyn ylioipistossa Uudessa-Seelannissa tekemän tutkimuksen mukaan kaikkein onnettomampia hommia ovat kuitenkin opiskelu ja ihmisten opettaminen. Myöskään sosiaalinen media ei tee ihmistä lainkaan onnelliseksi.
Vai niin, pitänee siis panna pillit pussiin ja ruveta vain ryyppäämään...seksistä taas ei koskaan tiedä...

Anonyymi kirjoitti...

Nykytutkijat ei ehkä huomaa, että seksiä on monia eri lajeja tarjolla toisin kuin ennen. Maksullinen seksi kuuluu tilastokärkeen ilman muuta, mutta kymmeniä vuosia saman muijan/miehen kanssa edelleen peuhaamisen tuoma ilo on kuin Pekan ja Pätkän katsomista. Alkoholin ajatuminen "vasta" sijalle 10. osoittaa tutkijan olevan absolutisti.

Anonyymi kirjoitti...

Mikael on sanonut, ettei sillä väliä, mitä hänestä kirjoitetaan, jos nimi on kuitenkin oikein kirjoitettu. Nyt ei ollut. Harmi!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tämä ruotsalainen oikeusministerimme aikoo ilmeisesti kieltää suomalaisilta onnellisuuden kokonaan, sillä hän puhaa ehdotonta seksinostokieltoa! Valtiovalta taas on pitänyt aina huolen siitä, että viina on Suomessa kallista - jottei vain ihmisten onnellisuus repeäisi kattoon!

Ei siis mikään ihme, miten onnellisilta ihmiset näyttävätkään purkaantuessaan täpötäysiltä Tallinnan laivoilta päivittäin maihin - jokaisella on vankat mummokärryt matkassaan täynnä halpaa olutta ja viinaa, jota vielä saa Tallinnasta. Ja kaikilla terve puna kasvoillaan onnellisuuden merkiksi!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Yksi uusi karmea tapaus:

Kansanedustaja Tuomo Puumala (kesk) on paljastanut, että hän on syönyt viimeisen kymmenen vuoden aikana lihapullat ja muusin VR:n junassa noin 600 kertaa. Puumala valitteee, että junaruokailusta puuttuu vaihtoehtoja.

Mitähän tuohon nyt voisi muuta sanoa kuin että karmea tapaus! MIksi junassa pitää ylipäätään syödä joka reissulla, eikö siellä ravintolavaunussa enemmän juoda kuin syödä - ainakin silloin kun blogisti reissasi niin näin tapahtui.

Puumala aikoo asettua luultavasti ehdolle ensi vuoden EU-vaaleissa. Miten Puumala kuvittelee voivansa selviytyä Brysselin matkoilla ilman lihapullia ja muuseja?

Puumalalta toivoisi itseltään hiukka mielikuvitusta. Kokeilisi mies nyt edes kerran junamatkalla Hki-Kokkola lihapulliien sijasta annosta nimeltä "nakit ja muusi"! Ja ruokajuomaksi Valion kevytmaidon sijasta 3-4 pulloa A-olutta tai paria pulloa punkkua.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Karmea tapaus:

Uusi Miss Suomi Lotta Hintsa on pituudelataan vain 168 cm! Kansallisen tason pätkämiss siis. Jotta voisi menestyä kv. missikisoissa, missin tulisi nykyään olla 180 cm ja joka joka tapauksessa vähintään 175 senttinen.

Kamunen kirjoitti...

Karmea tapaus:
Pohjoismaiden suurin kirurginen ruumiiden leikkelykeskus perustetaan Tampereelle.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos vakavasti puhutaan, niin kaikkein karmeimpiin tapauksiin kuuluu verottajan liikemies Peter Fryckmaniin kohdistama ajojahti ja kohtelu jo reilun 20 vuoden ajan. Peter on istunut jo kaksi pitkää vankeustuomiota ja nyt häntä uhkaa vielä kolmas, tosin "vain" viiden kuukauden vankeusrangaistus.

Fryckmanin tapaus on hämmästyttävä esimerkki siitä, miten "liian suurille varpaille" astunut ihminen voidaan ottaa verottajan ja koko oikeuslaitoksen toimesta jatkuvan silmälläpidon ja suoranaisen vainon ja vahingoittamistarkoituksen kohteeksi. Tapauksessa on niin paljon yksityiskohtia, että niistä voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan sitten, kun Fryckmanin oikeustaistelu vihdoin päättyy, toivottavasti rikostuomioiden purkuun ja Fryckmanin saamaan hyvitykseen.

Fryckmanin tapauksella on yleisempääkin merkitystä, sillä Peter on yksi niistä noin 5-6 000 suomalasesta, joiden verovelka on vanhentunut, mutta jolta verottaja silti perii kyseisen vanhentuneen velan korkoja. Suurin osa näistä ihmisistä on yrittäjiä.

Peter Fryckmanin 5.4 milj. euron suuruinen verovelka vanhentui jo noin 12 vuotta sitten, mutta siitä huolimatta verottaja on jatkanut sitkeästi sen korkojen perimistä; koron on kerrottu juoksevan n. 1 000 euron päivävauhtia ja ne lienevät tällä hetkellä 13 miljoonan euron luokkaa.

Tämän päivän Hesarissa Pekka Tiainen, VTT ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies, vetoaa siihen, että Fryckmanin huomenna eli 7.5. alkavaksi määrätyn vankeusrangaistuksen täytäntöönpano keskeytettäisiin, kunnes Fryckmanin verovyyhti saataisiin lopullisesti selvitetyksi. KHO on jo palauttanut asian Helsingin hallinto-oikeuteen uudelleen käsiteltäväksi.

Tähän vetoomukseen on syytä yhtyä. Fryckmanin asia ja verottajan ja pesänhoidon häneen ja yhtiöihinsä kohdistamien monien virheellisten toimien sotkut alkovat pikku hiljaa selvitä vasta, kun Suomen johtaviin veroasiantuntijoihin kuulunut professori Edward Andersson alkoi selvittää sotkua muutama vuosi sitten; Andersson kuoli vuosi pari sitten.

Fryckmanin tapauksen ja oikeustaistelun yksityiskohtiin voi tutustua Pekka Tiaisen laatimasta Kauppalehdessä julkaistusta yhteenvedosta

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=223007

Anonyymi kirjoitti...

Kun vääryys saa vallan, sitähän ei saa pysäytettyä, tämän maan vallanpitäjillä on kunnian ja omantunnon asia toimia ihmisarvoa alentavalla ja halventavalla tavalla. Rikoksenuhrin asemaan, meillä ei saada korjausta.
Vuosia kestävät oikeusprosessit. Näitä riittää...

Gorby kirjoitti...

Blogistille tiedoksi, että Euroopan sisäisillä lennoilla business- ja karjaluokkien välinen ero muodostuu mauttomasta salaatista/sämpylästä ja 33ml alkoholillista nestettä.

Lisäksi liituraitaosastossa pääsee istumaan koneessa pidempään, niin halutessa (priority boarding).

Jalkatilat ovat yhtä suuret (tai pienet) molemmissa osastoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ero se on se pienikin ero!
Ilmankos Don Eero lenteleekin nykyisin lähinnä vain kaukomaille!

Anonyymi kirjoitti...

Luuokkasodan uhri don Eero lensi businessluokassa Varsovaan laskemaan seppeleen Marskin muistomerkille.

Anonyymi kirjoitti...

Päivän hyvä uutinen: Kemppinen bloggaa jälleen!

Anonyymi kirjoitti...

Päivän karmea uutinen: Kemppinen on huomannut oman bloggaamisensa olevan ääneen ajattelua.

Igor kirjoitti...

Vähintään Peter Fryckmanin rinnalle karmeana juttuna nostaisin legendaarisen ilmajokelaisen Seppo Hautalan nujertamistoimet.

Minulla oli 1980-luvun lopulla kunnia tutustua häneen, VS-yhtiöiden perustajaan ja omistajaan http://fi.wikipedia.org/wiki/VS-yhti%C3%B6t

Kauko Parkkisen kirjoittamassa kirjassa (Parkkinen, Kauko: Laillinen murha – Visen taru ja tuho, 3. painos. Kauko-Kustannus, 2003. ISBN 9789519960517) kerrotaan tosi karmea tapahtumaketju, jolla VS-yhtiöt kaadettiin pois toisten yhtiöiden tieltä.

Seppo Hautala ehti menehtyä vaikka saikin erävoiton ja osan miljoona-omaisuudestaan takaisin. Mutta VS-yhtiöiden konkurssipesiä vastaan käräjöi tällä hetkellä Seppo Hautalan DI-juristipoika kun vieläkin on miljoonittain epäselvyyksiä konkurssipesien hoidossa.

Anonyymi kirjoitti...

No jo näytti Kemppinen hurjan pohojalaasen luontosa!
Potilaan soisi kuitenkin ottavan rauhallisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Seppo Hautalan juttu kuuluu ilman muuta sarjaan "karmeat tapaukset". Valtion omistama Postipankki taisi olla kapellimestarina pesänhoitajille, joiden järjenkäyttö kohdistui aivan muualle kuin VS-Yhtiöiden pesänhoitoon.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ei kukaan ole niin viisas ihminen kuin professori. Häneltä riittää neuvoja ja kannanottoja joka lähtöön. Ks. esimerkiksi tämä:

Professori: Pieni tippa tuskin vaaraksi lapselle!

Tipalla tarkoitetaan tietenkin viskiä ja konjakkkia.

Mutta saman viisauden totesi aikoinaan jo Irwin: Ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku!

Anonyymi kirjoitti...

Avain sana- Tärkeintä on joka asiassa löytää avainsana. Täässä se on anna. Ehkä yöksi kylään varta vasten haettu pupu ei tajunnut Antaa? Mitäkö? No se tarvii kaikkien itse arvuutella. Haekiko Hjalmar vieraan henkiseksi tueksi, vai fyysiSEKSI? Nim. L.H. HOPPU

Anonyymi kirjoitti...

Tapauksissa, joissa riidan osapuolilla on hyvinkin erilaiset näkemykset tapahtumien kulusta eikä ulkopuolisia todistajia ole voidaan toimia myös näin: oikeus tuomitsee molemmat osapuolet!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013050616984419_uu.shtml

Skorpioni kirjoitti...

Tosi karmeita nämä Clevelandin peräkammarin pojat!! Näemmä siellä eivät Ariel Castron ja hänen veljiensä naapurit ole myöskään turhan uteliaita tarkkailemaan mitä naapurissa "touhuillaan". Myös Clevelandin viranomaisilla lienee "peiliinkatsomisenpaikka", joka on Jutta Urpilaisen mielilause!Jutta on katsonut peiliin koko hallitusvastuun ajan, mutta siitä huolimatta 40 % kansasata katsoo, ettei onnnistu.

"Ameriikoista" puheen ollen aika karmeelta ja jopa surkuhupaiselta tuntui, kun katsoin aamulla telkkariuutisia, sekin, että oikein presidentti Obama itse julisti juhlavasti musta puku päällä puhujapöntöstä satapäiselle "arvovaltaiselle" kuulijakunnalle, ettei sellainen sotilas, joka syyllistyy seksualiaalliseen ahdisteluun, ole oikeutettu kantamaan uniformua ja ettei seksuaallinen ahdistelu "palvele" isänmaata.

Harminsa kullakin! Toivotaan, että tänään voisi tämä meidän fantastisen puolueen Petteri Orpo leipomaan aikaiseksi SOTEN, KUNTA yms. uudistukset. Kansa pidättää hengitystä! Voi notta!

Anonyymi kirjoitti...

Kemppinen olisi voinut olla palaamatta kuukauden tauoltaan. Ikävää tuo tuollainen kollegojen nälviminen. Antaisi olla!

Anonyymi kirjoitti...

Kun tässä maassa äidytään kehumaan jotakuta hemmoa, niin sitä sitten kehua retosteellaan niin vietävästi, notta oikein ilkiäää alkaa tekemähän!

Niin ku nyt esimerkiksi Juha Sipilää, Sixten Korkmannia ja Antti Raantaa, tätä lätkäveskaria!

Ettei tuo Raanta vuan vuotaisi kohta (1,5 tunnin päästä) alakavassa USA-matsissa niin kuins seula ja hörppisi maaleja häkkiin oikein liukuhihnalta!

Anu Suomela kirjoitti...

Täällä on keskusteltu ohuesti prostituutiosta. Tänään tuli 'Vallan linnake' Yle 5. On kehuttu draama, eikä suotta. Kuvaa politiikan realismia lehmänkaupponeen ja taustapeleineen.

Tämän päivän jaksossa käsiteltiin prostituutiota. En ole nähnyt koskaan ohjelmaa, jossa tuo problematiikka olisi esitelty noin hyvin. Sehän ei selviä, kun studioon kootaan TV 2 malliin 30 keskustelijaa, tulolksena on vain sekahedelmäsoppa.

Jakson argumentointi oli rakennettu taitavasti ohjaamaan katsojaa pohtimaan kysymystä seksityötä tekevien itsemääräämisoikeuden kannalta. Kaikki vasta-argumentit tuotiin myös esiin.

Todella hieno jakso, ja kannattaa katsoa Yle Areenasta.

Anu Suomela

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No nin, olemme palanneet taas normaaliin päiväjärjestykseen. Suomen maalilla Raantakin vuotaa kuin seula!

Nyt vain odotelemaan "apuja" NHL:stä! Tulevatko Teemu, Saku ja Mikko vielä pelastamaan meidät!

Ei tätä "raantaa ja mertaraantaa" juuuri jaksaisi katsella. ja kuunnella. Ainoa valopilkku koko tv-tiimissa on Juhani Tami Tamminen. Joka iltapäivä saa jännittää, millaisen paidan Tami on tällä kertaa vetäissyt pyylevän yläkroppansa peitoksi!