perjantai 17. toukokuuta 2013

729. Ministeripotkuja ding dong -tyyliin

          Rasvanahkademarin märkä uni...vai painajainen?

1. Suurta ennakkokohua aiheuttanut demareiden ministerinvaihdos on sitten tehty. Demareiden gallup-kannatus on mennyt siinä määrin alaspäin, että Jutta Urpilaisen oli pakko tehdä jotakin eli vaihtaa ja kierrättää ministereitään. Lähtöpassit hallituksesta saivat opetusministeri Jukka Gustafsson ja  peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson. 

2. Vaikka Jutta Urpilainen yritti tiedotustilaisuudessa kehua molemmet G-ministerinsä maasta taivaaseen, eivät juuri näiden kahden ministerin lähtöpassit hallituksesta tulleet todellakaan kellekään yllätytyksenä, Maria G-R. on takellellut sote-uudistuksen parissa todella pahoin, eikä Jukka G:kään ole vakuuttanut oman ministeriönsä johtamisessa. Tavallisille kansalaisille kyseisten ministereiden hapuilu on ilmennyt lähinnä televisiossa näytetyillä eduskunnan kyselytunneilla ja muiden täysistuntojen yhteydessä.

3. Jukka Gustafssonille (66) lähtö hallituksessa näyttää olevan erityisen kova pala. Hän ei olisi halunnut millään luopua ministerinpostistaan ja kertoo olevansa Jutta Urpilaiselle suorastaan loukkaantunut potkuistaan, jonka hän kokee epäoikeudenmukaiseksi toimenpiteeksi! 

4. Gustafsson kertoi saaneensa lopullisen tiedon erottamisestaan vasta eilen illalla Urpilaisen lähettämällä tekstiviestillä! Kuulostaa kovin tutulta, kun on puhe johtavista poliitikoista ja tekstiviesteistä. Eikös pääministeri Matti Vanhanenkin ilmoittanut aikoinaan Susan Ruususelle bänkseistä juuri tekstiviestillä? Tämä onkin reipas tapa sekä henkilökohtaisen että poliittisen suhteen lopettamisessa - turha siinä on alkaa kasvotusten nyyhkimään, kyllä jämpti on näin!

5. Myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan sanotaan olleen liipasimella eli ministereiden kierrätyslistalla, mutta häntä Urpilainen ei sentään rohjennut erottaa. Tuomioja, Gustafsson ja työministeri Lauri Ihalainen ovat muuten kaikki samanikiäisi eli 66-vuotiaita. 66 -kaksikko Ihalainen-Tuomioja jatkaa edelleen hallituksessa  "viimeistä taistoa" rinnallaan tätienergiaa suorastaan pursuava kvartetti Tuija, Krista (Kiuru), Pia (Viitanen) ja Susanna (Huovinen).

6. Politiikan vanhana kehäkettuna Tuomioja ilmoitti jo muutama kuukausi sitten aikovansa pyrkiä eduskuntaan myös vuoden 2015 vaaleissa. Erkin tarkoituksena oli tietenkin varmistaa ilmoituksella se, ettei Urpilainen voisi erottaa häntä ainakaan sillä perusteella, että hän olisi jättämässä poliitikan tämän kauden jälkeen. Samaa temppua yritti viime tipassa myös Jukka Gustafsson, mutta Erkkiä huonommalla menestyksellä. Tänään, jolloin Gustafsson tiesi lopullisesti saavansa kenkää hallituksesta, JG ilmoitti harkitsevansa uudelleen, pyrkiikö hän enää kahden vuoden kuluttua Arkadianmäelle. Kosto se on pienikin kosto, tuuminee JG! 

9. Krista-nimisillä suomalaistyttärillä menee nyt lujaa. Eilen Krista Siegfrids selvitti Malmössä tiensä Euroviisujen semifinaalista finaaliin. Krista S. uhoaa panevansa finaalisssa koko Euroopan sekaisin eli niin sanotusti dind dong kappaleella Marry Me. Viisun kertasäkeessä lallatellaan näin komiasti:

Oh oh, oh oh, ding dong
Oh oh, oh oh oh, ding dong
On oh, oh oh oh oh oh, ding dong
Oh oh, oh oh oh, ding dong 

10. Tämä vaikuttaa siinä määrin omaperäiseltä, että eurooppaministeri Alex Stubb on äitynyt povaamaan Krista S:lle erinomaista menestystä huomisiltaisessa finaalissa. Kristan menestys finaalissa saattaa kyllä jäädä odottettua vaisummaksi siksi, että esityksensä lopussa Krista suutelee yhtä naispuolista taustalaulajaansa tai -tanssijaansa. Tämä ei sovi turkkilaisille, ja Turkki onkin ilmoittanut, ettei se televisioi lainkaan Malmön finaalia moisen lesboiluun viittaavan episodin takia. Kyseinen loppuhuipennus saattaa verottaa Kristan pisteitä myös joidenkin muiden maiden raatilaisten ja yleisön keskuudessa. 

11. Millainen on sitten toisen Kristan eli uuden opetusministerin Krista Kiurun samoin kuin muiden uusien naisministeriemme (Pia Viitanen ja Susanna Huovinen) menestys hallitustyössä? Tämä jää nähtäväksi. Mutta jos tästäkin kysymyksestä saa ennustaa, niin tuskinpa ministereiden vaihto tai kierrätys juurikaan lisää demareiden gallup-kannatusta. Ovathan naiset toki kannattaneet tähänkin saakka demareita, mutta perusduunareita ja muita miespuolisia äänestäjiä on kyllä kaikonnut Jutta Urpilaisen puheenjohtajakaudella sankoin joukoin etenkin perussuomalaisten leiriin. Tämä pako saattaa nyt vain entisestään kiihtyä. 

12. Jotta Jutta onnistuisi saamaan miespuolisia kannattajia palaamaan demarileiriin, pitäisi ministereiksi hallitukseen nostaa rasvanahkaduunareita á la Jukka Kärnä. Juttaa voi kuitenkin onnitella siitä, ettei hän erehtynyt nostamaan ministeriksi Mikael Jungneria, sillä tuo valinta olisi karkottanut loputkin miehet ja perusdemarit demareiden äänestäjäkunnasta. Samat sanat pätevät muuten myös Jouni Backmaniin, joka kuuluu sitä paitsi demareiden ryhmässä Don Eeron klaaniin.

13. Tukholmassa otellaan huomenna ja sunnuntaina lätkän välierät, finaali ja pronssiottelu. Veikkaan, että Ruotsi saa Jukka Jalosen johtamasta "puulaakijoukkueesta" välieräottelussa revanshin kahden vuoden takaiselle Bratislavan nöyryyttävälle Suomi-tappiolleen ja marssii finaaliin, jossa se nuijii helposti vastaan tulevan Sveitsin. Jalosen puulaakimiehet kohtaavat pronssiottelussa USA:n. Suomi saa pronssia, jos jenkit tapojensa mukaan heittäytyvät huomisillan välieräottelun jälkeen viihteelle ja saapuvat kaukaloon kankkusessa.85 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pia Viitanen korvaa hallituksessa toisen tamperelaisen eli Jukka Gustafssonin. Molemmat ovat tulleet tunnetuksi kansanedustajina lähinnä räväköillä ja kovaäänisillä välihuudoillaan eduskunnan suuressa salissa. Viitasen tehtävänä on ollut räkyttää oppositiolle ja vastata kepun Kimmo Tiilikaisen ja persujen räkytykseen.

Kamunen kirjoitti...

Nyky-Italiassa torpataan hallitukseen pyrkijöistä ensin ne jotka väittävät tuolla pilven reunalla istuvan jonkun veikon, jolla on ihmisjärkeä parempaa tietoa ihmisten olosuhteiden järjestämisestä; Suomessa hallitukseen otetaan vain, jos tuon veikkosen olemassaoloa ei epäile.

Suomessa jumalalla on paikallinen nimi ja kasvot, eikä sen olemassaoloa opetusministeriön korkean virkamiehen poika Paavo ole epäillyt, koska on tullut kutsutuksi ministeriksi samaan ministeriöön

Anonyymi kirjoitti...

Pia Viitasta ja Jukka Gustafssonia yhdistävät asiat ovat tamperelaisuus ja täydellinen tyhjänpäiväisyys.

Anonyymi kirjoitti...

Jukka Gustafsson on ilmeisesti niin sekaisin ministeripotkuistaan, ettei oikein muista, miten hän sai tiedon asiasta. Nyt ex-ministeri selittelee, että hän puhui Urpilaisen kanssa pitkän puhelun torstai-iltana.

Anonyymi kirjoitti...

Gustafsson on parkettien partaveitsi, mutta tyypin ministerikausi osoitti, ettei hän ole mikään virtuoosi eduskunnan ministeriaitiossa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Pia Viitanen tänään:

- Mä tuun Hervannasta ja lähiöt on mulle tuttuja"!

Näillä ansioilla poliitikosta leivotaan siis valtakunnan asuntoministeri! Viitanen puhui tavoitteesta saada "ihmisille halvempia ja parempia asuntoja"! Jep, jep! Hervannan pimun ministerinimityksellähän nuo asiat hoituvat toki käden käänteessä!

Peruspalveluministeri Susannan Huovisen ansiot puolestaan peruspalveluministeriksi:

- Mulla on kaksi poikaa, joista toinen on päivähoidossa ja toinen käy koulua"!

Mitkä sitten ovat Erkin ansiot jatkaa ulkominsterinä, ehkä nämä:

- "Mä olen sadankomitealaisia, mulla ei ole pentuja ja Tarska on mun entinen sussu"!

Anonyymi kirjoitti...

Jutta Urpilainen tänään tiedotustilaisuudessa:

- Maria Guzenina- Richardson on tehnyt historiaa peruspalveluministerinä!

Totta, Maria G. on kaikkien aikojen heikoin peruspalveluministeri.

Anonyymi kirjoitti...

Jutta Urpilaisen mielestä:
-Kreikan ykkösketju on ollut loistava. Meidän pitää olla varuillamme heidän kanssaan. Tärkein keskittyminen on kuitenkin omassa tekemisessä. Sieltä ne avaimet voittoon löytyvät.
-Jo vakuusvääntö oli huikea tunnelmaltaan. Porukka seisoi, huusi ja kannusti. Se on sitä, mitä haluaa kotiyleisöltä. Uskon, että myös jatkossa meteli on kova.

Anonyymi kirjoitti...

Pia Viitanen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri, joka on kotisivujen mukaan ollut myös työttömänä. Uuden asuntoministerin syvällisestä ajattelusta antaa vankan kuvan sen pohtiminen mitä yhteistä on suojatiellä ja vakuuksilla. No, tietenkin se, että molemmat ovat ihmisten arkipäivässä tärkeäitä asioita..HÄH?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jutta Urpilaiselle kaikki tuntuu olevan "historiallista": Kreikan "vakuudet" ovat historialliset, Maria Guzenina- R. teki hallituksessa historiallisen hyvää työtä, sote-uudistus on historiallinen saavutus, vanhuuspalveluslaki on historiallinen uudistus jne. jne.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jutta Urpilainen:

- Aivan aluksi haluan sanoa, että tämä on historiallinen päivä Suomen historiassa...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Kiuruhan lupasi kaksi vuotta sitten esm. kohtuuhintaisia asuntoja. Tulos puhdas nolla ja tuskinpa kovin pieleen menee jos nykyisenkin sossun tulos on yhtä pyöreä.

Anonyymi kirjoitti...

Urpilainen Gustafssonille:

- Aivan lopuksi haluaisin sanoa, että
olet historiaa koko jätkä!

Anonyymi kirjoitti...

Sossujen ministerikierrätys jää varmaankin tovereiden historian kirjoihin ns "vuoden 2013 tinkeli-tonkeli -kierrätyksenä". Mitään saamattomat, tai onhan joku niistä voinut joskus saadakin... vaihdettiin jospa - ehkä -saisin...jotain aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Koulutukseltaan ylioppilas Gutzenina-Richardson ei harmittele ministeripaikan menetystä, koska on kertomansa mukaan vasta "politiikan tekemisen alkuvaiheissa". Hän vertaa politiikkaansa triplamaratonin juoksemiseen. Jos nyt olisi takana 12 km maratonista ja 6 vuotta k-edustajana jäljellä olisi 90% matkasta. Nyt 44 vuotias Maria G-R ehtii siis hyvin olla ministerinä vielä liki 100 vuotiaana. Luultavasti M G-R ei kirjoittanut pitkää matikkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Gustafsson toivoo tänään karaokebaarissa kappaletta "Pettäjän tie". Romaani toivoo karaokebaarissa tänään kappaletta "Mä joku päivä töitä teen".

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jutta Urpilainen:

- Hallituksen on parannettava juoksuaan, sdp:n on parannettava juoksuaan ja myös minun on parannettava omaa juoksuani! Mutta teidän, Maria ja Jukka, juoksentelu päättyy nyt kyllä justiinsa tähän, kylä jämpti on niin!

Anonyymi kirjoitti...

Kuu kiurusta kesään ja puolet demarien ministereistä vaihtoon.
Son ny valta vaihtunu nääs, rasvanahka jätkät saa katella omaa leiriä.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta missä viipyy viikon "karmeita sattumuksia" -kavalkadi? Vai demarien ministerikierrätyskö se oli? Huomenna on tosiaan karmeita sattumuksia odotettavissa Tukholmassa...

Skorpioni kirjoitti...

Pirun hyvä kommentti blogistilta itseltään Pia Viitasesta ja Susanna Huovisesta. Kun ministereillä ei ole muuta sanottavaa esim.mistä Viitasella, että on Hervannasta tai kuinka suuri perhe tuo kokemusta, kuten Huovinen totesi, olisi parempi olla hiljaa.

Eipä heru paljon pisteitä ja nosta demareiden kannatuslukuja, jos ilmoittaa olevansa Hervannasta ja olevansa kahden lapsen äiti. Jokapäiväistä, kuten demarien politiikkakin.

Miksi Jutta ei hakenut ministeritä eduskunnan ulkopuolelta? Siellä olisi ollut pilvinpimein kyvykkäitä demareita ministereiksi!

Bogreol kirjoitti...

Tanskassa professori Hans Bonde uudessa kirjassaan "Fordi du fortjener det" (Koska olet sen ansainnut)kyseenalaistaa naisten heppoisen ministerivalinnan. Yhteiskunta ei voita siinä, että asettaa naissukupuolen etusijalle tärkeiden virkojen täytössä. Naisia ei saa syrjiä, muttei heitä tulisi suosiakaan. Nyt puolueet modernisoidessaan kuvaansa ottavat tärkeille paikoille nuoria naisia, joilta puuttuu elinkeinoelämän kokemusta tai kokemusta politiikasta. Kuitenkin vain pätevyys tulisi olla perusteena, naiset tulevat monesti valituksi vain sukupuolensa perusteella. Koska korkeille paikoille on tarjolla vain vähän naisia, saavat nämä tarjolla olevat kohtuuttoman etulyöntiaseman nimityksissä. Naisasialiikkeestä on tullut naisellista eliittipolitiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsellista nälvimistä kommenttiosastolla. Lakimieshuumoria?

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eikös Marialla ollut isot asuntovelat?

Miten se nytten jatkossa pärjää?

Anonyymi kirjoitti...

Hjallis kutsuu Sipooseen...

Anonyymi kirjoitti...

Blogistin hyväksymiä "lapsellisia ja ministereitä nälvimiä kommentteja", arvostelevan anonyymin olisi varmaan parasta kirjautua Jukka Kemppisen blogisivuston ainaisjäseneksi ja sitoutua uskolliseksi vain ja ainoastaan kulttuurin monitoimiottelija Kemppisen huumorille!

Anonyymi kirjoitti...

Jutta pyysi Mariaa SDP:n ehdokkaaksi eurovaaleihin. Jos läpi menee niin eiköhän tuo noin 500 000 euron asuntovelka saada maksetuksi niillä tuloilla.

Anonyymi kirjoitti...

Blogistin täytyisi ehkä täsmentää "viikon karmeudet" kavalkadin sääntöjä, koska monenlaisiin karmeuksiin ollaan tässä maassa tultu immuuniksi. Hanna Tainio (sdp) olisi ollut oikea henkilö pp- ministeriksi ja laittamaan sote kuntoon. Olisi sitä paitsi Tampereelta (ei kuitenkaan Hervannasta, eikä lähiöstä).

Anonyymi kirjoitti...

Blogin kuva muuten voisi olla naispuolisen Rolling Stones -yhtyneen lehdistötilaisuudesta, jossa keikkailuun kyllästynyt bändi ilmoittaa 50 vuoden uran olevan loppu NYT!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jukka G. (TPV:n futareita vm. -71) ministerivaihdoksesta:
- Ju..ju...Jutta ja..ja...jallitti mu..mua!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ilmeisesti Hanna Taino kuuluu demareissa Don Eeron klaaniin. Demareissa ja etenkin sen eduskuntaryhmässä on käynnissä valtataistelu Urpilaisen ja Heinäluoman porukoiden välillä. Erkki Tuomioja säästyi ministeripotkuilta siksi, että Don Eero meni mollaamaan ja syyttelemään Erkkiä pari kuukautta sitten ilmestyneessä kirjassaan. Tämä ei ollut Donilta kovinkaan taitavasti pelattua!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jukka Gustafsson hervantalaisessa karaokebaarissa tänä ehtoona:

Pot, pot, pot, pot, potkut sain,
kesken junailua,
Eroviestin Jutaltain,
syyt´ en tiedä vain.
Mut, mut, mut, mut, muttei lain
Kuseta se mua
Mielin mustin sisukkain,
näin mä futailen.

Anonyymi kirjoitti...

Näin potkupallokauden tultua avatuksi Speden ja Bluff Brothersin versio iskelmästä "Potkut sain"

http://www.voobys.com/video/video.php?q_search=+TINAPAY&id=CFZo_9bEbIs

Anonyymi kirjoitti...

Futari "Kustavinpoika" on tottunut potkimaan palloa ja kaiketi myös ymmärtää, että potku voi osua äkkiarvaamatta myös omaan nilkkaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, toverillinen potku persaukasillekaan ei harmita, koska ehtihän jäbä Jutan ylisanojen mukaan tehdä "historiallisen hyvää duunia ministerinä"....
Jukka jos kuka on joukkuepelaaja...

Anonyymi kirjoitti...

Blogistin lätkäveikkaus menee pieleen koska Ruotsi murtaa kotikenttäkirouksen ja ja vie maailmanmestaruuden. Kotikisojen kulta on nyt kuin tarjottimella sveduille kun sekä Venäjä, Tsekki että Kanada tippuivat mitalipeleistä. Tällaista tilaisuutta ei hannuhanhet taatusti jätä käyttämättä. Uskokaa huviksenne. Ruotsi vie kultaa, USA hopeaa ja Suomi pronssia. Sveitsi pelasi hienon turnauksen mutta jää ilman mitalia. Näin se vaan menee.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Blogistikin veikkaa Ruotsia lätkä-mestariksi, ks. blogijutun viimeinen kappale! Sveitsi voi lyödä USA:n, sillä voittihan Sveitsi alkusarjassa Kanadan, Tsekin ja Ruotsin!

Tämä on veikkaus, mutta toivon toki, että finaalissa olisivat vastakkain Suomi ja Sveitsi!

Anonyymi kirjoitti...

Jukka G:n tekstiviesti Jutalle krapula-aamuna:

Me ennen kimpassa kuljettiin, mutta sinä pääsit palempaan kyytiin, sinä lähdit ja unohdit minut kokonaan.

Nyt Piiaa ja Susannaa puolustat, vaikka minä olen tehnytkin kaiken,
aivan oikein ja uskonut sinunkin, asemaan.

Mutta kohta mä kostan siks´ huomautan, että Doni jo tietää tään kaiken,
eli pian sä huomaat, ett kaikki onkin vain sinun,
paasaamaa histoliaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mies paikallaan,komentoi Jutta Urpilainen perustelua, miksi Tuomioja jatkaa. Samalla Jutta kertoi, että hänen ulkopoliittinen linjansa on tuomiojalainen eli hyvin,hyvin vasemmistolainen. Erkki Tuomiojaa on onniteltava siitä, että hänen johdollaan läpiviety YK:n turvallisuuneuvostokampanja meni todella hienosti.Ei hävitty kovin paljon Luxembourgille."Mies paikallaan".

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soini Jutta Urpilaisen ministerivaihdoksista:

- Duunarimies ei kiinnosta demareita.

Anonyymi kirjoitti...

Näin MM-lätkän mitapelien alla pikku kysymys:
Mitä mummo tekee päivätansseissa?

Oikea vastaus: Mummo ottaa tansseista vaarin!

Anonyymi kirjoitti...

Urpilainen perusteli ministerivalintaansa YLE-uutisissa haluamalla hallitukseen lisää naisenergiaa. Miten tuo myyttinen naisenergia sitten eroaa miesenergiasta? Joo, vaikka näin: Guzenina-Richardson ottaa rennosti ja lähtee lomalle, Gustafsson puolestaan loukkaantuu ja pahoittaa mielensä. Ding dong, näin on!

Anonyymi kirjoitti...

Hjalliksen kaa lomalle, vaikka Sipooseen...

Anonyymi kirjoitti...

Minä olin kuulevinani, että Urpilainen puhui jotakin SDP:n rytminvaihdoksesta hallitustyöskentelyyn? Miten sitä vaihtaa voi, kun ei ole entistäkään rytmiä?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mitä lisäerergiaahan se on että nollanaiset korvataan toisilla nollanaisilla. Tämä niin mielistelevä Kiuruhan jo osoitti kykenemättömyytensä hoitamaan asuntoministerin tehtäviä ja siitä huolimatta naiselle annettiin uusi ministeriö, ihmehommoo. Ja tämänhän menee jo yli naiskiintiön, missä luuraa tasavallalle niin tärkeää tehtävää hoiteleva tasa-arvoihminen vaatimuksineen, missä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Jukallahan olis ollu tunnetusti "lytmi velessä"!

Anonyymi kirjoitti...

Kemppinen on muuten saanut auringon pistoksen, kun pukkaa uutta blogia päivittäin. Amerikan matkastaan kertovaa viimeistä blogia ei enää ehkä tarvitse kenenkään uskoa.

Anonyymi kirjoitti...

Stahanovilaisuus on ollut Kemppisen blogissa aina korkeassa kurssissa. Fakta ja fiktio lomittuvat siinä somasti toisiinsa.

Anonyymi kirjoitti...

J.Gustafsson kertoo kaverilleen:

Kävin loppuviikosta työkalukaupassa ja ostin lyöntivälineen, lyötävää BD -laitteen ja siihen päitä. Viikonloppuna tein kävelypaikan vetten päälle.

J. Gustafsson kirjoittaa saman blogissaan:

Perjantaina ostin K-Raudasta vasaran, rautanauloja, Black & Decker porakoneen ja siihen teriä. Viikonloppuna rakensin mökille laiturin.

Anonyymi kirjoitti...

Pia Viitasella asuntoministerillähän onkin takataskussa malli vuokra-asumiseen, sitä on kyhätty hyvällä menestyksellä arassa (valtion asuntorahastossa) loppuu edulliset asunnot ja asuntopula kts. KAS-asunnot kunta-asunnot. Satoja tyhjiä asuntoja vuokrat katossa yritys suoritustilassa... siitä on hyvä jatkaa.

Kamunen kirjoitti...

Tiedättekö mistä tämä Kristalli Kiuru ilmestyi Jutan talliin? Porista hyvinkin. Siellä hän varttui täysin epäpoliittisessa perheessä opiskellen mm.teologiaa, kunnes tapasi rauhannobelistin. Silloin hänen sisällään läikähti :politiikkaan !

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tää Krista, häähää on nii hyvä suustaan, ei poliitikolta muuta edellytetä.

Anonyymi kirjoitti...

Pia Viitanen lukee ansiokseen sen, että on ollut ennen edustajakauttaan työttömänä. Asuntoministeriksi pitäisi nimittää henkilö, joka on ollut itse asunnottomana. Työministeriksi sellainen, joka on ollut työttömänä. Opetusministeriksi sellainen, joka jätti koulunsa kesken. Oikeusministeriksi sellainen, jolla on vähintään ehdollinen tuomio. Kulttuuriministeriksi vaaditaan vähintään soitto Lauantain toivottuihin. Liikenneministeriksi pääsee jos on ollut kortti kuivumassa tai saanut vähintään kolme pummimaksua VR:llä. Puolustusministeriksi mies, jolla on B:n paperit eli on ei toivottu henkilö armeijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyökky - vieteri - sossu -backmannkin on viimein uusinut duracell -paristonsa, nyökky on antanut lausuntonsa, ja ihan pyytämäti. Aikoinaan piti oikein ihmetellä, miten niin pienet paristot voivatkaan kestää koko kaksituntisen vaalilähetyksen niinkin aidolta näyttävän nyökyttelyn. Ei oo todellista, aidosti aikuisten oikeasti, historiallinen nyökky mikä nyökky.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, tämä anonyymin mainitsema "Nyökky-Backman" on demareiden ryhmyri Jouni B. - ei Beckhman vaan Backham - jonka Jutta jätti jälleen rannalle ministeripaikkoja jaettaessa. Don Eeeron miehiä, tämä Nyökky.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Suomi hävisi Globenissa välierämatsin Ruotsille 0-3. Tyhmät jäähyt kostauituivat, niiistä Ruotsi iski kaksi maalia.
Kun eka-erässä Jalavaraa joutui taklatuksi maalin takana, niin suomalaiskansalliseen tapaan meikämies halusi "kostaa" ja otti poikittaisella tyhmän jäähyn päätuomarin nenän edessä. Samanalainen eli yhtä tyhmä jäähy oli Melartinin jäähy, jonka tämä ensikertalainen otti sen takia, ettei tuomari viheltänyt samanlaisesta ruotsalaisvirheestä jäähyä minuuttia aikaisemmin. Tyhmyyden huippu! Heti kolmannen erän alussa Suomen ykköshyökkääjä Petri Kontiola otti vielä kolmannen tyhmän jäähyn. Näihin peli sitten ratkesi.

Anonyymi kirjoitti...

Nyökky on tavallaan ensikauden edustaja, kun tippui edellisissä vaaleissa. Eihän sellaista tolvanaa voi miniteriksi nimittää!

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma on siinä, ettei Suomessa ole keksitty vielä sellaista ministeriötä, johon hanttimiehiä á la Jouni Backman voisi sijoittaa ministeriksi!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jos Suomi aikoo vielä joskus uudeleen voittaa Euroviisut, niin silloin meidän edustajaksi on kyllä valittava Matti Nykänen, biisillä fifty-sixty.

Anonyymi kirjoitti...

Euroviisut on liian pitkä projekti Matille (monet karsinnat ja finaali) pysyä selvin päin. Esittäisin tilalle Jukka Poikaa. Missään muussa maassa ei ole samanlaista laalajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin juristien työttömyys on ollut jo pitkään kovassa kasvussa. Gustafsson kuitenkin kehuskeli juntanneensa läpi tiedekunnallisen verran lisää lakimiehiä työmarkkinoille juristipulaan vedoten.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

No niin, lätkän MM-finaalisssa ovat sitten huomenna vastakkain Ruotsi ja Sveitsi ja pronssiottelussa Suomi ja USA, aivan kuten ennnustinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Sedin veljeksillä oli hyvä päivä eilen, kun Suomi kaatui semifinaalissa ja pelin aikana niiden omistama Nahar -niminen hevonen voitti 400.000 SEK ja teki Ruotsin kärkiajan tälle kaudelle 09,7.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Sedenin kaksoisveljeksiin sopii hyvin Juhani Tammi Tammisen eli Cornerin/Aurinkokuninkaan kalapaidassaan käyttämä ilmaisu "Nää veljet siellä kaukalossa".

Anonyymi kirjoitti...

Jukka Gustafssonin omasta mielestä hänen ministelikautensa toinen palhaista saavutuksista oli oppisopimuskoulutus, joka kyllä on keksitty aikoja sitten. Ei kai Gustafsson ole soveltamassa oppisopimuskoulutusta julistien työllistämiseen?

Anonyymi kirjoitti...

Krista Siegfrids: Eurooppa ei ollut valmis esitykselleni. Tein kuitenkin jotakin historiallista (lähde www.yle.fi)

Juttaa matkivat jo Kristatkin!

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalainen voittaa aina, mutta tänään voittaa sveitsi.

Anonyymi kirjoitti...

Pekka ja Paavo ne yhteen soppii. Haavistoa loppumetreillä tukenut Lipponen olisi varmaan pussannut uutta presidenttiä ainakin poskelle, jos niin olisi käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Krista S. on typerä kana ja blondi, teki " historiaa" typerällä lesboliehittelyllään! Muista pohjoismaista ei pisteen pistettä Kristalle!

Anonyymi kirjoitti...

Sveitsi tekee tänään historiaa ja voittaa lätkäkultaa maalein 3-1. Historialla on tapana toistaa itseään eli 26 vuoteen isäntämaa ei ole voittanut mestaruutta. Eikä voita tänäänkään. Ihan oikein ruåttalaisille!

Anonyymi kirjoitti...

Finaalissa on vastassa kaksi joukkuetta, jotka ei juuri nyt mieti kuinka päin banaani kuoritaan. Veikkaan kaksospoikien tekevän pelin ainoan maalin (niiden maalit lasketaan yhdeksi) eli Ruotsi-Sveitsi 1-0.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämän viikonlopun jälkeen voidaan taas todeta, että "vanhassa vara parempi". Samoihin aikaan, kun Krista levittää lesbosanomaa ja Jalosta vituttaa Globenissa, Pitkänen heittää melkein 88 metriä ja Manniokin yli 83 metriä. Suomen miehelle sopii heittäminen -ei laulaminen eikä lyöminen.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko ministerinvaihdos niin outo: kumpaan demarien kannattaa panostaa enemmän: kuihtuvaan savupiipputeollisuuteen (Gustafsson) vai nuorehkoihin, julkisen sektorin palveluksessa oleviin naisiin (värisuora blogin kuvituksessa).

Anonyymi kirjoitti...

Vastaus anonyymille on, ettei kumpaankaan. Demarien pitäisi panostaa kunnon politiikan tekemiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Onko demareiden koko eduskuntaryhmässä yhtään duunarimiestä?

Anonyymi kirjoitti...

Jukka Gustafsson:
Tovelit! Tää mun erottamiseni oli kyllä ruma temppu Jutalta! Epäoikeudenmukaista ja loukkaavaa, kelta kaikkiaan.

Rasvanahkaduunari á la alikersantti Lehto:
Rupee ny poraan siinä, iso miäs, hyi saatana!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nyt on ihmetelty porukalla Cumball 3000-kisaan osallistuneiden törkeän korkeaa ylinopeutta Turusta Helsinkiin ajaneiden kuskien lällyä kohtelua ja tutkintaa.

Poliisi kertoi, että miljonääreillä oli "tukuttain dollareita", joilla olisivat halunneet maksaa sakkonsa heti, mutta se ei kuulemma käynytkään päinsä.

Mutta, kamoon! Ei ne rahat olleet toki sakkoja varten, vaan miljoonmiehet yritttivät tietenkin lahjoa suomalaispollareita! Ehkä hiukka puutteellinen kielitaito pelasti konstaapelimme lahjoman vastaanottamiselta?

Anonyymi kirjoitti...

Kammmoon logisti! Lahjoman antaminen ainakin on käynyt päinsä, kun asia noin päättyi.

Anonyymi kirjoitti...

Kansanedustaja Jukka Gustafsson kunnostautui Eduskunnan urheilukerhon tilintarkastajana erään toisen "vasemmalle vetävän" tarkastajan kanssa, täydellisesti laiminlyömällä tilintarkastajalta vaadittavat tehtävät ja toimenpiteet eli mitään tarkastuksia ei tosiasiallisesti tehty, mutta vuosittaiset totuuden vastaiset tarkastuskertomukset kyllä annettiin ikäänkuin ne olisivat perustuneet tehtyihin tarkastuksiin ja tosiasiallisiin tilitapahtumiin ja kaikkeen mitä vastuullisten tilintarkastajien tulee lausua tarkastuskertomuksissaan.

Edellämainittu sai jatkua vuodesta toiseen, mutta sittemmin paljastui eräässä muussa asiassa, että asiaan liittyvä alkoholisoitunut virkamies, ilmeisesti tietoisena, ettei todellisia tarkastuksia suoriteta vaan ne vedetään "kansanedustajan satupakista" oli käyttänyt ko. urheilukerhon rahoja satojentuhansien edestä omiin henkilökohtaisiin menoihinsa.

Tämä virkamies todettiin syylliseksi ja sai tuomion oikeudessa, mutta nämä kaksi (2) vastullista "kansanedustajatilintarkastajaa" pääsivät jutusta kuin ne "tunnetut koirat pääsevät livahtamaan portinraosta".

Herää asiaperusteisesti kysymys siitä kuinka paljon yhteiskunnan taloudellisen toiminnan laillisuuden valvojina on kansanedustajia, etenkin valtiohallinnon piirissä?

Tässäpä olisi oikeiskansleri Jaakko Jonkalle sopiva päättötyö asian selvittämiseksi miksi ko. tilintarkastajat eivät joutuneet vastuuseen erittäin törkeistä lainminlyönneistään ja suoranaisesta tahallisesta vääritelystään, ettei joutuisi .....eli pääsisi eläkkeelle ....jääköön sanomatta.

Anonyymi kirjoitti...

Eduskunnan ja kansanedustajat tekemiset eivät kuulu valtioneuvoston oikeuskanslerin toimivaltaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eduskunnan urheilukerhon puheenjohtajana kavalluksen aikoihin toimi kansanedustaja Matti Saarinen (sdp). Hän oli myös eduskunnan tilintarkastajana, toimineeko vieläkin vm. tehtävässä?

Anonyymi kirjoitti...

Jutta Urpilainen suosi naista myös valitessaan Suomen edustajaksi Maailmanpankin johtokuntaan Satu Santalan (47 v.) UM:stä. Noudatettiinko valinnassa ilmoitettuja hakukriteereitä? Ei noudatettu, sanoo tämänpäiväisessä Hesarissa mm. Euroopan kehityspankin johtokunnassa ja Finpron toimitusjohtajana toiminut ja ko. tehtävää myös hakenut Tapani Kaskeala (65 v.). Hän kokee tuleensa syrjäytetyksi ikänsä vuoksi. Urpilainen ei ole perustellut Santalan valintaa mitenkään.

Kamunen kirjoitti...

Satu Santalan ansioiksi on luettu seurakuntanuorisotyö ja miehen toimi kirkon ulkomaanavun palveluksessa.

Pilviveikkojen puuhia, ei kestä tarkastelua ihmisjärjen valossa.

Markku Arponen kirjoitti...

Onkohan demareilta unohtunut se, minkä Olof Palme muotoili 1967 Sergelin torilla: "Demokratia vaatii oikeudenmukaisuutta. Kansaa ei voi voittaa puolelleen täyttämällä jo varakkaiden taskut, kun köyhät ajetaan entistä syvempään puutteeseen."

Anonyymi kirjoitti...

Arposen siteeraama Palmen julistus on jäänyt toki historiaan, mutta kaiken toteava on Bill Clintonin vastaava lause: "meille vai teille...".

Anonyymi kirjoitti...

"Onkohan demareilta unohtunut se, minkä Olof Palme muotoili 1967 Sergelin torilla"

Harmi vaan, että meidän maasta Suomesta, ei ainakaan toistaiseksi ole löytynyt sellaista kuin Ruotsin Olof Palme.

Että kyllä kansojen välisiä eroja on. Toiset elävät kansan kodissa ja toiset elävät linnun pesässä.