keskiviikko 10. marraskuuta 2010

346. Torkut peitolla

He eivät ehdi torkkua työpaikallaan...

Eduskunta on hankkinut uudet, erikoissuunnitellut torkkupeitot kansanedustajien ja avustajien työhuoneisiin. Aiemmin käytössä olleet viltit olivat liian nyppyisiä ja tulleet muutenkin tiensä päähän.

- Peitot on suunniteltu erityisesti eduskunnan tarpeisiin ja alkuperäiseen sisutukseen sopiviksi, kertoo intendentti Liisa Lindgren eduskunnasta. Asianomainen muotoiluyrittäjä korostaa peittojen olevan täysin uniikkeja. Näitä peittoja ei ole jatkuvassa tuotannossa, vaan ne on suunniteltu pelkästään kansanedustajille ja heidän viluisille avustajilleen, kerrotaan putiikista.

Vanhat peitot oli hankittu vuosikymmeniä sitten Suomen Käsityön Ystäviltä.

Lehtitietojen mukaan hintaa hankinnalle kertyi 27 000 euroa. Kun peittoja ostettiin yhteensä 210 kappaletta, kertyy yhdelle täkille hintaa 127 euroa. Peitot ovat väriltään sinisiä ja vihreitä; Esko-Juhani Tennilälle kelpaa kuitenkin ainoastaan kirkkaanpunainen peitto. Puoluetunnuksia peitoissa ei tiettävästi ole. Hankintaa ei kilpailutettu. Peitot ovat lankoja lukuunottamatta kokonaan kotimaista tuotantoa.
---
Näin siis eduskunnassa on jälleen kerran kunnostauduttu! Toivottavasti parlamentaarikot jaksaisivat nyt torkkua tämän loppukauden peitot niskassaan. Mikä olisikaan somempi näky torstaisin lähetettävällä eduskunnan kyselytunnilla kuin nähdä hiukka väsähtäneitä kansanedustajia torkkumassa istuntosalissa peitot niskassaan. Kyllä siinä äänestäjien mieli heltyisi ja he antaisivat kilvan jatkoaikaa nykyisille edustajille myös ensi vuoden vaaleissa.

Lienevätkö peitot muuten kansanedustajien henkilökohtaisia, vai siirtyvätkö ne sellaisten kansanedustajien seuraajille, jotka eivät joko enää asetu lainkaan ehdolle tai eivät tule ensi vuoden vaaleissa valituiksi uudelleen?

Kaikesta päätellen torkkupeitot ovat hyvin tarpeellisia ensi vuonna valittavien edustajien niskassa, sillä ilmeistä on, että huhtikuun vaaleissa Arkadianmäelle valitaan monta yli 70-vuoden ikäistä poliitikkoa ja vielä useampi lähes 70-vuotiaita. Kyllä tämänikäiset vanhukset välttämättä tarvitsevat jotakin lämmintä ylleen!

Kaikki kansanedustajat eivät tietenkään (muka) tykkää siitä, että peitot ilmestyivät heidän huoneisiinsa täysin yllättäen ja pyytämättä. Nyt onkin hauska nähdä, mihin nämä nirppanokat edustajat aikovat - tietenkin suurella julkisuudella - lahjoittaa saamansa peitot.

Olisiko iso yllätys, jos Timo Soini lahjoittaisi saamansa peiton - hänellekin peitto toki kuuluu vaikka mies istuukin nykyisin EU-parlamentissa - jollekin täysin perussuomalaiselle kylmäveriselle, osoite Vermon ravirata. Kun heppa voittaa, lyötäisiin sen selkään Timo Soinin kokoa XXXL oleva peitto.

Ben Zyskowicz sitä vastoin ei lahjoita peittoaan pois, sillä hän tarvitsee vilttiään kipeästi istuskellessaan loppuvuodesta ja ensi talvena Strindbergin terassilla Espalla tarkkailemassa kerjäläisten käyttäytymistä.

Vihreät tehnevät ryhmäpäätöksen peittojen lahjoittamisesta Helsingin kaduilla kyyhöttävien romanialaisten kerjäläisten lämmittämiseen. Vasurit harkitsevat lahjoitusta Koskelan vanhainkotiin.

Kansanedustajien mukavuutta voidaan kehittää muullakin tavoin. Kuka tekisikään aloitteen, että kaikille mieskansanedustajille hankittaisiin verovaroilla upouudet Reinot, naispuolisille edustajille vastaavasti Ainot?

Ministerikansanedustajille tulee ehdottomasti hankkia kaksi peittoa, toinen saliin ja toinen ministeriaitioon. Jos esimeriksi ministeri Astrid Thorsin silmät alkaisivat kesken kaiken lerpahdella kiinni, niin ei muuta kuin peittoa niskaan vaan.14 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Islamia ja maahanmuuttoa käsitellyt blogikirjoitus ei rikkonut lakia. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on hylännyt tänään perussuomalaisten James Hirvisaaren syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hirvisaari on persujen ehdokas ensi kevään vaaleissa.

Käräjäoikeus piti Hirvisaaren muslimiaiheista Uuden Suomen blogipalvelussa julkaistua kirjoitusta osin vastenmielisenä. Oikeuden mukaan kokonaisuus kuitenkin mahtui poliitikon sallitun liioittelun rajoihin.

Hirvisaari itse kiisti kiihottaneensa kansanryhmää vastaan. Hänen mukaansa perussuomalaisiin kohdistuu poliittinen ajojahti. Jahdin taustalla ovat olleet valtakunnansyyttäjänvirasto ja oikeusministeri Tuija Brax (vihr.).

Syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan nostettiin apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen määräyksestä.

Hirvisaari, James Hirvisaari:

-Tässä on kaksoisstandardi. Kristinuskoa saa käsitellä ja jopa rienata miten vaan, mutta muita uskontoja ei. Jari Tervo, vellihousu, ei ikinä uskaltaisi heitellä Koraania.

Niinpä. Eduskuntaan mennään tai ainakin pyritään menemään sellaisilla asioilla kuin "uskallatkos heitellä koraania laattialle, Jari Tervo, vellihousu."

Onpahan varsinaiset arvovaalit tulossa!

Toipila kirjoitti...

Tulee todella mielenkiintoiset vaalit.

Intohimoisesti mamu -myönteisten puolueiden rivit tulevat hajoamaan vaalien lähestyessä galluppien paineessa.

Anonyymi kirjoitti...

Saatta jollekin edustajalle olla hyvinkiin tapeellinnen peli tuo "torkkupeitto".

Sillä jos ei torstai-iltana ennätä kotiinvievään lentokoneeseen tai junaan, niin ainahan voi palata työpaikalleen vällyn alle.

Ja jos maanantaina saapuu työpaikalleen, niin voi käydä vällyn alle odottamaan tiistaita, milloinka kaiketi kaikkien tulisi olla työpaikoillaan.

Skorpioni kirjoitti...

Minusta uusien torkkupeittojen hankinta oli virheinvestointi. Oliko peittojen hankkimiseen varmasti eduskunnan puhemies Sauli Niinistön lupa? Jos ei ollut, niin otapa Sauli asia uuteen tarkasteluun. Tämä on sen luokan juttu, että se vaikuttaa imagoosi tulevassa presidenttipelissä! Siispä torkkupeittojen hankinta uudestaan eduskunnan puhemiesneuvoston käsittelyyn.

Saulille näyttää kasaantuvan vain harmeja puhemiespostin lopuvaiheessa. Kyllä oli paha Saulin moka, kun Huuhkajien päävalmentaja Stuart Baxterille annettiin potkut vain runsas viikko niin tärkeää San Marino-ottelua. Syy Baxterin potkuihin oli se, ettei hän osannut olla tarpeeksi kunnioittava suomen mediaa kohtaan.

Sehän on valtakunnan ykkösasia, että media tulee oikein kohdelluksi, ettei vain mene poliittisia pinnoja ennen tärkeitä vaaleja. Kyllä kai Sauli sittenkin on "tykönänsä fundeerannut" asian oikein?

Mutta vielä torkkupeittohin. Kyllä minusta usein näkyy jopa torstain kyselytunnneilla ja täysistunoissa, että kansanedustajilla on vaikeuksia pysyä salissakin valveilla. Tämäkin havainto ei olisi puoltanut törkkupeittojen hankintaa. Kyllä kansanedustaja torkkuu ilman peittoakin. Oli turhaan satsata 270 000 euroa torkkupeittoihin näin laman aikana. Hirveän kalliit peitot tuli hankittua, sllä yhden peiton hinnaksihan tulee valtavat 1300 euroa. Vai hankittiinko peitoja myös virkamiehille?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Matti Vanhasen Nurmijärven talolla iltaisin ja öisin väijyvät paparazzit tarvitsisivat kyllä useamman torkkupeiton niskaansa vaaniessaan Matin ja hänen uuden tyttöystävänsä Evelinin edesottamuksia.

Uudessa Seiskassa - selaan lehteä kaupan kassalla jonottaessani - esiteltiin parilla aukeamalla Matin ja Evelinin sädehtivää onnea.

Kuten jo joskus aiemmin kerroin, Matti iski Evelinin heti ensi visiitillä uudessa työpaikassaan; Evelin on Matin alainen.

Nopeat liikkeet ovat kauniita...

Kyllä nuo (toiset) Vuoksenrannan (sukumme) miehet osaavat ja ymmärtävät naiskauneuden päälle!

Toipila kirjoitti...

Ettei vaan olisi sittenkin kyseessä orkkupeitot siellä eduskunnassa.

Lehdistä olemme saaneet lukea erilaisista pitkistä katseista naisen decolte'en suuntaan, kaksimielisestä kielenkäytöstä ja kummallisista (ilmeisesti hetero -tyylisistä)ehdotuksista ja vaikka mistä.

Soon Moro kirjoitti...

Uskoakseni Matin polvet kestävät toki viimeisten operaatioiden jälkeen kovaakin ajoa, mutta hurjapäisenä miehenä Masa ilmeisestikin ajelee "talvitiellä" ihan pelkillä kesäkumeilla, kun moisiin kuvakollaaseihin on päässyt.

Eipähän tuota tiedä, vaikka sukusiitosyritteliäisyyden klubistakin joutuisi vielä pihalle. Seuraava porras alaspäin lienee yhteismajoitus ex-professori Jussi Parviaisen kanssa? Jussin nykyisellä ulkomuodolla ja elämäntavoilla varustetun miehen ei tarvitse enää huolehtia vastakkaisen sukupuolen miellyttämisestä. Siispä tiimityöskentely Parviaisen kanssa saattaisi olla Masalle se kliimaksi, joka vapauttaisi miehen jatkuvista suorituspaineista naismaailmassa.

Hartaana nostan lipun salkoon ja sydän pamppaillen seuraan Matin, tuon nykyajan Sven Dufvan taistelua Koljonvirran mediasillalla. Häkellyttävän samankaltaista on Svenin ja Matin toiminta, liekö vain sattumaa vaiko jopa verisukulaisuutta?

Vaikken muuten Hirvisaarta kovin suurena visionäärinä pidä, niin tuossa koraaninheittoasiassa hän löysi jonkinlaisen idun. Jos Tervo todella haluaisi kritisoida uskontoa, joka kriminalisoi homoseksuaalisuuden, niin kyllähän Tervon olisi silloin tullut heittää koraani lattiaan. Esimerkiksi Iranissa, Saudi-Arabiassa, ja Jemenissä ankarin rangaistus homoseksuaalisuudesta on nimittäin kuolema.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, mutta miksei James itse järjestäisi vaikka harva se viikko julkisia Koraanin heittelytilaisuuksia, joissa hän toimisi esiheittäjänä? Onko mies itse vellihousu?

Jos heittelisi itse, olisi pääsy parlamenttiin varmaa, jos nimittäin poliisit raahaisivat Jameksen aina tyrmään tilaisuuden jälkeen ja Kalske olisi syytteineen kimpussa.

Soon Moro kirjoitti...

Ad blogisti.

Varsin luonnolista. Mr. James Mooseisland, kuten suurin osa muistakin äänekkäistä maahanmuuttokriitikoista, puhuu mielummin epäkohdista muiden tekemisissä kuin nostaa esille omat tekemättä jättämisensä. Vaikka blogien kirjoittaminen onkin ansiokasta ja kynä on miekkaa mahtavampi, niin siltikin. Jos Jamesilla ei ole mitään näyttöjä omista suurteoista tai edes teoista, niin niitä ei yksinkertaisesti vain ole.

Toisaalta, mikäli James olisi ilmoittanut julkisesti pastori Jonesin tyyliin, vaikkapa järjestävänsä Koraaninheittotalkoot Kauppatorilla, niin ei olisi tarvinnut odotella laitospaikkojen vapautumista. Mies olisi nimittäin lähtenyt Meilahteen suljetulle osastolle Supon toimesta ennen kuin olisi ehtinyt Allahia sanoa.

Onkin itse asiassa erittäin mielenkiintoinen ajatusleikki, mitä moisen tilaisuuden järjestämisestä mahtaisikaan seurata?

Siru Pola kirjoitti...

Onkohan Suuri Puhemiesneuvosto fundeerannut erin vaihtoehtoja torkkuvilttejä hankkiessaan. Olisi varmaan ollut halvempaa hankkia muutama iso peitto niille ryhmille, jotka istuvat ja torkkuvat isossa salissa lähekkäin. Neliöhintahan olisi saattanut suurestikin pudota. Toisaalta taas sitten olisi voinut pesäeron tultua leikata peitot itse kullekin sopivan kokoisiksi plänteiksi. Mikäpä olisi ollut hyödyllisempää kuin vaikkapa se, että puhemies Niinistö ja ylipääsihteeri Tiitinen olisivat valvoneeet asioiden kulkua yhteisen peiton alta. Lämpimässä olisi Saulin ote tosin saattanut herpaantua ja puheenvuorot olisivat mahdollisesti siten venähtäneet. Mutta nätti näky se olisi silti ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Onko blogistilla tietoa mitä tämä uutinen tarkoittaa ja missä näitä kvasimaistereita oikein tuotetaan?


"Oikeustieteen alalle on tulossa uusi tutkinto.

Valtioneuvoston torstaisella asetuksen muutoksella nykyisen oikeustieteen maisterin tutkinnon rinnalle tulee tutkintonimike kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisteri. Englanniksi tämä tutkinto on nimeltään Master of International and Comparative Law.

Uusi tutkintonimike on tarkoitus antaa niille oikeustieteellisen alan kansainvälisiin maisteriohjelmiin osallistuville, joilla ei ole kotimaista oikeustieteellistä tutkintoa tai ulkomaista oikeustieteellistä tutkintoa täydennettynä kelpoisuuskokeella.

Uudistuksen uskotaan vahvistavan oikeustieteellistä koulutusta antavien yliopistojen asemaa kansainvälisesti. Uuden tutkinnon suorittaminen ei kuitenkaan tuota kelpoisuutta niihin virkoihin, joissa vaaditaan oikeustieteen maisterin tutkintoa."

Anonyymi kirjoitti...

James Hirvisaari on Asikkalan kunnanvaltuuston jäsenen. Kyllä häneltä voisi yhdessä kokouksessa lipsahtaa koraani laattialle, kuva tästä Etelä-Suomen sanomiin.

Anonyymi kirjoitti...

Minua ihmetyttää tuomioistuimen lausuma kirjoituksen osittaisesta vastenmielisyydestä. Kuuluuko tuomioistuimen kompetenssiin ja tehtävänkuvaan todellakin moraalinen arviointi oikeudellisen punninnan rinnalla, ja jos kuuluu, milloin sitä sovelletaan ja milloin ei?

Jos vaikka talousrikoksesta syytetty jätetään tuomitsematta rangaistukseen, voiko tuomioistuin silti todeta, että syytteenalaiset teot ovat olleet vastenmielisiä, vaikkeivät rikollisia.

Juha kirjoitti...

Kiinnitin huomiotani ainakin kolmasti toistuneeseen ilmaisuun "peitto niskassa". Onko tämä juristin tapa vähätellä tai torjua epäily tirsoista ;-) ? Kyseessä ei ole mikään hartiahuivi, vaan kropan peittäminen tuolissa tai sohvalla.