perjantai 12. marraskuuta 2010

348. Katso Uusis loikkaa, persut on löytäneet sen!

Uusis on lähettänyt määrämittaisen kohti nänniä...

Markku Uusipaavalniemen - tämän M 15:n, joka tuntee myös nimen Uusis - loikan täytyy olla kova kolaus kepulle; persuille se on ilman muuta raju vahvistus. Kepu lienee nyt lähes paniikissa, sillä lähes kaikki näyttää menevän sen kannalta persilleen: jätevesiasetus, Lehtomäen sekoilut Talvivaarassa, Vanhasen rikostutkinta, vaalirahoitussotkut, Jarmo Korhosen kiusaamissyyttelyt, gallup-kannatuksen roima lasku jne.

Uusis on itsenäisesti ajatteleva ja uskalias tyyppi, jolle kepu ei tarjonnut eduskunnassa ja politiikassa mitään. Mies tiesi, ettei hänellä olisi ollut minkäänlaista saumaa uudistaa eduskuntapaikkaansa kepun ehdokkaana.

Uusis on myös rotta, sillä rotathan hyppivät uppoavasta laivasta, jollainen nukkehallitsija Mari Kiviniemen johtama kepu nykyisin on. Loikkia voi tulla hyvin pari kolme lisää ennen vaaleja, suuntana on persut. Onpa hyvä, että kansanedustajat saivat uudet torkkupeitot - ne voi vetää ylleen, jos loikat alkavat hävettää.

Opportunismi on yleinen ominaisuus ja se oli myös politiikan ulkopuolelta eduskuntaan tulleen Uusiksen ainoa mahdollisuus. Kepun ja kokoomuksen noudattama talouspolitiikka ei ole ollut ainoa vaihtoehto, vaikka muuta on yritetty uskotella. Uusis onkin ollut eduskunnassa lähes koko ajan perustellusti eri mieltä kuin Timo Kallin johtama kepun ryhmä.

Vaalit lähestyvät ja persujen kannatus sen kun jatkaa nousuaan, vaikkei Timo Soini ole edes eduskunnassa. Soinin ei tarvitse tehdä mitään, sillä hallituspuolueet tekevät tolkuttomasti virheitä eikä Urpilaisen johtamista demareista ole kerta kaikkiaan mihinkään.

Presidentti Tarja Halonenkin meni antamaan välillisesti kannatuksensa persuille kertomalla Moskovassa, että muiden puolueiden pitäisi ottaa oppia niistä teemoista, joita persut pitävät esillä. Puhua siis maahanmuuttopolitiikasta ja sen epäonnistumisesta, vissiin!

Media on lähestulkoon lääpällään Timo Soinin, Vistbackan ja persujen edessä. Vanhojen puolueiden olisi kannattanut tehdä persuille jo kauan sitten sama temppu kuin Ruotsissa vanhat puolueet tekivät ennen viime kuun vaaleja ruotsidemareille: eivät noteeranneet niitä lainkaan; tämä populistipuolueen kuoliaaksi vaikeneminen jatkuu Ruotsissa edelleen.

Kuten sanottu, tämän vuoden puolella voi eduskunnassa tulla vielä muitakin ja jopa sangen yllättäviä loikkia persuihin. Monet vaalimenestystään pelkäävät kansanedustajat saattavat hautoa loikkasuunnitelmia.

Persut saavat Helsingistä nyt ilman muuta kaksi paikkaa: Halla-ahon ja ilmeisesti Uusiksen; kolmaskin paikka saattaa olla hyvin lähellä. Uudeltamaalta Soini vetää eduskuntaan ainakin neljä muuta ehdokasta.

Lopuksi päivän lukijakysymykseen: Kenen arvelette loikkaavaan eduskunnassa seuraavaksi perussuomalaisten riveihin? Oma veikkaukseni voisi olla vaikkapa Lyly Rajala.

P.S.

Korkein oikeus on tänään poistanut Helsingin hovioikeuden Jippii-tuomion myös toisen pääsyytetyn eli Harri Johannesdahlin samoin kuin kuuden muun jutussa tuomion saaneen osalta ja palauttanut jutun hovioikeuteen uudelleen käsiteltäväksi. Näinhän pitikin tehdä.


32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No just sama henkilö tuli mullakin mieleen. Viimeksi taisi mennä aika tarkalle, että pääsi eduskuntaan.

Skorpioni kirjoitti...

Kylläpä blogisti on nyt täysin persujen lumoissa. Ota nyt hyvä mies vähän rauhallisimmin.Ei ole tarvinnut olla kummoinenkaan ennustaja kun on nähnyt Uusiksen täysin mitättömän ja näkymättömän toiminnan eduskunnassa ja että hän tulee loikkaamaan persuihin.

Kuten vielä hyvin muistetaan Uusiksen polittiikkaan houkutteli entinen pääministeri Matti Vanhanen. Nyt kun Uusiksen oppi-isä on itse jättänyt politiikan, oli kai jopa johdonmukaista, ettei Uusipaavalniemikään tuntenut oloaan enää kotoisaksi keskustassa.

Uusiksesta vuonna 2006 julkaistu kirja "M 15 ja curling taito" osoittaa miehen hyvin tylsäksi ja omahyväiseksi henkilöksi. Kuten myös muistetaan Uusis riitaantui oman curlingin joukkueensa kanssa saavuttamansa olympiahopean jälkeen ja koko curling porukka joutui tuuliajolle.Menestystä ei ole tullut, eikä sitä tule Uusikselle myöskään tulevissa vaaleissa.

Timo Soini näyttää nyt valitettavasti hyväksyvänsä joukkoihinsa poliittisessa kiimassaan henkilöt, joka on joko tuomittu oikeudessa,kuten Halla-Aho, tai jolla on nimeä entisenä urheilijana,kuten Uusipaavalniemi.

Eli kaikenlaista väkeä näyttää ilmestyvän markkinoille vaalien lähestyessä. Soinin kannalta vaara piilee kuitenkin siinä, että esim. Halla-Aho ja Uusipaalavniemi ovat kumpikin henkilöitä, jotka eivät lainkaan vetoa "rasvanahduunariin" eli siihen joukkoon, josta soinilaiset ääniä keräävät.

Tilanne on vähän sama kuin joku emeritus professori (Havansi) kuvittelee, että kaikki juristitoverit ja vastaava porukka äänestää häntä hikuna ja oikeusministerin salkku häämöttää, kun tosiasia on, että varmaan Soinin anopin kaltaiset ehdokkaat keräävät äänet ja havittelevat varmaan sosiaali- ja terveysministerin salkkua! Anoppi vain eduskuntaan. Ottakaamme se tavoitteeksi!

Blogistin veikkauspyyntöön vastaan, ettei kukaan loikkaa mihinkään, vaan puolueiden rivit vain tiivistyvät ja Merikukan ja Uusiksen loikkaamisella on sama seuraus eli kumpikaan ei ole enää tulevassa eduskunnassa.

Lyly nostaa kohta kanteen ja tutkituttaa asian polisilla, jos hänen aikeitaan loikkaamisesta turhaan speluleerataan!

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa muistaa, että Uusis on kuitenkin käyttänyt tervettä talonpoikaisjärkeä puhuessaan mm. nykyisen talouspolitiikan järjettömyydestä kuten valtioiden ylivelkaantumisesta.

Kukaan valtapuoludeiden varsinaisista edustajista ei uskalla kajota tähän aiheeseen.

Soon Moro kirjoitti...

Kuten skorpioni totesi, niin onhan Uusis ollut eduskunnassa vähän kuin huutolaispoika porstuassa. Eli ei sovi joukkoon, ei omaan eikä vieraaseen, loikki mihin loikki.

Uusis kysyi eduskunnassa erittäin hyviä kysymyksiä Suomen talouspolitiikasta ja jostain kumman syystä, jäi ilman vastauksia. Eikä kyseessä tietenkään voi olla tyhmä mies, jos osaa ratkaista Rubikin kuutionkin muutamassa sekunnissa. Hänen suurin ongelmansa kuitenkin oli ja tulee olemaan myös Persuissa se, että laivassa voi olla vain yksi kippari ja niin kauan kuin Uusis ei saa päättää suuntaa - hän turhautuu ja muodostuu vain painolastiksi. Olen melkoisen varma, että seuraavalla eduskuntavaalikierroksella Uusiksen kivi ei osu nänniin ja mies joutuu katsomovalmentajaksi.

Keskustapuolueen ainoa toivo on saada Paavo Väyrynen loikkamaan Persuihin. Tämä aiheuttaisi nimittäin niin järeän mediarallin, että muut hölmöilyt jäisivät auttamatta sen varjoon. Ja vastaavasti, Soini saisi joukkoihinsa sellaisen tervaskannon, että sen kaskeamisessa ei ihan yksi vaalikausi riitäisikään. Muussa tapauksessa keskustaa odottaa ensi keväänä sellainen Harmageddon, että huh...

Itsekin aion antaa protestiäänen persuille, vaikka heidän poliittinen ohjelmansa koostuisi kansantanhuista. Ihan yhdentekevää. Omasta mielestäni suomalaisen poliittisen järjestelmän kannalta on kaikista paras asia, että vanhat poliittiset valtarakenteet saadaan edes hetkeksi heilumaan oikein kunnolla. Sanokaa minun sanoneen, että jahka persut ovat olleet isommalla porukalla vuoden päivät eduskunnassa, niin ah' kyllä sitä kelpaa köllötellä arkkitehtien suunnittelemilla torkkupeitoilla ja ryystää kaljaa veronmaksajien piikkiin eduskunnan saunalla.

Valta turmelee - persuimmankin - eli jahka Soini saa vallankahvasta kiinni, niin räksyttävästä rakkikoirasta tulee lempeä puudeli.

Anonyymi kirjoitti...

Unohdit Jyrki tuosta Persujen nousun syy-listasta aselakiuudistushässäkän - joko tahallasi tai huomaamatta. Aselakiuudistuksen merkityksestä puoluekompassin suuntimaan ei ole ilmeisesti uskallettu puhua julkisuudessa mitään. Ei se niin mene.
Asiakokonaisuus on monessakin suhteessa vertailukelpoinen esimerkiksi paskavesisäädöshässäkän kanssa. 670000:sta aseluvanhaltijasta ainakin jokunen kääntää kelkkansa kepusta, kataisen kerhosta ja sossudemeistä näiden toiminnan takia aselakiasiassa - ja kelkan suunta lienee persut. Jos vaikka 1% niin se olisi jo 6700 henkilöä ja utopistinen 10% olisi 67000 henkilöä.

Anonyymi kirjoitti...

uusis ei ole perustellut päätöstään
pro et contra argumentein!

Käsittämätön MISSIO!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tiedoksi, että KKO on tänään - täysin odotetusti - kumonnut hovioikeuden Jippii-tuomion myös Harri Johannesdahlin osalta tuomarin esteellisyyden takia.

Toipila kirjoitti...

Lyly Rajala loikkasi Kristillisdemokraateista Kokoomukseen kohta seitsemän vuotta sitten. Ei kai nyt sentään olisi uusi loikka tiedossa?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

KKO:n tämänpäiväinen Jippii-tuomion kumoaminen ja poistaminen koskee Johannesdahlin lisäksi kuutta muuta jutussa tuomittua syytettyä.

Käräjät siis jatkuvat hovioikeudessa!

Hieman ihmetyttää, miksi KKO ratkaisi ensin erikseen Ilpo Kuokkasen kantelun ja vasta sen jälkeen viikon kuluttua muiden tuomittujen kantelut.

Olisiko KKO jäänyt ikään kuin odottelemaan, millaisen reaktion Kuokkasen tuomion poistaminen aiheuttaa?

Skorpioni kirjoitti...

Totta kai me kaikki toivomme, että Uusis saisi "kiven nänniin", vaikka kansanedustajan hommassa sitä on tullut ehkä vähemmän harjoiteltua.

En muuten kyllä muista, että kenenkään poliittisen loikkarin tulevaisuus puolueessa, johon on loikannut, olisi ollut kovin häikäisevä ja kummoinen.

Toivotaan kuitenkin, että Timo Soinin puolueessa ei olisi kovin paljon sitä "höttöä", jota gallupanalyytikot veikkaavat siinä olevan.

Tarja Halosen positiivinen reagointi soinilaisiin ei ollut sinänsä mikään yllätys minulle, koska havaitsin jo viime presidentinvaaleissa, että Halonen ja Soini viihtyivät hyvin henkilöinä toistensa seurassa ja kannattaahan Soini vankkumattomasti presidentin valtaoikeuksien säilyttämistä.

Tiedä vaikka Tarja Halonen loikkaisi perussuomalaisiin ennen eduskuntavaaleja, kun on nähnyt, ettei demareista tule mitään. Sallikko blogisti muuten veikkaussääntöjen laajentamisen siltä osin, että presidentin loikkaamismahdollisuuskin voidaan ottaa veikkaukseen mukaan!

Jos Tarja loikkaisi, silloin ei Soinin gallupeissa olisi mitään "höttöä" vaan täyttä kamaa!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, olen myös sitä mieltä, että persut "ansaitsevat" - kun hallituspuolueet ovat möhlineet hirmuisesti - kunnon vaalivoiton - tehkööt sitten sillä mitä lystäävät.

Eihän heillä tietenkään ole hallussaan mitään viisastenkiveä asioiden korjaamiseksi, mutta onhan se kiva seurata, minkälainen meininki seuraa, kun Arkadianmäen jakarandatuoleille istahtaa about 30 persua - ja kymmenkunta poliisiedustajaa vielä muista puolueista päälle.

Tämä maa on kestänyt, kun eduskunnan suuripana puolueena oli 1940-1950 -lukujen vaihteessa kommunistit yli 50 paikallaan! Kyllä me kestetään ne 30 persuakin ihan iisisti.

Anonyymi kirjoitti...

Media on lähestulkoon lääpällään Timo Soinin, Vistbackan ja persujen edessä.

Höpsis.

Vanhojen puolueiden olisi kannattanut tehdä persuille jo kauan sitten sama temppu kuin Ruotsissa vanhat puolueet tekivät ennen viime kuun vaaleja ruotsidemareille: eivät noteeranneet niitä lainkaan; tämä populistipuolueen kuoliaaksi vaikeneminen jatkuu Ruotsissa edelleen.

Harmi vain, ettei mikään "kuoliaaksi vaikeneminen" voi millään toimia, kun on netti. Mutta jos pääpuolueet haluavat ampua itseään jalkaan teeskentemällä ettei mitään ongelmia muka ole olemassa, niin omapahan on valintansa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Uusis ei taida olla perustellut loikkaansa mitenkään, ei siis myöskään pro et contra perusteluin!
Lieneekö hieman yks´totinen kaveri?

Niin, aselakiuudistus tuo tietenkin myös lisä-ääniä persuille, varsinkin Halla-aholle ja halla-aholaisille. Ne mm. kun ovat aina niin sanotusti "kovat piipussa." Varsinkin sinne "yhteen suuntaan."

On sentään hyvä, että "aseet puhuvat" vain vaaliuurnilla kuvaannollisesti!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Suo siellä, höttö täällä - vai mitenkäs se nyt menikään!

Kyllä, Tarja on löytänyt Timpan ja Timppa Tarjan - tarvitseehan maa toki vahvan presidentin!

Tiedä häntä, vaikka Soini ja persut alkaisivat heti vaalien jälkeen puuhata poikkeuslakia, jolla Tarja voitaisiin valita vielä kolmannelle kaudelle!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kolmas loikkaa toden sanoo - niin kolmiloikassa kuin politiikassakin!

- Minä hyppään kolmiloikkaa, kaverit on kummissaan, tahdon päättää uran täällä, persuuna!

Soon Moro kirjoitti...

On pelkästään hyvä asia, että poliisit ovat eduskunnassa suhteettoman suurella osuudella. Voivat sitten perustaa "eduskunnan poliisikerhon" ja lähteä, veronmaksajien piikkiin tottakai, ekskursiona tutustumaan Malediiveillä käytettäviin luonnonkumipamppuihin osana paikallista poliittista järjestelmää. Talon "omat pojat" voisivat Reinikainen-tyyliin käydä leppoisasti takavarikoimassa naapurihuoneesta Kaikkosen kannettava, kun vaan Tikkurilasta käsky käy tai tutkia Velton piipun mäskit huumekoirien kanssa, ihan vaan yleisen turvallisuuden vuoksi. Baskeripäinen mies on nimittäin aina jonkin sortin roisto. Paitsi tietenkin lyhyttukkainen laskuvarjojääkäri.

Poliisivaltiolla on hieman huono vielä rehvastella, mutta oikealla tiellä siis ollaan. Poliisille/Supolle vaan lisää valtuuksia ja maailma pelastuu. Tai ainakin Suomi. Eduskunnan ryhmäjako voisi siis jatkossa olla: Poliisit, julkkikset ja muut, niin kansan syvätkin rivit ymmärtäisivät, millä arvoilla ja ansioilla maatamme oikeasti johdetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Omasta puolestani toivon Joutsenlahdelle läpimenoa. Voidaan sitten amnestyllä hoitaa kuntoon tuo Satakunnan käräjäoikeuden tänään Auerin ja tämän lasten kohdalla sinetöimä vääryys.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Siis kummanko Joutsenlahden - Satakunnasta on nimittäin ehdolla parlamenttiin kaksi Joutsenlaulua, toinen pyrkii parlamenttiin palkatta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Nyt on löydetty uusi työpaikkakiusattu: Matti Vanhanen, PYL.

Lehtitietojen mukaan Matin pomo on tiukkana, kun Matti seurustelee PYL:n viisihenkisen toimiston tiedotuspäällikön eli Eveliinan kanssa.

Ensin media kiusasi Mattia pääministerinä ja nyt sitten tällaista työpaikkakiusaamista vielä päälle! Ja taas lehdet puhuvat kriisistä ja kriisikokouksista!

- Nyt mua viedään kriisistä kriisiin, nyt mua viedään kriisistä kriisiin... kantaen syytöksiiä!

Soon Moro kirjoitti...

Olisiko tässä ainesta Persujen vaalilauluksi? Siinä yhdistyisi vahva retrohenki ja uusvanha sanoma! Samalla saisi imuroitua vielä vanhat punakaartilaisetkin mukaan pian sateenkaaren kaikki värit kattavaan puolueeseen, jossa seinät ovat leveämmällä ja katto korkeammalla kuin ev.lut. kirkossa.

Nyt kun tuota Matin seikkailua hieman pohtii tarkemmin, niin kyllä nolottaa oma näköalattomuus. Mattihan on vain toteuttanut työnantajansa arvoja eli perhekeskeisyyttä. Sitähän tässä nyt vain haetaan eli ensin Eveliinasta tehdään osa perhettä ja sen jälkeen laajennetaan, mormonihenkisesti, pikkuhiljaa ydinperhe sisältämään koko toimiston henkilökuntaa. Onhan nimittäin aivan loogista, että perheyritysten liittoa täytyy johtaa yhtenä perheenä!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mainio ehdotus perussuomalaisten vaalihymniksi! Mutta pienenä lisukkeena taustalla (enkelikuorossa) voisi vielä kuulua sopivissa kohdin vaikkapa Hauveli-Oinosen haukahduksia; "koira haukkuu jossakin" -tyyliin.

(Tässä ei ole koira haudattuna)

Matti on jälleen aikaansa edellä, tämä väärinymmärretty nurmijärveläinen!

Mistäpä Matille sitten uusi työpaikka, jos nyt PYLlistä tulisi lemput? Olisiko Yksinhuoltajien liiton päällikkyys mitään?

Soon Moro kirjoitti...

Matti lienee jo oppinut kantapään kautta, että YH-äitien kanssa toimiminen ei ole pelkkää ruususilla tanssimista, joten vahvasti epäilen.

Itse veikkaan Googlea, jos todellakin kävisi niin onnettomasti, että Matti saisi Bernerin piikkikorkoa persuuksille. Tarkoitin edellistä siis työsuhteen päättämisen vertauskuvana, ihan tarkennuksena vain. Googlella nimittäin haetaan jatkuvasti ihmisiä "jotka haluavat luoda täydellisen hakukoneen ja nauttia työstään". Matti täyttää nämä molemmat kriteerit loistavasti, sillä Matti on jo itsessään täydellinen naismaailman "hakukone", todellinen Terminaattori, jonka osumatarkkuus pesee kaikki nykyiset algoritmit. Lisäksi, hän nauttii työstään enemmän kuin me tavalliset kuolevaiset.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki on myös ilmoittautunut kiusattujen joukkoon, kun Finanssivalvonta tänään vapautti ministerin Talvivaaran sisäpiiriepäilyistä.

Lehtomäki sanoi STT:lle, että koko prosessi oli aika surullinen. Hänet ja hänen perheenjäsenensä tuomittiin perusteetta laajasti ja julkisesti, eikä sitä voi enää jälkikäteen korjata.

No, saihan Lehtomäen perhe sentään muhkeat kipurahat sopivasti ajoitetun hankinnan myötä tapahtuneen osakekurssin huiman nousun johdosta.

superbus kirjoitti...

"Uusis on myös rotta, sillä rotathan hyppivät uppoavasta laivasta, jollainen nukkehallitsija Mari Kiviniemen johtama kepu nykyisin on." Tässä on jälleen kiteytetty paljon asioita... Maksimimäärä minimiottein, kuten musiikkimaailmassa sanotaan. T: sinulle vuonna 94 prosessioikeuden tenttinyt(ikaalisissa)

Anonyymi kirjoitti...

Skorpionille:

Jännää miten Halla-Aho halutaan leimata uskonrauhan rikkomista koskevan tuomionsa johdosta vaalikelvottomaksi rikolliseksi, kun nykyisten kansanedustajien joukossa on ainakin mm. kuolemantuottamuksesta, useista törkeistä liikennerikoksista ja useista törkeistä pahonpitelyistä tuomittuja. Pidän ainakin itse niitä hieman vakavampina rikoksina kuin sitä, että on tuottanut pahan mielen johonkin tiettyyn aikuisten satuun uskoville, minkä tuskin pitäisi olla edes kriminalisoitua. Saattaisiko tämä johtua siitä, että joissakin poliittisissa piireissä pelätään omien asemien puolesta?

Lisäksi on kummallista, miten perussuomalaisten kannattajat halutaan leimata Skorpionin sanoin "rasvanahkaduunareiksi" (tällä halventavalla termillä viitataan kai työntekijäammatteihin kuuluviin). Tällä ilmeisesti tietoisesti pyritään ehkäisemään korkeammin koulutettujen kansanosien siirtymistä puolueen kannattajakuntaan.

Itse ainakin olen blogistin kanssa samalla alalla vaikuttava henkilö ja ehkä pikemminkin toimihenkilö- kuin työntekijäammatissa. Tulen kuitenkin äänestämään perussuomalaista ehdokasta ihan jo sen takia, että kuten toinen kommentaattori jo mainitsi, on sama, vaikka puolueen ohjelma koskisi kansantanhuja, jos kolmen suuren konsensuskopla saadaan vaihteeksi kuuntelemaan myös tavallista kansalaista ja etenkin tavallista palkansaajaveronmaksajaa julkisten menojen jatkuvan kasvattamisen ja hyvinvointihötön edistämisen sijaan. Palkansaajaveronmaksaja tuon sirkuksen joutuu kuitenkin maksamaan ja Suomessa tuon sirkuksen hinta (verojen muodossa) on aika kova suhteessa siihen mitä se saa aikaan.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ad suberbus - Muistan tuon Ikaalisen 1994! Näköjään olet menestynyt luomallasi kv. uralla todella hyvin, onnittelut!

Anonyymi kirjoitti...

Lehtomäki-klaanin "sopivasti ajoitettu", sopivasti kurssinousun saaneiden osakkeiden osto...hmmmm...niinpä niin niinpä niin, tuoksahtelee kuiteskin, sanoipa tämä BB- "valvonta" mitä tahansa. Persuille täältäkin ääni jo siitäkin syystä että on saanut kepulaiset täysin sekaisin, olisi kiva olla puoluetoimistossa kärpäsenä, on siellä varmaan niin lämpöinen ja pullantuoksuinen tunnelma että hyvin pärjäisin näin alkutalvestakin

Anonyymi kirjoitti...

Tutkivat journalistit voisivat vähän kyselle Fivalta asiaa tarkemmin, koska Fiva ilmeisesti julkaisi vain parin rivin kannanoton, jossa sanottiin että kaikki ok.

Kyllähän tässä kaivattaisiin julkisuuteen yksityiskohtaisempaa selvitystä siitä, mitä Talvivaaran bisneksiin liittyvää tietoa YM:lle oli toimitettu milläkin hetkellä.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Mutta onko Suomessa tutkivaa journalismia? Meillä politiikan toimituksetkin edustavat perässä hiihtäjneen lähinnä viihteellistä journalismia.

Tosi lyhyt oli todellakin Fivan tiedote, kasa näin se kuuluu:

- Finanssivalvonnan selvityksen mukaan ministeri Lehtomäellä tai hänen puolisollaan ei ollut sisäpiirintietoa Talvivaaran uraanihankkeesta

Finanssivalvonta selvitti ministeri Paula Lehtomäen puolison Jyri Sahlstenin julkisuudessa käsiteltyjä, alkuvuodesta 2010 tehtyjä kauppoja Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n osakkeilla. Selvityksissä ei tullut esiin mitään, joka viittaisi siihen, että Jyri Sahlstenillä tai Paula Lehtomäellä olisi ollut sisäpiirintietoa Talvivaara Kaivososakeyhtiön 9.2.2010 julkistetusta hankkeesta, joka koskee uraanin talteenottoa.

Lisätietoja antaa Jarmo Parkkonen, osastopäällikkö, puhelin 010 831 5255.
---
Ota tästä sitten selvää! Kysykää ihmeessä Parkkoselta!

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan skorpioni keskustalainen ? ;) Markku Uusipaavalniemi on yksi harvoista kansanedustajista jotka ymmärtävät talouspolitiikkaa ! Kannattaa KATSOA hänen haastattelunsa, joka tehtiin eduskuntatalossa !!(netti)Hakusana: Markku uusipaavalniemi ja totuus rahasta.Toivon todellakin onnea ja menestystä hänelle tulevissa vaaleissa ja kiitos hyvästä blogista jyrkille !

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Skorpionit ovat aina enemmän tai vähemmän keskustalaisia, luulisin!

Toteutuvatko Uusiksen monet pelottavat ennusteet Suomen taloudessa? Hieman epäilen. MIkä olisi Uusiksen todellinen panos vakavassa hallitustyössä?

Mikä olisi kaikkien persujen todellinen panos ja vaikutus vaalien jälkeisessä eduskunnassa ja hallitusvastuussa? Olisiko se lähinnä muodollista laatua eli pari suht´koht´ mitätöntä hallituspaikkaa?

Kyse lähinnä poliittisesta viihteestä?

Kannattaako sen takia persuille antaa lähes äänivyöryä? Oikein sitä "veret seisauttavaa" vaalivoittoa?

Ei helevetissä, voisi sanoa, kun lueskele näiden persuehdokkaiden blogijuttuja, niin kuin tämän erään Jameksenkin.

Olisiko sittenkin parempi, että Jameskin tyytyisi jatkossakin ajelemaan vain VR:n vetureita ja jatkaisi vuonna 1999 alkaneita teologian opintojaan?

Mietitäänpä asiaa vielä kaikessa rauhassa! Kansa tietysti päättää - Päijät-Hämeessäkin.

Tarkkailija X kirjoitti...

Nykyiset ja entiset hallituspuolueet ovat täysin itseaiheutetussa tilanteessa. Ei kai kukaan ajatteleva Ihminen usko PerSU:jen jotenkin edes hallituksessa ollessaan mitään ongelmia ratkaisevan. Tärkeintä on huomata änestäjien täysin kyllästyneen nykyiseen poliittisen järjestelmän krisiin, jota vielä täydentää poliittinen korruptio eli Maan Tapa. Mikä tai kuka tahansa on parempi vaihtoehto kuin nykyisen poliittisen nomenklatuuran jatko. Valtiososialismi on kaikkien nykyisten ja vanhojen puolueiden yhteinen nimittäjä. Vain protestivaalit voivat murtaa tämän rakenteellisen ongelman Suomessa. Nyt kun YLE:nkin johtoon saatiin kokoomuslainen vaikuttaja, loppui sieltäkin kriittinen ja tutkiva journalismi.