lauantai 19. toukokuuta 2012

597. Sitte taas rillataan!

Hohhoijaa! Ny ei kyllä oikein tee mieli rillata!

Suomen MM-kisajoukkueen paras "osa-alue" oli ennen kisoja päävalmentaja Jukka Jalosen ja kaikkien muidenkin valmentajien vakuuttelujen mukaan maalivahtipeli. "Maalivahteihin Suomen peli ei ainakaan kaadu", vakuutteli Jukka Jalonen, kotipaikka Riihimäki, moneen otteeseen.

No, kisoissa osoittautui, että maalivahdit Kari Lehtonen ja Petri Vehanen kuuluivat molemmat Suomen joukkueen heikoimpiin lenkkeihin!

Jo ennakolta tiedettiin - piti ainakin tietää ja ymmärtää - että Petri Vehanen ei ole ollut läheskään samassa kunnossa kuin viime vuonna, ja että Kari Lehtonen on hyvin ailahtelevainen pelaaja, joka saattaa romahtaa heti seuraavassa pelissä yhden huippupelin jälkeen. Näin tapahtui sitten ensimmäisessä Suomi-USA -ottelussa. Vehanen puolestaan romahti Venäjä-pelissä eikä ole pelannut kovin vakuuttavasti aiemmissakaan peleissä.

Joukkueen paras maalivahti on KHL-liigassa huippukauden pelannut Kari Rämö, mutta hän ei ole päässyt kentälle yhdessäkään ottelussa, ei edes Ranskaa tai Valko-Venäjää vastaan!

Mutta ehkäpä huomisessa pronssiottelussa Rämö saa vihdoin tilaisuuden ja pelastaa Suomelle pronssin. Jos Vehanen pelaa, saa Suomi kyllä sanoa pronssimitaleille good bye!

Ihmeellistä, että täysin jo vuoden alussa pelaamiseen väsähtänyt Mikke Granlundia peluutettiin joka ottelussa, vaikka mies on tehnyt edellisen maalin joskus helmikuussa Kärppiä vastaan! Ilmaveiveistä ei ollut tietoakaan.

Venäjän joukkueen huippupelaajat Jevgeni Malkin ja Aleksander Ovetshkin eivät sen sijaan pettäneet, vaan esittelivät veivejään neljän maalin edestä. He toki tekivät salamannopeat veivinsä jalat ja kiekko tukevasti jään pinnalla, mutta veivi mikä veivi!

No, nämä kisat menivät muutenkin persiilleen järjestelyjä ja lippujen hintoja myöten. Mutta ensi vuonna taas, ja silloin kannattaa pelata voitosta tosissaan, sillä jos ja kun Suomi voittaa loppuottelussa Tukholman Globenin loppuottelussa Ruotsin, palaavat pelaajamme taas kotimaahan Hornettien saattelemana - ja Kauppatorilla tavataan! Sitä ennen "Poika" tuodaan lentokoneesta perinteisin menoihin Hki-Vantaan kamaralle Pasi Nurmisen ja Timo Jutilan hellästi saattelemana.

Mutta tämä edellyttää, että joukkueessa pelaa taas "Kauppatorin sankari" Anssi Salmela ja että vastaanottokomiteassa Anssia ja koko joukkuetta Torilla odottaa sydän pamppaillen muuan Tarja Halonen.

Mutta kyllä Suomen joukkueeseen pitää ensi keväänä saada pitkästä aikaa taas Teemu, Saku ja Tuomo Ruutu, niin ja puolustukseen tietenkin Anssi Salmelan lisäksi Jere Karalahti ja Jarkko Ruutu!

Niin, ja maaliin Ari "Sulo" Sulander, joka voisi tehdä kisojen kunniaksi kunnon come back' in.

Sitte voidaan taas vaikka - rillata!

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Don Tami pitäisi kyllä saada ensi vuonna kisaselostamon ykköskommentaattoriksi! Saataisiin hiukka ritiikkiä kommentteihin!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Slovakia, jonka Suomi voitti alkusarjassa, jysäytti jo toisen pomminsa kisoissa. Kanadan kaatanut Slovakia voitti tänään välierässä toissa päivänä Ruotsin kaataneen Tsekin 3-1. Slovakian maaleista vastasi kaksi jo lähes nelikymppistä veteraania eli Miroslav Satan (2 maalia) ja Hudacek!

Mutta Slovakian voiton takeena oli jälleen loisto-ottelun pelannut maalivahti Laco. Tässä taas jälleen kerran nähtiin, että maalivahti on puolet joukkueesta.

Hyväkään joukkue ei voi pärjätä, jos maalivahdit hapuilevat.

mr kirjoitti...

Aivan käsittämätöntä, että aikuiset miehet eivät ole keksineet itselleen parempia leikkejä kuin jääkiekkopelien seuraaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Juu juu, kyl maar kunnon mokke tarvitaan. Minusta näytti kuitenki siltä, ettei suht hyvä joukkue mahara mitään, jos vastassa on idioottivarmoja maalitykkejä.. tai Kalasnikoveja. Armoton kuti tuli heti kun oli vähänkin kiekkoa nenän alla.. ei tarvinu minuuttitolkulla hakea paikkaa ja pyöritellä. Vaistolla vaan, heti ja kovaa, niin kuin mummo jo aikoinaan tuumasi sikaa teurastaessaan.

Rillataan rillataan, jo heti neljäntoista vuoren päästä.. jos tahti on entisellään. Sitä odotellessa etsiskellään uusia makkarareseptejä!

Anonyymi kirjoitti...

Ai aikuiset miehet vai, eipä heitellä sokkona mr.. kyl maar tääl on kultivoituneita naisimmeisiiki!!! Ja kyl maar on parempaaki tekemistä keksitty.. aina väliajoil..

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Urheilu on toki parasta viihdettä, mitä tv voi tarjota! Ajatella, mitä kisoja tänäänkin vaikka millä mitalla! Jääkiekon MM-kisoista kaksi välieräottelua ja sen lisäksi futiksen Mestareiden liigan lopputottelu! Sitten vielä Canal+:lta Shanghaista yleisurheilun timanttiliigan kisat ja Rooman tenniksen Masters-turnauksesta sekä miesten että naisten välieräottelut, Giro de Italian 13. etappi ja...

Anonyymi kirjoitti...

Nuo blogistin mainitsemat muut lajit ovat ok, mutta jääkiekko!!! Se on keskenkasvuisten, väkivaltaa ihannoivien ihmisten laji. Jokavuotiset (!) MM-kisat sitten kaiken huippuna. Kaikeksi onneksi sentään Venäjä kuulemma tänään löi Suomen (paljonko, en tiedä eikä kiinnosta - toivottavasti murskaluvuin). Kiekkointoilijat ovat samaa viinavetoista porukkaa kuin ihailemansa "leijonat". Täysin yliarvostettu laji Suomessa - mutta tuskin samassa määrin missään muualla.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jotkut, lähinnä kai sotaveteraanit, ovat vetäneet herneen nenäänsä siitä, että Suomen otteluissa MM-kisoissa on soitettu Jaren & VilleGallen ja Freemanin kappaletta "Karjala takaisin".

Kappaleen kertosäkeessä lauletaan muun muassa "Me voitetaan Karjala takaisin, hetkeks vaan mutta kuitenkin."

Minusta tuo kappale sopii erityisen hyvin varsinkin Venäjä -ottelun taustamusiikiksi! Ko. laulusta pelaajien olisi luullut saavan ylimääräistä latausta ja ottaa omalla tavalla luulot pois venäläisiltä myös itse ottelussa. Tällä kerralla se ei vain onnistunut.

Yksi suomalainen vastaa toki kymmentä ryssää, mutta tänäänkin tuli vastaan "se yhdestoista" eli Jevgeni Malkin, joka upotti finskit.

Toimittaja Kaj Kunnas pitäisi muuten saada MM-kisojen studiokommentoijien joukkoon No, tämäkin hoidetaan sitten ensi vuoden MM-kisoissa, jotka Suomi ja Ruotsi järjestävät jälleen yhdessä, neljä viimeistä ottelua perataan silloin Tukholmassa.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh heh" Luulen kyllä, että tuo jääkiekkoa ja suomalaisia kiekkoilijoita niin kovasti mollaamaan pyrkivä anonyymi on todellisuudessa kova lätkämies henkeen ja vereen. Mutta venäjätappion jälkeen anonyymiämme ottaa nyt vaan niin kovasti päähän eli "korpeaa" - muita synonyymejä en nyt rohkene tässä edes tuolle v'''''selle esittää! Tältä pohjalta anonyymin vuodatus on ymmärrettävä.

Anonyymi kirjoitti...

Parisuhde (kumpi voittaa): Mies katselee televisiosta jääkiekkoa ja vaimo tulee siihen eteen kekkaloimaan ja riisumaan vaatteitaan.
- Voisitkos mennä lajittelemaan niitä pyykkejä siitä jonnekin muualle?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jahas! Tuo oli varmaankin mr:n kommentti!

Skorpioni kirjoitti...

Nyt korpeaa ! Ei tee mieli rillata! Näihän se on. Kummolan Kale käyttää hyväksi viinhöyryisiä faneja, jotka maksavat lipuista mitä vaan. Nosta Kale ensi vuonna lipuujen hinnat 500 euroon/peli!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan sama kuka siellä suomen maalin suulla olisi ollut niin lukemat olisivat olleet jokseenkin samat. Malkin on niin hirmukunnossa ettei sellaista maalivahtia ole syntynytkään joka hänet pysäyttäisi, sehän on nähty jo rapakon tuolla puolenkin. Mieshän voitti NHL:n runkosarjan pistepörssin.

Malkin lienee tämän hetken kunnossaan paras kiekkoilija mitä ollaan koskaan nähty historiassa. Jopa Gretzky ja Lemieux kalpenevat hänen rinnallaan. Mikke Granlund on suorastaan divaritason pelaaja hänen rinnallaan.

Ihmeitä pitää tapahtua jos Venäjä ei vie mestaruutta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Granlund ei jaksa, on onneksi reservissä ikikieputtaja Mölli Keinonen.

Anonyymi kirjoitti...

Saisikos se Jalosen viimeinkin ulos?
Peli kulkee vain silloin, kun joukkue lopettaa hänen pelitapansa!
Sama viime vuonna. Suomi voittaa Jalosesta huolimatta eikä hänen avullaan.

Asiasta kolmanteen, Tshekin parhaat pelaajat olivat Bulanov ja Kurmann...

Anonyymi kirjoitti...

Ilkka Kanerva (kok) vetäytyy toistaiseksi Turun kaupunginvaltuutetun tehtävästä.

Kanerva kertoi STT:lle, ettei hän ei halua joidenkin kaupunginvaltuutettujen käyvän asiasta "poliittista sivuoikeudenkäyntiä". Hän aikoo kuitenkin asettua uudelleen ehdolle ensi syksyn kunnallisvaaleissa.

Kertoo IL. Vai olisiko tullut odotettavissa oleva nolo äänestytulos ennalta tietoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä yksi karhu aina kymmentä leijonaa malkkii.

peruskoulun veteraani kirjoitti...

En tiedä, kimmastuivatko veteraanit oikeasti Karjala takaisin -laulusta. Iltapäivälehti kyllä otsikoi, että sotaveteraanit tyrmistyivät laulusta, mutta jutussa ei ollut yhtä ainutta veteraanin kommentia!

Sen sijaan kovaa kritiikkiä esittää ex-ministeri Matti Louekoski (synt. 1941), joka johtaa nykyään veteraaniliittoa. Hänkään ei kerro, että joku veteraani olisi hänelle asiaa paheksunut.

Taitaa olla veteraanit niin vähissä, ettei saada enää paheksumishaastatteluja!

Tässä juttu: http://www.iltasanomat.fi/mmkiekko/sotaveteraanit-tyrmistyivat-leijonien-taukomusiikista-silkkaa-tyhmyytta/art-1288470428587.html

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Aurinkoiset terveiset Alanyasta! Ny rillataan beachilla!

Skorpioni kirjoitti...

Älä sie rillaille niihen tukkilasisten kans liikaa. Malta sie mieleis! Kyllä tällä Suomessa olis nyt voint rillailla ainakin alkuviikost.Myö ollaan täll rillailtu nyt jääkiekon jälkeen ihan tavalliset. Saas nähä miten on loppuviikon kans!Näin myö männää!