lauantai 12. marraskuuta 2011

507. Appron papereilla presidentiksi?

1. Presidentinvaalikampanja on täydessä vauhdissa. Pari kolme viikkoa sitten Paavo Lipponen puolusteli huonoja galluplukujaan sillä, että "heh heh, eihän vaalikampanja ole edes vielä alkanut". Millähän Paavo nyt puolustelee yhä vain heikommaksi kääntynyttä gallupsuosiotaan? Kävisikö niin hassusti, että vaalitaistelu on Paavon osalta loppu ennen kuin se ehtii kunnolla edes alkaa toisen kierroksen merkeissä?

2. Viikonvaihteen iltapäivälehdissä esiteltiin ehdokkaiden koulumenestystä lukion päästötodistusten ja ylioppilastutkinnon arvosanojen valossa. Seitsemästä ehdokkaasta viidellä on laudaturin paperit (Sari Essayh, Pekka Haavisto, Paavo Lipponen, Timo Soini ja Paavo Väyrynen), yhdellä magna cum lauden (Biaudet) ja hännänhuippuna Sauli Niinistöllä yleisarvosana approbatur. Lukion päästötodistusten keskiarvo menee samaa rataa: Essayah´n ja Väyrysen keskiarvo oli yli 9, Haaviston 9, Timo Soinin 8,5, Lipposen noin 8 ja hännänhuipun eli Niinistön 6,5.

3. Jos nämä numerot ja arvosanat ratkaisisivat presidenttikisan, olisi Niinistö ulkona kuin lumiukko koko kisasta. Mutta kuten tiedämme jo Raamatusta: Ensimmäiset tulevat viimeiseksi ja viimeiset ensimmäiseksi. Ja katso, tämä ennustus on toteutunut: presidenttigallupissa perää pitää Sari Essayah ja ylivoimainen ykkönen on Sauli Niinistö. Kansa ei pane presidentin työhönottohaastattelussa eli vaaleissa minkäänlaista painoa ehdokkaiden koulumenestykselle.

4. Ehkä nuo arvosanat kertovat enemmänkin ehdokkaiden luonteesta kuin osaamisesta ja keskinäisestä paremmuudesta. Niinistö, joka kieltäytyi presidenttiehdokkuudesta vuoden 2000 vaaleissa "puolivallaton leskimiehenä," lienee ollut nuorena täysin vallaton koulupoika. Essayah ja Väyrynen ovat ilmeisesti olleet pinkoja ja muut tältä väliltä. Joka tapauksessa Niinistöllä lienee ylioppilaspohjaisista Suomen tasavallan presidenteistä kaikkein heikoin koulumenestys.

5. Ei hätää, sillä Niinistökin selviytyi kuitenkin opiskelemaan juridiikkaa Turun yliopistoon. Tänään hän mainitsi iltapäivälehdessä, että paremmasta koulumenestyksestä olisi sikäli hyötyä, olisi päässyt helpommin sisälle yliopistoon. Luultavasti Niinistö, joka kertoo valmistuneensa yliopistosta viidessä vuodessa, ei päässyt sisälle tiedekuntaan ensimmäisellä yrittämällä, vaan vasta toisella tai kolmannella kerralla.

6. Niinistö valittiin Salon kauppalavaltuuston vuonna 1977, mutta eduskuntaan hän pääsi vasta kolmannella yrittämällä vuonna 1987. Niinistöllä oli ilmeisesti kahdella ensimmäisellä kerralla kotikaupunkinsa asukkaideen kannatus, muttei turkulaisten. Ilmankos Turussa asuva Ilkka Kanerva, joka tuli eduskuntaan jo vuonna 1970, ennustikin 1987 Niinistön olevan "tyypillinen yhden kauden kansanedustaja."

7. Sauli Niinistö työskenteli faktisesti 11 vuotta eli vuosina 1976-1987 Turun hovioikeuden esittelijänä eli viskaalina, virallisesti hän oli ko. virassa aina vuoteen 1994 asti, jolloin hän sai nimityksen ylimääräiseksi hovioikeudenneuvoksen virkaan. Päästyään vuoden 1987 vaaleissa eduskuntaan, Niinistö jäi kuitenkin virastaan virkavapaalle. Viskaalin viran ohessa Niinistö piti vuosina 1974-1988 Salossa omaa lakiasiaintoimistoa. Nykyisin tämä ei kävisi enää päinsä, ei edes Turussa, koska katsotaan, että tuomioistuimen palveluksessa oleva virkamies ei voi toimia samanaikaisesti asianajotehtävissä.

8. Turun hovioikeudessa muuten aloitti aikoinaan virkauransa myös Suomen tasavallan järjestyksessä kolmas tasavallan presidentti P.E. Svinhufvud eli Ukko-Pekka (presidenttinä 1931-37). Lempinimi Ukko-Pekka tulee luultavasti siitä, että Svinhufvud toimi jossakin välissä ennen presidentiksi tuloaan ukko-tuomarina eli Lappeen tuomiokunnan tuomarina.

9. Tasavallan presidentti toimii puolustusvoimien ylipäällikkönä. Jonkinlainen omakohtainen johtamiskokemus tällä alalla ei siis liene presidenttiehdokkaalle pahitteeksi. Ehdokkaista Niinistö ja Väyrynen ovat reservin kapteeneja, Lipponen ylikersantti ja Timo Soini alikersantti. Pekka Haavisto taas on sivari eli siviilipalvelusmies. Vuosi sitten herätti huomiota, kun ylipäällikkö Tarja Halonen, tunnetaan sotilaspiireissä myös nimellä Simpauttaja, ei ylentänyt Sauli Niinistöä majuriksi, vaikka puolustusvoimat puolsi ylennystä. Paavo Väyrysen mukaan myös hänen olisi jo kuulunut saada ylennys majuriksi, mutta jostakin syystä asiassa, tietenkin, oli tapahtunut vuosi sitten jokin sekaannus ja ylennys jäi myös Paavolta saamatta.

10. Mitä muuta vaalikampanjassa on tapahtunut? Viikko sitten kerroin ehdokkaiden esiintymisestä Helsingin kirjamessuilla. Sen jälkeen ei ole tapahtunut mitään erikoista. Viime torstaina neljä kärkiehdokasta osallistui TV1:ssä vaalikeskusteluun, jossa puhetta johti Susanne Päivärinta. Tilaisuutta on luonnehdittu yleisesti vaisuksi. Eräs kommentaattori vertasi keskustelua tielautakunnan kokoukseen. Aika paha, voisiko palaveria enää harmaammaksi luonnehtia?

11. Ai niin. Viikolla paljastui, että Pekka Haaviston ecuadorilainen puoliso Nexar Antonio Flores oli pahoinpidellyt reilut neljä vuotta sitten helsinkiläisessä ravintolassa erästä perulaista miestuttavaansa, joka oli ollut parketilla tanssimassa lyömällä uhria muutaman kerran nyrkillä kasvoihin. Kun ravintolasali on julkinen paikka, kyseessä on virallisen syytteen alainen rikos. Syyttäjä ei kuitenkaan nostanut syytettä. Selitys tähän piilee siinä, että Nexar Antonio oli tunnustanut rikoksen ja osapuolet olivat päässeet jupakassa sovintoon.

12. Presidenttiehdokas Pekka Haavisto kertoi olevansa tietoinen tapahtumasta, muttei sen yksityiskohdista. Pekka oli kuulemma kehottanut osapuolia sopimaan asian. Niin, Pekkahan tunnetaan konfliktien sovittelijana aina ulkomaita myöten. Jotkut povaavat hänestä jopa Mara Ahtisaaren manttelinperijää, siis sovittelijana. Tuollaisten tappelunujakoiden sovitteluista Pekka saakin kosolti kokemusta sovittelijan työtä silmällä pitäen. Mutta miten Pekka pystyi toimimaan sovittelijana, jollei hän tiennyt ko. tapauksen yksityiskohtia?

13. Pekka Haavisto on muuten koulutukseltaan ylioppilas. Hän on kyllä harjoittanut Helsingissä valtiotieteen opintoja, mutta opinnot lienevät jääneen kesken.

43 kommenttia:

Wilhelm kirjoitti...

Kyllä nykyäänkin hovioikeuksien viskaalit voivat sivutoimiluvalla puuhastella mitä moninaisimmissa asianajotehtävissä, vaikka se on kyllä vähenemään päin. Vielä 10 vuotta sitten se ei ollut edes vallan harvinaista.

Toipila kirjoitti...

Sekä Lipponen että Niinistö ovat lianneet kätensä lamavelkaisten törkeässä kohtelussa 1990-luvulla.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä väliä lukion päästötodistuksilla on?

Monet ovat tuossa elämänvaiheessa aika hukassa.

Kertooko se jotain ihmisestä 10-20 vuotta myöhemmin, jos on L:n tai A:n paperit?

Anonyymi kirjoitti...

Mites muuten on, jos ja kun Niinistöstä tulee presidentti niin voiko hän itse ylentää itsensä majuriksi? Vai meneekö sotilasarvo jäihin presidenttikauden ajaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Tuleepa heti kaksi nimeä mieleen joilla on edessään tukalat ajat jos Niinistöstä tulee pressa. Ilkka Kanerva (tietenkin) ja Jyrki Katainen. Katainen ei ottanut Niinistöä mukaan hallitukseen ja tämän Niinistö takuulla muistaa, vaikka julkisuudessa (mukamas) herrat ovat parhaita "ystäviä" keskenään. Niinistö on pitkävihainen, kuten Iken tapauksessa on nähty.

Eli Niinistö ei tule puoltamaan Kataista mihinkään tärkeään tehtävään jatkossa, katsokaapa huviksenne.

Kanervan ura taitaakin olla jo pulkassa mutta ei vara venettä kaada, sano Sauli..

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Katainen tuskin edes pyrkii mihinkään sellaiseen virkaan, jossa virkanimityksen tekee presidentti.

Pääministerinhän valitsee nykyisin eduskunta. Katainen tuskin pyrkii Puolustusvoimien komentajaksi tai arkkipiispaksi taikka Suomen Pankin pääjohtajaksi tahi suurlähettilääksi jonnekin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Niin, eiköhän seuraavaksi presidentiksi Niinistön (yhden) kauden jälkeen valita Jyrki Katainen; hänen pahin vastustajansa vuoden 2018 vaaleissa on tietenkin - Paavo Väyrynen.

Anonyymi kirjoitti...

Mauno Suokas pukee hyvin sanoiksi omatkin ajatukseni:

"Vanhana politiikassa olleena antaisinkin kokoomukselle neuvon, että välttäisivät antamasta vallan pitkää johtamisaikaa Kataiselle"

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/niiniston-ja-kataisen-siedettava-toisiaan/848310

Anonyymi kirjoitti...

Nuoria puolisoja... Haavisto iski yli 40-kymppisenä ministerinä teinipojan LatinalaisAmerikasta. Se että Haavisto tienasi enemmän kun Pojun suku yhteensä ei vaikuttanut asiaan. Lipponen nai yli 20-vuotta nuoremman Hertzberg'in. Rahasta en tiedä, mutta Päivi muutti lähiöstä paalupaikalle Töölön centeriin... Päivi suojelee vanhaa miestään taskuvarkailta(Päivin oman ilmoituksen mukaan). Paavo ei liene uskaltaisi liikkua kaupungilla, ilman Päiviä? Niinistö jatkaa samaa linjaa, avioehto turvannee varakkuuden ero sattuessa. Niinistö uskaltanee vielä liikkua kaupungilla ilman nuorikkonsa suojelusta. Siitä maan Äideiksi! Nim. L.H. Hoppu

Anonyymi kirjoitti...

Kukahan on Mauno Suokas?

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ja Soinin Timppa ei uskalla tuoda eukkoansa ollenkaan näytille!

Ainoa normaali tuntuu tässäkin suhteessa olevan Väyrysen Pate.

Anonyymi kirjoitti...

Timo Soinihan on luvannut tuoda vaimonsa rinnalleen jos pääsee toiselle kierrokselle. On kyllä niin upean näköinen toi Soinin vaimo että toivotetaan onnea matkaan..

Anonyymi kirjoitti...

Koulutodistukset eivät todista muuta,kuin että on istunut hiljaa pulpetissa, viitannut kiltisti ja kirjoittanut kokeet kaunokirjoituksella. Auttaa, jos vanhemmat muistavat maikkaa joululahjalla, silloin saa opettajan suklaapalankin.

Kukaan tässä maailmassa todella menestynyt ei ole koulupinkoja, pikemminkin päinvastoin. Ahti Karjalainen oli Mikkelin lukion täyden kympin keskiarvon oppilas, myöhemmin sadan prosentin ryssän renki ja alkoholisti. Steven Jobbs jätti koulun kesken, Edison ei käynyt koulua ollenkaan, Einsteinilla oli vaikeuksia laskennossa ja Akseli Gallen-Kallela sanoi: "Koulun tulenpalava helvetti ei toki lannistanut opinhaluani".

Puolueeton tarkkailija kirjoitti...

Kun blokissa mainittiin Ylen viime viikkoinen presitenttikeskustelu, niin ottaisin yyhden asian tästä todella laimeasta keskustelusta.

Soini vaati EU:n pyykin pesua. Lipponen pyysi tarkennusta. Soini piti valtuuksien lisäämistä nykyjohdolle hulluutena. Soini vaati nykyisten johtajien, esimerkiksi Barroson, vaihtamista uusiin ja pätevämpiin ennen valtuuksien kasvattamista. Tässä vaiheessa Lipponen ja Niinistö keskeyttivät Soinin puheen ja puolustivat Barroson toimia. Keskustelun puheenjohtaja lopetti tylysti jatkokeskustelun asiasta.

Käsitykseksi ainakin minulle jäi, että nykyisen hallituksemme johtavien hallituspuolueiden presitenttiehdokkaat pitävät EU:n johdon toimintaa kriisin yhteydessä hyvänä ja olisivat valmiit lisäämään nykyjohdon valtuuksia. Soini taas vaatisi nykytilanteeseen vastuullisia vaihtoon ennen lisävaltuuksien myöntämistä.

Joten tässkin asiassa ehdokkaissa on eroja.

Anonyymi kirjoitti...

Joo. Ei ylioppilaspapereilla väliä. Blogistikin tuli proffaksi, vaikkei ollut kuuden ällän ylioppilas. On appron papruilla päästy ekonometrian proffaksi, vaikka on välillä nyrkkeiltykin. Tilastojaukautumat koskevat joukkoja. Yksilö voi aina olla poikkeus. Niin ja homojen ällöäjät hoitoon.

Anonyymi kirjoitti...

Nii, ja Hitlerkin oli sotilasarvoltaan vain korpraali...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Heh, heh.

Presidentiksi pyrkivät Sauli Niinistö ja Timo Soini ovat suomalaisten gallupsuosikkeja moraalia koskevissa asioissa. Tämä" ilmenee" HS:n tänään julkaisemasta kyselyn tuloksista.

Kokoomuksen ehdokas Niinistö ja perussuomalaisten ehdokas Soini saivat suurimmat prosenttiluvut, kun kansalaisia pyydettiin nimeämään ne presidenttiehdokkaat, jotka ovat esimerkillisiä kolmella eri elämänalueella. Nimetä sai niin monta ehdokasta kuin halusi.
----
Luulisin, että kyselyyn on vastattu sillä lähinnä vain sillä perusteella, keitä vastaajat ovat pitäneet vahvimpina ehdokkaina tulevissa vaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Lipposen tavoin monijuurinen Biaudet on paras. Halonen on sen tiennyt nimitystä tehdessään.

HS on ollut Biaudet'n mukana Lieksassa sammuttelemassa valtoimenaan roihuvia rasismin lieskoja.

Toisen Halosen suosikkinimityksen, kansliapäällikkö Ritva Viljasen alaiset ovat sinne keskittäneet parisen sataa maahanmuuttajaa paikkakuntalaisten vaatimatonta elämää rikastuttamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tiekartaksi hautuumaalle tv:n debattia vertasi Stillerin ohjelmassa nuori Maria. Häntä jännitää pysyvätkö ehdokkaat hengissä vaaleihin saakka.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Brittiläinen keskustavasemmistolainen The Guardian julkaisi isänpäivän kunniaksi sunnuntaina verkkosivuillaan laajan esittelyn Timo Soinista.

Tässä pari poimintaa artikkeliin tulleista kommenteista:

- He looks like kermit the frog.

- He looks and sounds like a northern club comedian.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi:

Mitä väliä lukion päästötodistuksilla on? Monet ovat tuossa elämänvaiheessa aika hukassa.

Kohta vain niillä päästötodistuksilla voi päästä yliopistoon.

Anonyymi kirjoitti...

Mut eihän Kyösti Kallokaan tarvinnu mitään yo-todistusta päästäkseen pressaksi!

Anonyymi kirjoitti...

Reservin upseerien asevelvollisuus jatkuu sen vuoden loppuun, jolloin he täyttävät 60 vuotta. Tätä iäkkäämmät siirretään varareserviin, eikä heitä enää ylennetä.

Anonyymi kirjoitti...

Joku kirjoitti:
"Katainen ei ottanut Niinistöä mukaan hallitukseen ja tämän Niinistö takuulla muistaa, vaikka julkisuudessa (mukamas) herrat ovat parhaita "ystäviä" keskenään"


Itse olen päinvastaista mieltä. Niinistö ja Katainen ovat mielestäni eri linjoilla vain näennäisesti. Miksi?

Heillä on tarkkaan mietitty suunnitelma. Katainen houkuttelee porvariäänestäjät Niinistön taakse, kun taas Niinistö kalastelee vasemmiston ääniä. Näin varmistetaan laajapohjainen kannatus, koska pelkät ylemmän keskiluokan äänet ei riitä.

Tää on tätä tuttua peruskaavaa mitä saadaan taas lukea näiden miesten muistelmateoksista parin kymmenen vuoden päästä. Tällä hetkellä voidaan lukea 90-luvun Suomen kulissien tapahtumista (mm. Väyrysen ja Ahon kulissikamppailuista.

Tuosta ylioppilastodistusjutusta olen sitä mieltä että niillä numeroilla ei ole mitään väliä. Ne ei kerro älystä mitään, vaan pelkästään siitä onko henkilöllä ollut teininä elämää vai ei.

Itse presidenttikisasta olen sitä mieltä että Niinistön suosio tulee romahtamaan. Hänhän ei esimerkiksi vastauksissaan vastaa ikinä yhtään mitään, vaan pyörittelee asiaa korrektisti eri puolilta.

Väyrynen oli a-talkissa yllättävän varma. Pidän häntä uskomattoman likaisena poliittisena pelurina, jonka jokaiseen lauseeseen sisältyy jokin piilomerkitys jolla pyrkii edistämään omaa suosiotaan.

Ja sanan "piilo" voisi jättää pois koska tämä "piilomerkitys" on niin helpostihavaittavaa. Siis ihan jokaiseen hanen mielipiteeseen liittyy se, että joko edistää omaa etuaan tai sitten mollaa toista ja sitä kautta pyrkii edistämään.

Mutta enivei tälläkertaa uskon että Väyrynen on oikeasti tokalla kierroksella. Sen verran energiseltä hän vaikuttaa. Vaikutti että hän oli ainoa joka oil todella valmistautunut a-talkin ohjelmaan. Hän oikein odotti kysymyksiä toisin kuin esim Lipponen!

Nim. Omilla aivoilla

Anonyymi kirjoitti...

Jahas,kommenttien pitää olla profeetan oman mielen mukaisia,muuten iskee sensuuri? Taidatkin olla näitä jäsenkirjaproffia?

Skorpioni kirjoitti...

Kaikenlaisia galluppeja varmaan tullaan julkaisemaanvielä ennen vaaleja, mutta olen blogistin kanssa samaa mieltä, että Hesarin gallup ehdokkaiden moraalista oli kyllä täysin huuhaata.

Olen saanut kuulla luotettaaviusta lähteristä esim. siitä, että monet Niinistön kannnattajat eivät äänestä enää Saulia, koska tämä meni naimisiin omia lapsiaan nuoremman naisen kanssa. Nämä "luopujat" ovat kuulemma lähinnä vanhemman ikäpolven naisia ja niitähän on Suomessa paljon!

A-talkin paneelisssa ehdokkaat oli sijoitettu istumaan paitsi EU-ja Natokannan mukaisesti, myös siten, kuka ehdokkaista käyttää eniten hiusväriä ja varsinkin Hennaan. Ja tässähän selvän voiton veivät Lipponen ja Niinistö.

Ehdotankin, että järjestettäisiin ainakin yksi ellei kaksi tilaisuutta, jossa kaikki pääehdokkaat olisivat "luomuna" eli esim, Hennan käyttö ehdottomasti kielletty. Kun kaikki pääehdokkaat ovat jo ikämiehiä, ei pirukaan ota selvää, kuka on eniten harmaantunut, Ja sen toteaminen olisi ehdottoman välttämätöntä,kun äänestyskopissa valintaa tehdään!

Kun luin näyttelijä Antti Litjan haastattelun isänpäivähesarista ja kun näyttelijä kertoi muistavansa ovikoodinsa 5291 siitä, että Armi Kuusela valittiin vuonna 52 Miss Universimiksi ja kun Litja sai "viimeksi naista" vuonna 91, niin siitä tuli ovikoodinyhdistelmä, joka ei Litjan mukaan unohdu, niin eikö tulisi asettaa myös presidentiehdokkaan esim. valheenpaljastustestiin siitä, mistä je muistavat tiettyjä lukuja esim. ovikoodeja.

Tällaiset testit varmasti piristäisivät enemmän jo nyt nuukahtanutta kampanjaa, kuin esim. Hesarin julkaisemat Unto Hämäläisen "gallupit"

Jyrki Virolainen kirjoitti...

"Taidatkin olla näitä jäsenkirjaproffia?"

Jäsenkirjaa ei ole tullut - vielä - hankituksi, mutta mitäpä emeritus sellaisella enää tekisikään.

Kuten tämänkin blogijutun kommenteista näkee, julkaisen kommentteja toki laidasta laitaan. Mutta aivan sekopäisiä kommentteja en julkaise.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Skorpionin kertoma ovikoodijuttu (5291) oli kyllä hyvä, mutta sitä Antti Litja ei kertonut itsestään, vaan sen hän oli kuullut myös Lallukassa asuvalta taidemaalarilta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Valelääkäri Laiholla näytti olleen himpun verran parempi yo-todistus kuin Sauli Niinistöllä.

Anonyymi kirjoitti...

YO-todistus ei kerro mitään olennaista. Yliopistossakaan saadut arvosanat eivät kerro oikein mistään saatikka vaikuta mihinkään. Akateemisen uran kannalta merkitys saattaa olla toinen, mutta siitä en tiedä tai ole kiinnostunut, eikä ole kukaan muukaan akateemisen maailman ulkopuolelta. Elävässä elämässä kuitenkin kasvetaan ja kehitytään jatkuvasti. Urheilupuolelta voidaan ehkä analogisesti soveltaa ajatusta, että urheilija on yhtä hyvä kuin hänen viimeinen tuloksensa tai sijoituksensa. Toki ihmistä voidaan arvioida laajalta aikaväliltä, mutta yo-arvosanojen tai korkeakouluhakukertojen perusteella ei vain voi tehdä yksiselitteisiä johtopäätöksiä. Tällaisten asioiden yksisilmäinen ja kapea-alainen spekulointi kertoo enemmän spekuloijasta kuin spekuloinnin kohteesta.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Maanantai ei mittää, tiistai ei mittää, keskiviikko, torstai ei mittään...

Valtuutettu ei mittää, kansanedustaja ei mittää, puhemies, presidentti ei mittää...

Anonyymi kirjoitti...

"Reservin upseerien asevelvollisuus jatkuu sen vuoden loppuun, jolloin he täyttävät 60 vuotta. Tätä iäkkäämmät siirretään varareserviin, eikä heitä enää ylennetä."

Asia selvä. Sauli Niinistö oli 59v silloin (2007) kun Halonen ei suostunut kalkkiviivoilla ylentämään häntä majuriksi. Nyt Sauli on jo 63v eli natsat jäi ikuisesti saamatta.

Aika pirullinen teko muuten Haloskalta. Mahtaa Saulia sapettaa.

Mika Lako kirjoitti...

Loistavaa poliittista pakinasatiiria.

Jyrki Virolaisen poliittinen tilannekatsaus pesee Ylen pulinat, Hesarin kirjoitukset tai Kataisen puheet puoluekokouksessa 6-0!

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta aivan sekopäisiä kommentteja en julkaise" (Jyrki Virolainen)

Lakimiehen logiikalla Laihon ja Niinistön yo-todistuksilla on joku korrelaatio myöhempiin tekoihin?

"Jyrki Virolainen sanoi...
Valelääkäri Laiholla näytti olleen himpun verran parempi yo-todistus kuin Sauli Niinistöllä"

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymi - Se oli täyttä faktaa!

Skorpioni kirjoitti:

- Olen saanut kuulla luotettaaviusta lähteristä esim. siitä, että monet Niinistön kannnattajat eivät äänestä enää Saulia, koska tämä meni naimisiin omia lapsiaan nuoremman naisen kanssa. Nämä "luopujat" ovat kuulemma lähinnä vanhemman ikäpolven naisia ja niitähän on Suomessa paljon!

Niin, nämä vanhemman ikäpolven naiset olisivat varmaan toivoneet, että Sauli olisi iskenyt, jos sen uuden rouvan nyt piti olla ns. kirjallisista piireistä, jonkun Laila Hietamies -tyyppisen "painosten kuningattaren". Se olisi sopinut pressan paikkaa tavoittelevalle leskimies-Saulille paremmin.

Kun Sauli ei tätä ymmärtänyt, vaan päätyi Jenniin, niin vanhat rouvat kostavat: Sauli joutuu käymään pressakisaa hikistä toista kierrosta myöten.

Skorpioni kirjoitti...

Kyllä Saulin olisi pitänyt ajatella nenäänsä pitemmälle mennessään naimisiin Jenni Haukion kanssa, mutta kun Sauli on ainakin puolivallaton, niin eihän se Hirvisaaren kaltainen tullut kysymykseen.Puhutaan nyt asioista sentään oikeilla nimillä. Tarkoitit varmaan Laila Hirvisaarta etkä Hietamiestä?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Laila Hietamies -tyyppistä, samaa kaliiberia lienee Laila Hirvisaarikin, ent. Hietamies.

Anonyymi kirjoitti...

Joutuukohan Ahtisaari hakemaan turvapaikaa Namibiasta kun Väyrynen valitaan pressaksi.
Oliko se lupaus?
Oli miten oli puistattaa koko sakki.

Anonyymi kirjoitti...

Valelääkärit ja valetuomarit.
Niinistö väittää uraraporteissaan eduskunnassa kampanjassaan olleensa hovioikeudenneuvos, joka on eri asia kuin ylimääräinen hovioikeudenneuvos ja joka hän on ollut. Niinistö ei kuitenkaan ole toiminut tuomarina, kuten antaa ymmärtää vaan ainoastaan viskaalina eli esittelijänä.

Jali Raita

Anonyymi kirjoitti...

Turun hovioikeus

Asia: VT Sauli Niinistö hovioikeudenneuvoksena
Milloin Sauli Niinistö on nimitetty tasavallan presidentin määräyksellä hovioikeudeneuvoksen virkan? Onko virka ollut haussa? Onko hän ottanut osaa tuomarina eli hovioikeudenneuvoksena istuntoihin Turun hovioikeudessa ja osallistunut asoiden ratkaisemisiin? Oheinen uraselvityksestä eduskunnasta osoittaa, että hän on ollut samaan aikaan kansanedustaja eli estynyt tuomarin viran hoitamisesta. 

Ystävällisin terveisin
Jali Raita, diplomi-insinööri
Puistotie 11
Somero

Vastauksena 15.11.2011 hovioikeudelle lähettämässänne sähköpostiviestissä esittämiinne kysymyksiin totean seuraavaa.

Tasavallan presidentti nimitti 30.9.1994 Sauli Niinistön korkeimman oikeuden esityksestä ylimääräisen hovioikeudenneuvoksen  virkaan ajaksi 1.10.1994-31.12.1995. Niinistö ei luonnollisestikaan hoitanut kyseistä virkaa kansanedustajantoimensa vuoksi, vaan hänelle määrättiin sijainen mainituksi ajaksi. Kyseinen virka oli julistettu haettavaksi neljän muun ylimääräisen  hovioikeudenneuvoksen viran tavoin 31.3.1994.

Jussi Virtanen

Kansliapäällikkö
Turun hovioikeus

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan käsillä rekisterimerkintärikos eduskunnan rekistereihin Niniiston väärän merkinnän johdosta hovioikeudenneuvoksena? Viite: Rikoslain 16 luku
7 § (24.7.1998/563)
Rekisterimerkintärikos
Joka
1) aiheuttaakseen oikeudellisesti merkityksellisen virheen viranomaisen pitämään yleiseen rekisteriin antaa rekisteriä pitävälle viranomaiselle väärän tiedon tai
2) hankkiakseen itselleen tai toiselle hyötyä taikka toista vahingoittaakseen käyttää hyväkseen 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla aiheutettua virhettä,
on tuomittava rekisterimerkintärikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.
Yritys on rangaistava.

Jali Raita

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tuskinpa tuossa mitään rekisterimerkintärikosta on tapahtunut!
Eduskunnan virallisilla sivuilla mainitaan tosin virkanimikkeeksi "hovioikeudenneuvos 1994", vaikka tosiasiallisesti kyse oli "vain" ylimääräisestä hovioikeudenneuvoksen virasta 1994-1995. Mihinkähän tuo toinen vuosi eli 1995 on tipahtanut??

Tosiasiassa Niinistö on ollut koko ajan, jolloin eduskuntaan valittiin, virkavapaana Turun hovioikeuden virasta.

Anonyymi kirjoitti...

Sauli Niinistö on ollut oikeusministerinä samaan aikaan, kun on ollut hovioikeudenneuvos Turun hovioikeudessa. Tuomioistuimet kuuluvat oikeusministeriön hallinnonalaan, eli Niinistö on ministeriön päällikkönä ottanut itseään koskeviin päätöksiin osaa, valmistelut mm hovioikeudenneuvoksia koskevia lakiesityksiä eduskunnalle. Eikö tämä ole mitä korkeimman tason esteellisyyttä tai muuta kieroutta?
Jali Raita, Somero