sunnuntai 1. tammikuuta 2012

525. Tarja Halosen viimeisin Uudenvuodenpuhe: Tää korutont' on kertomaa


Tarja Halonen piti tänään vihon viimeisen Uudenvuodenpuheensa tasavallan presidenttinä. Johan tuota oli ehditty odotellakin. Nukkavierunoloinen pressa ilmestyi vielä kerran juhlapäivänä kello 12 olohuoneisiimme arkitamineissaan.

Oliko puhe vitsikäs ja naurettiinko sille? Kyllä maar, ei naurettu. Puhe oli mitä oli, samanlaista poliittista liturgiaa kuin kaikki muutkin Haloskan puheet, joilla on tapana mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ihmisten mieliin niistä ei ole jäänyt juuri koskaan mitään.

Presidentin puheet onkin luultavasti tarkoitettu vain lähinnä lehtien pääkirjoitustoimittajille. Hesarin Unto Hämäläinen kehtasi jo tänään kehua retostella Halosen puhetta Perässähiihtajä-blogissaan Halosen parhaaksi puheeksi. Jos näin on, niin miten helevetin huonoja ne muut puheet sitten ovatkaan olleet!

Kuten aina ennekin, puheessa mainittiin jotain mainittiin YK:sta, jotain Venäjästä ja pariin kertaan jotain ikuisuusaiheesta eli kestävästä kehityksestä. Mitähän se sekin mahtaa tarkoittaa, aprikoivat puhetta toisella korvalla kuunnelleet. Muutama pakollisen oloinen lausahdus globalisaatiosta, turvallisuuspolitiikasta, rauhanvälityksestä ym. iäisyysasiasta. Eriarvoisuus on kuulemma vain lisääntymistään lisääntynyt Suomessa. Niin aina, mutta onhan presidentti ollut viimeisten 30 vuoden aikana siitä yhdestä puolueesta, jota Halonenkin on edustanut. Ainoa asia, joka tuntuu olevan Haloskan mielestä kondiksessa, on sukupuolten välinen tasa-arvo.

Kyllähän tuo mainittu tasa-arvo sitten myös näkyy ja kuuluu, jos vaikka kuuntelee kaduilla ja kuppiloissa nuorten tyttöjen puheita. Sanaa "vittu" ja kirosanoja kuulllaan nykyisin useammin melkein tyttöjen kuin poikien suusta.

Nuorten tyttöjen ja naisten käyttämä fyysinen väkivalta seurustelusuhteissa ja muutenkin on lisääntynyt ja raaistunut presidentti Halosen virkakautena selvästi. Todellista sukupuolten tasa-arvoa! Mistä tämä johtuu, naispresidentistäkö? Mutta onko kukaan kuullut Halosen koskaan olleen huolissaan mainitusta asiasta? Minä en ole. Myös perheväkivalta ja -surmat ja lapsenmurhat ovat lisääntynyt todella huolestuttavassa määrin. Mutta tästäkään presidentillä ei ole mitään sanottavaa.

Olisi odottanut, edes edes tässä viimeisessä puheessa, presidentillä olisi osoittanut jonkin lohduttavan tai rohkaisevan sanan erilaisissa vaikeuksissa oleville tavallisille ihmisille ja heidän murheilleen. Mutta ei, ei sitten yhtikäs mitään tälläkään kertaa. Ei mitään konkreettista muutenkaan, aina vain sitä samaa yleistä höpinää ja löpinää, joka myös aina sellaiseksi jää johtamatta käytännössä yhtään mihinkään.

Tai olisi nyt edes tällä viimeisellä kerralla hieman irrotellut ja kertonut, mitä mielessä ihan oikeesti pyörii. Vaikkapa tähän tapaan:

- Mä en ole homo enkä kommunisti, vaikka mua on sellaiseksi aina haukuttu. - Bush-nuoremman kraka oli ihan oikeesti vinossa, joten totta helvetissä mun piti sitä oikaista. - Vuoden 2011 suurin katastrofi oli, puhutaan esimerkiksi Japanin tsunamista ja ydinvoimalaonnettomuudesta tai mistä muusta mitä tahansa, Rontin äkkikuolema. Se katti otti ja kuoli, kun se pelästy Kultarannassa kylässä ollutta, sitä hieman hiirulaista muistuttavaa YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonia. - J.K.Paasikivi oli oikeassa, sillä kyllä tää presidentin virka on todella aika paska virka: kuunnella nyt päivästä toiseen ihmisten jatkuvaa narinaa ja haukkumista sekä puoluepukareiden iänikuista jaaritusta Natosta ja ties mistä hitosta. - Härski-Pekasta olis pitänyt tehdä mun jälkeen seuraava pressa, se oli siinä isoäiti-jupakassa oikeassa - tosin sen olin minä ketä kehotti Pekkaa puuttumaan sen Egyptin mummelin käännyttämisasiaan. - Nyt me sitten muutetaan Penan ja sen toisen jäljelle jääneen katin kanssa Kallioon sinne kattohuoneistoon. Sinne on tarvinnu tehdä pirunmoinen remppa, kun mä oon vaatinu, että Penan sviitti erotetaan mun puoliskosta puolen metrin paksuisella kiviseinällä. Talon naapurit on ollu jo puoli vuotta hermorauniona sen rempan takia, kun Pena unohti panna lapun rappukäytävään. Perhana sentään, saadaankohan me häätö koko lokaalista! - Häh, hähhää: mä en menny halpaan, niin kuin tv:n uutistenlukija Matti Rönkä, sillä mä en lukenut siitä lukulaitteesta jonkun koiraleuan sinne raapustamia sanoja "penis" ja "voihan v***u sentään."

Oikein onnellista uutta vuotta!


17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tarja Halonen ei jätä blogistia kylmäksi. Miksi ei. Taitaa tuntua hyvältä haukkua johtajia. Aggressioaltiuttako?

Pitäiskö kansakunnan päällikön aina panna asiat erityiseen kuntoon. Asiantuntijan mukaan puhe kuitenkin oli omassa sarjasssan paras. Eipä se Ahtisaarikaan toivottelujensa lisäksi kai kovin värikkäitä puheita pitänyt.

- Muuten kirjailja Susi kirjoitti lauantain Hesarissa pitkän pätkän hyvää tekstiä kansalaismediasta. Mutta se taisi olla lukutaitoisille.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Anonyymi ei nyt(kään) ymmärtänyt. En ole toki vaatinut johtajaa "panemaan asioita kuntoon."

Olisin vain odottanut, että johtaja olisi näiden 12 vuoden aikana edes joskus puhunut puheissaan tavallisille ihmisille ihmisten asioista ja ongelmista ihmisten ymmärtämällä kielellä.

Puheen ei tarvitse olla "värikäs", mutta se voisi olla koskettava, jolloin se jäisi ihmisten mieliin.

Anonyymi kirjoitti...

"Vittu, nyt mä kyllä hirtän ton jätkän lyhtypylvääseen munistaan!"

Siinäpä presidentillistä puhemallia nuorille tytöille!

Anonyymi kirjoitti...

Parasta tässä kaikessa on, että pian pääsemme eroon tuosta m(n)uijasta ja 30 vuoden sdp-ajasta, joka on estänyt kansakunnan tervettä kehitystä aidoksi hyvinvointioikeusvaltioksi, joksi isänmaatamme on väkisin yritetty vääntää tyhjänaikaisilla loruiluilla, jota tämä viimeinenkin oli.

Vaalin jälkeinen aika vapauttaa henkisiä vomavaroja kansakunnan parhaaksi kunhan Koviston konklaavin peitellyt ja piilotellut asiat, jotka Halonen salasi, selvitetään ja henkiset voimavarat vapautetaan.

Tätä kulunutta 30 vuotta ei tule ikävä ja jääkööt se muistuttamaan, että tulevaisuudessa kansakunta ottaa opikseen edellisestä.

Jk. Martti Ahtisaari oli virkistävä poikkeus tuossa ajassa. Marahan nauttiikin laajaa kansainvälistä arvostusta ja kunnioitusta.

Anonyymi kirjoitti...

Viron televisiossa esitettävä sketsisarja Tujurikkuja (suom. Ilonpilaaja) teki rankalla tavalla pilaa Suomen tasavallan presidentistä Tarja Halosesta. King Kong -tyylisessä sketsissä jättiläiskokoinen Halonen tuhoaa rakennuksia ja syö ihmisiä Tallinnan keskustassa.

Tarja Halosen roolissa oli sketsissä miesnäyttelijä Sepp Ott.

Asiasta kertovat Suomessa tänään molemmat iltapäivälehdet.

Anonyymi kirjoitti...

Monet kommentaattorit odottavat Tarja Haloselta räväkämpää uudenvuodenpuhetta, Halosen pitämää puhetta on moitittu puisevaksi ja harmaaksi. Viestintäyrittäjä Harri Saukkomaa moitti Halosen esitystä suorastaan tylsäksi.

"Tästä tai Halosen aikaisemmista puheista ei jä mieleen yhtään sanontaa tai lausetta, jossa olisi persoonallista särmää", sanoi Saukkomaa I-S:n haastattelussa.

Pekka kirjoitti...

Halonen kovasti peräänkuuluttaa solidaarisuutta, mutta sitten oli Halonen itse aikoinaan oikeusministeri eikä pistänyt tikkua ristiin isien oikeuksien puolesta.

Eli uskottavuus on Halosella heikko, solidaarisuudesta puhuttaessa. Tekopyhyyden merkit täyttyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Tarja Halosen presidenttiys oli alusta alkaen Kalevi Sorsan kostamista,kun hänestä ei tuullutkaan itsestään presidenttiä.Valituksi tuli Ahtisaari,joka suoriutui tehtävästä paremmin kuin kukaan ehdolla olleista,Sorsasta puhumattakaan.Halonen syrjäytti Ahtisaaren Helsingin Sanomien ja Vasemmistoliiton avulla. SDP:n aika hegemoniana alkaa olla ohi.

Anonyymi kirjoitti...

No mitäs kiittämätöntä marmatusta täältä kuuluu? Asiat ovat paremmin kuin hyvin.
SDP on tehnyt linjakasta kokoomukselaista politiikkaa aina 70-luvun lopulta. Vasemmistoliitto ei myöskään asetu missään poikkiteloin, kun se odottaa uutta EU-Neukkulaa vesi kielellä yhdessä EK:n pamppujen kansssa.
Eikä tavallinen pikkuvirkamies, kampaamoyrittäjä, opettaja tai portsari ymmärrä vieläkään mistään mitään.
"On meneillään sota, ja me olemme voitolla", sanoi sijoittaja Buffett jokin aika sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Tarjan vauhti loppui jo 1. kauden aikana kun tiedoitusvälineet ja suuri yleisö ei oikein häntä enään huomioinut. Vai oliko jo tuolloin niin, että presidentin valtaoikeudet olivat niinkin heppoiset kuin ovat olleet näihin päiviin asti - Tarjan sanan painon puuttumisena todelliseen valtakunnan asioihin. Ja täyttä totta blogistin huomio nuorten tyttöjen keskustelutavasta painottaa kirosanoilla naisten aikakauden tapaisella voimakkaalla sanomallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Halonen ei ole päässyt käsiksi näkyvimpiin talous-ym. päätöksiin mutta edennyt kuin tankki omilla suunnillaan.
Lopulta selvintä, suoraviivaisinta ja peruuttamattominta vallankäyttöä esiintyy oikeusasioissa.
Niissä Halosen kikka painottaa vähemmistöjen oikeuksia on avannut keinoja höykyttää ja alistaa enemmistöä, etenkin miehiä.
Halonen nimtää vielä mm. Hallbergin seuraajan KHO:ssa. KHO on avannut portteja turvanhakijoille mm. määrittelemällä Keski-Irakin turvattomaksi. Ihan äsken Hallbergin puheenjohdolla hyväksyttiin valitus, jossa muslimi kertoi kääntyneensä Jehovan todistajaksi, jota kotona vainottaisiin.
KHO:n presidentiksi rkp-oikeusministeri ja Tarja löytänevät jonkun jopa Hallbergia kekseliäämmän oikeuksien lisääjän.
Melkein yllätys, ettei Jonkka ole vapauttanut virkaansa kelpo nimittäjän täytettäväksi.

Anonyymi kirjoitti...

"---KHO:n presidentiksi rkp-oikeusministeri ja Tarja löytänevät jonkun jopa Hallbergia kekseliäämmän oikeuksien lisääjän. ---"

Eivät ne enää ketään voi löytää, vaan ovat sidottuja olemassa oleviin hakijoihin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Opiskelijoilla ja ikuisilla ylioppilailla on presidentin vaaleissa paljon valinnanvaraa, suorastaan runsauden pulaa, sillä ehdokkaista kolme on koulutukseltaan ylioppilas:

Arhinmäki, Biaudet ja Haavisto.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvien veljien Bjonjengissa järjen periytyvyys on nostanut Arhinmäen ministeriksi samaan ministeriöön jossa isikulta on toiminut korkeassa virassa.

Anonyymi kirjoitti...

Heijastaisiko Halosen puhe sitä yksinkertaista tosiasiaa, että nykyisen perustuslain mukaan Tasavallan presidentti ei enää ole politiikan ykköstoimija. Kun ei ole valtaa, niin paha on mitään konkreettista sanoakaan. Kyllähän puheessa oli "arvojohtajalta" vaadittavaa yleistä hymistelyä.

Anonyymi kirjoitti...

Omistetaan suomalaisille naisille eestiläisen Laur Teär:n laulamana Kiidame naist kuultavissa youtube:ssa

Anonyymi kirjoitti...

Halonen mainitsi miesten eliniän eroista. On ongelma, että hyväosainen mies elää kymmenisen vuotta kauemmin kuin huono-osainen.

Tämä on oikea herkkupala feministeille.

Onhan tiedetty iät ja ajat, että naiset elävät Suomessa seitsemisen vuotta kauemmin kuin miehet. Tästä ei kuitenkaan feministi voi puhua. Tietenkään.

Sen sijaan miesten eliniän ja terveyden eroista on helppo femakonkin puhua, koska elämmehän patriarkaatissa, jonka keskeinen piirre on sorto. Toki pahin sorto kohdistuu naisiin mutta kyllä siinä ohessa ehkä vähän joku mieskin kärsii.

Olen tosissani. Halonen ei koskaan olisi voinut ottaa uudenvuoden puheessa esille naisten parempiosaisuutta.