Suomi syrjässä myös euromaiden johtajien illallispöydässä. Muihin yksinäisiin paikkoihin on sijoitettu Slovenian, Liettuan ja Latvian päämiehet.
1. Juha Sipilän hallitus on istunut vajaa puolitoista kuukautta. Se on joutunut heti suuriin vaikeuksiin.
2. Hallitus ja presidentti Sauli Niinistö kielsivät EU:n pakotelistalla olevan Venäjän duuman kuuden kansanedustajan tulon Suomeen Etyj-juhlakokousta varten. Tästä ulkoministeriö, hallitus, presidentti ja koko Suomi saivat Venäjän ankarat moitteet ja suorastaan vihat niskaansa. Suomen suhteet Venäjään ovat nyt pohjamudissa. Venäjä uhkaa tyssätä Suomen kanssa tehtävät puukaupat ja panna paperiteollisuutemme polvilleen.
3. Hallituksen ja presidentin päätös oli Etyj-asiassa oli toki aivan oikea, mutta pyyhkeitä hallitukselle ja Niinistölle on syytä antaa siitä, että ne alkoivat selitellä kieltopäätöstään onnettomilla perusteilla ja syyttämään EU:ta ja sen muitä jäsenvaltioita mm. siitä, että Suomi olisi jätetty asiassa yksin. Turhaa puhetta, kyllä Suomen pitää kantaa vastuu päätöksestään eikä arvostella asiassa muita. Venäläisten porttikiellolle oli vankat ja täysin hyväksyttävät perusteet, jotka Timo Soinin, koko hallituksen ja presidentti Niinistön olisi pitänyt tuoda rohkeasti esiin eikä ryhtyä venkoilemaan.
4. Nyt Sipilän hallituksen sopu rakoilee pahasti Kreikan tilanteen ja kreikkalaisille myönnettävän kolmannen lainapaketin tai Kreikan velkojen leikkauksen kohdalla. Hallitusohjelmassa sovittiin selvin sanoin, että Suomen vastuut Kreikalle eivät saa kasvaa. Hallituksen linja tuntuu kuitenkin jo pahasti horjuvan.
5. Hallituspuolueista keskusta ja kokoomus olisivat ilmeisesti olleet melko valmiita poikkeamaan hallitusohjelmasta ja suostuneet neuvottelemaan uudesta Kreikan tuki- ja lainapaketista. Perussuomalaiset harasi kuitenkin vastaan ja on ehdottomasti sitä mieltä, että Suomen ja euromaiden ei tule ryhtyä edes neuvottelemaan Kreikan pari päivää sitten jättämästä uudesta velkaesityksestä, jonka suuruus liikkuu 50-100 miljardin euron välillä.
6. Eduskunnan, pääministerin ja valtiovarainministerin pitäisi olla parhaillaan lomalla, mutta nyt ei ole aikaa eikä varaa pitää lomaa. Eduskunnan suuri valiokunta kokoontui eilen sekavissa tunnelmissa ja tänään se on pitänyt uuden kokouksen. Hallituksen kannan Kreikka-kysymyksessä sanotaan vaihtuneen eli tiukkentuneen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Syynä tähän on ilmeisesti se, että Timo Soini uhkasi persujen lähtevän hallituksesta, jos hallitus ei suostu tulemaan perussuomalaisten edustaman tiukan linjan taakse.
7. Eilen suuri valiokunta hyväksyi hallituksen linjan Kreikka-kysymyksessä, mutta valiokunnan päätös julistettiin salaiseksi, eli kansanedustajat eivät saa kertoa, mikä tuo linja oikein on. Selvää kuitenkin on, että hallituksen linja on Kreikan suhteen ankara ja tiukka. Tämä ilmenee siitä, että Paavo Arhinmäki, joka kävi talvella Ateenassa juhlimassa juhlimassa syriza-puolueen vaalivoittoa ja joka on tunnustautunut pääministeri Alexis Tsiprasin vankaksi kannattajaksi, jätti valiokunnan päätökseen erivävän mielipiteen.
8. Ministeri Alex Stubb on "laukannut" euromaiden kokouksissa Brysselissä parin viikon aikana vähintään joka toinen päivä. Saman tempun joutuu tekemään myös pääministeri Sipilä, joka on käynyt Brysselissä Kreikka-kysymyksen takia tätä ennen jo kahdesti - nämä reissut ovat olleet turhia, sillä ko. kokouksissa ei ole päätetty mitään - ja tänään hän on matkustanut jälleen Bryseeliin hiottuaan sitä ennen aamupäivällä eduskunnan suuressa valiokunnassa - joka siis kokoontui myös tänään - Suomen "lopullista" kantaa Kreikka-asiassa. Johan kolmas kerta toden sanoisi - tuskinpa vaan.
9. Brysselissä ja euromaissa - ei siis vain Suomessa - vallitsee ymmärrettävästi syvä luottamuspula Kreikan hallitusta kohtaan. Viikko sitten Kreikassa pidettiin kansanäänestys, jossa euromaiden tekemä esitys Kreikan velkaehdoista hylättiin selvin numeroin. Mutta kului vajaa viikko ja Tsipras ja kumppanit esittivät itse euromaille lähes joka kohdassa täysin samanlaisen esityksen uusista lainaehdoista, jonka ne esittävät kansanäänestyksessä hylättäväksi!
10. Alex Stubb ja Juha Sipilä ovat tänään yrittäneet torjua väitteet siitä, että hallitus oli ollut lähellä hajota Kreikan toimintalinjan suhteen vallinneiden erimielisyyksien takia. Timo Soinilta ei ole saatu asiaan selkeää vastausta. Juha Sipilä korosti hallituksen yksimielisyyttä marssiessaan tänään pari tuntia sitten suuren valiokunnan kokoukseen.
11. Hallitus voi toki nyt olla yksimielinen, sillä yksikään hallituspuolue ei haluaisi hallituksen hajoavan. Toinen asia asia on, että päivää tai paria aiemmin hallituspuolueiden rivit olivat asian takia sekaisin. Todennäköistä on, että tässä tilanteessa Timo Soini esitti uhkavaatimuksen persujen lähdöstä hallituksesta, jolleivät kaksi muuta hallituspuoluetta tulisi hänen omaksumansa tiukan kannan taakse. Ja katso: Sipilä ja Stubb tottelivat ja mukautuivat Soinin tahtoon.
12. Jälkikäteen Sipilän ja Stubbin on toki helppoa sanoa, että hallitus olisi ollut koko ajan yksimielinen. Tämä ei pidä paikkaansa. Hallituspuolueet olivat eri mieltä ja yhtenäisyys saatiin aikaan vasta siten, kun Timo Soini esitti ukaasin, jonka mukaan hallitus hajoaa, jos keskusta ja kokoomus eivät tulisi perussuomalaisten kannan taakse.
13. Mitä tapahtuu seuraavaksi? Tätä on mahdotonta ennustaa, mutta mahdollista on, että meillä Timo Soini ryhtyy entistä pontevammin vaatimaan Kreikan eroa tai erottamista eurosta (grexit) Juha Sipilän ja kokoomuksen lienee pakko tukea myös tätä Soinin esitystä, jos hallitus aiotaan pitää pystyssä.
14. Kuka Suomen hallitusta todellisuudessa johtaa, Juha Sipilä vai Timo Soini?
15. Viimeisimmät otsikot asiasta:
- Sipilä suuren valiokunnan kokouksen jälkeen tänään: Suomi ei suostu neuvotteluihin Kreikan esityksen pohjalta, koska se ei ole "riittävä pohja". Sipilän mukaan Suomen tiukka linja Kreikan lainoittamisessa ei ole perussuomalaisten sanelema.
- Perussuomalaiset kiistävät uhkailleensa hallituksesta erolla - Soini ei kuitenkaan kommentoi. Persut eivät siis ole puolueena esittäneet ko. uhkausta, mutta eri asia on, että Timo Soini on voinut sellaisen ukaasin yksin esittää.
- Teija Tiilikainen: Suomi noteerataan nyt kaikkialla eurokriittisenä.
- Paavo Arhinmäki: Valtava kolaus Suomen maineelle. Myös Ville Niinistö moittii Suomen tiukkaa kantaa.
45 kommenttia:
Suomi vastustaa, joten yksimielisyyttä ei tule ja neuvotteluita ei voi aloittaa. Asiassa siirrytään hätätilamenettelyyn ja paketti annetaan 2/3 enemmistöllä. Suomi on tässäkin äänestyksessä vastaan. Paketti myönnetään, mutta hallitus ei hajoa, sillä kaikki tehtiin mitä voitiin eikä hallitus hyväksynyt missään vaiheessa lisävastuita, jolloin hallitusohjelmassa pysyttiin.
Timo Soini on ainoa suoraselkäinen mies hallituksessa. Muut ovat hyväuskoisia hölmöjä, jotka syytäisivät rahoja haaskuun.
Ensimmäisen anonyymin mainitsemassa htätilamenettelyssä tehtävään päätökseen vaaditaan, ei 2/3 enemmistö, vaan 85 prosentin määräenemmistö. Sellainen päätös edellyttää kuitenkin, että komissio ja EKP katsovat, että kiireellisen lainapäätöksen tekemättä jättäminen voi vaarantaa euroalueen taloudellisen ja rahoituksellisen kestävyyden.
Niin, mitä me suomalaiset osaisimmekaan tehdä ilman näitä ihania ja kaikkivoipaisia persuja!
Jokaista persua tarvitaan nyt isänmaan edun nimissä Suomessa. Oikeus- ja työministeri Jarppa Lindströmkin peruutti matkansa oikeusasioita käsittelleen EU:n oikeus- ja sisäasioiden epäviralliseen ministerikokouseen, joka pidettiin perjantaina 10.7. Luxemburgissa. Syyksi ilmoitetaan OM:n sivulla ministerin "muut työtehtävät". Lindstömin sijasta kokoukseen matkusti Suomesta virkamies eli OM:n osastopäällikkö Asko Välimaa.
Suomi menettää Urpilaisen takuutukset suostuessaan akordiin. Sitäkö blogisti toivoo?
Mina ei toivoa, mina ei uskoa, mina ei rakasta - enkä mina myöskään tonttuile!
Juha Sipilä sanoi, että meillä oli hallituksessa täysin yksimielinen päätös. Tarkoittaen siisKreikan lisälainaesitystä.
Toki PÄÄTÖS oli yksimilinen, mutta ennen kuin se saatiin aikaan, hallituspuolueet olivat erimielisiä, eli persut olivat toisella kannalla kuin keskusta ja kokoomus. Loppujen lopuksi persujen ja Timo Soinin kanta voitti ja ratkaisi sen, että hallitus omaksui äärijyrkän kannan Kreikkaan. Miksi se sitten voitti? Se voitti, koska Timo Soini uhkasi muuten lähteä hallituksesta.
Tämä siitä Sipilä hehkuttamasta "täydellisestä yksimielisyydestä"!
Alex Stubb kertoi hetki sitten Brysselistä, että euromaiden valtiovarainministerit asettivat Kreikalle 10-15 lisäehtoa, jotka Kreikan pitää täyttää tai luvata täyttää, jotta Kreikan pyytämästä lainasta voitaisiin neuvotella. Nämä lisäehdot tulee ensin hyväksyä Tsiprasin hallituksessa ja sen jälkeen vielä Kreikan parlamantissa.
Jos lisäehdot täytetään, joutuu Suomen hallitus ja suuri valiokunta uudelleen päättämään, miten Suomi suhtautuu Kreikalle meönnettävään lisälainaan.
Vaara tai pelko hallituksen hajoamisesta on siten edelleen ajankohtainen asia, sillä perussuomalaiset tuskin taipuvat hyväksymään Kreikalle annettavaan kolmanteen 70-100 miljardin suuruiseen lainaan millään ehdoilla.
Voi olla, ettei hallituksen hajoamisvaara edes aktualisoidu. Jos ehdit ovat riittävän tiukat, ei Kreikka niihin taivu. Toivottavasti ovat. Jos vihreät saisi päättää Suomen kannasta, Kreikalle myönnettäisi automaattinen peruspalkka (vrt kansalaispalkka) EU:n varoilla, ettei tule turhaa byrokratiaa ainaisesta rahan kinuamisesta.
"Jos virhreät saisi päättää…"
Tyypillistä höpötystä! Mikään puolue ei päätä Suomessa yksin Kreikasta tai muistakaan asioista eivätkä vihreät ole edes hallituksessa.
Jos vasurit eli P. Arhinmäki saisi päättää asiasta, niin Kreikkaan työnnetäisiin rahaa Suomesta niin peijoonisti. Onhan pääministeri Tsiprasin syriza-puilue vasureiden sisarpuolue. Molemmat ovat yhtä toivottomia tappauksia.
Tänään kello 18 Brysselistä "lennätettiin", että Euroryhmä eli eromaat esittävät Kreikalle kahta vaihtoehtoa: 1) joko hyväksyä uudet ja entistä vielä paljon tiukemmat ehdot tai 2) lähteä eurosta määräajaksi. Kreikalle esitetään esimerkiksi 50 miljardin suuruisen rahaston perustamista, johon hallituksen pitäisi koota valtion omaisuuden yksityistämisestä saatavat rahat. Tiukka on myös Kreikalle annettu vain kolmen päivän aika ajaa uudistukset läpi maan parlamentissa.
Suomi ei pannut muille euromaille hanttiin, vaan hyväksyi muiden eromaiden mukana sanotut vaihtoehdot. Tähän Juha Sipilä ja Alex Stubb saivat koolla olevalta eduskunnan suurelta valiokunnalta tarvittavan madadaatin. Valiokunnan kokouksen jälkeen ei ole haluttu kertoa, onko Suomi kenties höllentänyt Kreikka-kantaansa, vai onko se pysynyt samankaltaisena. Valtiovarainministeri Alexander Stubb kommentoi Brysselissä, että Suomen mandaatti liikkuu koko ajan ja että se on riittävän laaja.
Euromaiden huippukokoukseen tänään saapaunut pääministeri Juha Sipilän kerrotaan vältelleen Brysselissä kameroita. Sipilä ei kommentoinut kansainväliselle medialle mitään, vaan käveli tyynesti ja muina miehinä koko toimittajajoukon ohi.
Sipilä toimii aivan oikein, kun ei kommentoi, kun kerran on päätetty salassapidosta. Stubb ei sen sijaan malta olla hölisemättä. Lieneekö joustava mandaatti hänen omaa toiveajattelua.
Pieleen meni tuokin anonyymin kommentti ja Stubbiin kohdistettu syytösyritys.
Se oli nimittäin juuri Juha Sipilä, joka "raotti" edes hieman Suomen kantaa - tosin vain kotimaisille tv-kanaville - ei siis Stubb. Sipilän lausumaan perustella myös Paavo Arhinmäki rohkeni lausua oman sinänsä täysin merkityksettömän "tuomionsa" Suomen halltuksen tiukasta linjasta.
Ulkomaisille tiedotusvälineille Sipilä ei sen sijaan uskatanut sanoa Brysselissä mitään, vaan suorastaan vältteli kameroita ja toimittajia ja kuljeskeli tapansa mukaan seinävieriä pitkin.
Kreikan on uumoiltu kostavan Suomelle vastustamalla Suomen Nato-jäsenyyttä, jos Suomi hakisi jäsenyyttä. Natoon pääsy edellyttää kaikkien Nato-maiden suostuusta.
Asettiko Soini itsensä samaan valtiomiesrintamaan Risto Rytin kanssa ?
Uhrasiko Soini vain itsensä, mutta ei Persujen hallitustaivaltaeikä Suomen Europpataivalta, kun ryhtyi henkilökohtaisesti vastustamaan hallituksen linjaa.
Nyt taitavat Persut myydä sitä jotakin, mutta Soini ei vielä....
Kohta koko Eurooppa herää kuulemaan Persujen Linjan!
"Paavo Arhinmäki: Valtava kolaus Suomen maineelle. Myös Ville Niinistö moittii Suomen tiukkaa kantaa".
Aivan ilmeisesti hallitus tekee jotakin oikeinkin. Jos Arhinmäki ja Ville Niinistö moittivat, ratkaisut eivät voi olla ihan vääriä.
Hallituksella on periaatteessa kaksi mahdollisuutta. Joko ei tee mitään, jolloin tekemisistä ei voida moittia. Voidaan moittia vain tuloksista, ja ne tulevat esiin vasta viipeellä. Tosin niiden korjaamisessa on sitten sitä kovempi työ, mutta se on seuraajan murhe. Kataisen hallitus noudati tätä taktiikkaa.
Toinen mahdollisuus on sitten tehdä jotakin. Siinä syntyy kyllä virheitäkin, joista sitten haukkua räksytetään. Hyvässä tapauksessa virheistä myös opitaan ja ote paranee hallituskauden edetessä. Sipilän hallitus on ainakin tarttunut asioihin. Jonkinasteista kompurointia on ollut näkyvissä, mutta ratkaisut oikean suuntaisia. Toivottavasti homma hioutuu hallituskauden edetessä.
Hallitus ei ole itse asiassa vielä tehnyt mitään konkreettisia päätöksiä. Hallitusohjelmassa on esitetty lupauksia, mutta ne pitäisi panna käytännössä täytäntöön oikeilla ratkaisuilla.
Virolaisen esiin nostama kysymys on keskeistä myös Kreikan osalta: pitää osata erottaa lupaukset ja konkreettiset toimenpiteet. Kuka valvoo vaadittujen toimenpiteiden toteutusta ja missä vaiheessa? Suurin osa vaatimuslistasta on yleisluontoisia parannusvaatimuksia, joiden pikainen toteuttaminen lienee vaikeaa, vaikka tahtoakin olisi.
Täytyy korjata selvä virhe perussuomalaisten syyttämisestä hallituksen kaatamisella.
Hallitusohjelmassa lukee, että Suomen vastuut ei saa kasvaa. Jos tästä poiketaan ja perussuomalaiset haluavat noudattaa hallitusohjelmaa, kuten kuuluukin, hallituksen kaatajat löytyvät niistä muista puolueista, jotka eivät halua noudattaa hallitusohjelmaa.
On syytä oikaista persuja edellä puolustelleen anonyymin virheellinen tulkinta.
Suunnitteilla oleva Kreikan kolmas apupaketti ei nimittäin olisi hallitusohjelman vastainen. Siihen käytettäisiin sitä rahaa, joka vakausmenetelmiin (EVM) on jo sijoitettu.
Suomi on maksanut vuonna 2013 EVM:n pääomitusta varten 1,44 miljardia euroa. Suomi joutui maksamaan tuolloin osuutensa pääomasta kerralla vastineeksi Jyrki Kataisen hallituksen neuvottelemista Kreikka-vakuuksista. EVM:n 500 miljardin suuruisesta lainakapasiteetista on käyttämättä noin 450 mirjardia euroa. Näistä rahoista Kreikan mahdollinen kolmas tukipaketti on tarkoitus rahoittaa.
On syytä oikaista Virolaisen väärä tulkinta hallitusohjelmasta.
Vaikka Suomi on jo maksanut 1,44 miljardia EVM rahoitusmekanismiin, Kreikalle uuden lainan myöntäminen EVM-kapasiteetista tarkoittaa Suomen vastuiden kasvattamista, koska Suomi joutuu silloin takaamaan lisää EVM-mekanismin mukaisia vastuita. Jo maksettuja miljardeja ei saada silloin takaisin, vaan uusi päätös Kreikan velkojen takauksesta kasvattaa Suomen vastuuta.
Kokoomuslaiset tietenkin vääristelevät sitä, mitä hallitusohjelmaan on kirjattu. Siinä ei ole ktään yllättävää. Hallitus siis kaatuu, jos kokoomus niin haluaa.
Persu-anonyymin tulkinta on perin juurin virheellinen. Jos persut todella mainittua tulkintaa ajavat ja vastustavat tuolla perusteella euromaiden ja Kreikan välillä kenties aikaansaadun sopimuksen hyväksymistä, persut joutuu lähtemään hallituksesta.
Kyllä blogisti on aivan oikeassa siinä, että tuore hallitus on kompuroinut pahan kerran. Ensin ulkoministeri Soini sössi ETYJ juhlat vaikka typerä ja Suomelle vahingollinen vierasbagatelli olisi aivan hyvin voitu välttää diplomaattisesti. Sitten tämä Suomen kummallinen Kreikka-sotku päälle. Vielä (maanantai-iltapvänä) ei ole selvää kuinka paljon hallitus on tuhonnut poliittista pääomaansa EU:ssa ja kotimaassa. Maine on jo mennyt ja epäilenpä että kunnian kukkokaan ei tule laulamaan. Hallitus on osoittautunut heikoksi ja osaamattomaksi.
Jos käy niin, että Kreikka hyväksyy sille asetetut ehdot ja tekee tarvittavat reformit tullaan loppupeleissä siihen, että Soini joutuu kääntämään takkinsa. Populistina - eli poliittisena takinkääntäjänä - hän luonnollisesti sen tulee tekemään. Silloin minulta ja monelta muulta pääsee pitkä ja paskainen nauru.
Kyllä se on onnetonta, että koko EU:ta koskevaa talouspolitiikkaa käydään useassa maassa sisäpoliitikan ehdoilla. Siitä ei seuraa kenellekkään mitään hyvää.
Mielenkiintoinen pöydän pää: Espanja, Kreikka, Italia ja sitten Suomi viimeisenä. Näkee kyllä missä lukemissa arvostus on.
Persut saattavat tässä vielä vahingossa pelastaa Euroopan. Kreikan taloustilanne ei ikinä parane leikkauksilla. Sen budjetti on jo ylijäämäinen, mutta leikkaukset kuristavat taloutta vain lisää. Grexit on ainoa, mikä tilanteen voi heille muuttaa. Muuten velka vain kasvaa ja vaaditaan lisää leikkauksia. Lainarahat voi vielä saada teoriassa joskus takaisin, mutta Kreikan leikkaukset eivät niitä takaisin tuo.
Toivotaan, että suunnitelmat takaisin markkaan siirtymiseksi ovat valmiina ja toteuttamiskelpoisia, sillä seuraavaksi leikkaajien silmätikuksi voi hyvinkin joutua Suomi. Euro on aikamoinen pakkopaita.
Soini ja Stubb johtavat hallituksen Kreikka-politiikkaa, mutta sekään ei estä sitä, että Kreikalle tehdään yli 80 miljardin euron lahjoitus. Tästä lienee Suomen vastuusiivu noin kaksi miljardia euroa. On harhaanjohtavaa puhua velasta kun kyse on lahjoituksesta.
Markkakantaan vaan Suomi takaisin. Kahdenvälistä kauppaa Venäjän kanssa, asuntolainojen korot pilviin ja devalvaatiopeikko nurkan taakse kyttäämään. Vielä kun saisi Kekkosen hereille jotenkin. Työttömyysongelmat ratkaistaisiin lähettämällä parisataatuhatta parhaassa työiässä -ja kunnossa olevaa ihmistä Ruotsiin.
Sellaistahan se oli. Vanhaan hyvään aikaan.
Plaseerauksen osalta voi siteerata kansalliskirjailijaa "Viimein tulee hännän huippu, Pikku-Eero, liukas luikku, Jukolan tiuskea rakki".
Kokonaisuus näyttää unohtuneen keskustelusta. Kaiken sopimisen tavoite on lienee Kreikan saattaminen kilpailukykyiseksi yhteiskunnaksi. Nyt on laskettu Kreikan tarvitsevban 82 - 85 miljardia seuraavan kolmen vuoden aikana.
Käytännössä kreikan velka kasvaa n. 30 - 50 miljardia vuodessa. Kolmen vuoden kuluttua Kreikan velka tulee olemaan yli 300 miljardia. Ja tämä ilman lainojen aiheuttamia kustannuksia. Velkojen anteeksianto on kielletty jyrkästi liki kaikissa velkojamaissa.
Tämän vuosikymmenen tietojen mukaan Kreikan talous on mennyt alamäkeä koko ajan huolimatta rajuista Troikan vaatimista toimenpiteiostä. Velkataakka on liki kaksinkertaistunut. Nyt Kreikan uusien lainojen ehtona on samanlaatuisten toimien jatkaminen entistä rajoimpina. Todennäköisesti tämä lamautta Kreikan talouden täysin, eikä ainakaan edesauta Kreikan taloutta piristymään.
Kuka uskoo, että vapaat markkinat alkavat luoptottaa Kreikkaa kolman vuoden kuluttuja? Eikö olisi viisaampaa pyrkiä kokonaisratatkaisuun. Päätettäisiin, että EU:n budjettiin otettaisiin kiinteä vuosittainen noin 50 miljardin määräraha Kreikalle. Inflaation edetessa Kreikan saaman rahan arvo heikkenisi sopivalla vauhdilla Kreikan talouden elpymisen kanssa.
Kreikalla ei mene yhä vain huonommin suinkaan Troikan vaatimusten takia, vaan siksi, että Kreikka ei ole noudattanut Troikan suosituksia ja vaatimuksia.
Jos Soini olisi Suomen pääministeri, hänet olisi tietenkin sijoitettu EU-johtajien illallispöydässä aivan keskelle. Siinä se olisi sitten istua röhöttänyt.
Eikös tämä illallispöydän istumajärjestyksen osoittama kuva ole vain eräs tapa esittää tämä "mitä ne meistä ajattelee" huoli. Suomi tuskin koskaan pääsee tuossa pöydässä yhtä paikkaa lähemmäs keskustaa, teki mitä teki. Vaikka tukipaketteja periaatteessa vastustankin, niin katson, ettei Suomen kannata tässä asiassa lähteä sooloilemaan. Sillä - yllättävän pian - voi koittaa aika jolloin Suomi itse on troikan hoivassa, ja silloin voi olla turha "armoa" anella, jos on itse tylyttänyt muita.
Joo, Suomellahan oli aikaisemmin tuossa illallispöydässä kaksi paikkaa, kun "matkassa" olivat sekä pääministeri että presidentti (Ahtisaari). Se oli sitä kahden lautasen "kulta-aikaa"!
Nyt ne on Brysselissä vissiin ajatellu, että perhana, pannaan suomalainen tyyppi istuskelemaan syrjään eli pöydän päähän - johan ne finskit on täällä aikansa jo kukkoilleet!
On vain yksi mies joka järjestää hommat. Keminmaalta on kuulunut taas kunniapuheenjohtajan viiltävää analyysiä. Miksei Suomessa ole enää näitä vanhan neuvottelukulttuurin miehiä. Toista oli ennen. Nytkin pitkään pöytään vaan konjamiiniä ja muita virvokkeita vaikka Kreikasta. Ja sitten aletaan ottamaan napanderia ja neuvottelemaan. Ne tietysti jotka jo nukkuvat pöydän alla eivät ota osaa keskusteluun. Sitten kun jäljellä on kaksi miestä tai mies ja Merkel niin nämä sopivat keskenään ja selvittävät sitten aamulla muille mitä on sovittu.
Yksinkertaista neuvottelutaktiikkaa joka on Urkin aikana toiminut.
AI Keminmaalta. Kuka se voisi olla?
No, nyt mä hokasin. Sehän on se Jalasmökkimies!
Taidetaan mekin olla kohta lähempänä
holhottavia kuin holhoajia.
Kreikalle annetut "ehdot" on kuin Sipilän "prosessikaavio"
(mitään siihen lisäämättä tai muuttamatta)
Kaikki visaiset kysymykset ratkaistaan Maikkarin Suomi-Areenassa Porissa, hehheh.
Voiko tyhjänpäiväisempiä keskusteluja enää olla kuin "Areenassa"? Kyllä ei voi!
Blogisti täysin oikeassa siinä,että Pori-areena on täysin turhanpäiväinen keskustelufoorumi. Olisi kiva tietää kuinka paljon "rahaa" mainittu foorumi tuo Porille ja sen elinkeinoelämällä. Oma veikkaukseni on,ettei tulos ole positiivinen. Sopia kysyy,kuka maksaa erilaisten "taloustieteilijöiden" ylläpidon jne. Samaa höpinää ja arvailuja kreikkakysymyksestä, siitä,onko kroatialainen yhtiö kelvollinen Fennoivoiman osakkaaksi jne on kuultu koko talvi ja kevät. Miksi samoja asiakysymyksiä pitää vatkataan ja vatuloida vielä kesälläkin jonninjoutvissa pippaloissa.?
Olis i korkea aika tarttua Suomen talousongelmien ratkaisemiseen pikimmiten. Muuten ollaan ns.kreikantiellä. Ajatelkaa nyt hyvät ihmiset, että taas Salossa joutui tuhat ihmistä työttömäksi ja hallituksen tavoite on työllistää 200 000 henkilöä. Ja kun klanipäiseltä työ-ja oikeusministeriltä kysytään,miten Salon työttömät työllistetään,hän työntää vastuu heidän työllistmisestään paikallisille työvoimaviranomaisnille ja ilmoittaa,että hallitus valmistelee lisäbudjettia. Millä lihaksilla? Ei millään,vaikka Lindström sanookin harrastavansa voimanoston. Muistaako kukaan enää SMP:n työministerinä toiminutta Urpo Leppästä,joka lupasi poistaa Suomesta työttömyyden. Samanlaisia huulia heittelee myös Jarppa Lindström. Täysin katteettomia ovat hänenkin lupauksensakin. Kreikan tiellä ollaan ja vahvasti. Tätä ei pelasta edes Pori-areena!
Ja nyt se lopultakin tuli. Eli housuihin pääsi persuilta. Timo ja Sampo myönsivät, että kannattavat lisärahaa Kreikalle ja rahaa menee tosi paljon. Yli 80 miljardia sieltä, yli 30 miljardia tuolta, miljardi sekä sieltä että täältä. Kukaan ei tiedä mitä kaikkea homma nielee.
Näin persujen puheen nollautuivat ja täydellinen takinkääntö tässäkin asia tuli...
Sitä se ministeriauton takapenkin houkutus ja mukavuus tettävät!
Toisenlaiset puheet, vannomiset ja kaikki vaalilupaukset unohdetaan hetkessä, ihmisten usko "rehellisten" persupoliitikkojen lupauksiin petetään ja takkia käännetään aivan lennossa, jos "isänmaan etu" ja ministerikipeys sitä vaativat.
"Kaikki visaiset kysymykset ratkaistaan Maikkarin Suomi-Areenassa Porissa, hehheh."
Pori on Eikan kotikaupunki.
Yhtä onneton näyttää olevan tämä hallitus kuin edellinenkin. Vasta kuukauden kasassa, ja on jo ehditty pilaamaan suhteet Venäjään, ja nyt vielä rikottiin törkeästi hallitusohjelmaa, eli kasvatettiin reilusti Suomen osuutta Kreikan tukipaketissa. Miksi näitä hallitusohjelmia oikein rustataan, jos niistä ei kukaan pidä kiinni? Ihan yhtä syyllisiä ovat kokkarit ja kepukin, miksi te syyllistätte vain persuja? Kaikki yhtä selkärangattomia.
Perustimolla meni viimeinenkin mahdollisuus kaataa hallitus. Timosta on tullut täysiverinen peruspoliitikko ja takinkääntäjä Kreikan talous on hyväksi opiksi hallituksen ponnistelulle Suomen saattamiseksi nousuun, vai miten se meni...
Paavon pommi on tämän kesän kuumin poliittinen pommi! Hyvä Paavo! Jo 13 000 allekirjoittanutta!
Ensin Soini uhosi vuosia, että ei Kreikalle enää rahaa. Vasta nyt oli kuulemma ymmärtänyt, että jos Kreikalle ei anneta lisää rahaa "lainaksi", niin lasku kaikille muille maille ja myös Suomelle on vieläkin suurempi. Siksi Soini ilmoitti suostuneensa jatkolainoihin. Kyllä Soini oli tiennyt tämän lisävahinkojen uhan jo paljon aikaisemminkin, ei vaan ollut viittinyt kertoa sitä äänestäjilleen, koska silloin olisi vaalit ollut vaikeapi voittaa. Pelasi siis Kreikka-kortilla, kun tiesi sen tepsivän. Tuli siis tunnustaneeksi, että pelasi äänestäjien tietämättömyydellä. Kertoi uhannensa ensin hallituksen kaatamisllakin, kuten blogisti tiesi.
Jeffrey Sachs -nobelisti kävi kertomassa, että uusista lainoista senttiäkään ei mene Kreikan kansan käyttöön. Soini tietää, minne ne menevät.
Lähetä kommentti