maanantai 5. helmikuuta 2018

1135. Timo Soini jälleen rukousaamiaiselle

                      Meillä on tässä selkee työnjako, mä syön ja toi Tiina rukoilee

1. Kansallinen rukousaamiainen (National Prayer Breakfast) on vuosittain helmikuun ensimmäisenä torstaina Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa järjestettävä tapahtuma. Se pidetään Washington Hilton -hotellissa. 

2. Happening muodostuu varsinaisen rukousaamiaisen lisäksi useista lounaiden ja päivällisten yhteydessä käytävistä tapaamisista. Päätapahtuma on torstaiaamun suuri rukousaamiainen, jossa on yleensä kaksi puhujaa: Yhdysvaltain presidentti sekä joku vieraileva puhuja. Rukousaamiaisen isäntänä toimii Yhdysvaltain kongressi, ja sen järjestelyistä vastaa fundamentalistinen The Fellowship -järjestö.

3. Rukousaamiaisen noin 3 00 osallistujaa ovat Yhdysvaltain kongeressin ja hallituksen jäsenien lisäksi politiikan ja talouselämän eliittiä, joita on paikalle kutsuttu myös muualta maailmasta. Lisäksi mukana on Washingtonissa olevia diplomaatteja sekä uskonnollisia ja sotilasjohtajia. Euroopasta kutsuttuna on ollut yleensä konservatiivipuolueiden edustajia. Nykyisin Yhdysvaltojen ulkopuolelta rukousaaamiselle osallistuu noin 500 hankilöä lähes 150 eri maasta. 

4. Suomalaisista poliitikoista ruokousaamiaiselle ovat osallistuneet mm.  Päivi Räsänen, Eija-Riitta Korhola, Sari Essayah, Toimi Kankaanniemi, Timo Soini, Laura Huhtasaari ja Antero Laukkanen. Timo Soini on käynyt tapahtumassa tähän mennessä18  kolme kertaa, mutta Antero laukkanen peräti 18 kertaa; Laukkanen valittiin vuoden 2015 vaaleissa ensimmäistä kertaa kansanedustajaksi, joten voitaneen sanoa, hänen rukouksiinsa on tuolta osin vihdoinkin vastattu.

5. Wikipedian mukaan tapahtuma on saanut osakseen myös runsaasti kritiikkiä. Esimerkiksi vuonna 2010 yhdysvaltalaisten poliitikkojen toimia ja etiikkaa valvova järjestö Citizens for Responsibility and Ethics in Washington pyysi presidentti Barack Obamaa ja kongressin jäseniä jäämään pois rukousaamiaiselta, jota se kuvaili salamyhkäiseksi ja tapahtuman järjestäjää kultinomaiseksi lahkoksi.

6. Ulkoministeri Timo Soini matkustaa tänään maanantaina Washingtoniin, jossa hän osallistuu jo neljännen kerran rukousaamiaiselle. Soini viipyy matkallaan peräti viisi päivää. Tilaisuuden pääpuhujana on Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, jonka kanssa Soinilla ei ole sovittuna tapaamista. Rukousaamiaisen lisäksi Soinilla on ohjelmassa mm. pari puhetilaisuutta sekä "keskusteluja hallinnon, kongressin ja ajatushautomoiden edustajien kanssa". Soini puhuu Washingtonissa mm. Arktisen neuvoston puheenjohtajuuteen liittyvässä tilaisuudessa. 

7. Timo Soinin mukana matkustaa vaimo Tiina Soini. Hän osallistui tilaisuuteen myös viime vuonna. Ulkoministeriö maksaa - tietenkin - myös vaimon lennot bisnesluokassa ja majoituskulut. Kolmanten suomalaisena tapahtumaan osallistuu lääkeyhtiö Tamron tomitusjohtaja Kai Kaasalainen. Tänä vuonna Suomi sai lähettää tilaisuuteen vain kolme edustajaa - eikö Soinin karsima olekaan aiemmilla matkoilla oikeusn purrut (?) - joten Antero Laukkanen jäi nyt rannalle. Viime vuonna tapahtumaan osallistui Soinin pariskunnan ja Laukkasen lisäksi Laura Huhtasaari.

8. Onko tuollaisessa kokoontumisessa oikeastaan mitään järkeä tai hyötyä, ainakin Suomelle? Eppäillä soppii.  Antero Laukkasen mukaan rukouskokouksessa hänelle on syntynyt ystävyyksiä, jotka kestävät koko elämän ajan. Niin varmaankin, mutta onko osanotosta muille todellista hyötyä? Laukkanen valitteli, ettei Suomessa ymmärretä ja olla kiinnostuneita tämänkaltaisista tapahtumista.Timo Soini kävi ensimmäisen kerran aamiaisella vuonna 2015 ja kertoi jälkeenpäin, että "kokemus oli mielenkiintoinen ja avartava", sillä hän oli puhunut ihmisten kanssa joka puolelta maailmaa ja että hänen taskussaan on "peukalonhangallinen käyntikortteja". Minusta tuollanen retostelu ja itsekehu on masentava osoitus siitä, miten hepposilla perusteilla populistinen politiikko on päässyt ulkoministeriksi.

9. Timo Soini missaa matkansa takia huomenna pidettävät valtiopäivien avajaisjuhlallisuudet, puhemiehen vaalin ja torstaisen kyselytunnin. Toki Soini on ollut  viimeisen puolen aikana poissa lähes kaikilta muiltakin kyselytunneilta - kas, kun ulkoministerin pitää matkustella koko ajan - mikä johtuu osin myös siitä, hänen ja hänen kavereidensa junailemalla Sininisellä tulevaisuudella on hallituksessa lähes naurettavalta tuntuva ottopojan asema ja rooli. Puhemiehen vaalissakaan Soinia ei tarvita, sillä 2015 persujen riveistä puhemieheksi valittu Maria Lohela,  joka tuli tehtävään Soinin aloitteesta,  menettää joka tapauksessa paikkansa ja siirtyy riviedustajaksi.

10. Kuten edellä kappaleesta 2 ilmeni, Washingtonin tapahtumassa syödään ja vielläpä ilmeisen hyvin aamiasten lisäksi myös lounaita ja päivällisiä. Timo Soinin habituksesta päätellen matkalla lieneekin hänen kohdallan pääpaino yhdyssanan  jälkimmäisellä osalla eli aamiaisilla. Timon vaimo on lääkäri, ja kyllä Timppa lääkärin matkalla tarvitseekin, jottei innostuisin ahmisi reissussa itseään aivan ähkyksi. Ehkä pariskunnalla on jenkeissä työnjako: Timppa syö ja Tiina rukoilee.

11. Toki Soini rukoillakin osaa ja haluaa, ainakin sen verran, että hän voi mainostaa uskonnollisuuttaan varsinkin ennen vaaleja. Rukoukset ovat nyt Timo Soinille tosi tarpeen, sillä hänen uuden luomuksensa sinisten kannatus pysyy gallupista toiseen surkean pieneä eli hieman alle kahdessa (2) prosentissa. Ilmeisesti Soini rukoksiin on myös vastattu, sillä kannatuksen pienuudesta huolimatta siniset pysyvät sitkeästi hallituksessa hamaan vaalikauden loppuun asti ja Soini sen ulkoministerinä. Puolueella on hallituksessa viisi ministeriä eli yhtä monta kuin kokoomuksella, jonka gallup-kannatus on yli 20 prosenttia.

12. Rukousaamiskokouksia on pidetty myös Suomessa. Vuonna 2016  neljä kansanedustajaa houkutteli kollegoitaan rukoilemaan yhdessä perussuomalaisten tuolloisen puheenjohtajan, ulkoministeri Timo Soinin kanssa. Antero Laukkasen, Lea Mäkipään, Lasse Hautalan (kesk) ja Harry Wallinin (sd) allekirjoittamassa kirjeessä muistutettiin 16. maaliskuuta järjestettävästä Suomen Kansallisesta Rukousaamiaisesta.

13. Tilaisuus pidettiin Kalastajatorpalla ja se oli "poliittisesti ja tunnustuksellisesti sitoutumaton", vaikka sen osallistujat olivat  "politiikan ja elinkeinoelämän päättäjiä ja vaikuttajia". Tilaisuuden avasivat kokouskutsun mukaan Sari Essayah (kd) ja ex-kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi (kd), ja virallisen tervehdyksen toi varapuhemies Paula Risikko (kok).

14. Tapahtumassa, joka pidettiin suljettujen ovien takana, oli kutsun mukaan määrä kuulla myös musiikkiesityksiä. Rukousaamiaisen huippukohta on kuitenkin raamatunluku ja rukous, jonka suoritti katolisen kirkkoon kuuluva Timo Soini. Soinin kanssa rukoileminen maksoi osallistujille 120 euroa.

15. Kaikenlaista sitä tapahtuukin! Meikäläisestä tuollainen touhu tuntuu kyllä vieraalta, luotaantyöntävältä ja suorastaan vastenmieliseltä. Aamen.


6 kommenttia:

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Taloustutkimus selvitti viime viikolla Ilta-Sanomille, kuka olisi suomalaisten mielestä sopivin presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa (Ilta-Sanomat 3.2.). Nimetyistä 13 ehdokkaasta voiton vei Pekka Haavisto (27 %) ja seuraavat sijat menivät Jan Vapaavuorelle (9 %), Laura Huhtasaarelle (7 %) ja Olli Rehnille (7 %). Hännänhuipuksi jäi ulkominsteri Timo Soini, joka keräsi kyselyssä 1 %:n kannatuksen.

Kovasti pitäisi ihmisten siis Timon puolesta tässä kohdin rukoilla.

Skorpioni kirjoitti...

Erinomainen ja hauska blogi taasen! Blogisti on väkyllä humoristisella tavalla kuvannut,mihin kaikkiin turhanpäiväisyyksiin yleisiä verovaroja tuhlataan. Ja taas sitten ollaan niin hurskaasti ,ts.hurshahtelevaisesti, ns.köyhän kansan asialla ja päivitellään, miten ja miksi Hurstin leipäjonot ne vain pitenevät!! Voi sitä ulkokullaisuuden määrää. On hyvä,että edes joku kirjoittaa siitä!

Anonyymi kirjoitti...

Sinisten surkeaa tkannatukseen alkaa loitsut olla tarpeen mutta miksi ihmeessä ulkomaille asti ja ulkoministeriön varoilla.
Herra antaa anteeksi, mutta äänestäjät ei anna.

Siru Pola kirjoitti...

Toivottavasti joku valitsee Timpalle sellaisen paidan johon hän mahtuu ja muutenkin siistii hänen ulkoasuaan hieman.

Sitten raikkaana lautasten ääreen ja rukoilemaan

Anonyymi kirjoitti...

Miksi nämä julkiuskovaiset poliitikot ovat niitä kaikkein röyhkeimpiä veronmaksajien rahojen törsääjiä ja asemansa hyväksikäyttäjiä? Mihin matkustussääntöön perustuu sellainen oikeus, että veronmaksajien piikistä maksetaan ministerin rouvankin rukousreissut? Eiköhän tällä pariskunnalla ole varaa maksaa ne itse?
Kuvottavaa on myös se, että 1,5 prosentin kannatuksella saa pitää viittä ministeriä maan hallituksessa! Se on kyllä demokratian irvikuva! Ja maan arvojohtajalla ei ole siihenkään mitään huomautettavaa!

Anonyymi kirjoitti...

Timppa on tietenkin tilannut kutsun myös vaimolleen. Samaan aikaan Yhdysvalloissa on näitä arktisen alueen tapahtumia, jossa Suomi on puheenjohtajana. Siinä on myös hyvä tekosyy.

Tässä on reilut 14 kuukautta Timo Soinilla paljastaa on hillotolppansa. Saattaa myös olla niin, että mitään hillotolppaa ei ole olemassa. Soini on aikoinaan hehkuttanut, että hän kansainväliset kaverinsa ottaisivat Herran töihin. Itse en vain keksi mitä nämä tekisivät entisellä populistisella ulkoministerillä.

(EDUSKUNTAVAALIT vaalipäivä sunnuntai 14.4.2019) Herran jestas, vaalit ovat melkein ovella!