tiistai 25. toukokuuta 2010

275. Mummojen käännytyslain touhotukselle nolo loppu


1. Olen kertonut egyptiläisen ja venäläisen isoäidin eriskummallisesta käännytystouhotuksesta kolmessa blogikirjoituksessa: 234/25.3.-10; 236/27.3.-10 ja 237/30.3.-10. KHO:n päätös egyptiläisen Eveline Fadayelin karkottamisesta löytyy blogista 237.

2. Asia on suomalaisten poliitikkojen eli Astrid Thorsin, Matti Vanhasen ja Tuija Braxin, presidentti Tarja Halosen sekä poliisiylijohtaja Mikko Paateron ja ennen kaikkea KHO:n presidentti Pekka Hallbergin kannalta hyvin outo. En ala enää kerrata tapauksen yksityiskohtia, ne selviävät edellä mainituista kirjoituksista.

3. Tänään Hallbergin, Thorsin ja Vanhasen touhotus uudesta mummojen käännytystä tai oikeastaan käännyttämättä jättämistä koskevasta pikalakihankkeesta sai nolon lopun. Poliisi, oikein poliisiylijohtaja Mikko Paateron suulla, ilmoitti, että Itä-Uudenmaan poliisi on kehottanut egyptiläistä isoäitiä Eveline Fadayelia poistumaan maasta 16.6.2010 mennessä.

4. Vähän myöhemmin ilmeni, että KHO:n viime maaliskuussa (8.3.) antama ja tuolloin heti lainvoimaiseksi tullut karkotuspäätös venäläistä Irina Antonovia vastaan pannaan myös täytäntöön. Miksi Paatero ei tiedotteessaan puhunut mitään Antonovin asiasta, vaan mainitsi ainoastaan Fadayelin? No tietysti siksi, että Vladimir Putin on tulossa tällä viikolla pääministeri Matti Vanhasen vieraaksi ja Venäjän lehdistön tiedettiin hurjistuvan, jos oikein ylipoliisipäällikön toimesta ilmoitettaisiin karkotuspäätöksen täytäntöönpanon koskevan myös Irina-mummoa. Mutta Venäjän lehdistö sai kun saikin tiedon ja nyt Venäjän mediassa on jo ehditty nostaa hirmuinen haloo tapauksesta!

4a. Kohta tänne kai lähetetään Venäjältä joku mummovaltuutettu tapaamaan presidentti Halosta. Lapsivaltuutettu Astahovia Halonen ei onnistunut tapamaan Linnassa, vaikka Astahov kyllä kertoi tavanneensa Halosen. - Se nyt vain on tällaista tämä bilateraalinen ystävyys ja avunanto! Ensin ryssä vei vääryydellä ja väkivallalla Kannaksen ja nyt neukut ostaa kiihtyvällä tahdilla maita Suomesta ja vielä sotilaallisesti strategisilta alueilta.

5. Tämän sopan - siis mummojen pikalakihankkeen - suurin syntipukki on Hallbergin ohella kyllä pääministeri Vanhanen. Kuten blogissani kerroin, Vanhanen lupaili Hallbergin ja Paateron junaileman tökerön keskeyttämispäätöksen jälkeen Pääministerin haastattelutunnilla 19.3. näille kahdelle mummolle "uutta mahdollisuutta" jäädä Suomeen. Eikä tässä vielä kaikki. Vanhanen kutsui 24.3. Eveline F:n kaksi poikaa, miniän ja Irina Antonovin yhden sukulaisen luokseen pääministerin virkahuoneeseen, jossa hän tv-kameroiden seuratessa tapaamista lupasi, että hallitus aikoo valmistella kiireellisessä aikataulussa lain, jolla Evelinen ja Irinan käännytykset voitaisiin estää. Kaiken kukkuraksi Vanhanen lupaili, että uusi laki tulisi voimaan mahdollisesti jo ennen juhannusta!

6. Muistamme, miten viime viikolla pääministeri Vanhanen heristeli eduskunnassa nyrkkiä demareille, jotka äänestivät Kreikan lainapäätöstä vastaan, ja syytti demareita populisteiksi. Mutta onko meillä nähty pahempaa populistipoliitikkoa kuin Matti Vanhanen sanotussa mummotapaamisessa pääministerin virkahuoneessa? Hän tiesi hyvin - hänen olisi kaiken järjen mukaan ainakin tullut tietää ja ymmärtää - ettei hänen lupaansa lain säätäminen ja sen voimaantulo voisi mitenkään olla mahdollista kerrotussa aikataulussa.

7. Inhottavaa Vanhasen virkahuoneessa kuvatussa tv-pätkässä oli myös tapa, jolla hän antoi ymmärtää, että vaikkei hän poliitikkona ja pääministerinä voi puuttua tai edes arvostella riippumattoman tuomioistuimen lainvoimaista päätöstä, hänen mielestään KHO:n äänin 6-1 syntynyt karkotuspäätös - ainoastaan Pekka Hallberg oli toisella kannalla - ei ollut hyväksyttävä. Vanhanen sanoi, ettei hän "kameroiden edessä" voi ryhtyä arvostelemaan KHO:n päätöstä!

8. Tänään TV2:n Ajankohtaisessa kakkosen suorassa lähetyksessä haastateltiin Eveline Fadayelin miniää ja tämän poikaa Benjaminia. Ilmeni, että Paateron tänään julkistaman karkotuspäätöksen täytäntöönpanoa koskeva määräys oli tullut perheelle yllätyksenä ja järkytyksenä. Perhe oli ollut siinä uskossa, että Eveline voitaisiin vielä "armahtaa" ja karkotuspäätös perua. Kun kysyttiin, miksi perhe oli uskonut näin, saatiin vastaus: "Siksi, että pääministeri Vanhanen oli luvannut uuden lain, joka tulisi voimaan ennen juhannusta." - Niinpä. Nyt siis myös mahanmuuttajien keskuudessa ja aina Egyptiä ja Venäjää myöten tiedetän, ettei Suomen pääministerin sanaan ja lupauksiin voi luottaa! Täkäläiset alkuasukkaat ovat toki tienneet tämän jo pitkään.

9. Ministeri Astrid Thors, jonka oli määrä yhdessä KHO:n Pekka Hallbergin kanssa valmistella uusi lakia pikavauhdilla - maaliskuussa annetun tiedon mukaan Thors ja Hallberg olivat keskustelleet "oikeusturvasta" - joutui tänään nolona myöntämään, että hän oli lupaillut maaliskuussa uutta "mummolakia" liian pian. Thors kertoi, ettei ulkomaalaislakiin ole tulossa muutoksia "lähiaikoina." Uuden lain valmistelusta ei ole annettu mitään muuta tietoa julkisuuteen.

10. Minulla ei ole - tuskinpa useimmilla muillakaan suomalaisilla olisi - mitään sitä vastaan, että nuo kaksi mummoa voisivat kaiken tämän hässäkän ja häslingin jälkeen jäädä Suomeen perheidensä luokse. Inhimillisesti katsoen se olisi kohtuullinen ratkaisu. Jos näin ei tapahdu, niin siitä mummot ja heidän perheensä saavat kyllä "kiittää" suomalaisia johtavia poliitikkoja, lepsua lainsäädäntöä ja löperöitä virkamiehiä sekä niitä hölmöjä, jotka ovat menneet lupailemaan, että lainvoimaiset karkotuspäätökset voitaisiin muka uudella lailla perua. Jokainen järkevään ajatteluun kykenevän pitäisi ymmärtää, ettei uutta lakia tehdä tai vanhaa muuteta kahden ihmisen takia. Yhtä selvää pitäisi olla, ettei ulkomaalaislain nykyistä perhekäsitettä voida muuttaa. Inhimillisistä syistä taas on jo nyt laissa yksityiskohtaiset säännökset.

11. Egyptiläisellä Eveline Fayelilla ei tuntuisi Egyptiin palattuaan olevan isompaa hätää. Ajankohtaisen kakkosen haastattelussa ilmeni, että Evelinellä on Aleksandriassa oma asunto, johon hän voi palata. Pojanpoika Benjamin vielä "meni" kertomaan, että mummon asunnossa on myös huonekaluja ja tavaroita. Benjamin kertoi käyneensä Aleksandriassa eikä hänellä tuntunut olevan mitään sitä vastaan, että mummo muuttaisi Egyptiin; saisi välillä käydä tapaamassa mummoa siellä. Perhe näyttää kyllä selvästi varautuneen siihen, että isoäidille voi vielä tulla lähtö Suomesta. Kun Evelinellä on Suomessa kolme riskiä poikaa, niin joku heistä voi toki "uhrautua" sen verran äitinsä hyvinvoinnin eteen, että muuttaa tämän kanssa Aleksandriaan. Venäläisen Irina Antonovin asiat eivät ilmeisesti olisi Venäjälle muuton jälkeen yhtä hyvin, mutta tästä Suomen media ei tunnu olevan kiinnostunut.

34 kommenttia:

Asser Salo kirjoitti...

Mikään ei näemmä kelpaa Venäjän lehdistölle: ensin raivostutaan Antonin tuomisesta Suomeen ja sitten Irinan käännyttämisestä takaisin Venäjälle. Kumpikohan maa nyt loppujen lopuksi on kansalaiselleen parempi?

Absurdiksi menee.

Tästä puuttuisi enää Venäjän nootti, jolla tiukkasanaisesti vaadittaisiin Suomea pitämään Irina-mummo Suomen lihapatojen ääressä. Vaihtoehtoisesti, tilanteen sitä vaatiessa, Venäjä voisi lähettää tänne mummovaltuutetun sijasta asevoimansa turvaamaan muorin pysymistä Suomen rajojen sisällä (vrt. Gruusia).

Terijoen hallituksen pääministeriksi ehdottaisin jälleen muuatta turpeaa dosenttia, joka on ollut tämän asian tiimoilta oudon vaitonainen. Tyyntä myrskyn edellä?

Vakavasti puhuen: koska kertarutina on ainaista kitinää parempi, mummoille pitäisi panna nyt liimaa ja postimerkki takapuoliin vaikka valtion rahoilla. Mummojen matkaseuraksi laittaisin pari presidenttiä, pari ministeriä ja yhden korkean poliisivirkamiehen, jotka tosin saisivat maksaa lippunsa itse.

Ja jos tämä tuntuu mummojen perheistä pahalta, ei mikään ymmärtääkseni estä perheenjäseniä lähtemästä saatille. Tähän heillä lienee kenties jonkinlainen eettinen velvollisuuksin, kun kerran mummot ovat perheilleen niin tärkeitä.

Tosin mummot vaikuttavat olevan siinä iässä, että saattohoito saattaa kestää kotvan aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä/enää 23 päivää Matti Vanhasen lähtöön.

18.6. on se Suuri Päivä.

Anonyymi kirjoitti...

"Vielä/enää 23 päivää Matti Vanhasen lähtöön.

18.6. on se Suuri Päivä.
"

Vielähän sitä ehtii asioita sotkemaan.

Päivämäärä saisi olla suuri muullistus ja sen tulisi olla päivä, jolloin demokratia ja moraali palaavan politiikkaan, vaan kun epäilyttää kaiken tulleen jo valmiiksi sovituksi kabineteissa.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomalaiset lähettävät isoäidin kuolemaan, otsikoi venäläinen Gudok.ru-verkkolehti keskiviikkona."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010052611739271_uu.shtml

Ilmeisesti Suuri ja Mahtava Venäjä ei kykyne huolehtimaan kansalaisistaan omien rajojensa sisällä. Suomen pitäisi hoitaa vanhuksetkin. Noh, propagandaahan tämä on, mutta läpinäkyvän alkeellista.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tänään on ilmennyt, että lainmuutoshanke, jolla oli Thorsin ja Vanhasen mukaan tarkoitus muuttaa ulkomaalaislakia kahden käännytettävän isoäidin "eduksi", on jämähtänyt alkutekijöihinsä (HS 26.5. s. A 6).

Lakiuudistushanketta ei ole vielä edes käynnistetty!
KUitenkin Matti Vanhanen lupasi 24.4. virkahuoneessaan televisioidussa isoäitien omaisten kanssa käydyssä keskustelussa, että hallitus valmistelee lakiesityksen "pikavauhdilla" ja että lainmuutos voisi tulla voimaan ennen juhannusta.

Kyllä ainakin minä ymmärsin, että Vanhanen tarkoitti tämän vuoden Juhannusta!

Vanhanen myönsi HS:lle, että hän oli luvannut uuden lain. Vanhanen sanoo nyt, ettei hän edes tunne lakiin liittyviä ongelmia!

Ei tunne eikä tiedä mitään, mutta kuitenkin lupaa, että lakia muutetaan pikavauhdilla!

Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Pentti Visainen sanoi, ettei mahdollinen lainmuutos ehdi tulla tänä vuonna voimaan.

Ulkoministeri Stubb on sanonut, ettei Suomi ja suomalaiset virkamiehet taivu venäläisten painostusten edes. Nähtäväksi jää. Itse Stubb oli lainmuutoksen ja isoäitien maahan jäämisen kannalla.

Stubbilta jäi vain kertomatta, että KHO on ratkaissut asian laillisessa prosessissa lainvoimaisella päätöksellä eri tavalla, mitä ulkoministeri "toivoo". Eveline Fadayelin anomus on hylätty KHO:ssa jo kaksi kertaa.

Vieläkö aiotaan odottaa kolmatta hylkäyspäätöstä?

Soon Moro kirjoitti...

Kannattaa tietenkin muistaa, että vielä n. 100 vuotta sitten me olimme venäläisiä, käsitteen hieman laajemmassa merkityksessä. Näiden "ylämummo-noottien" tavoitteena on siis ainoastaan muistuttaa meille geopoliittisesta asemastamme ison veljen karvaisessa kainalossa.

Tehtaankadulta on annettu ymmärtää, että suomalaiset voivat toki valita. Jos haluamme hoitaa venäläiset mummot Suomessa, se sopii hyvin. Da! Toisena vaihtoehtona on, että hoidamme mummot Leningradskaja oblastissa eli Leningradin hallintoalueessa. Ainoa ero näiden välillä on se, että ensimmäisessä vaihtoehdossa voimme leikkiä itse päättävämme asiasta, toisessa vaihtoehdossa saamme uuden Bobrikovin. Venäjän kohdalla tämän nöyristelyn, ainakin vanha kansa, ymmärtää kuuluvan ns. "ikiaikaiseen maan tapaan".

Tilanteen tekee tietenkin hieman hankalaksi se, että samalla kun hallitus kumartaa itään, se pyllistää länteen. Onneksi Astrid Thors, ruotsinkielen taitavana voi kumartaa sitten länteen, tai ainakin niiata nätisti. Mutta kukas kumartaa etelään? Alexander tietenkin, joka liukasliikkeisenä urheilijana ehtii kumarrella myös kaikkiin muihin ilmansuuntiin ja pohjoisesta ei ole nyt niin väliä muutenkaan. Kaikille näille kumarteilulle yhteistä on kuitenkin se, että kaikkien kumartelijoiden pakarat osoittavat kohti Suomen kansaa.

Tässä karvaisia pakaroita tuijotellessamme voimme valmistautua siihen, että tulevina vuosina lähetämme omat vanhuksemme Kiinaan tekemään teollista kokoonpanoa orjapalkalla ja pääelinkeinomme täällä Suomen niemellä on tuottaa vanhustenhoitopalveluita kansainvälisten tasa-arvoeläkepakolaisten tarpeisiin.

EU:n hölmö hikipinko eli Suomi voisi tehdä päättäjiensä toimesta ekskursion vaikkapa Ranskaan tai Saksaan ja kukaties, lamppu syttyisi. Jopa Kalervo Kummola oivalsi MM-kisareissullaan, että eiväthän ne saksalaiset välitä hevon paskaa mm. tupakointia rajoittavista määräyksistä. Vastaavasti, joku oivaltava poliitikko saattaisi havaita, että eiväthän ne hemmetti sinne otakaan mummoja Egyptistä vaikka kaikki me EU:ssa ollaankin niin ihanan pörröisesti humaaneja...

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Tämän päiväisessä HS:ssa venäläismummo Irina Antonovin tytär kyselee ihmeissään ja järkyttyneenä, että mikä maa tämä Suomi oikein on, kun täällä tasavallan presidentin sana ei paina mitään. Presidentti ja "melkein kaikki muut sanovat tukevansa käännytyksen uhkaavia isoäitejä, mutta sillä ei ole mitään merkitystä."

Hyvä kysymys!

Voidaan myös kysyä, mikä on tämä maa, jossa presidentti, pääministeri ja maahanmuuttoministeri antavat vastoin oikeuden lainvoimaista päätöstä ymmärtää, että päätöksestä ei tarvitse välittää, vaan isoäidit saavat jäädä Suomeen. Mikä on maa, jossa pääministeri ja ministeri antavat vastuuttomia ja katteettomia lupauksia, joista jo alun alkaen tiedetään, ettei niitä voida toteuttaa?

Mikä on valtio, jossa ylimmän tuomioistuimen päällikkötuomari, joka jää ratkaisussa yksin vähemmistön, alkaa puuhata päätöksen täytäntöönpanon estämistä ja ohjeistaa poliisia, jotta täytäntöönpanoa voitaisiin lykätä?

Oikeusvaltio se ei ainakaan ole.

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin ala-arvoista antaa sairaille ja vanhoille ihmisille ja heidän omaisilleen katteetonta toivoa.

Tosiaan mikä on tämä valtio jossa elämme tänään ?

Alan pikkuhiljaa kaivata Kekkosen aikoja takaisin - tai no en ehkä sittenkään.

Juhani

Soon Moro kirjoitti...

Vastaus tyttären kysymykseen, "mikä valtio?": tasavalta.
Vastaus blogistin samaiseen kysymykseen: anarkia?.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Anarkia

Tässä idän ja lännen kulttuurien vedenjakajalla olemme pystyneet varsin omaleimaisesti yhdistämään nämä kaksi "tyyliä" siten, että yksittäisten valtapesäkkeiden anarkistinen tai ainakin äärimmäisen omavaltainen toiminta on verhottu kivasti demokraattisen tasavallan kaapuun.

Anonyymi kirjoitti...

Huh,huh, että nolottaa olla suomalainen. Ensin päätetään käännyttää, sitten luvataan pyörtää päätös ja sitten taas jotakin muuta....

Olisiko käynyt niin, että Hallbergin Pekka on sittenkin muistellut sitä aina toistamiseen pitämäänsä puhetta oikeusvaltiotalosta ja herännyt keskellä yötä, että "ei, helv**** mitä tuli tehtyä! Enhän voi enää puhua siitä ja neuvoa muita, kuinka oikeusvaltiota rakennetaan, jos mummut saa jäädä Suomeen."

Hallbergin moraalinen(?) krapula voisi olla syynä siis muutoksiin ja erinäiset virkamiehet ovat saaneet jobinpostia, että eihän tätä lakia voida vain yksittäistapauksia varten muuttaa. Ja mikä olisi se sanamuoto, kun laissa jo on inhimilliset syyt mainittuna? "Yli-inhimilliset syyt" vai millä taikasanalla se onnistuu?

Tästä on varmaan moni virkailija saanut harmaita hiuksia ja todennut, ei me osata. Kerro sä, Pekka, miten se käy?!

No, ei Hallbergin Pekkakaan sitä osannut sanoa ja krapulakin oli jo kova.

Nyt on sitten hyvä taas röyhistellä rintaansa ja sanoa, että onhan se Suomi sentään oikeusvaltio. Ei meillä tasavallan presidentti tai muutkaan poliitikot tai vähemmistötuomarit voi lainvoimaisia tuomioita kumota!

Ja niin oli valtakunnassa taas kaikki hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

"Tänään on ilmennyt, että lainmuutoshanke, jolla oli Thorsin ja Vanhasen mukaan tarkoitus muuttaa ulkomaalaislakia kahden käännytettävän isoäidin "eduksi", on jämähtänyt alkutekijöihinsä (HS 26.5. s. A 6)."
Mitä muuta olisikaan voinut tapahtua, koska ulkomaalaislaissa on jo harkintasäännös - jota Hallberg sovelsi ja KHO:n enemmistö ei. Voi olla vaikea säätää uutta alamomenttia tms jossa sanotaan "hei ym. momenttiakin voi soveltaa" ja lain perusteluihin kirjata, että jos vaalit on tulossa sekä Tasavallan presidentti, pääministeri taikka KHO:n presidentti ja ennenkaikkea Media esittävät myönteisen kannan, oleskeluvan voi poikkeuksellisesti myöntää. Muussa tapauksessa hakija kyörätään yön hiljaisuudessa rajan yli.
Samoin ehkä havaittiin, että tuontyyppinen "armopykälä" heittäisi vesilintua yhdenvertaiselle kohtelulle, jota ainakin joskus muinaisuudessa on pidetty oikeusvaltion tuntomerkinä - jos nyt tämän kaplakan jälkeen Suomesta voidaan oikeusvaltona puhua, kun uskottavuus meni kaikilta keskeisiltä toimijoilta (TP, pääministeri, KHO:n pres. ja korkein poliisipäällikkö).

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Jovain, niin maan perusteellisen hyvin!

Eihän sitä oikeusneuvos Eeva Vuortakaan saatu eroamaan, vaikka presidentit, piispat ja oikeusministerit ym, ym. yritti v. 1997, jolloin KKO oli "kriisissä."

Mistä nyt uusi Matti Vanhanenkin tähän hätään saataisiin?

Ja ne Matin "omat syyt", jotka hän tänään sanoi paljastavansa vasta vuosien päästä muistelmissaan, jos muistaa!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Ne ajatteli varmaan ne vanhaset, thorsit, haloset ja hallbergit, että no, pestään me nyt kätemme tästä mummo-asiasta ja luvataan lain muutosta. Kyllä tää kohu kohta ohi menee eikä kansa enää parin kuukauden päästä muistakkaan, että me sitä uutta lakia lupailtiin.

Mutta kun on nämä kaikenmaailman blogit ja muut, niin kyllä kansa muistaa ja sen muistia voidaan pitää yllä.

Anonyymi kirjoitti...

Oli kevällä Vanhaselta melkoinen virhearvio mennä lupailemaan uutta lakia. Kyllä hänen kokemuksellaan olisi pitänyt tuntea sekä lainvalmistelukoneiston toiminta että poliittiset realiteetit.

Olin eilen kuulevinani jostakin uutislähetyksestä, että lainmuutosta lupailtaisiin nyt syksyksi. Löisimpä vetoa, että ei tule toteutumaan, ja hyvä niin. Persujen kannatus näyttää olevan lähellä kymmentä prosenttia ja tuskinpa kokoomus ja kepu haluavat että se siitä ainakaan suuremmaksi kasvaa.

Anonyymi kirjoitti...

Akatemiaprofessori Martti Koskenniemi kuulostaa olevan sitä mieltä, että poliittinen johto voi ja sen tulisikin kävellä tuomiovallan yli. Hämmentävää...

Soon Moro kirjoitti...

Mutta kun on nämä kaikenmaailman blogit ja muut, niin kyllä kansa muistaa ja sen muistia voidaan pitää yllä.

MummoGate-skandaaliin on kuitenkin olemassa suoraviivainen ja 100 % toimiva, edullinen sekä ympäristöystävällinen ratkaisu, mutta sen pystyy toteuttamaan vain yksi Mies. Tässä ratkaisumallissa myös toteutuu pari jo lähes mantraksi muodostunutta lausetta. Näiden lauseiden käyttäminen tosin saatetaan tulkita "mummo-rasismiksi", mutta senkin uhalla…

1. "hoidetaan ongelmat siellä, missä ne syntyvät"
2. "maassa maan tavalla"

Lähdetäänpä liikkeelle! Tällä hetkellä käytössämme ovat väärät työkalut, sillä nykyinen ulkoiluministerimme Alexander Stubb siirtää ministeriönsä Facebook- ja Twitter-aikaan minkä lisäksi tietenkin blogataan ankarasti. Valitettavasti tällaiset Web 2.0 uusmediahömpötykset eivät tehoa version 1.0 mummoihin. On siis otettava pari askelta takaisin päin ja palattava välineisiin, jotka ovat osoittaneet toimivuutensa. 1940-luvun isoissa karkeloissa suomalaisia piti pystyssä Suomi-konepistooli joka toimintavarmana, sarjatulta syöksevänä hirviönä herätti kauhua vihollisessa.

Nykyajan pelottavin, sarjatulella toimiva laite on Nokian kännykkä, joka sylkee ammattimiehen käsissä satamäärin tekstiviestejä jo yhden illan aikana ja todistetusti, herättää kauhua naisissa. On myös muistettava, että nykyisin kaikilla naisilla, mummot mukaan lukien on jo kännykkä ja jos ei ole, niin Hyssälän KELA:sta siihen saa nopeasti rahat. Tämän kauhistuttavan täsmätekstiviestityksen voiman ovat saaneet tuntea naiset ympäri Suomen, todennäköisesti myös ympäri maailman. Kaikkihan toki jo arvaavat, kuka Mies on kyseessä?

Aivan. Meidän ainoa toivomme siis on, että Ilkka "Ike" Kanerva saa verikauhaansa taas ulkoministerin kokardin. Kanerva on jossain haastatteluissa kertonut pitävänsä myös kypsemmistäkin naisista, joten ei pelkästään virkansa puolesta vaan aidosta humanitaarisesta kiinnostuksesta kummuten, hän alkaa välittömästi tivata tulijoilta (jo lehdissäkin julkaistuilla) perusheitoilla "Haluatko tehdä sitä jossain jännässä paikassa? Mikä se voisi olla?" jne. Uskoisinpa, että n. 50 tekstarin jälkeen mummo kuin mummo ymmärtää, että kyllä se entinen kotimaa onkin ihan kiva paikka asustaa.

Eli Ike takaisin kampeen ja "täyttä eteen, sanoi mummo hangessa".

Anonyymi kirjoitti...

Säädettäköön laki, jonka mukaan tasavallan presidentti voisi "armahtaa" karkoituspäätöksen saaneen. Kun pressan työt ovat vähenemään päin, olisi tässä uutta askaretta. Muuten olen sitä mieltä, että 82-vuotiasta voisi noin keskimäärin kohdella eri tavallla kuin 65-vuotiasta.

Anonyymi kirjoitti...

Ulkomaalaisviraston edustaja (en muista nimeä) sanoi taannoin, että vastaavia tapauksia on paljon ja kyse voi olla vieläkin huonokuntoisemmista henkilöistä. Nämä kaksi isoäitiä ovat esillä vain koska tapaukset on nostettu julkisuuteen.

Julkisuudella on suuri merkitys, niinpä nyt yhdenvertaisuuden nimissä kaikkien muidenkin pitäisi tulla julkisuuteen, jotta heidänkin käännyttämistään voitaisiin lykätä tai jopa perua poliittisen johdon toimesta inhimillisiin seikkoihin vedoten.

Mikäli kielteisen päätöksen saaneita sairaita vanhuksia on paljon, ei ole oikein pitää näitä kahta vain yksittäistapauksena, joiden kohdalla voidaan tehdä poikkeuksia.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Joo, iliman muuta! Kaikki mummot ja mammat vaan korjuuseen ja talteen!

Eikös se Halosen Kultaranta olisi sopiva paikka koota kaikki tänne rynnivät mummot yhteen paikkaan? Siellä on tilaa kyllä. Kesäisin mummot voisivat, jos jaksavat, kitkeä kasvimaita ja kulkea Kultarannan hienoissa puistoissa. Muumimaakin olisi lähelle, sinne voisi viedä lastenlapsia jne.

Talvisinhan siellä Kultarannassa on muutenkin tilaa, kun Tarja Penoineen ja Ronsuineen on Hesassa.

Soon Moro kirjoitti...

"olen sitä mieltä, että 82-vuotiasta voisi noin keskimäärin kohdella eri tavallla kuin 65-vuotiasta"

Suomen kansan syvät rivit ovat puhuneet, näemmä ja valitettavasti. Kansa on todellakin saanut juuri sellaiset ylipäälliköt kuin se ansaitsee.

Kannattaa myös valmistautua vasenkätisten, ruskeasilmäisten ja alle 180 cm pitkien erilaiseen kohteluun oikeuslaitoksen toimesta, jos tällä logiikalla asiaa työstetään eteenpäin.

Simo Mäkelä kirjoitti...

Jos luvattu laki olisikin saatu luvatussa ajassa voimaan ja mummot sen turvin pysytetty Suomessa, miten oikeusvaltion olisi tullut suhtautua siihen, että korkeimman oikeuden lainvoimainen päätös olisi jätetty noudattamatta?

Olisiko tämä ollut laillisesti mahdollista?

Soon Moro kirjoitti...

Iltasanomat

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010052711748073_uu.shtml

uutisoi näin:

Kansanedustajilta sateli ymmärrystä, mutta itse asian pikaisesta ratkaisemisesta ei kukaan uskaltanut antaa lupausta. Kokoomuksen eduskuntaryhmää tapaamisessa edustanut Sirpa Asko-Seljavaara vakuutti, että kaikkien kansanedustajien ja Suomen kansalaisten mielipide on se, että isoäitien täytyy saada jäädä maahan.

Nyt tuli jännät paikat! Ensi viikolla pitäisi tulla uusi passi, mutta vanhan "leijonakantisen" tilalla onkin nyt sitten ilmeisesti jotain ihan muuta, sillä tämän määritelmän perusteella en ole Suomen kansalainen.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Prof. Martti Koskenniemi uhoaa, ettei hän enää äänestä Näitä hitaita poliitikkoja." Koskenniemi mainitsi presidentin, pääministerin, ulkoministerin ja muut poliitikot, jotka ovat sanoneet, mikä asiassa on oikein, ja sitten he katsovat vierestä, kun viranomaiset hoitavat asian aivan omalla rutiinillaan.

No, tuskin minäkään äänestäisin kyseisiä poliitiikkoja, en tosin hitauden takia, vaan muusta syystä. Vastuuttomuus tulee ensimmäisenä syynä mieleen.

Se, mikä on ko. isoäitien tapauksessa lain mukaan oikein, on sanonut viimeksi KHO, eivät mainitut poliittiset johtajamme.

Onhan poliitikoilla, hallituksella ja eduskunnalla toki oikeus muttaa lakeja mieleisekseen, kas, kun eivät ole näin tehneet, vaika lupasivat!

Mutta, mutta, asiassa on monta sellaista muttaa, joita arv. akatemiaprofessorimme ei taida olla osannut ottaa huomioon.

Mihin unohtui esim. ihmisten yhdenvertaisuus, joka on johtavia arvoja yhteiskunnassa?

Monta mummoa ja pappaakin kai on tietojen mukaan karkotettu aivan samoilla perusteilla kuin näille kahdelle isoäidille on määrä lainvoimaisen päätöksen mukaisesti määrä tapahtua.

Jos näille kahdelle annetaan etuoikeus ja lakia muutettaisiin heidän ja akatemiaprofessorin edellyttämällään tavalla., olisi tänne yhdenvertaisuuden nimissä pakko ottaa kenties satoja tai tuhansia samanlaisia isovanhempia; Suomessahan asuu tietojen mukaan pysyvästi yli 90.000 ulkomaalaista.

Koskenniemen mukaan jo nykyisen lainsäädännön mukaan olisi mahdollista ratkaista asia niin, että isoäidit saisivat jäädä Suomen. Tämä edellyttäisi kuitenkin lainvoimaisen KHO:n päätösten purkamista eikä siihen taida olla eväitä ja edellytyksiä.

Tuskinpa asiaan on tullut kummankaan mummon sairauden tms. syyn takia uutta selvitystä, joka vaikuttaisi asiaan, eikä kyse voi olla ilmeisesti virheellisestä lain soveltamisestakaan. Onhan maahanmuuttovirasto ehtinyt jo hylätä egyptiläismummon uuden oleskelulupahakemuksenkin.

Jos KHO:ssa istuisi pelkkiä hallbergeja, olisi tilanne toinen, mutta Pekalla on vain yksi ääni, onneksi!

Eiköhän nyt tehdä niin, että mummot lähtevät ja yrittävät sitten tulla tänne uudestaan, jos laki on muuttunut. Turistiviisumia he voivat aina hakea palattuaan ensin kotimaahansa.

Vladimir "Suuri" Putin sanoi tänään Lappeenrannassa, että kyllä suuri ja mahtava Venäjä pystyy pitämään huolta tästä(kin) isoäidistä, siis Irina Antonovista.

Tämä oli miehen puhetta, johon voi luottaa.

Pääministereissä on tässä suhteessa toki eroja!

Anonyymi kirjoitti...

Koskenniemi paukahti aikakirjoihin radiossa runoilemallaan lausunnolla, jonka mukaan puheet lainvoimaisen tuomion ohittamisen toimivaltaongelmista "ovat virkamiesten vikinää".

Koskis ei näe nenäänsä pidemmälle, mikä tosin on jo melko kauas.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä seuraavista on moraalisesti arveluttavin:

-Suomen laki,
-lakia tulkitsevat ja soveltavat tuomioistuimet,
-tuomiot täytäntöönpanevat virkamiehet,
-katteettomia lupauksia antavat poliitikot,
-oikeusvaltioperiaatteen yli kävelevä ylimmän hallintotuomioistuimen päällikkö,
-täytäntöönpanoa viivyttänyt poliisiylijohtaja, vai
-omaiset, joiden puolesta mummot saavat lähteä yksin varmaan kuolemaan?

Soon Moro kirjoitti...

Jos nyt en ihan väärin kuullut, niin Koskenniemi lausui jotain tämän suuntaista äsken Kymppiuutisissa, että "ei ymmärrä poliitikkoja, jotka vetäytyvät lakien taakse suojaan eivätkä uskalla tehdä päätöksiä".

Liekö lakien säätämisessä ja noudattamisessa tullut suuriakin muutoksia ihan viime aikoina koskien poliitikkoja (valistakaa toki viisaammat tyhmää). Tämä Koskenniemen kannattama anarkistinen toimintamalli, jossa kulloinkin vallassa oleva päättää asioista haluamallaan tavalla laista ja asetuksista piittaamatta lienee tutumpi mm. 60-luvun Boliviasta. Jos olisi oikein tarkkaan katsonut, niin eiköhän sieltä Koskenniemen työhuoneen seinältä olisi löytynyt julisteesta itse Che Guevara...

Toivottavasti edes kuulin tai ymmärsin väärin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Näihin nojaa Maalaisliitto: raamattuun ja lakikirjaan!

Lailla on maata rakennettava!

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Roopen kommentti oli osoitettu edelliseen blogiin, josta se on luettavissa.

Anonyymi kirjoitti...

Koskenniemihän käy tosi kuumuna - vai virkamiesten vikinää!

Kyllä kansa ja akateemikot tietävät!

Eikös tämän Pikku-Maran isoisäkin, V.A. Koskenniemi, ollut akateemikko ja hieman natsimielinen?

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Kukahan se taas olikaan, joka HS:n mielipidekirjoituksellaan yllytti poliittiset päättäjämme, ensimmäisenä Tarja Halosen, hölmöilyyn isoäitien puolesta, vaikka asiasta oli juuri saatu KHO:n lainvoimainen päätös?

Sehän oli eräs akatemiaprofessori Martti Koskenniemi.

Anonyymi kirjoitti...

Hesari kirjoitteli aamulla, että "ministeriö muuttaa lakia kun maahanmuuttovirasto ei muuta käytäntöään".

Monenlaisia älyttömyyksiä on tässä asiassa saanut kuulla ja lukea, niin kuin tämäkin. Luulisi hesarin toimittajan tietävän, että lakien muuttaminen kuuluu eduskunnalle, ei ministeriölle.

Mutta ehkäpä hesarin toimittajalle voidaan antaa anteeksi kun huomattavasti oppinemmatkin ovat puhuneet mitä sattuu.

Kannatti ehkä bongata Kataisen lausunto eduskunnassa, jossa hän totesi, että lainmuutoksen suhteen pitää olla hyvin varovainen. Ts: vain hänen kuolleen ruumiinsa yli, tulkitsin.

Jyrki Virolainen kirjoitti...

Roopen eilinen viesti:

Martti Koskenniemi antoi tänään tiedotusvälineille ainakin kolme haastattelua mummoaiheesta: pitempi pätkä Thorsin haastattelun perään radion Ykkösaamuun ja lyhyet kommentit ruotsinkieliseen TV-nyttiin ja MTV3:n seitsemän uutisiin.

YLEn haastattelu ja MTV3:n kommentit löytyvät tekstiksi purettuna täältä:
http://mediaseuranta.blogspot.com/2010/05/yle-ykkosaamu-martti-koskenniemen.html

Ote YLEn haastattelusta:
Toimittaja
Onko tässä joku ylittänyt toimivaltuuksiaan? Esimerkiksi poliisiylijohtaja Paaterosta ja korkeimman hallinto-oikeuden presidentistä Pekka Hallbergistä on tehty kanteluita. Mitä mieltä te olette?

Martti Koskenniemi
Toimivaltuuksista puhuminen tämän asian yhteydessä on väärästä asiasta puhuminen. Toimivaltuudet on mitätön asia verrattuna niihin moraalisiin ja poliittisiin näkökohtiin, jotka tässä ovat keskeisiä. Toimivaltuuksista puhuminen on virkamiesten vikinää.

Toimittaja
Mitä odotatte, että tässä asiassa seuraavaksi tapahtuu?

Martti Koskenniemi
Odotan poliittista johtajuutta. Tasavallan presidentti, pääministeri, ulkoministeri, he ovat kaikki ottaneet kantaa tähän. Johtavatko he tätä maata vai johtavatko tätä maata nimettömät byrokraatit?

Anonyymi kirjoitti...

Onko muuten akatemiaprofessori henkilö, joka ei ole kelvannut mihinkään korkeakouluun "tavalliseksi" professoriksi, vai mitä tuo titteli tarkoittaa?

Hyvä tietysti, jos ei pääse laukomaan tuollaisiä älyttömyyksiä opiskelijoille.

Asser Salo kirjoitti...

Järkyttävä kommentti Koskenniemeltä.

Kun en äimistykseltäni muuta keksi, lyön pöytään fasistikortin ja totean, että puhe "poliittisen johtajuuden" odottamisesta ja toimivallasta "mitättömänä asiana" "poliittisiin ja moraalisiin" näkökohtiin verrattuna kuulostaa siltä, kuin akatemiaprofessori toivoisi säädettäväksi uutta tasavallan suojelulakia.

Sitä ihmettelen, kuinka niin todistetusti älykäs ja arvostettu kaveri kuin Koskenniemi voi olla noin kertakaikkisen pihalla?